» »

Ali smo na precepu padca v totalitarizem?

Ali smo na precepu padca v totalitarizem?

Temo vidijo: vsi

widj3098dj32 ::

digitalcek je izjavil:

hr_natakar je izjavil:

Ne vem kdo narekuje, ne poznam imen. V javnosti so samo administratorji. Nekateri spekulirajo, da je to nekaksno "crno plemstvo". Ce je to res, pa nisem preprican pa tudi ne vem ce kdo njim narekuje. Na konc koncev obstaja manjsa moznost, da vladajo nezemljani, sej ne mors vedet. Lahko pa da na konc vlada kontrolirana opozicija od samega boga? Oziroma na koncu sam bog? Sej ne ves. Nevidni svet je prevelik, da bi lahko vse vedeli.

Mislim, da Sloveniji v veliki meri "vladajo" povprečneži, rekel bi-budale.
Da bom prav razumljen, govorim o državljanih, o 1,9 miljona povprečnežev, ki živijo pa načelu poso/kuča/odmor.

In ki se bodo cepili magari 8x letno, samo da bodo lahko šli čez mejo. In se tudi bodo 8x.

Država s takimi državljani ne more NIKOLI bit neka Švica, niti ne Avstrija. Niti ne Norveška.

In kot je rekel nekdo: Balkan NI geografski pojem, Balkan JE stanje duha. Govorim pa o stanju duha pri Slovencih, ki je - katastrofalno, "balkansko" in kar je še temu podobnega.

No, tu bi jas dodal da so Avstrijci hudo bolj podlozni za take neumnosti kot mi. To pa zaradi tega ker zgodovinsko bolj zaupajo svojemu "vladarju", kot mi slovenci, ki smo bili pod tujo vladavino pravzaprav vecno. Ta skepsa pred lastno avtoriteto je vcepljena v nas in to z dobrim razlogom, sploh v danasnjih casih.

hr_natakar ::

djabi, jaz pa mislim, da ti prevec dopuscas, da ti filmi in propagande krojijo tvoj nacin razmisljanja in posledicno realnost. Svet ni fizicen ampak je vse energija v razlicnih gostotah in oblikah. Obstajajo ljudje, ki se lahko igrajo s subatomskimi delci in spreminjajo realnost. V zadnjem casu, predvsem od leta 2012 se rojeva vedno vec takih posebnih otrok, pravijo jim zvezdni otroci, kristalni, mavricni. To ni moje opazanje ampak o tem porocajo stevilne druzine in skupnosti.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

res je. permisivna vzgoja in sodobna medicina poskrbita da se rodi veliko sončkov. slika ene takšne skupnosti:

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Scaramouche ::

multivac je izjavil:

Tema ni o covidu. Sprašujem o vašem pogledu na družbeno-politično situacijo.

Ali menite, da smo na precepu padca v neliberalno družbeno ureditev?
Ali je zgolj pretiravanje?
Ali vam dejansko ustreza nova ureditev?
Če pademo notri, kako pridemo vn?
Boste vi se borili proti, če bo enkrat čas za to?
Kako mislite, da se bo zadeva odvila?
Kdaj naj bi se?
Kako boste živeli, če pademo notri?

Resno vas sprašujem, saj mislim, da v samostojni sloveniji še nismo bili tako blizu padca v diktaturo. Zahodna evropa pa že od 2SV.

V Sloveniji ali tujini?
Pri nas nas v to vodi desnica, v tujini levica...
Očitno bo treba združiti moči ne glede na prepad in nehati obsojati en politični aspekt kot najbolj kriv!

Za tem stojijo ljudje ,ki hočejo kontrolirati prav vsak gib človeka...

digitalcek ::

hr_natakar je izjavil:

djabi, jaz pa mislim, da ti prevec dopuscas, da ti filmi in propagande krojijo tvoj nacin razmisljanja in posledicno realnost. Svet ni fizicen ampak je vse energija v razlicnih gostotah in oblikah. Obstajajo ljudje, ki se lahko igrajo s subatomskimi delci in spreminjajo realnost. V zadnjem casu, predvsem od leta 2012 se rojeva vedno vec takih posebnih otrok, pravijo jim zvezdni otroci, kristalni, mavricni. To ni moje opazanje ampak o tem porocajo stevilne druzine in skupnosti.

Zagotovo nekateri "tam gor" spremljejo tole dogajanje.
In zagotovo jim ni čisto vseeno.
In zagotovo (upam vsaj) bodo nekega dne posegli v tole sranje, ki se producira, obeta.

Končno je tudi četniški vodja javno povedal v Hagu sodnikom in preko televizije (posnetka) čisto vsem, ki so sposobni razumet njegovo prerokbo: Sad ćete da pojedete sva govna koja ste izasrali.

multivac ::

Jaz nisem tako optimističen.

Nikoli v mojih 30 letih življenja v sloveniji, nisem mislil, da bom potreboval neke pasuše za normalno življenje.
2019 ne bi vrjel, če bi mi rekli, kako enostavno nam je oblast odvzela osnovne pravice. Potovati po državi recimo.

A res to nobenega ne tangira toliko kot mene?
To so bile samoumevne osnovne pravice v vseh 30 letih našega bivanja. Osnovne. Čez noč...puf. Pa rad bi videl argument resnosti krize vs. posega oblasti. (pa ne mi sedaj o covidu, govorim nasploh, lahko bi recimo bili kake bande teroristov, ki so pobezljale po državi al karkoli že)

Čez noč je ustava in njeni branitelji postala zgolj kos papirja.

Nekdo pravi, da bomo čez leto že nazaj v 2019. Čemu mislite, da bodo vlade spustile svoje privilegije sedaj ko so jih "uzakonili"?
Zaradi volitev?
Public Health Emergency of International Concern -> PHEIC

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: multivac ()

Poldi112 ::

Ja? In okrog katere ideje je bila ta država ustanovljena?

