Forum » Loža » Poli vs Ptujska posebna
Poli vs Ptujska posebna
SuperKripto ::
SuperKripto je izjavil:
priporocam ti, da se pozanimas za kemijsko sestavo izdelka in se pozanimas kaksen vpliv imajo. Vprasanje koliko bos potem bil navdusen nad izdelkom.
Me res zanima kaj ti ješ ,če preverjaš kemijske sestave prehrambenih izdelkov LOL
mi je povedal strokovnjak, ki se s tem ukvarja. Drgac pa lahk vsak preveri na spletu. Jem normalno hrano, kar mocno procesirana hrana ni. Morda se vam zdi, da je to normalna hrana, mogoce je to postala normalna hrana, ker so reklame prevec vplivale na vas? Pa ojacevalci okusa pri procesirani hrani zasvojijo, ni enostavno prenehat? Me prav zanima kaksen okus bi imela taksna hrana brez vseh teh umetnih dodatkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SuperKripto ()
zobnik ::
Gagatronix je izjavil:
nič predelanega ne jem, sploh pa ne poli in ptujske al kaj je že to zaena kemija, 20 let nazaj vem da so ble vrhunske
Aha, zivis torej od lufta in dobre volje ? Aja, ne, sej res, luft je kemija! /s
A v poli salami sploh je kaj mesa? Sm mislu da so not sam zmlete lesene gajbe, nekaj kurjega dreka, možganov, perja ter kljunov.
doma je kmetija, sicer pa klobase, hrenovke , domače so predelane, ampak vemo kaj je notri v njih. Vrhunska kvaliteta ker tiste iz trgovine so bljek. Je pa tudi cena krepko nižja od domačih.
c3p0 ::
Gagatronix je izjavil:
Oboje so mesni odpadki, razlika je le v dodatkih. Pa mogoče vprašaj v ruščini, niet razumiet.
Si spet malo prevec sosedovo Micko poslusal ?
Imaš test ZPS kako dobro se je odrezala "Polika", hint: že med ostalimi klobasami tega ranga zelo slabo. Če Micka dela tam ne vem.
m0LN4r ::
mmmm lej kako lepo kljuvajo zrnca, na istem mestu kjer serjejo in ta drek ze 10 let masirajo z nogami, celo pa ce dezuje, mmm njam njam, pa tut kak kupcek gnoja, ce je blizu rade razkopavajo cel dan, mmmmmm
Zato pa so domac bio pnajboljsi, k se pacajo v svojem dreku cel dan.
Kemija? Pa saj lahko malo z biokilom pospricas njihov wc/kuhno:
Zato pa so domac bio pnajboljsi, k se pacajo v svojem dreku cel dan.
Kemija? Pa saj lahko malo z biokilom pospricas njihov wc/kuhno:
Maščoba je obdelana na toploti in to je to. Ničesar drugega.Superduper rakotvorna mast, najvec kancerogenov v prekuhavanju domace masti, njam njam.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
mancini ::
Od kdaj pa kure kluvajo svoj drek?Ze odkar obstajajo kmecke kure, katerim kmeti ne dodajo vitaminov vprehrano in so podhranjene, ker so prepuscene samemu sebi.
Ti še res nisi kure videl, od kdaj pa so prepuščene same sebi. To da so pašne ne pomeni da nimajo nekje v kurniku nasipane pšenice, koruznega šrota, ... in sveže vode. In taka kura ni nikdar lačna, kaj šele podhranjena
m0LN4r ::
Samo za tebe, sveze zmetan gnoj, kdo so prvi gostje na zurki dreka:
Omnom nom, se polek zgornjih ko po lastnem dreku korakajo in kljuvajo cen dan.
To pa je kokosnja gourmet poslastica.
To je ta pravo domace. Ce kura ne stoji v svojem dreku cel dan, potem ni domaca kura.
Tam kjer jih pa majo zdaj se v travici, cez 5 let trava vec ne bo rasla.
Omnom nom, se polek zgornjih ko po lastnem dreku korakajo in kljuvajo cen dan.
To pa je kokosnja gourmet poslastica.
To je ta pravo domace. Ce kura ne stoji v svojem dreku cel dan, potem ni domaca kura.
