» »

Če ti policisti kazni ne morejo dati na mestu

Če ti policisti kazni ne morejo dati na mestu

KG-348 ::

Naredil sem prekršek in nisem imel osebnega dokumenta (še en prekršek baje). Hoteli so mi dat plačilni nalog pa jim očitno nekaj ni delalo, čakal sem kar dolgo pa mi je potem rekla naj grem (če sem prav razumel je bilo potem samo opozorilo). Zanima me če bi v primeru da bi mi poslali kazen na dom lahko to izpodbijal? Ne vem kako deluje izdajanje kazni ampak očitno me niso mogli preveriti v sistemu, dal sem sicer prave podatke ampak ni važno.

Likalnik ::

če nimaš osebnega dokumenta s seboj je prekršek in lahko dobiš kazen..
če ti ni dala plačilnega naloga in nič za podpisat...potem ne boš dobil nobene kazni...še posebej, če nima tvojih podatkov ti kazni nimajo kam poslati...razen, če si bil v avtu in ima registrsko številko.

AndrejS ::

Meni se je podobno zgodilo pred leti in zadevo sem ignoriral - kar je bila napaka. Nazadnje so mi od plače trgali. Nisem imel niti možnosti pritožbe.
Na zapisniku je pa pisalo , da sem bil obveščen o prekrško in ga nisem hotel podpisati, in da mi je bilo vročena kazen - kar je bila laž.
Jaz bi na tvojem mestu preveril na PP.

Likalnik je izjavil:

če ti ni dala plačilnega naloga in nič za podpisat...potem ne boš dobil nobene kazni...še posebej, če nima tvojih podatkov ti kazni nimajo kam poslati...razen, če si bil v avtu in ima registrsko številko.

Nisem bil v avtu ampak osebne podatke sem moral dati (tudi naslov). Ampak če me niso preverili bi v teoriji lahko bili dani podatki lažni

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: KG-348 ()

Hemi426 ::

Hja, brez heca, tole bi kontaktiral kakšnega pravnika.
Dejstvo je, da ti lahko kazen pošljejo če želijo, oni lahko tudi rečejo, da nisi hotel podpisati.

Sicer so moje osebne izkušnje z policijo izredno korektne.

Je pa šola za naprej, da se temeljito pozanimaš ali je kazen ali opozorilo, in če je kazen, ti naj napiše potrdilo, da je bila napaka v sistemu.

Ker trenutno, če nimaš papirja, da si bil postopku, je kot da nisi bil.
Je pa policist uradna oseba in njegova beseda takoj velja več, če pride do kazala/rekla.

Mare2 ::

KG-348 je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Nisem bil v avtu ampak osebne podatke sem moral dati (tudi naslov). Ampak če me niso preverili bi v teoriji bili dani podatki lažni

Verjetno si dal prave poatke. Preverili so v bazi podatkov. Lahko dobiš po pošti.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Pa brez dokumenta kazen ni hec, mislim, da je polna 400e.

Mare2 je izjavil:

KG-348 je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Nisem bil v avtu ampak osebne podatke sem moral dati (tudi naslov). Ampak če me niso preverili bi v teoriji bili dani podatki lažni

Verjetno si dal prave poatke. Preverili so v bazi podatkov. Lahko dobiš po pošti.

Zakaj torej ne na mestu kot so rekli? Oziroma zakaj so si premislili in izdali le opozorilo

zakaj so si premislili samo oni vedo (če so si), jaz take sreče nimam...vedno dobim vse zapisnike po potrebi, če preveč jezikam še kaj več...res pa je...da je to zelo težak položaj zate...saj si v negotovem položaju...ali boš dobil kazen ali ne....moral bi ga vprašati, če to potem pomeni, da si dobil samo opozorilo.

Kebo ::

Hemi426 je izjavil:

50€ je kazen, polovička 25€.

Rekla je da me puščajo z opozorilom ampak očitno mi kazni niso mogli dati. Da se ne bodo kaj naknadno spomnili..

Rias Gremory ::

Jaz bi na tvojem mestu preveril na PP.

