» »

Ali smo na precepu padca v totalitarizem?

Ali smo na precepu padca v totalitarizem?

Temo vidijo: vsi

multivac ::

FireSnake je izjavil:

multivac je izjavil:

V bistvu je to res redkost...vse vlade od ZDA do Slovenije delajo prekleto usklajeno.
Vsi kar naenkrat zapiramo, uvajamo freedom pasuše itd.

Zadeva ni naključna. Nekdo vleče v to smer.
In vemo kdo. Sem pokazal link kdo zadaj ponuja rešitve.

Sem vesel, da nisem jaz edini, ki to vidi.

Levaki vidijo le Janšo ... folk pa ne vidi, da se to dogaja po celem svetu.
In živijo v utvari, da bi bilo kaj drugače, če bi bil na oblasti kdo drugi.
Isto bi bilo! Sponzorji so premočni (razlika bi bila le v tem, da bi podkupnine kasirali drugi).

Kot si sam rekel: nemogoče je, da bi cel svet plesal isto (ker nikoli ni). Celo Putin pleše približno isto.

Tko je. Ko tudi putin dela isto potem veš, da nekdo zadaj forsira. Nekdo močen.

Conini je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

Kakšen pa je tvoj idealen svet v katerem razsaja Covid? Brez testov, cepiv in mask? Udri brigu na veselje? Pa kdor crkne pač crkne.. že niso bili dovolj močni.. a ni hitler delal nekaj podobnega? Kdor ni bil dovolj močen, mogoče fizično hendikepiran je šel v sobico iz katere ni več prišel..

Toliko enega "intelekta" od multivaca, pa ni sposoben jasno povedati, kako bi po njegovem mnenju
SVOBODNO življenje izgledalo v času pandemije.

Skratka, ignoriramo virus, vsi živimo kot smo, pocrka 10-20x več ljudi in gremo naprej. Super družba ej.

Glede na to, da nimate nikakršnega dokaza, da bvi se to zgodilo in se tudi ni...ja, lahko bi komot živeli z minimalnimi ukrepi.
Prekleto, še islandija, najbolj precepljena država na svetu je rekla da gredo po naravni poti, ker so cepiva zanič.
Public Health Emergency of International Concern -> PHEIC

Mr.B ::

multivac je izjavil:

FireSnake je izjavil:

multivac je izjavil:

V bistvu je to res redkost...vse vlade od ZDA do Slovenije delajo prekleto usklajeno.

Isto bi bilo! Sponzorji so premočni (razlika bi bila le v tem, da bi podkupnine kasirali drugi).

Kot si sam rekel: nemogoče je, da bi cel svet plesal isto (ker nikoli ni). Celo Putin pleše približno isto.

Conini je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

Kakšen pa je tvoj idealen svet v katerem razsaja Covid? Brez testov, cepiv in mask? Udri brigu na veselje? Pa kdor crkne pač crkne.. že niso bili dovolj močni.. a ni hitler delal nekaj podobnega? Kdor ni bil dovolj močen, mogoče fizično hendikepiran je šel v sobico iz katere ni več prišel..

Toliko enega "intelekta" od multivaca, pa ni sposoben jasno povedati, kako bi po njegovem mnenju

Skratka, ignoriramo virus, vsi živimo kot smo, pocrka 10-20x več ljudi in gremo naprej. Super družba ej.

Glede na to, da nimate nikakršnega dokaza, da bvi se to zgodilo in se tudi ni...ja, lahko bi komot živeli z minimalnimi ukrepi.
Prekleto, še islandija, najbolj precepljena država na svetu je rekla da gredo po naravni poti, ker so cepiva zanič.

Sej vem da je virus v rusiji pogojen drugim pogojem in nacinom sirjenja. Verjetno res mislis da vodka resi vse probleme...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

hyuga ::

Mr.B je izjavil:

multivac je izjavil:

FireSnake je izjavil:

multivac je izjavil:

Conini je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

Sej vem da je virus v rusiji pogojen drugim pogojem in nacinom sirjenja. Verjetno res mislis da vodka resi vse probleme...

