Forum » Omrežja in internet » KABEL ali ADSL??
KABEL ali ADSL??
gabl136 ::
ZAnima me, kako kaj delata tadva dostopa do interneta, kateri je boljši, in kateri ima boljšo perspektivo za prihodnost??
Hvala!
Hvala!
plavko61 ::
Odvisno iz kod si? Če imaš možnost kabel Triera (kks) potem definitivno izberi kabel. Zadeva laufa ok in ping za igre je tudi špica. Cenovno, če imaš možnost Arnes, ni boljšega. ADSL ti je alternativa, če si doma v večjem mestu še posebaj Ljublajana. Na štajerskem je ADSL slabaše pokrit, pa dudi ne dela tako kot bi moral.Glede prihodnosti , si pri obeh približno na istem. Vsako ima svoje prednosti in slabosti.
Hooch ::
Jest osebno mam izkušnje s 3 ponudniki kabelskega interneta na gorenjskem: SiOL (ta počas zapira pipo ter narocnike preusmerja na ADSL), Telemach (deluje fenomenalno) in S5.net (ta pa zaradi neznanih razlogov deluje ful različno, odvisno od lokacije). Glede na izkušnje pa sem se spokal na ADSL (prejsnji teden) ter takoj dozivel 4 dnevni mrk (nekaj se jim je skurl na centrali). Tko da res... vsaka zadeva ma svoje dobre in slabe lastnosti. Izogibaj se dolgoročnih pogodb, pa bo!
roCkY ::
Huda dilema v tem trenutku saj je težko reči kaj bo prinesla prihodnost na obeh sistemih in sta ti seveda oba dosegliva. Nikakor ne smeš gledat samo na dostop do interneta ampak na celotno ponudbo, ki jo posamezen sistem prinaša.
Odvisno predvsem kaj rabiš in ocenjuješ, da boš rabil v stanovanju-hiši v naslednjih vsaj 10 letih (začetni stroški priklopa). Pri varijanti ADSL in okoli nje je vse digitalno, kar je lepa prednost. Prvi problem pa je že, če ne rabiš več telefonskih številk. Druga zadeva pa TV ima prek ADSL zaenkrat omejitev na en kanal a je trenutno kakovostnejši vsaj glede na varjante kablskih TV, ki jih poznam.
Če bi sam sedajle izbiral iz ničle in bi bila ponudba obeh sistemov glede storitev enaka nimam pojma kaj bi se odločil. Ker pa so zadeve prihajale druga za drugo in na kablu interneta ni kljub obljubam, rabim pa več tel. številk in en uporaben dostop do neta kar prav pride je trenutno v hiši oboje.
ADSL je imel v dobrem letu od kar ga imam le par izpadov po nekaj ur poleg tistih nekaj splošnih kaosov na internetu. Po občutku smo bili krepko več brez kabelskega signala kot brez ADSL. Sem pa od računalnika in radia v teh dneh umaknil kabel zaradi strel, ki večino škode naredijo prek kabla zelo zelo redno. En vod manj je potrebno varovat.
Vem vem, da ti nisem nič konkretnega povedal, le razmišljanje v turobnem popoldnevu...
Odvisno predvsem kaj rabiš in ocenjuješ, da boš rabil v stanovanju-hiši v naslednjih vsaj 10 letih (začetni stroški priklopa). Pri varijanti ADSL in okoli nje je vse digitalno, kar je lepa prednost. Prvi problem pa je že, če ne rabiš več telefonskih številk. Druga zadeva pa TV ima prek ADSL zaenkrat omejitev na en kanal a je trenutno kakovostnejši vsaj glede na varjante kablskih TV, ki jih poznam.
Če bi sam sedajle izbiral iz ničle in bi bila ponudba obeh sistemov glede storitev enaka nimam pojma kaj bi se odločil. Ker pa so zadeve prihajale druga za drugo in na kablu interneta ni kljub obljubam, rabim pa več tel. številk in en uporaben dostop do neta kar prav pride je trenutno v hiši oboje.
ADSL je imel v dobrem letu od kar ga imam le par izpadov po nekaj ur poleg tistih nekaj splošnih kaosov na internetu. Po občutku smo bili krepko več brez kabelskega signala kot brez ADSL. Sem pa od računalnika in radia v teh dneh umaknil kabel zaradi strel, ki večino škode naredijo prek kabla zelo zelo redno. En vod manj je potrebno varovat.
Vem vem, da ti nisem nič konkretnega povedal, le razmišljanje v turobnem popoldnevu...
madmitch ::
Evo še moje izkušnje; Imel sem kabel pri Telemachu, sedaj imam ADSL. Ne da bi kogarkoli favoriziral, sem z ADSL in SiOLom bolj zadovoljen. Povezava je bila sicer tudi pri kablu spodobna, vendar sem bil z vsem ostalim manj zadovoljen, kot sedaj pri SiOLu. Njihova pomoč je enostavno boljša, administracija ravnotako, imam namreč svojo domeno preko njihovega DNSa, pošto ravno tako na svoji domeni (SiOLov poštni strežnik). Ni kaj, vse so mi uredili takoj in brez problemov, medtem, ko je pri Telemachu to trajalo in trajalo, kljub večkratnim prošnjam in telefonarjenju.
Tako da, jaz sem bolj zadovoljen z ADSL.
Tako da, jaz sem bolj zadovoljen z ADSL.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL ali kabel (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4816 (3995) | marjanX |
» | Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 8791 (8791) | Skubi |
» | Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 8065 (6266) | Narcos Satanicos |
» | Telemachov nateg ali kako ukrasti naročnike (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6073 (4903) | Tigorsami |
» | Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8265 (6571) | DeLonghi |