» »

Telemachov nateg ali kako ukrasti naročnike

Telemachov nateg ali kako ukrasti naročnike

«
1
2

darh ::

Spostovani narocnik,
obvescamo vas, da SiOL ni prekinil sodelovanja s kabelskimi operaterji na podrocju ponujanja dostopa do interneta in internetnih storitev, zato vam sporocamo, da so vsa morebitna drugacna obvestila, ki ste jih prejeli od kabelskih operaterjev, neresnicna.
Lepo vas pozdravljamo,
SiOL, d.o.o.



Tole sem dobil (in vem, da sem edini)....

;((

/me gre pač tja, kjer ga do sedaj še niso nategnili :D
Excuses are useless! Results are priceless!

Heisenberg ::

mislim to je pa res nateg, za tako stvar bi jih pa vleku na sodisce !
in ce je to sporocilo resnicno od Siola potem bi se to moralo tudi zgoditi, oz. bi moral siol tole vsaj objaviti na VELIKO !

darh ::

Received: from taurus-1.siol.net ([127.0.0.1]) by taurus-1.siol.net
Excuses are useless! Results are priceless!

borchi ::

???????????!!!!!!!!!!!!!

ka je pa naredu telemach?

dejte mal povedat ozadje tega!
l'jga

darh ::

vsi telemachovi uporabniki smo plačevali/plačujemo naročnino za i-net storitve SiOL-u. Pred kratkim smo pa dobili obvestili da SiOL in Telemach ne sodelujeta več in zraven še informacije o telemachovih paketih (hitrost na je višku) + pogodbo. Alternativa je bil še prestop k Perftechu.... to je background... to se je zgodilo cca 1-2 tedna nazaj
Excuses are useless! Results are priceless!

DarkHand ::

jest sm dobu od telemacha posto pred dobrmu mescm pa tisti paketi k so tm not napisani so tak jajc da bl ne morjo bit ... 1MBit linija je drazja kot pa zdaj placujemo za 10MBit ... sicr res da use skp zmerj pocasnej dela ampak useen ... jest naprimer nism dobu nobenga maila od siola al kr kol tazga

darh ::

na siolovem acc je treba najbrz prevert ane...
Excuses are useless! Results are priceless!

DarkHand ::

ja jest nism nc dobu ... kua se zj sploh dogaja s temu kao g-kablm?

AngelOfDeath ::

naj še povem moje izkušnje s siolom po telefonu so mi rekli da je možno da dobim adsl čez en čas pa sem še dobil pismo od siola ki pravi da pri meni še ni možno dobit adsl-a.

Narcos Satanicos ::

Telemach ni reku da SO prekinl pogodbo, rekl so da ne morjo več sodelovat s siolom in bodo mogoče prekinl pogodbo. Kermu boste pa verjel je pa vaša stvar. Jest nobenmu.

Narcos Satanicos ::

Sicer pa ne vem zakva se noben ne praša, zakaj bi bil SIOL pripravljen kabelskim uporabnikom omogočat downloade do 200-300 KB/s za ~6000 SIT na mesec. od ADSL-ovcev pa za manjš prenos več dnarja zahtevat...:\ :\

darh ::

sej nism reku da so prekinil...

Narcos Satanicos: in tukej ni SiOL tisti ki zapira pipico... afaik..
Excuses are useless! Results are priceless!

Tiger ::

Ne mislit da je SiOL tako nedolžen kot ga nekateri hočete prikazati. SiOLu je trenutno prioriteta ADSL in ga prav kurac boli za nas na kablu. Čemu pa mislite, da ponuja kar zastonj ADSL za tiste, ki bi radi prestopili. Tega niti pod razno ne bi počel če ne bi bil hčerinska firma ter Telekom ne bi pritiskal nanj. Vendar se bojim, da Telekom pritisk izvaja zaradi tega ker bo kmalu začel zaračunavati tudi ADSL naročnino. Kot menda veste bo v januarju referendum glede vračanja denar za prevelike vložke v telefonsko omrežje. In če bo referendum uspel, bo Telekom ljudem moral vrniti 14 milijard SIT.

Gandalfar ::

Tiger: Telekom ZE racuna narocnino - recimo da placujem 10k na mesec siolu za moj paket. Od tega denarja da 5k Siol Telekomu..

