» »

Ali bi bilo ilegalno, če bi ponaredil ponudbo za nov avto?

Ali bi bilo ilegalno, če bi ponaredil ponudbo za nov avto?

«
1
2

Ribič ::

Zdravo.

Kupujem nov avto, pa sem se glede nakupa malo pozanimal na spletu. Večina spletnih strani priporoča, da si je za nakup treba vzeti čas. Postopek je pa takšen, da greš najprej v en salon, zahtevaš ponudbo in čim več popusta. Potem greš v drugega in storiš podobno, le da jim pokažeš ponudbo prvega in vprašaš koliko več popusta dajo, če bi avto vzel pri njih. Potem greš k tretjemu in zadevo ponoviš, itd. Lahko tudi storiš več krogov in greš nazaj k prvemu, mu zopet pokažeš najcenejšo ponudbo in zahtevaš več popusta, itd.

Kaj pa če bi potem vzel eno izmed ponudb in jo v photoshopu digitalno obdelal in spremenil tako, da bi zgledalo, da je avto še za dodatnih 500 ali 1000€ cenejši od najcenejše ponudbe. In potem greš s to ponarejeno ponudbo v drugi salon ter, podobno kot prej, zahtevaš novo ponudbo z nižjo ceno. Ponarejena ponudba bi služila le zbijanju cen, z njo nebi poskusil opraviti nakupa in bi jo po pridobitvi boljše ponudbe zavrgel. Pridobil pa bi potem boljšo in istovetno ponudbo.

Bi bilo to legalno, če bi se tako poskusil dokopati do boljših cen avtomobilov?
Vse ribe so mi pobegnile!

Machete ::

Ponudb se sploh ne kaže ponavadi. Zakaj bi potvarjal dokumente, če samo lahko rečeš da imaš tam 500 eur boljšo ponudbo? Raje laži kot potvarjaj, ker je enak učinek za mnogo manj dela. Prodajalca generalno ne bo ganilo če tam mahaš z nekimi natisnjenimi ciframi nič bolj nič manj, kot če jim blefiraš.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

shadeX ::


Kaj pa če bi potem vzel eno izmed ponudb in jo v photoshopu digitalno obdelal in spremenil tako, da bi zgledalo, da je avto še za dodatnih 500 ali 1000EUR cenejši od najcenejše ponudbe. In potem greš s to ponarejeno ponudbo v drugi salon ter, podobno kot prej, zahtevaš novo ponudbo z nižjo ceno. Ponarejena ponudba bi služila le zbijanju cen, z njo nebi poskusil opraviti nakupa in bi jo po pridobitvi boljše ponudbe zavrgel. Pridobil pa bi potem boljšo in istovetno ponudbo.


Common sense mi pravi da to ni dobra ideja. Poleg tega je to ponarejanje listin, kjer je že samo poskus kazniv.

Po drugi strani, se popolnoma strinjam z Machetom. Kolega je pred kratkim kupil nov avto in ceno iz prvotne 31k zbil na 26k, po postopku, ki ga je Machete omenil. Le dovolj prepričljiv moraš biti in tudi odkorakati iz salona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Ribič ::

shadeX je izjavil:

Le dovolj prepričljiv moraš biti
Saj zato sprašujem, ker jaz nisem prepričljiv in bi zato rad imel papirje, ki so bolj prepričljivi.
Vse ribe so mi pobegnile!

jero_no1 ::

Ideja ne vem kolk je legalna ali ne.
Ampak dela se tako kot je napisal @Machete. Poleg tega sam nikoli nisem mahal z drugimi ponudbami, ker se mi ne zdi fer, da kažeš papirje, pri kateri konkurenci si dobil kakšno ceno. Če ti ne verjamejo na besedo, greš pač drugam.
Če osebno nisi preveč prepričljiv, najprej prosi pri recimo 5 prodajalcih za ponudbo avta po mailu in potem se greš osebno pogajat k dvema, ki bosta že v startu najcenejša.

