Forum » Loža » Vprašanje smisla eksistence
Vprašanje smisla eksistence
shadeX ::
knjiga Sama in Ize Login je samo še en način kako onadva zaslužita še več denarja na tvoj račun.
Absolutno. Ko sem videl povzetek knjige sem mislil da jo nebojo prodajal pod 80EUR. Za 30EUR sem pa dobil občutek da se nekako slabo cenita. Vsekakor drobiž za vrednost ki jo je knjiga prinesla. Edini minus je ker sem jo naročil v slovenščini in je čudno brat, vsekakor priporočam angleško različico.
Drugače pa: Tisk, knjiga in lektoriranje ni zastonj. Od 30EUR dost marže nimata - ampak ker knjigo razumem mi je tudi jasno kakšen je njihov primarni cilj te knjige. Mislim resno... Mata milijardo in se ukvarjata z drobižem ki jo dobita od knjige? roflmao :D
knjiga Sama in Ize Login je
Naiven bi bil, če misliš da sem prebral samo njihovo knjigo in se "čudežno" transformiral. Če bi jo prebral kot prvo knjigo bi jo zaprl po 10 straneh, ker jo enostavno ne bi razumel. Ko pa imaš dovolj podlage se ti pa vse točke povežejo in razumeš o čem je govora. Knjigo sem prebral v nekaj dneh iz nje iztržil zapiske in dobil samo še dodatno potrdilo da sem na pravi poti kamor grem.
Samotu in Izi sem pa neskončno hvaležen in upam da se enkrat naše poti srečajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
digitalcek ::
Ljudje na ta svet ne pridemo po svoji volji. Tako smo od malega pahnjeni v indoktrinacijo v vrtcih in šolah, nato pa postanemo aktivni člani družbe. Večino časa preživimo v službah, da si zaslužimo za preživetje. Smo pod stresom, prenašamo tečnega šefa in sodelavce, da pač preživimo in da lastniki firme pobašejo rento.
V čem je sploh smisel vsega tega? Čez sto let nas več ne bo. Nekateri pravijo, da bomo pustili za seboj boljši svet za bodoče generacije. Pa ga bomo res? Meni se zdi ravno kontra.
Ob koncu življenja se zaveš, da si celo življenje v neki x firmi premetaval papirje, programiral, whatever. Da je bil dan enak dnevu in leto enako letu. Da si ogromno denarja zmetal za pleh, s katerim si se postavljal pred drugimi. Da si vsako leto kampiral dva tedna pod istim borovcem nekje v Istri.
Zakaj recimo ne naredimo svojih življenj edinstvenih, polnih novih doživetij in izkušenj, za katere ne rabimo veliko denarja? V čem je smisel tega, da večino časa zabijemo za nekaj, kar sovražimo, da si potem tiste tri ure prostega časa popoldne lahko kupimo nekaj, da nas otopi (alkohol, fast food, špili), da lažje prenašamp rutino vsakdana? Ne vem, celi dnevi zapolnjeni z opravki, nor tempo, roki ... Komu ali čemu na čast in kako ljudje to sprejemajo kot samoumevno? Čutijo, da nimajo izbire?
Ok, upam, da nisem preveč zabluzil, toliko za iztočnico. Hvala za konstruktivno debato in hvala vnaprej, ker se ne kregate. :)
Ljudje enostavno NIMAJO jajc za drugačno življenje, za to, da pokažejo sistemu srednji prst. V tem in takem sistemu se počutijo "varni".
Iz knjige D. Krajlaha Učbenik uspeha:
Naše misli narekujejo naše počutje, naše počutje narekuje naša dejanja in naša dejanja narekujejo naše rezultate.
Zakaj torej ljudje niso uspešni? Ker ne gredo v akcijo. Samo zato, ker ni dejanj.
O tem sicer razmišljajo, sanjajo in govorijo, vendar dejansko nikoli ne začnejo.
Imate namreč možnost precej izboljšati vaše življenje. Le odločiti se morate. In izbrati, ne pa čakati na usodo.
Nihče ne pravi, da bo enostavno. Seveda ne bo. Stopiti izven cone udobja nikoli ni lahko.