Več jih ziher kot pa cepiva. Če drugo ne vodka uniči vsaj bakterije :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hyuga ()

hyuga je izjavil:

Mr.B je izjavil:

multivac je izjavil:

FireSnake je izjavil:

multivac je izjavil:

Conini je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

Več jih ziher kot pa cepiva. Če drugo ne vodka uniči vsaj bakterije :)

No ko zacnes dan s pol litra vodke, bos seveda nekaj casa trajalo..... da se uskladiji ukrepi skladno s trezno glavo.

FireSnack ::

Vodka in totalitarizem sta povezana. Tu si nekako ostal na temi.

49106 ::

Strinjam se, Mr.B ga skoraj vedno bluzi, a tokrat je to počel nekoliko manj, blagor vodki. V več temah izžareva totalitaristične težnje in je velik apologet tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Reycis ::

Conini je izjavil:

feryz je izjavil:

Conini je izjavil:

Točno tako.
Tisti, ki se boji zase, pa ima na voljo zmagovite, ultra nadmočne koktajle dobrodelnih organizacij.

Torej, ti feryz podpiraš depopulacijo. Oukej.

Me prav zanima, kaj misli multivac.

Ena največjih napak v retoriki pro-lockdownerjev je, da ima samo življenje neskončno vrednost v primerjavi z kvaliteto življenja. Jaz sem zaradi ukrepov imel zelo znižaano kvaliteto življenja zadnje leto in pol. Povprečnemu človeku pod 70 so ukrepi že naredili več škode kot pa povprečnemu prebolevniku pod 70 sama korona. Za mlade pa je to sploh totalna katastrofa.
Diversity is our greatest strength

49106 je izjavil:

Strinjam se, Mr.B ga skoraj vedno bluzi, a tokrat je to počel nekoliko manj, blagor vodki. V več temah izžareva totalitaristične težnje in je velik apologet tega.

Ta seveda ko odgovarjam ani vax osebi, ki trdi da je celo Putin na koncu reagiral na enak nacin kot vsi ostali.... Da resna replika, bralnega nerazumiranja, ko se gres stereotipe.

eric_cartman ::

Reycis je izjavil:

Conini je izjavil:

feryz je izjavil:

Conini je izjavil:

Točno tako.
Tisti, ki se boji zase, pa ima na voljo zmagovite, ultra nadmočne koktajle dobrodelnih organizacij.

Torej, ti feryz podpiraš depopulacijo. Oukej.

Me prav zanima, kaj misli multivac.

Ena največjih napak v retoriki pro-lockdownerjev je, da ima samo življenje neskončno vrednost v primerjavi z kvaliteto življenja. Jaz sem zaradi ukrepov imel zelo znižaano kvaliteto življenja zadnje leto in pol. Povprečnemu človeku pod 70 so ukrepi že naredili več škode kot pa povprečnemu prebolevniku pod 70 sama korona. Za mlade pa je to sploh totalna katastrofa.

Res je.. Jaz sem totalno proti lockdownu.. Ampak za to je potrebna precepljenost prebivalstva.

Problem je, če ni precepljenosti.. Potem pa sem toliko več ljudi znajde v bolnišnični oskrbi..

Pa ne mi zdaj modrovat, da tudi če se cepiš lahko dobiš Covid.. Da.. Lahko.. Ampak v 99% brez kakršnih koli posledic in z blagimi simptomi.. Simptomi, ki sicer ne bi bili tako blagi, če ne bi bili cepljeni.

Logika je simpl.. Ne lockdownom? Super.. Sem za.. Cepi se.

