» »

Nakup novega avtomobila

Nakup novega avtomobila

jonystar ::

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup novega avtomobila. Ker bo to moj prvi avto me zanima kakšne "taktike" se vi posložujete ko se odličate za nakup. Na avto.net sem našel točno tak avto, kot sem si ga sestavil v konfiguratorju(moč motorja, barva, vrsta opreme), oziroma ima še več dodatne opreme, cena je 18k(avto je nov). V konfiguratoju pa je cena skoraj 21k. Če grem z mojo konfiguracijo od avtohiše do avtohiše nabirat ponudbe ali mislite, da bi se dalo tak avto dobiti ceneje kot je na avto.net. Vem, da ne mora noben reči ja ali ne. Zanimajo me samo vaše izkušnje in predlogi. Gre se pa za Peugeot 308.

SimplyMiha ::

Ne rečem nič čez tvojo izbiro avta (tu se lahko kregamo na smrt), a za prvi avto se praviloma kupuje rabljenega.

Timurlenk ::

Lahko. Največja jeba teh avtomobilov je, da nikjer ne izveš, koliko je dejanska osnovna cena, ker na vsako ceno, ki jo imajo nekje napisano, lahko dobiš še toliko in toliko in toliko takega popusta pa unega bonusa pa plačajo ti 5 let servisov pa kaj še vem. Moraš pa dobro preračunati, ker večina jih akcije pogojuje z najemom posojila pri njih, v nekaterih primerih nato posojilo preplačaš za več, kolikor je bil popust lmao, oz prideš na glih.

Stvar je tako daleč, da avtohiše ne želijo več jemati keša - če vzameš posojilo je cena 13.080, moraš pa vzet minimalno 5 jurjev kredita na minimalno 2 leti, kredit pa preplačaš za jurja. Če bi jim dal kar vse v gotovini, bi ti ga pa menda ne bi mogli prodati za manj kot 14.500 - pa v to ne dobiš kompleta zimskih gum, ne dobiš petih let jamstva, ne dobiš najvišjega popusta pri sklenitvi zavarovanja ...
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

forplan ::

Nimaš kaj zgubit če greš fizično do trgovine :)

Ja je res da v konfiguratorju ni popustov zraven. Recimo za opel vem, da še tisto na ceniku ne drži. Pač potem ti tam izračuna in doda "popuste" da si bolj navdušen.

Pa tudi avto.net ni najbolj uradna cena. Boš prišel tja pa ti bodo še kaj nabili zraven kakšna barva, prevoz, kakšna oprema...

Pojdi fizično do prodajalca (prodajalcev) in zbiraj ponudbe. Če imaš dobro ponudbo od enega, drugemu vrži na mizo in naj se potrudi če hoče prodat :D
da se strinjam

harvey ::

S pravimi ljudmi se da veliko zmeniti. Neko izhodiščno ceno dajo in potem je praktično na strani prodajalca in kupca, kje kdo popusti in kaj so želje enega in realnost drugega. Konfigurator temelji na nekih "priporočenih" cenah proizvajalcev. Dejanske cene se pa potem razlikujejo glede na akcije, popusti trgovcev, plačilni pogoji, sposobnosti pogajanja, če se trgovci odrečejo delu provizije. Je pa to postalo zelo podobno bazarju in vsak nima živce za to.:))
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

jonystar ::

@SimplyMiha, rablenega ne bom kupoval, ker sem videl že preveč primerov, ko so ljudje kupili rabljen avto in so imeli skos neke probleme. 2 taka primera smo imeli v familiji(brat in sestrična) in če sem čisto pošten me je strah kupiti rabljen avto. Tako al tako, pa nimam namen avta prodajat in ga bom imel kolikor časa bo pač delal.