A cona udobja ni pravzaprav nič drugega, kot obrambni mehanizem podzavesti, s katerim nas skuša ta resnični gospodar naših življenj le zavarovati. In nič več kot to.
vnetidebater ::
segedin740 je izjavil:
Zgodbica, ki vam bo morda dala misliti. Ima globok pomen, za tiste, ki jo bodo razumeli. Jaz nisem avtor.
"Poznal sem majhno deklico, 11 let staro, hčerko mojih dobrih prijateljev. Tamala je žarela od sreče, mogoče celo bolj kot njeni vrstniki. Hodila je v šolo, bila zelo uspešna, igrala je violino, hodila na plesne vaje. Imela kup prijateljev itd itd. Skratka srečna deklica, srečen otrok, vedno nasmejana in žarela od sreče.
Bila je samo ena neprijetnost - že od rojstva je bila 99% slepa. Tema. Ničesar ni videla, sanjalo se ji ni, kako svet izgleda, kaj so to barve, kaj je to vizualna lepota itd itd...
Ko smo ji leta in leta poizkušali razložiti kaj je tema, ta koncept njej nikakor ni potegnil. Ne glede na to, koliko so se vsi okoli nje trudili njej razlagati, kaj tema je, in da ona že vse življenje živi v temi, bolj se je njej koncept kot tak zdel popolnoma tuj, neznan. Z nobenim primerom, z nobeno razlago, z nobeno strokovno pomočjo "strokovnjakov" ji je bilo nemogoče razložiti, kaj je to tema. Za njo ta koncept nikoli NI OBSTAJAL."
The end.
Nobenega komentarja. Ničesar. Ko vam bo kapnilo, vam bo. Good luck.
So freaking what.
Pač ste bli bedaki in ji niste znali razložiti.
Kaj je tema? To je tišina slike.
To je kot nasprotje sonca, ki te greje podnevi. Pač to je noč, ko sonca ni, ko ničesar ne čutiš razen mrzlega zraka ki te obkroža.
To je kot ko te piči komar in se namažeš s fenistilom in ne čutiš več ničesar.
bu hu, pač povedal si dramatično zgodbo.
POstavi jo pred UV žarnico, nato pa žarnico izklopi. Enako oči dojamejo temo.
Vsak gluh človek, ki je nekega dne začel slišati ti bo rekel da je pričakoval da bo sonce oddajalo nek zvok.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vnetidebater ()
Ne mislim se poglabljat v uganke.
To pač moj RPG lik ki sem ga izbral. And it is fucking awesome.
Ali rabiš nekoga da ti pove kako boš srečen in uspešen ali pa si sam ustvariš srečo in uspeh.
Zgodovina sprememb…
feryz ::
Če ne, ne moreš biti srečen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
49106 ::
TheBlueOne je izjavil:
TheBlueOne je izjavil:
V čem je sploh smisel vsega tega?
Lahko ti povem svoj smisel. Dobiti v roke večje količine energije in s to energijo manipulirati svet na bolje. Kdor je prebral knjigo Sama in Ize login bo vedel o čem govorim.
Zaenkrat sem na odlični poti in mislim da boste veliko slišali zame ampak ne pod tem vzdevkom, temveč pod pravim imenom.
Jaz se ne poznam koga, ki je uspesen zaradi teh self help knjig. Vem pa za dosti uspesnih, ki od njih lepo sluzijo.
Niti takšnega, ki je uspešnejši kot pred branjem takšnih knjih?
Nop. Ce delas projekte imas tezko cas za branje take solate. Raje beres bolj specificne zadeve. Recimo ko sem se ucil o delnicah sem dosti preposlusal Buffeta, Mungerja in podobne, ravno Munger pa je lepo povzel te knjige.
Tisto na posnetku je bedarija, razen če misliš, da je to možno preslikati na vsa področja, in da vse motivira zgolj denar.