111111111111 ::

Reycis je izjavil:

Mladi so zelo prilagodljivi. Mogoče bi malo pogledal po zgodovini, kako se je obravnavalo širjenje nalezljivih bolezni. Bolj v stilu ostani doma ali streljam. Sploh ne gre ali si za lockdown ali ne. Predlagaj boljšo rešitev od izolacije.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

feryz ::

Streljanje, kot ga ti omenjaš?
Jaz sem pripravljen. Tudi če municije zmanjka, imam rešitev.

gruntfürmich ::

žal ta neuporabna rja ni biti pripravljen...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

D3m ::

Ta rja še strelja. :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

Mam še arzenala, nič bat. Sicer ni pisan name, ampak če bo rabil, te ne bo nihče po papirjih vprašal.

CiClon ::

Najbolj lol pri vsem tem je, da bi ti isti anti lockdownerji in "Covid ne obstaja" ekipa, v primeru neukrepanja države in umiranja v tisočih zaradi nabasanih bolnic, bili najbolj glasni, kako nas država pusti umirat. Samo za kapital gre!

In iste teorije - nekdo vodi to iz ozadja! Sponzorji! Depopulacija! Interesi! ... le smer kritike bi se spremenila.

Ker to ni odvisno od argumentov, ampak bolj od psihološkega profila zadevnega osebka.

Utk ::

CiClon je izjavil:

Najbolj lol pri vsem tem je, da bi ti isti anti lockdownerji in "Covid ne obstaja" ekipa, v primeru neukrepanja države in umiranja v tisočih zaradi nabasanih bolnic, bili najbolj glasni, kako nas država pusti umirat. Samo za kapital gre!

In iste teorije - nekdo vodi to iz ozadja! Sponzorji! Depopulacija! Interesi! ... le smer kritike bi se spremenila.

Ker to ni odvisno od argumentov, ampak bolj od psihološkega profila zadevnega osebka.

To ni lol, ampak logično. Oblast laže. Pika. Poleg tega, da je nesposobna. Karkoli dela, dela narobe. To je 1x1. Zmeraj bilo in zmeraj bo. Morda je kdo tudi v ozadju, pametnejši, morda ni. Ampak oblast pa definitivno laže, ker samo z lažjo lahko prekrije svojo nesposobnost. To velja za Slovenijo, EU, ZDA, Kitajsko, vse. Kdo od glavnih si upa rečt, nimamo pojma kaj delamo? Čeprav je jasno, da nimajo. Ampak morda jim bi potem vsaj ostalo verjeli. Njih skrbi samo njihov položaj naslednja 4 leta. Zato morajo lagat. Tudi če bi priznali, da nimajo pojma, jih bi zamenjal drug, ki tudi ne bi imel pojma, bi pa bolje lagal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

To ni lol, ampak logično. Oblast laže. Pika. Poleg tega, da je nesposobna. Karkoli dela, dela narobe. To je 1x1. Zmeraj bilo in zmeraj bo. Morda je kdo tudi v ozadju, pametnejši, morda ni. Ampak oblast pa definitivno laže, ker samo z lažjo lahko prekrije svojo nesposobnost. To velja za Slovenijo, EU, ZDA, Kitajsko, vse. Kdo od glavnih si upa rečt, nimamo pojma kaj delamo? Čeprav je jasno, da nimajo. Ampak morda jim bi potem vsaj ostalo verjeli. Njih skrbi samo njihov položaj naslednja 4 leta. Zato morajo lagat. Tudi če bi priznali, da nimajo pojma, jih bi zamenjal drug, ki tudi ne bi imel pojma, bi pa bolje lagal.

Hmmm... V nekaterih primerih vsekakor, posploševanje pa je nevarno. Vsaka oblast je naredila dobre in slabe ukrepe. Tudi cepiva niso samo slaba in tudi ne neka čudežna rešitev. Tudi pri oblasti je tako.

Če oblast naredi kaj dobrega, je to bolj po nesreči, ali je pa to stranski produkt nečesa še veliko boljšega za njih.

Zgodovina sprememb…

Horzen ::

Saj smo že, samo štempla še ni. To bo potem za nazaj se ugotavljalo s strani zgodovinarjev. Ponovno...

