» »

Manjša prometna nesreča, nič kriv

Manjša prometna nesreča, nič kriv

zobnik ::

Ena me je na parkplacu ruknila, izpolnil evropsko poročilo, podpisala, da je ona kriva.
Na Triglavu izpolnil zahtevek, cenilec avto pogledal in je totalka.
Ker teh zahtevkov nisem še nikoli urejal, me zanima kdaj lahko pričakujem nadaljni razplet. Omenili so še, da bo Triglav povzročiteljici poslal še nekaj za podpisat. Kako je z nakazilom, ker nisem nobenga računa posredoval. Kolk časa ponavad to traja? ....
  • spremenil: zobnik ()

D3m ::

Ruknila = totalka?

Avto je koliko star?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mare2 ::

zobnik je izjavil:

Omenili so še, da bo Triglav povzročiteljici poslal še nekaj za podpisat. Kako je z nakazilom, ker nisem nobenga računa posredoval. Kolk časa ponavad to traja? ....

POvzročiteljica bo podpisala, da je kriva (če bo). Zavaovalnica ti bo ponudila nek znesek. Ne vem, če bo ustrezen. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

fikus_ ::

"Povzročiteljica" bo dobila papirje s Triglava, kjer bo morala napisat in podpisat nekakšno izjavo. Če bo priznala krivdo, bo za tebe OK, sicer se zna zakomplicirat.

NooB ::

Saj se zavedaš kaj pomeni "totalka"?
http://vsebovredu.triglav.si/na-poti/dr...
LP, JAZ

dj_uro ::

traja lahko zelo dolgo;
kaj bi moral naredit; takoj z njo na njeno zavarovalnico kjer bi podpisala papirje ali poklical policijo.
Tako pa lahko ona zavlačuje dokler je (mislim da) tretjič ne pozovejo iz njene zavarovalnice = 1 mesec +
vw-klub.si

AndrejS ::

Jooj samo triglav ne. mene so zelo dolgo napizdovali , češ da povročitelj še ni izpolnil nekih papirjev, da ga bodo še 1x poslali ... Ko sem kontaktiral povzročitelja, je povedal da je zadevo uredil že naslednji dan. Ko sem malo bolj "grobo" nastopil so se čudežno vsi papirji našli! No nazadnje so mi avto ocenili totalko. Toda pazi ! To pomeni da ti avto ocenijo po eurotaxu in odštejejo vrednost tvoje razbitini.

... razbitina ostane v tvoji lasti !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndrejS ()

Invictus ::

V drugo pokliči policijo.

Krivec za policijo je vedno tudi krivec za zavarovalnico...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Assass1n ::

Ne rabiš policije, če se da kulturno zmenit. Jaz sem šel na povzročiteljevo zavarovalnico in sem imel denar nakazan v 5 dneh. Malo se boš načakal, urejaj dalje če imaš finance, pa boš dobil nakazano, brez skrbi.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

D3m je izjavil:

Ruknila = totalka?

Avto je koliko star?

Avto je vreden 500 evrov, nov blatnik in vrata, vse skupaj pride več kot 300 evrov. Ne vem kdo ti bo štrihal to dvoje za recimo 100 evrov, noben, ličar računa 140 evrov za kvad.metr štrihanja.

Cenilec je že ocenil avto in končni strošek, sedaj me zanima kam denar nakažejo, saj nisem nobenga TRR računa dajal. Al je treba potem še kej izpolnit za nakazilo.

Kako naj ti nakažejo, če jim nisi dal računa?!?!?!?!

In ni ti treba nič izpolnit, ker bo zavarovalnica uporabila svojo vedeževalko, da pride do tvojega TRR...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Pol moram dobit še domov ene papirje, da je povzročiteljica podpisalo tisto izjavo, in najbrž jim nazaj pošljem podatke o TRR in ostalo

Pred sabo imam samo spisek prejete dokumentacije, zapisnik o ogledu škode vozila in navodila.

shadeX ::

NooB je izjavil:

Saj se zavedaš kaj pomeni "totalka"?
http://vsebovredu.triglav.si/na-poti/dr...

