Forum » Loža » Vprašanje smisla eksistence
Vprašanje smisla eksistence
kriptobog ::
Problem je pomanjkanje samostojnosti in politične odgovornosti v današnji družbi. Ljudje smo preveč odvisni od drugih in to se z pridom in hudobijo izkorišča.
Dokler ne bo družina postala center družbe, tako kot je bilo v času rasti zahoda, ne bo nič bolje. Torej prvo stabilna družina, nato stabilna družba, zaposlitve, država in tako naprej.
Kaj sanjas, kaksna druzina. Mularija si danes niti stanovanj ne more kupiti, ker jih pokupijo za pretirane cene tisti, ki denar ze imajo. Kot nalozbo. Kje bojo pa imeli druzino, v kevdru pri starsih? 3/4 jih je prekarcev ali na skrajsanem delovnem casu. Treba je narediti prostor, da ljudje lahko delajo za posten zasluzek in si z njim kupijo vsaj najosnovnejse in prostora ne mores narediti drugace, kot, da po prstih tiste, ki so si nagrabili prevec. Pa ne govorim o prevec kot "imam 2 miljona na banki" ampak o stotinah miljonov.
Presenečen bi bil ko bi videl koliko mladih gradi hiše zdaj v teh časih...
Koliko. V procentih prosim? Pa mladi niso pri 40ih. Mladih so pri 25, ko je dejansko cas za otroke.
Kaj sanjas, kaksna druzina. Mularija si danes niti stanovanj ne more kupiti, ker jih pokupijo za pretirane cene tisti, ki denar ze imajo. Kot nalozbo. Kje bojo pa imeli druzino, v kevdru pri starsih? 3/4 jih je prekarcev ali na skrajsanem delovnem casu. Treba je narediti prostor, da ljudje lahko delajo za posten zasluzek in si z njim kupijo vsaj najosnovnejse in prostora ne mores narediti drugace, kot, da po prstih tiste, ki so si nagrabili prevec. Pa ne govorim o prevec kot "imam 2 miljona na banki" ampak o stotinah miljonov.
Kje boš pa dobil vzgojo mladih za prihodnost? Od države? Od soseda? To kar ti navajaš je samo posledica razbite nuklearne družine.
Ja, ce gres na nivo kmetovalstva, se raje nabiralnistva, v slamnate hise in verovanje, da strele nek stric iz neba dol mece, potem ja. Samo nismo v bronasti dobi.
V naših koncih, kjer rasejo nova naselja, gradijo hiše večinoma mladi pod 30... Kako je v tvoji fukojebini pa ne vem. Krediti so ugodni in jih ni težko dobiti, zato si tudi mladi lahko marsikaj privoščijo
zmist ::
Krediti so ugodni in jih ni težko dobiti, zato si tudi mladi lahko marsikaj privoščijo
Aha, tako se je zacela zadnja financna kriza. Bomo se videli, ali si jih res lahko "privoscijo".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmist ()
V naših koncih, kjer rasejo nova naselja, gradijo hiše večinoma mladi pod 30... Kako je v tvoji fukojebini pa ne vem. Krediti so ugodni in jih ni težko dobiti, zato si tudi mladi lahko marsikaj privoščijo
Aha, tako se je zacela zadnja financna kriza.
Začela se je malenkost drugače. Malo si poglej kako so ameri talali kredite na hipoteko. Danes ne gre več tako.
Začela se je malenkost drugače. Malo si poglej kako so ameri talali kredite na hipoteko. Danes ne gre več tako.
Ampak odgovoril si nekaj drugega kar sem te vprasal. Koliko mladih procentualno gradi svoje hise. Dajva reci v Sloveniji, da bo lazje. (btw, v vukohebini zivis pa mislim, da ti)
Zgodovina sprememb…
49106 ::
Torej, če je moja soseska bogata, lahko to posplošim in rečem presenečen bi bil, ko bi videl koliko ljudi je bogatih?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Ampak odgovoril si nekaj drugega kar sem te vprasal. Koliko mladih procentualno gradi svoje hise. Dajva reci v Sloveniji, da bo lazje.
Ne vem. Tako kot ti ne veš. Lahko samo trdiš nekaj na podlagi svojih opažanj, jaz pa iz svojih.
