» »

Stanovanjski problem, ne-pomoč staršev

Stanovanjski problem, ne-pomoč staršev

Pero_SLO ::

@OP

Jaz sem bil v podobni situaciji in sem staršem dal jasno vedeti, da ali ostaneta sama v hiši ali pa etažno uredita in prepišeta eno nadstropje(stanovanje). Meni je bilo popolnoma vseeno ali se zakreditiram za stanovanje drugje ali pa v domači hiši. Važno da bom na koncu jaz lastnik in da nepremičnino lahko tudi prodam, če bi bilo potrebno. To sva se z ženo vse pozanimala pri notarju in odvetniku, da je notarski zapis bil na koncu tak kot mora biti. Brez bremen, starša se na NZ ne morata pritožiti,...

Najboljše je izročilna pogodba, na kateri morajo biti navedeni in podpisani vsi dediči, da se strinjajo z zapisanim. Da ne bi bilo kdaj, to pa jst nisem nič vedel...

Škoda živcev, če se ne da zmeniti na lep način, spokaš in to je to. Imaš svoje življenje in se ga ne splača zavoziti zaradi drugih... Na koncu gre samo za denar in stvari. Ne enega ne drugega ne boš s seboj v grob nesel...

LP

BCSman ::

To je res smešno kako so lahko starši sovražni do otrok. V interesu bi jim moralo biti čim več vnukov, da bi čim več genov prenesli naprej. Torej vse najboljše za otroke (razen trajno samske jebivetre).

Invictus ::

Niso sovražni, samo butasti, dostikrat žleht, in ne poznajo zakonodaje.

Je pa to slovenska folklora, da zanamcem NE pustijo urejenih dednih zadev...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

IL_DIAVOLO ::

Pa se pocasi opaža vzorec. Starci so satani, bolj kot si zajeban bolj te spoštujejo.

Marsikje se VSE spremeni, ko eden izmed starsev ostane sam. Takrat se pa vse pusti in vse prepiše ;)

Ce ze ni prepozno :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

l0wc4 ::

OPu svetujem, da si najde bogato punco z velikimi joški in živi na njene stroške ali pa naj postane žigolo. :D

mirator ::

Hja, tale tema je sicer kar zanimiva. Saj veste že iz osnovne šole. Obvezno čtivo je bilo deseti brat. Če ni dest sinov, potem je samo prvi in deseti, žal. Tudi jaz sem po končani srednji šoli odšel, si poiskal zaposlitev ter najel stanovanje. S časoma sem nekaj privarčeval, nekaj je dodala moja bodoča žena in pa vsi možni krediti obeh. In sva si kupila stanovanje. Res je, v tistih časih je to bilo povsem uresničljivo, sedaj pač več ne.
Pro OP pa je verjetno problem, da sta starša starejšemu bratu pomagala do lastnega stanovanja, medtem ko sta za OP mislila, da jih bo imel na skrbi, ko bosta ostarela. Skoraj sem prepričan, da bi v tem primeru celotno posest (verjetno ne gre samo za hišo) prepisala na OP.
Torej zmeniti se je potrebno doma. Druga zgodba je seveda, če OP nima nobenega namena skrbeti za svoje starše.

PrimoZ_ ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Pa se pocasi opaža vzorec. Starci so satani, bolj kot si zajeban bolj te spoštujejo.

Marsikje se VSE spremeni, ko eden izmed starsev ostane sam. Takrat se pa vse pusti in vse prepiše ;)

Ce ze ni prepozno :)


To je pa res.
Tašča sedaj toži in joče, kako je ostala sama in kako je morala prodati hišo, ker je ni zmogla vzdrževat in da mora sedaj živeti v stanovanju.

Če bi bil žleht, bi jo spomnil zakaj pa je ni zakurila tako ji je ne bi bilo treba prodajat >:D

EDIT: Dodaten bonus je, da starejši otroci ki so bili tako pametni da so šli takoj od doma so danes vsi vredni suheha zlata.
Žena (je pa najmlajša) s katero pa sva eno leto poskušala živeti v stanovanju v mansardi pri tašči je pa sedaj "ta grda", ker je zapustila mamo in je morala ona prodati hišo.

Sedaj ko razmišljam za nazaj je bila hiša vedno en tak bargain chip za taščo, češ jima obljubim hišo pa bosta skrbela zame in hkrati požrla vse moje dretje in občasno pijančevanje pa zmerjanje.
No se je pač uštela.
Na srečo imam ženo, ki je potegnila z mano in ne z mamo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PrimoZ_ ()

m0LN4r ::

Invictus je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Starejši brat gre od doma k punci, kjer dobita v last hišo babice (spodobna hiša, lepo vzdrževana, letnik 70), starši mu dajo 50k€ da bosta imela za obnovo (in da bo to njegov prispevek če je že punca podedovala hišo).

Mlajši ostane doma, ker pač da ne bo hiša prazna pa tudi še nima resne punce in ravno je dobil prvo zaposlitev v domačem kraju.
V naslednjih dveh letih si uredi stanovanje v mansardi vse tipi topi, ločen vhod, zapre stopnišče da ni povezava, itd .. Notri vloži praktično ves zaslužen 2h let in prihranke od prej.
S starši delijo 50:50 stroškov za menjavo strehe, plačuje 50% stroškov za elektriko/internet/komunalo...