P.S. če kupuješ avto iz VAG koncerna, mi pošlji ZS in ti bom morda lahko pomagal.

mikhaair ::

Ceno postavi kupec, ko plača izdelek. Torej povej koliko daš za izdelek, mogoče se pa bodo strinjali.

fikus_ ::

"Nehigiensko" je mahat pri konkurenci s ponudbo s ceno na koncu. Poleg tega se prodajalci poznajo in lahko pokličejo en drugega ter ugotovijo tvojo igro. Lahko pa pokriješ/zbrišeš podatke o ponudniku in ceni, kopiraš ter s tem listom hodiš od prodajalca do prodajalca in nižaš ceno. Ko ste enkrat v kontaktu, lahko to urejaš tudi po telefonu. Z nižanjem cene nehaš tik preden te ne trgovec pošlje v tri krasne *******.
Na osnovno ceno vozila boš težko dosegel večji popust, kot ti ga trgovec ponudi na začetku, popust se da zdilati za dodatno opremo. Pri kupovanju imej v mislih, da je to tvoj denar, ki si ga/boš sam pridelal in to ti naj da vztrajnost pri glihanju cene!

Če boš vzel kredit/lizing, tudi ne vzami prve variante, se da marsikaj spogajati. Vzemi si čas, naj se trgovec trudi okrog tebe, ne ti!

shadeX ::

Trgovci tudi niso neumni. Predstavljaj si da OP-ju 2x tako uspe in v tretje pride s ponudbo nižje od nabavne cene avtomobila. Sicer pa tudi res je, trgovci se poznajo med sabo. Tokrat žena od (istega) kolega je pred leti kupovala nov avto in želela belega. Kupovala je v Kopru ampak takega ni mel na zalogi. Pogledal je v sistem in ji rekel naj gre v LJ, ker je samo še edini tak tam na zalogi. Poklical je trgovca in se zmenil da pride stranka pogledat oz. kupit avto. Se je pa šlo za avtohišo, ki je prodajala isto znamko avta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Utk ::

Ne samo da se poznajo (to itak), sej jih ni več kot 20 za nobeno znamko v Sloveniji, ampak so tudi dogovorjeni glede popustov in točno vejo kaj se da in kaj ne. Malo se lahko raztegnejo samo pri avtih, ki jih imajo že dlje časa na parkirišču, ne morejo pa zložit po naročilu nekje avta bistveno ceneje kot drugje. Razen če te en trgovec prebere, da si pripravljen plačat polno ceno in ti ne da niti tistega kar bi lahko.

Ribič ::

OK, ste me prepričali, da ponarejanje ni dobra ideja. Sicer pa koliko pa imajo prodajalci sploh marže pri prodaji novih vozil? Nekdo mi je prišepnil, da je to kar precej, spet drugi pravijo, da prodajalci zaslužijo le 300 do 400€ na prodajo novega vozila...
Vse ribe so mi pobegnile!

Shegevara ::

Te fore so odvisne tud dost od same avtomobilske znamke. Z zbijanjem boš po navadi več dosegel pri tistih, ki imajo že v startu zasoljene cene (bmw, vw). Nekaj pove tudi sam razred avta. Pri dražjih avtih ma tud trgovec več provizije in se bu tud več časa trudil s tvojimi prijemi.

Pa najboljš je to prakticirat tam kjer približno veš, da nimajo velik prometa. Ponavad imajo dilerske plane, ki jih morajo doseč pa so zato tisti ki jim slabš gre bolj pripravljeni sprejemat kompromise.

MIHAc27 ::

Ilegalno po moje ni, je pa malček moralno sporna. Sej lahko vkorakaš v avtosalon in rečeš..20000€, ma jaz dobim ta avto za 5000€ isto nov. Noben ti ga ne bo prodal za tak denar. Imajo pa verjetno določen % 'lufta' in lahko spustijo. Ker bolje da proda avto z nekaj zaslužka, kot da ga ne.

fikus_ ::

Ponavadi konec leta ali v začetku naslednjega za prejšnji letnik dobiš več popusta, ker se pač hočejo avta znebiti. potem je še tukaj ta fora, da trgovci z več prodanimi vozili, dobijo več popusta in se trudijo zapolnit kvoto za popust.

