Forum » Na cesti » Kako se da vse nižati ceno novega avta?
Kako se da vse nižati ceno novega avta?
Temo vidijo: vsi
kixs ::
Gre se za tam cca 20k. Kot je zgoraj omenil nekikr, taka vsota gotovine zakonsko ni dovoljena?
https://data.si/blog/gotovinsko-poslova...
Pravne ali fizične osebe, ki opravljajo dejavnost prodaje blaga ali opravljajo storitve v Republiki Sloveniji, pri prodaji posameznega blaga ali opravljanju posamezne storitve ne smejo od stranke ali nekoga tretjega prejeti plačila v gotovini, če to presega vrednost 5.000 EUR.
Omejitev velja tudi, če se plačilo opravi v več med seboj povezanih gotovinskih transakcijah, ki skupaj presegajo vrednost 5.000 EUR. Kadar znesek presega 5.000 EUR, morajo osebe, ki opravljajo dejavnost prodaje blaga ali opravljajo storitev, plačilo od stranke ali nekoga tretjega sprejeti na svoj transakcijski račun.
Leko ::
Del denarja sem dobil v kešu od starega avta, ki sem ga prodal, drugi del sem našparal. Tako da imam sedaj "doma" gotovino. Kaj sedaj naj ta denar nakažem na banko, da bom potem lahko "skeširal" avto?
Torej kot rečeno moram sedaj ta denar nakazat na banko in potem skeširat prodajalca.
Razen seveda, če kupim avto privat od osebe, ki ne opravlja take dejavnosti.
nekikr ::
Ne, lahko ga daš tudi slotech forumašu, pa ti bo on z gotovino kupil avto v salonu in pri tem še spustil ceno za 80%.
Ja samo večina nima vedno 20-25k na trr. Mislim, da jih je kar veliko, ki svojega starega prodajo privat tam za cca 10k, v parih letih privarčujejo recmo 10k pa še kakšen manjši kredit pa si na 25k in sedaj naj grem na banko in položim 20k. Ne vem lahko me tudi "pridejo" spraševat od kje mi sedaj teh 20k. OK v mojem primeru ni problem ker imam vse evidentirano ni pa problem privarčevat 10k v 5letih.
Za tak denar te nihče ne bo nič spraševal oz. boš v 3 minutah pojasnil in bo zadeve konec. Če bi ob "minimalcu" mesečno zasluži še 5000€ gotovine in to položil bi bilo pa že precej sumljivo.
Mike_Rotch ::
Jaz pa vem. Lažeš, da se kar kadi. Če govorimo o novem avtu, kar je tudi naslov teme, potem ga skeširati po zakonu ne smeš, ker takega pod 5.000€ ni.
Res je težko trgovcu naprintati par blagajniških prejemkov za 5k. Znanstvena fantastika, ti povem.
kixs ::
Mike_Rotch je izjavil:
Jaz pa vem. Lažeš, da se kar kadi. Če govorimo o novem avtu, kar je tudi naslov teme, potem ga skeširati po zakonu ne smeš, ker takega pod 5.000€ ni.
Res je težko trgovcu naprintati par blagajniških prejemkov za 5k. Znanstvena fantastika, ti povem.
Tudi to ne gre:
Omejitev velja tudi, če se plačilo opravi v več med seboj povezanih gotovinskih transakcijah, ki skupaj presegajo vrednost 5.000 EUR. Kadar znesek presega 5.000 EUR, morajo osebe, ki opravljajo dejavnost prodaje blaga ali opravljajo storitev, plačilo od stranke ali nekoga tretjega sprejeti na svoj transakcijski račun.
feryz ::
Ni čudno, da mafijci vsepovsod zakopavajo kufre z denarjem. Hudiča se ne morejo znebiti. Če vsak dan nese na banko 5 jurjev, je to komaj dober milijon na leto. Nikamor ne prideš s takim tempom.
Veliko boljše oz. bolj transparentno gre javnosektorskim pijavkam. Napišejo si korona dodatek in ni problemov z dodatnimi desetimi jurji mesečno na računu. Poleg plače.
