» »

Odrsan avto na parkingu

Odrsan avto na parkingu

Neo12 ::

Skratka vem, da to ni problem človeštva. Vendar nisem vedel kam bi uvrstil to temo. Avto sem na parkingu odrsal, ker nisem ravno vešč v bočnem parkiranju. A morda veste, če lahko uveljavljam kasko zavarovanje za tako vrsto nesreče ?

rdecaluc ::

A maš zavarovan za parkirišča avto?
Est modus in rebus. ,typos

Neo12 ::

Mislim, da ima za poškodbo drugega motornega vozila a je to to ali mora prav bit za parking kje to piše ? Kaj povem po resnici ali rečem, da me je kdo odrsal ?

Vice ::

Je avto tvoj?

Neo12 ::

Ja moj avto sem odrsal pri parkiranju sem odrsal betonski zid?

rdecaluc ::

Težka bo tole. V kolikor vem zavarovalnica ne krije, če si zadel zid, ampak le če je tebe kdo zadel.
Est modus in rebus. ,typos

Ciklamen ::

Če imaš kasko zavarovanje je vseeno kaj rečeš, oni ti morajo stroške krit. Isto je bilo z dedekovim avtom ko sem ga jaz podrgnil pa so krili stroške ;)

Tako da, kar idi pa reči kaj je bilo :)
- End of the Post ->

PacificBlue ::

Ma da se, pokliči policijo in naj naredi zapisnik...in reci da nisi prej videl kot doma. Seveda pa se ne da, če se na avtu dobr vidi da si zadel v zid...
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

imagodei ::

Daj sliko gor.

Če ni prehudo, spoliraj pa basta. Slovenci smo vse preveč navezani na ta kos pleha...
- Hoc est qui sumus -

lambda ::

Meni pa se zdi, da kasko lahko uveljaviš - le bonus potem izgubiš (če nimaš odkupa prve škode). Ne moreš pa uveljavljat kaska iz naslova tistih "parkirišč" delnih kaskov, ker so namenjena temu, če je to storilo neznano vozilo (tam pa ne izgubiš bonusa).

Recept je dokaj preprost - če je škoda majhna, popravi sam. Če je velika, uveljavi kasko ...

Vice ::

Da povzamem tvoj primer iz infromacij, ki so bile dane:
1. V Problemi človeštva napišeš temo ki nima s tem veze
2. Ne znaš vozit
3. Nimaš pojma kako je zavarovan tvoj avto
4. Ne veš ali bi govoril resnico ali bi nategnil zavarovalnico...

Če dobro premislim vidim, da 1 točka odpade in tema dejansko spada v Problemi človeštva vendar ne zaradi avtomobila. 8-O

Neo12 ::

Kasko zavarovanje (Modri kasko), nisem pa vedu kam naj postavim temo. Nisem pa ravno bogataš in me zanima kaj je boljše? No pa vseeno hvala za pomoč.

masterpsi ::

...pa da se vrnemo nazaj na temo: Jaz sem dobil prejšni teden udarjen prednji del avta na parkirišču. Imam kasko, šel k cenilcu od moje zavarovalnice, ugotovil, da plačam 60EUR, ostalo krije zavarovalnica (imam pač tako kasko pogodbo). Zdej razmišljam, če bi se dalo popravit kje drugje in bi me prišlo cenej kot 60EUR. Glede bonusa pa ga ne izgubim ker je to prvo "koriščenje" kaska letos. Na zavarovalnici sem vprašal če bi bilo kaj bolje če bi klical policijo pa so rekli da nima smisla v tem primeru klicat.

LP

Neo12 ::

Sam jaz sem si ga sam odrsal?

masterpsi ::

Neo12 je izjavil:

Sam jaz sem si ga sam odrsal?


Če imaš kasko ni važno kdo je kriv. To je bistvo kaska (kolikor jaz vem) - da ti zavarovalnica plača popravilo v primeru, da si ti kriv (se v koga zaletel, zletel iz ceste,...). Če pa nimaš kaska, ti zavarovalnica ne plača.

LP

Neo12 ::

Ok hvala. Bom šel jutri na zavarovalnico.