Torej, če je moja soseska bogata, lahko to posplošim in rečem presenečen bi bil, ko bi videl koliko ljudi je bogatih?
Glede na to kakšna je vrednost depozitov v Slo, bi rekel, da je več bogatih kot misliš
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()
Horzen ::
imagodei ::
Je imel. Sedaj je boljši in piše tudi knjigo o tej izkušnji. Upam da bo živel še 50 let najmanj, ker kar on daja je skriti zaklad človeštva.
Saj se šališ.
Menda je imel v preteklih letih res nekaj pametnih domislic, zadnje čase pa od sebe daje same oslarije. V debatah so ga povsem demontirali tako Slavoj Žižek, kot tudi Matt Dillahunty in Sam Harris.
Genetically modified atheist se je Petersona lotil v kar nekaj videih.
Tudi Youtuber Rationality Rules Petersona podrobno secira v mnogih videih, pa da ne bom limal cel kup videov v tale post, si jih zlahka najdeš. Oba youtuberja imata precej logične ostrine, tako da mnogo užitkov ob "debunkanju" njunih kritik Petersona (torej: ne govorimo o ad hominimem argumentih, temveč o tematskih felerjih in logičnih napakah v Petersonovih izvajanjih).
Na drugi strani Sam Harris dejansko producira bisere . . .
- Hoc est qui sumus -
Je imel. Sedaj je boljši in piše tudi knjigo o tej izkušnji. Upam da bo živel še 50 let najmanj, ker kar on daja je skriti zaklad človeštva.
Saj se šališ.
Menda je imel v preteklih letih res nekaj pametnih domislic, zadnje čase pa od sebe daje same oslarije. V debatah so ga povsem demontirali tako Slavoj Žižek, kot tudi Matt Dillahunty in Sam Harris.
Genetically modified atheist se je Petersona lotil v kar nekaj videih.
Tudi Youtuber Rationality Rules Petersona podrobno secira v mnogih videih, pa da ne bom limal cel kup videov v tale post, si jih zlahka najdeš. Oba youtuberja imata precej logične ostrine, tako da mnogo užitkov ob "debunkanju" njunih kritik Petersona (torej: ne govorimo o ad hominimem argumentih, temveč o tematskih felerjih in logičnih napakah v Petersonovih izvajanjih).
Na drugi strani Sam Harris dejansko producira bisere . . .
Kdo ima prav... meow meow meow...
Projiciras. Meni sploh ni hudo. Niti, ce me iz aviona gledas. Hudo je tistim, ki sanjajo kako bojo veleuspesni superbogatasi.
In kaj ti delaš na temu da ne bo tako hudo tem ki niso uspeli postati veleuspešni superbogataši?
Rodite se v pravem casu, nadpovprecno inteligentnim starsem, bodite sami nadpovprecno inteligentni, preberite tone knjig od trenutka dalje, ko zacnete brati, ukvarjajte se s pravo tehnologijo ob pravem casu (kaj je prava tehnologija naj se vam na polno "userje"), izobrazujte se z njo od 6 razreda osnovne sole naprej, drkajte po njej ves cas medtem, ko ne berete knjig iz vseh moznih podrocij in ko koncate izobrazbo boste carji. Ne pravim, da boste bogati. Boste pa carji. Za superbogatase, pa ne morem dati nasveta, zadeti na lotu je prevelika verjetnost, pa premalo denarja prinese.
Zgodovina sprememb…
imagodei ::
Kdo ima prav... meow meow meow...
Kot je že v navadi, še en forumaš kaže svoje izvrstne veščine argumentirane debate.
- Hoc est qui sumus -
Najprej moram opozoriti, da je modelu ime Genetically modified skeptic in ne atheist.
Drugo, v več posnetkih se loti absurdne trditve, da bi z njo bolj racionalno prikazal kot podobno absurdno.
Tretje, če je interpretacija Petersona takšna, da je tista kača DNK, potem je pač takšna in ne vem zakaj takšno začudenje. Ne živimu v enoumju, da morajo biti vse interpretacije enake.
Drugo, v več posnetkih se loti absurdne trditve, da bi z njo bolj racionalno prikazal kot podobno absurdno.