@forplan, je pametneje prodajalcem povedati v kateri avtohiši dobiš boljšo ponudbo ali samo reči, da sem prejel boljšo ponubo pri vaši konkurenci.

forplan ::

Recimo jaz sem dobil 4 ponudbe od različnih avto hiš. Vedel sem točno kaj hočem, tako rekoč avto je bil "izbran". Vem da sem v 3-ji avtohiši, ker mi ni dalo več pogajat, sem dal ponudbi na mizo, videl je da je resen. Rekel sem da vzamem pri njih (ker mi je kao bližje) če bo boljša ponudba. Prodajalec je rekel da mora se pogovorit s šefom in sem dobil potem drugi dan 200€ boljšo ponudbo (ni veliko je pa). Potem sem pa slučajno šel službeno na drugi konec Slovenije in sem šel še tam v avto hišo in kar pokazal ponudbe. Je spet šlo do šefa in mi načarajo cca. 100€ dražjo ponudbo s tem da mi dajo zimske gume zraven (sredi poletja to). No ker so gume vredne cca 300e se mi je splačalo iti po avto 90km, čeprav imam prvo avto hišo 5km stran. Me pa potem kliče tisti iz prejšnje in je bil zelo užaljen, ker se je kao trudil za ponudbo vendar denarja ne serjem in pač hočem dobiti čim več za vsak €

Glede starih avtov, misli da še najde kakšen dober rabljen, pa da imaš zraven nekoga ki se spozna... Samo jaz nimam rad da je že prej nekdo švical v rit na mojem sedežu :)
da se strinjam

KAVINSKY ::

jonystar je izjavil:

rablenega ne bom kupoval, ker sem videl že preveč primerov, ko so ljudje kupili rabljen avto in so imeli skos neke probleme. 2 taka primera smo imeli v familiji(brat in sestrična) in če sem čisto pošten me je strah kupiti rabljen avto. Tako al tako, pa nimam namen avta prodajat in ga bom imel kolikor časa bo pač delal.



V kakor se izogibaš dizlov in ciljaš na japonce ne bi smel imeti nekih večjih težav. Tudi če za popravila v enem letu zagoniš jurja, je to manj, kot avto izgubi vrednosti, če kupiš novega. Če je to sploh prvi avto po izpitu se vsekakor splača rabljen - ker ga boš gotovo butnil. Je razlika ali butneš nekaj za 4 ali 16 jurjev :D
Pa še na stari garji se lažje učiš mehanike - sam menjati olje, filtre in podobne reči, ker je ni toliko škoda. Pa voziš dokler gre. Ljudje se prej naveličamo avtov, kot pa jih zgonimo do konca.

jero_no1 ::

Jaz osebno nikoli ne pokažem ponudbe od druge avtohiše. Povem, da mi drugje dajo avto za tako ceno (ene 100€ jo še znižam :) in če mi lahko oni naredijo kaj boljšega, sicer se zahvalim za čas in grem dalje.

Dpool ::

Tudi sam kupujem nov manjsi avto. Sicer mene pa zanima kako ocenjujejo rabljene avte, ki bi jih dal 'not' njim v zameno za 'staro za novo' (v tem primeru je moj trenuten vec vreden kot nov ki ga zelim) ?
Recimo da avto ni pretirano star (3-5 let) in je lepo oskrbljen (servisi na pooblascenem) in ohranjen. Ali bodo pogledali nek EUROTAX, avto.net za priblizen model?
Ali upostevajo dodatno opremo v avtomobilu, ki nanese kar veliko denarja?

Ali so bolj skopuhi pri takem 'trade-u? Ali pa ravno obratno, so veseli takega deal-a? Nenazadnje prodajo nov avto iz zalog + dobijo se avto za preprodajo naprej.

Itak vem, da poterbujejo svoje marze, je pa spet vprasanje koliko so realne in koliko je prva ponudba?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dpool ()

Wrop ::

Pogledajo EUROTAX in ti ponudijo nakupno ceno glede na model, število kilometrov in opremo. Dodajo še 1000 € na to ceno, če kupiš novega in to je to. Še vedno pa je razlika do prodajnih cen na avtonetu komot še jurja ali dva. Odvisno od same začetne cene. Ko sem sam spraševal za en rabljen avto, so za mojega 4 let starega cliota ponudili slabih 6 k€. Malo več, kot je bila nakupna cena po EUROTAX. Ocenjen je bil na manj kot 50 % novega. Cena želenega avta je bila nekaj čez 19 k€, prišli pa smo na doplačila 12,2 k€. Nakupna cena želenega avta je bila po moji oceni po EUROTAX cca 16 k€. Itak nisem kupil.
Tvoje vozilo bodo ocenili par 100 € več kot je po EUROTAX nakupni ceni, prodali pa ti bodo po malo manj kot je prodajna cena po EUROTAX. Razliko pa dajo v svoj žep. Briga njih avtonet.