Nato spozna punco, postaneta resen par, imata otroke, ... Mati punce ne mara, vnukov seveda tudi ne, ta mlada ni za nikamor dobra itd itd ...
Po letih teroraja se odselita pri čemer sta zgubila ves vložek. Doma je oče še zamenjal ključavnico, da niti ne moreta po svoje stvari, ki jih nista takoj uspela odnesti. Zdej lahko prijavita vse skupaj na policijo ali pa pozabita na svoje imetje.

Ta starejši bra sedaj velja za pridnega in samostojnega, ki je šel na svje in nekaj naredil iz sebe. Maljši brat pa je zguba ki je živel doma in "zažiral" starše...
Take so te zgodbe.

Takih scenarijev je cirka 50%, kadar živiš pri starših.

Kadar se preseli snaha, je takih scenarijev 100%... :D Ker za našega sončka ni nobena dovolj dobra...

Zapomnite si tisti, ki sanjate o predelavi starševske hiše. Titi, ki gre od doma, je vedno boljši od tistega, ki ostane doma... Razumem finančne vzgibe in lažji začetek. Samo preračunajte, ali je vredno. Ta stari bodo dočakali 80+ let... Korona ni bila preveč učinkovita, da bi pomorila ta stare...

gruntfürmich je izjavil:

bolane floskule požrešnih in favšnih ljudi.

ampak ok, če želiš da bo fer naj to bajto celo tebi zapustita, in nič bratu. to bi bil morda še najbolj fer epilog te zgodbe.

Niso bolane floskule, takih scenarijev je kar precej po Sloveniji...
Niti ni taka redkost, ko so stari starsi stari 90+, za njih skrbi sin, ki je ostal doma in je 60+ zravn je se vnuk, ki je 30+, ki pa pocasi mora ze za vse skup skrbet, ker tudi tiste 60+ pobira kap, razne bolezni in si ne dajo nic dopovedati, ker si tisti 90+ tudi niso nic dali dopovedati.
In potem pridejo na svet pravnuki, super!
Pol pa hoces druzino preseliti na svoje, pa nemores, ker imas eno napol nepokretno generacijo in se eno povsem nepokretno za katero moras skrbet in tako si ob otrocih, se hkrati 24/7 resilec za ta stare.
Dedovanje je se najmanjsi problem tukaj, potem pa pridejo problemi, kot so da te med sluzbo 3x klicejo, da je neki narobe, prides domov letis v bolnico, naslednji teden spet en drug, skratka ponavljajoca zgodba ruske rulete na mesecnem nivoju.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

kriptobog ::

Zato pa takoj ko lahko, spizdiš na svoje. Jaz sem stare lepo zdresiral. Če je kaj narobe imaš 112. Če je hudo me že potem pokliče dohtar in priletim, če je potrebno. Drugače pa podobna delitev tudi pri nas. Brat je dobil stanovanje v družinski hiši, popolnoma obnovljeno, ker je doma bo dobil verjetno tudi preostanek hiše. Jaz sem dobil prazno parcelo, vredno 4x manj, ampak mi je vseeno. Mi je celo bolje. Sem malo stran, ravno prav, da se jim ne ljubi za bv hodit na obisk. Lepo sva z ženo postavila hiško in uživava. Sem jim tudi že povedal, da me dediščina ne zanima. Za svojo družino sem poskrbel, da imamo vsega dovolj z dedovanjem se pa ne mislim jajcati, ker na koncu itak ugotoviš, da imaš še cel kup sorodnikov, ki jih niti nisi nikoli videl v življenju, kaj šele poznal, dedovali bi pa vsi radi. Hvala lepa. Kar naj imajo :)

Invictus ::

Seveda je pa tukaj tudi druga stran...

Mladina kar nekako pričakuje, da jim bodo ta stari rešili stanovanjski problem... Tega sploh ni malo...

Moje mnenje za moje otroke je... Imaš stanovanjski problem.. Izseli se iz moje bajte :)).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Utk ::

Invictus je izjavil:

Seveda je pa tukaj tudi druga stran...

Mladina kar nekako pričakuje, da jim bodo ta stari rešili stanovanjski problem... Tega sploh ni malo...

Moje mnenje za moje otroke je... Imaš stanovanjski problem.. Izseli se iz moje bajte :)).

Energetik, poglej, kreteni se kar sami javljajo.

Miki N ::

Ko tole berem , na hitro... se ne čudim več, da včasih pri nas v družinah zapojejo sekire. :8)

Mato989 ::

Invictus je izjavil:

Seveda je pa tukaj tudi druga stran...

Mladina kar nekako pričakuje, da jim bodo ta stari rešili stanovanjski problem... Tega sploh ni malo...

Moje mnenje za moje otroke je... Imaš stanovanjski problem.. Izseli se iz moje bajte :)).


Tu imaš seveda prav, ampak čeprav to nekateri "pričakujejo" ali morda kar res pričakujejo, se gre bolj za to, da kot STARŠ če si se odločil naredit NARAŠČAJ potem se potrudi da bo naraščaj živel tudi z nadpovprečnimi predispozicijami glede na državo kjer ga imaš... in nekaj najboljšega je, če otroku kot popotnico daš prispevek k nepremičnini ali pa celo rešiš nepremičninško vprašanje...

