Forum » Loža » Zavarovalnica noče v celoti kriti stroškov popravila nesreče.
Zavarovalnica noče v celoti kriti stroškov popravila nesreče.
Sims ::
Oj,
zanimiva tema. Parkrat sem že dal popravljat avto. Na zapisniku, ki ga dobiš spodaj vedno piše (generali). Ne dobesedno ampak v tem stilu ... Da če vozilo ne popravi pooblaščen oziroma pogodbeni partner zavarovalnice, dodatne nastale stroške, ki se najdejo na servisu ne krijejo. Zavarovalnica ima na strani napisane servise. Če prav razumem tole in bi dal popravit sosednjemu Jožeku ter bi nastali dodatni stroški in bi on to poslal na zavarovalnico, bi le ta plačilo zavrnila.
https://www.generali.si/seznam-servisov
https://www.generali.si/documents/18031...
So že gori odpisali ...
Mora ima OP tale problem, da ni bil avto na pooblaščenem servisu, ki bi imel pogodbo z Allianz in zato ta zavrača plačilo dodatnih stroškov.
zanimiva tema. Parkrat sem že dal popravljat avto. Na zapisniku, ki ga dobiš spodaj vedno piše (generali). Ne dobesedno ampak v tem stilu ... Da če vozilo ne popravi pooblaščen oziroma pogodbeni partner zavarovalnice, dodatne nastale stroške, ki se najdejo na servisu ne krijejo. Zavarovalnica ima na strani napisane servise. Če prav razumem tole in bi dal popravit sosednjemu Jožeku ter bi nastali dodatni stroški in bi on to poslal na zavarovalnico, bi le ta plačilo zavrnila.
https://www.generali.si/seznam-servisov
https://www.generali.si/documents/18031...
So že gori odpisali ...
Mora ima OP tale problem, da ni bil avto na pooblaščenem servisu, ki bi imel pogodbo z Allianz in zato ta zavrača plačilo dodatnih stroškov.
MadMax ::
Pri zavarovanju imaš opcije, kdo (pogodbenik ali ne) in s kakimi deli (original ali "ponaredki") se popravlja.
To seveda načeloma velja za kasko, ampak tretja zavarovalnica (povzročiteljeva) nima pa kaj pogojevat kam boš dal avto rihtat in s kakimi deli.
Če je bil v avtu original, želiš original. Če pa si imel čungalunga (tipičen primer vetrobransko steklo) pa seveda ne moreš zahtevat nekajkrat dražji original.
To seveda načeloma velja za kasko, ampak tretja zavarovalnica (povzročiteljeva) nima pa kaj pogojevat kam boš dal avto rihtat in s kakimi deli.
Če je bil v avtu original, želiš original. Če pa si imel čungalunga (tipičen primer vetrobransko steklo) pa seveda ne moreš zahtevat nekajkrat dražji original.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Wrop ::
Zakaj bi oškodovanec pristajal na neke neoriginalne dele? Zakaj bi se moral oškodovanec strinjati in ukvarjati - iskati, kje se bo avto popravljal, sploh pa pri novejšem, da bo zavarovalnici povzročitelja to po godu? Pelje se k svoji avtohiši (sploh pri novejših avtih) in naj oni tam strokovno popravijo avto, ne pa z nekimi šalabajzerji, ki ti jih določi zavarovalnica povzročitelja.
wcpapir ::
Pri zavarovanju imaš opcije, kdo (pogodbenik ali ne) in s kakimi deli (original ali "ponaredki") se popravlja.
Pri zavarovanju imaš opcije DA, ampak v primeru odpiralca teme njegovo zavarovanje sploh nima veze s popravilom, ki je plačano s strani zavarovalnice povzročitelja.
Priporočam da dobro preveriš ali to želi res zavarovalnica ali te samo izvajalec nateguje, ker pri zavarovalnici kjer delam, teh terminov ne poznamo in so mi neznani. Pogosto pa pride folk ves rdeč in kričeč, ker izvajalci ubirajo takšne in drugačne poti do denarja.
Zakaj bi oškodovanec pristajal na neke neoriginalne dele? Zakaj bi se moral oškodovanec strinjati in ukvarjati - iskati, kje se bo avto popravljal, sploh pa pri novejšem, da bo zavarovalnici povzročitelja to po godu? Pelje se k svoji avtohiši (sploh pri novejših avtih) in naj oni tam strokovno popravijo avto, ne pa z nekimi šalabajzerji, ki ti jih določi zavarovalnica povzročitelja.