Tam kjer jih pa majo zdaj se v travici, cez 5 let trava vec ne bo rasla.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Voluharr ::
Jah očitno eni res še niso videli kure drugje kot na nalepki in morda v kakem špilu.
Ja kura gre takoj na gnoj, ker so tam gliste in ostali črvi. Sam gnoj jo ne zanima kaj preveč.
Tisti, ki kure še ni videl od blizu misli, da se sprehajajo samo po zeleni travi...
Za EKO kmetijo je minimalna površina pašnika 10m^2 na kuro (če smo že pri jajcih).
In v praksi zgleda tako, da je okoli kurnika vse golo, pa ni važno koliko je kur, žito in voda pa sta vedno dostopna v kurniku in če pri stalni hrani kura strada, se je potrebno vprašat o mentalnem zdravju opazovalca...
Ja kura gre takoj na gnoj, ker so tam gliste in ostali črvi. Sam gnoj jo ne zanima kaj preveč.
Tisti, ki kure še ni videl od blizu misli, da se sprehajajo samo po zeleni travi...
Za EKO kmetijo je minimalna površina pašnika 10m^2 na kuro (če smo že pri jajcih).
In v praksi zgleda tako, da je okoli kurnika vse golo, pa ni važno koliko je kur, žito in voda pa sta vedno dostopna v kurniku in če pri stalni hrani kura strada, se je potrebno vprašat o mentalnem zdravju opazovalca...
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si
Goran's Blog ::
Goran's Blog je izjavil:
Sploh ni res, domaca jajca sem konzumiral do konca studentskih let. Presaltal sem pred kratkim 3-4 leta komaj.Meni domaca jajca po okusu sploh niso dobra, prevec mocn rumenjak, premal beljaka. Kure kljucajo svoj drek cel dan, eh.
Seveda, da ti niso dobre ker si navajen tistega kupljenega sranja ;)
To je spet una debata, k so domace klobase najboljse. Eh. Prevec subjektivna tema.
Tut ocvirki so nekaterim super, pa niso nic drugega kot 99,9% nezdrava segrevana mascoba tle je ze res debata, ce ni poli bolj zdrav od ocvirkov.
Seveda potem si prešaltal na kupljene ker so ti bile kao bolj dobre... a dej govori ti komu drugemu to.
Prašičja maščoba je veliko boljša kot veliko drugih olj...
Drugači pa čim manj kupljeno predelanih stvari.
starfotr ::
Saj folk tudi časti alpsko mleko, kot nekaj najboljšega. Domačega pa ne marajo. Kdo bi jih razumel.
Poznam celo eno finočo s kmetije, ki domačega mleka ne pije in na kmetiji kupujejo alpsko. Svašta.
Poznam celo eno finočo s kmetije, ki domačega mleka ne pije in na kmetiji kupujejo alpsko. Svašta.
Goran's Blog ::
Ja ker je "alpsko" samo iz krav katere se pasejo v "alpah".
Človek, ki se navadi okusa z ojačevalci ne pozna več pristnega okusa hrane in to je problem.
Človek, ki se navadi okusa z ojačevalci ne pozna več pristnega okusa hrane in to je problem.
m0LN4r ::
Domace mleko ima duh po stali, to se pa tudi voha ne samo okusi. Pravo domace, ne tisti na pol moderno domace.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Matevz96 ::
Domace mleko ima duh po stali, to se pa tudi voha ne samo okusi. Pravo domace, ne tisti na pol moderno domace.
Domače mleko nima nobenega vonja po štali, razen v primeru ko kmet neve kaj so osnove higiene. Pač negre da bo najprej krave nahranil potem počistil gnoj zatem pa še molzel brez da bi se preblekel oz. vsaj roke umil. Če pa se drži vsaj minimalnih higienskih standardov pa tega ne boš opazil. Če pa je zate malo higiene "moderno domače" potem pa sploh nimam komentarja.
#hooldthedoor
bambam20 ::
Domace mleko ima duh po stali, to se pa tudi voha ne samo okusi. Pravo domace, ne tisti na pol moderno domace.
