Forum » Loža » Vprašanje smisla eksistence
Vprašanje smisla eksistence
Horzen ::
holabaluza je izjavil:
V tej temi je tolk bullshittanja, da kr glava na zgornji desni strani zapece.
Najbolj se mi je v spomin vtisnu quote od neznane osebe, nekje na enem Matrix kanalu: "ljudje, ki so obsedeni z iskanjem srece, jo bodo spregledali se takrat, ko jo bodo nasli".
Sreča je ideal, ''lonec zlata na koncu mavrice''. Pravijo da ''moraš na otok sreče, srečo prinesti s seboj.''
Bolj realistično in čustveno vzdržno je biti zadovoljen z tem kar imaš.
hyuga ::
PacificBlue je izjavil:
Jaz sem se to spraševal več kot 20 let. Nikol se nisem zadovoljil s koncepti, ki vladajo naši družbi. Vsak v sebi ve, kaj je njegova resnica. V to sem prepričan. Zanimivo je, ko človek to spozna, ve da je to imel v sebi vedno.
Zarad enih vprašanj in smisla sem se obrnil na Djotiš svetovanje. V bistvu ni to samo astrologija, ampak vedska filozofija, način življenja, ki temelji na univerzalnih zakonih vesolja.
Verjetno obstaja kdo, ki ne želi več živeti življenja, ki ga ne osrečuje.
Lahko poskusi, izgubiti tako nimaš kaj. Lahko pa veliko pridobiš.
Vedska filozofija je ok, sama astrologija ti bo pa skozi življenje prinesla več slabega kot dobrega.
Pa ne zato, ker nebi verjel v njo, ampak zato, ker verjamem v to in vsakomur odsvetujem.
nisem se srecal srecnega astrologa, vedezevalca (vse te stare babe zgledajo kot čarovnice,nasvetov pa imajo tolk kot imajo kil v riti, ce se po kmecko izrazim)
po bibliji je astrologija hudicevo delo in sanja se mi priblizno zakaj. Ko si enkrat v tem samo se neke planete racunas in kompatibilnost z drugimi ljudmi, tako, da na koncu ne vidis vec obrazev ampak samo številke. Pa tudi ce ti zracuna 95% kompatibilnost, bos vedno tistih 5% gledal.
Ne vem, kakšni so naši milenijci, vem pa da je družba, v kateri večina dela celo življenje samo zato, da ima gospodar kakšno vilo in jahto več, in nima možnosti do stanovanja, nepravična.
To je v skladu z Messajevo doktrino. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hyuga ()
vnetidebater je izjavil:
Iz tega ne moreš sklepati, da ne verjame v družino, ampak kvečjemu to, da čedalje bolj postaja luksuz.
Kaj sanjas, kaksna druzina. Mularija si danes niti stanovanj ne more kupiti, ker jih pokupijo za pretirane cene tisti, ki denar ze imajo. Kot nalozbo. Kje bojo pa imeli druzino, v kevdru pri starsih?
bulšit. komot imaš družino v najetem stanovanju
Tole je samo izgovor lenih milenijcev ki najdejo izgovor za vsako reč ki se jim jo ne da naredit.
yes
49106 ::
Ne vem, kakšni so naši milenijci, vem pa da je družba, v kateri večina dela celo življenje samo zato, da ima gospodar kakšno vilo in jahto več, in nima možnosti do stanovanja, nepravična.
Kako je lahko v skladu, če sem napisal nasprotno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
zmist ::
Na prvi strani sem ze omenil clanek, o Dalaj Lami in smislu zivljenja. Torej smisel zivljenja je sreca oziroma iskanje srece.
Zdaj pa sem poiskal clanek v katerem Dalaj Lama poda nekaj nasvetov, kako se temu priblizati. Tukaj bom omenil samo glavne nasvete, ce vas zanima bolj podrobna razlaga, pa si lahko preberete clanek.
https://citymagazine.si/ne-lazite-in-og...
Slucajno je dalajlama na interview za RTVSLO (ko je bil na obisku v slovenijastanu) na vprasanje, kaj pravi na vedno vecji interes, za vzhodne vere in filozfije odgovoril, da sicer nima nic proti temu, ampak ne razume, zakaj se evropejci ne opirajo na lokalne vere in tradicije.