Tega ni, oškodovanec se nikoli ne rabi ukvarjat kje bo popravljal in s kakšnimi deli, pa je vseeno kakšen avto je in kakšno zavarovanje ima, itak je kritje iz strani police AO povzročitelja. Kriti morajo vse kar je bilo v prometni poškodovano do zakonsko določenih zavarovalnih vsot.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
Sims ::
Ne vem no, saj večje avtohiše so pogodbeniki. Nikjer ne silijo, da greš šalabajzerom.
sem našel sliko zapisnika. citiram
Opombe: seznam pogodbenikov, ki je dosegljiv na www.generali.si, predstavlja napotilo skladno z 28. člen zavarovalnih pogojev 01-AKA-01/20. V primeru, da zavarovanec vozila ne popravlja na pogodbenem servisu zavarovalnice, prevzema sam tveganje doplačila morebitno višjega računa popravila.
Res pa je, da je to če si ti zavarovanec, kaj pa OP ni. No pač izpostavo sem, če je mogoče to problem tudi v primeru, da gre za zavarovalnico od drugega. Je žena imela prometno, ni bila kriva ... šla na pooblaščen servis, ki si ga je sama izbrala in ni bilo problema. Je samo dobila račun od druge zavarovalnice, koliko je popravilo stalo. Mislim, da je povzročitelj imel zavarovalnico Triglav takrat.
Opombe: seznam pogodbenikov, ki je dosegljiv na www.generali.si, predstavlja napotilo skladno z 28. člen zavarovalnih pogojev 01-AKA-01/20. V primeru, da zavarovanec vozila ne popravlja na pogodbenem servisu zavarovalnice, prevzema sam tveganje doplačila morebitno višjega računa popravila.
Res pa je, da je to če si ti zavarovanec, kaj pa OP ni. No pač izpostavo sem, če je mogoče to problem tudi v primeru, da gre za zavarovalnico od drugega. Je žena imela prometno, ni bila kriva ... šla na pooblaščen servis, ki si ga je sama izbrala in ni bilo problema. Je samo dobila račun od druge zavarovalnice, koliko je popravilo stalo. Mislim, da je povzročitelj imel zavarovalnico Triglav takrat.
Plačaš tolk k maš močn avto, leta nimajo ali pa imajo zelo malo vpliva, nakupna cena tudi ne.
carry on.
Pri zavarovanju avtomobila (pod zavarovanje avtomobila dejansko šteje AK in delne kombinacije) ima največji vpliv nakupna cena avtomobila.
Pri zavarovanju odgovornosti (AO) pa je tako kot ti praviš. Ampak zavarovanje odgovornosti ima bolj malo z zavarovanjem avtomobila, prej bi lahko rečeš, da zavaruješ vse okoli svojega avtomobila razen njega ne :)
Ne bi mu komplicirali za teh 370 EUR...
Sploh ni pomembno katero zavarovalnico ima OP, ker škodo krije zavarovalnica povzročitelja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
Tidule ::
Ne vem no, saj večje avtohiše so pogodbeniki. Nikjer ne silijo, da greš šalabajzerom.
Če bi prebral uvodni post bi videl, da je vozilo peljal na pooblaščen servis za njegovo znamko vozila. Tako, da ne vem kje vidiš kake šalabajzerje.
mikhaair ::
Če prav zastopim celo debato je keč va temu, da želi povzročiteljeva zavarovalnica delat račun z oškodovancem, kot da bi imel kasko pri njih. Možna izjema, da ga servis kjer je popravljal mogoče izigrava.
OP je dal poravit svoje vozilo na servis po lastni izbiri, servis je vozilo popravil in izdal racun. Zavarovalnica je na podlagi racuna ocenila da 370 eur popravil presega dejansko skodo. Posledicno servis njega terja za razliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
OP je dal poravit svoje vozilo na servis po lastni izbiri, servis je vozilo popravil in izdal racun. Zavarovalnica je na podlagi racuna ocenila da 370 eur popravil presega dejansko skodo. Posledicno servis njega terja za razliko.
Ampak zavarovalnica od njega ne terja ničesar, to je vrjetno izmišljotina servisa. OP po vsej vrjetnosti takšne terjatve od zavarovalnice ni in nebo dobil :)
val46 ::
Še enkrat bom napisal, ker nekateri enostavno ne razumejo oz.bi radi vsakega okrog prinesli, neglede na to, kolk globoko so že "v dreku". Če meni nekdo prileti v moj avto in nisem jaz za to nič kriv, ima da mi njegova zavarovalnica krije vse stroške popravila, ne glede na škodo. Ok, do neke vrednosti, se razumemo. Ampak, predvidevam, da povzročitelj ima sklenjeno zavarovanje za avto do take vrednosti, da teh 370€ resnično ne bi smelo presegat te vrednosti.
V glavnem, kaj je servis menjaval in kaj je zavarovalnica ocenila, da je potrebno menjat, je to stvar servisa in zavarovalnice. V kolikor me nihče po nič ne vpraša med samim popravilom, smatram, da se je servis in zavarovalnica vse dogovoril o popravilu in ceni le tega. In pričakujem, da dobim avto v takem stanju, kot je bil pred nesrečo. Govorimo o obveznem avto zavarovanju, ne o kasku in pri AO, ni nekih odbitnih franšiz, niti neke obrabe materiala in ne vem še česa. Če pa to dejansko obstaja, predvidevam, da me bo servis kontaktiral in obvestil, da pač zavarovalnica tega pa tega noče kriti in kaj naj naredi v tem primeru. Če pa kar sami na lastno pest neki menjujejo, kar zavarovalnica ni hotela že v štartu krit, je potem to problem servisa in ne mene.
