» »

Orodja za nadzor IT mrež

Orodja za nadzor IT mrež

1
2
»

imagodei ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Tudi se mi zdi tisti primer z bolno sodelavko malo kritičen, če za časa dobrega zdravja ni nikomur drugemu pokazala kaj je treba naresti, če nje ni. Ne razumem šefa, ki si lahko dovoli kaj takega, saj bi lahko dala odpoved, do konca pa izkoristila dopust ali 'zbolela'. Kaj bi pa potem naredili?

Ampak... kot sem rekel, ljudje smo različni. Morda je tisti sodelavki to celo ustrezalo, da je bila 'nepogrešljiva', da veliko stvari lahk 'samo ona' naredi. Poleg tega pa enim še ustreza, da igrajo vlogo 'žrtve'. Žal pogosto še najbližji ne vedo, kako nekomu tiketaka v glavi... enim tako, drugim drugače.

Tegale niti ne bi pretirano razvijal naprej. Naj dodam samo, da to ni bilo prvič, ko se je izkazalo, da je "nepogrešljiva". In pod črto, iz stališča podjetja, niti najmanj ni važno, ali tej osebi tak status paše ali ne - podjetje oz. vodstvo si pač ne sme privoščit tega, da bi postali talec enega človeka. Ali njegove bolezni. Enostavno ni to resno. Pa če gre za nano podjetje z dvema zaposlenima, direktorjem in delavcem, še nekako zastopiš. Ko se pa enkrat obračajo milijoni evrov letno, pa takega načina upravljanja s kadri ne moreš več upravičit nikjer med razsodnimi.
- Hoc est qui sumus -

SeMiNeSanja ::

Ja, pa sem poznal žensko, katera si je ščitila stolček prav s tem, da nikomur ni hotela pokazati, kaj in kako je treba delati na njenem delovnem mestu. Pa je delala v Telekomu, kjer ni ravno problem najti nekoga, da ga boš priučil.

Ampak če je tako postopanje 'obrambna funkcija', potem je tudi za nadrejenega to lahko preklemansko teško za razvozlat - vsaj pri tisti, o kateri govorim, ker je baba živ zmaj in je ziher koj naredila celo štalo, če se ji je kdo kaj hotel vpletati v njen 'teritorij'...

Ja, res je, tako lahko potem postane podjetje talec nekega posameznika.
Toda napaka je 'podedovana' že od prvotne kreacije delovnega mesta, ki bi moralo biti definirano na način, da ne dovoli 'teritorialnih borb'. Včasih tudi nebi škodovalo, da bi 'ciklal' delavce po različnih delovnih mestih, da že v kali preprečiš možnost, da si kdo zakoliči svoj teritorij oz. 'prilepi' na stolček.
A kaj, ko to gre le pri manj zahtevnih delovnih mestih. Bolj ko so specializirana, težje je zagotoviti 'rezervo' v podjetju. Dodatno zaposlovanje pa tudi ni vedno opcija, sploh pri takih specialnostih, ki jih na trgu preprosto ne najdeš. Če še delavec noče sodelovat... pa si pečen.

louser ::

Invictus je izjavil:

SeMiNeSanja je izjavil:

Čeprav...ne vem...bi moral kakšen pravnik povedat... v bistvu je dovolj, da zaposleni vedo, da se jih logira. Če jih vse pokličeš na kup in na glas poveš "od danes naprej logiramo", se tudi ne bo mogel noben sklicevati na to, da tega ni vedel. Papir potrebuješ zgolj zato, ker je lažje dokazovati, da si delavca seznanil, če imaš njegov podpis.

Ne gre tako lahko.

Interni akti podjetja pač niso nad zakonodajo.

Malo po domače si tole predstavljate.

Tale seznanitev je en kurc vredna. Kar nekaj podjetij ima že kamere postavljene neskladno z zakonodajo.

Ja, res je, tako lahko potem postane podjetje talec nekega posameznika.

Vprašanje je, ali so ji plačali mentorstvo.
In v primeru nekega dogovora o obsegu dela ustrezno le-to zmanjšali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: louser ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Služba za določen ali nedoločen čas

Oddelek: Loža
122499 (1506) Phantomeye
»

Tesla odpušča slabo desetino zaposlenih

Oddelek: Novice / Ostale najave
4811653 (7914) Mr.B
»

Bloiranje spletnih strani

Oddelek: Informacijska varnost
194355 (3347) SeMiNeSanja
»

Sedmerica ameriških IT-velikanov bo tožena zaradi dogovarjanja o plačah

Oddelek: Novice / Tožbe
4617844 (15239) Invictus

Več podobnih tem