Ja seveda. Ne vem na katero kmetijo ti zahajaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Goran's Blog ::
Domace mleko ima duh po stali, to se pa tudi voha ne samo okusi. Pravo domace, ne tisti na pol moderno domace.
Hahaha dobra ta.
Nekaj moreš ločit med kmetijami.
So kmetje kateri krmijo živali z silažo in nato dobi mleko duh po silaži...ja to je duh po silaži in ne po štali.
So pa kmetije kjer krmijo s suhim senom itd... ostali del leta ko lahko so pa na paši to pa ima vonj pač po mleku.
No zdej ko sem ti opisal kako se fwtra kravce pa le pojdi malo na kakšno vas pogledat te zadeve in ne govori bedarij.
donvito ::
Domace mleko ima duh po stali, to se pa tudi voha ne samo okusi. Pravo domace, ne tisti na pol moderno domace.
Ne bi rekel, da ima duh po štali, ima pa svoj specifičen vonj, ki ga jaz zato nisem nikoli mogel piti surovega, alpskega iz trgovin pa brez problema, zato, ker je pasteriziran.
Sem pa imel rad domače zavreto in sem not nadrobil kruh in še sladkal sem ga. To smo jedli skoraj vsak večer in mi je bil dober. In mi nismo imeli silaže nikoli, tisto pa res smrdi.
In kot je že omenil, eni ne marajo domačih piščancev, ker je meso bolj "trdo" oz kompaktno, zato imajo raje industrijske, ker so mehkejši.
Je pa to stvar okusa.
Manu ::
mmmm lej kako lepo kljuvajo zrnca, na istem mestu kjer serjejo in ta drek ze 10 let masirajo z nogami, celo pa ce dezuje, mmm njam njam, pa tut kak kupcek gnoja, ce je blizu rade razkopavajo cel dan, mmmmmm
Zato pa so domac bio pnajboljsi, k se pacajo v svojem dreku cel dan.
Kot je že nekdo napisal: iščejo črve v gnoju.
Sicer se pa tisti kokošji gnoj spremeni v najboljši humus na katerem zelenjava raste najbolje.
Ne 10 let. Ker v 10 letih se kokošji drek že zdavnaj spremeni v humus. Že v enem letu je pripravljen, da se ga posuje po vrtu.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
mancini ::
mmmm lej kako lepo kljuvajo zrnca, na istem mestu kjer serjejo in ta drek ze 10 let masirajo z nogami, celo pa ce dezuje, mmm njam njam, pa tut kak kupcek gnoja, ce je blizu rade razkopavajo cel dan, mmmmmm
Zato pa so domac bio pnajboljsi, k se pacajo v svojem dreku cel dan.
Kot je že nekdo napisal: iščejo črve v gnoju.
Sicer se pa tisti kokošji gnoj spremeni v najboljši humus na katerem zelenjava raste najbolje.
Ne 10 let. Ker v 10 letih se kokošji drek že zdavnaj spremeni v humus. Že v enem letu je pripravljen, da se ga posuje po vrtu.
Seveda pa Molnar misli, da kokosi iz farm, kjer zivijo kot sardine v konzervi, hodijo na wc in s tem ne hodijo po dreku. Seveda so mu iz tega razloga ta jajca boljsa.
Kaj vse ne preberes tukaj
Uizi ::
Molnar je videl kokoš samo na YT, še ni stopil iz kleti, ker tudi rastline jedo gnoj in je ful bljak, ne.
NORI NA POLI!
NORI NA POLI!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
kuall ::
Meni domaca jajca po okusu sploh niso dobra, prevec mocn rumenjak, premal beljaka. Kure kljucajo svoj drek cel dan, eh. pa crve, pa gliste, vse kar leze.
Kura rabi tudi optimum nutrition za optimalno jajce.
Težko razumem, kako lahko kdo takole razmišlja kot ti. Saj ti mora bit jasno, če se kura pase in žre gliste, žuželke itd bodo jajca bolj zdrava.
Če kdo žre svoje dreke so to kure, ki so zaprte in ker imajo v nagonu brskanje brskajo po svojem dreku.
Malo preberi študije, kako so bolj zdrava jajca od pašnih kur, če meni ne verjameš.