Bereš self-help knjigo o borilnih veščinah, recimo o karateju. Boš po prebrani knjigi enako vedel o karateju in boš ostal enako dober karatist, kot si bil pred branjem? Kaj pa self-help knjige o programiranju? Pomagajo, ali ne? Prepričan sem, da če jim damo širši javnosti za prebrat, velika večina zato ne bo programerjev, morda kakšen bo, vprašanje pa če bo zaradi tega uspešen. Vsekakor je razumno pričakovati, da bo uspešnejši kot je bil, če so informacije seveda pristne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
kriptobog ::
digitalcek je izjavil:
Ljudje na ta svet ne pridemo po svoji volji. Tako smo od malega pahnjeni v indoktrinacijo v vrtcih in šolah, nato pa postanemo aktivni člani družbe. Večino časa preživimo v službah, da si zaslužimo za preživetje. Smo pod stresom, prenašamo tečnega šefa in sodelavce, da pač preživimo in da lastniki firme pobašejo rento.
V čem je sploh smisel vsega tega? Čez sto let nas več ne bo. Nekateri pravijo, da bomo pustili za seboj boljši svet za bodoče generacije. Pa ga bomo res? Meni se zdi ravno kontra.
Ob koncu življenja se zaveš, da si celo življenje v neki x firmi premetaval papirje, programiral, whatever. Da je bil dan enak dnevu in leto enako letu. Da si ogromno denarja zmetal za pleh, s katerim si se postavljal pred drugimi. Da si vsako leto kampiral dva tedna pod istim borovcem nekje v Istri.
Zakaj recimo ne naredimo svojih življenj edinstvenih, polnih novih doživetij in izkušenj, za katere ne rabimo veliko denarja? V čem je smisel tega, da večino časa zabijemo za nekaj, kar sovražimo, da si potem tiste tri ure prostega časa popoldne lahko kupimo nekaj, da nas otopi (alkohol, fast food, špili), da lažje prenašamp rutino vsakdana? Ne vem, celi dnevi zapolnjeni z opravki, nor tempo, roki ... Komu ali čemu na čast in kako ljudje to sprejemajo kot samoumevno? Čutijo, da nimajo izbire?
Ok, upam, da nisem preveč zabluzil, toliko za iztočnico. Hvala za konstruktivno debato in hvala vnaprej, ker se ne kregate. :)
Ljudje enostavno NIMAJO jajc za drugačno življenje, za to, da pokažejo sistemu srednji prst. V tem in takem sistemu se počutijo "varni".
Iz knjige D. Krajlaha Učbenik uspeha:
Naše misli narekujejo naše počutje, naše počutje narekuje naša dejanja in naša dejanja narekujejo naše rezultate.
Zakaj torej ljudje niso uspešni? Ker ne gredo v akcijo. Samo zato, ker ni dejanj.
O tem sicer razmišljajo, sanjajo in govorijo, vendar dejansko nikoli ne začnejo.
Imate namreč možnost precej izboljšati vaše življenje. Le odločiti se morate. In izbrati, ne pa čakati na usodo.
Nihče ne pravi, da bo enostavno. Seveda ne bo. Stopiti izven cone udobja nikoli ni lahko.
A cona udobja ni pravzaprav nič drugega, kot obrambni mehanizem podzavesti, s katerim nas skuša ta resnični gospodar naših življenj le zavarovati. In nič več kot to.
Točno tako. Potem nas pa označujejo za mazače
TheBlueOne je izjavil:
TheBlueOne je izjavil:
V čem je sploh smisel vsega tega?
Lahko ti povem svoj smisel. Dobiti v roke večje količine energije in s to energijo manipulirati svet na bolje. Kdor je prebral knjigo Sama in Ize login bo vedel o čem govorim.
Zaenkrat sem na odlični poti in mislim da boste veliko slišali zame ampak ne pod tem vzdevkom, temveč pod pravim imenom.
Jaz se ne poznam koga, ki je uspesen zaradi teh self help knjig. Vem pa za dosti uspesnih, ki od njih lepo sluzijo.
Niti takšnega, ki je uspešnejši kot pred branjem takšnih knjih?
Nop. Ce delas projekte imas tezko cas za branje take solate. Raje beres bolj specificne zadeve. Recimo ko sem se ucil o delnicah sem dosti preposlusal Buffeta, Mungerja in podobne, ravno Munger pa je lepo povzel te knjige.