To pove vse. Korejci so danes ze iztrosena roba, kaj pa, ce bi si sel raje naresti operacijo oci, da bos podoben tibetancu?
Ni tako velike razlike, saj se samo delas in naredis kar nisi, pa se role modela imas, bos lahko za kaksen nasvet prosil in imel bos svojih 5 minut slave na youtubu, kaj je boljsega, go for it:
Tole ti bo pa dalajlama povedal:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmist ()
Kako je lahko v skladu, če sem napisal nasprotno
nesporazum. Mislil sem povedati, da bi Mesaja/Jezus verjetno imel podobno pripombo danes. nisem mislil direktno tebe :D
papak ::
Ameriška ustava: Pursuit of happiness. Be the change you want to see in the world. Svet je kompleksen, pri nas na zahodu (v ZDA) pa še bolj, so pa poti kar odprte. Se nekaj desetletij nazaj sposoben hasisar ni mogel iz svoje kleti, danes je lahko milijonar, ali pa se vedno v svoji kleti z minimalnim vlozkom (pa še vedno je, ne v čuzi). Da je pa treba jest pa pit je pa biologija, ne fizika al pa družbeni sistem. In do neke mere je pri nas na zahodu to lepo raslo in smo se sporazumevali okoli pravil igre. Zdaj smo pa na točki, ko je vse malo ušlo izpod nadzora. Te vere in New age stuff npr. (pa vsi zarotniki in antivaxxerji) so pa na sceni sam zato ker so RKC, oz. VSE religije popolnoma zamudile vlak. Pa še tukaj imamo veliko duhovnikov (vseh ver), ki znajo pridigat gospel na moderen način, so pa totalno marginalizirani ali pa celo izobčeni in preganjani zaradi tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: papak ()
Na prvi strani sem ze omenil clanek, o Dalaj Lami in smislu zivljenja. Torej smisel zivljenja je sreca oziroma iskanje srece.
Zdaj pa sem poiskal clanek v katerem Dalaj Lama poda nekaj nasvetov, kako se temu priblizati. Tukaj bom omenil samo glavne nasvete, ce vas zanima bolj podrobna razlaga, pa si lahko preberete clanek.
Slucajno je dalajlama na interview za RTVSLO (ko je bil na obisku v slovenijastanu) na vprasanje, kaj pravi na vedno vecji interes, za vzhodne vere in filozfije odgovoril, da sicer nima nic proti temu, ampak ne razume, zakaj se evropejci ne opirajo na lokalne vere in tradicije.
To pove vse. Korejci so danes ze iztrosena roba, kaj pa, ce bi si sel raje naresti operacijo oci, da bos podoben tibetancu?
Ni tako velike razlike, saj se samo delas in naredis kar nisi, pa se role modela imas, bos lahko za kaksen nasvet prosil in imel bos svojih 5 minut slave na youtubu, kaj je boljsega, go for it:
ti si cudn clovek,vcasih pises totalne bedarije zdaj se pa strinjam s tabo. se spomnim ko sta z ben doverjem zasrala celo covid temo.
back to topic:
Lokalne vere ne ponujajo nič manj kot dalajlamova učenja in on to dobro ve,zato je pa podal tudi tako izjavo. Samo butci morajo potovati po celem svetu, da pol ugotovijo, da se modrost najde vsepovsod če se hoče. Še moj the-biggest-drinker-na-svetu sosed izjavi vcasih kako modro.
maldic ::
Kdo pa pravi, da ni lokalna tradicija? Je kdo slisal za drustvo starovercev v Sloveniji? Imajo zelo podoben pogled na svet. Razlika je predvsem v tem, da je vzhodna modrost dostopna medtem ko je starodavna evropejska modrost in kultura skrita. Sele s prihodom interneta se znanje obuja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: maldic ()
Kdo pa pravi, da ni lokalna tradicija? Je kdo slisal za drustvo starovercev v Sloveniji? Imajo zelo podoben pogled na svet. Razlika je predvsem v tem, da je vzhodna modrost dostopna medtem ko je starodavna evropejska modrost in kultura skrita. Sele s prihodom interneta se znanje obuja.