Tiger ::

Vem, da Telekom računa 3.000 SIT mesečno SiOL-u, ampak pomisli da potemtakem SiOL-u ostane samo 2.900 SIT od študentskega paketa, in ob dejstvu, da je SiOL hčerinska firma, katero Telekom favorizira pri podeljevanju ADSL priključkov (do sedaj samo še AMIS ponuja ADSL), močno dvomim, da SiOL plačuje kakšno naročnino. Pa četudi jo, je to samo pretakanje denarja iz enega v drugi žep. In ko bo Telekom rabil denar, bo najprej podražil impulze, nato pa še zaračunaval ADSL kar vam, uporabnikom.

V razmislek pa tole:
Ali se SiOL-u splača zanemarjati kabelske naročnike od katerih dobi celih 8.000 SIT (nekaj malega ponavadi da tudi operaterjem) ali pa je zanj bolje, da od ADSL uporabnikov dobi 2.900 SIT na mesec?

Gandalfar ::

Tiger: ponovno se ne strinjam s tabo ... ti placujes recimo Telemachu 8k .. od tega pobere Telemach istio 3k za vzdrzevanje omrezja itd.. in SiOL spet dobi samo 5k ..

Prav tako jaz ze sedaj placujem telekomu narocino za adsl. Ne morejo mi to 2x racunat.
--

To je ista fora, kot to da samo Siolu placujes internet. Ja ampak potem siol naprej placuje impulze. Samo pac tisti cas ni napisan na poloznici od telekoma. Ti sedaj trdis da mi bo se telekom zacel iste impulze .. se enkrat racunat.

IceBreakr ::

Sam uporabljam kabelski dostop + 2x2Mbit ADSL, kombinirano vse... tako da so prenosi kot v starih dobrih casih cez 200k (beri leto 1998/99), doma pa ravno preklapljam iz SiOLa na Telemach (osnovni omejeni paket za ca. 5400 sit)... za foro, da vidim razliko ;) nimam NeMota, ampak Etechov modem...

p.s. nekateri se ne veste, da na SiOLovem linku Telemacha so hitrosti zadnje par mesecev nizje kot na 56k modemih..... se bolj pa moti to dejstvo, da se paketki izgubljajo.....

We'll see....
:\

Tiger ::

Pozabil sem napisati da je Kranju kabelski internet možen samo preko Tele-TV, slednji pa ima potem edinega ponudnika interneta - SiOL. Torej jaz plačujem položnice SiOLu in to 8.000 SIT za 512/64. In seveda Tele-TV nima nobene zveze z Telemach-om.

Narcos Satanicos ::

Zmeda!

Še enkrat: jest sm na g-kablu (telemach gorenjska) in na siolu (zaenkrat). Mesečna naročnina je 8000 SIT. Če sm prou obveščen gre od tega okol 6000 SIT siolu okol 2000 SIT pa telemachu (g-kablu). Se prav: za okol 6000 SIT mesečno bi mogu men SIOL omogočat prenos kje velik večji od recimo standardnega paketa ADSL (1024/256 - vsaj download). Zdj se pa prašte kaj je bl logičn tuki? A da nas siol zajebava al telemach?

Razlikovat med siolom in pa telekomom je pa brezveze. Če je ena firma 100% hčerinska last druge to pomen da ma samo svoj ime in nč drucga:

"Med zasebnimi uporabniki ima namreč Siol okrog 70-odstotni tržni delež, čemur verjetno botruje tudi "sorodstvena vez" s slovenskim Telekomom. Le-ta je namreč upravljalec omrežja, ki ga Siol – in seveda drugi ponudniki dostopa do interneta – pri njem najemajo. Ker se poslovni rezultat Siola na koncu leta konsolidira v skupino Telekom, je za slednjega precej mamljivo, da svoji "hčerki" omogoči boljše pogoje kot ostalim."

http://www.revijakapital.com/kapital/in...

undefined ::

Telemach bo s tole anti-SiOL propagando potegnil na svojo stran le naivneže in laike, katerih pa seveda ni malo. Kar dosti jih bo nasedlo na tisto finto o težavah s SiOLom in novih Telemachovih paketih in bodo tako še naprej ostali z nizkimi pingi in izgubljenimi paketi. Jaz pravim, če me firma (Telemach v tem primeru) enkrat tako zajebe (kot me v tem primeru s SiOLom) ni nikjer rečeno, da me ne bo na isti način še kdaj drugič. Firmi, ki širi laži skozi taka pisma propagande, preprosto ni za zaupat. Takoj, ko se prebijem do malce več financ, rečem Telemachu adios amigos in se priklopim na ADSL.

brandy ::

Narcos pravi:
Se prav: za okol 6000 SIT mesečno bi mogu men SIOL omogočat prenos kje velik večji od recimo standardnega paketa ADSL (1024/256 - vsaj download). Zdj se pa prašte kaj je bl logičn tuki? A da nas siol zajebava al telemach?