Se strinjam s tem. Če te vsaj malo skrbi preveri pa čao.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Kako pa to preveriš? Greš tja in vprašaš če ti mislijo poslat kazen :|

mirator ::

KG-348 je izjavil:

Rekla je da me puščajo z opozorilom ampak očitno mi kazni niso mogli dati. Da se ne bodo kaj naknadno spomnili..

Torej, če je to rekla, potem je pač opozorilo in bodi vesel. Policaji ne smejo prejemati gotovinskih plačil za kazen, ampak morajo narediti zapisnik o prekršku. Kazen potem dobiš s položnico po pošti. Ker zapisnika niso naredili in so te odpravili z ustnim opozorilom, je zadeva z njihove strani zaključena. Sicer pa nisi navedel, za kakšen prekršek gre?

Moram dodati še to. Očitno si imel opravka z inteligentnimi policaji, ki so na licu mesta ugotovili, da si kljub temu, da nimaš osebnih dokumentov, neškodljiv državljan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirator ()

mirator je izjavil:

KG-348 je izjavil:

Torej, če je to rekla, potem je pač opozorilo in bodi vesel. Policaji ne smejo prejemati gotovinskih plačil za kazen, ampak morajo narediti zapisnik o prekršku. Kazen potem dobiš s položnico po pošti. Ker zapisnika niso naredili in so te odpravili z ustnim opozorilom, je zadeva z njihove strani zaključena. Sicer pa nisi navedel, za kakšen prekršek gre?

Rekli so naj počakam na plačilni nalog, šli v avto in po 10 min. rekli naj grem. Gre za nepravilno prečkanje ceste..ponoči

mirator je izjavil:

Moram dodati še to. Očitno si imel opravka z inteligentnimi policaji, ki so na licu mesta ugotovili, da si kljub temu, da nimaš osebnih dokumentov, neškodljiv državljan.

Ja saj meni se ta predpis za pešce in kolesarje res zdi trapast, a nimajo dostopa do podatkov, torej tudi tvoje fotografije?

Miki N ::

To debato z obveznim nošenjem dokumentov smo že meli - zelo redko se "pešcem" izdaja kazni, še opozorila ne. Še policisti sami ti bodo povedali, da pač to ni neka praksa.

mirator ::

Nisem bil zraven, zato ne morem zagotovo trditi. Predvidevam pa, da si še dokaj mlad in so v tistih 10 min. preverili podatke, ki si jim jih dal. Tvoje prečkanje ceste je mogoče res bilo nepravilno, ni pa ogrožalo nikogar. Jaz mislim, da si lahko glede kazni pomirjen.
Naj ti pa to bo poceni šola, cesto se prečka tam, kjer je prehod za pešce. Po tihem, da ne slišijo (ne prečkaj ceste nepravilno, če so v bližini policaji). Nikar tega ne povej naprej.

Kebo je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Resno?
Potem se pa posipam z pepelom.

ja kazen za brez osebne je minimalna....recimo za žaljenje uradne osebe je pa 400EUR...pa to ali si ga užalil ali ne je zelo na trhlih nogah....dobiš zopernega policaja pa mu mogoče kaj malo bolj osorno odgovoriš pa že piše kazen....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

Rias Gremory ::

KG-348 je izjavil:

Kako pa to preveriš? Greš tja in vprašaš če ti mislijo poslat kazen :|

Ja mnde. Pač vprašaš kot človek in jim obrazložiš situacijo. Ne bodo ti pa naknadno pisali kazni če te to skrbi. Če ti na PP ne bodo znali pomagati te bodo pa napotili drugam oz. ti dali kontakt.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

ligmabols ::

Če ti je bilo res izrečeno opozorilo (pazi na razlikovanje od opomina), to pomeni, da se postopek o prekršku sploh ni uvedel oziroma začel. Verjetno ti je policija na licu mesta ustno predstavila prekršek in opozorila, da moraš v prihodnje upoštevati veljavni pravni red. S tem je zadeva zaključena.

Gagatronix ::

Hemi426 je izjavil:

Kebo je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Resno?

Nikar uciti ljudi krive vere. Iz zakona o osebni izkaznici:

23. člen

(1) Z globo od 400 do 830 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki:

1. nima uradnega identifikacijskega dokumenta, opremljenega s fotografijo, ki ga je izdal državni organ (drugi odstavek 2. člena);

Map ::

Imam tudi jaz 50€ v glavi, tole potem verjetno ni dolgo?