Seveda so prve stvari ki jih otroku prepustiš

1. znanje
2. odnos do dela
3. vrednote in samostojnost

Ampak nič ni narobe še celo olepšal mu boš življenje če mu boš primaknil nekaj za nepremičnino... Dejansko je DEDOVANJE edini način kako si lahko malo pa po malo čez 3 generacije ustvarijo revnejše družine premoženje, kombinacija z trdim delom in nekaj znanja...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Alien123 ::

Pri nas imamo bolj poskrbljeno. Jaz in starejši brat sva se odpovedala vsemu, ker imava že lastno kupljeno nepremičnino. Ker, če si v totem času odvisen od dedovanja si pač blentav.
Verjetno bosta mlajši brat in sestra podedovala hišo. Če pa ne, se bo pa pač prodala. stanovanje mati špara za hude čase, ker noče da bi mi za njo plačevali, ko bo bolna. Jo podpiram, ker je delala tudi po dve službi, da si je kupla flet. Zaradi mene ga lahko zakuri.
Kar si nisem sam ustvaril mi je vseeno ali kaj dobim ali ne, na srečo se nisem rodil kot pijavka kot nekateri.

Ben Dover ::

Na srečo si rojen v normalno družino, blagor tebi. Nimamo vsi enake sreče, zato je opletanje z žaljivkami nepotrebno. Tudi jaz ničesar ne zahtevam, nazaj pa dobim izsiljevanje in psihične pritiske od staršev, zato sem tudi odpeketal. Moji potomci tega ne bodo deležni, tu sem, da jim pomagam in olajšam življenje kolikor je mogoče.

Zgodovina sprememb…

Nedasemiveč ::

Alien123 je izjavil:

Pri nas imamo bolj poskrbljeno. Jaz in starejši brat sva se odpovedala vsemu, ker imava že lastno kupljeno nepremičnino. Ker, če si v totem času odvisen od dedovanja si pač blentav.
Verjetno bosta mlajši brat in sestra podedovala hišo. Če pa ne, se bo pa pač prodala. stanovanje mati špara za hude čase, ker noče da bi mi za njo plačevali, ko bo bolna. Jo podpiram, ker je delala tudi po dve službi, da si je kupla flet. Zaradi mene ga lahko zakuri.
Kar si nisem sam ustvaril mi je vseeno ali kaj dobim ali ne, na srečo se nisem rodil kot pijavka kot nekateri.


Pa sta se odpovedala preko pogodbe? Bo zanimiva situacija, če bo vmes prišla kaksna zamera ali pa bo nastala finančna kriza pri tebi ali bratu.

Skratka brezvezno pametovanje in posploševanje na tvoj primer. Ti prav privoščim, da bo tvoj otrok ena "pijavka" :)

Zgodovina sprememb…

Alien123 ::

Nedasemiveč je izjavil:

Alien123 je izjavil:

Pri nas imamo bolj poskrbljeno. Jaz in starejši brat sva se odpovedala vsemu, ker imava že lastno kupljeno nepremičnino. Ker, če si v totem času odvisen od dedovanja si pač blentav.
Verjetno bosta mlajši brat in sestra podedovala hišo. Če pa ne, se bo pa pač prodala. stanovanje mati špara za hude čase, ker noče da bi mi za njo plačevali, ko bo bolna. Jo podpiram, ker je delala tudi po dve službi, da si je kupla flet. Zaradi mene ga lahko zakuri.
Kar si nisem sam ustvaril mi je vseeno ali kaj dobim ali ne, na srečo se nisem rodil kot pijavka kot nekateri.


Pa sta se odpovedala preko pogodbe? Bo zanimiva situacija, če bo vmes prišla kaksna zamera ali pa bo nastala finančna kriza pri tebi ali bratu.

Skratka brezvezno pametovanje in posploševanje na tvoj primer. Ti prav privoščim, da bo tvoj otrok ena "pijavka" :)


A ko bo prišla finančna kriza, naj kar starša odselim, prodam hišo in si vzamem svoj del? Al kako misliš? In zakaj bi zaradi mojih slabih finančnih podvigov starša bila primorana me iz minusa reševat? Zakaj preko pogodbe, moja beseda tudi nekaj velja.

A110 ::

V nekaterih državah je navada oz stalna praksa da se premoženje pokojnika proda in si potomci razdelijo denar. Tako je tudi najmanj kreganja in nesoglasij. Je pa res, da v tistih državah večinoma živi samo 1 generacija v hiši oz stanovanju in ne po 3 kot je marsikje pri nas. Sam imam namen vse kar sem sam ustvaril zagoniti in uživati na starost ter mogoce na racun tega + prihrankov iti prej v penzijo. Da bi na račun lastnih prihrankov in dela otrokom kupoval stanovanja? dobra šala. Lahko se premoženje tudi za neko znižano ceno proda potomcem ampak dajati čisto zastonj pa ne mislim ničesar. Največ kar jim lahko daš je, vzgoja da so sposobni sami poskrbeti zase in za svoj stanovanjski problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: A110 ()

Nedasemiveč ::

Alien123 je izjavil:

Nedasemiveč je izjavil:

Alien123 je izjavil:

Pri nas imamo bolj poskrbljeno. Jaz in starejši brat sva se odpovedala vsemu, ker imava že lastno kupljeno nepremičnino. Ker, če si v totem času odvisen od dedovanja si pač blentav.
Verjetno bosta mlajši brat in sestra podedovala hišo. Če pa ne, se bo pa pač prodala. stanovanje mati špara za hude čase, ker noče da bi mi za njo plačevali, ko bo bolna. Jo podpiram, ker je delala tudi po dve službi, da si je kupla flet. Zaradi mene ga lahko zakuri.
Kar si nisem sam ustvaril mi je vseeno ali kaj dobim ali ne, na srečo se nisem rodil kot pijavka kot nekateri.