D3m je izjavil:

Ta rja še strelja. :)

ni problem če strelja, problem je ker so takšne zadeve nenatančne, nezanesljive, uporabniki nevešči uporabe, pomanjkanje nabojev, avtomatski režim ognja itq katastrofa, merjenje takšno da vprašanje če na 50m sploh zadaneš silhueto človeka.

zato si s takšnimi zadevami še kje samemu sebi najbolj nevaren; ali ti nisi za drugega nič nevaren ali pa ti daje lažno upanje varnosti in te drugi že z nožem onesposobi... imho

multivac ::

eric_cartman je izjavil:

Res je.. Jaz sem totalno proti lockdownu.. Ampak za to je potrebna precepljenost prebivalstva.

Problem je, če ni precepljenosti.. Potem pa sem toliko več ljudi znajde v bolnišnični oskrbi..

Pa ne mi zdaj modrovat, da tudi če se cepiš lahko dobiš Covid.. Da.. Lahko.. Ampak v 99% brez kakršnih koli posledic in z blagimi simptomi.. Simptomi, ki sicer ne bi bili tako blagi, če ne bi bili cepljeni.

Ne. V resnici ne veš kaj govoriš, oprosti.

Lockdown je "nov" koncept, še posebej tak kot smo ga imeli. Niti ne veš kako cepiva delujejo, če delujejo in če imajo družbene posledice.
Trditi, da je to prava smer je pač papiganje mnenja nastavljene stroke.
V resnici nihče ne ve kaj je pravi način.
Kvečjemu vemo, da pri gripi je smiselno omejiti obiske v DSO in bolnice. Od tu naprej lahko kaj dogradimo. Vse ostalo je vlečenje vn iz riti.
Public Health Emergency of International Concern -> PHEIC

Nekaj se govori da ne bo več lockdownov never ever.

multivac je izjavil:

Lockdown je "nov" koncept, še posebej tak kot smo ga imeli.

V resnici ne veš kaj govoriš, oprosti.

Leta 1972 je bil v jugi izbruh ošpic. Ukrepi so bili podobni današnjim, samo da se ni dalo sikat po forumih kako je vlada neumna.

HappyPills ::

Itak da bo. Za necepljene ze cez kak teden.

HappyPills je izjavil:

Itak da bo. Za necepljene ze cez kak teden.

A taborišče je že končano? Tisto s kapacitetami za 14 mio ljudi v okolici Dupleka?

HappyPills ::

Nevem to treba v sisednjo temo. Pogledat. Tam se objavlja najnovejse misterije.

hyuga ::

chrush je izjavil:

Mislim, da pretiravate tako eni, kot drugi. Ne recem da nam gre zelo slabo, ne recem pa tudi, da nebi moglo iti boljse. Menim, da bo treba v politiki narediti rez generacije, da pride na oblast mlajsa generacija, neobremenjena s pretekostjo in drzna za prihodnost. Pa pri tem ne mislim Cusa in njegovih kljukcev, ker ti so ze kontaminirani. Recimo neka studentska stranka, ki nima politicnih izkusenj, ampak voljo.

Ti to resno?
Vsaka čast za upanje in pogum.
Ti meniš kaj bo treba narediti, a verjetno še sam sebi ne verjameš, da se bo to zgodilo v naslednjih letih.

živimo z nategom tisočletja in to samo še poslabšuje situacijo. tu sploh ni nič za debatirati

we r fucked

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hyuga ()

chrush ::

hyuga je izjavil:

Ti to resno?
Vsaka čast za upanje in pogum.
Ti meniš kaj bo treba narediti, a verjetno še sam sebi ne verjameš, da se bo to zgodilo v naslednjih letih.

Hja, upati je treba, mi je pa kristalno jasno, da je to izvedljivo na ravni znanstvene fantastike.

multivac je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

Lockdown je "nov" koncept, še posebej tak kot smo ga imeli. Niti ne veš kako cepiva delujejo, če delujejo in če imajo družbene posledice.
Kvečjemu vemo, da pri gripi je smiselno omejiti obiske v DSO in bolnice. Od tu naprej lahko kaj dogradimo. Vse ostalo je vlečenje vn iz riti.