Tidule ::

Gagatronix je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Kebo je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

50EUR je kazen, polovička 25EUR.

Resno?

Nikar uciti ljudi krive vere. Iz zakona o osebni izkaznici:

23. člen

(1) Z globo od 400 do 830 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki:

1. nima uradnega identifikacijskega dokumenta, opremljenega s fotografijo, ki ga je izdal državni organ (drugi odstavek 2. člena);

Krivo vero ucis ti. Eno je imet osebni dokument, drugo pa je imet osebni dokument pri sebi.

24. člen

(1) Z globo od 50 do 200 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki:

1. identifikacijskega dokumenta, na katerem so navedeni točni osebni podatki, na katerem fotografija izkazuje pravo podobo imetnika in ki ni poškodovan oziroma obrabljen, nima pri sebi ali ga noče dati na vpogled uradni osebi, ki je po zakonu za to pooblaščena (prvi odstavek 3. člena);

Map je izjavil:

Imam tudi jaz 50EUR v glavi, tole potem verjetno ni dolgo?

Kazen je kot si pravilno napisal 50 eur, oziroma bolj natancno 50-200 eur, glede na okoliscine, ce dokumenta nimas pri sebi.

KG-348 je izjavil:

Naredil sem prekršek in nisem imel osebnega dokumenta (še en prekršek baje). Hoteli so mi dat plačilni nalog pa jim očitno nekaj ni delalo, čakal sem kar dolgo pa mi je potem rekla naj grem (če sem prav razumel je bilo potem samo opozorilo). Zanima me če bi v primeru da bi mi poslali kazen na dom lahko to izpodbijal? Ne vem kako deluje izdajanje kazni ampak očitno me niso mogli preveriti v sistemu, dal sem sicer prave podatke ampak ni važno.

Najvecja verjetnost je da so preverili tvoje podatke, ugotovil da si jim dal prave podatke in preverili preteklo zgodovino. Na podlagi tega so se odlocili za opozorilo in s tem je postopek zakljucen. Ne razumem, zakaj naj bi imeli tezave ali cesa ne bi mogli preverit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

nejc_nejc ::

Zadeva je zaključena, so že pozabili nate.

twom ::

mirator je izjavil:

Naj ti pa to bo poceni šola, cesto se prečka tam, kjer je prehod za pešce. Po tihem, da ne slišijo (ne prečkaj ceste nepravilno, če so v bližini policaji). Nikar tega ne povej naprej.
Pa previden bodi (pravzaprav vsi) tudi kadar imaš zelenno luč za pešče. Včasih kakšen šofer sanja, no, zadnje čase jih je čedalje več takih, in lahko spregleda tako semafor kot pešča.
Se je to zgodilo sošolki od moje hčere, na srečo je še vedno živa. Baba za volanom je pač čačkala po telefonu. Bilo je pa na prehodu za pešče.
Moja hči je pa povedala, da je pred parimi dnevi en avto pičil mimo, ko so imeli pešči že par sekund zeleno luč. Povedala je tudi kaj bi se ji zgodilo če bi na cesto stopila malo hitreje.

Jaz sem z mojima tamalima hodil čez cesto povsod in ob vsakem trenutku, tudi tam kjer je bil semafor, in tudi takrat ko je bila zelena luč za pešče (če je že tako naneslo). Kriterij za prečkanje ceste je pa bil, da je avto dovolj daleč ali da je ustavil, ne pa kar neka zelena luč. Pač v takih časih objestnosti in brezbrižnosti živimo.

twom ::

p.s pred davnimi davnimi leti sem tudi jaz peljal mimo rdeče luči pri semaforju za pešče, rdečo luč sem zagledal tako da sem na bremzo stopil ko je bil semafor že za menoj (enojni semafor samo za pešče), pešec na svojo in mojo srečo ni čakal zelene luči. Pa je bilo to še v časih ko se še ni toliko sanjal po cestah kot dandanes (niti mobilnih telefonov še ni bilo)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravice in dolžnosti pred policistiom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11811963 (8671) Raptor F16
»

Vedenje policista - nekorektnost in prepotentnost! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33349819 (31985) CaqKa

Več podobnih tem