Pa sta se odpovedala preko pogodbe? Bo zanimiva situacija, če bo vmes prišla kaksna zamera ali pa bo nastala finančna kriza pri tebi ali bratu.

Skratka brezvezno pametovanje in posploševanje na tvoj primer. Ti prav privoščim, da bo tvoj otrok ena "pijavka" :)


A ko bo prišla finančna kriza, naj kar starša odselim, prodam hišo in si vzamem svoj del? Al kako misliš? In zakaj bi zaradi mojih slabih finančnih podvigov starša bila primorana me iz minusa reševat? Zakaj preko pogodbe, moja beseda tudi nekaj velja.


Govorim po smrti staršev.

"Zakaj preko pogodbe, moja beseda tudi nekaj velja."

No pa smo tam ;)

s7nf ::

Nevem če je za op rešitev v prepisu, pogodbi, itd.. Nočem moralizirati, ampak kaj bo, ko bo prišlo do podobnih situacij. Ne nujno s starši ane, lahko bo z ženo, njegovimi otroci ... Spet bo prišel do občutka, da mu je nekdo nekaj dolžan. V resnici mu ni. Ne starši, ne svet, ne ... Ampak ok, s tujim kurcem je lahko po koprivah opletat.

FrRoSt ::

s505s je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

In zakaj si vlagal v nekaj, kar ni tvoje oz. bi v najboljšem primeru bilo 1/3 tvoje, ostalo bi dobil tvoj br't? :))

Sem v podobnem polozaju in obstajajo neki "pritiski" v zvezi obnovo hise, ampak jaz se ne dam :D


1/3 hiše je mišljena mansarda. Za preostale 2/3 se niti nismo nikoli resno pogovarjali, ker starša še nista toliko stara. Namigujeta da naj bi jaz nekoč dobil... ampak zaenkrat so to zgolj besede, nič ni na papirju. Me pa ne bi čudilo da bi enkrat kasneje pogojevala z dosmrtnim preživljanjem oz. podobnim "presenečenjem".

Vzemi tisto 1/3 hiše, naj ti vsaj to prepišejo, če si jo že zrihtal!

Začeti boš mral znova! Že nekako... Bo že šlo! Nekaj se bo že odprlo, prej ali slej... Stare pa pusti pri miru in ne vlagaj več tja ne časa ne denarja!:(
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

solatko ::

Ben Dover - Prej bo nevzgojen otrok, kot slabi starši.
Kako lahko sovražiš nekoga, ki ti je dal življenje?

feryz - Sanje vsakega para, potem pa gre vse svojo pot, nekje je skupnost idealna, večinoma tako, toplo, hladno, nekje pa dejansko prihaja do družinskih vojn, z zelo nasilnimi zaključki.

PrimoZ - on je plačeval del stroškov, ki jih je tudi naredil, na kakšen način je pocenil življenje staršem?
Poznam tudi diametralno drugačne, ko v hiši, v složnosti, živijo 3 družine, zadnje dejanje je narejen poslovni prostor, v katerem bo zaživelo družinsko podjetje.

Invictus - Ko živiš in ustvarjaš, to počneš zase in partnerja in seveda zato, da otroke SPRAVIŠ DO KRUHA, kakšen ta bo pa se otroci odločajo sami, samo dovolj zgodaj jim moraš to dopovedat. Tako za otroke storiš največ, vse kar ustvariš, slej ko prej dobijo oni, nihče drug, razen, če se pokažejo nevredni dedovanja.

IL_DIAVOLO - Če so starši pametni, otrokom pri osamosvajanju ni potrebno pomagati, razen, če študirajo. Slaba vzgoja ali sploh ne pa pripelje do tega, da te otroci ne spoštujejo in te imajo samo za banko, ko to potrebujejo, sploh, če si jim celo življenje, nudil vzgojo preko kupovanja bedarij, ki so si jih zaželeli, namesto konkretnih pogovorov in nasvetov. Če si prvih 10 let ne vzameš časa za dobro vzgojo, ne pričakuj spoštovanja in hvaležnosti, dobiš samo mnenja in poglede, kot nam jih prikazuje Mato.

Mato989 - Zakaj lažeš, v vseh podobnih temah je videna tvoja nastrojenost do staršev, katerim bi pobral penzije ali jih celo evtanaziral ob določeni starosti.
Delo krepa človeka

Ben Dover ::

In kaj zdaj če so mi dali življenje? Sem imel izbiro se rodit ali ne? Wtf?
Čudno, vse moje prejšnje punce so po obisku mojih staršev izjavile, da sem odlično vzgojen glede na okolje v katerem sem odraščal. Po tvoje to sploh ni mogoče.. Človek s slabimi starši se ponavadi uči iz njihovih napak, če je dovolj pameten.

Spet bluziš, kot vedno..

Zgodovina sprememb…

Gagatronix ::

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

in nekaj najboljšega je, če otroku kot popotnico daš prispevek k nepremičnini ali pa celo rešiš nepremičninško vprašanje...