Če imaš avto vreden 100€, nekdo ti "rukne", stroški popravila pa so večji od vrednosti avta.. takrat govorimo o totalki.

zobnik je izjavil:

Pol moram dobit še domov ene papirje, da je povzročiteljica podpisalo tisto izjavo, in najbrž jim nazaj pošljem podatke o TRR in ostalo

Na dom dobiš "poravnavo", na tem obrazcu bo tudi polje o TRR računu. Vestno ga izpolni. :) Ampak bo še trajalo. Triglav pač. :)

No ja zdej razumem.:)

Pika na i ::

Zgodilo se je pred kratkim - na parkirišču. Ena je ruknila drug avto, in lepo odšla. Videl jo je nekdo, si zapisal njeno reg. tablico, napisal na listek še svojo tel. št. in zataknil vse skupaj za brisalec poškodovanega avta.
Po tem je rekel, da mu je ignorantska brezbrižnost povzročiteljice, dvignila pritisk.:)

D3m ::

Pika na i je izjavil:

Zgodilo se je pred kratkim - na parkirišču. Ena je ruknila drug avto, in lepo odšla. Videl jo je nekdo, si zapisal njeno reg. tablico, napisal na listek še svojo tel. št. in zataknil vse skupaj za brisalec poškodovanega avta.
Po tem je rekel, da mu je ignorantska brezbrižnost povzročiteljice, dvignila pritisk.:)

Podobno sem sam naredil pri Gradiškem jezeru.

Avto zadel nekoga v rikverc. Nato je ene par metrov parkiral naprej se naredil francoza in odšel.

V tistem trenutku je prišla družinica do svojega avta in niso opazili poškodbo. Na poškodbo sem jih opozoril sam ter pokazal povzročiteljev avto kateri je tudi imel poškodbe zadnjega blatnika.

Oddal svojo telefonsko v primeru, da me pokličejo policaji kot pričo nezgode (in so tudi me).
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Avto zadel nekoga v rikverc. Nato je ene par metrov parkiral naprej se naredil francoza in odšel.

Taki mi grejo na moški spolni organ. :(

joze67 ::

zobnik je izjavil:

Avto je vreden 500 evrov, nov blatnik in vrata, vse skupaj pride več kot 300 evrov. Ne vem kdo ti bo štrihal to dvoje za recimo 100 evrov, noben, ličar računa 140 evrov za kvad.metr štrihanja.

Povzročitelj ti je poškodoval funkcionalno in na vse druge načine uporabno stvar. Imaš vso pravico, da zahtevaš na njegov račun vzpostavitev prvotnega stanja.
"Vrednost avta" se preizkuša na trgu, ti svojega nisi prodajal in zato ne veš, "koliko je vreden". Boš za 500€ dobil ustrezen drug avto? Kateremu boš verjel, kot si svojemu?

Pri kasku je (lahko) drugače in (lahko) imajo omejitve glede izplačil, in te omejitve si sprejel s sklenitvijo pogodbe. Pri AO - in tvoja odškodnina gre iz AO - pa teh omejitev ne poznam.

Seveda lahko sprejmeš ponujeno odškodnino. Lahko pa smo rečeš, I want my car as it was (or better, če ne gre as it was). Mimogrede, od unga BMWja (fake podatek), k se je poču vate, so pobral več zavarovanja, kot tebi ponujajo odškodnine.

bambam20 ::

Assass1n je izjavil:

Ne rabiš policije, če se da kulturno zmenit. Jaz sem šel na povzročiteljevo zavarovalnico

Rabiš policijski zapisnik , da si miren.

joze67 je izjavil:

Povzročitelj ti je poškodoval funkcionalno in na vse druge načine uporabno stvar. Imaš vso pravico, da zahtevaš na njegov račun vzpostavitev prvotnega stanja.

Neumnost... Nobene pravice nima. Civilna tožba? Če imaš avto za 500 EUR, nimaš denarja za odvetnika :).

Zato obstaja zavarovanje. Zavarovalnica je pač ocenila, da bi popravilo stalo več kot je vrednost avta in ocenila "totalko". Toliko denarja dobiš, potem pa uporabiš navdih in zadeva popraviš ceneje.