No ti pomagam.
Vceraj sem bil v Ljubljani.
Na avtobusu so vsi nosili masko kot nagobcnik. Brez maske je bilo skoraj toliko ljudi kot s pravilno namesceno masko. Ob ljubljanici je bilo nsbito polno.
Potem pa jamrate, ko drzite stango, mi smo svobodno neumni in gremo v nov lockdown ker ukrepi ne delujejo.
Pustimo da taki kot ti niti ne vejo kaj je karantena.

multivac je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

Ti me dejansko prosiš, da naj neham poslušati stroko in začnem verjeti tebi (...papiganje mnenja nastavljene stroke?)?

Zdaj boš rekel NE. Samo želim, da bi ljudje kritično razmišljali.. PA SAJ.. Saj to delamo. Kot kritičen človek moram precenit ali bom bolj zaupal stroki ali kavč strokovnjakom na facebooku. Aja... Saj res.. Tistih par procentov zdravnikov, ki nasprotujejo cepljenju pa so "GOOD GUYS".. Ker oni pa nimajo svoje agende? Kako to veš? Al moram spet verjeti tebi na besedo.. Ali zato, ker so se "uprli" velikim korporacijam, ker so nekoč delali tam in potem izgubili službo, zdaj pa študirajo, kako jim škodovat?

Jst ne pravim, da so korporacije zaupanja vredne.. Pravim le, da bom poslušal 99% stroke. 1% je z razlogom 1%.

Meanwhile, ker je bil ravno Cuban včeraj tukaj.. Mimogrede močan zagovornik cepljenja in strogo proti lockdownom...

Mark Cuban
@mcuban
·
Aug 8
More #CovidMath, there are about 1m practicing doctors in the US. 4% of 1m is 40k, if, 55% of 40k don't plan on getting the Vax, that means there COULD be 22k docs questioning the Vax. If you are talking to one of the 22k, please ask at least one of the 978k for a 2nd opinion.

v odgovoru na tole trditev, da ne bo vzeto iz konteksta:
Steve Marchand
@marchandsteve
· Aug 8
Replying to @KyleWAlpha and @mcuban
It's not "some" doctors - virtually the entire medical community, including those from the Trump & Biden Admins - are urging us all to get vaccinated. 96+% of practicing physicians in an AMA survey have been vaccinated (as of early June); about 45% of the remaining plan to do so.

Kot pravim.. Če že dvomiš v cepivo in sprašuješ za mnenje teh par doktorjev, ki so proti.. Potem vprašaj še ostalih 99%, ki so za cepljenje.

Ampak pridemo do take catch22 situacije, kjer boš trdil, da je 99% stroke podkupljene, preostane pošten 1%, ki nima slabe agende in dejansko želi pomagat ljudem. Ti povem, da si v zmoti.

Poskusi tako narest pri vsaki stvari, da poslušaš 1 % stroke in ne 99% tistih, ki se z njimi ne strinjajo. Pa ti garantiram, da boš v življenju bankrotiral in bil nesrečen.

Zgodovina sprememb…

klemenSLO ::

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/zakaj...

...Glavni islandski epidemiolog Thórólfur Gudnason je tako prejšnji teden ugotovil enako kot njegova danska kolegica Tyra Grove Krause, namreč da cepljenje ni privedlo do kolektivne imunosti, kot so upali, navaja The Nation...