Dajanje socialne proti kateri se ti tako gonis je tole, nic drugega. Potuha za lenobe, kot si sam rekel. Naj se spravi delat pa sam zasluzi za stanovanje! *sarkazem*

PrimoZ_ ::

solatko je izjavil:


PrimoZ - on je plačeval del stroškov, ki jih je tudi naredil, na kakšen način je pocenil življenje staršem?
Poznam tudi diametralno drugačne, ko v hiši, v složnosti, živijo 3 družine, zadnje dejanje je narejen poslovni prostor, v katerem bo zaživelo družinsko podjetje.

Elektrike ni porabil 50% kot je plačal (del položnice je itak fiksen)
Komunala ne bi bila 50% cenejša brez njega
Internet/TV bi starši imeli v vsakem primeru, tudi ni 50%
Streha se ne bi obnovila za pol cene, če njega ne bi bilo

Pa bistvo niso ti stroški, to je zares pljunek v morje.
Bistvo je odnos. Najprej neenaka obravnava, potem pa še zamere in opravljanje.

Mato989 ::

Gagatronix je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

in nekaj najboljšega je, če otroku kot popotnico daš prispevek k nepremičnini ali pa celo rešiš nepremičninško vprašanje...


Dajanje socialne proti kateri se ti tako gonis je tole, nic drugega. Potuha za lenobe, kot si sam rekel. Naj se spravi delat pa sam zasluzi za stanovanje! *sarkazem*


Ce mu to castijo drugi ne pa starci je kot pises tako pa je samo smiselno dedovanje
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 ::

Mato989 - Zakaj lažeš, v vseh podobnih temah je videna tvoja nastrojenost do staršev, katerim bi pobral penzije ali jih celo evtanaziral ob določeni starosti.


To da želim da moji starši živijo kolikor dolgo bodo BREZ ton tablet to nima nič z dejstvom da so mi pomagali pri osamosvojitvi in hvaležnostjo za to, eno ne izključuje drugega... razen za fanatike.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

ginekk ::

Za OP, spelji se na svoje magari v najem, vsaj pol ure stran od doma. Računat na premoženje staršev je v vsakem primeru patetično in ne izpolni ničesar in nikogar.
Če si družinski tip, najdi si družico kateri lahko zaupaš - lažje je v dvoje.

zenith1 ::

solatko je izjavil:

Ben Dover - Prej bo nevzgojen otrok, kot slabi starši.
Kako lahko sovražiš nekoga, ki ti je dal življenje?


To da te nekdo rodi še ne pomeni, da je tudi starš. Spoštovanje se pridobi, ni neka iz neba poslana pravica.

feryz ::

PrimoZ_ je izjavil:

Elektrike ni porabil 50% kot je plačal (del položnice je itak fiksen)
Komunala ne bi bila 50% cenejša brez njega
Internet/TV bi starši imeli v vsakem primeru, tudi ni 50%
Streha se ne bi obnovila za pol cene, če njega ne bi bilo

Pa bistvo niso ti stroški, to je zares pljunek v morje.
Bistvo je odnos. Najprej neenaka obravnava, potem pa še zamere in opravljanje.
To si ti rekel, oz. on.
Kako je v resnici, pa nihče ne ve. Prav lepo ne, glede na to, da se z nikomer ne zastopi.
In glede na to, da mu celo tastari govorijo, da je nesposoben.

Dolžnost staršev je, da vas po 18 letu postavijo pred vrata in brcnejo v rit. Vse ostalo je dobra volja. Vsaj dokler so živi.
Potem pridejo pa odvetniki na vrsto.

Mato989 ::

feryz je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Elektrike ni porabil 50% kot je plačal (del položnice je itak fiksen)
Komunala ne bi bila 50% cenejša brez njega
Internet/TV bi starši imeli v vsakem primeru, tudi ni 50%
Streha se ne bi obnovila za pol cene, če njega ne bi bilo

Pa bistvo niso ti stroški, to je zares pljunek v morje.
Bistvo je odnos. Najprej neenaka obravnava, potem pa še zamere in opravljanje.
To si ti rekel, oz. on.
Kako je v resnici, pa nihče ne ve. Prav lepo ne, glede na to, da se z nikomer ne zastopi.
In glede na to, da mu celo tastari govorijo, da je nesposoben.

Dolžnost staršev je, da vas po 18 letu postavijo pred vrata in brcnejo v rit. Vse ostalo je dobra volja. Vsaj dokler so živi.
Potem pridejo pa odvetniki na vrsto.


Daj ne nabijaj, DOLŽNOST STARŠEV JE DA TE VZDRŽUJEJO DO 18 leta ALI DO KONCA ŠOLANJA oz. NAJVEČ DO 26. leta... to je PO ZAKONU!!!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

c3p0 ::

Itak, kaj pa imajo otroke. Najbolj sovražim, ko se nek starš za vse zgovarja na otroke, ne more nekam it ker ima otroka, ne more nečesa kupit, ni denarja za hišo... ker otroci.

Hja, kaj si pa mislil, da je otrok? Nič nisi mislil, tu je problem.

Invictus ::

solatko je izjavil:

Ben Dover - Prej bo nevzgojen otrok, kot slabi starši.
Kako lahko sovražiš nekoga, ki ti je dal življenje?

Ker ti ga je maksimalno zagrenil ????
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

tikitoki ::

Mato989 je izjavil:

feryz je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Elektrike ni porabil 50% kot je plačal (del položnice je itak fiksen)
Komunala ne bi bila 50% cenejša brez njega
Internet/TV bi starši imeli v vsakem primeru, tudi ni 50%
Streha se ne bi obnovila za pol cene, če njega ne bi bilo

Pa bistvo niso ti stroški, to je zares pljunek v morje.
Bistvo je odnos. Najprej neenaka obravnava, potem pa še zamere in opravljanje.
To si ti rekel, oz. on.
Kako je v resnici, pa nihče ne ve. Prav lepo ne, glede na to, da se z nikomer ne zastopi.
In glede na to, da mu celo tastari govorijo, da je nesposoben.