Tisto na posnetku je bedarija, razen če misliš, da je to možno preslikati na vsa področja, in da vse motivira zgolj denar.
Bereš self-help knjigo o borilnih veščinah, recimo o karateju. Boš po prebrani knjigi enako vedel o karateju in boš ostal enako dober karatist, kot si bil pred branjem? Kaj pa self-help knjige o programiranju? Pomagajo, ali ne?
Kako tipična izjava self-helperja.
Ne, to ni primerljivo. Tehnični priročnik, ki natančno navaja kako točno se izvede neka akcija (nek udarec pri karateju se lahko naredi zgolj na točno en sam način) ni tak kot psihični pomočnik kako biti vesel, ki tistim ki najbolj verjamejo pomaga, ostalim pa morda ne.
Ne, to ni primerljivo. Tehnični priročnik, ki natančno navaja kako točno se izvede neka akcija (nek udarec pri karateju se lahko naredi zgolj na točno en sam način) ni tak kot psihični pomočnik kako biti vesel, ki tistim ki najbolj verjamejo pomaga, ostalim pa morda ne.
Zakaj si samopomoč omejil na psihično?
Zgodovina sprememb…
the act of relying on your own efforts and abilities in order to solve your problems, rather than depending on other people for help
self-help adjective [only before noun]
a self-help discussion group for people suffering from depression (= whose members help each other)
Zgodovina sprememb…
vnetidebater je izjavil:
https://www.oxfordlearnersdictionaries....
[uncountable]
the act of relying on your own efforts and abilities in order to solve your problems, rather than depending on other people for help
Exactly
Ko jaz programiram rešujem probleme programa, ne MOJE probleme.
TheBlueOne ::
Bereš self-help knjigo o borilnih veščinah, recimo o karateju. Boš po prebrani knjigi enako vedel o karateju in boš ostal enako dober karatist, kot si bil pred branjem? Kaj pa self-help knjige o programiranju? Pomagajo, ali ne?
Povrsno beres.
Pravim, da bolj specificne knjige se OK, te splosne, kjer se opisuje eno pot ali nacin razmisljanja pa so nacin za sluzenje tistih, ki jih prodajajo. Ce bi bila knjiga Loginov v smislu "Kako narediti aplikacijo." ali "Marketinske moznosti za aplikacije" bi to bilo kaj drugega kot tisti romani. Pa niti ni kaj narobe, ce imas cas in preberes, samo ne pricakovati, da bos bogat, ker si jo prebral.
Zgodovina sprememb…
vnetidebater je izjavil:
https://www.oxfordlearnersdictionaries....
self-help adjective [only before noun]
a self-help discussion group for people suffering from depression (= whose members help each other)
Tole je primer uporabe in ne definicija.
Zgodovina sprememb…
SSKJ2 Kliknite, če želite geslo skopirati v odložišče
sámopomóč -i in -í ž (a-o)
1. pomoč samemu sebi: samopomoč in samoobramba / ustanoviti zadrugo zaradi gospodarske samopomoči kmetov
2. organizacija v kaki skupnosti, ki iz prispevkov članov daje posojila, denarno podporo: pristopiti k samopomoči; biti član samopomoči; sklad samopomoči / nekdaj Samopomoč prosvetnih in znanstvenih delavcev Slovenije
? pravn. pravica posestnika do samopomoči pravica posestnika, da brani svojo posest pred motenjem ali odvzemom
Prenehaj bloditi Messih.
Samopomoč nima nobene veze s tehničnim znanjem.
Zgodovina sprememb…
zmist ::
TheBlueOne je izjavil:
Povrsno beres.
Pravim, da bolj specificne knjige se OK, te splosne, kjer se opisuje eno pot ali nacin razmisljanja pa so nacin za sluzenje tistih, ki jih prodajajo. Ce bi bila knjiga Loginov v smislu "Kako narediti aplikacijo." ali "Marketinske moznosti za aplikacije" bi to bilo kaj drugega kot tisti romani. Pa niti ni kaj narobe, ce imas cas in preberes, samo ne pricakovati, da bos bogat, ker si jo prebral.
Bogat verjetno res ne boš, ampak če boš znal vsaj kanček bolj upravljati z denarjem, si uspešnejši kot pred tem.