Dpool ::

Ja bo se zanimivo, sicer to bo pogoj za nakup novega vozila tako ali tako. Ce bo nekaj tisocakov pod ceno, ne bo dogovora. Sam avto ima za 8k eur opreme po danasnjem konfiguratorju.

jakan123 ::

Briga njih za koliko € imaš opreme. Meni so maja ponujali 3k za 6 let starega Focusa z vso dodatno opremo, v eni avto hiši celo 2k. Na koncu sem ga prodal preprodajalcu za 5k. V avto hiši, za katero sem se odločil, so pa kar rekli, da naj ga sam prodam, da se ne splača če ga vzamejo v račun :))

Dpool ::

Verjetno je tudi zanimivo za kaksno znamko avta se gre. Eno so 5 leti stari Pezoji drugo pa 5 let star Mercedes, BMW ali Audi z vso opremo. Saj ce si zamisljas vlogo prodajalca,.. lazje proda enega izmed slednjih kot pa isto starega Pezoja, Citroena ipd. V Sloveniji je na sreco tako, za novega ni denarja.. ampak za 5 let starega pa se da nekaj zbrat... vazno da so 4je krogi ali veternica ali zvezdica v krogu jasno vidna vsem. ;)

njyngs ::

jakan123 je izjavil:

Briga njih za koliko € imaš opreme. Meni so maja ponujali 3k za 6 let starega Focusa z vso dodatno opremo, v eni avto hiši celo 2k. Na koncu sem ga prodal preprodajalcu za 5k. V avto hiši, za katero sem se odločil, so pa kar rekli, da naj ga sam prodam, da se ne splača če ga vzamejo v račun :))

Jep. Sem bil enkrat v avtohiši Rebernik Brezno in sem mel srečo, da so imeli tam parkiran rabljen enak avto, enakega letnika, z enako opremo kot je bil moj. Edina razlika platišča (oboje original, ampak moje večja dimenzija). Kilometri so bili na mojem še malo manjši. Zanimal sem se za menjavo za kaj novejšega in me je zanimalo na koliko mi ga ocenijo. No... tip mi je ponudil 50% cene tistega, ki so ga prodajali 5 metrov vstran zunaj. Sem mu rekel naj gre preverit ceno tistega istega zunaj ter se mu zahvalil in odšel.

Ocenjeval je sam šef, obnašal se je pa čisto zaničevalno.

sparklyslo ::

+ za nakup novega avtomobila.

Moje mnenje je, raje nakup novega avtomobila s podaljšano garancijo, kot za isti denar nakup rabljenega avtomobila višjega razreda.
Razen, če se vam da zajebavat s servisi, prevrtenimi kilometri, naknadnim ugotavljanjem poškodb,....been there, done that....

Resne (beri večje) avtohiše ponavadi za vozilo slovenskega porekla, z uradnimi rednimi servisi ponudijo kar dobro odkupno ceno.
Pogledajo eurotax in cene na avtonetu in malo pokombinirajo.

Za uvožena jajca seveda velik manj.

Wrop ::

Dpool je izjavil:

Ja bo se zanimivo, sicer to bo pogoj za nakup novega vozila tako ali tako. Ce bo nekaj tisocakov pod ceno, ne bo dogovora. Sam avto ima za 8k eur opreme po danasnjem konfiguratorju.


Saj tudi dodatna oprema izgublja vrednost. Po petih letih je vredna pol manj. Bonus je samo to, da mogoče kdo to ceni in bo raje tvojega vzel.
Tam tistega boli kita, kaj bi se ti rad se zmenil in kakšna se tebi zdi prava cena. Ko sem enkrat spraševal za dva avta, ki so ju prodajali že skoraj pol leta, enega testnega in enega vrnjenega, je komaj spustil ceno za enega jurja. Torej niti 5 % manj. Na koncu se je izgovarjal na šefe itd... Če bi bilo obratno, mi ne bi dal več kot 16 k€, ker EUROTAX tako kaže. Na koncu so ju prodajali in ne prodali. Šla sta za nadomestni vozili, baje zaradi amortizacije. Kdo bo kupil ta dva 200+ HP avta, ko ju bodo stranke pozimi mrzlega vozile na polno ne vem. Verjetno se bo že našel kdo.

