Forum » Na cesti » Renault Megane Grandtour
Renault Megane Grandtour
Faceless ::
Živjo,
odločam se za nakup novega Renault Megane Grandtour. Dnevno delam cca 120km (60km v eno stran), letno računam cca 25k kilometrov.
Avto bom "zvozil" in ga ne mislim prodajati (trenutni megan mi drži že častitljivih 14 let). Sem pa dobival mešane odzive glede motorja:
- TCE 140
- dCi 115
Bencin ali dizel, ne morem se odločiti...- vaše mnenje in zakaj?
odločam se za nakup novega Renault Megane Grandtour. Dnevno delam cca 120km (60km v eno stran), letno računam cca 25k kilometrov.
Avto bom "zvozil" in ga ne mislim prodajati (trenutni megan mi drži že častitljivih 14 let). Sem pa dobival mešane odzive glede motorja:
- TCE 140
- dCi 115
Sparkxl ::
imaš vsaj 30 tem po 400+ postov, kjer se prepucavamo benz vs zetor. Veselo branje, ta tema pa se lahko briše
Faceless ::
Wrop ::
Razlike bo cca 500 € na leto v prid dizla. Z dizel motorjem je avto 500 € dražji. Odvisno koliko ti teh 500 € na leto pomeni.
janezvalva ::
ja pa kaj še. dizli so približno 5k€ dražji od bencinarjev
jaz bi v vsakem primeru kupil bencinarja
jaz bi v vsakem primeru kupil bencinarja
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: janezvalva ()
Wrop ::
Imaš v svojem biosu zadnje posodobitve razlik v ceni še pred dieselgate. Poglej v konfigurator na renault.si in na avto.net. Razlik praktično ni. Kakšnih 5 jurjev razlike.
Slopek ::
Ne bom preverjal cen, a dizel je bil vedno dražji od bencinarja. Pa ne za jurja.
Pa nehajte že s temi oglaševano cenami(konfigurator, hehe)...pomembna je cena, ki jo dobiš v avto salonu, ta, je pa največkrat, ali pa kar vedno, precej višja od tiste zaradi katere ste prišli v salon. Ampak zmoremo tistih 70€ več, haha.
Jaz bom za še daljšo razdaljo vzel kar bencinarja.
Pa nehajte že s temi oglaševano cenami(konfigurator, hehe)...pomembna je cena, ki jo dobiš v avto salonu, ta, je pa največkrat, ali pa kar vedno, precej višja od tiste zaradi katere ste prišli v salon. Ampak zmoremo tistih 70€ več, haha.
Jaz bom za še daljšo razdaljo vzel kar bencinarja.
scythe ::
Živjo,
- TCE 140
- dCi 115
Če boš že kupoval Renaulta, potem vzami Tce 140hp oz 1.3Tce, to je Mercedesov motor, 1.2Tce je pa Renaultov. Dizl pa Renault pa tak vemo kak je....
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Anney ::
1.6dci, z verigo.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Ahim ::
Dizl pa Renault pa tak vemo kak je....
Ne vem kako je z novimi, ampak 1.5 dCI (proizveden po zamenjavi pump, prva registracija 2009) je oddelal ze 210 tisoc km v 13 letih, edina tezava z njim pa je da neznansko smrdi, ce stojis zraven prizganega. Naj se da mir teh par mesecev pa se bomo srecni razsli
d4vid ::
Dizl pa Renault pa tak vemo kak je....
Vemo, ja. Zelo soliden motor, če je dobro vzdrževan. Ojnični ležaji so pač hiba, a če jih menjaš na 100k, tudi ni tak strošek.
Je pa res, da na njem ne piše TDI, potem bi ga nekateri častili kot boga.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
jimmb0 ::
Dizla 1.5dci BOSE 115 konjev mel in prodal cez 1,5 let.
Avto se fural sanjsko, problem je v tem, da sem hotel avto za vse in ta se krepko mantra ko gres nalozen v kak rahli klanec. Ce mislis gas dati pa da ti povlece, ne tega jemat. Poraba je bila 5,6 l/100 je pa seveda odvisno kak furas.
Ce mas kako vprasanje zvezi z tem, kar vprasaj .
LP
Avto se fural sanjsko, problem je v tem, da sem hotel avto za vse in ta se krepko mantra ko gres nalozen v kak rahli klanec. Ce mislis gas dati pa da ti povlece, ne tega jemat. Poraba je bila 5,6 l/100 je pa seveda odvisno kak furas.
Ce mas kako vprasanje zvezi z tem, kar vprasaj .
LP
z3ro ::
Meni je tudi brezveze da nima Renault enega orng dizla v ponudbi..ima sicer 165 konjskega EDC ampak mnda samo v GT opremi, ki je seveda draga in pri rabljenih tudi zelo redka - prav tako mislim da je bil pri prvih tudi nek problem z pregrevanjem menjalnika. Razvijat močnejšega dizla pa tudi ne bodo šli.
d4vid ::
Reno (in vsi ostali) se usmerjajo v hibride in elektriko, zato tudi imaš te mlinčke od dizla.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
rawlit ::
Sem sveži lastnik 1.3 TCE 140 motorja, prej vozil 1.5 DCI. Poraba bencinarja je po prvih kilometrih nekoliko višja, predvsem se pozna pri mešanem ciklu. Vozi pa se mi lepše kot dizel. Če te od Megana grandtour zanima kaj več pa mi kar piši.