OP, če ni skrivnost, katero znamko/avto kupuješ?

hator ::

Poskusi z ponudbo konkurenčne znamke za primerljiv model, pa čeprav ne misliš te znamke kupit. Trgovci itak imajo pri sebi določeno spodnjo mejo.

Nikonja ::

Pri večini znamk (sem se sam prepričal) ne boš dosegel prav nič, na osnovno ceno avta ti bodo vsi dali enak popust, razlike su max 2-3% če sploh tolk. Kot je rečeno, marže so na avtih zelooo mejhne ampak na dodatni opremi so kar visoke in se tam da dobit popust, ampak spet ne sanjat o 30% popustu.
Pa še nekaj, to izsiljevanje s cenami je popularno že kar nekaj časa in trgovci niso idioti, tko da te bapske priče ....moj kolega, stric.... je zbil ceno od prve ponudbe za 10 jurčkov so za otroke.
Opcije so poskusit znižat ceno na dodatno opremo, večji popust na financiranje, pa še boljša cena za odkup starega avta namesto popusta(tko sem sa jaz zmenil in to jim je bolj všeč ker si ne zbijajo maržo in trgovec več dobi)

Gambino ::

Nikonja je izjavil:

Pri večini znamk (sem se sam prepričal) ne boš dosegel prav nič, na osnovno ceno avta ti bodo vsi dali enak popust, razlike su max 2-3% če sploh tolk. Kot je rečeno, marže so na avtih zelooo mejhne ampak na dodatni opremi so kar visoke in se tam da dobit popust, ampak spet ne sanjat o 30% popustu.
Pa še nekaj, to izsiljevanje s cenami je popularno že kar nekaj časa in trgovci niso idioti, tko da te bapske priče ....moj kolega, stric.... je zbil ceno od prve ponudbe za 10 jurčkov so za otroke.
Opcije so poskusit znižat ceno na dodatno opremo, večji popust na financiranje, pa še boljša cena za odkup starega avta namesto popusta(tko sem sa jaz zmenil in to jim je bolj všeč ker si ne zbijajo maržo in trgovec več dobi)


To, da so marže majhne se močno motiš! Pri nekaterih modelih določenih znamk so večje pri drugih manjše, odvisno od modela avtomobila, niso pa majhne kot ti trdiš. Je pa res, da so prodajalci zmenjeni, do kolk lahko gredo. Če pa imaš veze, se dajo pa zrihtat kar dobre popuste.

stara mama ::

Sj niti ne vemo al kupuje nekega renaulta al kupuje bmwja, težko je zdaj bit pameten, če noče povedat.
Ekologija™ in Trajnost™

TheBlueOne ::

Obstaja nek minimum pod katerega ne morejo in ce ga bos presegel jim bo jasno kaj pocnes. Ko ves kaj je minimum je praviloma dovolj, da poklices in reces toliko dam, vzemi ali pusti.

Pred casom sem pomagal kupovati avto mami, kako nizko lahko gre cena pa sem ugotovil preko prijatelja. Zadeva je izgledala nekako takole...

Cena na internetu je bila okoli 14.000€, najboljsa ponudba 12.800€, minimum pa je bil na 12.000€.

Na koncu sem samo poklical prodajalce in dal ultimat 12.000€ in naj poklice ce je OK. Me je poklical za 12.050€, kar je bilo OK. Recimo, da je bil kompromis. :)

V glavnem naj bi bilo trenutno tako, da prodajalci, posebej tisti, ki so v rdecih stevilkah niso v zavidljivem polozaju in so pripravljeni na dosti kompromisov. Menda je ze tako, da se komaj prebijajo skozi mesec, ker drug drugemu delajo dumping. To je razlagal prodajalec, kjer sem mu seveda povedal, da tezko verjamem, kjer je sledil njegov protiargument, da to ni njegova edina sluzba.

Minimul lahko najdes tudi tako, da malo pogledas po tujini in poracunas razlike v davkih.