Veliko boljše oz. bolj transparentno gre javnosektorskim pijavkam. Napišejo si korona dodatek in ni problemov z dodatnimi desetimi jurji mesečno na računu. Poleg plače.
Utk ::
Ahim ::
Če se grem kredita ali lizinga, pa se takoj začnejo obresti nabijati, in na koncu avto preplačam za vsaj 3 jurje, kot je ponujena cena, ki jo najdeš na njihovi spletni strani. Večji, kot je polog, nižja je obrestna mera in cenejši je avto. Če se grem njihovega financiranja pa sploh več nisem razumel kaj hočejo. Polno nekih pogojev, ki mi je kar minilo do tega avta ... zavarovanje avta je obvezno samo pri zavarovalnici savi, avta prej ne morem celega odplačat, ampak ga odplačujem tako dolgo, kot sem si zadal obrokov itd ... kar nekaj v glavnem.
Kredit vzames pri svoji banki - tudi ce so neka goveda tipa NLB, bo ugodnejsi kot tisti v salonu, zavarujes lahko avto kjerkoli ti pase, glavnico pa lahko odplacujes predcasno po med bankami poenotenih in v naprej znanih "tarifah" - edina razlika je koliko katera banka zakomplicira postopek predcasnega poplacila kredita.
Ce banka svojemu komitentu ne da ugodnejsega kredita, potem je nekaj narobe s kreditojemalcem (oziroma njegovo kreditno sposobnostjo) in je itak boljse za sve, ce tistega kredita ne vzame.
profii ::
Če se grem kredita ali lizinga, pa se takoj začnejo obresti nabijati, in na koncu avto preplačam za vsaj 3 jurje, kot je ponujena cena, ki jo najdeš na njihovi spletni strani. Večji, kot je polog, nižja je obrestna mera in cenejši je avto. Če se grem njihovega financiranja pa sploh več nisem razumel kaj hočejo. Polno nekih pogojev, ki mi je kar minilo do tega avta ... zavarovanje avta je obvezno samo pri zavarovalnici savi, avta prej ne morem celega odplačat, ampak ga odplačujem tako dolgo, kot sem si zadal obrokov itd ... kar nekaj v glavnem.
Kredit vzames pri svoji banki - tudi ce so neka goveda tipa NLB, bo ugodnejsi kot tisti v salonu, zavarujes lahko avto kjerkoli ti pase, glavnico pa lahko odplacujes predcasno po med bankami poenotenih in v naprej znanih "tarifah" - edina razlika je koliko katera banka zakomplicira postopek predcasnega poplacila kredita.
Ce banka svojemu komitentu ne da ugodnejsega kredita, potem je nekaj narobe s kreditojemalcem (oziroma njegovo kreditno sposobnostjo) in je itak boljse za sve, ce tistega kredita ne vzame.
Pojdi k VWju po avto po tem sistemu. Prvo boš avto kupil 2k dražje od akcijske cene, potem boš pa še obresti plačal banki. Ni računice.
Če je avto 30k z njihovim financiranjem in po seštetih stroških pride 33k po plačanih vseh obrokih, bi ti kupil avto po 32.5k + obresti od banke?
IL_DIAVOLO ::
Z novim avtom se nikoli ni bilo računice. Saj niti z rabljenim ne, ampak ajde pustimo malenkosti.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
blackbfm ::
Je računica da se voziš vsaj 5 let brez skrbi. Drugi raje kupujejo rabljene in keširajo nekaj 100 euro za vsakič ko se jim prižge check engine lučka
Je računica da se voziš vsaj 5 let brez skrbi. Drugi raje kupujejo rabljene in keširajo nekaj 100 euro za vsakič ko se jim prižge check engine lučka
Točno to tudi sam razmišljam. Vsako popravilo je en obrok pri novem. Bog ne daj da kak avtomatik noče šaltat, potem si vsaj ob eno leto kredita. Poleg tega nekateri novi avtomobili ne izgubljajo tako strašno, kakro se tu piše.
