» »

Novi avto nakup vprašanja

Novi avto nakup vprašanja

bigbada ::

Pozdravljeni,

imam par vprašanj, ker sem začetnik v kupovanju avtov, je treba menjat 25 let staro kanto, dobro je sluzila :)

1. Je treba res plačat dohodnino če kupiš avto na keš/gotovino če je vrednost več kot 14.999€? Če pa na lizing pa ni dohodnine?
2. Koliko dohodnine se plača če kupiš avto za 22k? Se da to kako izračunati?
3. Če vzameš KASKO FUL in je to tvoj prvi avto (stari ni pisan name) potem je res da nimaš 50% bonusa in plačaš kasko več?
Baje pa se da bonus oz. bonifikacija prenesti iz starega avta na novega(starši ti lahko kao podarijo ta bonus), da potem plačaš kasko manj? Je to res?

Res bi bil ful hvaležen teh odgovorov.

Hvala in good day slo-tech :)

Aston_11 ::

Dohodnina nima veze z nakupom vozila. Dohodnina je davek na dohodek.
Če nimaš bonusov, imaš polno zavarovanje.
Včasih se je dalo prenesti s staršev bonus, morda se da še vedno.

amacar ::

1. Od kod to pobirate?
2. Ne, ker ni placila
3. Vsak agent ti bo bonus prenesel (nekateri agenti bodo jamrali, da najvec toliko kolikor let ze imas izpit, odvisno potem kako se zdilaš)

feryz ::

Maš mulce? Preveri, če avto še upoštevajo.
Mislim, da so jih dali ven, nisem pa ziher.

Ko ti socialna pošlje popis imovine, človeka kar malo zmrazi, ko vidi, do česa vse imajo dostop te podgane.

;-) ::

3. Če vzameš KASKO FUL in je to tvoj prvi avto (stari ni pisan name) potem je res da nimaš 50% bonusa in plačaš kasko več?
Baje pa se da bonus oz. bonifikacija prenesti iz starega avta na novega(starši ti lahko kao podarijo ta bonus), da potem plačaš kasko manj? Je to res?

Ok če nimaš bonusa plačaš več to je res, se pa tudi brez bonusa da dobiti popust.

Starši ti lahko predajo bonus, ampak je zadeva malce omejena. Če imaš izpit naprimer 2 leti lahko dobiš le 10% bonusa. Polni bonus 50% lahko dobiš le če imaš izpit 10 let.

Lahko pa imaš zavarovalca mamo ti pa si zavarovanec in delamo na njen polni bonus.

Prodajalec je rekel:
"Mislim da ja ker mislim da to velja za vsa vozila do 5 let starosti in/ali nad 15000€,ker takrat to smatrajo kot luksuz kao."

Da kao plačaš dohodnino če kupiš na gotovino avto dražijo kot 15k, pa tudi moraš izpolniti obrazec od kje ti denar itd..

profii ::

Dohodnina in izvor denarja? Kje ti to kupuješ avto?

Jaz ne, kolega mi je to pravil, kupuje pegueot 2008 pri avto Jarc Maribor.. In so tam rekli da bo moral plačati dohodnino, ker vsak avto ki je dražji kot 15.000 se smatra kot luksuz (in če plačaš z gotovino moraš plačati dohodnino potem (pri lizingu ni treba)).

Zdaj ne vem ali je to larifari, ampak tako sem slišal... Se potemtakem ne šteje nakup novega avtomobila v dohodnino?

amacar ::

Sem kupil avto za 36k z "gotovino" (nakazilo na trr, ker več kot 5k gotovine ne gre) in ni nobene dohodnine. Mogoče če je tip mislil, da se dražji avto šteje v izračun za otroške dodatke, v dohodnino pa 100% ne.