Pa morebiti ne bi škodilo, da si pogledaš definicijo besede "izdaja".
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Truga ::

"Posvetovalni referendum o vstopu Slovenije v Evropsko unijo in zvezo NATO je bil izveden 23. marca 2003. Na referendumu so volilci odločali o dveh vprašanjih, in sicer ali naj Slovenija postane članica Evropske unije in pa ali naj Slovenija postane članica zveze NATO. Za vstop v EU je glasovalo 89,61 % volilcev, za vstop v zvezo NATO pa 66,05 % volilcev. Izida obeh referendumov sta bila zavezujoča in neponovljiva.[1]"

Poldi112 ::

Truga je izjavil:

" Izida obeh referendumov sta bila zavezujoča in neponovljiva.[1]"

Kot, za veke vekov?

Ko jih jebe!
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

UniBra ::

Pa ne da imam kaj posebej za ali proti tej državi.

Samo pravim, da na nivoju naroda ali države ta skupina ne dela koherentnih, še manj racionalnih odločitev.

Ne drži se svojih lasntih deklaracij.
Obnaša se, kot da jih ne bi bilo. Ali še huje, spreminja jih, kot se komu zdi potrebno za dani trenutek.
Tako nobena država ali ne more preživeti.

Truga je izjavil:

"Posvetovalni referendum o vstopu Slovenije v Evropsko unijo in zvezo NATO je bil izveden 23. marca 2003. Na referendumu so volilci odločali o dveh vprašanjih, in sicer ali naj Slovenija postane članica Evropske unije in pa ali naj Slovenija postane članica zveze NATO. Za vstop v EU je glasovalo 89,61 % volilcev, za vstop v zvezo NATO pa 66,05 % volilcev. Izida obeh referendumov sta bila zavezujoča in neponovljiva.[1]"

ja ampak to je bila takrat drugacna evropska unija, v kateri si lahko kupil nekaj takega kot je npr navadna zarnica. Najboljse je bilo cist na zacetku evropske unije, ko je to bil predvsem trgovinski dogovor in unija dolocenih drzav, ki izhaja iz drzav beneluksa. Ampak zdaj je to ze na precej visjem levelu odlocanja, ko narekujejo drugim drzavam clanicam kaj smes pocet in kaj ne.

Zgodovina sprememb…

Truga ::

ja, pa sklici referendum za izstop? ne vidim problema

Ne gre to tako. Da kar izstopis in zdaj si pa sam svoj sef? Ce si zadolzena drzava, si odvisen od drugih.

digitalcek ::

multivac je izjavil:

Nikoli v mojih 30 letih življenja v sloveniji, nisem mislil, da bom potreboval neke pasuše za normalno življenje.
2019 ne bi vrjel, če bi mi rekli, kako enostavno nam je oblast odvzela osnovne pravice. Potovati po državi recimo.
A res to nobenega ne tangira toliko kot mene?
To so bile samoumevne osnovne pravice v vseh 30 letih našega bivanja. Osnovne. Čez noč...puf. Pa rad bi videl argument resnosti krize vs. posega oblasti. (pa ne mi sedaj o covidu, govorim nasploh, lahko bi recimo bili kake bande teroristov, ki so pobezljale po državi al karkoli že)

Nisi edini.
Osebno sem bil zelo prizadet (pa ne v glavo) lansko jesen, zimo in spomlad ob neverjetno dolgi policijski uri in prepovedi gibanja po državi.

Hojsova izjava: Dajte 400€, pa boste lahko šli čez mejo, pa "jih" bo stala, fašiste, GARANT najmanj 100.000 glasov.

V Jugoslaviji smo namreč takoimenovani depozit, ki je bil nekaj časa pogoj za potovanje v tujino, dobili čez čas nazaj, sicer, če sem pošten (kar sem), zmanjšan za inflacijo, ki ni bila majhna...

Ampak zato pa mi je v res veliko zadoščenje, da ne Tito, ne Drnovšek, ne Bratuškova, ne Cerar, ne Šarec niso bili naslikani na fasadah ljubljanskih hiš, kot Hitlerji (dvignjena roka, brki pod nosom), kot je recimo Janša...

In tu ne gre za en tak grafit, gre jih za nekaj deset.. In zanimivo, nihče jih ne briše...

Ko Tito sliši, koliko fašizma je danes v Sloveniji, se verjetno v grobu vrti hitreje, kot kot tista centrifuga v Cernu.

mr_chai ::

klemenSLO je izjavil:

Drugače je pa precej nabijanja... mi nimamo niti 'T' od Totalitarizma.
Vseskozi pa se moramo prizadevati, da nobenemu (aktualnemu) oblastniku ne dovolimo da bi tja prišli.
Glede na to kako je pri nas vzpostavljen sistem se ni za bati, da bi se to zgodilo.

Še več, večina ljudi ne dojame, da je Janša precej lev v svoji politiki in da neke prave desnice nimamo. Tudi Nsi je precej sredinski. Neki stari prdci, ki predstavljajo relikvijo starega komunističnega sistema nas hočjo prepričati, da so oni tisti pravi liberalci, čeprav so samo navadni mafijci, ki imajo vsake volitve novega frontmana, prej je bil cerar, zdej je bil šarc..le kdo bo naslednji ?

widj3098dj32 ::

mr_chai je izjavil:

klemenSLO je izjavil:

Drugače je pa precej nabijanja... mi nimamo niti 'T' od Totalitarizma.
Vseskozi pa se moramo prizadevati, da nobenemu (aktualnemu) oblastniku ne dovolimo da bi tja prišli.
Glede na to kako je pri nas vzpostavljen sistem se ni za bati, da bi se to zgodilo.