Zdej pa razlozi zakaj bi moral Siol omogocit veliko vecji prenos, kot pa ga ima ADSL standardni paket, ker sam ne vidim razloga.

Tigorsami ::

Vsi vemo, da se paketki izgubljajo na Telemachovem omrežju. Ping gatewaya pove vse.

SiOL dobi 6.722,68 SIT, kar lahko vsak preveri v pregledu porabe.

Narcos Satanicos ::

Zato ker u originalni pogodbi ni bilo nikjer omenjen da je povezava omejena.

Heisenberg ::

folk dejstvo je ce hotece OK net potem MORATE iti na ADSL, kjer to ni mogoce (kot pri meni) nimamo pac druge izbire kot pa je telemach..... edino navadna povezava preko telefona.

tisti dan ko dobimo isdn in adsl v nas konec bom pa resnicno premislil o vsej stvari, do takrat bom pa hvalezen za edino stvar ki je dobra pri telemachu...... noja za to pa vedo samo telemach narocniki :D

darh ::

DM... tud dostop do perzeja in ostalih "servisov" imajo trenutno le redki izbranci, med katerimi žal nism sam...

Drugače pa vidm da imava z IceManom isti pogled na tale NATEG...
Excuses are useless! Results are priceless!

brandy ::

Eh Narcos. Ce v pogodbi povezava ni omejena ne pomeni, da mora biti visja od recimo ADSL ali katerega koli drugega paketa. Pomeni samo to, da je lahko visja od recimo ADSL ali katerega koli drugega paketa.


Narcos Satanicos ::

Ja in je tud bla višja. Moj argument drži.

SasoS ::

Sam se sprašujem kolk je dejanska krivda Telemacha. Namreč...naročniki na bivšem Linku so že precej dalj časa "reveži" od G-kablovcev in še niso bili pod Telesmehom ko so težave začele. Dejstvo pa je, da tako stanje kot je ni u korist ne Siolu (ker Telekom ne dobi naročnine od ADSLa in ISDNa) niti Telemachu (ker gre denar za internet siolu). Torej je nekaj na tem, da ni v interesu nobenga da bi se situacija rešila...

McHregec ::

xbite tudi na adslju obstajajo "servisi" :D
Destroyer Of The Worlds.

Narcos Satanicos ::

Čudna zadeva, trace route do www.g-kabel.com z moje mašine:

Tracing route to www.g-kabel.com [193.189.173.125]
over a maximum of 30 hops:

1 250 ms 93 ms 141 ms 193.77.28.1
2 641 ms 515 ms 281 ms www.g-kabel.si [193.189.173.125]

Trace complete.

Če pa nardim trace route za www.g-kabel.si pa dobim tole:

Tracing route to www.g-kabel.si [212.118.86.12]
over a maximum of 30 hops:

1 188 ms 219 ms 281 ms 193.77.28.1
2 109 ms 31 ms 125 ms 212.30.64.53
3 62 ms 63 ms 156 ms didi.siol.net [193.189.161.203]
4 313 ms 187 ms 78 ms six.perftech.si [193.2.141.37]
5 406 ms 438 ms 437 ms 195.246.1.98
6 344 ms 375 ms 296 ms 195.246.10.146
7 438 ms * 62 ms 212.118.86.12

Trace complete.

Fury ::

Jest vam sam to recem.. GET AWAY FROM TELEMACH! Jest sem ze pobegnu na Amis kabl :)

pa se neki cudn mi je siol... pomoje bo slo neki narobe v prihodnosti :) upam pa da ne :)

Matty ::

Gateway: 193.77.28.1 (g-kabel)

Mogoce kdo ve, ali je to v lasti Telemacha ali Siola? Ker je ze do gatewaya ping preko 100 in 25-50 packet loss... Kakor mi je to znano to niti pod razno ni del omrezja siol ampak se vedno lokalno omrezje g-kabel oz. telemach.


Narcos Satanicos ::

haha jest zm zdj na istmu gatewayu... men zgleda to od g-kabla ja pa ping je katastrofalen...

