» »

Občutljivost na jajca

Občutljivost na jajca

zobnik ::

Zakaj pride do tega , znaki so slabo počutje, slabost, vrtoglavica, nezbranost, utrujenost, nastopi po cca 1 dnevu po zaužitju več jajc. Po parih dneh spet vse normalno, če se jih seveda ne je.
Kako si pomagat?

janezvalva ::

poskusi znižat delež jajc v tvoji dieti
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Kvinta ::

Kaj to pomeni več jajc naenkrat 10+ ?
A.C.A.B

8====D~~ ::

Je to edina hrana, ki ti dela probleme?

NuMaN ::

Če jajca kupuješ v trgovini, naj bodo BIO ...
Res je razlika med njimi in tistimi iz hlevske reje (meni je bila razlika tudi glede tistih s proste reje).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

Horas ::

8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

8====D~~ je izjavil:

Je to edina hrana, ki ti dela probleme?

Jajca, meso in vse kar je predelano iz tega.

Najmanj težav z zelenjavo in domačim kruhom iz polnozrnatih mok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

IL_DIAVOLO ::

Rodil si se kot vegan.

Rip
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Badwolff ::

Ne jest jajc? Zakaj sploh sprašuješ?

GrX ::

Pač imaš alergijo na jajca?!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GrX ()

mirator ::

Hm, se mi zdi, da je to trol tema ali pa zgrešen forum. V kakšnem medicinskem ali prehrambenem forumu, bi ti na tvoje vprašanje prav gotovo ustrezno odgovorili. Na S-T pa se bomo seveda razpisali, glede na lsstne izkušnje. Za nekoga so jajca povsem neškodljiva, za nekoga drugega v določenih mejah priporočljiva in zopet za nekoga tretjega v točno odmerjenih količinah zahtevana.

Zato vprašam...neki časa nazaj sem jih po 10/teden...zdej ob 3 mam težave naslednji dan.

mirator ::

Poglej, tukaj ravno nismo zdravniki. Simptomi težav zaradi uživanja jajc so pač pri pri različnih ljudeh, različni. Pa si pomislil, da bi o tem povprašal svojega zdravnika? Prepričan sem, da bi ti dal pregledat kri, mogoče tudi urin pa seveda krvni tlak (vse to te nične stane).

+ meso/mesni izdelki

HappyPills ::

To bo reakcija na beljakovine lahko.lahko gre za resnejso stvar. Pojdi k zdravniku da ti da pregledat stvari predvsem kri.

Najabolj na jajca, če jih 1 dan prej pojem 3-4 in še pol naslednji dan kej sladkega narejen iz njih tam 2-3. Potem sem po 2 dneh spet kot nov, mi nič ne fali.
Meso kupljeno, tko tam v trgovin večina ne kupuje smeti...še zmeraj pojem mal pečenice domače in suho salamo, mleko, pa nimam takih težav.

Bizkit45 ::

sej forum je zato da vprašaš, razumem, ampak kaj pričakuješ od odgovorov?
Sam si že našel krivca za slabo počutje (jajca) in več kot da jih ne ješ ti ne moremo svetovati. Za kaj več pa dohtarji in analize krvi kot so ti že predlagali.
V bistvu moraš biti vesel da si našel krivca, nekateri imajo celo življenje probleme pa kljub analizam ne najdejo vzrokov. Tko da BODI VESEL in simply put, ne jej jajc ;)

IL_DIAVOLO ::

Jaz tudi ne jem mleka, ker dobim mozolje, pač ne jes ce ti skodi. Kaj se butla delas.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

kriptobog ::

Poskusi prepeličja jajca. Malo več jih boš pojedel kot kurja, ampak so bolj zdrava in lahko, da ti ne bodo povzročala problemov.

destroyer2k ::

kriptobog je izjavil:

Poskusi prepeličja jajca. Malo več jih boš pojedel kot kurja, ampak so bolj zdrava in lahko, da ti ne bodo povzročala problemov.

Prvo zdravniku, potem lahko kaj poskuša. Ne vem kako sploh lahko podaš takšen predlog, ker prvo mora dobiti diagnozo in na podlagi diagnoze iskati alternativo.

kriptobog ::

destroyer2k je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Prvo zdravniku, potem lahko kaj poskuša. Ne vem kako sploh lahko podaš takšen predlog, ker prvo mora dobiti diagnozo in na podlagi diagnoze iskati alternativo.

Vprašal je po nasvetu na forumu in dobil primeren odgovor. Če bi vprašal zdravnika, bi vrjetno dobil drugačen odgovor.

Lahko probaš tudi mehko kuhana. Bi znalo biti bolje. Drugače pa itak da k zdravniku. Lahko, da gre za vnetje želodčne sluznice ali kaj podobnega. Ni tako redko.

Jajca so bla kriva in nič druegga, danes se počutim odlično....ok izogibanje jajcem to itak.
Ampak kaj je takega v jajcih da sem reakcijo dobival.

koyotee ::

Verjetno ti ne delajo vsi zobniki.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: zobnik ()

Kvinta ::

Probaj ločeno 1x pojej samo 5 beljakov pol pa drugič drugič samo 5 rumenjakov mogoče ti samo beljak al pa rumenjak dela probleme ... zakaj bi se odpovedal celi jajci če ti recimo škodi samo beljak :D
A.C.A.B

111111111111 ::

zobnik je izjavil:

Zakaj pride do tega , znaki so slabo počutje, slabost, vrtoglavica, nezbranost, utrujenost, nastopi po cca 1 dnevu po zaužitju več jajc. Po parih dneh spet vse normalno, če se jih seveda ne je.
Kako si pomagat?

Mogoče pa nisi gej?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Ben Dover ::

Nojevo jajce?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ben Dover ()

Goran's Blog ::

Mogoče si postal alergičen na preveč beljakovin.
Pojdi k zdravniku, na testiranje in bo...

mahoni ::

zobnik je izjavil:

Jajca so bla kriva in nič druegga, danes se počutim odlično....ok izogibanje jajcem to itak.
Ampak kaj je takega v jajcih da sem reakcijo dobival.

Ni kurca. Kako naj vemo kaj je v jajcih? Pac alergija.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

sekvap ::

Moja ima tudi alergijo na jajca. Znaki so slabost, glavobol in utrujenost. Njej najbolje pomaga alkohol, po pol litra vina nima več težav.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poli vs Ptujska posebna (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9111591 (8261) APPluk
»

Jajca in holesterol (strani: 1 2 )

8816090 (11564) donvito
»

katere proteine kupiti (strani: 1 2 3 4 )

15039984 (17154) link_up

zasrtupitev s salmonelo (strani: 1 2 )

579516 (8335) Ziga Dolhar
»

Proteinska hrana

3814774 (14028) kukanja

Več podobnih tem