          ::

Poleg cene samega avta se je mogoče pogoditi še za kaj drugega. Če poleg novega avta želiš kupiti še gumijaste tepihe, dodatna platišča, strešni prtljažnika ali kaj podobnega, se je včasih mogoče pogoditi za kaj od tega gratis ali pa s popustom. Ali pa če kupuješ staro za novo, se lahko pogajaš še o ceni, za katero ti odkupijo star avto.

fikus_ ::

Prvo pomoč, trikotnik in tepihe ponavadi kar na začetku ponudijo. Staro za novo, morajo pa še oni zaslužiti nekaj na vozilu, tako da je ponavadi bolje, da ga sam prodaš.

          ::

fikus_ je izjavil:

Staro za novo, morajo pa še oni zaslužiti nekaj na vozilu, tako da je ponavadi bolje, da ga sam prodaš.


Za to nimam ne časa in ne volje, tako da ga vedno zamenjam

ziga1990 ::

mislim da je ves point pri velikosti popustov koliko jim je dovoljeno spustiti in zato raje dajo gratis tepihe,... pri rabljenih je pa malo drugače tu je pa pomembno koliko je vozilo(znamka,model) popularno, ker če je vozilo nepopularno bo avtohiša ali prodajalec ponudil večji popust kakor pa če je vozilo popularno.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

bbbbbb2015 ::

Ribič je izjavil:

OK, ste me prepričali, da ponarejanje ni dobra ideja. Sicer pa koliko pa imajo prodajalci sploh marže pri prodaji novih vozil? Nekdo mi je prišepnil, da je to kar precej, spet drugi pravijo, da prodajalci zaslužijo le 300 do 400EUR na prodajo novega vozila...


Oboje je res. V bistvu je problem, da oni pri avtu, ki ga nabavijo za 25k, prodajo za 37k. Vendar so potem zavezani plačevati programe za dostop do sistema, spreminjati celostno podobo (ki jo spremenijo tako, da pri točno določeni firmi plačajo za logotipe, ki so točno določeni). Potem morajo plačati še prodajalce itd.

Neredko nove avte prodajo z nulo ali 500 EUR minusa, samo da potem prihajaš na servis. Če imajo 500 EUR neto plusa na avtu, so dobri.

Zdaj so dobri časi, ter boš težko dobil visoke popuste.

Da hodiš od enega do drugega prodajalca, je sicer napaka. Njih bolj zanima, če si resen kupec. To pokažeš tako, da prideš v salon in si za avto res vzameš čas. Se dogovoriš za testno vožnjo (ki je morda pri drugem trgovcu). Potem se oni že stegnejo.

Ko si za ceno že pogodil, se ponavadi (vsaj jaz) pogajam še za kaj materialnega (dodatno). Recimo gumi tepihi. Vzamem dodatno zimske gume (če so gor poletne). Če imaš zmogljiv avto nagledan, je to zopet +500 EUR.

Če si zbral kakšen bolj eksotičen avto, pa maš čas (recimo 3-6 mesecev), pa maš keš (ne rabiš kredita), se lahko pogodiš, da nabaviš testen avto, ki je mislim da 6 mesecev registriran na njihovo firmo, potem se preregistrira nate. Jaz sem dobil enkrat kar nekje 35% debelega popusta.

Eni niso pripravljeni mešetariti s testnimi avti, eni pa zlahka. Število testnih avtov je pogojeno z obsegom prodaje.

Da se marsikaj.

Je pa stvar taka. Prodajalci se pogosto srečujejo s "casual" fektarji. Če te ocenijo, da fehtaš, ne boš dobil zastonj bobi palčk, ker itak mislijo, da samo fehtaš in ne boš nič kupil.

Tako da je potrebno biti previden pri "pogajanju".

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Se ne ukvarjam s prodajo avtomobilov, vendar, če mi en začne opletat, kako je nekaj na ebayu ceneje ali pa na splošno v tujini. So what, kupi tam. Cena tu je pa taka, kot sem ti jo povedal.

facepalm ::

meni je bil takoj ponujen 14% popust na ceno po ceniku, brez da bi vprasal. cca 20k€ vreden avto.
ce bi me zanimal avto iz zaloge, bi verjetno bil popust se visji.

bbbbbb2015 ::

starfotr je izjavil:

Se ne ukvarjam s prodajo avtomobilov, vendar, če mi en začne opletat, kako je nekaj na ebayu ceneje ali pa na splošno v tujini. So what, kupi tam. Cena tu je pa taka, kot sem ti jo povedal.


