» »

Zapel količek na parkirišču

Zapel količek na parkirišču

ivanuscha ::

Torej danes sem spregledal količek(vedel da je tam, ampak v trenutku pozabil). ;(;( Imam polno kasko z vsemi kombinacijami, zanima pa me če bom zaradi lastne krivde izgubil bonus? Ali bi lahko uveljavljal poškodbo iz naslova parkirišča? Je pametno nardit policijski zapisnik? Sta pa poškodovana blatnik in vrata an desni strani.

TOP ::

Ja boniteto zgubiš,razen če si doplačal da jo ne zgubiš.Policije ne kliči,ker boš še kaj plačal,če si stebriček poškodoval.Za poškodbo si sam kriv tu ni kaj,nemoreš se zgovarjat na parkirišče,ker stebriček sam stoji ti pa si se zaletel v njega.Prvo pejdi na zavarovalnico,potle pa cenilca.

@nny ::

Poškodba iz naslova parkirišča? Haha...:D

Mare2 ::

Poškodba na parkirišču pri vseh zavarovalnicah pomeni, da ti neko drugo neznano vozilo povzroči škodo na avtomobilu.

Torej, če je poškodba taka, da obstoja možnost, da jo je povzročilo drugo vozilo, kar na zavarovalnico.

Če pa se na tvojem avtu še pozna pesek, torej ko si avto zadel v hišo, pa ne bo nič od tega.

Lahko uveljavljaš splošni kasko, kjer imaš verjetno odbitno franšizo 1% in izgubo bonusa.

ivanuscha ::

Gre bonus samo od kaska stran ali tudi od osnovnega? Izgubo tistih 10% bom že preživel.

Icematxyz ::

A ne rabiš pri kasko zavarovanju policijskega zapisnika?

jype ::

Pa sej lahko ne prijaviš tega zavarovalnici ampak sam plačaš popravilo, pa ti ostane kasko. Če si samo plastiko polomu, potem te res nima kaj skrbet.

ivanuscha ::

Ja če bi bila samo plastika. Pleh je udrt tako na blatniku kot na vratih, bi prišlo gotovo precej drago.

bluefish ::

za uveljavljanje preko kaska boš najbrž potreboval policijski zapisnik.

Mare2 ::

Live, daj sliko (lahko tudi link na zasebno sporočilo), da vidim, če bi šlo iz parkirišča.

Pri večini zavariovalnic ne rabiš zapisnika policije, sploh pa, če je poškodba jasna.

Če gre iz parkirišča, ne izgubiš bonusa in ni odbitzne franšize. Po mojem da bi šlo. Seveda nisem videl še slike.

KandazaR ::

Bonus pri kasu in osnovenem zavarovanju sta ločena. Tako če uveljavljaš kasko zgubiš bonus samo pri kasku.
Za uveljavljanje kaska ni potreben policijski zapisnik.

ivanuscha ::

Dvomim da bo šlo ker je precej očitno. Ampak dobiš sliko zvečer, hvala.

fosil ::

Poleg bonusa ne pozabit na franšizo, ki je običajno 1%. Toda pozor, ne 1% od škode, ampak 1% od nove vrednosti vozila. To pomeni, če tvoj model avta stane nov recimo 20.000 EUR, boš moral 200 EUR škode sam krit.
Tako je!

DimmniBurek ::

Kaj pa če rečeš, da se ti je nekdo drugi na parkirišču zaletel v avto?
There Is No Stronger Drug Than Reality

ivanuscha ::

Takole zgleda poškodba.




Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Good Guy ::

noh če ti tole pride poslikat cenilec dvomim da bo nasedu da je biu avto zaleten od druzga avtomobila
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

C_maniak ::

sploh če še bere to :D

TOP ::

Tle bo kar nekaj škode.Bo treba vrata in blatnik pobarvat in klepanje.Če misliš na tujo škodo to naredit ne bo ratal,ker cenilec bo že vedu,tud če nič ne poveš.Nikar pa ne kliči policije,ker bo še kazen.

ivanuscha ::

No sej pravim, da je očitno da ni od avta poškodba. Pač bom mogu plačat 100€ za franšizo 1% in bonus bom zgubil.

Super Sonic ::

Ja za tole barvajo večje površine, da se barva ujame. Če boš mel barvano samo vrata+blatnik se bo iz letala videlo, da si imel butnen avto. Pa še grdo bo.

