Forum » Programiranje » Osebni strežnik, Xampp in nastavitve
Osebni strežnik, Xampp in nastavitve
mako66 ::
Hello. Imam spletno stran, z domeno in gostovanjem. V času korone se je nabralo precej video posnetkov s streamov, ki bi jih zdaj rad dodal na spletno stran. Ker je prostora na gostujočem strežniku mnogo premalo za kaj takega, sem se odločil narediti domač strežnik, na katerega bi naložil te video datoteke (mp4) in jih potem sheral na spletno stran.
Instaliral sem xampp, na routerju nastavil porte, za test naložil sliko. Na računalnikih, ki so direktno priklopljeni na isti router ali preko wifi-ja, torej v "domačem" okolju se ta testna slika prikaže. Če pa probam na telefonu z vklopljenim prenosom podatkov vtipkati ta cel IP naslov, kjer se nahaja testna slika, samo melje in melje. Ne zgodi se nič.
Kaj sem naredil narobe oz. nisem naredil prav oz. moram še narediti?
Instaliral sem xampp, na routerju nastavil porte, za test naložil sliko. Na računalnikih, ki so direktno priklopljeni na isti router ali preko wifi-ja, torej v "domačem" okolju se ta testna slika prikaže. Če pa probam na telefonu z vklopljenim prenosom podatkov vtipkati ta cel IP naslov, kjer se nahaja testna slika, samo melje in melje. Ne zgodi se nič.
Kaj sem naredil narobe oz. nisem naredil prav oz. moram še narediti?
Ja, se mi zdi, da prav veliko narobe ne more biti. Torej na kompu, ki bo služil samo kot strežnik, Xampp default porte za Apache da 80 in 443. Te sem vpisal tudi na routerju (Telemachov Innbox G 67). Vendar pa mi javi tole: "Since port 80 is used, the broadband router WEB server port will be moved to 8080". Loopback nisem odkljukal, je mogoče to narobe?
Samo potrdil sem, vendar ko zdaj pogledam odprte porte na Telemachovem routerju, še vedno kaže 80 in ne 8080, kot sporočilo pravi, da jih je premaknilo.
Prav tako nisem ničesar spreminjal niti v Xamppu. Moram mogoče tam ta port 80 spremeniti v 8080?
IP pa na telefon (ob prenosu podatkov) vpišem tistega, ki ga ima računalnik, ki služi kot strežnik. Povzet naslov s komando IP config.
Samo potrdil sem, vendar ko zdaj pogledam odprte porte na Telemachovem routerju, še vedno kaže 80 in ne 8080, kot sporočilo pravi, da jih je premaknilo.
Prav tako nisem ničesar spreminjal niti v Xamppu. Moram mogoče tam ta port 80 spremeniti v 8080?
IP pa na telefon (ob prenosu podatkov) vpišem tistega, ki ga ima računalnik, ki služi kot strežnik. Povzet naslov s komando IP config.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mako66 ()
Vuli ::
ipconfig ti ne izpiše zunanjega ipja ali pač?
na telefonu vpišeš tvoj zunanji ip, ne lokalnega.
na telefonu vpišeš tvoj zunanji ip, ne lokalnega.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
D4G4 ::
Tukaj bo napaka. Vpisati moraš svoj zunanji IP, ki ga preveriš npr. tukaj: https://whatismyipaddress.com/.
Z ukazom ipconfig dobiš lokalni IP računalnika.
Tudi to sem že poskušal.... pa zgleda še pred tem zaradi tega, ker mi je telemachov router sporočil, da je port 80 preimenoval v 8080 to spremenil tudi v xamppu. No tokrat nisem, sprobam in res prikaže fotko. Ja najlepša hvala. Vsaj na telefonu na prenosu podatkov deluje.
Aha, na kompu, ki je priključen na istem routerju pa zahteva geslo in uporabniško ime. Čeprav v xammpu tega nisem nič nastavljal. To me je najbrž zmotilo, da nekaj ni prav...
No na telefonu na "prenosu podatkov" je pa takoj odprlo.
No na telefonu na "prenosu podatkov" je pa takoj odprlo.
Vuli ::
tisto geslo zna bit za dostop do modema?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Vuli tako je, geslo ki ga zahteva router... Ampak tudi če ga vpišem, da ne sprejme. No pri dveh zunanjih uporabnikih, ki sta preverila link, vse deluje super brez kakršnegakoli gesla.
Mogoče geslo zahteva, ker sem na istem routerju kot strežnik.
Mogoče geslo zahteva, ker sem na istem routerju kot strežnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mako66 ()
GupeM ::
Si ti prepričan, da bi svoj server s toliko neznanja spustil v divjino? Recept za katastrofo.
Port 80 si odprl do svojega serverja, zato ti je modem/router javil, da je web GUI za nastavitve routerja sedaj dosegljiv na 8080, in ne več na 80, tako kot prej. Nič ti ni prestavljal tega kar si ti nastavil.
Port 80 si odprl do svojega serverja, zato ti je modem/router javil, da je web GUI za nastavitve routerja sedaj dosegljiv na 8080, in ne več na 80, tako kot prej. Nič ti ni prestavljal tega kar si ti nastavil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 343284 (43740) | ignats |
» | Postavitev mySQLOddelek: Programiranje | 2246 (1824) | M01O |
» | Port Forwarding nikakor noče delovati?Oddelek: Pomoč in nasveti | 7708 (6848) | AC_DC |
» | DVR snemalnik LS-9004H - vzpostavitev omrežja?Oddelek: Omrežja in internet | 3298 (3153) | Housy |
» | Asus router wl 500 g premiumOddelek: Omrežja in internet | 1932 (1649) | DaMastermind |