smacker ::

Za tako ceno, kot ga vzamejo avtohiše, dobiš 2h po objavi na avto.net ponavadi mail od preprodajalca, da pride še isti dan po avto :D Če maš mesec dni čas prodajat in voljo za ukvarjanje s potencialnimi kupci, potem se da dobit vsaj 500-1000€ več, pri dražjih avtih tudi več, ampak tam se kupec išče dlje časa.
Avtohiše z novimi vozili se ukvarjajo s prodajo, ne s kupovanjem avtomobilov. "Staro za novo" naredijo kot uslugo stranki, da lažje prodajo nov avto. Seveda se vsaka usluga plača. Njim 1 mesec avto zaseda prostor, nekdo mora redno čistit prah z njega, 5 ljudi ga pride gledat,... Kupec ne bo dal več, kot je avto vreden. Zato stroške skladiščenja, čiščenja,... + vsaj 500EUR marže zakasirajo prodajalcu. Če ti slučajno ponudijo dobro ceno za odkup vozila, so ti dali slabe popuste pri novem. Zato se vedno najprej spogajat za ceno novega, potem pa povprašat po možnostih odkupa starega. Potem vidiš točno, koliko ti ponujajo za odkup.
Pri določanju cene se upošteva zgolj eurotax, avtonet ni nikoli bil relevanten podatek, saj lahko vsak gor našopa 10 podobnih avtov z navito ceno + noben avto ni prodan po taki ceni kot piše na avtonetu. Eurotax ima zgornjo in spodnjo mejo. Tebi ponudijo spodnjo, prodajajo ga pa po zgornji. Tako čez palec je eurotax -20% za prvo leto in -10% za vsako naslednje leto. Za 4 leta star avto torej okoli 50% nabavne cene. Če delaš manj kot 20kkm letno, mogoče malo več.

Wrop ::

Nobeden ne čisti prah z avtov, razen dež. Še zaščita proti toči nekaterim dela težave. Prodajalci rabljenih zakasirajo vsaj 15 % ali 500 €, kar je več, na nakupno ceno. Pred leti, sem dal 4700 € za avto, preprodajalec ga je vzel za 4000 €. Avto je bil šest let star, nakupna cena pa je bila nekaj čez 12 k€, če se prav spomnim, mogoče celo več. Torej 30 % na nakupno ceno.
EUROTAX je kar neizprosen glede na cene na avtonetu.

NikolormousB ::

Ker bo to moj prvi avto me zanima kakšne "taktike" se vi posložujete ko se odličate za nakup.


Izberem avto, ki mi je všeč in si ga lahko privoščim (max. 3x mesečni dohodek). Potem grem do trgovca, ki je najbližji in avto kupim.

V konfiguratoju pa je cena skoraj 21k. Če grem z mojo konfiguracijo od avtohiše do avtohiše nabirat ponudbe ali mislite, da bi se dalo tak avto dobiti ceneje kot je na avto.net. Vem, da ne mora noben reči ja ali ne. Zanimajo me samo vaše izkušnje in predlogi. Gre se pa za Peugeot 308.


Cene na avto.net so po mojih izkušnjah že precej blizu končnim. Jaz več kot 500 eur popusta na ceno iz avto.net še nisem dobil. So pa cene na avto.net običajno konkretno nižje kot tiste iz kataloga/konfiguratorja.

Po drugi strani sem že večkrat slišal, da obstajajo mojstri, ki ceno iz avto.net zbijejo še za dodatnih 10+%, pa rdeč tepih jim pogrnejo, ko pridejo v salon, ponudijo kozarček šampanjca itd :) Sem že parkrat ponudil takim, da se mi oni zdilajo za ceno, pa oni poberejo polovico prihranka ampak še nihče ni zagrabil :)


Stvar je tako daleč, da avtohiše ne želijo več jemati keša - če vzameš posojilo je cena 13.080, moraš pa vzet minimalno 5 jurjev kredita na minimalno 2 leti, kredit pa preplačaš za jurja. Če bi jim dal kar vse v gotovini, bi ti ga pa menda ne bi mogli prodati za manj kot 14.500 - pa v to ne dobiš kompleta zimskih gum, ne dobiš petih let jamstva, ne dobiš najvišjega popusta pri sklenitvi zavarovanja ...