Če imaš vsaj kokošja jajca ga parkiraj ne neko takšno mesto, kjer bo obstajala možnost, da ti ga je nekdo ruknu in pokliči policijo. 99% ne bodo hotel pridt, če pa bodo, si pa itak na konju. V glavnem potem greš do zavarovalnice, cenilca, mu poveš kaj se ti je zgodil in to je to. Če te bo spraševal po policiji mu lepo poveš, da si jih klical, ampak da niso hotel pridt (klic se lahko vidi na izpisku kasneje). Če bodo še sikal pa reč, da bi boš prekinil zavarovanje pri tej bandi balkanski. :D

Daleč najlažje je s Triglavom, ker praktično ne komplicirajo, še posebno, če daš avto popravit k njim. Takrat te tud vpraša ne kaj si delal. Čisto resno. Je res, da je potem narejeno povprečno, ampak če nobenega ne poznaš potem itak nima veze. Le redki ujamejo barvo v nulo.

Po tamalini strani so sami "motorični levaki", non-stop tolčejo avtomobile po parkingih pa čisto lepo uvelavljalo vse takšne bedarije. Škoda bonusa in vsega ostalega.

Probaj.

"noh če ti tole pride poslikat cenilec dvomim da bo nasedu da je biu avto zaleten od druzga avtomobila"

Dobre cenilce itak šolajo v nulo, ampak fora je, da potem zavarovalnica izgublja stranke. Tako imaš dovolj šans, da ti cenilec pogleda čez prste, ker gre enostavno za odnos. Zavarovalnic je veliko.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

nosorog ::

No sej pravim, da je očitno da ni od avta poškodba. Pač bom mogu plačat 100€ za franšizo 1% in bonus bom zgubil.

5%

glaš ::

Ja za tole barvajo večje površine, da se barva ujame. Če boš mel barvano samo vrata+blatnik se bo iz letala videlo, da si imel butnen avto. Pa še grdo bo.


Če je ličar kolikor toliko sposoben, ne bo nobene razlike. Sem imel podobno nezgodo na parkirišču in na srečo je škodo krila zavarovalnica. Menjano in pobarvano(metalik barva) je bila hauba, sprednji blatnik, maska, luč in dosedaj mi ni še nobeden omenil, da se kaj opazi. Šele potem, če slučajno omenim, kar naekrat najdejo kao neke napakce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glaš ()

JayKay ::

ja če je mel 1. škodo je +30% zraven na premijo, če si na 0% bonusa. Zaj za kasko nisem ziher.

Super Sonic ::

glaš - če imaš dobro narejeno potem se težko opazi kljub temu, da so manjše površine. Odvisno je tudi od barve, pri kakšni 5 let stari rumeni Ibizi bi rad videl junaka, ki bo štrihnu samo blatnik. Mislm, sej štrihaš že lahk, sam kaj vn pride...

Zato imam občutek, da v takšnih "masovnih" delavnicah, kjer avto niti ne stoji toliko časa kot bi moral in si samo ena stanka več, se ne jebejo kej dost in enostavno štrihne še mal več zraven, da se ne matra.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

glaš ::

No moj avto je bi takrat star 8 let, res pa je, da je barva odlično ohranjena. Glede masovnih delavnic se strinjam s tabo, velikokrat trpi kvaliteta na račun kvantitete. Meni je delal lokalni mojster, ki zasluženo uživa sloves kot eden najboljših v tem poslu na našem koncu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glaš ()

ivanuscha ::

@nosorog

Ne 5%, mislil sem 100€ za 1% odbitno franšizo, bonusa pa bi izgubil 10%.

@SuperSonic

Bom mal razmislil o tvojem "balkanskem" nasvetu. :D

Tody ::

Kake bedarije lahko človek prebere tukaj :S

Ne rabiš nobenega policiskega zapisnika, če nimaš zavarovane prve škode boš padel za dva razreda, ko boš uveljavil škodo. Ti samo pojdi na škodni center (če si iz lj se ti to najbolj splača) izpolneš pač eno obrazec, cenilec pogleda škodo in ti naredi zapisnik in poveš kam boš šel popravit zadevo in to je to.

Odvisno kaj ti piše na polici, boš toliko vrjetno tudi plačal. Lahko maš fiksno 100-150 eur lahko pa v %

Super Sonic ::

"Ne rabiš nobenega policiskega zapisnika,"

Če uveljavljaš parkirišče (za katerega ni odbitne franšize) ga zavarovalnice zelo rade zahtevajo, policija pa zelo nerada da. Taka je praksa.