Self-help or self-improvement is a self-guided improvement[1]--economically, intellectually, or emotionally--often with a substantial psychological basis.
Messiah zdaj lepo igra vlogo Loginovih, ki bodo prepričali ljudi da ima prav in da naj mu sledijo. Enak trol je kot onadva samo da svojega znanja ne zna unovčiti.
V RPGju se je odločil igrati vlogo bednega dvornega norčka in to je to.
vnetidebater je izjavil:
ne, ni. To je problem, ki sem se ga odločil rešiti, nikakor pa to ni moj problem. Če jaz preneham rešetvati ta problem, ga bo rešil kdo drug. Rešitev programerskega probleam ni odvisna samo od mene.
Zakaj ga rešuješ, če ni tvoj problem? V trenutku, ko se odločiš reševati, je postal tvoj problem.
shadeX ::
Ce bi bila knjiga Loginov v smislu "Kako narediti aplikacijo." ali "Marketinske moznosti za aplikacije"
Če razumeš posel, ti je jasno da je vsak primer unikaten. Niti Loginova nebi znala ponoviti uspeha Toma s povsem drugo idejo, vsaj z resourci ki sta jih takrat vložila v Toma in tega se zavedata.
vnetidebater je izjavil:
ne, ni. To je problem, ki sem se ga odločil rešiti, nikakor pa to ni moj problem. Če jaz preneham rešetvati ta problem, ga bo rešil kdo drug. Rešitev programerskega probleam ni odvisna samo od mene.
Zakaj ga rešuješ, če ni tvoj problem? V trenutku, ko se odločiš reševati, je postal tvoj problem.
Ne, to ne spada pod samopomoč. Nisem nič depresiven ker moram programirati, rofl.
Zgodovina sprememb…
Znanje programiranja ne pade v samopomoč na noben način. Samopomoč je psihološka pomoč samemu sebi ker si psihično preveč šibak da bi dosegel nek cilj.
Zgodovina sprememb…
vnetidebater je izjavil:
Za programiranje ne rabiš psihološke pomoči.
TO nima veze s samopomočjo.
vnetidebater je izjavil:
Znanje programiranja ne pade v samopomoč na noben način. Samopomoč je psihološka pomoč samemu sebi ker si psihično preveč šibak da bi dosegel nek cilj.
Samopomoč je natanko samopomoč. Lahko je psihološka, lahko je intelektualna, lahko fizična,...
In ja, veliko je šodra in precej je šarlatanov, ampak to velja vse knjgie, tudi za knjige o športu in nenazadnje za programerske.
Na primer Astra.si je zelo lepa stran, ki nudi samopomoč na področju srednješolke matematike.
Zgodovina sprememb…
zztop ::
Ce bi bila knjiga Loginov v smislu "Kako narediti aplikacijo." ali "Marketinske moznosti za aplikacije"
Če razumeš posel, ti je jasno da je vsak primer unikaten. Niti Loginova nebi znala ponoviti uspeha Toma s povsem drugo idejo, vsaj z resourci ki sta jih takrat vložila v Toma in tega se zavedata.
Pot do poslovnega uspeha je sestavljena iz:
- discipline
- sreče
Dosti dosti pomembnejša je sreča, naključje. Se pa potreben procent sreče spreminja glede na procent discipline. Močnejša je disciplina, manj potrebna je sreča, pa še vedno ključnega pomena.
Kdor ne prizna, da je bila sreča pomemben faktor pri uspehu, te poskuša ogoljufati.
zakaj prva boli enkrat, druga zmeraj.
~Hilon
Pot do poslovnega uspeha je sestavljena iz:
- discipline
- sreče
Dosti dosti pomembnejša je sreča, naključje. Se pa potreben procent sreče spreminja glede na procent discipline. Močnejša je disciplina, manj potrebna je sreča, pa še vedno ključnega pomena.
Kdor ne prizna, da je bila sreča pomemben faktor pri uspehu, te poskuša ogoljufati.
Seveda in to toliko, da se nihče ni pripravljen odreči "uspehu", ter začeti na novo.