Verjetno Dalajlajči še ni slišal za njih. :))
ti si cudn clovek,vcasih pises totalne bedarije zdaj se pa strinjam s tabo. se spomnim ko sta z ben doverjem zasrala celo covid temo.
back to topic:
Lokalne vere ne ponujajo nič manj kot dalajlamova učenja in on to dobro ve,zato je pa podal tudi tako izjavo. Samo butci morajo potovati po celem svetu, da pol
ugotovijo, da se modrost najde vsepovsod če se hoče. Še moj the-biggest-drinker-na-svetu sosed izjavi vcasih kako modro.
Ne, ti si nerazmisljujoc clovek in se ti sem in tja posreci, da si in-sync z inteligentnimi. Pac egoisticni sociopat.
Zgodovina sprememb…
gus5 ::
Mogoče pa je problem enih le, da so odstranili Boga/Transcendenco iz enačbe.Bog ne rešuje življenj, znanost in razvoje tehnologije jih. Koliko življenje je rešila molitev in koliko npr. odkritje penicilina? Penicilin rešuje življenja, res pa je, da jih ne osmišlja.
Ti si preveč Darwin-ovo anti-znanost bralResno? Kaj dela Darwinovo teorijo neznanstveno? Katera znanstvena ekspertiza je pri Darwinu dokazala neznanstveno metodo?
Zanimivo, da osebek, ki Darwinu očita neznanstvenost, hkrati izpostavlja Petersona, ki z obvodom prek Junga in Nietzscheja ("Bog je mrtev.") dokazuje, da za biblijsko etiko ne jamči bog, pač pa naravna selekcija. In zanimivo, da osebek, ki išče smisel v bogu, izpostavi Petersona, ki je deklariran agnostik.
Kaj je smisel eksistence? Ga ni. Nekateri ljudje povsem brez težav živijo s to vednostjo. Tisti, ki ne, naj si smisel izmislijo sami.
zmist - moj namen ni bil igranje ping ponga. lahko imaš zadnjo besedo. samo, da si vesel :)
Zgodovina sprememb…
Slopek ::
V nasprotju s pisanjem v drugi temi, se tukaj popolnoma strinjam z Zmistom. Z vsem kar je napisal.
Mogoče pa je problem enih le, da so odstranili Boga/Transcendenco iz enačbe.Bog ne rešuje življenj, znanost in razvoje tehnologije jih. Koliko življenje je rešila molitev in koliko npr. odkritje penicilina? Penicilin rešuje življenja, res pa je, da jih ne osmišlja.
Ti si preveč Darwin-ovo anti-znanost bralResno? Kaj dela Darwinovo teorijo neznanstveno? Katera znanstvena ekspertiza je pri Darwinu dokazala neznanstveno metodo?
Zanimivo, da osebek, ki Darwinu očita neznanstvenost, hkrati izpostavlja Petersona, ki z obvodom prek Junga in Nietzscheja ("Bog je mrtev.") dokazuje, da za biblijsko etiko ne jamči bog, pač pa naravna selekcija. In zanimivo, da osebek, ki išče smisel v bogu, izpostavi Petersona, ki je deklariran agnostik.
Kaj je smisel eksistence? Ga ni. Nekateri ljudje povsem brez težav živijo s to vednostjo. Tisti, ki ne, naj si smisel izmislijo sami.
Vi agnostiki si raje malo podvizajte rokave in si posodobite vaše teorije, ki so ne le da zastarele, tudi napačno predstavljene. In zato je to to zame velika anti-znanost - ker zavaja. Poglavitvena lastnost anti-znanosti ni to, da bi naj bila v celoti nepravilna ampak, da z majhnimi nepravilnostmi zavaja. In te majhne nepravilnost so lahko na koncu poglavitvene.
The irony in all this is that Darwin himself never claimed that it was. He went to his deathbed protesting that he'd been misinterpreted: there was no reason, he said, to assume that natural selection was the only imaginable mechanism of evolution. Darwin, writing before the discovery of DNA, knew very well that his work heralded the beginning of a journey to understand the origins and development of life. All we may be discovering now is that we remain closer to the beginning of that journey than we've come to think.
https://www.theguardian.com/science/201...
predlagam, da si prebereš ce članek, da ne bo spet nesporazuma.
Da penicilin primerjaš z Bogom sploh ne bom komentiral.
Peterson je celo življenje bil agnostik ja, vendar je pred kratkim priznal, da enostavno ne more biti več ateist. Če je bil deklariran agnostik - zdaj to več ni.