Malo si pomešal stvari. Avtohiše nimajo nič s kreditom. Kredit ti da banka. Za avtohišo je avto kupljen na kredit isto kot na gotovino.

Trgovci pa seveda zelo radi prodajajo avte na lizing, ker dobijo provizijo za posredovanje pri lizingu, običajno pri zavarovanju pa še dražji avto ti lahko prodajo, ker je tista dodatna oprema "samo 30 eur na mesec zraven".

Isotropic ::

kako je pa pri konfiguratorjih v primeru, da daš isto opremo notri 2x? recimo v primeru kakšnega paketa ("zimski paket") in kot samostojen (ker nisi dobro pogledal, je bil slab opis, konfigurator sam ni disablal tistega drugega kosa opreme itd.)?
ti jo potem zaračunajo 2x ali ne?

Dpool ::

smacker je izjavil:

Za tako ceno, kot ga vzamejo avtohiše, dobiš 2h po objavi na avto.net ponavadi mail od preprodajalca, da pride še isti dan po avto :D Če maš mesec dni čas prodajat in voljo za ukvarjanje s potencialnimi kupci, potem se da dobit vsaj 500-1000€ več, pri dražjih avtih tudi več, ampak tam se kupec išče dlje časa.
Avtohiše z novimi vozili se ukvarjajo s prodajo, ne s kupovanjem avtomobilov. "Staro za novo" naredijo kot uslugo stranki, da lažje prodajo nov avto. Seveda se vsaka usluga plača. Njim 1 mesec avto zaseda prostor, nekdo mora redno čistit prah z njega, 5 ljudi ga pride gledat,... Kupec ne bo dal več, kot je avto vreden. Zato stroške skladiščenja, čiščenja,... + vsaj 500EUR marže zakasirajo prodajalcu. Če ti slučajno ponudijo dobro ceno za odkup vozila, so ti dali slabe popuste pri novem. Zato se vedno najprej spogajat za ceno novega, potem pa povprašat po možnostih odkupa starega. Potem vidiš točno, koliko ti ponujajo za odkup.
Pri določanju cene se upošteva zgolj eurotax, avtonet ni nikoli bil relevanten podatek, saj lahko vsak gor našopa 10 podobnih avtov z navito ceno + noben avto ni prodan po taki ceni kot piše na avtonetu. Eurotax ima zgornjo in spodnjo mejo. Tebi ponudijo spodnjo, prodajajo ga pa po zgornji. Tako čez palec je eurotax -20% za prvo leto in -10% za vsako naslednje leto. Za 4 leta star avto torej okoli 50% nabavne cene. Če delaš manj kot 20kkm letno, mogoče malo več.


Se delno strinjam, je po eni strani usluga nam. Ampak ce je avto boljsi, se jim morda tudi to splaca, bodo lahko en avto vec prodali, se posebej v danasnjem svetu ko ljudje radijo kupujejo rabljene avte boljsih znamk.

Ce EUROTAX tako deluje kot pravis, bom nekako se OK s ponujeno ceno - nisem pa preveril eurotax za svoj avto.

Po drugi strani pa je menda prodajalcem tudi cilj prodati avto iz zaloge - se posebej ob koncu leta, ali? Tako da je to tudi ena motivacija, da sklenemo vsi nekako dober 'deal'za vse.

Gr8t ::

Isotropic je izjavil:

kako je pa pri konfiguratorjih v primeru, da daš isto opremo notri 2x? recimo v primeru kakšnega paketa ("zimski paket") in kot samostojen (ker nisi dobro pogledal, je bil slab opis, konfigurator sam ni disablal tistega drugega kosa opreme itd.)?
ti jo potem zaračunajo 2x ali ne?

Saj ne moreš kupiti avta kar preko interneta, s prodajalcem gresta potem vse skozi. Mu pa seveda pomaga če prideš z že sprintanim seznamom željene opreme.
Pri Oplu je največ napak v tiskanem seznamu opreme, pa tudi v konfiguratorju se kaj najde. Prodajalec ima pa svoj program in tam napak seveda ni. Recimo pri meni je bilo čudno, da sem dobil električno ročno zraven zimskega paketa, v spletnem konfiguratorju je nisi dobil.

jakan123 ::

NikolormousB je izjavil:

Ker bo to moj prvi avto me zanima kakšne "taktike" se vi posložujete ko se odličate za nakup.