Res pa je, da to ko imajo ljudje zdej kure natlačene v enem malem kurniku doma ni za nikamor. Pasti se mora na veliki površini (10 kur na 1000 kvadratnih metrov bo kar ok).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
mat xxl ::
Da bodo keksi bolj rumeni!!!
Ne znam razložiti kaj je razlika ampak če si spečeš eno jajce klasične hlevske reje in eno iz pašne reje (če je le možno direktno od kmeta) boš videl razliko v okusu.
Mora biti razlika, če so iz hlevske reje hranjene zgolj s krmilno moko.
Pozabil si napisati in z lastnimi iztrebki ....
Meni domaca jajca po okusu sploh niso dobra, prevec mocn rumenjak, premal beljaka. Kure kljucajo svoj drek cel dan, eh. pa crve, pa gliste, vse kar leze.
Kura rabi tudi optimum nutrition za optimalno jajce.
Morda si si ogledal film o jajcih nekega italjanskega kmeta, ki jih prodaja po 2-3 eur kos in mu ljudje v vrsti stojijo, da jih lahko kupijo.
Morda, kdo najde link oddaje bila na TV slo 1.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
donvito ::
No, ravno pretiravat pa ni treba.Meni domaca jajca po okusu sploh niso dobra, prevec mocn rumenjak, premal beljaka. Kure kljucajo svoj drek cel dan, eh. pa crve, pa gliste, vse kar leze.
Kura rabi tudi optimum nutrition za optimalno jajce.
Težko razumem, kako lahko kdo takole razmišlja kot ti. Saj ti mora bit jasno, če se kura pase in žre gliste, žuželke itd bodo jajca bolj zdrava.
Če kdo žre svoje dreke so to kure, ki so zaprte in ker imajo v nagonu brskanje brskajo po svojem dreku.
Malo preberi študije, kako so bolj zdrava jajca od pašnih kur, če meni ne verjameš.
Res pa je, da to ko imajo ljudje zdej kure natlačene v enem malem kurniku doma ni za nikamor. Pasti se mora na veliki površini (10 kur na 1000 kvadratnih metrov bo kar ok).
https://www.meja.si/120/prosta-reja-kok...
https://deloindom.delo.si/domace-zivali...
kuall ::
(10 kur na 1000 kvadratnih metrov bo kar ok). No, ravno pretiravat pa ni treba.
https://www.meja.si/120/prosta-reja-kok...
https://deloindom.delo.si/domace-zivali...
Kura rabi veliko prostora, da najde vse žuželke itd. Če hočeš res kvalitetna jajca in pa še posebej to, da žival res uživa jim boš namenil toliko prostora. Lahko zraven daš še kakšno drugo vrsto, da je plac bolje izkoriščen.
harvey ::
Meni domaca jajca po okusu sploh niso dobra, prevec mocn rumenjak, premal beljaka. Kure kljucajo svoj drek cel dan, eh. pa crve, pa gliste, vse kar leze.
Kura rabi tudi optimum nutrition za optimalno jajce.
Najbolj optimum in kontrolirano je baterija in še najbolj čisto za povrh...še bolj optimum je bilo prehranjavanje živali s kostno mesno moko, si točno vedel kakšna je sestava in še za povrh si imel konstantne parametre. Kam je ta optimum pripeljal vemo, tako da se ravno po optimimumih ni vredno vselej zgledovati.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
c3p0 ::
Ne pozabimo še "optimalnih" antibiotikov, ki jih take živali prejmejo, da sploh preživijo svojo predvideno življenjsko dobo. In da zdaj dobivamo zaradi tega super bakterije.
m0LN4r ::
Doma se pa bolana kura nekaj casa matra, pol pa crkne. Z optimalnimi antibiotiki ni nic narobe, so dovolj dragi, da se pretehta ali se sploh splaca uporaba ali je boljse predcasni zakol.
Zelenjavo pa recimo moras spricat, ker ti bolezen in golazen lahko pobereta cele hektarje pridelka.
Zelenjavo pa recimo moras spricat, ker ti bolezen in golazen lahko pobereta cele hektarje pridelka.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
kuall ::
Jaz zelenjave nič ne špricam pa je kar zadost pridelam. Bolezen in golazen sploh nista problem, problem je plevel pa še to samo če ne kolobariš.
