» »

Delovna mesta v javnem sektorju za inženirja

Delovna mesta v javnem sektorju za inženirja

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
5

showsover ::

TheBlueOne je izjavil:

Pas slovenska favsija.

Transparentnost stroškov v JS je, očitno, nekaj slabega, ali kako si je to možno razlagati, glede na tvojo repliko?

Phantomeye ::

showsover je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Pas slovenska favsija.

Transparentnost stroškov v JS je, očitno, nekaj slabega, ali kako si je to možno razlagati, glede na tvojo repliko?

Njegove besede se nanašajo na to, da čeprav ima folk moznost se prijavit na razpise v JS, tega ne bo naredil, ker potem bo izgubil razlog za jamranje :P

Phantomeye je izjavil:

Njegove besede se nanašajo na to, da čeprav ima folk moznost se prijavit na razpise v JS, tega ne bo naredil, ker potem bo izgubil razlog za jamranje :P

Hmm, ne vem, če res dobro poznaš ljudi iz ZS, ampak načeloma imajo raje denar in fajn službo in pol-avtomatsko napredovanje kot pa jamranje po netu.

ZS, jasno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

showsover je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Hmm, ne vem, če res dobro poznaš ljudi iz ZS, ampak načeloma imajo raje denar in fajn službo in pol-avtomatsko napredovanje kot pa jamranje po netu.

ZS, jasno.

Ne vem, odkar so bile objavljene plače policajev in drugih zaposlenih na MNZ, vidim drug trend.

Zato pravim, da je potrebno objaviti prav VSE stroške javnega sektorja, vsak mesec, da se VSE ljudi ozavesti, še posebej ZS. Zanimivo se mi sicer zdi, da se ti dejansko zdita šok in nezadovoljstvo ljudi iz ZS nepričakovana. Da ne omenjam še malo dodatnega norčevanja podcenjevanja ZS z 'vabljenjem' v vrste JS. Ampak, če bodo od sedaj naprej VSI stroški JS transparentni, se bo tudi tvoje vzvišeno 'dojemanje trendov' več kot skompenziralo. Kaj meniš, bodo?

Zgodovina sprememb…

showsover je izjavil:

Zato pravim, da je potrebno objaviti prav VSE stroške javnega sektorja, vsak mesec, da se VSE ljudi ozavesti, še posebej ZS. Zanimivo se mi sicer zdi, da se ti dejansko zdita šok in nezadovoljstvo ljudi iz ZS nepričakovana. Da ne omenjam še malo dodatnega norčevanja podcenjevanja ZS z 'vabljenjem' v vrste JS. Ampak, če bodo od sedaj naprej VSI stroški JS transparentni, se bo tudi tvoje vzvišeno 'dojemanje trendov' več kot skompenziralo. Kaj meniš, bodo?

Ne vem, kaj želiš povedati, jaz sem ti samo odgovoril, da trditev, da ZS ne jamra, ne drzi. Drzi pa to, da firme v ZS ne igrajo v najboljšem interesu svojih zaposlenih. Saj veš, zadovoljen delavec, je dober delavec.

Mato989 ::

Phantomeye je izjavil:

showsover je izjavil:

Ne vem, kaj želiš povedati, jaz sem ti samo odgovoril, da trditev, da ZS ne jamra, ne drzi. Drzi pa to, da firme v ZS ne igrajo v najboljšem interesu svojih zaposlenih. Saj veš, zadovoljen delavec, je dober delavec.

Ja, ampak prvo naj bo DOLG države minimalen pol pa naj delijo take plače =) Ni problema!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Phantomeye je izjavil:

Ne vem, kaj želiš povedati, jaz sem ti samo odgovoril, da trditev, da ZS ne jamra, ne drzi.

Kako ne veš? ZS hoče upravičeno vedeti, kako JS porablja davke.