Cene na avto.net so po mojih izkušnjah že precej blizu končnim. Jaz več kot 500 eur popusta na ceno iz avto.net še nisem dobil. So pa cene na avto.net običajno konkretno nižje kot tiste iz kataloga/konfiguratorja.

Po drugi strani sem že večkrat slišal, da obstajajo mojstri, ki ceno iz avto.net zbijejo še za dodatnih 10+%, pa rdeč tepih jim pogrnejo, ko pridejo v salon, ponudijo kozarček šampanjca itd :) Sem že parkrat ponudil takim, da se mi oni zdilajo za ceno, pa oni poberejo polovico prihranka ampak še nihče ni zagrabil :)




Na avto.net je cena nižja, ker so tisti avti že pri prodajalcu na zalogi. Če ga pa sestaviš v konfiguratorju je pa dražje. Se da pa takim iz zaloge nekaj malega še zbiti ceno, ponavadi ponudijo še dodaten popust, če vzameš lizing ali kredit.

FTad ::

jakan123 je izjavil:

NikolormousB je izjavil:

Ker bo to moj prvi avto me zanima kakšne "taktike" se vi posložujete ko se odličate za nakup.



Cene na avto.net so po mojih izkušnjah že precej blizu končnim. Jaz več kot 500 eur popusta na ceno iz avto.net še nisem dobil. So pa cene na avto.net običajno konkretno nižje kot tiste iz kataloga/konfiguratorja.

Po drugi strani sem že večkrat slišal, da obstajajo mojstri, ki ceno iz avto.net zbijejo še za dodatnih 10+%, pa rdeč tepih jim pogrnejo, ko pridejo v salon, ponudijo kozarček šampanjca itd :) Sem že parkrat ponudil takim, da se mi oni zdilajo za ceno, pa oni poberejo polovico prihranka ampak še nihče ni zagrabil :)




Na avto.net je cena nižja, ker so tisti avti že pri prodajalcu na zalogi. Če ga pa sestaviš v konfiguratorju je pa dražje. Se da pa takim iz zaloge nekaj malega še zbiti ceno, ponavadi ponudijo še dodaten popust, če vzameš lizing ali kredit.


Plus dodatni popusti npr ob koncu leta, ko pride do razprodaje zalog. Edini shit pri teh avtomobilih je, da prodajalci dostikrat pri narocilu le teh izberejo opremo, ki je nepotrebna, koristne pa ne.

Timurlenk ::

Želiš dodaten naslon za roke na zadnjih sedežih? pride samo v modelu XY, ki je 2 jurja držaji od modela, ki si ga prvo gledal

:D
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

jero_no1 ::

Isotropic je izjavil:

kako je pa pri konfiguratorjih v primeru, da daš isto opremo notri 2x? recimo v primeru kakšnega paketa ("zimski paket") in kot samostojen (ker nisi dobro pogledal, je bil slab opis, konfigurator sam ni disablal tistega drugega kosa opreme itd.)?
ti jo potem zaračunajo 2x ali ne?


To je samo zanič spletni konfigurator, pri naročilu ima trgovec drugo aplikacijo, kjer verjetno do takih napak ne prihaja.

Blinder ::

KAVINSKY je izjavil:

jonystar je izjavil:

rablenega ne bom kupoval, ker sem videl že preveč primerov, ko so ljudje kupili rabljen avto in so imeli skos neke probleme. 2 taka primera smo imeli v familiji(brat in sestrična) in če sem čisto pošten me je strah kupiti rabljen avto. Tako al tako, pa nimam namen avta prodajat in ga bom imel kolikor časa bo pač delal.



V kakor se izogibaš dizlov in ciljaš na japonce ne bi smel imeti nekih večjih težav.


hja potem pa lahko pogleda za korejci, sedem let garancije. Ampak tudi to se plača
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cene avtov zadnje čase (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6012482 (9899) bambam20
»

Nakup Ford Focus 2013 karavan (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5210687 (9250) Flambeone
»

Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10424717 (19967) St235
»

kasko-totalka?

Oddelek: Na cesti
255643 (4684) D3m

Več podobnih tem