To je seveda neotesano. Na argument odgovoriš z argumentom, ne da (potencialno!) stranko pošlješ v rit ali od sebe stran.

Ko meni kdo opleta z eBayem, mu rečem, da je na Internetu marsikaj, tudi pokvarjeno, goljufije in ukradeno. Da to nekdo ugotovi šele, ko pošlje denar in nazaj ne dobi nič ali dobi robo IN policijo hkrati (policija je brez doplačila). Ali robo, ki je defektna in se zdaj zajebavaj z reklamacijo na Irsko ali Švedsko, če moreš. Ali pa dobiš robo, ki NI ISTA, je pa podobna. Pa se zdaj matraj. In nimaš ne robe, ne denarja.

Zgodovina sprememb…

teoo ::

Izdelava malega avtomobila stane 5k€, velikega recimo 7k€. Če je končna prodajna cena prvega 12k€, drugega pa 40k€, lahko hitro sklepaš kje imaš več maneverskega prostora.
defying gravity

Scorpy84 ::

Raje mahaj z denarjem, bo bolj ucinkovito, ceprav trgovci raje vidijo da placas s karticom, kot z gotovino. To mi ni jasno zakaj. Ce bos vzel avto iz zaloge, se bos lahko sploh pogajal o ceni. Ce pa zelis vozilo po svojih zeljah, je pa druga zgodba, tukaj pa kokr je njihova dobra volja.
Je pa ena finta, ki sem jo ugotovil, ker sem ze tolikokrat kupoval nov avto, po svojih zelja. Vsak trgovec si rezervira avto po narocilu, katerega bo prodajal iz zaloge, ceprav se tega izogibajo, ker nocejo da jim avto stoji. No te rezervacije uporabljajo tudi za stranke, ker imajo tudi rok, do kdaj lahko spreminjajo narocilo. Takrat poklices/obisces trgovce kjer imajo rezervacije in probas poizvedeti kaksna narocila z opremo imajo, das vedeti da se zanimas, kao prej hoces avto, pa ce se da narocilo spreminjati. Ce pritegnes pozornost, malo uporabljas taktike ti na koncu celo povejo do kdaj se mores odlociti. Takrat pa klicem pred zdajci, vpradsmbce je se aktualno, takrat se zacnem pogajati o ceni.

TheBlueOne ::

@teoo morda karoserije, pa se to ni res. Vsak proizvajalec, posebej novi bi bil zelo vesel, ce bi lahko naredil avto srednjega razreda in ga dal na market za ceno malega jajca, ampak se nikomur ni uspelo.

Ko se kakovost, oprema itn. blizajo najboljsim se tudi cena. Ogromen strosek je seveda razvoj, logisktika itn.

Zgodovina sprememb…

DePalmo ::

Tako kot že rečeno, odvisno je od tvojih sposobnostih pogajanja in koliko je prodajalec pripravljen popustiti. Sva s punco imela gotovino 15.000 in sva bila na poti na Kmag LJ na dogovorjen ogled dveh rabljenih avtov. Ko sva prišla gor sta bila že prodana, so mi pa ponujali testnega starega 3 mesece za cca. 18.000, cca. 800 EUR manj kot je bil po ceniku nov. Sem lepo povedal da to nebo šlo skozi in da bo potrebno dati več popusta ker je pač testni, drugače se raje odločim za novega. Končna ponudba je bila 1200 popusta, dodatna lita platišča ki sem si jih zaželel bi pa moral doplačati v celoti, torej preko 1000 EUR, niso pa nič hoteli slišati da bi avto lažje kupil če jih dobim s konkretnim popustom. Se nisva odločila, sva pa našla slab mesec kasneje skoraj isti avto za 14.200 (z malce pogajanja) na drugem koncu Slovenije pri drugem uradnem prodajalcu, star 6 mesecev.

