Forum » Na cesti » Kako se da vse nižati ceno novega avta?
Kako se da vse nižati ceno novega avta?
Temo vidijo: vsi
profii ::
Skratka največ uspeha si imel, ko v pogajanjih nisi uspel in avta nisi dobil. Kapo dol!
Haha, 100% res. Poleg tega mu je ponudil vrjetno tepihe in en brezplačen servis. Drugega si ne predstavljam pod "kup opreme".
Ko sem pred tedni kupoval avto ni bilo na zalogi nič v približno podobni opremi na zalogi ali v bližnji dobavi, pri več znamkah. Kaj šele, da bi lahko sanjal o barvi avtomobila. Same neke kante z osnovno ali največ srednjo opremo v beli/srebrni barvi. Seveda ročni dizel. Avtomatik bencinar, pozabi.
feryz ::
Odvisno kaj kupuješ.
V mojem rangu lahko ročni menjalnik samo sanjaš. Pa ne da bi si ga želel, ampak tako je.
Se pa pomika to dol. In to hitro.
V mojem rangu lahko ročni menjalnik samo sanjaš. Pa ne da bi si ga želel, ampak tako je.
Se pa pomika to dol. In to hitro.
bambam20 ::
kixs ::
Ne. Primerjam nekaj let nazaj, ko si avto s precej podobno opremo kot danes (HUD, radarski tempomat in podobno), dobil za 5K€ manj. Nov, po narocilu.
GabrieLeo ::
V najboljšem primeru, ki je ob polni luni na vsake 10 let dobiš morebiti za 3-4k dol zbito ceno za nek drag nakup.
Če ti je problem dejstvo da boš moral odbiti 3k po vrhu in bi rad stiskal kjer se da - potem nimaš dovolj denarja.
Če ti je problem dejstvo da boš moral odbiti 3k po vrhu in bi rad stiskal kjer se da - potem nimaš dovolj denarja.
Ne. Primerjam nekaj let nazaj, ko si avto s precej podobno opremo kot danes (HUD, radarski tempomat in podobno), dobil za 5KEUR manj. Nov, po narocilu.
10% .. ni ravno za na trepalnice se metat. Slabe pogajalske sposobnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Skoky ::
Skratka največ uspeha si imel, ko v pogajanjih nisi uspel in avta nisi dobil. Kapo dol!
No ja... lahko tudi tko rečeš. Hvala za čestitke
Vsakič pač ne moreš zmagat
Bistvo vsega je bilo, da niti nisem hotel kupiti novega avta.
Če bi ga dobil za 24k bi ga pa seveda vzel.
Drugače je bil pa bolj point to, da ko enkrat dosežeš limit ne gredo pod to pa če se na glavo postaviš.
Sicer je potem kompenziral z opremo (ki je pošteno povedano zasoljeno draga pri novih avtih).
Haha, 100% res. Poleg tega mu je ponudil vrjetno tepihe in en brezplačen servis. Drugega si ne predstavljam pod "kup opreme".
Ko sem pred tedni kupoval avto ni bilo na zalogi nič v približno podobni opremi na zalogi ali v bližnji dobavi, pri več znamkah. Kaj šele, da bi lahko sanjal o barvi avtomobila. Same neke kante z osnovno ali največ srednjo opremo v beli/srebrni barvi. Seveda ročni dizel. Avtomatik bencinar, pozabi.
Če ti bo kaj lažje ja. Kup opreme za 8k so bili Tepihi in servis. Aja pa še to: samo sprednje tepihe mi je spustil za 8kEUR, če bi hotel še za zadaj bi moral doplačati še 5kEUR
So pa verjetno 2016 bili drugi časi.
CARPE DIEM!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Skoky ()
Sicer avta nisem dobil in sem kasneje 4 leta rabljenega kupil za 15k. Takrat bi lahko bldobil novega in en kup dodatne opreme za 27k.
4 leta starega Sharana za 15k? A je imel veliko kilometrov? Trenutno so letnik 2017 po ceni 20k in več.
2016 je bilo to. Sej prodajal ga je za 19k. Mel je pa 140000km.
Je pa res, da je bila takrat ravno aktualna diesel gate afera in sem še na ta račun mal zbil ceno.