IL_DIAVOLO ::
Tudi stari avti se ne kvarijo tako, kot nekateri želijo predstaviti.
Imas za kar nekaj obrokov.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
IL_DIAVOLO je izjavil:
Tudi stari avti se ne kvarijo tako, kot nekateri želijo predstaviti.
Načeloma se ne kvari. Odvisno kaj kupiš. Če si zadovoljen z vsem, potem lahko dobiš dobro ohranjen avto z malo km in bo delal. Če kupiš pa kaj 3 do 5 let starega iz nemške (svete) trojice z "150k"km, si pa hitro lahko presenečen.
Pojdi k VWju po avto po tem sistemu. Prvo boš avto kupil 2k dražje od akcijske cene, potem boš pa še obresti plačal banki. Ni računice.
Če je avto 30k z njihovim financiranjem in po seštetih stroških pride 33k po plačanih vseh obrokih, bi ti kupil avto po 32.5k + obresti od banke?
Priznam, da me VWji ne zanimajo, zato pri nih nisem bil, a ne verjamem da so nekako carobno drugacni od kateregakoli drugega prodajalca avtomobilov pri katerih sem bil in vsakic dobil isti odgovor (ki je tudi logicen).
Ce avto stane X evrov, ce celoten znesek kupnine nakazes takoj, potem ni s financiranjem avtohise (kjer so obrestne mere tipicno visje kakor neposredno pri bankah) nakup nic cenejsi. nekateri bi celo radi predstavili da je avto s financiranjem cenejsi kot brez financiranja - torej da ti nekdo posoja denar z negativno EOM
bambam20 ::
Kjer trmasto vztrajajo, da na gotovino avto ni cenejši, potem greš tja, kjer je tako. Pri Oplu je že tako, daje na gotovino dražji. Naj jih imajo.
Priznam, da me VWji ne zanimajo, zato pri nih nisem bil, a ne verjamem da so nekako carobno drugacni od kateregakoli drugega prodajalca avtomobilov pri katerih sem bil in vsakic dobil isti odgovor (ki je tudi logicen).
Ce avto stane X evrov, ce celoten znesek kupnine nakazes takoj, potem ni s financiranjem avtohise (kjer so obrestne mere tipicno visje kakor neposredno pri bankah) nakup nic cenejsi. nekateri bi celo radi predstavili da je avto s financiranjem cenejsi kot brez financiranja - torej da ti nekdo posoja denar z negativno EOM
Logika VW grupe:
Avto po ceniku (konfiguratorju): X+3k €
Avto na njihovo financiranje: X € (popust 3k)
Avto na keš: X+2k € (gospod, če avto plačate takoj, vam žal ne moremo dati takih ugodnosti kot pri financiranju)
Avto na njihovo financiranje z vštetimi vsemi stroški in obrestmi: ~X+3k€
neskoncno ::
Dejanski primer:
Leto 2018
Nov Škoda avto
Cena cca 18kEUR
1000EUR popusta na Škoda bon (Škoda financiranje)
Monžnost višjih popustov določenih vozil na zalogi Hudobro
Porsche Ljubljana - popusta na gotovino NI
Drugi trgovci - popust na gotovino možen
Končni izkupiček
Nakup po meri in plačilo v gotovini
1400EUR popusta + predpražniki in obvezna oprema + zastonj priprava avta (100-200EUR odvisno od prodajalca)
Leto 2018
Nov Škoda avto
Cena cca 18kEUR
Končni izkupiček
1400EUR popusta + predpražniki in obvezna oprema + zastonj priprava avta (100-200EUR odvisno od prodajalca)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neskoncno ()
Dejanski primer:
Leto 2018
Nov Škoda avto
Cena cca 18kEUR
Končni izkupiček
Ponovi zadevo v 2021, ko avtov ni, keš pa po tleh leži. Še banke se ga hočejo znebit.
Točno tako je. Če bi kdaj kupoval kakšen avto bi to vedel. Peugeota boš kupil cca. 1000€ ceneje na lizing kot s takojšnim plačilom, enako velja za vw (sem bil mesec dni nazaj v nakupu za id.4), Opla pred leti sem prav tako moral vzeti na lizing, če sem hotel popust.