Še več, večina ljudi ne dojame, da je Janša precej lev v svoji politiki in da neke prave desnice nimamo. Tudi Nsi je precej sredinski. Neki stari prdci, ki predstavljajo relikvijo starega komunističnega sistema nas hočjo prepričati, da so oni tisti pravi liberalci, čeprav so samo navadni mafijci, ki imajo vsake volitve novega frontmana, prej je bil cerar, zdej je bil šarc..le kdo bo naslednji ?

https://domovinskaliga.si/

Drugi so vsi neko isto sranje z niansami.

Koncentracijska taborišča, US version

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc...

hyuga ::

multivac je izjavil:

Koncentracijska taborišča, US version

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc...

preštudiral pred nekaj dnevi.
skeri.
ampak bo še trajalo nekaj časa, da kaj takega pride do nas.
že zaradi tega ker imamo tako počasne uprave :D
ampak - ja - se motim v tem primeru
ko se gre za državno stvar, se stvari hitro premaknejo
ko ti pa FURS računa davek od 0 (darilna pogodba za parcelo recimo) pa moraš čakat 2 mesca.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hyuga ()

Na srečo nas rešuje edino nesposobnost javne uprave/sektorja.
Drugače bi tudi pri nas to imeli. Stavim, da JJ to že planira za to zimo.

zmist ::

multivac je izjavil:

Kako mislite, da se bo zadeva odvila?https://slo-tech.com/forum/t788723/citi...
Kdaj naj bi se?

Resno vas sprašujem, saj mislim, da v samostojni sloveniji še nismo bili tako blizu padca v diktaturo. Zahodna evropa pa že od 2SV.

Zizka si preberi:

https://www.mladina.si/209423/zadnji-od...

Ali se bomo odpovedali individualizmu, ali pa bomo kot clovestvo crknili. Kar imho ni nobena skoda in tudi najverjetnejsi scenarij, dvomim, da so podebiljeni in poblazneli ljudje sposobni spacati skupaj kaj konstruktivnega ali se v trenutnem sistemu odpovedati cemu za prezivetje vseh. Se cepit se nismo sposobni zaradi namisljenih strahov. Bi bil potreben zasuk v glavah, ki je bil morda mogoc 30 let nazaj, zdaj pa ne vec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmist ()

multivac je izjavil:

Na srečo nas rešuje edino nesposobnost javne uprave/sektorja.
Drugače bi tudi pri nas to imeli. Stavim, da JJ to že planira za to zimo.

to ne bo izvedljivo.
lahko se naredi gradbeni načrt, za kaj drugega pa bi bilo potrebno počakati vsaj na polovico drugega leta. (verjetno)

zmist je izjavil:

multivac je izjavil:

Kdaj naj bi se?

Zizka si preberi:

Ali se bomo odpovedali individualizmu, ali pa bomo kot clovestvo crknili. Kar imho ni nobena skoda in tudi najverjetnejsi scenarij, dvomim, da so podebiljeni in poblazneli ljudje sposobni spacati skupaj kaj konstruktivnega ali se v trenutnem sistemu odpovedati cemu za prezivetje vseh. Se cepit se nismo sposobni zaradi namisljenih strahov. Bi bil potreben zasuk v glavah, ki je bil morda mogoc 30 let nazaj, zdaj pa ne vec.

Zadnjič so bili neki njegovi videi na temo covida. Ima kdo linke?

multivac je izjavil:

zmist je izjavil:

multivac je izjavil:

Kdaj naj bi se?

Zizka si preberi:

Zadnjič so bili neki njegovi videi na temo covida. Ima kdo linke?

napiši v youtube: zizek pandemic - imaš malo morje intervjujev. pogledal sem skoraj vse

mahoni ::

Evo ti ga. V svabariji beri Merkellandu, smes od zacetka jeseni samo se s PCT-jem v supermarkete ipd. To je to.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

mahoni je izjavil:

Evo ti ga. V svabariji beri Merkellandu, smes od zacetka jeseni samo se s PCT-jem v supermarkete ipd. To je to.

link

Linkov imas kokr ces na netu - ampak evo enga https://www.focus.de/finanzen/news/der-...

mahoni je izjavil:

Linkov imas kokr ces na netu - ampak evo enga https://www.focus.de/finanzen/news/der-...

hvala, sicer zelo dobro razumem nemsko ampak nikjer nisem zasledil, če to velja tudi za majhne trgovinice? (manjse kot spar itd)

Zanimivo, da ne zmorete debate izven okvira covida. Problemi so cisto drugje in precej bolj problematicni.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Kayzon ()

Utk ::

No vidte, v Nemčiji mora to it čez parlament. Pri nas ne.

Utk je izjavil:

No vidte, v Nemčiji mora to it čez parlament. Pri nas ne.

To bo slo 100% cez parlament. Zakaj mislis, da je Merklova ze toliko casa na oblasti, da ima povsod korenine. Tipicna diktatura bi se reklo. Zato pa se nedaje oblasti nobenemu politiku toliko casa, ker obstaja nevarnost, da vpliva tudi na nepoliticne organe.

zmist je izjavil:

Zanimivo, da ne zmorete debate izven okvira covida. Problemi so cisto drugje in precej bolj problematicni.

Slovenija?
Slovenija je kot drevo, ki je zraslo iz strupenih korenin. Zdaj so se že tako zasidrale v zemljo, da samega drevesa ne moreš menjati.
Kolektiven duh v Sloveniji VEČ ne obstaja. Ljudje so preveč razcepljeni, da bi stopili skupaj. Saj niti na volitve več ne hodijo. Čakate na čudež? Ne bo se zgodil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hyuga ()

sbawe64 ::

mahoni je izjavil:

Nemci očitno potrebujejo sami dokaz, da pct ne bo deloval.
In ne verjamejo cdc-ju.

Čeprav v komentarjih spodaj niso bukovi in znajo najti kaj drugega, kot samo nemški del neta.