CARPE DIEM!
kixs ::
Ne. Primerjam nekaj let nazaj, ko si avto s precej podobno opremo kot danes (HUD, radarski tempomat in podobno), dobil za 5KEUR manj. Nov, po narocilu.
10% .. ni ravno za na trepalnice se metat. Slabe pogajalske sposobnosti.
Ni mi jasno od kje si ti dobil zdaj 10%?
profii ::
Avti so se podražili in to ne malo.
To, da imajo sedaj avti serijsko precej več opreme kot 10 let nazaj se pa pozablja.
Golf 8 se je podražil za 1-2k odkar je prišel ven, v dobrem letu. Našel stari cenik. Torej, ni novejši model, nima več opreme.
Skoky, napisal si, da je dodal več in več opreme: "Nakar mi je začel ponujati vse in še več. Očitno sva prišla do meje 27000, pod to ni šel. Je pa dal nato še en kup opreme."
Glede na to, da je avto testni, ti vrjetno niso šli leder zicev in 4 pogona notri dodajat. Zato sem malce v sarkazmu to napisal.
Avti so se podražili in to ne malo.
To, da imajo sedaj avti serijsko precej več opreme kot 10 let nazaj se pa pozablja.
Golf 8 se je podražil za 1-2k odkar je prišel ven, v dobrem letu. Našel stari cenik. Torej, ni novejši model, nima več opreme.
Skoky, napisal si, da je dodal več in več opreme: "Nakar mi je začel ponujati vse in še več. Očitno sva prišla do meje 27000, pod to ni šel. Je pa dal nato še en kup opreme."
Glede na to, da je avto testni, ti vrjetno niso šli leder zicev in 4 pogona notri dodajat. Zato sem malce v sarkazmu to napisal.
ni panike. Sej mogoče nisem čisto vse napisal... Po tistem ko smo se začeli pogajat ni bil več v igri testni avto, ampak nov.
Če sedaj malo bolj pomislim... mi je verjetno ponujal avte iz zaloge, ki so imeli vsakič po več opreme. Bile so pa stvari kot zimski paket, webasto, navigacija, ACC, pa tudi boljši sedežni paket...
Torej kot sem napisal 2016 so bili drugi časi. Zdaj ko ni avtov oz. jih morajo naročiti verjetno ne spuščajo veliko.
CARPE DIEM!
Marelica ::
Živjo, da ne odpiram nove teme. Tudi sam sem pred nakupom novega (rabljenega) avtomobila. Glede na to, da gredo cene kar gor (tisti, ki so lani kupili rabljen avto, ga lahko prodajo po praktično isti ceni naprej) me zanima, ali se "splača" sedaj kupit avto, ali počakati kakšno leto, dve ko se bo situacija (upajmo) umirila in se bodo cene vrnile v prejšnje stanje.
Hvala..
Hvala..
nekikr ::
Počakaj. 5 let še počakaš in potem vidiš kako je. Če ne pa 10.
Kakšna butasta vprašanja imate. Če nisi taksi služba potem se avto ne splača v nobenem primeru. Če rabiš avto (ker je star za na odpad), potem ga kupiš, nima veze kam gredo cene. Če ga hočeš pa menjati, ker si se naveličal starega, potem ga kupiš, če imaš finance.
V prejšnje stanje pa seveda ne bodo šle cene. Inflacija je brutalna, krediti zastonj, dodatki javnemu sektorju se merijo v milijardah. Kako naj potem cene padejo?
Kakšna butasta vprašanja imate. Če nisi taksi služba potem se avto ne splača v nobenem primeru. Če rabiš avto (ker je star za na odpad), potem ga kupiš, nima veze kam gredo cene. Če ga hočeš pa menjati, ker si se naveličal starega, potem ga kupiš, če imaš finance.