..Podatki izraelskega ministrstva za zdravje kažejo, da se je učinkovitost cepiva podjetja Pfizer/BioNTech v državi od začetka junija močno zmanjšala. Po podatkih ministrstva cepljenje preprečuje okužbo le v 39 odstotkih primerov, težji potek bolezni pa prepreči v 91 odstotkih primerov.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

eric_cartman je izjavil:

Ampak pridemo do take catch22 situacije, kjer boš trdil, da je 99% stroke podkupljene, preostane pošten 1%, ki nima slabe agende in dejansko želi pomagat ljudem. Ti povem, da si v zmoti.

stroka vedno znova ugotavlja nove in nove stvari, torej so pretekle ugotovitve napačne. tako glede kovida, tako glede ostalih zadev. kar pojdi pogledat kakšno starejšo enciklopedijo, kako je v nekaterih stvareh neuporabna.

potem pa imamo še lockdown, ki pa je odvisen izključno od politike določenih držav. in ker so politiki pokvarjeni, jim ne verjamemo.

in tako pridemo do situacije, ko se znansetvena stroka vsak dan znova popravlja - torej se je učiraj motila, in politika izvaja ukrepe ki koristijo samo njej, z izgovorom na (napačna) navodila stroke.

in objektivni zaključek je, da je vsa pandemija en velik nateg. vključno s cepljenjem, ki koristi izključno za lažji potek bolezni in ne izkoreninjenju le-te.

Zgodovina sprememb…

Glavni islandski epidemiolog Thórólfur Gudnason je tako prejšnji teden ugotovil enako kot njegova danska kolegica Tyra Grove Krause, namreč da cepljenje ni privedlo do kolektivne imunosti, kot so upali, navaja The Nation...

troka vedno znova ugotavlja nove in nove stvari, torej so pretekle ugotovitve napačne. tako glede kovida, tako glede ostalih zadev. kar pojdi pogledat kakšno starejšo enciklopedijo, kako je v nekaterih stvareh neuporabna.

To je en tak primer zmote. AMPAK!!! Pred pol leta niso UPALI, da bo cepivo kaj rešilo, ampak so to čisto jasno trdili. Vraga, Krek in kompanija to trdijo še danes. Tistim, ki so rekli, da cepivo ne bo rešitev, so govorili anticepilci in flateartherji. Sori, taki stroki jaz zaupal ne bom. Torej je tudi to čisto logičen zaključek:

in objektivni zaključek je, da je vsa pandemija en velik nateg. vključno s cepljenjem, ki koristi izključno za lažji potek bolezni in ne izkoreninjenju le-te.

Ne moreš ti zviška gledat na vse ostale, lagat in obenem pričakovat, da ti bojo ljudje zaupali. Za to ugotovit rabiš kakšnih par razredov OŠ, doktorjem, česarkoli, bi pa to res moralo bit samoumevno. In ja, lažejo, direkt lažejo. Eno je nekaj domnevat in potem rečt, ni tako kot smo upali, drugo pa kričat naokoli, trdit, zmerjat, in potem ko ti res ne ostane več drugega, še zmeraj krivit tistih par procentov, ki te niso upoštevali, in nazadnje priznat, da si se pač motil. To ni pomota, to je laganje.

Zgodovina sprememb…

LuiIII ::

Pa saj cepivo je za nas cepljene rešitev: svobodno se lahko gibljemo iz države v državo, hodimo na prireditve, pa v lokale,... Zato sem se, kljub temu, da sem imun na razne gripe in COVID-e, cepil. No pa če je zaradi ceplenja potek bolezni v 90% bistveno lažji in je zaradi tega zdravstveni sistem manj obremenjen...

Cepivo rešitev? Virus se širi naprej, a je manj hospitalizacij. Razlog za manj hospitalizacij je seveda cepivo in ne to da se okužijo mladi, ki v 99% ne rabijo bolnice.
Zanimivo cepivo da deluje samo na hospitalizacije... Znanost je včasih čudna in si jo težko tolmačimo.

Cepivo je rešitev proti lockdown-om.

Prelepo bi bilo, če bi razvili imunost.. Ampak vedno vzameš rešitev, ki je boljša kot nič.

V tem primeru je to manjša možnost za to, da okužbo sploh dobiš. Ker tega ni zanikal noben epidemiolog. Epidemiolog je v zgornjem primeru zgolj zanikal imunost. Ne pa to, da je manjša možnost, da pristaneš v bolnici in veliko manjša možnost, da virus dobiš in ga širiš naprej.