V glavnem, kaj je servis menjaval in kaj je zavarovalnica ocenila, da je potrebno menjat, je to stvar servisa in zavarovalnice. V kolikor me nihče po nič ne vpraša med samim popravilom, smatram, da se je servis in zavarovalnica vse dogovoril o popravilu in ceni le tega. In pričakujem, da dobim avto v takem stanju, kot je bil pred nesrečo. Govorimo o obveznem avto zavarovanju, ne o kasku in pri AO, ni nekih odbitnih franšiz, niti neke obrabe materiala in ne vem še česa. Če pa to dejansko obstaja, predvidevam, da me bo servis kontaktiral in obvestil, da pač zavarovalnica tega pa tega noče kriti in kaj naj naredi v tem primeru. Če pa kar sami na lastno pest neki menjujejo, kar zavarovalnica ni hotela že v štartu krit, je potem to problem servisa in ne mene.
Ampak zavarovalnica od njega ne terja ničesar, to je vrjetno izmišljotina servisa. OP po vsej vrjetnosti takšne terjatve od zavarovalnice ni in nebo dobil :)
Seveda ne, njega terja servis, ki hoče imet plačan celoten račun. To, da ga terja zavarovalnica je izmišljotina nekaterih v tej temi.
Še enkrat bom napisal, ker nekateri enostavno ne razumejo oz.bi radi vsakega okrog prinesli, neglede na to, kolk globoko so že "v dreku". Če meni nekdo prileti v moj avto in nisem jaz za to nič kriv, ima da mi njegova zavarovalnica krije vse stroške popravila, ne glede na škodo. Ok, do neke vrednosti, se razumemo. Ampak, predvidevam, da povzročitelj ima sklenjeno zavarovanje za avto do take vrednosti, da teh 370EUR resnično ne bi smelo presegat te vrednosti.
Lahko nehaš zavajt in prodajt neumnosti? Ne, to ni stvar servisa in zavarovalnice. To je stvar OP in zavarovalnice ter OP in sevisa. Servis in zavarovalnica nimata popolnoma nič, razen to kar imata skupno stranko in za njega po pooblasitlu urejata določene strani. In dlje kot mu boste ljudje lagali in ga zavajali več težav bo imel. Servis je izbral OP, torej to kaj je servis popravljal ali ni je stvar med njim in servisom in to zavarovalnica ne bo reževala. Ravno tako kot je med njim in servisom, da mora bit račun izplačan. Koliko od tega bo ali ne bo povrnila zavarovalnica pa je stvar OP in zavarovalnice in s tem se servis ne bo zajebaval.
Kot že rečeno je moje mnenje, da je pavšalno obračunavanje neke amortizacije na delih absurno in nedopustno ampak tega ne bo reševal servis. Ravno tako kot zavarovalnica ne bo reševala v kolikor je servis menjal stvari na svojo roko.
Tako, da zdaj pa res lahko nehamo z tem jokanjem, da bosta zavarovalnica in servis karkoli reševala med sabo. Če bi servis izbrala zavarovalnica potem seveda je druga zgodba, ampak v konkretnem primeru to ni res.
Zgodovina sprememb…
val46 ::
Ti ne razumeš, kaj želim jaz povedat. Vzemimo en hipotetični primer, da boš lažje razumel, kaj želim povedat.
Jaz sem udeležen v prometni nesreči, za katero nisem nič kriv in je krivda na osnovi euro poročila(morda celo policijskega zapisnika, nima to tolk veze) druge osebe. Jaz zapeljem ta razbit avto na uradni servis. Tam se naredi zapis in popis škode, pride cenilec in naredi še on zapisnik. Valda kot nepovzročitelj nesreče zahtevam, da se avto poštima v prvotno stanje, tako kot je bilo pred prometno nesrečo. Jaz kot laik, ne vem in ne morem vedeti, kaj vse je potrebno pri tem popravilu zamenjati ali popraviti, niti koliko katera stvar stane, zato prepustim te zadeve servisu in cenilcu zavarovalnice povzročitelja prometne nesreče. In seveda, servis je tisti, ki MORA vedet, koliko bo to popravilo stalo in na račun te informacije(v kolikor bi cenilec ocenil, da je ta znesek previsok) me obvestiti. In potem se lahko jaz angažiram, ali v iskanju cenejših rezervnih delov, ali morda v posredovanju na zavarovalnici ali pa nenazadnje v zamenjavi servisne enote. Če pa nekaj sami od sebe delajo, menjujejo stvari, ki niso bile potrebne menjave in se cenilec s tem ni strinjal, ne vem zakaj bi se potem moral jaz strinjat s tem? in na koncu to plačat? Vem, malo je že prekasno za OP, ampak jaz ne govorim o konkretnem primeru OP, ampak le o tem, kaj in kako bi moralo biti v takih primerih.