Zgodovina sprememb…
Smrekar1 ::
segedin740 je izjavil:
Zgodbica, ki vam bo morda dala misliti. Ima globok pomen, za tiste, ki jo bodo razumeli. Jaz nisem avtor.
"Poznal sem majhno deklico, 11 let staro, hčerko mojih dobrih prijateljev. Tamala je žarela od sreče, mogoče celo bolj kot njeni vrstniki. Hodila je v šolo, bila zelo uspešna, igrala je violino, hodila na plesne vaje. Imela kup prijateljev itd itd. Skratka srečna deklica, srečen otrok, vedno nasmejana in žarela od sreče.
Bila je samo ena neprijetnost - že od rojstva je bila 99% slepa. Tema. Ničesar ni videla, sanjalo se ji ni, kako svet izgleda, kaj so to barve, kaj je to vizualna lepota itd itd...
Ko smo ji leta in leta poizkušali razložiti kaj je tema, ta koncept njej nikakor ni potegnil. Ne glede na to, koliko so se vsi okoli nje trudili njej razlagati, kaj tema je, in da ona že vse življenje živi v temi, bolj se je njej koncept kot tak zdel popolnoma tuj, neznan. Z nobenim primerom, z nobeno razlago, z nobeno strokovno pomočjo "strokovnjakov" ji je bilo nemogoče razložiti, kaj je to tema. Za njo ta koncept nikoli NI OBSTAJAL."
The end.
Poanta zgodbe je: folk je glup.
Daj jo v zvočno izolirano sobo, kjer bo izkusila tišino. Tema je isto, samo s svetlobo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmist ()
Mislim, da knjige za samopomoc samo izkazujejo zalostno stanje v druzbi, kjer je vse postalo ze tako zelo fucked up, da ljudje dejansko ne vedo kam bi se obrnili in kaj poceli, v svoji globoki razstelanosti pa si potem resujejo psiho z raznimi motivatorji, verskimi voditeljev in ostalih sarlatanov, da se potolazijo. Dejansko pa je vse sranje, ki ga prezvecijo (seveda kaksnega Cankarja ne bi prebrali za nic na svetu) samo flajster. Druzba je postala neperspektivna brez dobre kolicine srece ali pa pokvarjenstva. Ali pa objavis knjigo za samopomoc.
škoda da slo-tech nima like buttna. Redko ga stisnem ampak tokrat bi ga zagotovo.
segedin740 je izjavil:
The end.
Poanta zgodbe je: folk je glup.
Daj jo v zvočno izolirano sobo, kjer bo izkusila tišino. Tema je isto, samo s svetlobo.
Ja, saj. In tole je tudi dober primer kako glupi so avtorji samopomočniških knjig. Knjigo napišejo tako da nima sporočila...razlagaj si jo kot hočeš in boš našel svojo srečo, poslanstvo in uspeh. Samo plačaj 50 EUR za knjigo in boš vse to dosegel.
Boh pomagej.
In ko jih postaviš pod luč in zahtevaš razlago pa ti rečejo:
segedin740 je izjavil:
Žal, nisi razumel. Pričakovano. Naj ti bo lahka duša. Srečno!
Nekaj ljudi ki jih je njegov zapis lepo nategnil bo seveda odobravajoče kimalo ko so prebrali kako me je "zabil"..
Zgodovina sprememb…
vnetidebater je izjavil:
Samo plačaj 50 EUR za knjigo in boš vse to dosegel.
Boh pomagej.
Sing along...
Samo v ZDA je treba pogledati, oni so stopili v ta drek ze 1980, 1991 so bili ze progresivni.
Zgodovina sprememb…
vnetidebater je izjavil:
Samo plačaj 50 EUR za knjigo in boš vse to dosegel.
Boh pomagej.
Sing along...
Kar je čisto OK. Še vedno je vse znotraj RPGja. Če se hoče kdo s tem ubadat...pa naj se. Cool.
vnetidebater je izjavil:
Kar je čisto OK. Še vedno je vse znotraj RPGja. Če se hoče kdo s tem ubadat...pa naj se. Cool.