Problem pri dodatni opremi je da imajo oni avte že na dvorišču in če izbereš enega izmed njih se lahko pogajaš, če pa hočeš kaj čisto po svoje, bi me skoraj polno opremeljen Kia Ceed prišel malenkost pod 26.000 po ceniku, popusta praktično 0, ker bi ga naročili samo zame. Ampak če bi že imel toliko denarja, nebi gledal Kie ker pri taki vsoti pa pridejo v poštev druge znamke.

Machete ::

...ki pa se zčnejo pri 26.000 po ceniku za brez opreme .. :]
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Ribič ::

fikus_ je izjavil:

OP, če ni skrivnost, katero znamko/avto kupuješ?

Suzuki Vitara Premium; Cena je okoli 20k in še nekaj dodatne opreme, je to cca 21k. Avtomobili so kolikor vem iz zaloge, ker mi je bilo rečeno, da Suzuki vsake 3 mesce pošlje v Slovenijo določeno št. avtomobilov, potem pa avtohiše zbirajo ven iz zaloge.
Vse ribe so mi pobegnile!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ribič ()

St235 ::

facepalm je izjavil:

meni je bil takoj ponujen 14% popust na ceno po ceniku, brez da bi vprasal. cca 20kEUR vreden avto.
ce bi me zanimal avto iz zaloge, bi verjetno bil popust se visji.


tole je povsem neuporabna informacija. Pri fordu imaš na primer 15% popusta že kar v ceniku, sploh v salon ne rabiš.

Nekateri pač tripajo na procente in nekatere znamke pač to naivnost kupcev izkoriščajo. Opel insignio si svoj čas lahko odpeljal s 40% popusta in si šele doma ugotovil koliko si preplačal avto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

TheBlueOne ::

@Ribic,

Midva sva imela ponudbo za novega Shine 19.700€ avtomatski menjalnik 1.4l bencin, pred zacetkom pogajanj. :) Ne vem kako je z uvozom, poglej na autoscout24.at.

Dunaj Auto Hutterer je recimo, je pa vec takih ponudb. Se najde tudi v Celovcu.

Na koncu se je moja odlocila, da ne bo menjala in se nisem pogajal ampak ga verjetno dobis za bruto 19.000€, kjer ce gres v izvoz odbijejo davek in ga placas v Slo, kjer je nekoliko nizji.

Nisem 100%, da gre morda za pogledat...

c3p0 ::

Scorpy84 je izjavil:

Raje mahaj z denarjem, bo bolj ucinkovito, ceprav trgovci raje vidijo da placas s karticom, kot z gotovino. To mi ni jasno zakaj.


Torej greš v salon z zavitkom rozastih in jih vržeš na mizo?

Utk ::

Kot pravi balkanc...

Scorpy84 ::

c3p0 je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

Raje mahaj z denarjem, bo bolj ucinkovito, ceprav trgovci raje vidijo da placas s karticom, kot z gotovino. To mi ni jasno zakaj.


Torej greš v salon z zavitkom rozastih in jih vržeš na mizo?


Ne, ko se zmenimo o ceni, pa ko je treba placati aro, vprasam ce zelijo gotovino in seveda se tukaj o kaksnem popustu vpradam, ampak gotovine se izogibajo kokr se da.

Machete ::

Nočejo vaših vijolic. Hočejo podpis pogodbe za lizing! Ni to leto 1992.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

          ::

St235 je izjavil:

facepalm je izjavil:

meni je bil takoj ponujen 14% popust na ceno po ceniku, brez da bi vprasal. cca 20kEUR vreden avto.
ce bi me zanimal avto iz zaloge, bi verjetno bil popust se visji.


tole je povsem neuporabna informacija. Pri fordu imaš na primer 15% popusta že kar v ceniku, sploh v salon ne rabiš.

Nekateri pač tripajo na procente in nekatere znamke pač to naivnost kupcev izkoriščajo. Opel insignio si svoj čas lahko odpeljal s 40% popusta in si šele doma ugotovil koliko si preplačal avto.