Tisto kar si pa na koncu napisal, da bi servis izbrala zavarovalnica...tisto velja, v primeru da ti uveljavljaš zavarovanje iz osnove kaskota in gre za tvoje "napake". Če se gre za popravilo iz obveznega zavarovanja druge osebe, nima zavarovalnica kaj stokat in se bunit, kje boš ti avto popravljal, ker zavarovalnica povzročitelja nesreče, s tabo nima nič oz s tabo nima sklenjene nobene pogodbe, katere bi se moral ti držati. Zato pa obstajajo cenilci, ki pridejo v takem primeru na servis, kjer se tvoj avto popravlja in potem je med njim(cenilcem) in servisom dogovor, kaj se bo menjalo, kaj se bo popravljalo(klepalo) in koliko bo strošek vsega tega. In če se tukaj servis in cenilec ne strinjata, je v prvi vrsti dolžnost servisa, da obvesti stranko, potem naj se pa stranka sama strinja ali z doplačilom popravila ali kako drugače te stvari ureja.
Jaz sem udeležen v prometni nesreči, za katero nisem nič kriv in je krivda na osnovi euro poročila(morda celo policijskega zapisnika, nima to tolk veze) druge osebe. Jaz zapeljem ta razbit avto na uradni servis. Tam se naredi zapis in popis škode, pride cenilec in naredi še on zapisnik. Valda kot nepovzročitelj nesreče zahtevam, da se avto poštima v prvotno stanje, tako kot je bilo pred prometno nesrečo. Jaz kot laik, ne vem in ne morem vedeti, kaj vse je potrebno pri tem popravilu zamenjati ali popraviti, niti koliko katera stvar stane, zato prepustim te zadeve servisu in cenilcu zavarovalnice povzročitelja prometne nesreče. In seveda, servis je tisti, ki MORA vedet, koliko bo to popravilo stalo in na račun te informacije(v kolikor bi cenilec ocenil, da je ta znesek previsok) me obvestiti. In potem se lahko jaz angažiram, ali v iskanju cenejših rezervnih delov, ali morda v posredovanju na zavarovalnici ali pa nenazadnje v zamenjavi servisne enote. Če pa nekaj sami od sebe delajo, menjujejo stvari, ki niso bile potrebne menjave in se cenilec s tem ni strinjal, ne vem zakaj bi se potem moral jaz strinjat s tem? in na koncu to plačat? Vem, malo je že prekasno za OP, ampak jaz ne govorim o konkretnem primeru OP, ampak le o tem, kaj in kako bi moralo biti v takih primerih.
Tisto kar si pa na koncu napisal, da bi servis izbrala zavarovalnica...tisto velja, v primeru da ti uveljavljaš zavarovanje iz osnove kaskota in gre za tvoje "napake". Če se gre za popravilo iz obveznega zavarovanja druge osebe, nima zavarovalnica kaj stokat in se bunit, kje boš ti avto popravljal, ker zavarovalnica povzročitelja nesreče, s tabo nima nič oz s tabo nima sklenjene nobene pogodbe, katere bi se moral ti držati. Zato pa obstajajo cenilci, ki pridejo v takem primeru na servis, kjer se tvoj avto popravlja in potem je med njim(cenilcem) in servisom dogovor, kaj se bo menjalo, kaj se bo popravljalo(klepalo) in koliko bo strošek vsega tega. In če se tukaj servis in cenilec ne strinjata, je v prvi vrsti dolžnost servisa, da obvesti stranko, potem naj se pa stranka sama strinja ali z doplačilom popravila ali kako drugače te stvari ureja.
AnotherMe ::
Nategnjeni OP
Ob cesti 10
1111 Mesto
Zavarovalnica Jebo* vam pas mater
Na ulici 20
2222 Mesto
Spoštovani!
Zavračam vaš račun s številko ###, z dne ###.
Vaš račun zavračam z razlogom, ker nisem nnaročil naslednjih na računu obračunanih postavk:
- postavka
- postavka
- ...
Zahvaljuem se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljam!
OP
Ob cesti 10
1111 Mesto
Na ulici 20
2222 Mesto
Spoštovani!
Vaš račun zavračam z razlogom, ker nisem nnaročil naslednjih na računu obračunanih postavk:
- postavka
- postavka
- ...
OP
Invictus ::
Mislim, da mora biti po EU direktivi tam do milijona EUR...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Ti ne razumeš, kaj želim jaz povedat. Vzemimo en hipotetični primer, da boš lažje razumel, kaj želim povedat.
Kaj imajo tvoja hipotetična bluzenja o dejanskem primeru? Kaj bi če bi in kako bi so prav simpatične pobožne želje, ki OP nič ne koristijo.