Točno tako je. Če bi kdaj kupoval kakšen avto bi to vedel. Peugeota boš kupil cca. 1000€ ceneje na lizing kot s takojšnim plačilom, enako velja za vw (sem bil mesec dni nazaj v nakupu za id.4), Opla pred leti sem prav tako moral vzeti na lizing, če sem hotel popust.
Sem ravo v procesu nakupovanja in seveda vsakic pritisnem na kalkulator financiranja, ce ga poudnik ima. Za znamke, katere gledam, mi prodajalec lepo pove, da je s financiranjem seveda avto nekoliko drazji.
Ni prav nobenega ekonomskega razloga da bi nekdo prodajal avto drazje ob takojsnjem placilu in s tem izgubljal stranke - saj niso nori. Preprican sem, da v primerih, katere ste nekateri navedli, pozabite upostevati dodatne stroske: morda zahtevajo obvezen servis pri njih v obdobju financiranja (seveda s "kompenzacijo" za popust)? morda zahhtevajo zavarovanje pri njihovi zavarovalnici pod dolocenimi pogoji, kakrsnih sicer ne bi vzeli? morda slabo racunate (sploh mesecne stroske zavarovanja financiranja ljudje hitro spregledajo, ker so ponavadi navedeni loceno od obroka)?
Tisto razliko prinesejo noter tako ali drugace; ce je ne bi, bi vsi vse prodajali na financiranje, raja bi pa to pograbila ... se za salamo in kruh v Mercatorju. "Popusti" in "vezava" pri financiranju so postavljeni tako, da lizingodajalec/kreditodajalec zasluzi tistih svojih tolikointoliko procentov, prodajalec avtomobila pa dobi zanj na koncu enako, kot ce bi ga prodal za takojsnje placilo. Ce sta pa to ena in ista firma, pa sicer lahko pri necem malo izgubi, a skupno se vedno vec notri prinese, kot bi sicer ... in ta dodatni zasluzek pride seveda iz zepa stranke.
A je že bilo kaj o tem? Kakšno sodišče ali kaj podobnega?
Ker tole se meni zdi sumljivo pogojevanje cene. Če bi kakšnega inšpektorja privlekel s sabo, bi znal biti avto na keš po isti ceni kot na lizing. Vsaj prav bi bilo tako. Nelojalna konkurenca ni dovoljena.
Ker tole se meni zdi sumljivo pogojevanje cene. Če bi kakšnega inšpektorja privlekel s sabo, bi znal biti avto na keš po isti ceni kot na lizing. Vsaj prav bi bilo tako. Nelojalna konkurenca ni dovoljena.
Machete ::
Nelojalna konkurenca samemu sebi je dovoljena.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Ni to samemu sebi.
Pojdi po "znižanega" Forda s pomočjo Ford lizinga in povej, da boš kupil po znižani ceni s pomočjo xxx lizinga.
Boš videl, kakšen bo odgovor.
Pojdi po "znižanega" Forda s pomočjo Ford lizinga in povej, da boš kupil po znižani ceni s pomočjo xxx lizinga.
Boš videl, kakšen bo odgovor.
Peugeot oglas:
"Objavljena cena velja v primeru financiranja Peugeot leasing - produkt MODRI BONUS, v primeru nakupa na gotovino ali kredit je cena višja za 500€.
Če se odločite za nakupa preko Peugeot Leasinga ob nakupu dobite GRATIS še podaljšano jamstvo na 5 let/100.000km in za prvo leto KASKO ZAVAROVANJE, ki vključuje splošni kasko z 1% odbitno franšizo, krajo in naravne elementarne nesreče za 1€.
Stroški transporta in priprave vozila znašajo 160 € z DDV in niso vključeni v maloprodajno ceno vozila"
"Objavljena cena velja v primeru financiranja Peugeot leasing - produkt MODRI BONUS, v primeru nakupa na gotovino ali kredit je cena višja za 500€.
