» »

Prevec cokoladnih habanerotov...

Prevec cokoladnih habanerotov...

zmist ::

Rastilnici ocitno pase na vrtu in je sproducirala vec plodov, kot bi jih bil sposoben pojesti. Mislil sem jih sicer posusiti (za olje, dodajanje v hrano itd), lahko pa bi naredil omako, samo ne vem kako je s trajnostjo, kis bi verjetno moral delovati kot konzervans. Jo je mogoce kdo delal?

ToniT ::

zmist ::

Aha, 6 mesecev... hmm, bi bilo fino najti nacin za podaljsanje... Se jih da pa zmrznit. Not bad.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmist ()

nejcek74 ::

zmist je izjavil:

Aha, 6 mesecev... hmm, bi bilo fino najti nacin za podaljsanje...

ob nizkem ph-ju in/ali slanosti je hrana precej nepokvarljiva. Marmelada v zaprtem kozarcu zdrzi tudi tudi vec kot deset let, pocasi pa izgublja na okusu.

c3p0 ::

Sem imel tudi 5 let stare omake, so še boljše kot sveže. Če splesnivi, to opaziš še pri zaprti.

Lahko pa zamrzneš cele čilije, ali pa omako zamrzneš, tudi ne bo degradirala kar tako.

Kvinta ::

Posušiš pa rešeno imam doma več kot 5 let stare pa so še vedno dobri enako je z vloženimi v olje.
A.C.A.B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubitelji pikantne hrane (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Loža
1400253411 (37994) FireSnake
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742149943 (872) mailer
»

Kako cim manj denarja in čim manj časa porabiti za hrano? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10912525 (8963) rejven
»

Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13319436 (17140) Unknown_001
»

Vsakdanje pocenitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8111961 (10594) Buggy

Več podobnih tem