Tisto kar si pa na koncu napisal, da bi servis izbrala zavarovalnica...tisto velja, v primeru da ti uveljavljaš zavarovanje iz osnove kaskota in gre za tvoje "napake".Zakaj spet razlagaš o stvareh, ki jih ne razumeš? OP bi se mirno lahko dogovoril z zavarovalnico, da uredi popravilo vozila. Ni tega dolžan naredit, lahko pa bi. In potem bi bil račun dejansko med zavarovalnico in servisom. In ponavadi je takšna pot za posameznika najbolj enostavna (ne pa nujno tudi najboljša). Ampak OP se je odločil drugače.
Če se gre za popravilo iz obveznega zavarovanja druge osebe, nima zavarovalnica kaj stokat in se bunit, kje boš ti avto popravljal,
Zavarovalnica se v konkretnem primeru popolnoma nič ne buni kje je avto popravljan.
In če se tukaj servis in cenilec ne strinjata, je v prvi vrsti dolžnost servisa, da obvesti stranko, potem naj se pa stranka sama strinja ali z doplačilom popravila ali kako drugače te stvari ureja.
In če servis to ne naredi je to problem med servisom in OP, ne pa zavarovalnico in servisom.
Kot že parkrat povedano je zadeva na koncu dneva čisto enostavna. Na vozilu je bilo opravljeni za 370 EUR del, ki jih zavarovalnica noče povrnit. OP mora sedaj ocenit ali je napačno ravna lservis, ker je porpavljal stvari, ki jih ne bi smel ter reševat zadeo z njimi ali pa je zavarovalnica po krivem zavrnila zahtevek in se mora pritož na njihovo odločitev ter zahtevat, da v celoti plačajo račun. In razen njega tega ne bo reševal nihče drug.
IMO pa kot sem že napisal, je po mojem mnenju pravilna pot pritožba na odločitev zavarovalnice, dodatno pa kot mu je bilo svetovano naj zahteva tudi odškodnino zaradi zmanjšanja vrednoti vozila. Če mu bo to spisal odvetnik bo zadeva izpadla bolj profesionalno, mora pa pazit ker mu odvetniških stroškov v predsodnem postopku praviloma ne bodo povrnili.
Nategnjeni OP
Ob cesti 10
1111 Mesto
Na ulici 20
2222 Mesto
Spoštovani!
- postavka
- postavka
- ...
OP
cute but its wrong, ker ni zavarovalnica tista, ki bi pošiljala kakršnekoli račune.
Zgodovina sprememb…
AnotherMe ::
Nategnjeni OP
Ob cesti 10
1111 Mesto
Na ulici 20
2222 Mesto
Spoštovani!
- postavka
- postavka
- ...
OP
cute but its wrong, ker ni zavarovalnica tista, ki bi pošiljala kakršnekoli račune.
Zamenjaj: "Zavarovalnica Jebo* vam pas mater" z "Kdorkoli je že poslal račun za doplačilo"
D3m ::
Mislim, da mora biti po EU direktivi tam do milijona EUR...
LEL.
Za vložek dobrega stotaka ali dva. :D
Ali OP ve za katere postavke ga terjajo?
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Nategnjeni OP
Ob cesti 10
1111 Mesto
Na ulici 20
2222 Mesto
Spoštovani!
- postavka
- postavka
- ...
OP
Zamenjaj: "Zavarovalnica Jebo* vam pas mater" z "Kdorkoli je že poslal račun za doplačilo"
daj preberi temo...
solatko ::
MadMax - Še kako ima zavarovalnica povzročitelja pravico izbire pooblaščenega servisa, vsi morajo vozilo popravit najmanj v prvotno stanje, cene za to pa so različne, ker se zavarovalnice s servisi dogovorijo za cene dela in ostale podrobnosti. To je pri vseh zavarovalnicah enako.
Wrop - Saj imaš opcijo izplačilo škode v gotovini in pelješ kamor hočeš, samo verjemi, da tisti denar ne bo dovolj za kvalitetno popravilo, za pod kozolcem boš pa še zaslužil.
Tidule - Servis mora zavarovalnici dostaviti predračun nameravanega popravila poškodovanega vozila, z vsemi predvidenemi postavkami in šele, ko dobi odobritev zavarovalnice, prične z delom, po opravljenem delu je servis zavarovalnici izstavil račun, katerega je zavarovalnica plačala, terja pa od OP plačilo za amortizacijo zamenjanih delov v %-ih.
To je spor med OP in zavarovalnico, servis je to dobil plačano, saj drugače OP nebi dobil vozila.
Wrop - Saj imaš opcijo izplačilo škode v gotovini in pelješ kamor hočeš, samo verjemi, da tisti denar ne bo dovolj za kvalitetno popravilo, za pod kozolcem boš pa še zaslužil.