To mi je jasno, da tudi po 500 straneh razprave ne bomo prišli skupaj. Ker za vas je prava rešitev ta, da mladi tako ali tako ne čutijo posledic.

Ampak mladi ne povejo tega, da poleg tega da so okuženi še vedno skačejo naokrog po trgovinah in se jim hebe za vse druge. In če bi imeli "mladi" pa ne verjamem, da so samo mladi problem v Sloveniji toliko spoštovanja do sočloveka, potem bi se šli cepit zato, da je manjša možnost, da dobiš virus, da je manjša možnost, da ga preneseš naprej in da je zelo majhna možnost, da pristaneš v bolnici.

Če to ni zadosti velik razlog, potem nič ne more bit zadosti velik razlog. Potem je rešitev zgolj to, da virus mutira ravno toliko, da prizadane tudi mlade.

Samo potem smo obsojeni na lockdowne. Ker dobro vemo pri primeru iz Španije, ko je potem okužen veselo letal še po Hrvaški obali. To ne pomeni, da virus ne obstaja.. To pomeni zgolj to, da je tak egoist od človeka, ki se mu fučka za vse druge in ni pripravljen ostat doma in nekomu, ki nima take sreče kot on, lahko reši življenje.

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

LuiIII je izjavil:

Pa saj cepivo je za nas cepljene rešitev: svobodno se lahko gibljemo iz države v državo, hodimo na prireditve, pa v lokale,... Zato sem se, kljub temu, da sem imun na razne gripe in COVID-e, cepil. No pa če je zaradi ceplenja potek bolezni v 90% bistveno lažji in je zaradi tega zdravstveni sistem manj obremenjen...

Res' Poskusi iti v Nemčijo. Tam boš potreboval test. Pa še kakšna država se najde, v jeseni in pozimi bo pa v večini držav test pogoj.

kriptobog je izjavil:

LuiIII je izjavil:

Res' Poskusi iti v Nemčijo. Tam boš potreboval test. Pa še kakšna država se najde, v jeseni in pozimi bo pa v večini držav test pogoj.

Tudi če si cepljen? Vir?

Vize, fantički. Samo še vprašanje časa je. Par mesecev.
Par držav že ne jebe več PCT, samo še lastni T. In to se bo s prihodom zime samo še stopnjevalo.

LuiIII je izjavil:

Ta rešitev bo rešitev do konca avgusta, morda še del septembra, oktobra sigurno več ne.

eric_cartman je izjavil:

Cepivo je rešitev proti lockdown-om.

Prelepo bi bilo, če bi razvili imunost.. Ampak vedno vzameš rešitev, ki je boljša kot nič.

V tem primeru je to manjša možnost za to, da okužbo sploh dobiš. Ker tega ni zanikal noben epidemiolog. Epidemiolog je v zgornjem primeru zgolj zanikal imunost. Ne pa to, da je manjša možnost, da pristaneš v bolnici in veliko manjša možnost, da virus dobiš in ga širiš naprej.

To mi je jasno, da tudi po 500 straneh razprave ne bomo prišli skupaj. Ker za vas je prava rešitev ta, da mladi tako ali tako ne čutijo posledic.

Ampak mladi ne povejo tega, da poleg tega da so okuženi še vedno skačejo naokrog po trgovinah in se jim hebe za vse druge. In če bi imeli "mladi" pa ne verjamem, da so samo mladi problem v Sloveniji toliko spoštovanja do sočloveka, potem bi se šli cepit zato, da je manjša možnost, da dobiš virus, da je manjša možnost, da ga preneseš naprej in da je zelo majhna možnost, da pristaneš v bolnici.

Če to ni zadosti velik razlog, potem nič ne more bit zadosti velik razlog. Potem je rešitev zgolj to, da virus mutira ravno toliko, da prizadane tudi mlade.