Phantomeye je izjavil:

Drzi pa to, da firme v ZS ne igrajo v najboljšem interesu svojih zaposlenih. Saj veš, zadovoljen delavec, je dober delavec.

Ja, kolikor razumem enih par iz JS, je pač ZS nesposoben pridobiti boljše posle. Zato bi predlagal, da pridete malo podučit ZS, kako se dela posle. Mimogrede, zadovoljnih delavcev je v ZS zelo malo, no, zdaj jih še manj, ko so videli, kako JS dela z vplačanimi davki, ki primarno izhajajo iz ZS. In tebi, menda si JS junior programer, se ti zdi, da je vabilo (vseh) nezadovoljnih delavcev iz ZS v zaposlitev v JS ustrezen predlog oz. odgovor na situacijo?

Torej, da se sfokusiramo na pomembno, podpiraš absolutno transparenco stroškov JS ali ne? Vsa ta neka JS filozofiranja prihrani za koga drugega.

Zgodovina sprememb…

showsover je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Ne vem, kaj želiš povedati, jaz sem ti samo odgovoril, da trditev, da ZS ne jamra, ne drzi.

Phantomeye je izjavil:

Drzi pa to, da firme v ZS ne igrajo v najboljšem interesu svojih zaposlenih. Saj veš, zadovoljen delavec, je dober delavec.

Ja, kolikor razumem enih par iz JS, je pač ZS nesposoben pridobiti boljše posle. Zato bi predlagal, da pridete malo podučit ZS, kako se dela posle. Mimogrede, zadovoljnih delavcev je v ZS zelo malo, no, zdaj jih še manj, ko so videli, kako JS dela z vplačanimi davki, ki primarno izhajajo iz ZS. In tebi, menda si JS junior programer, se ti zdi, da je vabilo (vseh) nezadovoljnih delavcev iz ZS v zaposlitev v JS ustrezen predlog oz. odgovor na situacijo?

Torej, da se sfokusiramo na pomembno, podpiraš absolutno transparenco stroškov JS ali ne? Vsa ta neka JS filozofiranja prihrani za koga drugega.

Ja, mogoče bodo zdaj te plače spodbudile delavce v ZS, da se malo bolje angažirajo pri svojih zahtevah po boljši plači in pogojih.

Tu je zdaj vprašanje ... je JS preplačan ali je ZS podplačan? To vprašanje si lahko razlagaš na dva načina.

Ali si osebno bolj želiš, da ima javni sektor nižje plače, da bodo bolj podobne plačam v zasebnem sektorju. V smislu, če je meni krava crknila, naj še sosedu. Ali si osebno bolj želiš izvedeti, zakaj ti (ne ti osebno) šef v ZS plačuje manj za isto delo (oz. za več dela - če se gremo mantro, da javni sektor "nič ne dela".), in se odločiš, da je treba nekaj narediti, da se stanje izboljša.

Ker en način razmišljanja združuje ljudi, medtem ko jih druga razdeljuje (točno, kar je bil recimo namen Hojsa - obrnit narod proti policistom).

Nisem junior programer, imamo malo večjo vlogo - čeprav kdaj tudi kaj programerskega naredit, tisto, kar znam.

Absolutno se strinjam, da so plače zaposlenih v JU transparentne - in tudi so, obstaja aplikacija za to, tako, da te plače niso bile zares skrivnost (portal plač v javnem sektorju). Mislim pa tudi, da so plače tistih, ki zares izstopajo iz povprečja, tudi bolj transparentno razdelane. Npr. zakaj ima nekdo, ki naj bi bil v X plačnem razredu, večkratni osnove. npr.

Sem pa absolutno proti, da se objavlja na način, kot je to naredil Hojs, iz maščevanja oz. da bi manipuliral narod. Ker ne pozabimo - tudi on s "napaja" iz javnega dnarja. Tudi on dobi konkretno plačo.

Moti me pa tudi, da se je objavilo samo bruto plačo - brez neto. Recimo 1800€ bruto se lahko sliši veliko, ampak to je 1200 € neto. Kar hočem povedat, da lahko z bruto.