V prejšnje stanje pa seveda ne bodo šle cene. Inflacija je brutalna, krediti zastonj, dodatki javnemu sektorju se merijo v milijardah. Kako naj potem cene padejo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()
tomaz- ::
Ne pričakuj padca cen vsaj do naslednje hujše recesije. Glede na to, da imamo vsakih cca 8-10 let eno sranje, ki se vleče 3-4 leta ( v bližnji zgodovini: prejšnja recesija, zdajšnja "korona"... ) vmes pa cca 8-10 let "miru", se bo torej korona vlekla še kako leto, potem bo ene 8-10 let približno "mir", do nove pizdarije. Če bo ekonomska, lahko pričakuješ določen upad cen - seveda ni nujno, da bodo vmes tudi jekleni konjički - če pa nova korona, boš pa pač spet v vrsti za cepivo, cene bodo šle pa še višje ..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomaz- ()
Dionis ::
Živjo, da ne odpiram nove teme. Tudi sam sem pred nakupom novega (rabljenega) avtomobila. Glede na to, da gredo cene kar gor (tisti, ki so lani kupili rabljen avto, ga lahko prodajo po praktično isti ceni naprej) me zanima, ali se "splača" sedaj kupit avto, ali počakati kakšno leto, dve ko se bo situacija (upajmo) umirila in se bodo cene vrnile v prejšnje stanje.
Hvala..
Zdravo,
tudi sam sem pred to dilemo sedaj. Trenutno imam limuzino in zaradi potrebe po karavanu sem v fazi menjave. Cene spremljal že cirka leto in pol in tudi po pogovoru z mehanikom, so cene avtomobilov v zadnjih 2-3 letih šle precej gor. To je prvič posledica korone, ker takrat precej nemških podjetij ni kupovalo novih vozil (ali jih vzemalo v najem) in zato tudi ni bilo tako velikega bazena rabljenih pri nas (da bi zaradi večje ponudba šla cena dol).
Zdaj druga težava s cenami je pomanjkanje čipov na celotnem trgu in se pričakuje da bo to trajalo vsaj nekje dve leti. Posledično se zaradi tega pričakuje še dodatni dvig cen vseh izdelkov, ki jih vsebujejo. (informacije iz medijev in prav tako iz avtomobilske industrije v katero sem precej vpet).
Tako da ja, jaz sem praktično že odločen, da grem v nakup novega avtomobila, ker so cene rabljenih res tako visoke, da ni nobenega prihranka, če bi vzel rabljenega (plus upoštevajoč rizik rabljenega - predvsem zaradi tega, ker si ne predstavljam, da je nekdo pazil na njega, če je vedel, da ga bo po recimo 3 letih zamenjal). Res da bo visoka cena, kar me malo boli, vendar nimam kaj. Moraš upoštevati, da je cena rabljenega starega 3-4 leta s prevoženimi cirka 140-150k km in imajo ceno cca 60% cene novega (procent glede na popust, ne po MPC). Pri taki kilometrini, so ravno najboljša leta avtomobila mimo oz. na nekje polovici optimalnih.
Zdaj kolikor sem hodil v avtohiše sem iz cene po konfiguratorju prišel na 15% popust ob upoštevanju, da ga vzameš na lizing. Toliko si želim pritisniti, da bi vsaj še alu-platišča dobil poleg za zimske pnevmatike. Morda, da pridem na 17%, če bi res hodil do veliko avtohiš. Po drugi strani, se pa bojim da nimam toliko pogajalskih možnosti, ker mi bodo rekli, naj bom vesel, da ga sploh dobim glede na pomanjkanje čipov. Bi si pa želel odgovor Molnarja, od kje je on dobil popust 20%, ker toliko naj bi dobili zgolj zaposleni.
barakus ::
Ali kdo ve, če se da pri Renaultu dobit kakšne dodatne popuste in kako?
Konkretno me zanima nekaj takega https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Za vozilo po naročilu (zunanja barva v celoti bela) sem dobil ponudbo 23,7k ampak dobavljivost avgust-september in brez garancije cene (naj bi moral plačat toliko, kot bo cena avgusta).
Konkretno me zanima nekaj takega https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Za vozilo po naročilu (zunanja barva v celoti bela) sem dobil ponudbo 23,7k ampak dobavljivost avgust-september in brez garancije cene (naj bi moral plačat toliko, kot bo cena avgusta).
kriptobog ::
Nic ne dajejo popustov, ker je taka situacija da niti ne rabijo. Ce avto narocis bos imel valda garantirano ceno. Razen, ce narocujes brez placila avansa.
LeQuack ::
Kakor gledam Kia cenik so vse modele podražili za ene 4-5k čez noč praktično. Ceed-i ki so se prej prodajali za 15k so zdaj 20k. XCeed ki se je pred dobil za 16-18k so zdaj 23k+. In tako naprej, uglavnem kar na hitro hočejo iti v premium razred k Nemcem.
A kdo dejansko še kupuje po teh cenah?