Sense of vaccination?
What is the point of vaccination? The virus is spread by vaccinated and unvaccinated people alike, according to the US health authorities. Vaccinated people can also get sick, albeit not as severely, see Israel, where the majority of sick people have already been vaccinated twice. The side effects and long-term consequences of this new type of mRNA vaccine are completely unexplained, see the 2009 swine flu vaccination, where after a few months the incurable sleeping sickness (narcolepsy) appeared as the cause of the vaccination. Thousands of deaths in the EU and tens of thousands of side effects, some of them serious. There is a continuous vaccination mode (booster vaccinations). Knowing these things can decide to take this risk. Vaccinating children is irresponsible.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Deloval ali ne, to bo slo skozi in ce to potem vaxerjem ne zaleze, potem oprostite ni vam pomoci. Da vakcine res delujejo, bi letos morali videti upade okuzb in ne isto sranje kot lansko leto. Pa prosim ne zacenjat debat okrog delte. Jutr bo prisla lambda, pa kaj pol? Spet vakcina proti lambde. Komaj zacne delovat vakcina bo prisla ze gamma itd.

Kdor se zeli cepit naj se, ima vso pravico, kdor se ne zeli pa naj se ne ima tudi vso pravico. Ampak iti se for, ce si naspikan smes to pa to, ce nisi nesmes tega in tega.

sbawe64 ::

Kappa je za ovinkom.

Medtem v Madžarski vse odprto brez kakih posebnih pogojev, maske niso obvezne, nobenega vala ...
https://www.worldometers.info/coronavir...

Nemci res ne morejo iz svoje kože (Adolfa in rajha).

De facto mandatory vaccination
Do you only buy groceries with at least a test, and tests for a fee? That is the introduction of a compulsory vaccination. Brilliant. And because the state is not introducing an official vaccination requirement, it does not have to pay any compensation in the rare event of a cerebral vein thrombosis or an inflammation of the myocardium. It was not compulsory to vaccinate, it was still voluntary. It is good and necessary that we have general elections this autumn.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Conini ::

Vsi bi radi "švedske" ukrepe.

Sam en majčken problem je.
In sicer, pri nas ni Švedov. So večinoma balkanci, ki se ne držijo ukrepov.

hyuga je izjavil:

Kolektiven duh v Sloveniji VEČ ne obstaja. Ljudje so preveč razcepljeni, da bi stopili skupaj. Saj niti na volitve več ne hodijo.

Seveda in to si zelijo vase "elite". Ne spremijanje cloveskega genoma, ne vstavljanje 5g/bluetooth oddajnikov v vasa telesa in se manj magnetizma. Hocejo dekonstruirati drzavo, hocejo nov fevdalizem in bebci jim pri tem pomagate. Obujanje zgodovine, levi/desni, feminizem (za tega se malo niham) ipd. namen tega niso bili nikoli razlogi, ki so vidni na prvi pogled. Cilj je bil vedno sprickati ljudi med sabo, da ne bojo mogli preko instituta volitev odlocati o svoji usodi. Deli in vladaj.

In seveda je tipicen slovenski kromanjonec sel na okope, tacas so pa razprodali drzavno premozenje, divje lastninili podjetja, itd. In nasa draga vlada, ki ste jo tako ucinkovito izvolili s tem, da niste sli volit zdaj pridno izkorisca sadove vasega dela. Bom sel se dlje, preprican sem, da je bil zadnji referendum "o vodah" samo diverzija, vmes, ko so se kreteni prickali, so kradli nekaj drugega, pa nihce ni imel casa, da bi se ukvarjal s tem. In covid bo enaka zgodba.

Zgodovina sprememb…

Darko! ::

multivac je izjavil:

Seveda. Poglej te modele, ki se klanjajo komunističnemu zločincu.

Ne. To je dejanska možnost.

Vse je stvar prilagoditve.

Ne boste.
So what bi rekel naš ljubi predsednik. :))

Borimo se vsak dan. Znova in znova.
Ko vi vstanete je polovica boja že mimo.
Ko greste spat, se začne nov.

Kako mislite, da se bo zadeva odvila?

V pravo smer.
Sploh ni druge možnosti.

Kdaj naj bi se?

Se že dogaja.

Tako kot sedaj.

Žižek je tako mimo zaradi svoje okornosti. Res, da je profesionalni bullšiter, ampak vseeno.

Komunizem sedaj skoraj ni več možen, vsaj v tem človeškem obdobju.

Komunizem predvideva, da se bo proletariat upru in prevzel oblast ter si jo razdelil.
Če je ta kriza kaj pokazala je, da večji del prebivalstva se je pripravljen povsem upogniti ob najmanjšem strahu in zahtevku oblasti.
Komunizma ne bomo videli, bomo pa živeli v fejk komunizmu. Vsi preskrbljeni z osnovami a ujeti v digitalno kletko. Lastniki pa nova aristokracija, še višje v oblakih kot kdajkoli prej.

Kje se motim?

zmist je izjavil:

hyuga je izjavil:

Kolektiven duh v Sloveniji VEČ ne obstaja. Ljudje so preveč razcepljeni, da bi stopili skupaj. Saj niti na volitve več ne hodijo.

Seveda in to si zelijo vase "elite". Ne spremijanje cloveskega genoma, ne vstavljanje 5g/bluetooth oddajnikov v vasa telesa in se manj magnetizma. Hocejo dekonstruirati drzavo, hocejo nov fevdalizem in bebci jim pri tem pomagate. Obujanje zgodovine, levi/desni, feminizem (za tega se malo niham) ipd. namen tega niso bili nikoli razlogi, ki so vidni na prvi pogled. Cilj je bil vedno sprickati ljudi med sabo, da ne bojo mogli preko instituta volitev odlocati o svoji usodi. Deli in vladaj.

In seveda je tipicen slovenski kromanjonec sel na okope, tacas so pa razprodali drzavno premozenje, divje lastninili podjetja, itd. In nasa draga vlada, ki ste jo tako ucinkovito izvolili s tem, da niste sli volit zdaj pridno izkorisca sadove vasega dela. Bom sel se dlje, preprican sem, da je bil zadnji referendum "o vodah" samo diverzija, vmes, ko so se kreteni prickali, so kradli nekaj drugega, pa nihce ni imel casa, da bi se ukvarjal s tem. In covid bo enaka zgodba.

