Forum » Pomoč in nasveti » Mobilni dostop do računalnika
Mobilni dostop do računalnika
GummyBear ::
Vsake 3 tedne imam v službi dežuranje in moram biti ves dan v stanju pripravljenosti. Takrat se zame službene dolžnosti ne končajo po 8ih urah od prihoda na delo, ampak stanje pripravljenosti traja do konca dneva, torej 0:00. To ne pomeni, da moram dan presedeti za računalnikom, vendar ko se od mene zahteva pozornost, moram biti na voljo - pregledati moram določene stvari, kar zahteva le par klikov. Je pa delo takšno, da ga lahko opravim s pomočjo računalnika. Parkrat se mi je že zgodilo, da je prav na takšen dan nastopila kakšna nujna, neodložljiva zadeva in sem moral za 2 urci stran. Na srečo me v tistem času nihče ni potreboval. Zdaj bi si za takšne stvari rad zrihtal mobilni dostop do računalnika. Se pravi, s telefonom bi se vsake toliko časa povezal na računalnik, preveril stanje in po potrebi opravil tistih par klikov. Nujno moram na telefonu imeti zaslon računalnika ter polno funkcionalnost miške in tipkovnice.
Ena od možnosti bi bila uporaba kakšnega VNC-ja, vendar bi na routerju moral nastaviti porte. Tu se zakomplicira, ker nimam dostopa do routerja in kolikor sem uspel dobiti informacij, je port že zaseden. Druga možnost bi bila uporaba Teamviewerja, vendar se geslo ob vsakem dostopu spremeni. Obstaja kakšen free softver, s katerim bi to učinkovito rešil?
Ena od možnosti bi bila uporaba kakšnega VNC-ja, vendar bi na routerju moral nastaviti porte. Tu se zakomplicira, ker nimam dostopa do routerja in kolikor sem uspel dobiti informacij, je port že zaseden. Druga možnost bi bila uporaba Teamviewerja, vendar se geslo ob vsakem dostopu spremeni. Obstaja kakšen free softver, s katerim bi to učinkovito rešil?
Dark000 ::
Če gre za Windows mašino in imate urejen vpn oz. kakšen gateway, je odlična izbira kar Remote Desktop od MS.
https://play.google.com/store/apps/deta...
https://play.google.com/store/apps/deta...
d3m1g0d ::
Saj ni treba, da imaš VNC na default portu. Daš ga na nekaj poljubnega, pa popraviš v nastavitvah na mobitelu.
Gott ist tot! Gott bleibt tot! Und wir haben ihn getötet!
mahoni ::
Pri timvjuverju lahko nastavis staticno geslo.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.
Baja ::
team viewer tudi ni free za komercialno uporabo.
jaz sem nazadnje sprobal jump desktop. ne rabiš portov, free for all.
jaz sem nazadnje sprobal jump desktop. ne rabiš portov, free for all.
secops ::
Maile in slack (oziroma, kar koli že uporabljate za obveščanje) si inštaliraj na telefon, da boš dobil obvestilo, kdaj se te rabi. Poleg tega pa če med dežurstvom greš na kofe, vzemi s seboj torbo s prenosnikom, na katerem potem rešiš situacijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 344364 (44820) | ignats |
» | Kaj uporabit za remote dostop do domačega računalnika? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14479 (11524) | sbawe64 |
» | Povezava dveh lokalnih omrežijOddelek: Omrežja in internet | 2006 (1486) | Aleks Nafi |
» | Orodja za nadzor IT mrež (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10025 (8114) | louser |
» | Novi varnostni mehanizmi slovenskih bank (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 12177 (8668) | CaqKa |