Tidule - Servis mora zavarovalnici dostaviti predračun nameravanega popravila poškodovanega vozila, z vsemi predvidenemi postavkami in šele, ko dobi odobritev zavarovalnice, prične z delom, po opravljenem delu je servis zavarovalnici izstavil račun, katerega je zavarovalnica plačala, terja pa od OP plačilo za amortizacijo zamenjanih delov v %-ih.
To je spor med OP in zavarovalnico, servis je to dobil plačano, saj drugače OP nebi dobil vozila.
Delo krepa človeka
Zakaj razlagaš stvari ki niso resnične? OP je jasno in črno belo napisal, da je račun dobil od servisa. O ostalih neresnicah, ki jih kot ponavadi pišeš pa ni niti vredno zgubljat besed.
ginekk ::
Torej, kaj je zdaj konsenzus? Da je OP nekdo razbil avto in se mora zdaj sam ukvarjat z zavarovalnico povzročitelja oz. s servisom, ker se slednja dva ne moreta dogovorit kdo bo plačal točno?
Pri tri leta starem avtu, ki ga seveda hoče imet v istem stanju kot pred nesrečo, pri čemer je verjetno avto v garanciji in ne sme bit servisiran kar nekje, ampak pri pooblaščencu.
Sprva ste nekateri že zagovarjali nategunsko prakso, da je to super ok, ne more vendarle zavarovalnica plačat novih delov, če je avto že tri leta star.
Pri tri leta starem avtu, ki ga seveda hoče imet v istem stanju kot pred nesrečo, pri čemer je verjetno avto v garanciji in ne sme bit servisiran kar nekje, ampak pri pooblaščencu.
Sprva ste nekateri že zagovarjali nategunsko prakso, da je to super ok, ne more vendarle zavarovalnica plačat novih delov, če je avto že tri leta star.
MadMicka ::
Ne vem, če sem že kdaj rekel, da ima solatko prav , zato moram napisat, da tokrat ima prav glede tega, da gre za spor med OP in zavarovalnico, servis s tem (amortizacijo) nima nič.
Tidule -
No, po tednu dni dobim račun in opombo, da zaradi amortizacije določenih rezervnih delov zavarovalnica zahteva naj sam doplačam skoraj 370 EUR.
Kolikor je meni jasno, zavarovalnica noče plačat računa v celoti, torej mora OP razčistiti z zavarovalnico, če ti ne znaš čitat, je to tvoj problem in iz tega napačni zaključki.
MadMicka - Hvala.
No, po tednu dni dobim račun in opombo, da zaradi amortizacije določenih rezervnih delov zavarovalnica zahteva naj sam doplačam skoraj 370 EUR.
Kolikor je meni jasno, zavarovalnica noče plačat računa v celoti, torej mora OP razčistiti z zavarovalnico, če ti ne znaš čitat, je to tvoj problem in iz tega napačni zaključki.
MadMicka - Hvala.
Delo krepa človeka
Tidule -
MadMicka - Hvala.
Seveda mora razcistit z zavarovalnico. Takoj po tem ko bo s servisom resil teh 370 eur. Ker ne glede na to kako bo on zadevo resil z zavarovalnico ga lahko servis povsem upraviceno terja za teh 370 eur. Ker servisu dol visi kaj bo ali ne bo on resil z zavarovalnico. Kot narocnik popravila je odgovoren za placilo racuna. In ce je zavarovalnica racun pokrila samo deloma, je preostanek na njemu. Tako da ne vem kaj sanjas o tem da ga terja zavarovalnica in da je servis dobil svoje placano.
Zgodovina sprememb…
MadMax - Še kako ima zavarovalnica povzročitelja pravico izbire pooblaščenega servisa, vsi morajo vozilo popravit najmanj v prvotno stanje, cene za to pa so različne, ker se zavarovalnice s servisi dogovorijo za cene dela in ostale podrobnosti. To je pri vseh zavarovalnicah enako.
Kakšne še boš pa ti skupaj spravil. Ura na servisu stane xy eur in nobenih dogovorov ni. Zavarovalnica če že izbira servis izbira pri kasko škodah, in ne zaradi tega da bi bila cena manjša, ampak pogodbe dobijo tisti servisi, ki so zanesljivi, imajo na voljo nadomestne avtomobile in tezave resujejo celovito. Ponavadi pa naivneži mislite da boste ceneje skozi prisli, ce sami izberete Jožeta iz Dupleka za popravilo, potem pa bi se še jezili ker jože nebo dal org. Dela noter, ker ima rad denar, krivili pa bi vsi zavarovalnico :) malo logično poglej na stvar solatko, zavarovalnice pri nas prodajo nevem 2.000.000 eur avto polic, dobickov pa imajo po 80.000.000, res misliš da živijo od avtomobilskih zavarovanj ? Ne. Prav vse pri nas živijo od naložb v sklade, tam pa se jim komot pridružiš :)
ginekk ::
@wcpapir
Čakaj malo, a potem praviš da je glavni posel in glavni dobiček zavarovalnic vlaganje v sklade? Nimam pojma, je pa zanimivo. Zakaj se sploh potem z zavarovalništvom ukvarjajo, če jim to ni core dejavnost.