Daj mi iskreno povej, kakšen lajf si ti misliš, da boš imel v tem sistemu?
Daj mi povej kako si se kaj znajdu v lajfu pred 2020?

Povej mi še neakj.
Praviš, da je oblast vse pokradla in zafukala. A v isti sapi zaupaš cepivom teh lopovov?

Zgodovina sprememb…

Zmist, razmisli tako. Ti si bil nek pro-covid ukrepi, PCT in podobno sranje, a ravno zgoraj si se javno posral na tvoje oblastnike.

In ti pričakuješ, da ti bo kul v sistemu kjer bomo imeli kreditne točke?
Tisto sporočilo bodo uporabili proti tebi prej ali slej, čim boš stopu komu na prste.

multivac je izjavil:

Daj mi iskreno povej, kakšen lajf si ti misliš, da boš imel v tem sistemu?
Daj mi povej kako si se kaj znajdu v lajfu pred 2020?

Povej mi še neakj.
Praviš, da je oblast vse pokradla in zafukala. A v isti sapi zaupaš cepivom teh lopovov?

Pa poglejmo, zanicujem kapitaliste in v osnovi zjeban sistem, ki jim dovoljuje, da si lastijo vec pravic in lastnine kot vsi ostali. Navijam za omejitev osebnega premozenja in visoko obdavcenje nadstandarda in nadstardandnih dohodkov (kljub temu, da tukaj sebi serjem v placo) in mi vec vredno ziveti v drzavi brez socialnih nemirov, ki so na sedanji nacin neizogibni.

Cepiva in lopovi, ki so na oblasti nimajo niti ene same skupne tocke, ljudje, ki enacijo politiko sedanje, da ne bo pomote, do skrajnosti pokvarjene vlade s sociopatom na celu, z cepljenjem pa se mi zdijo skrajni primitivci, ki jim ni popolnoma nic jasno. Kot, ce bi sel na trznico po malancane in bi se potem naslednje 2 leti pritozeval, da nisi dobil infuzije. Skratka idioti nevredni zivljenja, ker so preneumi zanj. Kot vecina slovenceljske populacije.

multivac je izjavil:

Zmist, razmisli tako. Ti si bil nek pro-covid ukrepi, PCT in podobno sranje, a ravno zgoraj si se javno posral na tvoje oblastnike.

In ti pričakuješ, da ti bo kul v sistemu kjer bomo imeli kreditne točke?
Tisto sporočilo bodo uporabili proti tebi prej ali slej, čim boš stopu komu na prste.

Glede na to, da uporabljas google in facebook, ne vidim nobene posebne razlike. Jaz ne uporabljam ne googla (niti v oblikah, ki jih primitivci, kot si ti sploh ne poznas, moj telefon ne vsebuje korporacijskega sranja, je linux) ne facebooka (ne microsofta, ne amazona) in mi na kraj pameti ne pade, da bi jih uporabljal v kakrsnikoli obliki. Se mi pa gabijo selektivni teoretiki zarot, "talk the talk, walk the walk", ki niso nic boljsi od drhali v vladi. Pac kreteni.

Aja, se ti je zazdelo, da si pa huda faca, ce pogruntas najbolj ocitno, da je trenutna vlada pokvarjena do obisti? Odlicno, se 20 let mentalnega razvoja, pa se bova lahko pogovarjala. Do takrat pa si samo zabubljena gosenica, ki se ji nekaj sanja, pa ne ve kaj bi s tem naredila.

Zgodovina sprememb…

multivac je izjavil:

Kar naj, rade volje pomagam komurkoli, da si razbije zobe na meni. Milenijski in post milenijski clovecnjaki se mi gabijo (vsa cast izjemam, samo jih je zares malo) in nimam nobenih tezav da jim razbijem ogledalo na pozerskih frisih.

Zgodovina sprememb…

zmist je izjavil:

Pa poglejmo, zanicujem kapitaliste in v osnovi zjeban sistem, ki jim dovoljuje, da si lastijo vec pravic in lastnine kot vsi ostali. Navijam za omejitev osebnega premozenja in visoko obdavcenje nadstandarda in nadstardandnih dohodkov (kljub temu, da tukaj sebi serjem v placo) in mi vec vredno ziveti v drzavi brez socialnih nemirov, ki so na sedanji nacin neizogibni.

Pa poglejmo ja:
https://www.nytimes.com/2021/05/04/busi...
https://www.nbcnews.com/news/us-news/4-...

Tvoji proizvajalci cepiv so ekstremno pohlepni kapitalisti, ki so namenoma uničevali ljudi dokler jih niso stožili.

Cepiva in lopovi, ki so na oblasti nimajo niti ene same skupne tocke, ljudje, ki enacijo politiko sedanje, da ne bo pomote, do skrajnosti pokvarjene vlade s sociopatom na celu, z cepljenjem pa se mi zdijo skrajni primitivci, ki jim ni popolnoma nic jasno. Kot, ce bi sel na trznico po malancane in bi se potem naslednje 2 leti pritozeval, da nisi dobil infuzije. Skratka idioti nevredni zivljenja, ker so preneumi zanj. Kot vecina slovenceljske populacije.

Kapitalistični sociopati katere ti sedaj tako veselo javno drekariš, so na vrhu vseh tvojih najljubših cepiv.
Kako nima veze? Oni so jih razvili, oni so jih sproducirali in oni ti jih sedaj preko lobistvo v agencijah in državah sedaj "vsiljujejo".
Emer Cooke @ Wikipedia
Ti pa vselo brizgaš.
A so ta cepiva slučajno narejena od države? Kooperativ al neki?
Ne, narejena so iz strani ljudi, ki jih ti najbolj sovražiš.