D3m ::

Ja, mogoče bodo zdaj te plače spodbudile delavce v ZS, da se malo bolje angažirajo pri svojih zahtevah po boljši plači in pogojih.

Smo poizkusili pri nam pa ne gre. :D

Določeni na šiht prinesejo slabo voljo in energijo iz doma. Kljub testnemu stimulusu ne pali.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Phantomeye je izjavil:

Aha, ok, torej tudi ti verjameš, da imata ZS in JS enake pogajalske možnosti, prav, prav, razumem. Tako rečem - nekateri individualci imajo (tem je čisto dobro), večina nima, nekateri pa sploh ne pristajajo na slovenske pogoje ampak se individualno izvažajo kar najbolj (s temi država največ izgublja). Dovolj filozofiranja, kakorkoli ZS je nesposoben pridobiti boljše posle, delavci pa so si sami krivi za svoje uborne mezdice, ker se ne organizirajo kot se JS. Drži ali ne?

Ah, Hojs, mene veseli, da je tako tole zmanipuliral (saj je, a ni?), ker lahko pričakujemo bolj realne podatke v kratkem, lahko tudi kumulativno, če že poimensko ni bila najbolj pametna ideja, vsak mesec, tudi za nazaj. A je že kaj bilo narejeno na tej stvari - recimo pregled PRED in PO Hojsovem poročilu, da se dokaže, kako je zmanipuliral vse skupaj?

Ni, a ne? Noro...

Zgodovina sprememb…

showsover je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Aha, ok, torej tudi ti verjameš, da imata ZS in JS enake pogajalske možnosti, prav, prav, razumem. Tako rečem - nekateri individualci imajo (tem je čisto dobro), večina nima, nekateri pa sploh ne pristajajo na slovenske pogoje ampak se individualno izvažajo kar najbolj (s temi država največ izgublja). Dovolj filozofiranja, kakorkoli ZS je nesposoben pridobiti boljše posle, delavci pa so si sami krivi za svoje uborne mezdice, ker se ne organizirajo kot se JS. Drži ali ne?

Ah, Hojs, mene veseli, da je tako tole zmanipuliral (saj je, a ni?), ker lahko pričakujemo bolj realne podatke v kratkem, lahko tudi kumulativno, če že poimensko ni bila najbolj pametna ideja, vsak mesec, tudi za nazaj. A je že kaj bilo narejeno na tej stvari - recimo pregled PRED in PO Hojsovem poročilu, da se dokaže, kako je zmanipuliral vse skupaj?

Ni, a ne? Noro...

Dejansko nič od tega, kar si ti napisal nisem rekel.

Lahko se greva oba tak način komuniciranja.

Policaj (ali zaposleni v JS) je kriv, da ima takšno plačo kot jo ima? drži / ne drži

Policaj bi moral zahtevati, da mu dajo nižjo plačo? drži / ne drži?

Še to, če se javni upravi zniža plače na minimum. Kako točno bo to pomagalo nekomu, ki dela za minimum v ZS? Se bo boljše počutil? Zaradi tega to želiš?

Zgodovina sprememb…

Še to, če se javni upravi zniža plače na minimum. Kako točno bo to pomagalo nekomu, ki dela za minimum v ZS? Se bo boljše počutil? Zaradi tega to želiš?

Si hujskaški ali pa res ne razumeš, domnevam, da prvo. Razlike med JS in ZS toliko ne more biti, saj vidiš, da so ljudje ZS zdaj še bolj nesrečni. JS bi moral slediti ZS standardu, ne obratno, saj (baje nesposoben) ZS ustvarja dodano vrednost. Glavni problem je asimetrija v moči delavcev ZS in JS, če že odštejemo, da JS udriha po ZS, kako je nesposoben pridobiti boljše posle, ker ZS mora tekmovati na trgu, JS pa malo porožlja s štrajkom in je. Ker zdaj takšne Schadenfreude nebuloze pokaš, zakaj pa ne bi dvignili povprečne plače v JS na 10x ZS povprečne plače? A veš, kako kakovosten kader bi imeli v JS in koliko ZS delavcev bi dalo prošnje za zaposlitev v JS.