Čakaj malo, a potem praviš da je glavni posel in glavni dobiček zavarovalnic vlaganje v sklade? Nimam pojma, je pa zanimivo. Zakaj se sploh potem z zavarovalništvom ukvarjajo, če jim to ni core dejavnost.
joze67 ::
Opombe: seznam pogodbenikov, ki je dosegljiv na www.generali.si, predstavlja napotilo skladno z 28. člen zavarovalnih pogojev 01-AKA-01/20.
SPLOŠNI POGOJI ZA ZAVAROVANJE AVTOMOBILSKEGA KASKA 01-AKA-01/20
Splošni pogoji za neko naključno zavarovanje lahko zavezujejo samo sklenitelja tega zavarovanja. Pri AO (in pri ostalih zavarovanjih odgovornosti) veljajo zakoni.
mikhaair ::
Baje z OA zavarovalnice ne delajo nikakršnega plusa. Bolj jim je pomembno za pridobivanje strank, ki zavarujejo se hišo, življenjsko itd.
https://vsebovredu.triglav.si/na-poti/p...
Tidule, na pooblaščenem servisu bo zavarovalnica plačala komplet storitev (ki jo pač prej odobri ocenjevalec škode), servisu. Morebitna amortizacija je potem stvar zavarovalnice in oškodovanca. Servis nima s tem nič. V praksi verjetno ni razlike, če greš na kak drug servis.
Tidule, na pooblaščenem servisu bo zavarovalnica plačala komplet storitev (ki jo pač prej odobri ocenjevalec škode), servisu. Morebitna amortizacija je potem stvar zavarovalnice in oškodovanca. Servis nima s tem nič. V praksi verjetno ni razlike, če greš na kak drug servis.
Ja, tocno sem ze veckrat napisal. Ampak v konkretnem primeru se je OP pac odlocil za svoj servis. Ima do tega vso pravico, seveda pa tudi vso odgovornost ko pride do taksnih zapletov kot je tale.
Je pa bistvena razlika v tem, da je v konkretnem primeru narocnik storitve OP in posledicno je za neplacan racun odgovoren direktno servisu. Ce bi za njega urejala zadevo zavarovalnica, pa dejansko on s servisom ne bi imel nic.
Pa previdno z besedo pooblascen, ker to da je nek servis pooblascen za neko znamko vozila nima nic z zavarovalnico. Sam tolk da ne bo nesporazuma.
Je pa bistvena razlika v tem, da je v konkretnem primeru narocnik storitve OP in posledicno je za neplacan racun odgovoren direktno servisu. Ce bi za njega urejala zadevo zavarovalnica, pa dejansko on s servisom ne bi imel nic.
Pa previdno z besedo pooblascen, ker to da je nek servis pooblascen za neko znamko vozila nima nic z zavarovalnico. Sam tolk da ne bo nesporazuma.
Zgodovina sprememb…
Tidule - V momentu, ko cenilec določi vrsto popravila in obseg le-tega, OP ni imel nič več z izvajalcem, temveč samo še z zavarovalnico, najprej je moral servis narediti predračun, šele po potrditvi tega, je lahko začel popravljat, če se je pa zavarovalnica odločila, da zaračuna amortizacijo rabljenih delov pa to postane spor med OP in zavarovalnico, servis pri tem nima nič. Da stvari ne zastopiš je jasno, ker dopis ni dobil od servisa, temveč od zavarovalnice, servis namreč v škodnih primerih nima kaj delat izračunov za amortizacijo zamenjanih delov.
Pooblaščen servis za znamko vozila je lahko tudi potrjen od zavarovalnice, kot njihov pogodbeni partner za popravila, nimajo pa vse zavarovalnice dogovorov z vsemi servisi.
Če nebi popravilo potrdila zavarovalnica, bi moral OP plačati servis in račun uveljavljati na zavarovalnici. Sam sem imel nekajkrat (dvakrat vozila žena, enkrat sin in enkrat sam, vozila v rangu 30-50kDEM) razbit avto zaradi drugih in ni bilo nikoli problemov z zavarovalnicami in nobena ni uveljavljala amortizacije zamenjanih delov pa je šlo za precej visoke zneske in starejša vozila od 3-eh let.
Pooblaščen servis za znamko vozila je lahko tudi potrjen od zavarovalnice, kot njihov pogodbeni partner za popravila, nimajo pa vse zavarovalnice dogovorov z vsemi servisi.
Če nebi popravilo potrdila zavarovalnica, bi moral OP plačati servis in račun uveljavljati na zavarovalnici. Sam sem imel nekajkrat (dvakrat vozila žena, enkrat sin in enkrat sam, vozila v rangu 30-50kDEM) razbit avto zaradi drugih in ni bilo nikoli problemov z zavarovalnicami in nobena ni uveljavljala amortizacije zamenjanih delov pa je šlo za precej visoke zneske in starejša vozila od 3-eh let.