Razloži mi bolj podrobno to mentalno disonanco. Ne moreš v isti sapi srat čez sociopatske kapitaliste in zagovarjat njihov produkt do bridke smrti.

Glede na to, da uporabljas google in facebook, ne vidim nobene posebne razlike. Jaz ne uporabljam ne googla (niti v oblikah, ki jih primitivci, kot si ti sploh ne poznas, moj telefon ne vsebuje korporacijskega sranja, je linux) ne facebooka (ne microsofta, ne amazona) in mi na kraj pameti ne pade, da bi jih uporabljal v kakrsnikoli obliki. Se mi pa gabijo selektivni teoretiki zarot, "talk the talk, walk the walk", ki niso nic boljsi od drhali v vladi. Pac kreteni.

Kot prvo, ne veš če uporabljam.
Kot drugo ti ne zaupaš appom korporacij na tvojem telefonu, veselo pa si vbrizguješ korporativni biološki app v telo, po praktično nikakršnem razvojnim ciklom.
Nevrjetno.

Aja, se ti je zazdelo, da si pa huda faca, ce pogruntas najbolj ocitno, da je trenutna vlada pokvarjena do obisti? Odlicno, se 20 let mentalnega razvoja, pa se bova lahko pogovarjala. Do takrat pa si samo zabubljena gosenica, ki se ji nekaj sanja, pa ne ve kaj bi s tem naredila.

Trenutna vlada je pokvarjena do obisti. Zakaj bi ji torej zaupal karkoli? Vključno z cepivi in covid podatki?

Res furaš močno mentalno disonanco zmist. Socialist, ki z lastnim telesom brani pohlepne kapitaliste.

zmist je izjavil:

multivac je izjavil:

Kar naj, rade volje pomagam komurkoli, da si razbije zobe na meni. Milenijski in post milenijski clovecnjaki se mi gabijo (vsa cast izjemam, samo jih je zares malo) in nimam nobenih tezav da jim razbijem ogledalo na pozerskih frisih.

Saj ti ne bo noben razbil zobe. Samo v trgovino ne boš mogu, ker ti bo app to prepovedal. App katerega tako veselo propagiraš.

Aja, pa praviš da nisi google/apple fan. Kak si boš android covid app pol naštimal? Emulacija?

Zgodovina sprememb…

DostMam ::

multivac je izjavil:

Žižek je tako mimo zaradi svoje okornosti. Res, da je profesionalni bullšiter, ampak vseeno.

Komunizem sedaj skoraj ni več možen, vsaj v tem človeškem obdobju.

Komunizem predvideva, da se bo proletariat upru in prevzel oblast ter si jo razdelil.
Če je ta kriza kaj pokazala je, da večji del prebivalstva se je pripravljen povsem upogniti ob najmanjšem strahu in zahtevku oblasti.
Komunizma ne bomo videli, bomo pa živeli v fejk komunizmu. Vsi preskrbljeni z osnovami a ujeti v digitalno kletko. Lastniki pa nova aristokracija, še višje v oblakih kot kdajkoli prej.

Kje se motim?...

Po moje, skoraj v vsaki trditvi. Pogojno bi se strinjal z vami le v dveh zadnjih. A ker le-ti nimata osnovi v prejšnjih, menim, da se temeljito motite v celem sestavku.

Zakaj? Zato, ker tezo zastavite na nedokazljivi diskreditaciji osebe, ki bi jo morali priznati za avtoriteto. Zakaj? Zato, ker jo s svojimi kritikami, če to priznate ali ne, in že s samim tem, da se ukvarjajo z njim, priznajo druge avtoritete iz drugega (vašega?) svetonazorskega kroga. Zato diskreditacija avtoritete, ko ne priznate svojih avtoritet, apriori vodi v bolj odklonilno stališče do vaših sklepov.

Ko rečete "Komunizem sedaj skoraj ni več možen, vsaj v tem človeškem obdobju," je treba razumeti sintagmo "človeško obdobje". Razumete razvoj človeka od neolitika naprej, ko so se pojavile prve politične združbe, ali mislite na svoje ~30 let dolgo življenje? V prvem primeru je jasno, da gre za tako dolgo obdobje, da trditev nima teže saj ne moremo definirati z aktero prihodnjost napovedujete. V drugem pa je irelevantna zaradi obupnega pomanjkanja izkušenj v takšnem kratkem času. No, če dokažete, da ste v tem času aktivno sodelovali v večih poizkusih sprememb družbenega sistema vzamem besedo takoj nazaj in se vam opravičim.

Naprej trdite: "Če je ta kriza kaj pokazala je, da večji del prebivalstva se je pripravljen povsem upogniti ob najmanjšem strahu in zahtevku oblasti." O kakšni družbeno-ekonomski krizi govorite? Komunizam namreč, če sledim vaši poenostavitvi, prevzema oblast v globalnih družbeno-ekonomskih krizah kot je to bila kriza fevdalizma in kolonialnega kapitalizma na začetku 20. stoletja. Sedanjo krizo pa težko razgalsite za takšno, saj svetovnem gospodarstvu (baje*) gre dobro. (* drugače povedano: v svetovnem gospodarstvu ni videti takšnih tenzij, ki bi povzročale bodisi globalne spopade, bodisi odprte družbene konflikte.)

Tudi jasno ni na kaj mislite z "upogljivostjo večjega dela prebivalstva". Tukaj štejete miljone ekonomskih migrantov, ki so se uprli svojim sistemom, na kolesarje pred slovenskim parlamentom, na francoske rumene jopiče, na "desne-desne", "desne-leve", "pravo črne" in ostale "bele" v protestih v ZDA? Lahko porečete, da to vse ni večina, vprašati se pa morate, koliko še jih je tiho in jih podpira. V tej luči lahko skleneva tudi, da je večina proti in se samo manjšina vdinja.