Tretje, če je interpretacija Petersona takšna, da je tista kača DNK, potem je pač takšna in ne vem zakaj takšno začudenje. Ne živimu v enoumju, da morajo biti vse interpretacije enake.
Zgodovina sprememb…
Projiciras. Meni sploh ni hudo. Niti, ce me iz aviona gledas. Hudo je tistim, ki sanjajo kako bojo veleuspesni superbogatasi.
In kaj ti delaš na temu da ne bo tako hudo tem ki niso uspeli postati veleuspešni superbogataši?
Rodite se v pravem casu, nadpovprecno inteligentnim starsem, ukvarjajte se s pravo tehnologijo ob pravem casu (kaj je prava tehnologija naj se vam na polno "userje"), izobrazujte se z njo od 6 razreda osnovne sole naprej, drkajte po njej ves svoj prost cas in ko koncate izobrazbo boste carji.
Prej si reku da ne verjameš v družino, sedaj pa promoviraš starše... xD
Kot drugo, naštel si pogoje nad katerimi nima nihče zavestno vpliva...
Kot tretje sem vprašal kaj TI delaš na tem, ne kaj si želiš.
Ah, on je tipičen slovenček, ki sovraži svojo službo in samo jamra in upa, da kdaj zadane loto
Rodite se v pravem casu, nadpovprecno inteligentnim starsem, ukvarjajte se s pravo tehnologijo ob pravem casu (kaj je prava tehnologija naj se vam na polno "userje"), izobrazujte se z njo od 6 razreda osnovne sole naprej, drkajte po njej ves svoj prost cas in ko koncate izobrazbo boste carji.
Seveda. Nimas vpliva. Tocno tako. Pa starsi tudi ne. Usralo se ti je v zivljenju. Na polno.
Kaj naj bi se delal na tem? Imam vse kar rabim, ne razumem, na cem naj bi se delal? Aja mislis, da sem sociopat, ki zeli biti superbogatas?
Zgodovina sprememb…
Nekatere bi zelo prizadelo, če bi družba ukinila loterijske lističe.
Zmist, kje si napisal, da ne verjameš v družino?
Nekatere bi zelo prizadelo, če bi družba ukinila loterijske lističe.
Ja seveda. Loto ima enako funkcijo kot knjige za samopomoc, verovanja, ameriske sanje,... itd. Daje ljudem upanje, sicer bi imeli se boljsi rating samomorov kot ga ze imamo. Celo bolje je, dejansko prodaja loterijskih pildkov poraste vsakic, ko se kriza v druzbi poveca.
Nikjer, napisal sem, da ne bos z obnovo statusa druzine (RKC izterjenec) resil nobenega problema, ker so problemi drugje.
Zgodovina sprememb…
Kje je to napisal?
Vprašaš lahko, našel si boš pa sam. Kaj si ti moj šef zdaj? Pojdi nazaj čitat pa boš videl njegove ''argumente'' oziroma čustvene izpade.
Te imas pa samo ti, ker bi rad na vsak nacin religijski bullshit pripeljal v debato. Pozabil sem se zgoraj pri ukrepih, ki bi pomagali na razlastitev RKC in vpis vernikov na obvezno psihiatricno evaluacijo.
Zgodovina sprememb…
Ne sodi drugih po sebi. Pritožil se je, kako mladi ne pridejo do stanovanja in velikokrat nimajo možnost razmišljat o družini, ti pa projciraš neumnosti.
Zgodovina sprememb…
PacificBlue ::
Jaz sem se to spraševal več kot 20 let. Nikol se nisem zadovoljil s koncepti, ki vladajo naši družbi. Vsak v sebi ve, kaj je njegova resnica. V to sem prepričan. Zanimivo je, ko človek to spozna, ve da je to imel v sebi vedno.
Zarad enih vprašanj in smisla sem se obrnil na Djotiš svetovanje. V bistvu ni to samo astrologija, ampak vedska filozofija, način življenja, ki temelji na univerzalnih zakonih vesolja.
Verjetno obstaja kdo, ki ne želi več živeti življenja, ki ga ne osrečuje.