Zdejle npr že jem mlado solato in regrat. solata je ostala iz prejšnjih let, radič v bistvu, kar sam od sebe raste.
Zdejle npr že jem mlado solato in regrat. solata je ostala iz prejšnjih let, radič v bistvu, kar sam od sebe raste.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
m0LN4r ::
Kok malo ? Do enga hektarja? Tak male kolicine ponavadi res niso problem nadzirat. Poskusi npr. malo vec krompirja, ne samo 15 grmov, brez pacanja proti strijam in spricanju proti hroscem in poljskim misim. A jih bos na 1+ hektarjih na roke lovil in pobiral?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
bambam20 ::
Kok malo ? Do enga hektarja? Tak male kolicine ponavadi res niso problem nadzirat. Poskusi npr. malo vec krompirja, ne samo 15 grmov, brez pacanja proti strijam in spricanju proti hroscem in poljskim misim. A jih bos na 1+ hektarjih na roke lovil in pobiral?
Za domačo uporabo boš imel 1 hektar krompirja.
WizzardOfOZ ::
Kok malo ? Do enga hektarja? Tak male kolicine ponavadi res niso problem nadzirat. Poskusi npr. malo vec krompirja, ne samo 15 grmov, brez pacanja proti strijam in spricanju proti hroscem in poljskim misim. A jih bos na 1+ hektarjih na roke lovil in pobiral?
Za domačo uporabo boš imel 1 hektar krompirja.
Mogoče pa 15kg krompirja poje na dan.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
m0LN4r ::
6 oseb, celo leto, 12 mesecev in za domace zivali + odpad, ki ni glih lep za pojest.Kok malo ? Do enga hektarja? Tak male kolicine ponavadi res niso problem nadzirat. Poskusi npr. malo vec krompirja, ne samo 15 grmov, brez pacanja proti strijam in spricanju proti hroscem in poljskim misim. A jih bos na 1+ hektarjih na roke lovil in pobiral?
Za domačo uporabo boš imel 1 hektar krompirja.
Ja neki takega bo treba, ce ne bos sprical in prepariral proti nicemur.
Verjetno za 2 osebi par mescev, res ne rabis tolko. Komu se pa lusta lupit majhnega, tistega vrzes proc.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
donvito ::
6 oseb, celo leto, 12 mesecev in za domace zivali + odpad, ki ni glih lep za pojest.Kok malo ? Do enga hektarja? Tak male kolicine ponavadi res niso problem nadzirat. Poskusi npr. malo vec krompirja, ne samo 15 grmov, brez pacanja proti strijam in spricanju proti hroscem in poljskim misim. A jih bos na 1+ hektarjih na roke lovil in pobiral?
Za domačo uporabo boš imel 1 hektar krompirja.
Ja neki takega bo treba, ce ne bos sprical in prepariral proti nicemur.
Verjetno za 2 osebi par mescev, res ne rabis tolko. Komu se pa lusta lupit majhnega, tistega vrzes proc.
Pa se tebi sanja koliko krompirja dobiš na ha? Od 20+ ton, pol veš koliko to pride na 6 oseb.
kuall ::
Krompirja rabiš 5 do 10 arov (1/10 ha) za 5 oseb za celo leto, pa še tega ti lahko malo preraste plevel, da ni vrhunski pridelek v količini, niti ga ni treba gnojit z umetnim gnojilom.
Vetrpiha ::
Jaz zelenjave nič ne špricam pa je kar zadost pridelam. Bolezen in golazen sploh nista problem, problem je plevel pa še to samo če ne kolobariš.
Zdejle npr že jem mlado solato in regrat. solata je ostala iz prejšnjih let, radič v bistvu, kar sam od sebe raste.
Ja, ker imas za sebe. Genski inzeniring je izboljsal marsikaj. Tudi poslabsal marsikaj.
mared ::
Zdravo
Rad bi prišel do informacij, kakšna je razlika med Poli in Ptujsko posebno. Edina razlika, ki sem jih uspel ugotoviti je:
Poli je dražja
Ptujska ima več mesa
Vse ostalo je identično na prvi pogled. V Perutnini Ptuj mi ne odgovarjajo na maile :). Sumim da je Poli dražja, ker je brand ampak me zanima če je temu tako.