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Mato989 ::
Kakor gledam Kia cenik so vse modele podražili za ene 4-5k čez noč praktično. Ceed-i ki so se prej prodajali za 15k so zdaj 20k. XCeed ki se je pred dobil za 16-18k so zdaj 23k+. In tako naprej, uglavnem kar na hitro hočejo iti v premium razred k Nemcem.
Ja saj dejansko bo potrošnja močno upadla predvidevam da od poletja naprej.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Webmojster ::
Vse se kupuje po teh cenah. Saj tudi nepremičnine se vse proda pa so cene napihnjene da glava boli.
AvtoR ::
Kolegica je lani poleti kupila novo Corollo Hb. Dobavni rok je bil 3 dni! Decembra sem rezerviral CorollO TS. Dobavni rok pol leta. Vmes se je cena dvignila za cca 6000€ in dobava na eno leto! OK verjetno bo takrat že facelift model ampak to je 25% višja cena. Sem bil skeptik, da bom sploh dobil avto, glede na vse sranje, podražitve in inflacijo. Hvala bogu, sem 14 dni nazaj dobil ključe še po stari ceni ;), čeprav cena v pogodbi ni bila garantirana...
Ni ravno prijazen čas za kupovanje avta!
Ni ravno prijazen čas za kupovanje avta!
Miha 333 ::
S tem, da novih avtov sploh ni za dobiti. Sem tudi sam želel iti v nakup novega. Ceeda, Focusa ni možno niti naročiti. Golf, Octavia, Leon dobavni rok neznan, verjetno nad 1 leto. Kakšna Dacia ali Renault se najde. Govorim za karavana. Ob tem so tudi cene rabljenih poskočile. 5 let stara octavia 17K lol.
A ti sploh veš, kje se dejansko začne premium razred ali pa vsaj občutek, da je vsaj malo premium? Za 20 tisočakov nobeden avto ni premium.
Mato989 ::
A ti sploh veš, kje se dejansko začne premium razred ali pa vsaj občutek, da je vsaj malo premium? Za 20 tisočakov nobeden avto ni premium.
Problem je da za 20k tudi ni low budget... Kje so časi ko si CLiota dobil za 9.999€, zdaj pa stane 35%+
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
SambaShare ::
Ja saj dejansko bo potrošnja močno upadla predvidevam da od poletja naprej.
Upada že dobro leto, iz meseca v mesec je rekordno slaba.
https://www.acea.auto/pc-registrations/...
S(m)o v začaranem krogu, ko bi proizvajalci imeli nek dobiček in ga skušajo dobiti s povišanjem cen. Hkrati pa si sesuvajo prodajo.
DamijanD ::
S tem, da novih avtov sploh ni za dobiti. Sem tudi sam želel iti v nakup novega. Ceeda, Focusa ni možno niti naročiti. Golf, Octavia, Leon dobavni rok neznan, verjetno nad 1 leto. Kakšna Dacia ali Renault se najde. Govorim za karavana. Ob tem so tudi cene rabljenih poskočile. 5 let stara octavia 17K lol.
Kolega je nekaj mesecev nazaj naročil škoda Karoqa - dobi ga baje enkrat julija.
A je možno, da so karavani težje dobavljivi, ker su nažalost umikajo SUVom (imam filing, da proizvajalci pravijo, da so karavani out, na cesti pa skoraj ni limuzin praktično vse kar ni SUV, je karavan - ne spomnim se kdaj sem navadnega pasata videl :-) )
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/av...
Lahko naročite VW-ja, saj bodo morali konkretno pohitrit svoje linije in začet ponovno osvajat evropski trg, ko so jim kitajci potisnili prst v rit.
Lahko naročite VW-ja, saj bodo morali konkretno pohitrit svoje linije in začet ponovno osvajat evropski trg, ko so jim kitajci potisnili prst v rit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bi trenutno upali vzeti leasing za avto z variabilno obrestno mero (5 let)? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15719 (13298) | kriptobog |
» | Nakup novega avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 31944 (14673) | solatko |
» | Ali bi bilo ilegalno, če bi ponaredil ponudbo za nov avto? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 7218 (5177) | Stikalo |
» | Nakup novega avtomobilaOddelek: Na cesti | 6614 (5442) | Blinder |
» | Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 27420 (22670) | St235 |