Mimogrede, kje imaš seznam, da je Hojs zlagal/manipuliral, menda so vsi podatki na voljo ampak noben (ne ti, ne novinarji, ne sindikat) od vpletenih ni argumentirano demantiral Hojsovega seznama, pa ne, da je res imel prav, da čistilka v JS zasluži več kot inženir v ZS? Presneti nesposobneži v ZS, ali?

Zgodovina sprememb…

Phantomeye je izjavil:

showsover je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Tu je zdaj vprašanje ... je JS preplačan ali je ZS podplačan? To vprašanje si lahko razlagaš na dva načina.

Ali si osebno bolj želiš, da ima javni sektor nižje plače, da bodo bolj podobne plačam v zasebnem sektorju. V smislu, če je meni krava crknila, naj še sosedu. Ali si osebno bolj želiš izvedeti, zakaj ti (ne ti osebno) šef v ZS plačuje manj za isto delo (oz. za več dela - če se gremo mantro, da javni sektor "nič ne dela".), in se odločiš, da je treba nekaj narediti, da se stanje izboljša.

Ker en način razmišljanja združuje ljudi, medtem ko jih druga razdeljuje (točno, kar je bil recimo namen Hojsa - obrnit narod proti policistom).

Nisem junior programer, imamo malo večjo vlogo - čeprav kdaj tudi kaj programerskega naredit, tisto, kar znam.

Absolutno se strinjam, da so plače zaposlenih v JU transparentne - in tudi so, obstaja aplikacija za to, tako, da te plače niso bile zares skrivnost (portal plač v javnem sektorju). Mislim pa tudi, da so plače tistih, ki zares izstopajo iz povprečja, tudi bolj transparentno razdelane. Npr. zakaj ima nekdo, ki naj bi bil v X plačnem razredu, večkratni osnove. npr.

Sem pa absolutno proti, da se objavlja na način, kot je to naredil Hojs, iz maščevanja oz. da bi manipuliral narod. Ker ne pozabimo - tudi on s "napaja" iz javnega dnarja. Tudi on dobi konkretno plačo.

Moti me pa tudi, da se je objavilo samo bruto plačo - brez neto. Recimo 1800€ bruto se lahko sliši veliko, ampak to je 1200 € neto. Kar hočem povedat, da lahko z bruto.

Saj HOJS je tudi svojo plačo dal javno... v tistem seznamu je.

Kar se pa boldanega tiče, jaz in verjetno VEČINA davkoplačevalcev si zares želimo da se davki več ne višajo dolg se pa rapidno odplačuje da je vsako leto nižji v ABSOLUTNEM ZNESKU (ne relativnem) in to je enostavo naredit IZKLJUČNO z nižanjem plač na primeren nivo zasebnega trga in hkrati z čimmanj korupcije ki pa jo zmanjšamo z obsegom javnih storitev (manj jih je manj je lahko krast!)

showsover je izjavil:

Si hujskaški ali pa res ne razumeš, domnevam, da prvo. Razlike med JS in ZS toliko ne more biti, saj vidiš, da so ljudje ZS zdaj še bolj nesrečni. JS bi moral slediti ZS standardu, ne obratno, saj (baje nesposoben) ZS ustvarja dodano vrednost. Glavni problem je asimetrija v moči delavcev ZS in JS, če že odštejemo, da JS udriha po ZS, kako je nesposoben pridobiti boljše posle, ker ZS mora tekmovati na trgu, JS pa malo porožlja s štrajkom in je. Ker zdaj takšne Schadenfreude nebuloze pokaš, zakaj pa ne bi dvignili povprečne plače v JS na 10x ZS povprečne plače? A veš, kako kakovosten kader bi imeli v JS in koliko ZS delavcev bi dalo prošnje za zaposlitev v JS.