Pač problem, če imaš stara jajca. Avto vreden nič, torej so stroški lastništva nizki. Ampak ob vsaki nesreči (popraskan blatnik), ko greš na zavarovalnica, pa dobiš totalko.

donvito ::

Pika na i je izjavil:

Zato pa za take primere vedno, če koga ruknem napišem listek:sorry, se zgodi, zataknem za brisalec in odpeljem. :))

So mi moj avto na parkirišču podrsali, zlomili stransko ogledalo(200€) opraskali že večkrat, pa še nikoli nisem dobil listka od povzročitelja za brisalcem. Sem lani pozimi videl nekoga s kombijem pri speljevanju levo na cesto iz parkinga pred blokom in ga je zaradi prevelike brzine(sneg, led) zaneslo v avto, ki je bil parkiran bočno na cesti. Frajer je samo rahlo ustavil, nato pa speljal, ko da se ni zgodilo nič. Res , da je bil oškodovani avto nek star suzuki, se mu je pa kar fajn poznalo.
To me je pa res pogrelo, sploh zato, ker je bil lokalni šiptar z majhno trgovino v bližini, ki mi že tako niso ravno pri srcu. Nisem pa videl njegove registrske, ker sem šel peš in sem videl dogodek s strani.

Na prste ene roke lahko prešteješ ljudi, ki ti ob takem dogodku zataknejo obvestilo za brisalec, ob predpostavki, da se mu to zgodi brez prič in se lahko mirno naredi francoza. Žal tako je.
Eno je tukaj pisati, kako bi naredil, če bi se zgodilo, druga pesem pa je, ko se to zares zgodi ...
Na forumu je lahko vsak poštenjak.

Do danes na srečo še nisem zadel avto na parkirišču, glede na moje izkušnje, pa res ne vem, kako bi odreagiral, če bi se dejansko to zgodilo.

joze67 ::

Invictus je izjavil:

joze67 je izjavil:

Neumnost... Nobene pravice nima. Civilna tožba? Če imaš avto za 500 EUR, nimaš denarja za odvetnika :).

Berem obligacijski zakonik, 164. člen.

7. odsek: POVRNITEV ŠKODE

I. POVRNITEV PREMOŽENJSKE ŠKODE

Vzpostavitev prejšnjega stanja in denarna odškodnina

164. člen

(1) Odgovorna oseba je dolžna vzpostaviti stanje, ki je bilo, preden je škoda nastala.
(2) Če se z vzpostavitvijo prejšnjega stanja škoda ne odpravi popolnoma, je odgovorna oseba dolžna plačati za ostanek škode denarno odškodnino.
(3) Kadar vzpostavitev prejšnjega stanja ni mogoča ali kadar je sodišče mnenja, da ni nujno, da bi to storila odgovorna oseba, odloči, da mora ta izplačati oškodovancu ustrezno denarno odškodnino.
(4) Sodišče prisodi oškodovancu denarno odškodnino, če jo ta zahteva, razen če okoliščine danega primera opravičujejo vzpostavitev prejšnjega stanja.

Nič ni govora o tem, da sme odgovorna oseba sama presoditi, da je škoda zanemarljiva. Ali da popravilo ni smiselno. Malo drugače je, če ni izvedljivo. Ampak samo zato, ker jim je predrago ... naj se pomenijo s svojim zavarovancem, ne z mano.

Stališče, da če nimam za dober avto, nimam niti za odvetnika, je zanimivo, značilno in napačno.

r3dkv1c4 ::

Invictus je izjavil:

Ni res.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

r3dkv1c4 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ni res.

Seveda je res. Ker zapisnik podpišeš in se strinjaš z napisanim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

bambam20 je izjavil:

Si ti že kdaj podpisal tak zapisnik? Hehe. :)

Mare2 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Si ti že kdaj podpisal tak zapisnik? Hehe. :)

Sam sem bil povzročitelj 2kat in sem krivdo tudi priznal. Ne vem zakaj je ne bi, saj zato tudi plačujem zavarovanje. Res pa je, da imam doplačano odkup prve škode, tako da sem povsem miren.

bambam20 je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ni res.

Tole ne drži.

Mogoče kdo ve po kolkšnem času, ko pošljem nazaj papirje o TRR nakazilo le to traja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

MaterVola ::

Mare2 je izjavil:

Taki mi grejo na moški spolni organ. :(

Možgane? ;)

zobnik je izjavil:

bambam20 je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ni res.

Tole ne drži.

Kaj ne drži. Boš spodbijal uradno policijsko poročilo? Zakaj misliš, da se to napiše in podpiše? Ker je ljudem dolgčas?

Dzhimen ::

Zanima me vaše mnenje/izkušnje glede odškodnine zavarovalnice v primeru prometne nesreče.