Dolžnost staršev je, da vas po 18 letu postavijo pred vrata in brcnejo v rit. Vse ostalo je dobra volja. Vsaj dokler so živi.
Potem pridejo pa odvetniki na vrsto.


Daj ne nabijaj, DOLŽNOST STARŠEV JE DA TE VZDRŽUJEJO DO 18 leta ALI DO KONCA ŠOLANJA oz. NAJVEČ DO 26. leta... to je PO ZAKONU!!!


Dolznost starsev je tudi kvalitetna vzgoja in nudenje pogojev za razvoj v zdravo in produktivno osebo. V tej vukojebini imas cepce, ki tega ne razumete. V naprednjsih drzav pa ze imajo zakonodajo, ki omogoca sankcioniranje faliranih starsev.

;-) ::

c3p0 je izjavil:

Itak, kaj pa imajo otroke. Najbolj sovražim, ko se nek starš za vse zgovarja na otroke, ne more nekam it ker ima otroka, ne more nečesa kupit, ni denarja za hišo... ker otroci.

Hja, kaj si pa mislil, da je otrok? Nič nisi mislil, tu je problem.


Imam dva pri dobrih 30. Imam tud dve bajti. Nevem zakaj bi me otrok bilokje bilokako omejeval. Sem pa imel toliko "sreče" da sem prvi otrok, so bili ostali "bolj pametni" da bodo imeli bajte, firmo od tastarih, jaz pa sem vzel eno pogorišče in eno parcelo. No sedaj ko sta bajti fertik sem jaz tisti ki je pametno izbral in najslabsi ker so kot OP "priklenjeni" na stare. Vstran so nesposobni iti, jokat pa jim pase.

Sem dal tudi možnost, da mi placajo bajto po ceni ki sem jo vlozil, parcelo senkam kot sem senkano sam dobil, ampak ni interesa. Interes je samo jokanje. Pijačke, hrana samo po gostilnah, avti, pač stanejo ta obrokec kredita, brez kredita pa nebo napredka :)

Me pa otrok nikoli pri ničemer ni omejeval, vklopimo to v dan tako da je to to za vse. Stroskovno pa je tu tu z mačkom ki ga imamo pol leta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Mato989 ::

Problem "brutalnega" pristopa kot ga omenja feryz zgoraj "Pri 18tih čez vrata s kovčkom" (ali katerakoli podobna varianta kot je plačevanje najemnine lastnim staršem po 18tem letu itd... OBIČAJNO (in menim da je prav tako) privede do tega da ta ista oseba na stara leta ko je obnemogla pričakuje obiske in pomoč potomcev... Me zanima kako bi tej osebi bilo in kaj bi rekla, če bi sinovi in hčerke rekli vsak obisk 50€ vsaka pomoč 25€ na uro itd...

Na koncu se je bolje držat pravila, da dajte otroku vse kar lahko, kajti on vam bo na koncu izbiral dom upokojencev ali pomagal ko bote obnemogli... Vse se vrača vse se plača so dejali. In prav je tako, takim starcem ki imajo logiko otežit ne olajšat potomcem življenje v tem težkem Svetu (pa četudi samozato ker pa oni niso nič dobili) prav privoščim da jih ti potomci na stara leta odjebejo ali močno otežijo lajf...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

mahoni ::

Zakaj bi moral drugi brat sploh skrbeti za starse? Dobi prst v rit, pa se daj skrbi zame. Ko umremo pa ajde resi z bratom dediscino. Bratu, ki je pa potegnil dolgo, bo na koncu rekel, da mu das polovico dediscine, tisto o stanovanju pa ne bo omenjal.

Skratka resitev za to obstaja.

Jaz bi jih enostavno vse odjebal. Prekinil vse mozne stike, spokal in se nikoli vec obrnil.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

Gagatronix ::

Mato989 je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

in nekaj najboljšega je, če otroku kot popotnico daš prispevek k nepremičnini ali pa celo rešiš nepremičninško vprašanje...


Dajanje socialne proti kateri se ti tako gonis je tole, nic drugega. Potuha za lenobe, kot si sam rekel. Naj se spravi delat pa sam zasluzi za stanovanje! *sarkazem*


Ce mu to castijo drugi ne pa starci je kot pises tako pa je samo smiselno dedovanje


Ne, dedovanje ni nic drugega kot dajanje potuhe, naj se na lastne noge postavi, ne pa da mu je na pladnju prineseno, to je tvoja retorika, jaz ti jo samo nazaj v obraz mecem.

Mato989 ::

Gagatronix je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

in nekaj najboljšega je, če otroku kot popotnico daš prispevek k nepremičnini ali pa celo rešiš nepremičninško vprašanje...


Dajanje socialne proti kateri se ti tako gonis je tole, nic drugega. Potuha za lenobe, kot si sam rekel. Naj se spravi delat pa sam zasluzi za stanovanje! *sarkazem*


Ce mu to castijo drugi ne pa starci je kot pises tako pa je samo smiselno dedovanje


Ne, dedovanje ni nic drugega kot dajanje potuhe, naj se na lastne noge postavi, ne pa da mu je na pladnju prineseno, to je tvoja retorika, jaz ti jo samo nazaj v obraz mecem.