Mimogrede, kje imaš seznam, da je Hojs zlagal/manipuliral, menda so vsi podatki na voljo ampak noben (ne ti, ne novinarji, ne sindikat) od vpletenih ni argumentirano demantiral Hojsovega seznama, pa ne, da je res imel prav, da čistilka v JS zasluži več kot inženir v ZS? Presneti nesposobneži v ZS, ali?

lol, če ne boš nehal s tiščanjem besed v tuja usta, se mi ne bo več dalo ukvarjati s tabo.

Jaz sem te vprašal, če so zaposleni v JS krivi, da imajo plače kot jih imajo? Sem jaz kriv, da so mi dodelili neko številko, ki jo dobim vsak mesec? Bi moral reči naj mi dajo manj?

Nisem pa prepričan, da razumeš, kaj pomeni "manipulacija". Hojs je objavil podatke o plačaš, s čimer se strinjam, saj sem za transparentnost. Problem je, da njegov glavni motiv ni bil transparentnost, ampak da bi obrnil narod proti policajem. To JE manipulacija. Ni manipulacija zgolj ponarejanje podatkov, ampak sprememba konteksta, narativa etc.

Phantomeye je izjavil:

showsover je izjavil:

lol, če ne boš nehal s tiščanjem besed v tuja usta, se mi ne bo več dalo ukvarjati s tabo.

Jaz sem te vprašal, če so zaposleni v JS krivi, da imajo plače kot jih imajo? Sem jaz kriv, da so mi dodelili neko številko, ki jo dobim vsak mesec? Bi moral reči naj mi dajo manj?

Nisem pa prepričan, da razumeš, kaj pomeni "manipulacija". Hojs je objavil podatke o plačaš, s čimer se strinjam, saj sem za transparentnost. Problem je, da njegov glavni motiv ni bil transparentnost, ampak da bi obrnil narod proti policajem. To JE manipulacija. Ni manipulacija zgolj ponarejanje podatkov, ampak sprememba konteksta, narativa etc.

Seveda nisi ti kriv... si pa kriv ti če štrajkaš in hočeš več, čeprav veš da na podlagi tega če boš ti dobil več bomo nastradali vsi zaradi primankljaja... in tu je težava... vse težave bi rešili z enostavno rešitvijo da se nobena država EU ne bi smela pufat za karkoli razen za projekte ala izgradnja 2. tira ipd... ne pa zato da plačuje penzije in plače.

Naenkrat bi ministri in vladni pogajalci postali bistveno bolj neizprosni

Mato989 je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

showsover je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Moti me pa tudi, da se je objavilo samo bruto plačo - brez neto. Recimo 1800EUR bruto se lahko sliši veliko, ampak to je 1200 EUR neto. Kar hočem povedat, da lahko z bruto.

Saj HOJS je tudi svojo plačo dal javno... v tistem seznamu je.

Kar se pa boldanega tiče, jaz in verjetno VEČINA davkoplačevalcev si zares želimo da se davki več ne višajo dolg se pa rapidno odplačuje da je vsako leto nižji v ABSOLUTNEM ZNESKU (ne relativnem) in to je enostavo naredit IZKLJUČNO z nižanjem plač na primeren nivo zasebnega trga in hkrati z čimmanj korupcije ki pa jo zmanjšamo z obsegom javnih storitev (manj jih je manj je lahko krast!)

Ja, vsi se sprašujejo zakaj ima čistilka 1800 bruto, nihče pa ne vpraša zakaj ima Hojs 5000 bruto. A kdo ve, kaj je njegovo delo? Ga opravlja? Nobene transparentnosti o tem.

Če je zasebni sektor podplačan, je rešitev, da se javni sektor zniža na isto raven. Jap eni bi bili zelo veseli.