Kolega je imel prometno nesrečo. Povzročitelj (brez izpita-odvzem) je zapeljal čez stop znak v naselju, kolega pa je trčil v njegov bok. On je OK, je prišla policija, je narejen zapisnik.
Avto je BMV serije 1, kupljen leto nazaj za cca 7,5k. Spredaj je vse uničeno (maska, luči, havba...), sprožili so se vsi airbagi. Baje bo to totalka.

Razlagal je kako se je pogovarjal z njegovim zavarovalniškim agentom in da mu ta pravi da naj se pripravi da bo "zgubil jurja, dva". In pa z ostalimi ki so bili v podobni situaciji kar se je menil, so mu tudi vsi rekli da tudi če dokazano ni bil nič kriv, situacija jasna kot beli dan, da bo poleg vseh težav ki jih bo imel (celoten postopek, pa nadomestni avto, pa nakup novega itd.) še na izgubi. Zdaj čaka ponudbo cenilca zavarovalnice. Nekako pričakuje da bodo ocenili vrednost razbitine na recimo 2.000 (vrata, pleh, motor, gume, notranjost). In da bo dobil še kake 3.000 zraven, ker je avto pač ocenjen na 5000 € recimo. Ampak primerljivi avti se prodajajo na avtonetu za 6k+ in on bo moral potem avto po kosih prodajat in še vedno bo moral doplačat za primerljiv rabljen avto.

Kakšne imate vi izkušnje s takimi primeri?
Jaz mam osebno primer ko me je en na rahlo zbil iz motorja že en lep čas nazaj. Motor sem kupil za 1.8k kako leto prej, od zavarovalnice sem dobil 1.5k krito popravilo na servisu, nato prodal motor še čez kako leto za 1k. Sem recimo še profitiral, ker so popravili tudi neke malenkosti ki niso štimale pred nesrečo (recimo števec za hitrost/obrate ni delal, v nesreči se je pa zlomil in sem dobil novega).
En drug kolega pravi da je kupil avto za 650 €, se mu je en zakantal vanj, ocenjena totalka, dobil 850€ odškodnine. Avto je nato popravil z malo iznajdljivosti in cca 150€, ga vozil še pol leta in nato prodal za 600€. Tako da tudi on pravi da je lepo prišel skozi.

Nekako logično bi bilo da če nisi v nesreči nič kriv, da nisi poleg vsega ostalega še finančno oškodovan samo zato ker en lolek brez izpita ne ve kaj je stop znak. Kaj pravite vi? Kaj lahko ta kolega pričakuje od zavarovalnice?

UganiKdo ::

Ponudbo glede odškodnine. Za vse ostlao je treba poklicat Dannya.

Kot so ti praivlno pvodali bo tam dobil izračun koliko je avto po mnenju zavrovalnice vreden, koliko je vredna razbitina in ponujeno izplačilo razlike. Potem je na njemu da preračuna koliko je ponudba realna. Od tam naprej ima pa seveda možnosti tako pritožb, kakor tudi tožbe, kjer bo lahko dokazoval, da je škoda, ki mu je nastala večja od ponujenega.

Kaj to pomeni v konkretnem primeru pa bo razložil Danny za 1,99 na minuto.

Dva konkretna primera, ki jih poznam:

Kolega je imel v prometni razbit par let starga cliota. Ponudili so mu mizeren znesek, češ da lahko razbitino dobo proda. Na odločitev se je pritožil. Rolal par tednov oglas na avto net za vrednost kot jo je ponudola zavarovalnica, 0 interesa. Ko mu je zavarovalnica zavrnila višje izplačilo je podal pritožbo na Mediacijski center na SZZ, kjer je na podlagi neuspešne prodaje dokazoval, da razbitin ocenijo previsoko. Tam so pote mdosegli dogovor.

Drug primer,ki poznam pa je bil v roku enega meseca nalet v rit (prekratka varnostna) par tednov kasneje še trčenje v krožnem. 2x izplačana totalka, popravila pri lokalnem mojstu pa za mogoče 30% ene. Plus še avto se je lepo prodal čez leto dni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

;-) ::

Dzhimen je izjavil:

Zanima me vaše mnenje/izkušnje glede odškodnine zavarovalnice v primeru prometne nesreče.

Kolega je imel prometno nesrečo. Povzročitelj (brez izpita-odvzem) je zapeljal čez stop znak v naselju, kolega pa je trčil v njegov bok. On je OK, je prišla policija, je narejen zapisnik.
Avto je BMV serije 1, kupljen leto nazaj za cca 7,5k. Spredaj je vse uničeno (maska, luči, havba...), sprožili so se vsi airbagi. Baje bo to totalka.