Lahko poskusi, izgubiti tako nimaš kaj. Lahko pa veliko pridobiš.
Zarad enih vprašanj in smisla sem se obrnil na Djotiš svetovanje. V bistvu ni to samo astrologija, ampak vedska filozofija, način življenja, ki temelji na univerzalnih zakonih vesolja.
Verjetno obstaja kdo, ki ne želi več živeti življenja, ki ga ne osrečuje.
Lahko poskusi, izgubiti tako nimaš kaj. Lahko pa veliko pridobiš.
Dodano zaradi kognitivne disonance nekaterih.
Problem je pomanjkanje samostojnosti in politične odgovornosti v današnji družbi. Ljudje smo preveč odvisni od drugih in to se z pridom in hudobijo izkorišča.
Dokler ne bo družina postala center družbe, tako kot je bilo v času rasti zahoda, ne bo nič bolje. Torej prvo stabilna družina, nato stabilna družba, zaposlitve, država in tako naprej.
Kaj sanjas, kaksna druzina.
Ljudje bi imeli vse brez stroškov, đabe in brez odgovornosti... ne gre tako. Vsaka stvar ima svojo ceno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Horzen ()
A nam zaupaš, če si že končal osnovno šolo, ker bralno razumevanje ti dela hude preglavice.
Zgodovina sprememb…
Ljudje bi imeli vse brez stroškov, đabe in brez odgovornosti... ne gre tako. Vsaka stvar ima svojo ceno.
Paaaaarooooooooleeeee Prevec si motivacijski bullshit bral.
Zgodovina sprememb…
Iz tega ne moreš sklepati, da ne verjame v družino, ampak kvečjemu to, da čedalje bolj postaja luksuz.
Kaj sanjas, kaksna druzina. Mularija si danes niti stanovanj ne more kupiti, ker jih pokupijo za pretirane cene tisti, ki denar ze imajo. Kot nalozbo. Kje bojo pa imeli druzino, v kevdru pri starsih?
Zgodovina sprememb…
vnetidebater ::
Iz tega ne moreš sklepati, da ne verjame v družino, ampak kvečjemu to, da čedalje bolj postaja luksuz.
Kaj sanjas, kaksna druzina. Mularija si danes niti stanovanj ne more kupiti, ker jih pokupijo za pretirane cene tisti, ki denar ze imajo. Kot nalozbo. Kje bojo pa imeli druzino, v kevdru pri starsih?
bulšit. komot imaš družino v najetem stanovanju
Tole je samo izgovor lenih milenijcev ki najdejo izgovor za vsako reč ki se jim jo ne da naredit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vnetidebater ()
Otroka imaš lahko tudi v kevdru.
Pa tudi strošek otroka danes in nekoč, ni primerljiv.
Pa tudi strošek otroka danes in nekoč, ni primerljiv.
Zgodovina sprememb…
So what.
Če hočeš, lahko prebereš bedasto knjigo o eksistenci.
Torej če hočeš, imaš lahko tudi otroka.
Saj veš..sigurno ti je kakšna knjiga o eksistenci že povedala da zmoreš vse česar se odločiš lotiti.
če ti je bolj pomembno iti 1x na leto za 3 tedne v Dubrovnik na dopust in zapraviti po 2000 EUR za dopust ali pa voziti nov avto za 25.000 EUR namesto da bi otroku plačal vrtec..... pa boh ti pomagej.
Če hočeš, lahko prebereš bedasto knjigo o eksistenci.
Torej če hočeš, imaš lahko tudi otroka.
Saj veš..sigurno ti je kakšna knjiga o eksistenci že povedala da zmoreš vse česar se odločiš lotiti.
če ti je bolj pomembno iti 1x na leto za 3 tedne v Dubrovnik na dopust in zapraviti po 2000 EUR za dopust ali pa voziti nov avto za 25.000 EUR namesto da bi otroku plačal vrtec..... pa boh ti pomagej.
Zgodovina sprememb…
Kakšne knjige sanjaš, mazač?
Če hočeš, si lahko tudi morilec, ampak ni družbeno sprejemljivo.
Če hočeš, si lahko tudi morilec, ampak ni družbeno sprejemljivo.
Zgodovina sprememb…
Izgovor, da je otroka imeti drago ni sprejemljiv.