Če se odločite za nakupa preko Peugeot Leasinga ob nakupu dobite GRATIS še podaljšano jamstvo na 5 let/100.000km in za prvo leto KASKO ZAVAROVANJE, ki vključuje splošni kasko z 1% odbitno franšizo, krajo in naravne elementarne nesreče za 1€.
Stroški transporta in priprave vozila znašajo 160 € z DDV in niso vključeni v maloprodajno ceno vozila"
Peugeot oglas:
No, zdaj pa sestej vsa bodoca placila (zacetno placilo + vse mesecne obroke* + morebitno koncno odplacilo) pri leasing varianti (skupaj s stroski zavarovanja za vsa leta do izteka leasinga, kar je koliko pri Peugeotu - minimalno 2 ali 3 leta?) in primerjaj to s ceno ob takojsnjem placilu, povisano za ceno primerljivega zavarovanja, ki ga sicer imas (upam da ugodnega), pa bos dejansko primerjal jabolka in jabolka. Je se kaksna razlika v ceni v korist leasinga, kljub fiktivnemu "popustu 500 EUR" in "zastonj" dodatkom?
*: trenutno so obrestne mere na tvoja sredstva prakticno 0%, tako da ne bos nic falil ce zneski ne bodo diskontirani
Na hitro cez palec receno: za nek avto, ki stane 30K in ga bi vzel recimo z 10K sredstev in 20K leasinga na cimkrajse mozno obdobje, recimo 3 leta (tako placas manj obresti, sicer je se bolj neugodno zate), bo EOM sel proti 10%, kar pomeni, da bos placal za "20K" del dejansko kakih 24K. Odstejes 0.5K "popusta" in si na 33.5K skuapj za avto, ki bi ob takojsnjem placilu stal samo 30K. "Zastonj" podaljsano jamstvo jih v principu ne stane nic, ce avto ne crkuje na veiko v prvih 5 letih, "kasko za 1 EUR" za prvo leto (1K? 1.5K?) pa tudi lahko notri prinesejo malo pri ceni avta, malo pa se pri zavarovanju za naslednja leta, saj ti pogojujejo tako zavarovanje, brez njega pa ne bos dobil leasinga.
Sem šel brskat po ponudbah, VW Golf, konfigurator - 34.753€, keš - 31.288€, leasing: 30.207€ (cena na ponudbi), izračun financiranja: (12k pologa + 355,39*60 + 100€(odobritev) + 55.07€/m njihov kasko) = 32.223€ (+ 4 leta 55€/m = 2643,36€)
brett ::
Leta 2009 kupil novega VW golfa po konfig.: po ceniku 20.967€, odpeljal za 18.500€ + 1x gratis servis + gumeni predparžniki + poln tank bencina. Ceno zbijal med tremi avtohišami: LJ, Kočevje, Ajdovščina. Vzel pri slednjem. Plačal aro z gotovino, ostalo bančni avto kreditna 4 leta (po 2 odplačal).
Leta 2019 kupil mazdo CX-3 Attraction: po ceniku 21.010€, odpeljal za 20.060€ + 2x servis 1/2 cene + gumeni predpražniki + gratis navigacija + gratis tank bencina + večerja v fensi restavraciji za dve osebi. Ena avtohiša v LJ (iz zanesljivih virov sem vedel, da tudi v Zagorju ali MS ne bi bilo bolje): ceno najprej ni hotel nič nižati, potem za 250€ in 1x servis. Potem pa sem ga imel dovolj in mu na list predpogodbe napisal svoj kontakt in ceno koliko sem pripravljen plačati: 20.000€ + ostale pogoje, ki so navedeni razen večerje. Naslednji dan me je poklical. Plačal aro z gotovino, ostalo brezobrestni leasing (prejšni teden odplačal preostanek leasinga).
Vrednosti rabljenih pa se res držijo oz. celo višajo: moja Mazda bi trenutno šla za preko 18 tisočakov takoj. Noro!
