Forum » Loža » Prikolica za kolo
Prikolica za kolo
dirkac71 ::
Pravzaprav niti ne vem kako postaviti vprašanje, da ne bi izpadlo gromozansko smešno. Torej, gre se za osebo staro okoli 90 let, ki je še vedno en majhen otrok in za vsak hec. Hodi lahko le še po stanovanju, pogreša zunanji svet. Prišel sem na idejo, da bi to osebo posadil v prikolico, jo privezal na kolo ter zapeljal po okolici, seveda varno. Osebaj je bila seveda za. Občasno vidim koga, da ima prikolico privezano na kolo in prevaža otroke, ponavadi dvojčke. Ali obstaja kaj podobnega za odraslo osebo, sicer ne nekih prevelikih dimenzij ?
;-) ::
Pomoje bi bilo kar "težavno" že prikolica z otrokom je kar težka zadeva za vlečt. Kaj pa kak kabrio avto in počasno kruzanje ?
brightle: Tole bi se pa zelo slabo končalo, ravnotežje ni preveč dobro, mora biti res kot dojenčki v vozeku, da ne more ven pasti
;-): To si mislim, čeprav je bilo mišljeno tako za hec, par krogov okoli hiše, do parka, itd. Imam kar močne noge, v nižji (višji) prestavi mislim da bi šlo.
Sem zdaj tudi sam malo pogledal in je res vse samo za dojenčke, saj razumem, za tako idejo moraš biti malce .. poseben. Kako je pa z zakonodajo, če bi npr. sam naredil tak vozek ? Bi šel res okoli blokov in parka, nikakor kam v gužvo, na kolesarsko, med avtomobile ..
Na spodnjem videu je primer preproste prikolice .. le malce višjo ograjo bi rabil zaradi varnosti, dodati en mini avtomobilski sedež, morda pas za varnost ...
;-): To si mislim, čeprav je bilo mišljeno tako za hec, par krogov okoli hiše, do parka, itd. Imam kar močne noge, v nižji (višji) prestavi mislim da bi šlo.
Sem zdaj tudi sam malo pogledal in je res vse samo za dojenčke, saj razumem, za tako idejo moraš biti malce .. poseben. Kako je pa z zakonodajo, če bi npr. sam naredil tak vozek ? Bi šel res okoli blokov in parka, nikakor kam v gužvo, na kolesarsko, med avtomobile ..
Na spodnjem videu je primer preproste prikolice .. le malce višjo ograjo bi rabil zaradi varnosti, dodati en mini avtomobilski sedež, morda pas za varnost ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dirkac71 ()
Uizi ::
http://www.yellowjersey.org/duet.html
Tukaj imaš idejo, če denar ni ovira bi ti lahko kdo to sestavil po naročilu ali pa se sam lotiš.
Tukaj imaš idejo, če denar ni ovira bi ti lahko kdo to sestavil po naročilu ali pa se sam lotiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
Uizi ::
https://www.ebay.com/itm/New-Bike-Trail...
Dokupiš še sedež, najdeš šlosarja, paziš na težišče in gas.
Dokupiš še sedež, najdeš šlosarja, paziš na težišče in gas.
Hvala za nasvete, bolj ko gledam, bolj imam občutek da bi znal nehote priti na kakšno naslovnico Vprašal bi le še kako je to pravno urejeno, je prikolica za kolo sploh legalna oz. očitno je, če prodajajo za otroke, kako pa je če jo sam narediš ? Sklepam da kakšne homologacije tukaj ni ?
tone31 ::
https://www.carlacargo.de/en/
bo kar nekaj penezov ima pa naletno bremzo in dosti veliko nosilnost ima
bo kar nekaj penezov ima pa naletno bremzo in dosti veliko nosilnost ima
cvalsr ::
A da bi človeka naložil v (invalidski) voziček in ga malo peljal na zrak - za to pa nimaš nobene aplikacije.app ?
Siddh ::
Motor s stransko prikolico.
Drugače pa so invalidski vozički narejeni prav za to. Dobiš celo take z elektro pogonom, pa se lahko človek sam pelje.
Drugače pa so invalidski vozički narejeni prav za to. Dobiš celo take z elektro pogonom, pa se lahko človek sam pelje.
Oseba še nima invalidskega vozička, po stanovanju še sama šiba, seveda zelo počasi. Osebo sem peljal ven tudi peš, zelo počasi, je bila oprta na mojo roko. Tole s prikolico je bilo mišljeno kot nekaj, da se z osebo skupaj nasmejiva. Oseba je za take šale in že sama misel kako se pelje v prikolici mi prikrade nasmeh.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23250 (16077) | zmaugy |
» | Vožnja nepripetih otrok v avtu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 17509 (14296) | r3dkv1c4 |
» | Prikolica za kolo(prevažanje otrokaOddelek: Na cesti | 5856 (5098) | energetik |
» | Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 56467 (45673) | Oki |
» | Mali avto in otrok/dojenček (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 38718 (32250) | Super Sonic |