Je pa sistemizacija na ministrstvih mnogo višja a.k.a. tam imajo v povprečju najvišje plače.

Zgodovina sprememb…

Phantomeye je izjavil:

Nič hudega, tudi jaz čakam, da se tele tvoje vzvišene JS nebuloze zaključijo, s tem, ko imaš (med vrsticami) ZS za nesposobne idiote, ki se ne znajo niti zorganizirati, da bi dosegli takšne ugodnosti kot v JS. Ampak dobro veš, da ZS in JS delata v različnih okoljih.

Phantomeye je izjavil:

Ja, nekateri so, ker popuščajo sindikalnim zahtevam vsake N mesecev. Ti osebno morda ne.

Phantomeye je izjavil:

Nič hudega niti za to, daj preverljive podatke, ki zavrnejo Hojsovo manipulacijo. In to v takšni obliki, da lahko tudi na rtvslo.si uporabijo. Dokler so podatki resnični, meni ne gre toliko za samo (ne)uspešnost manipulacije kot za transparentnost podatkov.

Kje je torej tvoj seznam, kjer demantiraš Hojsa in ga premagaš v njegovi igri?

Bye, bye...

Zgodovina sprememb…

Ja, vsi se sprašujejo zakaj ima čistilka 1800 bruto, nihče pa ne vpraša zakaj ima Hojs 5000 bruto. A kdo ve, kaj je njegovo delo? Ga opravlja? Nobene transparentnosti o tem.

Vsi se sprašujemo zakaj ima kdorkoli 5.000 bruto od teh ki so izvoljeni... že leta dejansko!

Je pa sistemizacija na ministrstvih mnogo višja a.k.a. tam imajo v povprečju najvišje plače.

To da imajo tam višjo sistematizacijo NE SPREMENI dejstva da je višina plač problem tudi pri uslužbencih ki je bila pokazana... Tale odgovor je tako, kot da bi jaz ukradel 50 jurčkov in bi rekel saj tam so večji problemi ko kradejo 1mil pustite mene pri miru!

showsover je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Nič hudega, tudi jaz čakam, da se tele tvoje vzvišene JS nebuloze zaključijo, s tem, ko imaš (med vrsticami) ZS za nesposobne idiote, ki se ne znajo niti zorganizirati, da bi dosegli takšne ugodnosti kot v JS. Ampak dobro veš, da ZS in JS delata v različnih okoljih.

Phantomeye je izjavil:

Ja, nekateri so, ker popuščajo sindikalnim zahtevam vsake N mesecev. Ti osebno morda ne.

Phantomeye je izjavil:

Nič hudega niti za to, daj preverljive podatke, ki zavrnejo Hojsovo manipulacijo. In to v takšni obliki, da lahko tudi na rtvslo.si uporabijo. Dokler so podatki resnični, meni ne gre toliko za samo (ne)uspešnost manipulacije kot za transparentnost podatkov.

Kje je torej tvoj seznam, kjer demantiraš Hojsa in ga premagaš v njegovi igri?

Bye, bye...

Ti bom na kratko povedal. Jaz zase verjamem, da si zaslužim vsak euro, ki ga dobim. Pa me prav malo briga, kdo mi plača. Meni je važno, da dobim plačo in da lahko preživem skozi mesec. Ampak s to plačo si ne morem kupit stanovanja, niti vzeti kredita. Razumeš?

skratka, bye bye.

Phantomeye je izjavil:

Ti bom na kratko povedal. Jaz zase verjamem, da si zaslužim vsak euro, ki ga dobim. Pa me prav malo briga, kdo mi plača. Meni je važno, da dobim plačo in da lahko preživem skozi mesec. Ampak s to plačo si ne morem kupit stanovanja, niti vzeti kredita. Razumeš?

Vidim, da sem te užalil, oprosti. Ok, ti verjamem, res, deluje iskreno. Tokrat te prvič 'vidim' ali kako je že bilo v Avatarju.