Leta 2019 kupil mazdo CX-3 Attraction: po ceniku 21.010€, odpeljal za 20.060€ + 2x servis 1/2 cene + gumeni predpražniki + gratis navigacija + gratis tank bencina + večerja v fensi restavraciji za dve osebi. Ena avtohiša v LJ (iz zanesljivih virov sem vedel, da tudi v Zagorju ali MS ne bi bilo bolje): ceno najprej ni hotel nič nižati, potem za 250€ in 1x servis. Potem pa sem ga imel dovolj in mu na list predpogodbe napisal svoj kontakt in ceno koliko sem pripravljen plačati: 20.000€ + ostale pogoje, ki so navedeni razen večerje. Naslednji dan me je poklical. Plačal aro z gotovino, ostalo brezobrestni leasing (prejšni teden odplačal preostanek leasinga).
Vrednosti rabljenih pa se res držijo oz. celo višajo: moja Mazda bi trenutno šla za preko 18 tisočakov takoj. Noro!
Machete ::
Veš da bi šla..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
brett, poskusi to narediti danes. Zaman boš čakal.
Octavia ima v konfiguratorju ACC in podobne bombone v različnih paketih in nekateri dodatki se podvajajo. Ampak cena avta se neglede na to, če je ta dodatek že v prejšnem paketu ne zmanjšuje, torej vedno doplačaš cel paket dodatkov. Top led zadnje luči dobiš v Sleep pack 2 in pri matričnih žarometih, plačaj. Tavell assist vsebuje ACC in prepoznavo znakov, PAKET ZA VARNO VOŽNJO PREMIUM, vsebuje tudi ACC, mrtvi kot, ni pa prepoznave znakov. Plačaj...
Vprašaš prodajalca, če je kak popust na 2x plačano opremo. Žal, ne. Tako je naročil uvoznik.
Octavia ima v konfiguratorju ACC in podobne bombone v različnih paketih in nekateri dodatki se podvajajo. Ampak cena avta se neglede na to, če je ta dodatek že v prejšnem paketu ne zmanjšuje, torej vedno doplačaš cel paket dodatkov. Top led zadnje luči dobiš v Sleep pack 2 in pri matričnih žarometih, plačaj. Tavell assist vsebuje ACC in prepoznavo znakov, PAKET ZA VARNO VOŽNJO PREMIUM, vsebuje tudi ACC, mrtvi kot, ni pa prepoznave znakov. Plačaj...
Vprašaš prodajalca, če je kak popust na 2x plačano opremo. Žal, ne. Tako je naročil uvoznik.
brett, poskusi to narediti danes. Zaman boš čakal.
Dej, dej. Pojdi kupti BMW-ja al pa Mercedesa pa boš videl kakšen popsut boš dobil. Te bo vrglo na rit. Samo ne serijo 1, ki ej za socijalce. Serjo 4, 5 ,6,7 , x5, x7 , MB E, S klasa.. njihovi SUVI..
Pričakujete pri avtu za 20 jurjev , da bo na koncu 15 jurjev.
brett ::
Veš da bi šla..
Bi, ker me je ob poplačilu leasinga kontaktiral prodajalec in mi zanj ponujal 16 tisočakov, obenem pa ponujal CX-30... Ker je veliko povpraševanja po njih.
In vem iz prakse, da potem trgovci ceno še dvignejo za par jurjev (odvisno od modela, znamke). Tako da če bi ga sam prodajal, bi lahko dal ceno 18 jurjev. Ena s tako opremo kot je moja (brez navigacije, prednjih senzorjev in mojih dodatnih krom letvic na vratih - dodal sicer sam) se prodaja za 18.390€; SLO poreklo, uradna AH. Isti letnik in približno enako km.
So pa zelo iskane, sploh pri ženskah, čeprav notri niso bogve kako prostorne. Čeprav nam trem ustreza in je dovolj.