Narcos Satanicos ::

samo je pa to zlo čudn:

inetnum: 193.77.28.0 - 193.77.28.255
netname: G-KABEL-SI
descr: Astra Telekom d.o.o.
descr: CATV operator in Slovenia
country: SI
admin-c: RB2193-RIPE
tech-c: UV74-RIPE
status: ASSIGNED PA
notify: vili.mozina@siol.net
mnt-by: AS2610-MNT
changed: vili.mozina@siol.net 20000915
source: RIPE

predvsem 'notify' in 'changed'

darh ::

meni so serviserji zadnc povedal da tko pac je in da bols ne mora bit.... lahko je... ad**... mnja :)
Excuses are useless! Results are priceless!

Narcos Satanicos ::

Jah sj... katastrofa vse skp...

Matty ::

Me prav kaj so nardil v zacetku decembra, ker do takrat je blo vse normalno...(vsaj pri meni!!!)

Da ne more bit bols je pa po moje sprenevedanje, in zajebavajo zato, da bo folk sel na telemach linijo...

Sem malo prej pognal ping, 50x... O happy day... packet loss je samo 36% (vceraj ob vec poskusih ni bil pod 50%) in ping 38ms... No ja, precej bolje kot vceraj :) Seveda net dela se vedno za en k....., da niti ne govorim, ce bi zelel spilat preko mreze...

Vceraj sva se s kolegom sprobala kako je s spilanjem CS. Oba sva preko zgoraj navedenega gatewaya, in ce se prikljucim na njegov streznik je ping 600+!!!! (ce bi bilo normalno bi bilo 15-20ms!!), ob premikanju pa kmalu precej naraste. Tracert pokaze da linija ne gre do Siola, ampak ostane znotraj lokalnega omrezja...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Matty ::

Ko smo ze pri temu... se bolj zanimivo je naslednje:


In ce grem na http://visualroute.visualware.co.uk/ potem mi javi, da se moj IP nahaja na SiOLu in ne na "ASTRA telekom", kot javlja ce dam not perzej.g-kabel.si . Zanimivo pa je, da dostopam do perzeja preko zgoraj navedenega gatewaya... (oz. med mano in perzejem je samo ta gateway).

Zdej pa res ne vem komu se zalit, al Telemachu al Siolu, al obema?

inetnum: 193.77.0.0 - 193.77.255.255
netname: SI-TELEKOM-193-77
descr: SiOL d.o.o
descr: Provider Local Registry
country: SI
admin-c: VM439-RIPE
tech-c: TC124-RIPE
status: ALLOCATED UNSPECIFIED
remarks: -------------------------------------------------------
remarks: Please send abuse & spam notification to abuse@siol.net
remarks: -------------------------------------------------------
notify: vili.mozina@siol.net
mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT
mnt-lower: AS5603-MNT
mnt-routes: AS5603-MNT
changed: hostmaster@ripe.net 19951219
changed: hostmaster@ripe.net 20020704
source: RIPE

MUC ::

193.77.28.1 je router v Žirovnici na Telemachu!

212.30.64.53 je prvi router, ki stoji v Ljubljani na Siolu.

Bakunin ::

193.77.28.1 je router v Žirovnici na Telemachu!


Naucite se pravino prebrati podatke iz WHOIS

WHOIS pravi za IP# 193.77.28.1:

netname: G-KABEL-SI
inetnum: 193.77.28.0/24

ampak to je del vecjega omrezja:

route: 193.77.0.0/16
descr: SiOL.SI, Provider Aggregated Block
descr: SiOL d.o.o.

blame ZIOL.

In se enkrat povem vsem pametnjakovicem -

PING NI MERILO ZA MERJENJE HITROSTI PRENOSA!

darh ::

j: a je kdo reku da je... je pa poleg packet losa glavni faktor pri špilih... in marsikomu to dosti pomeni


afaik siol pri telemachovih routerjih nima neč zravn..
Excuses are useless! Results are priceless!

Bakunin ::

xbite: matty pravi da je Internet v k.... , ker ima slab ping.

Igre delajo ponavadi preko UDP (polno ime UDP/IP).

Ce bi ISP bili BOFHi, bi dali ICMP paketom visjo prepustnost kot ostalim tipom IP prometa in bi tako "umetno" imeli "dobre prenose" ("dobri prenosi" - according to matty)

Ce ima router SIOLov IP, potem dvomim da spada pod Telemachovo upravljanje.

193.77.28.1 je SIOLovo "maslo".

Telemach je verjetno samo dal fizicen dostop oz. CATV omrezje.

Verjetno so spet kaksne zatezene latino-novele na TV, pa zato IP paketi po CATV pocasneje potujejo. Nekateri pa si raje skrajsajo muke zaradi preobilja soap-oper s tem da kar skocijo iz kabla v /dev/null, kar potem uporabniki dozivljajo kot "packet loss".