Trdite tudi, da komunizma ne bomo videli. Spet je vprašanje v kakšnem času, ampak domnevajmo, da ste izhajali iz lastnih kratkih čevljev (30 let) in poizkusimo predvidevati z zgodovinsko analogijo. Če bi to izjavili kadarkoli v 20. stoletju, bi ugotovili, da se v 50-tih letih (toliko boste, namreč, statistično doživeli) družbenopolitični sistemi toliko spremenijo, da je možno trditi oboje: v naslednjih 50 let se komunizem lahko zgodi in lahko se pa tudi ne. Saj, zgodovina se ponavlja, mar ne?

Ker ste vprašali vam zaupam svoje mnenje kje se v svojih dognanjih strašno motite.

Gambino ::

Treba se je vprašati sledeče.
Ali nam gre slabo? Moje mnenje je NE
Ali imamo več nezaposlenih? Pod to vlado zaenkrat NE
Ali je potrebno zamenjati ljudi, ki ze vrsto let politično sedijo na stolcki? Da potrebno je!
Ali je potreba po a političnem novinarstvo? Da, zato je prav, da vlada naredi red in malo popuca od RTVja naprej!

Dokler nam gre dobro, ne vidim razloga za menjavo vlade do konca mandata, potem pa bo narod povedal kako in kaj!

FireSnake ::

Gambino: tisit, ki so navajeni (le in samo) državnih jasli (in so prepričani, da jim to pripada) se ne bodo strinjali s tabo ;)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

eric_cartman ::

Tvoj prvi stavek je bil, da tema ni o covidu..

Na tretji strani se izkaze, da je izkljucno o covidu in cepivih..

Meni gredo kocine po konci, ko slisim SDS.. ampak strinjam se pa z idejo, da je treba virus izkoreninit.. in precepljenost je edini način, da to dosežemo..

Švedi so poskusili s prekuženostjo, pa jim to ni uspelo.. end of story..

V Sloveniji ni nobenemu nic hudega, pa ceprav pod strahovlado puklastega.. jih je pa premalo, da bi se sli kasno drzavljansko vojno.. tako da.. ne.. me ne skrbi prehod v kakrsnokoli diktaturo.. in roko na srce tudi tebe ne..

Tebe skrbi le cepivo in ce bo kdo pogojeval cepljenje s tem da gres v lokal in na koncerte..

DostMam je izjavil:

Po moje, skoraj v vsaki trditvi. Pogojno bi se strinjal z vami le v dveh zadnjih. A ker le-ti nimata osnovi v prejšnjih, menim, da se temeljito motite v celem sestavku.

Zakaj? Zato, ker tezo zastavite na nedokazljivi diskreditaciji osebe, ki bi jo morali priznati za avtoriteto. Zakaj? Zato, ker jo s svojimi kritikami, če to priznate ali ne, in že s samim tem, da se ukvarjajo z njim, priznajo druge avtoritete iz drugega (vašega?) svetonazorskega kroga. Zato diskreditacija avtoritete, ko ne priznate svojih avtoritet, apriori vodi v bolj odklonilno stališče do vaših sklepov.

Žižek je tu omenjen bolj spotoma. Njegova diskreditacija sploh ni bil moj namen, ampak ja, menim, da je postal zastarel.

Ko rečete "Komunizem sedaj skoraj ni več možen, vsaj v tem človeškem obdobju," je treba razumeti sintagmo "človeško obdobje". Razumete razvoj človeka od neolitika naprej, ko so se pojavile prve politične združbe, ali mislite na svoje ~30 let dolgo življenje? V prvem primeru je jasno, da gre za tako dolgo obdobje, da trditev nima teže saj ne moremo definirati z aktero prihodnjost napovedujete. V drugem pa je irelevantna zaradi obupnega pomanjkanja izkušenj v takšnem kratkem času. No, če dokažete, da ste v tem času aktivno sodelovali v večih poizkusih sprememb družbenega sistema vzamem besedo takoj nazaj in se vam opravičim.

Nisem jaz sodeloval, vsaj ne direktno. So drugi. Pa vidimo, da ni pomagalo.
Vedno ista elita se dvigne na površje vsakih spremem. Ta pa nadaljuje svojo začrtano pot.

Naprej trdite: "Če je ta kriza kaj pokazala je, da večji del prebivalstva se je pripravljen povsem upogniti ob najmanjšem strahu in zahtevku oblasti." O kakšni družbeno-ekonomski krizi govorite? Komunizam namreč, če sledim vaši poenostavitvi, prevzema oblast v globalnih družbeno-ekonomskih krizah kot je to bila kriza fevdalizma in kolonialnega kapitalizma na začetku 20. stoletja. Sedanjo krizo pa težko razgalsite za takšno, saj svetovnem gospodarstvu (baje*) gre dobro. (* drugače povedano: v svetovnem gospodarstvu ni videti takšnih tenzij, ki bi povzročale bodisi globalne spopade, bodisi odprte družbene konflikte.)

Ekonomske krize nisem omenjal. Nanašal, sem se na plandemijo.
Že najmanjši strah je spremenil družbo, kot, da bi preživeli neko vojno.

Tudi jasno ni na kaj mislite z "upogljivostjo večjega dela prebivalstva". Tukaj štejete miljone ekonomskih migrantov, ki so se uprli svojim sistemom, na kolesarje pred slovenskim parlamentom, na francoske rumene jopiče, na "desne-desne", "desne-leve", "pravo črne" in ostale "bele" v protestih v ZDA? Lahko porečete, da to vse ni večina, vprašati se pa morate, koliko še jih je tiho in jih podpira. V tej luči lahko skleneva tudi, da je večina proti in se samo manjšina vdinja.

Vsi našteti so spremenili praktično nič. Edino migranti bi lahko rekli, da delajo neke spremembe, ampak tudi oni se bodo prej ali slej ujeli v to mrežo, v kateri smo mi ujeti.
Ni pomembno proti/za, stvar je, da se stroj skoraj nemoteno premika naprej. Ponujamo mu premalo trenja, da bi ustavili njegovo gibanje.