Naši starši niso imeli obutih čevljev, spali so na slani pa so nas imeli.
V šolo niso hodili (ker si je niso mogli njihovi revni starši privoščiti).
ne mi faking sanjat, da je predrago imet otroka, lenoba.
Egoist si, preveč hočeš zapraviti za svojo rit, to je pa tudi vse.
IN če ti je tako prav...prav, pa igraj tako vlogo v svojem RPGju.
Naši starši niso imeli obutih čevljev, spali so na slani pa so nas imeli.
V šolo niso hodili (ker si je niso mogli njihovi revni starši privoščiti).
ne mi faking sanjat, da je predrago imet otroka, lenoba.
Egoist si, preveč hočeš zapraviti za svojo rit, to je pa tudi vse.
IN če ti je tako prav...prav, pa igraj tako vlogo v svojem RPGju.
Zgodovina sprememb…
Ja, tudi sužnji imajo lahko otroke.
seveda, nekoč so jih imeli tudi na našem ozemlju (hlapec ni bil kaj dosti boljši od sužnjev) pa je vseeno nastala Slovenija čez toliko časa.
Kaj misliš da so bli blesavi kot milenijci in so rekli da je predrago imet otroka? rofl.
Zgodovina sprememb…
maldic ::
Ne vem, kakšni so naši milenijci, vem pa da je družba, v kateri večina dela celo življenje samo zato, da ima gospodar kakšno vilo in jahto več, in nima možnosti do stanovanja, nepravična.
Dolocene knjige so dobre, ker so stevilni ljudje bolj izkuseni. So doziveli vec izkusenj in lahko povejo svoje dozivetje, modrosti, ki izhajajo iz tega. Obstajajo ljudje, ki so doziveli smrt ampak po nekem cudezu zdaj spet zivijo.
Dolocene knjige so dobre, ker so stevilni ljudje bolj izkuseni. So doziveli vec izkusenj in lahko povejo svoje dozivetje, modrosti, ki izhajajo iz tega. Obstajajo ljudje, ki so doziveli smrt ampak po nekem cudezu zdaj spet zivijo.
tako je, in na podlagi knjig so našli čudovit način kako zaradi te izkušnje pridobiti nekaj denarja (s prodajo teh knjig).
hyuga ::
Priporocam, da preberete kako knjigo na to temo. Niste prvi, ki so se sprasevali in filozofirali o smislu zivljenja. Cim vec knjig. Vam bo odprlo nova obzorja. Morda pa dobis nov smisel in voljo do zivljenja!
Koliko jaz poznam ljudi je bolj, da več kot teh poljudnoznanstvenih knjig berejo bolj so izgubljeni. Na koncu vse skup žmešajo in si naredijo svoj zvarek, postanejo "pre-rahli" in brez vsakega stika z realnostjo. Življenje ni sanjanje, če to hočeš lahko kar spakiraš in greš meditirat v Tibet.
Potrošniško življenje, ki ga živimo mi kvečjemu blokira pot do "razsvetljenja" kot pa kaj drugega. Kar hočem povedat je, da nam ne pusti glih dosti maneverskega prostora, da bi furali svojo filozofijo, ker na koncu vedno podležemo omamam, ki nam jih ponuja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hyuga ()
vnetidebater je izjavil:
Ja, tudi sužnji imajo lahko otroke.
seveda, nekoč so jih imeli tudi na našem ozemlju (hlapec ni bil kaj dosti boljši od sužnjev) pa je vseeno nastala Slovenija čez toliko časa.
Kaj misliš da so bli blesavi kot milenijci in so rekli da je predrago imet otroka?
No to razlozi marsikaj, recimo zakaj je sloveniastan prenatrpan z idioti, glede milenijcev pa je zelo zazeljeno, da nimajo otrok.
Zgodovina sprememb…
Ja, zadnja na to temo, ki sem jo bral je bila Zen and the Art of Motorcycle Maintenance, ampak ta ni za vas, nadahnjene, ima prezakomplicirane besedne zveze, vecstavcne povedi in brez receptov za osebno sreco v alinejah, tako, da vam ne bo vsec.