čas je za firmware flash in nov operacijski sistem
V nasprotju s pisanjem v drugi temi, se tukaj popolnoma strinjam z Zmistom. Z vsem kar je napisal.
Jaz v bistvu tudi.
Prebral sem par postov, ni blo časa za vse. Žalostno, da človek ne sprejme kritike. Jaz sem samo napisal da je v kovid temi zasral vse in so jo zato zaprli. +nekaj drugih uporabnikov
in namesto, da bi imeli eno faking temo za covid zdaj vse druge teme trpijo zaradi offtopic vsebin.
Zgodovina sprememb…
Vi agnostiki si raje malo podvizajte rokave in si posodobite vaše teorije, ki so ne le da zastarele, tudi napačno predstavljene.Še vedno ni odgovora na vprašanje, kdo je Darwinu dokazal uporabo neznanstvenih metod? Da teorije nenehno zastarevajo, so včasih tudi napačne ipd., ni nič novega za znanost. Lahko obstaja celo več teorij o eni in isti zadevi; npr. za Einsteina gravitacija kot samostojna interakcija sploh ne obstaja, za kvanten fizike pa. Znanost ne izreka dokončnih Resnic, le interpretira svet. In polje zanstvene interpretacije je vedno odprto.
Da penicilin primerjaš z Bogom sploh ne bom komentiral.Zakaj pa ne? Bog ni rešil enega človeka, penicilin na milijone.
Peterson je celo življenje bil agnostik ja, vendar je pred kratkim priznal, da enostavno ne more biti več ateist. Če je bil deklariran agnostik - zdaj to več ni.Link do njegove izjave, da sprejema vero v obstoj metafizične, nadnaravne & trans-historične "entitete" - boga? Če drži, je obrnil hrbet svoji pomebni referenci, Nietzscheju.
Vi agnostiki si raje malo podvizajte rokave in si posodobite vaše teorije, ki so ne le da zastarele, tudi napačno predstavljene.Še vedno ni odgovora na vprašanje, kdo je Darwinu dokazal uporabo neznanstvenih metod? Da teorije nenehno zastarevajo, so včasih tudi napačne ipd., ni nič novega za znanost. Lahko obstaja celo več teorij o eni in isti zadevi; npr. za Einsteina gravitacija kot samostojna interakcija sploh ne obstaja, za kvanten fizike pa. Znanost ne izreka dokončnih Resnic, le interpretira svet. In polje znanstvene interpretacije je vedno odprto.
Da penicilin primerjaš z Bogom sploh ne bom komentiral.Zakaj pa ne? Bog ni rešil enega človeka, penicilin na milijone.
Peterson je celo življenje bil agnostik ja, vendar je pred kratkim priznal, da enostavno ne more biti več ateist. Če je bil deklariran agnostik - zdaj to več ni.Link do njegove izjave, da sprejema vero v obstoj metafizične, nadnaravne & trans-historične "entitete" - boga? Če drži, je obrnil hrbet svoji pomebni referenci, Nietzscheju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gus5 ()
imagodei ::
Najprej moram opozoriti, da je modelu ime Genetically modified skeptic in ne atheist.
Hvala za opozorilo. Lapsus, ampak vseeno moja napaka. Nima pa nobene zveze z vsebino in deluje kot da si točko vtaknil sem samo zato, da izgleda, da imaš več "valid points" za pokriti v svojem postu. No, ne.
Drugo, v več posnetkih se loti absurdne trditve, da bi z njo bolj racionalno prikazal kot podobno absurdno.
A zanalašč ostajaš zelo nejasen? Katere absurdne trditve se, denimo, loti?
Vsako Petersonovo izjavo je pač treba presojati veliko bolj strogo. Peterson in kompanija živi od debat, predavanj in prodaje knjig, ki jih GM Skeptic, Rationality Rules in še kak drug Youtuber analizirajo in secirajo. Ti ljudje imajo precej veliko bazo sledilcev in so neke vrste "influencerji" - dasiravno v bolj tradicionalnem smislu kot si običajno predstavljamo moderne influencerje. Ljudje so naročeni na njihove podcaste, prebirajo njihove bloge...