Trdite tudi, da komunizma ne bomo videli. Spet je vprašanje v kakšnem času, ampak domnevajmo, da ste izhajali iz lastnih kratkih čevljev (30 let) in poizkusimo predvidevati z zgodovinsko analogijo. Če bi to izjavili kadarkoli v 20. stoletju, bi ugotovili, da se v 50-tih letih (toliko boste, namreč, statistično doživeli) družbenopolitični sistemi toliko spremenijo, da je možno trditi oboje: v naslednjih 50 let se komunizem lahko zgodi in lahko se pa tudi ne. Saj, zgodovina se ponavlja, mar ne?

V kolikšnem času? Če gre vse po planu...nikoli.
Če sem leta 2005 mislil, da je komunizem v doglednem času možnost, sedaj je vse to passe.
Ne vidim, kako bi se rešli kletke okoli nas, ki jo pomagamo graditi.

eric_cartman je izjavil:

Tvoj prvi stavek je bil, da tema ni o covidu..

Na tretji strani se izkaze, da je izkljucno o covidu in cepivih..

Meni gredo kocine po konci, ko slisim SDS.. ampak strinjam se pa z idejo, da je treba virus izkoreninit.. in precepljenost je edini način, da to dosežemo..

Švedi so poskusili s prekuženostjo, pa jim to ni uspelo.. end of story..

V Sloveniji ni nobenemu nic hudega, pa ceprav pod strahovlado puklastega.. jih je pa premalo, da bi se sli kasno drzavljansko vojno.. tako da.. ne.. me ne skrbi prehod v kakrsnokoli diktaturo.. in roko na srce tudi tebe ne..

Tebe skrbi le cepivo in ce bo kdo pogojeval cepljenje s tem da gres v lokal in na koncerte..

Nisem govoril o covidu. Zgolj izpostavljal hinavskost tovariša pfizerja. Ki bi mi rad uvedel totalitarizem zavoljo pfizerja.

To, da se moram cepit, če želim imeti svobodnejše življenje, je totalitarizem. Če se to moram z eksperimentalnimi cepivi, je še hujši.
To, da moram imeti google aplikacijo za it v trgovino po kruh pa je bolano.

Kot rečeno. Vi ne boste opazili totalitarizma zgolj zaradi tega, ker vam bo ta serviral tista 2 veganska obroka dnevno.
Rekli boste, "ah, saj ni tako hudo. Imamo hrano in streho nad glavo."

Zgodovina sprememb…

eric_cartman ::

To, da se moram cepit, če želim imeti svobodnejše življenje, je totalitarizem. Če se to moram z eksperimentalnimi cepivi, je še hujši.

Eno je svoboda, drugo pa pravila, ki je prav da obstajajo.

Ti pa si svobodo in pravila vmešal v bolognese omako..

Dokler si popolnoma svoboden, lahko pišeš po forumu to, kar pišeš.. Ko ne boš svoboden, boš za tak komentar dobil zaporno kazen. Kot sem rekel..V Sloveniji SDS nima podpore za kaj takega.. ni to Lukašenko. Ko in če bi se približevali temu, bi parlament že gorel..

Do takrat, ko bodo pa spletni paničarji svobodo mešali s cepljenjem.. ne vem zakaj pričakuješ, da bo kdo trznil razen tistih par procentov, ki verjamejo v ploščato zemljo in iluminatije.

eric_cartman je izjavil:

Eno je svoboda, drugo pa pravila, ki je prav da obstajajo.

Ti pa si svobodo in pravila vmešal v bolognese omako..

Dokler si popolnoma svoboden, lahko pišeš po forumu to, kar pišeš.. Ko ne boš svoboden, boš za tak komentar dobil zaporno kazen. Kot sem rekel..V Sloveniji SDS nima podpore za kaj takega.. ni to Lukašenko. Ko in če bi se približevali temu, bi parlament že gorel..

Do takrat, ko bodo pa spletni paničarji svobodo mešali s cepljenjem.. ne vem zakaj pričakuješ, da bo kdo trznil razen tistih par procentov, ki verjamejo v ploščato zemljo in iluminatije.

Pravila morajo biti, jasno. Ampak vse ima svojo mejo. Sedaj smo šli krepko čez njo.
Najlažje ti predstavim z gripo. Oba virusa so tam tam po nevarnosti, za gripo pa smo se vsi sprijaznili, da je dovolj omejiti vstope v rizična območja (bolnice, dsoji itd.). To je eno pravilo, ki ga bi lahko zagovarjal.

Freedom pasuši pa niti slučajno.

Pa ravno v tem je štos. Tej covid pasuši bodo eventuelno evolvirali v freedom pasuše tudi za na internet. In ne, JJ me ne skrbi toliko kot me skrbi Evropska birokratska totalitaristična mašina.
Te covid pasuše so oni spropagirali, ne janša. Janša je zgolj vesel, da ima možnost terorizirati ljudi.

Seveda mešam svobodo in cepiva. So namreč že hoteli uvesti PC pogoj. "vzemi cepivo ali ..."
O smiselnosti cepiva in virusa pa smo že veliko povedali.

redtech ::

Na Tucker showu je bil Orban in pravi, da se bo bo vedno več držav obrnilo v konzervativizem kjer je družina v ospredju. Naslednja naj bi bila Italija in, če se bo politika v tej državi obrnila, lahko pričakujemo zasuk v Evropi. Migrantska politika preverjeno ne deluje, zato bo treba delati na svojih državljanih in ohranjanju nacionalnosti...

Totalitarizem pa se razvije iz krize in ne takrat, ko gre vsem dobro.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Precepljenosti na COVID ni, kaj sedaj... (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47782931 (78142) RedDrake

Južnoafriška različica virusa pri nas ! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29533242 (26030) sharp126325

Več podobnih tem