Merkator1
in vrednosti - iz Merkator webshop.
vrednosti
pri poli gr eza piščančje meso, pri ptujski posebni gre za strojno izkoščičeno meso! upam da si znaš prestavljati razliko. ni pa seveda to edina razlika.
mared ::
m0LN4r ::
20+ ton brez spricanja in konzerviranja? A res? Pa to vseh 20 ton je lepih, kot iz trgovine?6 oseb, celo leto, 12 mesecev in za domace zivali + odpad, ki ni glih lep za pojest.Kok malo ? Do enga hektarja? Tak male kolicine ponavadi res niso problem nadzirat. Poskusi npr. malo vec krompirja, ne samo 15 grmov, brez pacanja proti strijam in spricanju proti hroscem in poljskim misim. A jih bos na 1+ hektarjih na roke lovil in pobiral?
Za domačo uporabo boš imel 1 hektar krompirja.
Ja neki takega bo treba, ce ne bos sprical in prepariral proti nicemur.
Verjetno za 2 osebi par mescev, res ne rabis tolko. Komu se pa lusta lupit majhnega, tistega vrzes proc.
Pa se tebi sanja koliko krompirja dobiš na ha? Od 20+ ton, pol veš koliko to pride na 6 oseb.
Ja no? In ce ne spricas in prepariras je polovica za krmo primerna, razen ce rad jes pogrizene, drobne, bolane in strijaste. Pa se kako vreco prodas ljubljancanom in ostane dobra cetrtina za tebe.
Pol pa se rabis optimalne pogoje za prezimitev, ki jih marsikdo nima in to moras tudi upostevati, da vsakega ne bos pojedel.
Pridelati se da tudi 30, ampak nebos vseh 30 pojedel, ce ne bos konkretno sprical, strupil zajedalce, konzerviral itn.
Krompirja rabiš 5 do 10 arov (1/10 ha) za 5 oseb za celo leto, pa še tega ti lahko malo preraste plevel, da ni vrhunski pridelek v količini, niti ga ni treba gnojit z umetnim gnojilom.
Za dva vrtickarja, ki se olupke jesta, da!
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
kuall ::
Če imaš rad debel bio krompir ga moraš posaditi zdajle. 2x ga okoplješ površno. Špricat ni treba, ker ko se bodo poleti hrošči razpasli bo ta krompir že zrastel. Jaz ga bom sadil ta teden, samo še zaorjem, pognojil sem že.
Drgač pa so olupki pri krompirju najbolj okusen del. Pri mladem krompirju seveda.
Na 10 arov se zlahka da pridelat 2 toni lepega debelega bio krompirja brez špricanja in brez gnojenja z umetnim gnojilom, dela pa tudi ni veliko.
Drgač pa so olupki pri krompirju najbolj okusen del. Pri mladem krompirju seveda.
Na 10 arov se zlahka da pridelat 2 toni lepega debelega bio krompirja brez špricanja in brez gnojenja z umetnim gnojilom, dela pa tudi ni veliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
donvito ::
Če imaš rad debel bio krompir ga moraš posaditi zdajle. 2x ga okoplješ površno. Špricat ni treba, ker ko se bodo poleti hrošči razpasli bo ta krompir že zrastel. Jaz ga bom sadil ta teden, samo še zaorjem, pognojil sem že.
Drgač pa so olupki pri krompirju najbolj okusen del. Pri mladem krompirju seveda.
Na 10 arov se zlahka da pridelat 2 toni lepega debelega bio krompirja brez špricanja in brez gnojenja z umetnim gnojilom, dela pa tudi ni veliko.
Zgodnji je meni najboljši kifeljčar in se ga seveda ne lupi. Ni boljšega kot hrustljavi mladi krompiček, njami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: donvito ()
Barko ::
Zdravo
Rad bi prišel do informacij, kakšna je razlika med Poli in Ptujsko posebno. Edina razlika, ki sem jih uspel ugotoviti je:
Poli je dražja
Ptujska ima več mesa
Vse ostalo je identično na prvi pogled. V Perutnini Ptuj mi ne odgovarjajo na maile :). Sumim da je Poli dražja, ker je brand ampak me zanima če je temu tako.