LapD ::

Če imaš kasko seveda ni nobenega problema. Plačal boš verjetno 1% odbitne franšize (odvisno kako imaš v pogodbi), padel razred nižje na lestvici (spet odvisno od pogodbe). Če bi imel posebej zavarovano parkirišče, bi se lahko zgovarjal edino, da si tam pustil avto v normalnem stanju, ko si prišel nazaj, je bil odrgnjen. Če boš priletel do cenilca in zakričal da si se zaletel v zid, se ti bo samo nasmejal.

Na tvojem mestu bi prej obiskal enga kleparja ki ti bo približno ocenil koliko je škode. Potem pokliči svojega zavarovalnega agenta, ki naj ti pove (če se sam ne znajdeš iz pogodbe) kakšno odbitno franšizo imaš. Če je škode za 500EUR, seveda ni dileme, če je 100EUR se ti verjetno bolj splača zavarovalnico umakniti iz te zgodbe.
web&motion designer

Ktj ::

LapD je izjavil:

... Če je škode za 500EUR, seveda ni dileme...

Se ne strinjam popolnoma s teboj. Sam se šel računat ravno za tak primer(sem kriv in do katere vrednosti se mi ne splača uveljavljati). Po mojem grobem izračunu sem ugotovil, da na dolgi rok plačaš ravno toliko kot je pa vrednost enega zavarovanja (odvisno koliko bonusa že imaš). Ni se treba na to opirat vendar je treba dobro razmisliti preden greš uveljavljati. Sicer res da te pride trenutno ceneje ampak na doli rok... Samo v razmislek.

LP

LapD ::

No 500EUR sem dal za svoj primer, ko sem v najvišjem razredu, ko plačam 1% (slabih 200EUR) odbitne in mi padec za en razred ne spremeni nič. Seveda pa naj se vsaj pri svojem agentu pozanima kaj je najboljše. Zato pa so ti osebki :)
web&motion designer

Neo12 ::

Modri kasko me je stal okrog 500 evrov, koliko bi bil drugo leto dražji, če bi leto uveljavlja škodo za 500 evrov. S tem, da sedaj nimam toliko denarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Neo12 ()

Kron ::

~ 15% več oz. 3 premijske razrede gor.
=**=C64=**=

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kron ()

Matwic ::

Ja splača se vzeti dodatno še parkirišče k kasku zavarovanju ravno za take primere ;). Seveda je potem dobro, da ko uletiš k cenilcu niso na stranici še vedno kosi ometa :D.

Neo12: Poglej na pogodbo kaj ti piše, če je kje napisano v smislu "parkirišče"

Buggy ::

sej cenilci niso blesavi...brez skrbi da vedo katera poskodba je od naleta drugega vozila in katera poskodba meji na tako, ki si jo povzrocil sam.
Ce nimas dodatno parkirisca je v tvojem primeru pravzaprav cisto vseeno.
Kot so ti ze povedali ..daj ocenit skodo k licarju/kleparju nato pa premisli koliko drazje te bo prislo naslednje leto kasko, ce ga bos sploh vzel.

Neo12 ::

Danes sem bil na zavarovalnici. Cenilec mi je ocenil škodo. Skratka avto mi bojo poravili brez nobenih odbitkov premije.

lambda ::

Boš pa verjetno plačal odbitno franšizo? 1% or stg.

Neo12 ::

Ne rekel mi je, da mi ne bo treba plčat ničesar. Sem že bal, da bom moral jaz plačt sam. Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Neo12 ()

lambda ::

Super, ampak ni mi pa jasno tole ... kaj si mu pa rekel? Da si ga sam ali kdo drug?

MrBrdo ::

Jaz mam malo neumno vprašanje... :) Mislim da mi je nekdo zadaj odrsal avto na parkirišču, čeprav bi bilo lahko tudi od mene. Se pa komaj vidi, pač nekaj "zarez" je čisto plitvih. In me zanima če se mi splača to vseeno uveljavljat (mam samo delni kasko parkirišče :P)? Avto je že kar star, samo pač če bi ga kdaj prodajal bi se mi nekdo lahko zapičil v to (meni je vseeno). Pa še to, kako je s tem če prijaviš tako škodo šele precej pozneje? A so potem problemi, bi moral to takoj prijavit? Bi moral klicat policijo ali je dovolj da grem na zavarovalnico...?
Še posebej me pa zanima zato, ker imam namen čez en mesec, ko bom mel spet registracijo, preklicat tudi tale delni kasko, tako da bom imel samo še obvezno.
Se mi zdi da je itak brezveze ta delni kasko, plačam toliko da bi lahko v par letih vse popravil na avtu kar je možno s tem denarjem ki ga doplačam (mislim da je cca. 200EUR več). Zdaj glede na to, da sem jaz avto enkrat kar ornk podrsal po skoraj celi desni strani (po vratih in tudi naprej od vrat), pa mi je klepar to zrihtal se mi zdi da za ene 100EUR, če ne še manj (je pa res da je znanec), res ne vem zakaj bi se mi splačalo 200EUR letno plačevat, če se mi nebi ravno z 50km/h nekdo zaletel v avto in potem zbežal, heh.
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

