» »

Video posnetek - ne deluje

Video posnetek - ne deluje

Hoden ::

Pozdravljeni,

s telefonom sem posnel nek video posnetek v velikosti 12gb. Video posnetek sem preko kabla "izreza" oziroma premaknil na računalnik (na telefonu se je posledično izbrisal). Do tukaj ni bilo težav. Težava se je pojavila, ko sem hotel ta video posnetek obdelati ali pa si ga ogledati. Posnetka namreč ni možno predvajati. Nato sem posnetek prenesel nazaj na telefon. Ampak me sedaj opozori "An unknown erroe has occurred.". Preden sem ga prenesl na računalnik pa je normalno delal. V lastnostih pa so le podatki o vrsti emelenta (mp4), drugih lastnosti ni prikazanih.

Ali lahko karkoli naredim da posnetek rešim?

Hvala in LP

Machete ::

Kar zagonetno, razanje je bila napaka. Tako velikih fajlov in načeloma ničesar na telefonu ni pametno tako kopirati. Vedno skopiraj, preveri, briši kar ne rabiš. Rezanje je zelo redko boljše od kopiranja. Kakorkoli, mislim, da boš rabil program za reševanje podatkov. Je bil na simki ali v telefonu? Kako velik je file na računalniku sedaj? A si ga slučajno še nazaj na telefon po istem principu 'premaknil'?

*simka sem mislil SD kartica..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

File je točno toliko velik kot je bil na telefonu. In tudi nazaj sem ga prek kabla skopiral. Je pa na telefonu in ne na SD kartici. Berem, da se to kar pogosto dogaja. Bom vedel za drugič.

Ahim ::

Ko si napisal, da ga na racunalniku "ni mozno pedvajati", si s tem mislil kaj? Da se predvajanje zacne, a ni slike in/ali zvopka, da se sploh ne zacne (predvajalnik izpljune kak error?), kaj? S katerim predvajalnikom si poskusal?

VLC pride s svojim kompletom kodekov, predlagam da poskusis se z njim, ce si prej s kaksnim prilozenim sistemu, ki se zanasa na namescene kodeke. Ce zelis dodatne kodeke, pa poskusi s K-lite codec packom.

VLC samo nekaj "melje" in potem se ne zgodi nič. Preizkusil sem tudi kar nekaj teh video popravljalnikov ampak tudi brez uspeha. Edini, ki mi je vlil nekaj optimizma je Stellar Repairb for Video, ampak mi tudi v plačljivi verziji popravi samo en del (ravno tisti del, ki ga ne poterebujem). Video sem odprl tudi z Hex editorjem in videl, da je samo prvi del brez podatkov. Je kakšna možnost, da video nekako odrežem? Ali zbrišem samo prazne vrstice?

Evo, mogoče bo še komu pomagalo. Z hex editorjem sem pobrisal vse prazne vrstice in potem mi ga je program video repair tool končno zaznal in popravil. Se pa zvok in slika ne ujemata. Ampak dvomim, da mi bo to na kakšen drugi način uspelo popraviti.

DamijanD ::

Za sinhronizacijo zvoka 100% obstaja kakšen program, kjer lahko nastaviš delay posameznemu streamu (mogoče handbrake, mkvtoolnix)

Imam Vegas Pro in se delay lahko nastavlja. Ampak še vedno video in audio ni bil sinhroniziran (sinhroniziran je bil samo na začetku). Nato sem ugotovil da moram video upočasnih (faktor 0,990). Sedaj pa dela kot mora :)

Hvala za predloge.

bbobst ::

mkvtoolnix

DamijanD je izjavil:

Za sinhronizacijo zvoka 100% obstaja kakšen program, kjer lahko nastaviš delay posameznemu streamu (mogoče handbrake, mkvtoolnix)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Android - katere aplikacije (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2540881934 (4619) BorutK-73
»

Osebni strežnik, Xampp in nastavitve

Oddelek: Programiranje
9576 (422) GupeM
»

Obrnjena slika ... v čem je težava?

Oddelek: Pomoč in nasveti
172004 (1386) Uporabnik
»

m4s film bi rad pretvoril v mkv/mp4