Ves kaj je problem vseh verovanj? Da se ljudje raje ukvarjajo z njimi, kot, da bi storili dejansko nekaj kar bi pomagalo. Namesto sanjanje ameriskih sanj bi recimo precej bolj pomagala boljsa protimonopolna zakonodaja, ki bi se dejansko izvajala. Obdavcitev bancnih transakcij. Ukinitev davcnih oaz. Striknejsa davcna zakonodaja. Omejitev premozenja. Obdavcitev premozenja. Omejitev velikosti podjetij. Omejitev managerskih nagrad / plac na predpisan veckratnik najnizje place v podjetju. Ukinitev borze. Delavsko solastnistvo.
Ampak ne, mi raje sanjamo, kako bomo nekoc bogati in kako zoprno bo bilo, ce bi nam kdo omejil premozenje. Ga obdavcil. Dejansko prisilil, da bi davke placevali. Da se ne bi zdruzeval in uniceval trga,... in sanjamo skozi otrostvo kako se bomo kopali v denarju, potem sanjamo celo izobrazevanje, sanjamo kot delavci, sanjamo kot podjetniki, na koncu pa odsanjamo v "karmicni krog"(tm).
Zgodovina sprememb…
Omejitev premoženja... zakaj že? To so pobožne želje revežev in socialkarjev. Če nimam jaz, ne sme imeti nihče drug
Ne zato ker imas ti nekaj fickov, ampak ker ima 10% prebivalstva sveta vecino svetovnega premozenja v lasti, ti pa imas ficek zato, ker se moras s preostalimi 90% boriti v preostali mlaki, ki se vedno bolj susi. Zmanjkuje prostora, da bi ti ali pa mogoce tvoji otroci (ja,ja, saj razumem, ne bos imel otrok) imeli sploh moznost imeti osebno premozenje. Kar poglej kaksno moznost ima mularija priti do stanovanja. Ampak tocno ista mularija se vedno sanja, da so ultra sposobni in da bojo zasluzili s svoji "trdim delom"(tm) za 10 stanovanj. In to vsi od prvega do zadnjega.
Zgodovina sprememb…
Problem ni 10% sveta, ampak .1%
Drzi, stare statistike. Pa enako je z obdelovalno zemljo.
In od tukaj tudi izvira vso pehanje za biznisom, vso sranje okrog "knjig za samopomoc", obupno iskanje zasluzka v bedarijah kot so kriptovalute in loto.
Ker je mlaka v kateri plava vecina vedno manjsa in vedno bolj suha s cimer pa pride tudi do tega, da je vedno bolj umazana.
Evo vam eno motivacijsko: "The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed."
Zgodovina sprememb…
imagodei ::
Peterson je zanimiv, je pa tudi kompliciran včasih. Sam Haris ga je lepo okurcal da preveč komplicira tam kjer ni treba. Pač noben izvor informacij ni čisto brez napak. Resnica je vedno nekje vmes.
Z izjemo Sama Harrisa. On ima vedno prav.
Omejitev premoženja... zakaj že? To so pobožne želje revežev in socialkarjev. Če nimam jaz, ne sme imeti nihče drug
Ne zato ker imas ti nekaj fickov, ampak ker ima 10% prebivalstva sveta vecino svetovnega premozenja v lasti, ti pa imas ficek zato, ker se moras s preostalimi 90% boriti v preostali mlaki, ki se vedno bolj susi. Zmanjkuje prostora, da bi ti ali pa mogoce tvoji otroci (ja,ja, saj razumem, ne bos imel otrok) imeli sploh moznost imeti osebno premozenje.
Imam otroka. Se pač borim s preostalimi 90%, da imam dovolj da si lahko privoščim kar želim. Če se ne boriš si pa pač sam kriv, da si med socialkarji. Imamo kapitalizem. Prej se sprijaznete s tem, prej bo bolje.
Horzen ::
Dokler ne bo družina postala center družbe, tako kot je bilo v času rasti zahoda, ne bo nič bolje. Torej prvo stabilna družina, nato stabilna družba, zaposlitve, država in tako naprej.
Problem je pomanjkanje samostojnosti in politične odgovornosti v današnji družbi. Ljudje smo preveč odvisni od drugih in to se z pridom in hudobijo izkorišča.