Točno to. Pri Opelu so mi dali 10.000 popusta še preden sem odprl usta (avta potem nisem kupil). Katera vrednost se pa potem upošteva pri zavarovanju?

St235 ::

Katera vrednost se pa potem upošteva pri zavarovanju?

Pri plačilu zavarovanja kataloška, pri izplačilu totalke eurotax, ki temelji na dejanski vrednosti.

starfotr ::

bbbbbb2015 je izjavil:

starfotr je izjavil:

Se ne ukvarjam s prodajo avtomobilov, vendar, če mi en začne opletat, kako je nekaj na ebayu ceneje ali pa na splošno v tujini. So what, kupi tam. Cena tu je pa taka, kot sem ti jo povedal.


To je seveda neotesano. Na argument odgovoriš z argumentom, ne da (potencialno!) stranko pošlješ v rit ali od sebe stran.

Ko meni kdo opleta z eBayem, mu rečem, da je na Internetu marsikaj, tudi pokvarjeno, goljufije in ukradeno. Da to nekdo ugotovi šele, ko pošlje denar in nazaj ne dobi nič ali dobi robo IN policijo hkrati (policija je brez doplačila). Ali robo, ki je defektna in se zdaj zajebavaj z reklamacijo na Irsko ali Švedsko, če moreš. Ali pa dobiš robo, ki NI ISTA, je pa podobna. Pa se zdaj matraj. In nimaš ne robe, ne denarja.


Nisi me razumel. Oni mene primerjajo z rabljenimi izdelki iz ebaya, jaz imam nove. In cena novih je po celi EU enaka. In oni meni, da bodo kupili v Nemčiji. Ja prav, kupi tam, nihče te ne ovira pri tem.

Ko pride do problema, bi pa servis tu. Ne, ne bo servisa tu. Kar lepo v Nemčijo pokliči in se ukvarjaj z njimi. Zakaj bi jaz izgubljal čas s tabo?

starfotr ::

Zastopnik za Slovenijo ni dolžan servisirat karkoli, kar je kupljeno v tujini. Nikjer v zakonu ne piše to.

Je pa dolžan za svoje prodane izdelke zagotavljat podporo in servis. Ne pa za izdelke, prodane preko drugih zastopnikov.

Utk ::

Prosim povej kaj to prodajaš, da ne bom nikoli tega kupil niti pri tebi niti nikjer drugje.

St235 ::

starfotr je izjavil:

Zastopnik za Slovenijo ni dolžan servisirat karkoli, kar je kupljeno v tujini. Nikjer v zakonu ne piše to.

Je pa dolžan za svoje prodane izdelke zagotavljat podporo in servis. Ne pa za izdelke, prodane preko drugih zastopnikov.

ROFL, ti kar sanjaj. Nisem pa vedel, da so sedaj servisi že kar zastopniki. Daj povej katero znamko imaš pod okriljem?

thetech ::

Vidim, da je v tej temi precej nakladanja. Znano je namreč, da so v avto industriji marže precej nizke. Prodajalec ima za osnovni model 10-20% maržo, proizvajalec pa okoli 10%. Marža pa se nekoliko dvigne z modeli, ki imajo bolj bogato dodatno opremo, ter luksuznimi in športnimi modeli.

Res je, da pri nas določeni prodajalci vozil ceno radi navijejo, ker pač Slovenci triggamo na popuste. Na koncu nakupa ima kupec voza nekaj % popusta, prodajalec pa še vedno okoli 10% maržo. To je pač del prodajnega marketinga...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: thetech ()

jero_no1 ::

DePalmo je izjavil:

Problem pri dodatni opremi je da imajo oni avte že na dvorišču in če izbereš enega izmed njih se lahko pogajaš, če pa hočeš kaj čisto po svoje, bi me skoraj polno opremeljen Kia Ceed prišel malenkost pod 26.000 po ceniku, popusta praktično 0, ker bi ga naročili samo zame. Ampak če bi že imel toliko denarja, nebi gledal Kie ker pri taki vsoti pa pridejo v poštev druge znamke.