Razlagal je kako se je pogovarjal z njegovim zavarovalniškim agentom in da mu ta pravi da naj se pripravi da bo "zgubil jurja, dva". In pa z ostalimi ki so bili v podobni situaciji kar se je menil, so mu tudi vsi rekli da tudi če dokazano ni bil nič kriv, situacija jasna kot beli dan, da bo poleg vseh težav ki jih bo imel (celoten postopek, pa nadomestni avto, pa nakup novega itd.) še na izgubi. Zdaj čaka ponudbo cenilca zavarovalnice. Nekako pričakuje da bodo ocenili vrednost razbitine na recimo 2.000 (vrata, pleh, motor, gume, notranjost). In da bo dobil še kake 3.000 zraven, ker je avto pač ocenjen na 5000 € recimo. Ampak primerljivi avti se prodajajo na avtonetu za 6k+ in on bo moral potem avto po kosih prodajat in še vedno bo moral doplačat za primerljiv rabljen avto.

Kakšne imate vi izkušnje s takimi primeri?
Jaz mam osebno primer ko me je en na rahlo zbil iz motorja že en lep čas nazaj. Motor sem kupil za 1.8k kako leto prej, od zavarovalnice sem dobil 1.5k krito popravilo na servisu, nato prodal motor še čez kako leto za 1k. Sem recimo še profitiral, ker so popravili tudi neke malenkosti ki niso štimale pred nesrečo (recimo števec za hitrost/obrate ni delal, v nesreči se je pa zlomil in sem dobil novega).
En drug kolega pravi da je kupil avto za 650 €, se mu je en zakantal vanj, ocenjena totalka, dobil 850€ odškodnine. Avto je nato popravil z malo iznajdljivosti in cca 150€, ga vozil še pol leta in nato prodal za 600€. Tako da tudi on pravi da je lepo prišel skozi.

Nekako logično bi bilo da če nisi v nesreči nič kriv, da nisi poleg vsega ostalega še finančno oškodovan samo zato ker en lolek brez izpita ne ve kaj je stop znak. Kaj pravite vi? Kaj lahko ta kolega pričakuje od zavarovalnice?

Čimmanj se ukvarjat z zadevo prej preden dobis poravnavo/ponudbo od zavarovalnice, ker so "slabe" izkusnje redke, je pa res da se hitro sirijo. Glede na to da se na dan obravnava pr 100 škod ni pa toliko govora o tem pa lahko sklepas da je vsak dan vsaj 99 ljudi "zadovoljnih" :)

jakan123 ::

Če je totalka, zavarovalnica pogleda eurotax in na podlagi tega določijo odškodnino. Sem imel 2x tak primer. Pri avtu, ki je bil oldtimer in ravnokar obnovljen, sem dokazoval z računi koliko je bilo vloženega in sem s pritožbami uspel. Pri drugem avtu pa pritožbe niso pomagale. Sem pobral denar od totalke, nekaj malega dodal in zrihtal.

DiDo ::

AndrejS je izjavil:

Jooj samo triglav ne. mene so zelo dolgo napizdovali , češ da povročitelj še ni izpolnil nekih papirjev, da ga bodo še 1x poslali ... Ko sem kontaktiral povzročitelja, je povedal da je zadevo uredil že naslednji dan. Ko sem malo bolj "grobo" nastopil so se čudežno vsi papirji našli! No nazadnje so mi avto ocenili totalko. Toda pazi ! To pomeni da ti avto ocenijo po eurotaxu in odštejejo vrednost tvoje razbitini.

Sem imel popolnoma enako situacijo z fotrovim avtom razen da je bila Zavarovalnica Maribor. So mi različni odvetniki svetovali naj se sprijaznim in ne spustim v tožbo. Na koncu sem sam po avto odpadih iskal dele po celi Sloveniji in dal enemu poceni ličarju da zrihta avto v prvotno stanje. Seveda z mojim doplačilom.

Če bi bil avto moj bi ga z pajkom dvignil na ploščad pred njihovim sedežem in poklical hruško da ga zalije z betonom. Bi imeli lep spomenik na Cankarjevi in bi se mogoče malo zamislili, banda zavarovalniška.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometna nesreča in (ne)priznavanje krivde (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13418440 (14299) BRBR
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11322489 (16104) krepki
»

Vlom v avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8913315 (9451) St235
»

Hit & run