Delo krepa človeka
Mare2 ::
razbit avto zaradi drugih in ni bilo nikoli problemov z zavarovalnicami in nobena ni uveljavljala amortizacije zamenjanih delov pa je šlo za precej visoke zneske in starejša vozila od 3-eh let.
Tale primer zgoraj opisan je res grozovit glede odbijanja amortizacije. Sploh pri do 3 leta starem meni npr. pri Savi niti za gumo niso amortizirali zneska, čeprav bi morda lahko.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Eni tule goreče zagovarjajo to amortizacijo kot pošteno prakso zavarovalnic.
Zanimiv zakjucek, ceprav glede na to da temo spremljam od zacetka, je dejansko eden redkih skupnih imenovalcev ravno to, da se nam vsem zdi taksna amortizacija naravnost absurdna.
Tidule - V momentu, ko cenilec določi vrsto popravila in obseg le-tega, OP ni imel nič več z izvajalcem, temveč samo še z zavarovalnico, najprej je moral servis narediti predračun, šele po potrditvi tega, je lahko začel popravljat, če se je pa zavarovalnica odločila, da zaračuna amortizacijo rabljenih delov pa to postane spor med OP in zavarovalnico, servis pri tem nima nič. Da stvari ne zastopiš je jasno, ker dopis ni dobil od servisa, temveč od zavarovalnice, servis namreč v škodnih primerih nima kaj delat izračunov za amortizacijo zamenjanih delov.
Sploh ne prebers, kaj je povedal OP, ne razumes v cem je problem, za konec pa se veselo prodajas anekdotne pravljice, ki v katerih nastopis kot heroj... zalostno, ampak pricakovano.
Kar se mene tice je OP dobil infomacije, ki jih rabil, tako da skoda mojega casa sedaj, ko so se v temo vkljucili tezkokategorni pravljicarji tvojega kova. Se vidi da si v temi o talentih na cesti izpadel dalec najvecji talet in je treba se malo drugma srat, da se pozabijo tvoje neumnosti.
Zgodovina sprememb…
Tidule, kaj hočeš reči s tem, da previdno pri izrazu "pooblaščen"? Točno to je, pooblaščen servis, od tistega, od katerega dobi pooblastilo oz. sklene pogodbo, lahko od prodajalca avtomobilov, lahko od zavarovalnice...
@wcpapir
Zakaj, ker bi drugace nebi bile zavarovalnice.
Zakaj na zavarovalnici ne moreš skleniti le varčevanja ali investiranja v sklade? Ker to nebi bil zavarovalni posel. Kaj naredijo da investiranje v sklade postane zavarovalni posel? Na pogodbo pribijejo 1500€ (karikiram) zavarovalne vsote za smrt. Zakaj? Izključno in samo zato, da se zadosti zakonom in pogodba postane zavarovalni posel.
Delne kombinacije naprimer so čista izguba sploh toča pri savi. Zakaj jo prodaja? Toča za ZV 50.000€ avto stane cca. 30-100€. Potem pa še popusti do 50% na celotno polico, čemu le, ker vsak 10-20 sklene življensko polico in "pomaga" "investirat" v to kar se najbolj splača.
Pazit je treba le da se sklepa in investira pri zavarovalnicah ki imajo "svoje" upravljalce recimo sava infond, triglav skladi. Grawe uporablja KAG Security in simulira investiranje naprimer, včasih se s temi produkti celo tako "zalolajo" da so v zgubi-primer Trojni A, ko so po par letih ugotovili, da so šli v "predober" produkt in so ga morali umaknit ker so delali izgubo. Pred tem produkton so 1x že naredili isto z produktom Appolo.
Tako, da ne se bat, naše velike zavarovalnice nas nočejo poteptat na tako malih škodah, ker jim dol visi. Gledam cenilce kolikokrat še sami opozorijo na škodo toče, ko ceni kaj drugega in sploh tako malih udrtin ni opazil, pa se še to oceni in pošlje na popravilo. Zakaj? Ker bo taka stranka sigurno povedala tako prigodo še petim, desetim in se slej kot prej pride do življenca ;)
voznik007 ::
Hvala vsem za nasvete, še posebej Tidule. Pritožba na zavarovalnico je že poslana. Sedaj pa čakam...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Manjša prometna nesreča, nič krivOddelek: Na cesti | 9343 (4319) | DiDo |
» | neustrezna platiščaOddelek: Na cesti | 3582 (2710) | St235 |
» | Prometna nesreča in (ne)priznavanje krivde (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 18361 (14220) | BRBR |
» | Zavarovalnica Sava - nadomestno voziloOddelek: Na cesti | 14887 (12782) | koyotee |
» | Kaj storiti ob prometni nesreči - zavarovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 21180 (13752) | ...:TOMI:... |