Ne tega preveč posploševat. Meni so tako za VW kot Škodo ponujal enake popuste tako za vozila iz zaloge kot tudi za mojo konfiguracijo po naročilu.

DePalmo ::

In kaj ima vse to veze z naslovom teme? Zelo rado se zaide v čisto nepomembne teme in forum ratuje nepregleden.

jero_no1 je izjavil:

DePalmo je izjavil:

Problem pri dodatni opremi je da imajo oni avte že na dvorišču in če izbereš enega izmed njih se lahko pogajaš, če pa hočeš kaj čisto po svoje, bi me skoraj polno opremeljen Kia Ceed prišel malenkost pod 26.000 po ceniku, popusta praktično 0, ker bi ga naročili samo zame. Ampak če bi že imel toliko denarja, nebi gledal Kie ker pri taki vsoti pa pridejo v poštev druge znamke.


Ne tega preveč posploševat. Meni so tako za VW kot Škodo ponujal enake popuste tako za vozila iz zaloge kot tudi za mojo konfiguracijo po naročilu.

No, tega nisem vedel, lahko pa rečem da za Kio to velja.

masevc ::

Ribič je izjavil:

Zdravo.

Kupujem nov avto, pa sem se glede nakupa malo pozanimal na spletu. Večina spletnih strani priporoča, da si je za nakup treba vzeti čas. Postopek je pa takšen, da greš najprej v en salon, zahtevaš ponudbo in čim več popusta. Potem greš v drugega in storiš podobno, le da jim pokažeš ponudbo prvega in vprašaš koliko več popusta dajo, če bi avto vzel pri njih. Potem greš k tretjemu in zadevo ponoviš, itd. Lahko tudi storiš več krogov in greš nazaj k prvemu, mu zopet pokažeš najcenejšo ponudbo in zahtevaš več popusta, itd.

Kaj pa če bi potem vzel eno izmed ponudb in jo v photoshopu digitalno obdelal in spremenil tako, da bi zgledalo, da je avto še za dodatnih 500 ali 1000EUR cenejši od najcenejše ponudbe. In potem greš s to ponarejeno ponudbo v drugi salon ter, podobno kot prej, zahtevaš novo ponudbo z nižjo ceno. Ponarejena ponudba bi služila le zbijanju cen, z njo nebi poskusil opraviti nakupa in bi jo po pridobitvi boljše ponudbe zavrgel. Pridobil pa bi potem boljšo in istovetno ponudbo.

Bi bilo to legalno, če bi se tako poskusil dokopati do boljših cen avtomobilov?


Stvar ni enostavna. Zamisli si, da bos ponarejeno ponudbo pokazal, prodajalec jo bo slikal in pokazal vsaj sefu, ali kar uvozniku? Ce si naredil bedarijo pri ceni, se bo napisan ponudnik moral zagovarjati, morda celo placal kazen.

Drugace pa, ce se nisi sposoben ustno spogajati (iz oci v oci) pac placaj ponujeno ceno.

Lahk pa pripravis provizijo, pa se jaz namesto tebe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: masevc ()

gruntfürmich ::

c3p0 je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

Raje mahaj z denarjem, bo bolj ucinkovito, ceprav trgovci raje vidijo da placas s karticom, kot z gotovino. To mi ni jasno zakaj.


Torej greš v salon z zavitkom rozastih in jih vržeš na mizo?

mislim da nad jura ni več gotovine...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

fikus_ ::

Pa pazite, ko vam ponujajo garancijo (obvezna 1 leto) in X let jamstva! Za garancijo ni panike, ne morejo čarati, za jamstvo je pa dobro prebrati drobni tisk, ker ga radi pogojujejo z nekimi pogoji (servisiranje pri njih/pooblaščencih in podobno)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup novega avtomobila

Oddelek: Na cesti
276044 (4872) Blinder
»

Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10424962 (20212) St235
»

Nakup novega avta

Oddelek: Na cesti
499944 (8476) negot
»

Glihanje pri nakupu novega avtomobila

Oddelek: Na cesti
155985 (5323) dzinks63

Več podobnih tem