Kako si lahko preprican? Ti je kdo povedal ali pa ves iz svojih izkusenj, da se s fizicnim telesom vse konca?
Ker je pisalo v The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Raje to beri, bos imel vec od tega.
Zgodovina sprememb…
Na prvi strani sem ze omenil clanek, o Dalaj Lami in smislu zivljenja. Torej smisel zivljenja je sreca oziroma iskanje srece.
Zdaj pa sem poiskal clanek v katerem Dalaj Lama poda nekaj nasvetov, kako se temu priblizati. Tukaj bom omenil samo glavne nasvete, ce vas zanima bolj podrobna razlaga, pa si lahko preberete clanek.
https://citymagazine.si/ne-lazite-in-og...
Nasveti za bolj srecno zivljenje
1. Bodite sočutni
Sodobne raziskave kažejo, da občutki, ki jih imamo v trenutkih sočutja z drugimi, predstavljajo enak užitek, ki nas prevzame, ko se ljubimo, uživamo v dobri hrani ali se sprostimo in spočijemo. Nato v telesu potekajo procesi, ki so koristni za naše zdravje, stres se zmanjša in imunski sistem se okrepi.
2. Bodite prijazni in pomagajte drugim
To, da ste prijazni in radodarni vas nič ne stane, a prinese lahko toliko sreče. Bodite radodarni, kadar je le mogoče. In to je vedno mogoče." - Dalajlama
3. Poiščite srečo
"Namen naših življenj je, da smo srečni." Ne pozabite na dobre, svetle vrednote. Postavite jih na prvo mesto in napravite prvi, a najodločilnejši korak na poti k iskanju sreče. "Sreča nas ne čaka, izhaja iz našega vedenja."
4. Najdite notranji mir
Dalajlama svetuje, da si vsak dan vzamete nekaj časa zase. Vzemite si čas, da premislite o dnevu, ki je za vami in odženite negativne misli, kot so jeza, zamera, ljubosumje in utrujenost. Na samem poskušajte temo zamenjati s svetlobo in čustvi, kot so optimizem, ljubezen, hvaležnost in energija. Dalajlama verjame, da je resnično miren um vir sreče in dobrega zdravja.
5. Ne škodujte drugim
"Če lahko, pomagajte drugim. Če ne morete pomagati, jim vsaj ne škodujte." Širjenje laži in govoric, izkoriščanje ali celo izsiljevanje so dejanja, ki se bodo bolj kot na drugi osebi odrazila na vas samih. Ob misli na takšna dejanja se ustavite, vdihnite in ponovno razmislite o tem, kakšne posledice bi škodovanje nekomu drugemu lahko imelo za vas.
6. Negujte prijateljstva
Prava prijateljstva niso odvisna od denarja, vere ali političnega prepričanja. Ne zapostavljajte resničnih prijateljev, saj lahko to vodi k občutku osamljenosti. Ta pa je po Dalajlami eden izmed dejavnikov, ki močno prispevajo k depresivnemu stanju naše družbe.
7. Dalajlama sam izraža občudovanje napredka ampak svari pred pretirano uporabo tehnologije
Ste vedeli, da ima Dalajlama več kot 19 milijonov sledilcev na družbenem omrežju Twitter? Čeprav sam izraža občudovanje napredka na področju družabnih omrežij, saj nam le ta pomagajo pri komunikaciji, pa svari pred njihovo pretirano uporabo.
8. Ne prepirajte se, ampak se pogovarjajte
9. Bodite nežni do Zemlje
Bitja, ki naseljujejo to zemljo, tako ljudje kakor živali, so tu, da vsak na svoj poseben način prispevajo k lepoti in blaginji sveta. Da bi človeštvo preživelo na dolgi rok, imamo dolžnost, da ohranjamo planet takšen, kakršen je bil nekdaj.
10. Učite se na svojih napakah
Bolj podrobno si lahko preberete na https://citymagazine.si/ne-lazite-in-og...
Zdaj pa sem poiskal clanek v katerem Dalaj Lama poda nekaj nasvetov, kako se temu priblizati. Tukaj bom omenil samo glavne nasvete, ce vas zanima bolj podrobna razlaga, pa si lahko preberete clanek.
https://citymagazine.si/ne-lazite-in-og...