Dokler ne bo družina postala center družbe, tako kot je bilo v času rasti zahoda, ne bo nič bolje. Torej prvo stabilna družina, nato stabilna družba, zaposlitve, država in tako naprej.
Kaj sanjas, kaksna druzina. Mularija si danes niti stanovanj ne more kupiti, ker jih pokupijo za pretirane cene tisti, ki denar ze imajo. Kot nalozbo. Kje bojo pa imeli druzino, v kevdru pri starsih? 3/4 jih je prekarcev ali na skrajsanem delovnem casu. Treba je narediti prostor, da ljudje lahko delajo za posten zasluzek in si z njim kupijo vsaj najosnovnejse in prostora ne mores narediti drugace, kot, da po prstih tiste, ki so si nagrabili prevec. Pa ne govorim o prevec kot "imam 2 miljona na banki" ampak o stotinah miljonov.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Horzen ()
Problem je pomanjkanje samostojnosti in politične odgovornosti v današnji družbi. Ljudje smo preveč odvisni od drugih in to se z pridom in hudobijo izkorišča.
Kaj sanjas, kaksna druzina. Mularija si danes niti stanovanj ne more kupiti, ker jih pokupijo za pretirane cene tisti, ki denar ze imajo. Kot nalozbo. Kje bojo pa imeli druzino, v kevdru pri starsih? 3/4 jih je prekarcev ali na skrajsanem delovnem casu. Treba je narediti prostor, da ljudje lahko delajo za posten zasluzek in si z njim kupijo vsaj najosnovnejse in prostora ne mores narediti drugace, kot, da po prstih tiste, ki so si nagrabili prevec. Pa ne govorim o prevec kot "imam 2 miljona na banki" ampak o stotinah miljonov.
Presenečen bi bil ko bi videl koliko mladih gradi hiše zdaj v teh časih...
Kje boš pa dobil vzgojo mladih za prihodnost? Od države? Od soseda? To kar ti navajaš je samo posledica razbite nuklearne družine.
Koliko. V procentih prosim? Pa mladi niso pri 40ih. Mladih so pri 25, ko je dejansko cas za otroke.
Kje boš pa dobil vzgojo mladih za prihodnost? Od države? Od soseda? To kar ti navajaš je samo posledica razbite nuklearne družine.
Ja, ce gres na nivo kmetovalstva, se raje nabiralnistva, v slamnate hise in verovanje, da strele nek stric iz neba dol mece, potem ja. Samo nismo v bronasti dobi.
Zgodovina sprememb…
Po mojih opažanjih zelo redki. Mogoče 1 ali 2 na vasi v moji okolici zadnjih 5 let. Ni tako kot so naši starši gradili na veliko, Sosed pomagal sosedu. Pred 30 leti in več. Ko je še bila družina vrednota.
Koliko. V procentih prosim? Pa mladi niso pri 40ih. Mladih so pri 25, ko je dejansko cas za otroke.
Ja, ce gres na nivo kmetovalstva, se raje nabiralnistva, v slamnate hise in verovanje, da strele nek stric iz neba dol mece, potem ja. Samo nismo v bronasti dobi.
Zakaj greš v ekstreme? Če je tebi hudo a mora biti tudi drugim?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Horzen ()
Po mojih opažanjih zelo redki. Mogoče 1 ali 2 na vasi v moji okolici zadnjih 5 let. Ni tako kot so naši starši gradili na veliko, Sosed pomagal sosedu. Pred 30 leti in več. Ko je še bila družina vrednota.
Zakaj greš v ekstreme? Če je tebi hudo a mora biti tudi drugim?
Projiciras. Meni sploh ni hudo. Niti, ce me iz aviona gledas. Hudo je tistim, ki sanjajo kako bojo veleuspesni superbogatasi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Umiranje (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 29211 (23992) | mulc007 |
» | Kaj za vas pomeni sreča, srečno življenje? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16443 (11907) | XLapse |
» | Vraževerje kot ključ do sreče (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 30627 (27437) | jype |
» | Eksistenčna kriza (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13530 (11361) | solatko |
» | Ah to življenje... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17902 (13182) | Vitez |