Njihovi videi na youtubu imajo od nekaj 100.000 do nekaj milijonov ogledov in tisto, kar ti sedaj želiš z zamahom roke odpraviti kot da se GM Skeptic loti "absurdne trditve", so njihova prepričanja, mnenja, osebne "resnice", ki jih prodajajo svetu. To, da nek tak vplivnež svojih stališč ne zna zagovarjati brez absurdnih trditev, je precej povedno. Način, na katerega razmišljajo, pove veliko o tem, kako pridejo do svojih argumentov. Še kako prav je, da Petersona in podobne ljudje secirajo.
Tretje, če je interpretacija Petersona takšna, da je tista kača DNK, potem je pač takšna in ne vem zakaj takšno začudenje. Ne živimu v enoumju, da morajo biti vse interpretacije enake.
Beh... Če ne vidiš problema s tem, ti seveda ne morem pomagat. Lahko te usmerim samo na prejšnji odstavek. Ali pa ponovim, da to, kako nekdo naredi miseln preskok od dveh zvitih kač k dvojni vijačnici, veliko pove tudi o njegovih drugih miselnih preskokih.
- Hoc est qui sumus -
zmist - moj namen ni bil igranje ping ponga. lahko imaš zadnjo besedo. samo, da si vesel :)
Moj namen, pa ni niti na kilometre pustiti sociopatu, ki bi skodil druzbi za svoje interese, da se kakorkoli primerja z mano. Zaljivo.
Kovid tema je bila upraviceno zaprta in pravilno. Zal ne ze prej, pac tudi kreteni kot je bluefish rabijo nekaj vzpodbude. Primitivec se vedno misli, da je car, ker brise moje zapise in zapira teme
(Zakaj sem to povedal naglas, ker me bojo izbrisali in bannali in izvajali hudo strahovlado vsemogocnega moderatorstva nad mano? Ker je prisel cas, da zamenjam nick...)
Zgodovina sprememb…
maldic ::
Bog ne rešuje življenj, znanost in razvoje tehnologije jih. Koliko življenje je rešila molitev in koliko npr. odkritje penicilina? Penicilin rešuje življenja, res pa je, da jih ne osmišlja.
Tehnologija vsekakor lahko resuje zivljenja. Ampak kako si lahko preprican, da molitev oziroma vera v ozdravljenje pa ne more pomagat. Kolikor jaz vem, je vera v ozdravitev vcasih kljucnega pomena. Si kdaj slisal za primere, ko so zdravniki povedali nekomu, da se njegove bolezni ne da pozdravit? Pa je potem s pomocjo trdne volje in vere v ozdravitev potem ozdravel?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: maldic ()
Bog ne rešuje življenj, znanost in razvoje tehnologije jih. Koliko življenje je rešila molitev in koliko npr. odkritje penicilina? Penicilin rešuje življenja, res pa je, da jih ne osmišlja.
Tehnologija vsekakor lahko resuje zivljenja. Ampak kako si lahko preprican, da molitev oziroma vera v ozdravljenje pa ne more pomagat. Kolikor jaz vem, je vera v ozdravitev vcasih kljucnega pomena. Si kdaj slisal za primere, ko so zdravniki povedali nekomu, da se njegove bolezni ne da pozdravit? Pa je potem s pomocjo trdne volje in vere v ozdravitev potem ozdravel?
Vera imajo funkcijo psihiatra. Religije imajo pa funkcijo privatne institucije, ki za psihiatrovo delo mastno cola.
Ti bo stric Carlin vse razlozil, pa vsem komediantom, ki pisejo bog z veliko zacetnico tudi, tale video je absolutno najboljsi obstojeci nacin za samopomoc za vse, ki rabite abstraktno entiteto, da se potolazite:
(za razsvetljenje, zdrzite prvih 10 minut)
Zgodovina sprememb…
Horzen ::
Vera imajo funkcijo psihiatra. Religije imajo pa funkcijo privatne institucije, ki za psihiatrovo delo mastno cola.
Ti bo stric Carlin vse razlozil, pa vsem komediantom, ki pisejo bog z veliko zacetnico tudi, tale video je absolutno najboljsi obstojeci nacin za samopomoc za vse, ki rabite abstraktno entiteto, da se potolazite:
Carlin je bil težki odvisnik od koke, trave pa če česa. Edino kar je povedal da kurcu valja je to da je na svetu veliko idiotov.