Nasveti za bolj srecno zivljenje
1. Bodite sočutni
Sodobne raziskave kažejo, da občutki, ki jih imamo v trenutkih sočutja z drugimi, predstavljajo enak užitek, ki nas prevzame, ko se ljubimo, uživamo v dobri hrani ali se sprostimo in spočijemo. Nato v telesu potekajo procesi, ki so koristni za naše zdravje, stres se zmanjša in imunski sistem se okrepi.
2. Bodite prijazni in pomagajte drugim
To, da ste prijazni in radodarni vas nič ne stane, a prinese lahko toliko sreče. Bodite radodarni, kadar je le mogoče. In to je vedno mogoče." - Dalajlama
3. Poiščite srečo
"Namen naših življenj je, da smo srečni." Ne pozabite na dobre, svetle vrednote. Postavite jih na prvo mesto in napravite prvi, a najodločilnejši korak na poti k iskanju sreče. "Sreča nas ne čaka, izhaja iz našega vedenja."
4. Najdite notranji mir
Dalajlama svetuje, da si vsak dan vzamete nekaj časa zase. Vzemite si čas, da premislite o dnevu, ki je za vami in odženite negativne misli, kot so jeza, zamera, ljubosumje in utrujenost. Na samem poskušajte temo zamenjati s svetlobo in čustvi, kot so optimizem, ljubezen, hvaležnost in energija. Dalajlama verjame, da je resnično miren um vir sreče in dobrega zdravja.
5. Ne škodujte drugim
"Če lahko, pomagajte drugim. Če ne morete pomagati, jim vsaj ne škodujte." Širjenje laži in govoric, izkoriščanje ali celo izsiljevanje so dejanja, ki se bodo bolj kot na drugi osebi odrazila na vas samih. Ob misli na takšna dejanja se ustavite, vdihnite in ponovno razmislite o tem, kakšne posledice bi škodovanje nekomu drugemu lahko imelo za vas.
6. Negujte prijateljstva
Prava prijateljstva niso odvisna od denarja, vere ali političnega prepričanja. Ne zapostavljajte resničnih prijateljev, saj lahko to vodi k občutku osamljenosti. Ta pa je po Dalajlami eden izmed dejavnikov, ki močno prispevajo k depresivnemu stanju naše družbe.
7. Dalajlama sam izraža občudovanje napredka ampak svari pred pretirano uporabo tehnologije
Ste vedeli, da ima Dalajlama več kot 19 milijonov sledilcev na družbenem omrežju Twitter? Čeprav sam izraža občudovanje napredka na področju družabnih omrežij, saj nam le ta pomagajo pri komunikaciji, pa svari pred njihovo pretirano uporabo.
8. Ne prepirajte se, ampak se pogovarjajte
9. Bodite nežni do Zemlje
Bitja, ki naseljujejo to zemljo, tako ljudje kakor živali, so tu, da vsak na svoj poseben način prispevajo k lepoti in blaginji sveta. Da bi človeštvo preživelo na dolgi rok, imamo dolžnost, da ohranjamo planet takšen, kakršen je bil nekdaj.
10. Učite se na svojih napakah
Bolj podrobno si lahko preberete na https://citymagazine.si/ne-lazite-in-og...
holabaluza ::
V tej temi je tolk bullshittanja, da kr glava na zgornji desni strani zapece.
Najbolj se mi je v spomin vtisnu quote od neznane osebe, nekje na enem Matrix kanalu: "ljudje, ki so obsedeni z iskanjem srece, jo bodo spregledali se takrat, ko jo bodo nasli".
Najbolj se mi je v spomin vtisnu quote od neznane osebe, nekje na enem Matrix kanalu: "ljudje, ki so obsedeni z iskanjem srece, jo bodo spregledali se takrat, ko jo bodo nasli".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Umiranje (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 29212 (23993) | mulc007 |
» | Kaj za vas pomeni sreča, srečno življenje? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16444 (11908) | XLapse |
» | Vraževerje kot ključ do sreče (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 30627 (27437) | jype |
» | Eksistenčna kriza (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13530 (11361) | solatko |
» | Ah to življenje... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17905 (13185) | Vitez |