MUC ::

To kar ti fantaziraš sem jest vidu v živo, tko da bodi tiho... 193.77.28.1 je telemachov router za siolove uporabnike v žIrovnici, oz na Bregu 26a.

Da je IP siolov je logično, ker ne more imet router za siol IP npr od Volje .. jao

Bakunin ::

Glej. lastnistvo samega usmerjevalnika me ne zanima, ampak IP promet, ki gre preko njega.

193.77.28.0/24 = SIOL

Saj pocasnost IP (tcp/ip, udp/ip, icmp/ip) je tisto kar tebe moti ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

Matty ::

Ok... Ping res niti ni merilo... pravkar sva s kolegom poskusila spilat, pa je bil ping majhen med najima racunalnikoma (malo cez 100), med nama je bil samo prej omenjeni gateway, problem je bil pa v temu ker je ping pokazal, da je preko 70% (!!!!! pri 30 poizkusih) packet lossa...


j... ni pa logicna ena stvar po tvoji razlagi... res je, da so kao vse domene od 193.77.0.0 - 193.77.255.255 v "lasti" siola... Zakaj pa potem pri 193.77.28.0 - 193.77.28.255
pise Astra Telekom d.o.o.. Mogoce se dodeljuje top-down, mogoce description ni updejtan, ... Telemachov router za siolove uporabnike je tocno tam, kjer je napisal MUC...

glede prenosov: pred decembrom sem imel z lokalnega serverja (perzej) prenos od 150-200KB/s... po decembru max. 70KB/s, tale vikend pa pod 10KB/s (kljub temu da je med mano in serverjem le gateway), tujina vkljucno s siolom s tezavo preseze 10KB/s...

100% sem mnenja, da siol ni edini krivec, ker se je decembra nekaj zgodilo z lokalno mrezo, oz. z ze 100x omenjenim gatewayem... lahko da so na telemachu kaj zamenjali, ... vse so to itak spekulacije, ker to vedo edino tehniki tam, v javnost ne bo prislo...


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Bakunin ::

ni pa logicna ena stvar po tvoji razlagi... res je, da so kao vse domene od 193.77.0.0 - 193.77.255.255 v "lasti" siola... Zakaj pa potem pri 193.77.28.0 - 193.77.28.255
pise Astra Telekom d.o.o..


RIPE je tisti, ki v Evropi/Afriki dodeljuje IP stevilke. In vsak ISP ima zase dolocen kos, ki ga potem prodaja/oddaja uporabnikom. Torej je drevo "lastnistva" taksno : RIPE > SIOL > ASTRA

Da bi RIPE zahteval dolocene (neuporabljene?) IP naslove nazaj od SIOLa, je skoraj nemogoce.
Docim se lastnistvo IPjev, ki so trenutno pisani na Astra telekom, lahko kar hitro spremeni.

Vec info tukaj.

Me pa cudi da Telemach daje usmerjevalnik za SIOL stranke.
Problem bo najdi "napako" : TM bo krivil SIOL (IP), SIOL pa CATV omrezje (kot fizicno povezavo). NajXXXX pa boste uporabniki.

MUC ::

Usmerjevalnik je last Telemacha, pa prosim, da ne nabijaš po forumu če o tem nimaš pojma. Siol da vod, za ostalo omrežje skrbi telemach. Če bi vsa kupil Siol, verjetno ne bi dajal 50% denarja od naročnine telemachu.

Bakunin ::

Ta odgovor sem dobil iz Telemacha:


Pozdrav!

Za usmerjevalnike v celoti skrbi SIOL, za bridging pa pa TM.

Lep pozdrav!

Roman Volèiè
-----------------------------------------------
Roman Volcic
Direktor podru¾nice Ljubljana
Business unit directorTelemach d.o.o.

darh ::

od kdaj pa na Telesmehu odgovarjajo na maile ??
Excuses are useless! Results are priceless!

MUC ::

Odgovor je drugačen, ker sprašuješ napačne ljudi. 193.77.28.1 je router na telemach podružnica gorenjska!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

poskusi vdora al kaj

Oddelek: Omrežja in internet
162077 (1685) tris
»

g-kabel (siol) težave

Oddelek: Omrežja in internet
182385 (2001) Narcos Satanicos
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
708001 (6307) DeLonghi

Telemach nove pogodbe?

Oddelek: Omrežja in internet
251976 (1251) Gandalfar
»

ADSL naključne IP številke

Oddelek: Omrežja in internet
81568 (1339) Gandalfar

Več podobnih tem