Tudi nekateri bolniki, ki jim postrežejo s placebom, "čudežno" ozdravijo. Nobenega čudeža, nič nadnaravnega, "le" placebo-efekt, ki ga sproži vera v lažno zdravilo ali laž o bogu.Bog ne rešuje življenj, znanost in razvoje tehnologije jih. Koliko življenje je rešila molitev in koliko npr. odkritje penicilina? Penicilin rešuje življenja, res pa je, da jih ne osmišlja.
Carlin je bil težki odvisnik od koke, trave pa če česa. Edino kar je povedal da kurcu valja je to da je na svetu veliko idiotov.
Ocitno nisi poslusal prvih 10 minut. Ni razsvetljenja, torej ne ves kaj govoris. Ampak razumem tvoj nasvet in ga toplo priporocam vsem bralcem duhovnih knjig, piscem bog "z veliko zacetnico" (recimo nas dragi JJ je ze eden od njih), zagovornikom svete entitete druzine, svetosti zivljenja, oblacenja v cudne maske v cudnih prostorih kjer se ljudje cudno obnasajo, itd. Koka, trava. Garantiram, da boste po dobrem posmrku in/ali shotu govorili precej bolj razumno in trezno. Naj se vasi sinusi nauzijejo vse svetosti tega sveta, naj vase pljucne kapacitete preplavi oblak in vam ponudi vsaj osnovno homeopatsko moznost, da nehate verjeti v pravljice. Oz. ce ze placate za pravljice, se butnite vsaj z necem "kar prime".
Zgodovina sprememb…
Vi agnostiki si raje malo podvizajte rokave in si posodobite vaše teorije, ki so ne le da zastarele, tudi napačno predstavljene.Še vedno ni odgovora na vprašanje, kdo je Darwinu dokazal uporabo neznanstvenih metod? Da teorije nenehno zastarevajo, so včasih tudi napačne ipd., ni nič novega za znanost. Lahko obstaja celo več teorij o eni in isti zadevi; npr. za Einsteina gravitacija kot samostojna interakcija sploh ne obstaja, za kvanten fizike pa. Znanost ne izreka dokončnih Resnic, le interpretira svet. In polje zanstvene interpretacije je vedno odprto.
Vi agnostiki si raje malo podvizajte rokave in si posodobite vaše teorije, ki so ne le da zastarele, tudi napačno predstavljene.Še vedno ni odgovora na vprašanje, kdo je Darwinu dokazal uporabo neznanstvenih metod? Da teorije nenehno zastarevajo, so včasih tudi napačne ipd., ni nič novega za znanost. Lahko obstaja celo več teorij o eni in isti zadevi; npr. za Einsteina gravitacija kot samostojna interakcija sploh ne obstaja, za kvanten fizike pa. Znanost ne izreka dokončnih Resnic, le interpretira svet. In polje znanstvene interpretacije je vedno odprto.
oprosti, zasuli so me z delom.. komaj kaj časa najdem.
komentiral bom samo Petersona. Postavil si "trik-vprašanje". On je omenil, da je to za njega privatna zadeva in noče o tem govoriti, neštetokrat v njegovih predavanjih! Človk je zakompliciran.
če ti to ni dovolj se lahko tudi strinjava, da se ne strinjava. S tabo se vsaj da normalno meniti. Ko bom enkrat imel več časa lahko kako debato udariva. Sicer pa.. saj vidiš. človek se joče ko o tem govori. On je obseden s kristjanstvom in biblijskimi zgodbami. On hoče verjeti, ker enostavno ne more zanikati kakšno težo imajo te knjige. Me zanima kaj si misli o verzu, da če zanikaš njega.. bom on zanikal tudi tebe :)
lep dan vam želim
@gus5: sicer pa..se ne zgodi prav pogosto, da od filozova takega kova dobiš kratek in jedrnat odgovor glede kočljivh tem saj ima korenine globoko zasidrane nekjer povsem drugje in bi verjetno s totalnim preklopom zanikal samega sebe in povzročil pravo zmesnjavo in bes v možganih svojih "sledilcev.
verjetno je previdnost tudi en faktor.
če bi stopil v gostilno kjer ga noben pozna, sem preprican, da bi se odprl kot najvecja cvetlica, na proti-argumente na temo "obstoj Jezusa" bi pa bruhal ogenj kot zmaj, če bi par špricerev vrezal.
verjetno je previdnost tudi en faktor.