Nikakor, dedovanje je EDINI logičen pristop celotne družbe in prenos bogastva ki se lahko komulira iz staršev na potomca ali potomce... Brez dedovanja bi nekateri forever bili reveži.

Dedovanje je edini praktičen način da lahko v 3 generacijah pride neka veja ljudi iz reveža v najemniškem stanovanju do nekoga ki ima v lasti nekaj nepremičnin in ne rabi več delat... To je unikatna možnost ki je v zgodovini skorajda ni bilo.

Če je "dedek/babica" bil pameten in je po 2. svetovni vojni iz reveža brez vsega nekaj malega dobil in naredikl potomca in potem skupaj z njim postavil še eno bajto, in potem 2 bajti in morda jazbinškov flet dedoval vnuk ali vnukica si lahko v 100 letih prišel iz REVEŽA brez vsega med vojno, do relativnega bogataša z 2 bajtama in fletom...

To da pa vsi brezpogojno financiramo lenuhe danes je pa druga zgodba
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Gagatronix ::

Aha, zato se ti iz poverbane bajte deres na prejemnike socialnih transferjev. Kralj na kupu govna, torej. Lepo da priznas.

Mato989 ::

Ne vem kaj bluziš jaz nisem ničesar podedoval (zaenkrat) =) To kdo pa meni da kakršnokoli darilo pa itak ni tvoja stvar, eni tu bi ga raje skurli kar je njihova stvar samo ne pol jokat ko potomce boli kurac za vas in upajo da se čimprej stegnete =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

c3p0 ::

Dedovanje je tudi orodje za vedno večje kupčkanje premoženja znotraj družine, da so nekateri forever bogataši, ne glede na razvajenost in nesposobnost. Oz. vsaj dokler premoženja ne sfižijo.

c3p0 ::

;-) je izjavil:


Me pa otrok nikoli pri ničemer ni omejeval, vklopimo to v dan tako da je to to za vse. Stroskovno pa je tu tu z mačkom ki ga imamo pol leta.


V obeh primerih imaš cvetke, niso pa seveda vsi taki.

Ko enkrat imaš otroke, jim seveda želiš vse najboljše in vse dati (večkrat to gre tudi v drugo skrajnost, kasnejšo škodo - polna rit vsega, vedno ima prav, permisivna vzgoja - offtopic).

49106 ::

Gagatronix je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Invictus je izjavil:

in nekaj najboljšega je, če otroku kot popotnico daš prispevek k nepremičnini ali pa celo rešiš nepremičninško vprašanje...


Dajanje socialne proti kateri se ti tako gonis je tole, nic drugega. Potuha za lenobe, kot si sam rekel. Naj se spravi delat pa sam zasluzi za stanovanje! *sarkazem*


Ce mu to castijo drugi ne pa starci je kot pises tako pa je samo smiselno dedovanje


Ne, dedovanje ni nic drugega kot dajanje potuhe, naj se na lastne noge postavi, ne pa da mu je na pladnju prineseno, to je tvoja retorika, jaz ti jo samo nazaj v obraz mecem.


Najprej podedujemo gene, nato znanje in kulturo staršev, zatem pa še premoženje. Večina tistih, ki imajo dobro genetiko, izobražene, razgledane in kulurne starše, bo sama ustvarila premženje. Ne vidim razloga, zakaj vam gre dedovanje tako v nos in zakaj ne bi takšnim srečnežem in njihovim potomcem privoščili boljši jutri?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Mato989 ::

c3p0 je izjavil:

Dedovanje je tudi orodje za vedno večje kupčkanje premoženja znotraj družine, da so nekateri forever bogataši, ne glede na razvajenost in nesposobnost. Oz. vsaj dokler premoženja ne sfižijo.


Če so potomci nesposobni lahko premoženje hitro zafurajo =) Potrebna je samo kakšna 1 ali 2 napačni odločitvi, pa ne glede na to kako premožni so =)

V osnovi se sicer strinjam, ampak hkrati pa je dedovanje eden redkih zakonov ali ukrepov ki ohranja voljo do varčevanja posameznika, ne pa brezveznega zapravljanja in obremenjevanja planeta z več odpradki... predstavljaj si da damo 100% ali 50% davek na dedovanje, folk bo pač vse zagonil za "hookers n alcohol" in luksuz, rezultat bo še večja poraba in še več onesnaževanja okolja...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

49106 ::

Kaj predlagate? Vse otroke v internate, da čimbolj izničimo privilegije, ki so nam položeni v zibelko?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

m0LN4r ::

Mato989 je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Dedovanje je tudi orodje za vedno večje kupčkanje premoženja znotraj družine, da so nekateri forever bogataši, ne glede na razvajenost in nesposobnost. Oz. vsaj dokler premoženja ne sfižijo.


Če so potomci nesposobni lahko premoženje hitro zafurajo =) Potrebna je samo kakšna 1 ali 2 napačni odločitvi, pa ne glede na to kako premožni so =)

V osnovi se sicer strinjam, ampak hkrati pa je dedovanje eden redkih zakonov ali ukrepov ki ohranja voljo do varčevanja posameznika, ne pa brezveznega zapravljanja in obremenjevanja planeta z več odpradki... predstavljaj si da damo 100% ali 50% davek na dedovanje, folk bo pač vse zagonil za "hookers n alcohol" in luksuz, rezultat bo še večja poraba in še več onesnaževanja okolja...