Merkator1
in vrednosti - iz Merkator webshop.
vrednosti
pri poli gr eza piščančje meso, pri ptujski posebni gre za strojno izkoščičeno meso! upam da si znaš prestavljati razliko. ni pa seveda to edina razlika.
Ni potrebno doktorirati iz vsebine klobase :-) izdelka sta praktično identična in enako je najverjetneje s prozvodnimi stroški. Gre za prodajna strategija in diverzifikacija proizvodov.
Ob predpostavki enakih stroškov cenejši izdelek A prinese manj dobička na prodani kg, vendar pa ga prodaš več kot dražjega izdelka B. Izdelek B je dražji in prinese več dobička na prodani kg vendar pa ga prodaš manj.
Tako si s praktično istim izdelkom pokril segment kupcev, ki varčuje in tistega, ki si lahko privošči dražji izdelek, hkrati pa si zelo povečal skupno količino prodane klobase.
1. Ni vedno dražje tudi boljše/bolj funkcionalno/kvalitetnejše, čeprav radi tako mislimo in se zanašamo na etičnost proizvajalaca
2. Tega ti seveda pri omenjem proizvajalcu ne bodo priznali zato odgovora na mail ni, čeprav bi lahko napisali v celofan zavit PR odgovor, če bi imeli sposoben kader.
3. Podobne strategije najdeš pri različini proizvodih, posebej uspešni v prodaji so tisti, ki najprej ustvarijo na trgu potrebo po nekem izdelku ali njegovi funkcionalnosti in to potem (drago) prodajo ali izkoristijo kot primerjalno prednost pred ostalimi obstoječimi izdelki na trgu.
APPluk ::
Kakšna naj bi bila razlika med piščančjim mesom in strojno izkoščičenim mesom? Pomoje je v poliki tudi strojno izkoščičeno meso (kot je že nekdo zapisal), ker če nebi bilo bi pa moralo biti ročno izkoščičeno, ker krsi pomojema ne dajejo v poliko, ostali deli pa tak vsebujejo kosti in jih je treba odstranit (upam, da prav razumem kaj je izpoščičeno meso, ker mi nekako ne gre v glavo kaj drugega bi lahko bilo).
m0LN4r si že videl hektar veliko njivo v živo? Ker na papiru je 100mx100m majhna, ampak v resnici pa se kr velika površina. Pa čudi me kako so lahko cele generacije preživele na domači hrani, jajcih domači kokoši in celo krompir, pšenico, fižol jim je ratalo pridelati, kjub temu da niso nič špricali. Pa kako preživijo ekološki kmetje? Vem, reko boš da na skrivaj špricajo.
Mene ne moti, če ti bolj paše "industrijska" hrana, ampak ne prodajat zgodbic o optimalni hrani kokoši za optimalna jajca. V kanadi imajo tudi optimalno maščob v mleku , ker pač dajejo neškodiljivo palmovo olje kravam
m0LN4r si že videl hektar veliko njivo v živo? Ker na papiru je 100mx100m majhna, ampak v resnici pa se kr velika površina. Pa čudi me kako so lahko cele generacije preživele na domači hrani, jajcih domači kokoši in celo krompir, pšenico, fižol jim je ratalo pridelati, kjub temu da niso nič špricali. Pa kako preživijo ekološki kmetje? Vem, reko boš da na skrivaj špricajo.
Mene ne moti, če ti bolj paše "industrijska" hrana, ampak ne prodajat zgodbic o optimalni hrani kokoši za optimalna jajca. V kanadi imajo tudi optimalno maščob v mleku , ker pač dajejo neškodiljivo palmovo olje kravam
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: APPluk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Investicija v kmetijo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9577 (7065) | GupeM |
» | koliko € vam gre za hrano, na mesec? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 42192 (34985) | nobodyelse |
» | Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22896 (21245) | ales85 |
» | Hrenovke - škodljive? Da ali Ne? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29988 (26673) | mojsterleo |
» | Prehrana (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 50857 (47191) | Matev |