Pri avtih iz zaloge ja, ampak sedmic, s klas in podobno, ni na zalogi. To se ne štanca kot žemlje, da nekje stoji potem. Poleg tega dražji avto sam skonfiguriraš, ne izbereš enega izmed sto ali tisoč samo glede na to, kateri odtenek ti paše tisti dan.brett, poskusi to narediti danes. Zaman boš čakal.Dej, dej. Pojdi kupti BMW-ja al pa Mercedesa pa boš videl kakšen popsut boš dobil. Te bo vrglo na rit. Samo ne serijo 1, ki ej za socijalce. Serjo 4, 5 ,6,7 , x5, x7 , MB E, S klasa.. njihovi SUVI..
Pričakujete pri avtu za 20 jurjev , da bo na koncu 15 jurjev.
Popusti na cenik ali konfigurator, so med 15 in 20 procentov. Je pa res, da je pri takih avtih, znesek popusta že v vrednosti enega švoh avta.
Adder ::
Kot branjevke na trgu. Ce hoces znizat ceno, vzames belo barvo, najsibkejsi motor in osnovno neopremo.
Poljubna (metalik) barva, dodatna oprema, dizel/vozilo na plin, tam pa doplacas.
Poljubna (metalik) barva, dodatna oprema, dizel/vozilo na plin, tam pa doplacas.
ginekk ::
Iz teh slik bi popust znašal 25%. Gre pa še nekaj % višje. Preverjeno. Tako kot vsepovsod, kjer se vrtijo visoki zneski.Leta 2018, ko sem kupil zafiro 1, je bila situacija, kar se tega tiče, precej bolj prijazna, kot danes.
Danes avtov primanjkuje, ni dosti manevrskega prostora.
Sem lani precej tega obletel, niso tako dovzetni.
"Nov" avto, kupec ga ni prevzel in je bil že dlje časa na skladišču, tako da je bil v bistvu že leto dni "star".
Po konfiguratorju je bil 255 jurjev. Prodajali so ga za 218 jurjev.
Jaz sem bil pripravljen dati 180 jurjev.
Gankali smo se mesec ali dva, vztrajno so hodili dol, a pod dvojko ni šlo. Na koncu jim ga je uspelo, tik pred novim letom, prodati. Nimam pojma za koliko.
Drugače bi ziher spustili ceno, a bi jo spustil tudi jaz. Ker bi bil avto spet eno leto starejši.
Aja, mogoče še to. Zaradi popravka davka, je danes tak, nov nov, avto, po naročilu, cenejši kot je bil lani ta. Žal mi ni všeč.
Ampak lani se mi je zdel dober deal in bi ga celo vzel, če bi pristali na ponujeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Kupcev za avtomobile vredne 100k+ je relativno malo. Kupcev za avte pod 50k je pa relativno veliko, še več jih je za pod 25k in pri takih prodajalci točno vedo, da če pri prvem ne bo ratal, bo čez 5 min že prišel drugi se zanimat za isti avto.
Skoky ::
Največ uspeha sem imel, ko mi je bilo dejansko vseeno, če ga dobim ali ne. Nekaj let nazaj na Porsche Slovenija sem se zanimal za testnega sharana. Cena je bila 29000€. Sem prodajalcu rekel, da več kot 24000 ne dam. Potem je začel spuščati ceno do 27000€. Jaz sem vztrajal pri svojem. Nakar mi je začel ponujati vse in še več. Očitno sva prišla do meje 27000, pod to ni šel. Je pa dal nato še en kup opreme. Končalo se je s stavkom prodajalca: Gospod cena za avto s takšno opremo je 35000. Sem rekel prav, vendar jaz več kot 24000 ne dam, se zahvalil in šel. Sicer avta nisem dobil in sem kasneje 4 leta rabljenega kupil za 15k. Takrat bi lahko bldobil novega in en kup dodatne opreme za 27k.
CARPE DIEM!
jan_g ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bi trenutno upali vzeti leasing za avto z variabilno obrestno mero (5 let)? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15719 (13298) | kriptobog |
» | Nakup novega avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 31944 (14673) | solatko |
» | Ali bi bilo ilegalno, če bi ponaredil ponudbo za nov avto? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 7218 (5177) | Stikalo |
» | Nakup novega avtomobilaOddelek: Na cesti | 6614 (5442) | Blinder |
» | Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 27420 (22670) | St235 |