» »

Rog Favorit zavorne čeljusti

Rog Favorit zavorne čeljusti

specjalka ::

Zdravo, upam, da nisem v prekršku s tole objavo, namreč ne poznam mnogo slovenskih forumov, sem pa pogosto v preteklosti ravno tu našel mnoge nasvete. Lahko kak moderator izbriše temo, a bi prosil vsaj za link do prave strani, kjer bi morda kdo znal odgovoriti :)

Skratka dobesedno v smeteh pod blokom sem našel lepo ohranjen okvir od stare Favorit specialke, menda ima mnogo skupnega z Rogovimi Seniorji in Turisti. V tem sem spoznal ljubezen do "šravfanja" "biciklov", vmes za punco restavriral še Maxi Ponyja s prestavami, a bi rad zase dokončal tega Favorita. Mnogo delov sem že dobil od tu in od tam, edina komponenta, ki je ne morem oziroma ne znam kar tako dobiti, so zavone čeljusti. Gledal sem že po bolhi ipd., a sem prepričan, da lahko, glede na starost komponente, dobim za približno isti denar boljše novejše čeljusti, kot jih je stvar imela v originalu. Edini problem? Ne vem, kolikšna mora biti dolžina, angl. "reach".

Če primerjam z modernim cestnim kolesom, je moral biti reach v 80-ih kar dolg, saj neke moderne zavore niti približno ne dosežejo feltne, vendar nisem prepričan, o kakšni cifri je govora. Lahko stvar ocenim "od oka"? Ne bi pa rad šel v nek LBS, kjer bi mi za 15€/kom prodali 40 let stare čeljusti. Če že dajem nezanemarljiv znesek, bi rad, da izgleda vsaj približno kot moderni caliperji 😅

Kar sem izbrskal, so razne spletne trgovine, pri nas pa npr valy.si z raznimi "BMX" caliperji, ki izgledajo kot long reach, a, zopet, ne vem, kaj zares potrebujem. Vsak nasvet je dobrodošel :)

kixs ::

specjalka ::

Hvala za odgovor :) Bi bilo, če bi se mi dalo za ene zavore peljat do Maribora/Krškega. Sem namreč iz Ljubljane. Pa zopet, če že dajem tam c. 20-30€, bi lahko dobil tudi kaj modernejšega. Če že peskam in na novo barvam okvir, vem, da me bo 40 let star napis "Made in Czechoslovakia" nekako bodel v oči, hehe.

kixs ::

Pises obema, da das 15EUR s postnino vred. En bo sprejel. Ce ne drugega, imas potem vse mere. In menjas, ko dobis kaj boljsega.

Oziroma, ce ti lahko izmerita kar rabis.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

specjalka ::

Aja, verjetno bi moral dodati, da sem eno kolo zamenjal s 700c namesto originalnega 27.5". Torej je malo manjše, čeljust pa bi morala biti zato malo daljša. Tako da dvomim, da mi lahko kar tako kdo to izmeri, bom pa vseeno povprašal še naokoli. Se zapeljem jutri do Rogosporta, nekdo bo ziher vedel, saj ne morem biti prvi.
Rajši pa ne bi kar tako kupoval teh starin, ker ko enkrat imaš tako zadevo, se je ne znebiš tudi če daš zastonj 😅 Tako sem lep čas lepil okoli oglasa za eno 700c feltno in sedež, stara morda 3 sezone, ob vsaki objavi sem dal kak evro manj, dokler ni bil oglas že par mesecev na "podarim", pa ju nihče ni hotel. Zdaj bosta pač končala na tem Favoritu. Enako bi veljalo za ene short reach čeljusti, a žal ne pašejo na Favorita. Vzeti ju pa tudi nihče noče :|

kixs je izjavil:

Pises obema, da das 15EUR s postnino vred. En bo sprejel.

To pali? Če meni kdo daje takšne ponudbe gladko ignoriram. Npr. pred kratkim sem prodajal telefon za 120, nekdo kliče in brez razlage ponudi 80. Se mu nasmejem in blokiram številko, hvala lepa. Že sama vesta, zakaj imata tako ceno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: specjalka ()

kixs ::

Kot si rekel, ce je zadeva se relativno zanimiva, potem seveda ponudbe za -40% niso resne. Drugace je, ko ni interesa in ti nekdo vsaj nekaj ponudi. Je pa odvisno od prodajalca. Eni so realni, drugi so v oblakih. Ne bos pa vedel, dokler ne vprasas ali das ponudbe.

Sicer pa, ce imas manjse kolo, potem te originalne celjusti skoraj zagotovo ne bodo pasale.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 495 96 97 98 )

Oddelek: Šport
4870730501 (964) yayo
»

A naj kupim gravel bike ali ne? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Šport
696123518 (14686) issak
»

Rabljeno cestno kolo - na kaj paziti?

Oddelek: Šport
329257 (7955) GizmoX
»

Pregrete zavore (dim) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6014777 (12829) zk_eu
»

Pušča zavorno olje

Oddelek: Na cesti
164129 (3666) lovro535v2

Več podobnih tem