če bi stopil v gostilno kjer ga noben pozna, sem preprican, da bi se odprl kot najvecja cvetlica, na proti-argumente na temo "obstoj Jezusa" bi pa bruhal ogenj kot zmaj, če bi par špricerev vrezal.
Zgodovina sprememb…
likedin ::
Ja se strinjam, včasih se tudi meni zdi vse brez smisla. Delamo stvari, ki jih nihče ne uporablja ali pa imamo tako majhen vpliv na okolje, da svet nebi občutil razlike, če bi izginil. Potem so pa še težaki in težakinje, ki ti zagrenijo življenje.
Po drugi strani pa imaš dober občutek:
- ko narediš nekaj res dobro
- ko spraviš nekoga v smeh
- ko začutiš bližino drugih
- ko pogledaš dober film
- ko presežeš samega sebe
Če nebi imeli slabih stvari, nebi cenili dobrih :)
Skratka, tvoj lajf, tvoja pravila. Če nisi zadovoljen, naredi tako da boš.
Najbolj na K mi gre folk, ki:
- Jamra, da jim vlada ni všeč. Pa pejt v drugo državo!
- Da jim žena ni všeč. Pa si najt drugo!
- Da jim delo ni všeč. Pa si najt drugi šiht!
Na kle maš švarcija, ki je lepo povedal:
Po drugi strani pa imaš dober občutek:
- ko narediš nekaj res dobro
- ko spraviš nekoga v smeh
- ko začutiš bližino drugih
- ko pogledaš dober film
- ko presežeš samega sebe
Če nebi imeli slabih stvari, nebi cenili dobrih :)
Skratka, tvoj lajf, tvoja pravila. Če nisi zadovoljen, naredi tako da boš.
Najbolj na K mi gre folk, ki:
- Jamra, da jim vlada ni všeč. Pa pejt v drugo državo!
- Da jim žena ni všeč. Pa si najt drugo!
- Da jim delo ni všeč. Pa si najt drugi šiht!
Na kle maš švarcija, ki je lepo povedal:
Gagatronix ::
Peterson je navaden drekac, ki neprestano lapa eno in isto v upanju da postane resnica, Svarci je pa bizgec, ki je zeno varal s sluzkinjo kateri je dejansko otroka naredil in ti take ljudi postavljas za zgled.
Eksistirate samo zato ker so se vasi starsi dali dol. Smisel vase eksistence pa zavisi samo na vas osebno. Nekaterim je smisel eksistence denar, drugim sluzba, tretjim kaj tretjega. Sami se odlocite. Ne obstaja pa neka panacea za zdravljenje vseh vasih tegob z eksistenco.
Eksistirate samo zato ker so se vasi starsi dali dol. Smisel vase eksistence pa zavisi samo na vas osebno. Nekaterim je smisel eksistence denar, drugim sluzba, tretjim kaj tretjega. Sami se odlocite. Ne obstaja pa neka panacea za zdravljenje vseh vasih tegob z eksistenco.
likedin ::
Gagatronix je izjavil:
Peterson je navaden drekac, ki neprestano lapa eno in isto v upanju da postane resnica, Svarci je pa bizgec, ki je zeno varal s sluzkinjo kateri je dejansko otroka naredil in ti take ljudi postavljas za zgled.
Živiš v prepričanju, da ljudje ne delajo napak in da morajo vsi živeti po tvojih normah. Mogoče nekateremu pomeni polno življenje to, da napumpaš služkinjo. Drugemu, recimo Petersonu, da lapa eno in isto.
Mogoče bolje vprašati, kaj je do zdaj tebi napolnilo življenje in se na podlagi teh odločiti za spremembo oz. delati isto naprej.
Darko! ::
segedin740 ::
segedin740 je izjavil:
Zgodbica, ki vam bo morda dala misliti. Ima globok pomen, za tiste, ki jo bodo razumeli. Jaz nisem avtor.
"Poznal sem majhno deklico, 11 let staro, hčerko mojih dobrih prijateljev. Tamala je žarela od sreče, mogoče celo bolj kot njeni vrstniki. Hodila je v šolo, bila zelo uspešna, igrala je violino, hodila na plesne vaje. Imela kup prijateljev itd itd. Skratka srečna deklica, srečen otrok, vedno nasmejana in žarela od sreče.