To bi bilo veliko boljse za ekonomijo, kot hordanje denarja in podrtij iz generacije v generacijo. Slovenci smo zelo nefleksibilni, kar se tega tice.
Vecina se jih rodi v eni vasi in tudi umre tam, preseliti, it na svoje, poiskati novo je greh in se kuhajo zamere, ce to naredis, pa ce ne s starsi zene, pa s starsi moza. Nekomu pac ne bo prav oz. bi lahko bilo bolj prav.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mato989 ::

m0LN4r je izjavil:

Mato989 je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Dedovanje je tudi orodje za vedno večje kupčkanje premoženja znotraj družine, da so nekateri forever bogataši, ne glede na razvajenost in nesposobnost. Oz. vsaj dokler premoženja ne sfižijo.


Če so potomci nesposobni lahko premoženje hitro zafurajo =) Potrebna je samo kakšna 1 ali 2 napačni odločitvi, pa ne glede na to kako premožni so =)

V osnovi se sicer strinjam, ampak hkrati pa je dedovanje eden redkih zakonov ali ukrepov ki ohranja voljo do varčevanja posameznika, ne pa brezveznega zapravljanja in obremenjevanja planeta z več odpradki... predstavljaj si da damo 100% ali 50% davek na dedovanje, folk bo pač vse zagonil za "hookers n alcohol" in luksuz, rezultat bo še večja poraba in še več onesnaževanja okolja...

To bi bilo veliko boljse za ekonomijo, kot hordanje denarja in podrtij iz generacije v generacijo. Slovenci smo zelo nefleksibilni, kar se tega tice.
Vecina se jih rodi v eni vasi in tudi umre tam, preseliti, it na svoje, poiskati novo je greh in se kuhajo zamere, ce to naredis, pa ce ne s starsi zene, pa s starsi moza. Nekomu pac ne bo prav oz. bi lahko bilo bolj prav.


Kako bi bilo za ekonomijo ne vem, ker je impact večplasten ampak zagotovo pa vem da bi bil impact na okolje in naravne vire SLABŠI...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

feryz ::

Mato989 je izjavil:

Problem "brutalnega" pristopa kot ga omenja feryz zgoraj "Pri 18tih čez vrata s kovčkom" (ali katerakoli podobna varianta kot je plačevanje najemnine lastnim staršem po 18tem letu itd... OBIČAJNO (in menim da je prav tako) privede do tega da ta ista oseba na stara leta ko je obnemogla pričakuje obiske in pomoč potomcev... Me zanima kako bi tej osebi bilo in kaj bi rekla, če bi sinovi in hčerke rekli vsak obisk 50€ vsaka pomoč 25€ na uro itd...

Na koncu se je bolje držat pravila, da dajte otroku vse kar lahko, kajti on vam bo na koncu izbiral dom upokojencev ali pomagal ko bote obnemogli... Vse se vrača vse se plača so dejali. In prav je tako, takim starcem ki imajo logiko otežit ne olajšat potomcem življenje v tem težkem Svetu (pa četudi samozato ker pa oni niso nič dobili) prav privoščim da jih ti potomci na stara leta odjebejo ali močno otežijo lajf...
Pravzaprav je bolj glup obratni pristop, se pravi futraj mulce do štiridesetega leta, kasneje mi bodo pa oni rit brisali.
V 99 posto, to ne pali. Drugi del mislim, prvi gre z lahkoto.

Uzdaj se use i u svoje kluse, pravijo. In jaz se tega krepko držim. Nihče mi nič ne da in od nikogar nič nočem.
Ko sem zidal bajto, vse s svojimi rokami, so mi tastari pomagali pri delu. To je vse in še tega nisem pričakoval.

energetik ::

c3p0 je izjavil:

Dedovanje je tudi orodje za vedno večje kupčkanje premoženja znotraj družine, da so nekateri forever bogataši, ne glede na razvajenost in nesposobnost. Oz. vsaj dokler premoženja ne sfižijo.
Ne vem, zakaj ti gre v nos, da imajo nekateri več kot drugi. So pač bolj sposobni (lahko tudi njihovi starši in stari starši), morda bolj upravljajo s premoženjem, manj zagonijo za nepotrebne stvari ali pa imajo tudi več sreče.
Ti bi potegnil uravnilovko, in jim večino pobral? Ne ga srat. Bajto sem kupil in dokončal s svojim denarjem, od katerega sem plačal ogromno davka pri plači. Potem pa še pri dokončanju bajte z DDV. Noben mi nima pravice očitati, da "kopičim bogastvo" ali kaj podobnega.

Vzgoja otrok pa je nekaj drugega kot pomoč pri postavljanju na noge. Ne vem, zakaj bi podaritev stanovanja otroku škodila, če je sicer normalno vzgojen. Je pa lahko zelo koristno, če se ukvarja s čim produktivnejšim, kot z garanjem in kreditiranjem za stanovanjsko luknjo.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prepis nepremičnine iz starša na sina - najboljše opcije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6114420 (7677) Mato989
»

Oporoka - dedovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13715278 (11555) sekvoja
»

Izplačilo denarja od Hiše (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
658863 (6877) Arzen28
»

Dediščina in izkoriščevalski dedek (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17733961 (29075) erkgheoruugh
»

Odpoved dedovanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9331049 (29209) Okapi

Več podobnih tem