Samo potem smo obsojeni na lockdowne. Ker dobro vemo pri primeru iz Španije, ko je potem okužen veselo letal še po Hrvaški obali. To ne pomeni, da virus ne obstaja.. To pomeni zgolj to, da je tak egoist od človeka, ki se mu fučka za vse druge in ni pripravljen ostat doma in nekomu, ki nima take sreče kot on, lahko reši življenje.

zadnja poročila kažejo da cepljenje ne vpliva na zmanjševanja širjenja.
ker če bi bilo to res (za cepljenje zmanjšuje širjenje virusa), bi posledično razvili imunost ker bi se virus vedno težje širil. ker pa tega izgleda da ne zmoremo, je posledica tega da cepljenje ne zmanjšuje prenos virusa.

torej cepljenje ni nobeden pogoj da ne bi imeli več lockdowna (glede na število okuženih, in ne glede na število na ventilatorjih - ker število na ventilatorjih se bo morda znižalo ker jih je veliko cepljenih kar olajša potek bolezni; pa še prekužili smo se deloma), ampak je to samo politično vprašanje.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

stroka vedno znova ugotavlja nove in nove stvari, torej so pretekle ugotovitve napačne. tako glede kovida, tako glede ostalih zadev. kar pojdi pogledat kakšno starejšo enciklopedijo, kako je v nekaterih stvareh neuporabna.

potem pa imamo še lockdown, ki pa je odvisen izključno od politike določenih držav. in ker so politiki pokvarjeni, jim ne verjamemo.

in tako pridemo do situacije, ko se znansetvena stroka vsak dan znova popravlja - torej se je učiraj motila, in politika izvaja ukrepe ki koristijo samo njej, z izgovorom na (napačna) navodila stroke.

Lahko tudi obrnes, promoviranje da je bs, je privedlo da bodo korporacije prodajale se tretjo dozo, politika pa se dodatno kuverto.

49106 ::

Že to, da je politika dobila (dodatno) kuverto, nam pove, kako potrebni so ukrepi, vključno s cepljenjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

bluefish ::

eric_cartman je izjavil:

Tudi če si cepljen? Vir?
Da, tudi: https://www.auswaertiges-amt.de/en/coro...

https://www.rtvslo.si/svet/vzpon-zeleni...

evo. zeleni že harajo po nemčiji, temu bo posledično sledila vsa evropa.
zeleni so skrajni levičarji, ki so sponzorirani s strani američanov da plešejo tako kot oni želijo.
cilj levakov pa je seveda diktatura, zakamuflirana v 'skrb za okolje'.
zelo pričakovano.

gruntfürmich je izjavil:

zeleni so skrajni levičarji, ki so sponzorirani s strani američanov da plešejo tako kot oni želijo.
zelo pričakovano.

Realno so nemci hud politicen in gospodarski tern ameriki, ampak ja ko zakljucujes z manjkom znanja.

widj3098dj32 ::

gruntfürmich je izjavil:

zelo pričakovano.

Kaj pa pricakujes od naroda, ki mu ONI perejo mozgane od 1945 naprej?

Gagatronix ::

Jansi se kar kolca po prejsnjem sistemu, ja. Saj smo vsi videli tisto pismo, ki ga je spisal, ko so ga zabrisali ven iz KPJ.

Gagatronix je izjavil:

Jansi se kar kolca po prejsnjem sistemu, ja. Saj smo vsi videli tisto pismo, ki ga je spisal, ko so ga zabrisali ven iz KPJ.

Skoda ker imajo partizani in anivax mladina tezavo s prostato, pa si ne upajo. Kje je ta vas partizanski duh.

Slopek ::

Mr.B je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Skoda ker imajo partizani in anivax mladina tezavo s prostato, pa si ne upajo. Kje je ta vas partizanski duh.

Če je Bill imel zares kaj pri vsej zadevi, vemo kdo bo "brezjajčnik" :))). Je povedal, kar je.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Precepljenosti na COVID ni, kaj sedaj... (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47783147 (78358) RedDrake

Južnoafriška različica virusa pri nas ! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29533335 (26123) sharp126325

Več podobnih tem