Sparkxl ::
Branko6 ::
Zdravo. Zanima ma za megana 2015 karavan bencin 132km. Piše me Check Start Stop? Akumulator menjan lansko leto?
asdf_jklc ::
Tile megani imajo nove blue DCI motorje, ki so napram 1.5 DCIjem v letnikih pred tem (recimo 2017) res odlični - če voziš tam do 120, malo stojiš v koloni imaš porabo na take razdalje kamot med 4.2 in 4.5 litra / 100km. Prestavna razmerja so tokrat odlično razporejena in avto je ~ 2400 obratih do doseže 130, 3000 rpm vidiš pri ~ 160.
Sedaj pa bencinar: pri podobni vožnji, boš moral bit res nežen, da boš držal porabo na recimo 5.5 litra, tam okoli 6litrov je bol realno. Motor ima tudi 140 konjev in res lepo potegne. Normalno je tudi bol tih kot dizel. Po mojem mnenje vleče bol zvezno in zaradi večjega razpona obratov je tudi prehitevat lažje. Vendar pa je tu en vendar: če bo pritisnil dizla konkretneje bo poraba težko prišla čez 6 litrov (moreš res tiščat v poden), medtem ko bo pri bencinarju strmo narasla - tam 9 litrov ni nič posebnega.
Tako bencinar kot dizel imata vgrajena preverjena motorja in pač če imaš smolo, imaš smolo. Pri DCI-ju je največja nevarnost okvara črpalke za AdBlue, ki ga moraš dolivat (črpalka in tank sta skupaj, strošek popravila 700 - do 1100 €). Pri bencinarju pa je problem predvsem nabiranje oblog (sludge) na ventilih avtomobila. Vse ostalo kako bo živelo, je odvisno od tega kako boš avto vozil in skrbel zanj. Po daljšem testu obeh, smo v ožji družini kupili dizla, ker je bolj prepričal - nižja poraba, nižji stroški zavarovanja (manj močan motor) in ker se ga podobno kot pri tebi namerava zvozit (dizli naj bi zdržali več km, manj navit motor 115km 1.5 vs 1.3 140 km). Polni stroški vzdrževanja pa bodo verjetno tu tu.
Sedaj pa bencinar: pri podobni vožnji, boš moral bit res nežen, da boš držal porabo na recimo 5.5 litra, tam okoli 6litrov je bol realno. Motor ima tudi 140 konjev in res lepo potegne. Normalno je tudi bol tih kot dizel. Po mojem mnenje vleče bol zvezno in zaradi večjega razpona obratov je tudi prehitevat lažje. Vendar pa je tu en vendar: če bo pritisnil dizla konkretneje bo poraba težko prišla čez 6 litrov (moreš res tiščat v poden), medtem ko bo pri bencinarju strmo narasla - tam 9 litrov ni nič posebnega.
Tako bencinar kot dizel imata vgrajena preverjena motorja in pač če imaš smolo, imaš smolo. Pri DCI-ju je največja nevarnost okvara črpalke za AdBlue, ki ga moraš dolivat (črpalka in tank sta skupaj, strošek popravila 700 - do 1100 €). Pri bencinarju pa je problem predvsem nabiranje oblog (sludge) na ventilih avtomobila. Vse ostalo kako bo živelo, je odvisno od tega kako boš avto vozil in skrbel zanj. Po daljšem testu obeh, smo v ožji družini kupili dizla, ker je bolj prepričal - nižja poraba, nižji stroški zavarovanja (manj močan motor) in ker se ga podobno kot pri tebi namerava zvozit (dizli naj bi zdržali več km, manj navit motor 115km 1.5 vs 1.3 140 km). Polni stroški vzdrževanja pa bodo verjetno tu tu.
DamijanD ::
Branko6 ::
Ne ne pogrešam ga? Sam zanima me ali se je kaj pokvarilo pa da se no bo še kaj! Nič drugega.
Ne ne pogrešam ga? Sam zanima me ali se je kaj pokvarilo pa da se no bo še kaj! Nič drugega
Ne ne pogrešam ga? Sam zanima me ali se je kaj pokvarilo pa da se no bo še kaj! Nič drugega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Branko6 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup renaultaOddelek: Na cesti | 4094 (2423) | zobnik |
» | Prevelika poraba? Renault megane 1.9dci 2005 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 21168 (17636) | nekoman |
» | Mnenje o Renault Megane Grandtour, 1.5 dci, 63kw (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20160 (13147) | MeGreat |
» | Nov avto za 15000€ (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 65914 (49680) | kljhjkhkjh |
» | Kateri avtomobil naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20720 (18594) | RejZoR |