Bila je samo ena neprijetnost - že od rojstva je bila 99% slepa. Tema. Ničesar ni videla, sanjalo se ji ni, kako svet izgleda, kaj so to barve, kaj je to vizualna lepota itd itd...
Ko smo ji leta in leta poizkušali razložiti kaj je tema, ta koncept njej nikakor ni potegnil. Ne glede na to, koliko so se vsi okoli nje trudili njej razlagati, kaj tema je, in da ona že vse življenje živi v temi, bolj se je njej koncept kot tak zdel popolnoma tuj, neznan. Z nobenim primerom, z nobeno razlago, z nobeno strokovno pomočjo "strokovnjakov" ji je bilo nemogoče razložiti, kaj je to tema. Za njo ta koncept nikoli NI OBSTAJAL."
The end.
Nobenega komentarja. Ničesar. Ko vam bo kapnilo, vam bo. Good luck.
Poanta zgodbe je: folk je glup.
Daj jo v zvočno izolirano sobo, kjer bo izkusila tišino. Tema je isto, samo s svetlobo.
Kako bo izkusila tišino, če nikoli ni izvedela, kaj je to zvok?
Kako bo izkusila temo, če nikoli ni izvedela, kaj je to svetloba?
Jaz vam ne prodajam ničesar, nobene knjige, samo podal sem zgodbico, ampak žal je ne razumete. Zgodbica ima dejansko pomen, ki ga boste sami "uštekali" ali pa ne. Zaenkrat je ne.
Kot sem omenil zgodbica je deep, in ne nisem jaz avtor, ta zgodbica ima ravno nek namen, ki ga boste mogoče sami dojeli, ničesar drugega. Šeenkrat, ne prodajam vam ničesar, nobenih knjig, ta zgodbica nima nobene veze z nikakršnim "nategom", zanjo vam ne računam niti 20 in niti 50 eurov, ampak ima globji pomen, ki se tiče vprašanja avtorja odprte teme. Hočem samo, da razumete zgodbico. No, v bistvu nočem nič od vas, tale zgodbica je za vas, še posebej za tiste, ki imajo stisko o razumevanju življenjske sreče.In ja, kot praviš - poanta v nerazumevanju zgodbice je, da je folk glup, ampak blagor tistim, ki bodo "štekali".
Šeenkrat, good luck in radi se imejte.
kuall ::
to, da je bila slepa deklica srečna, ker ne ve, kaj zamuja je blodnja podobna tisti, da so ljudje na invalidskih vozičkih srečni. niso, zamorjeni so. mimo genov ne moreš: tudi slepi ljudje čutijo, da jim nekaj manjka, saj niso neumni. srečna je bila, ker je bila otrok, vsi otroci so srečni. počakaj, da bo stara in bo zakapirala, kaj vse zamuja. to je isto, kot da bi rekel, da je incel srečen v svojem celibatu, ker nikoli ni sexal. glupost ™.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
bvt ::
PacificBlue je izjavil:
Jaz sem se to spraševal več kot 20 let. Nikol se nisem zadovoljil s koncepti, ki vladajo naši družbi. Vsak v sebi ve, kaj je njegova resnica. V to sem prepričan. Zanimivo je, ko človek to spozna, ve da je to imel v sebi vedno.
Zarad enih vprašanj in smisla sem se obrnil na Djotiš svetovanje. V bistvu ni to samo astrologija, ampak vedska filozofija, način življenja, ki temelji na univerzalnih zakonih vesolja.
Verjetno obstaja kdo, ki ne želi več živeti življenja, ki ga ne osrečuje.
Lahko poskusi, izgubiti tako nimaš kaj. Lahko pa veliko pridobiš.
Zanimivo. A je to kaj vplivalo, da si spremenil svoja nacela? V mislih imam tvojo odlocitev, ki si jo sprejel septembra, ampak pravis, da si bil v to prisiljen, kar je nekak kontradiktorno z nekaterimi tvojimi izjavami in naceli. pravis, da si bil prisiljen ampak ce bi se resnicno zelel izognit temu bi se lahko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bvt ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Umiranje (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 29212 (23993) | mulc007 |
» | Kaj za vas pomeni sreča, srečno življenje? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16444 (11908) | XLapse |
» | Vraževerje kot ključ do sreče (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 30627 (27437) | jype |
» | Eksistenčna kriza (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13530 (11361) | solatko |
» | Ah to življenje... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17905 (13185) | Vitez |