Scorpia ::

V vednost tudi drugim, če imaš parkirišče zavarovano ti nič ne odbijajo, pri generali lepo piše odbitna franšiza: brez franšize. Torej če ga uveljavaš, ne izgubiš nobenga bonusa niti moraš doplačat. Najbrž tudi druge zavarovalnice imajo podobno če želijo konkurirati med sabo.
////

LapD ::

Seveda ne odbijajo za parkirišče, ampak mojster ni vedel, če ima sploh zavarovano parkirišče :)
web&motion designer

perci ::

Poleg tega se je sam zaletel v zid in torej ni šlo za "parkirišče".

Scorpia ::

Lahko pa tudi reče, da ne ve kako je prišlo do poškodbe, men je že 1x uspelo uveljavljat škodo ki jo je storila sestra. Pa tudi dosti drugih primerov pozna, poskusiš lahko, nimaš kaj zgubiti kot to da te cenilec grdo pogleda. Zato sam hodim v lj zavarovat, v kranj sem pa šel cenilcu, no v kranj sem bolj šel ker ni gužve.
////

T0RN4D0 ::

No, cenilec bo že na daleč videl če si zadel betonski zid ali avto. Če zadaneš kak avto (ali on tebe), gre pod parking in si brez odbitka. Srečno pa s prepričevanjem cenilca, da ti je na parkingu beton zadel avto. :) Ti pa seveda popravijo avto če imaš kasko, samo nekaj več te bo drugo leto prišel kasko.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

MrBrdo ::

Lahko se meni kdo svetuje? Naj grem to popravljat?
MrBrdo

imagodei ::

@MrBrdo,

madona, nehaj trolat. Polir pasto v roke, pa drgnit!
- Hoc est qui sumus -

MrBrdo ::

sej verjetno se mi res bolj splaca glede na to kok bi se nacakal :P
MrBrdo

Pesimist ::

Ce bos reko da je kdo drugi kriv rabis obvezno zapisnik policije. Ce bos reko, da si sam kriv ga seveda ne rabis in bos placal nekaj malega in drugo leto drazje kasko.

steev ::

Pesimist je izjavil:

Ce bos reko da je kdo drugi kriv rabis obvezno zapisnik policije. Ce bos reko, da si sam kriv ga seveda ne rabis in bos placal nekaj malega in drugo leto drazje kasko.

Ni res.
:|

c00L3r ::

Meni je pred 2 tednoma nehče podrsal avto. Klical sem policijo, naslednji delovni dan pa šel do cenilca. Cenilec je bil presenečen, da imam policijski zapisnik za tako malo stvar. Je pa po to tudi mogoče odvisno od dobre volje cenilca :P

Avto je zdaj popravljen in prišel je tudi po pošti račun v vednost . 500EUR popravilo (ličenje in nova luč) in 50EUR za nadomestno vozilo (2 dni).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c00L3r ()

MrBrdo ::

a ni tko da rabis za nadomestno vozilo se neko posebno zavarovanje?
MrBrdo

c00L3r ::

MrBrdo je izjavil:

a ni tko da rabis za nadomestno vozilo se neko posebno zavarovanje?

Ja. Ena "kombinacija" je pri delnem kasku. Isto kot za luči ali pa parking.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto majhna škoda na parkirišču, cenilec pa komplicira (polica Triglav, LJ) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313044 (6852) LeQuack
»

Cenilec prepričan v svoj prav (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8618570 (15187) D3m
»

Avtozavarovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10524993 (19895) theBill
»

Kasko zavarovanje

Oddelek: Loža
163513 (1849) šernk
»

Zapel količek na parkirišču

Oddelek: Loža
3410065 (8938) OZZY

Več podobnih tem