OK hvala,

Potem pa še eno vprašanje:

Na lizing dobim cca. 1500€ popusta več, kot na gotovino.
Je prodajalec predlagal da vzamem leasing in plačujem 3 mesece in potem celotnega odplačam in imam stroškov samo cca. 200€ (in seveda prišparam skoraj 1500€).To gre? Je kdo prakticiral?

hvala

marsovcek ::

Vsako financiranje lahko predčasno poplačaš. Ampak dobro preberi pogoje leasinga. Obstaja možnost, da je popust vezan na minimalno trajanje financiranja; poleg tega lahko predčasno odplačilo nosi dodatne stroške "reprograma pogodbe" ipd.

Dohodnina je davek na tvoje prihodke, ki se sicer mesečno obračunava z enkratnim letnim poračunom. Nima nobene povezave z materialnim premoženjem.

IL_DIAVOLO ::

Nikoli se ne ucit na mestu nakupa, ker te bo samo okoli prinesel.

Prisparas haha, to je prodajalcu zagotovo cilj.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

chrush ::

;-) je izjavil:

Starši ti lahko predajo bonus, ampak je zadeva malce omejena. Če imaš izpit naprimer 2 leti lahko dobiš le 10% bonusa. Polni bonus 50% lahko dobiš le če imaš izpit 10 let.

To trditev lahko demantiram. Pred dvema tednoma je kolegica, ki ima izpit 3 leta, dobila od oceta 50%. Sem videl polico, tako da ne govorim na pamet. Gre pa za zavarovalnico Savo, ampak verjamem, da tudi drugje velja enako.

Je prodajalec predlagal da vzamem leasing in plačujem 3 mesece in potem celotnega odplačam in imam stroškov samo cca. 200€ (in seveda prišparam skoraj 1500€).To gre? Je kdo prakticiral?

Sem tudi sam poizkusil igrati na to foro, ko niso hotli gotovine, pa je v drobnem tisku lepo napisano, da popust velja, ce lizing placujes do konca. V primeru predcasnega placila placas s penali in pride vec, kot prej z gotovino.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

Pac-Man ::

chrush je izjavil:

Pred dvema tednoma je kolegica, ki ima izpit 3 leta, dobila od oceta 50%. Sem videl polico, tako da ne govorim na pamet. Gre pa za zavarovalnico Savo

Sem precej prepričan, da tam nimajo samo enega AO. Ko začneš mahat z daljšim spiskom zavarovanj se lahko zgodi marsikaj. Ker na koncu je cilj zavarovalnice isti kot pri igralnici - končati v plusu.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Ahim ::

bigbada je izjavil:

Prodajalec je rekel:
"Mislim da ja ker mislim da to velja za vsa vozila do 5 let starosti in/ali nad 15000€,ker takrat to smatrajo kot luksuz kao."

Da kao plačaš dohodnino če kupiš na gotovino avto dražijo kot 15k, pa tudi moraš izpolniti obrazec od kje ti denar itd..

Kot je ze nekdo drug omenil -to je poskus prodajalca, da ti uvali leasing, zaradi katerega zasluzijo vec. temelji sicer na necem, kar dejansko obstaja, samo ne povejo ti kaksne so konkretne stevilke za normalne drzavljane - torej vozilo nad doloceno vrednostjo se uposteva v premozenje ko gre za izracun visine "pravic iz javnih sredstev" (otroski dodatek, znizano placilo vrtca, stipendija). Ampak v to se ne uposteva samo vozilo, ampak marsikaj kar ni tvoje osnovno stanovanje. Glede na to, da sprasujes za nakup avta s takojsnim placilom, predvidevam,, da imas denar na svojem racunu ... in ta se tudi uposteva pri tem izracunu kot se bi avto, katerega bi kupil z njim. Ce ga dvignes in "skrijes" pred davkarijo, se zna zgoditi da te bo kdo pobaralč po njegovem izvoru, ko bos poskusal nekaj kupiti z njim.

Zdaj pa poglej koliko se dejansko ta avto pozna pri vseh teh famoznih izracunih: https://www.iskreni.net/resnica-ali-mit...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kredit | Avtokredit | Lizing (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5913011 (6207) redtech
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26675516 (43107) ;-)
»

Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10427104 (22354) St235
»

50 % popust pri avto.zavarovanju

Oddelek: Loža
73857 (3455) Tody

Več podobnih tem