Izgubt bonus zna pa vsak. LOL
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

veverrca ::

Živjo. Jaz in moj fant sva pri enmu zavarovalnemu zastopniku Tilia. V glavnem on sklepa zavarovanja in je tudi cenilec. Fant ima polno kasko zavarovanje in kakor mu je rekel zastopnik imaš na leto možnost, da 3x uveljavljaš kasko. Do sedaj je bil 2x tam, ker mu je nekdo butnil z vrati ob vrata in na črnem avtu se to kar pozna. Ni bilo nobenih komplikacij s strani zastopnika in mu je takoj dal potrdilo za poliranje. Spoliral so mu pa potem cel avto. Je pa rekel zastopnik, da on ne mara, da se kliče policijo, ker je potem več komplikacij. Kar se tiče pa Triglava, ko je bil fant eno leto pri njih in je bilo isto z vrati so mu z zelo težkim srcem dali potrdilo čeprav je šlo samo za poliranje. Izgubil pa ni nobenega bonusa.

lp,vevi

fosil ::

To, da lahko samo 3x na leto uveljavljaš kasko so pa očitno neki posebni pogoji pri Tilii, drugje tega ni, no vsaj pri Triglavu ne.

Za parkirišče ponavadi ni treba zapisnika policije, če ga pa kakšna zavarovalnica hoče, jo je pa najboljš zamenjat, ker je precej težko prepričat policaje, da zaradi ene praske pridejo pogledat avto na parkirišče in naredijo zapisnik.
In pri zavarovalnicah to seveda dobro vejo in se s tem hočejo samo izognit plačilu.
Tako je!

veverrca ::

To, da lahko samo 3x na leto uveljavljaš kasko so pa očitno neki posebni pogoji pri Tilii, drugje tega ni, no vsaj pri Triglavu ne.


Verjetno, da je to samo pri Tilii ja. Ne razumem pa, zakaj ljudje rinejo k temu Triglavu. Dobr štekam, če imaš več zavarovanj in te pride ceneje, ne pa moj fotr al pa brat k mata sam za avto zavarovanje in plačata sigurno 100 evrov preveč. K me kr mal razp... kok je en folk naiven. Drgač pa upam, da ti bo ratal porihtat avto.

lp, vevi

KandazaR ::

Pri nas doma nismo imeli z uveljavljanjem parkirišča nobenih problemov (brez policijskega zapisnika) in to pri triglavu, ki naj bi bil nek bav bav.

veverrca ::

Pomoje je tudi odvisno od referenta, ki dela tam. Ker v mojem kraju so take babnice, da te mine ko samo odprejo usta. Ker sem enkrat sama klicala okol, koliko okvirno bi me prišlo obvezno zavarovanje in so mi na vseh zavarovalnicah zračunali edino tam mi je brezvoljno odgovorila, da naj pridem tja osebno in da nima časa delati tega preko telefona. Se zgodi :)

lp, vevi

Super Sonic ::

"Ne razumem pa, zakaj ljudje rinejo k temu Triglavu."

Popolnoma enostavno - jaz sem na Triglavu zaradi tega, ker vse izplačajo takoj, popravijo takoj in NE komplicirajo. Pa ne poznam nobenega zastopnika tam, nobenih vez nimam,... nič. In tako je z vso širšo družino. Prideš, pokažeš in popraviš oz. dobiš nazaj denar.

Osebno sem res rabil uveljavljati do sedaj samo enkrat, ampak za ženo sem pa uveljavljal že _n_ krat. Vedno brez težav in problemov.

Imamo pa ekstremno slabo izkušnjo z Adriatikom. Tako pač je - vsak je tam, kjer mu najbolj paše.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

OZZY ::

Na Triglavu si v riti če naletiš na cenilca Hrka**...Tip je zafrusriran in tečen ter teži včasih za malenkosti. Sicer cenilce zastopim, da jim še šefi težijo ampak nek odnos pa more bit.
Go with the flow.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljše zavarovanje za avtomobil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16840991 (7057) Mateja88
»

Cenilec prepričan v svoj prav (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8618561 (15178) D3m
»

Kasko zavarovanje

Oddelek: Loža
163512 (1848) šernk
»

Zavarovalnica - kasko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718961 (17440) fosil
»

Odrsan avto na parkingu

Oddelek: Loža
4011015 (9766) c00L3r

Več podobnih tem