No, ti povem, ker si I/T-jevec, da je za tak kader res boljše v ZS, samo moraš biti senior, po možnosti pa delat za tuje naročnike (jebiga, klasika v zs).

Saj tole jebanje na račun nesposobnosti ZS (in glede pridobivanje poslov in glede štrajkanja) ne gre toliko na tebe direktno, ti si samo strelovod. Če je bilo preveč grmenja in bliskanja, vzemi to samo kot forum in mene kot nekega kretena - gtfo!

Ampak primerljiv seznam (lahko tudi kumulativen, meseci prej, meseci kasneje) glede plač (vsaj za policijo) bi Hojsa res lahko premagal na njegovem igrišču, to me še najbolj preseneča, da se noben ne loti tega... Zakaj ne? Ni vredno?

Zgodovina sprememb…

showsover je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Vidim, da sem te užalil, oprosti. Ok, ti verjamem, res, deluje iskreno. Tokrat te prvič 'vidim' ali kako je že bilo v Avatarju.

No, ti povem, ker si I/T-jevec, da je za tak kader res boljše v ZS, samo moraš biti senior, po možnosti pa delat za tuje naročnike (jebiga, klasika v zs).

Saj tole jebanje na račun nesposobnosti ZS (in glede pridobivanje poslov in glede štrajkanja) ne gre toliko na tebe direktno, ti si samo strelovod. Če je bilo preveč grmenja in bliskanja, vzemi to samo kot forum in mene kot nekega kretena - gtfo!

Ampak primerljiv seznam (lahko tudi kumulativen, meseci prej, meseci kasneje) glede plač (vsaj za policijo) bi Hojsa res lahko premagal na njegovem igrišču, to me še najbolj preseneča, da se noben ne loti tega... Zakaj ne? Ni vredno?

Zato pa pridno zbiram izkušnje, brez da se že zdaj ukvarjam s kakšnimi zboljenimi naročniki. Cilj je dobiti službo v zasebnem sektorju, kjer se mi bo dejansko splačalo. Ker vidim, kako se ravna z zaposlenimi v ZS, sploh v kakšnih "slabših" službah. Moj sorodnik je praktično enoročno uničil eno takšno firmo, ki ni ustrezno poskrbela za varnostne pogoje, plačila dodatkov za nočno in nevarno delo. Vsi njegovi predhodniki so dali odpoved. On se pa ni dal. Šef firme pa vseno ni želel plačati 5000 EUR, ki jih je bil dolžn. In zdaj bo moral zapreti firmo in plačati kazen (sodišče, inšpekcija, tožbe). Zato mislim, da bi že tukaj zaposleni v ZS veliko naredili, da bi sebi izboljšali pogoje, če jim jih že drugi ne. Če se česa goljufivi lastniki bojijo je to delavec, ki pozna svoje pravice (in seveda dolznosti).

Jaz osebno spoštujem vse, ki delajo v ZS, še najbolj pa tiste, ki delajo v največjem dreku od dela. Ker se zavedam, da to nekdo mora. So pa takšni ljudje tudi v JS in se jih pogosto spregleda.

Kar se pa tiče plač, sem pa že večkrat dal pobudo, da bi morali ljudje zaprositi za podatke teh plač, na podlagi istih členov, kot jih je pridobil Hojs. Sicer aplikacija že obstaja, in je precej nerodno narejena. Vprašanje je ali z namenom ali pa jo je razvil nekdo, ki se zaveda pomembnosti dobre uporabniške izkušnje.

Zgodovina sprememb…

Phantomeye je izjavil:

Kar se pa tiče plač, sem pa že večkrat dal pobudo, da bi morali ljudje zaprositi za podatke teh plač, na podlagi istih členov, kot jih je pridobil Hojs. Sicer aplikacija že obstaja, in je precej nerodno narejena. Vprašanje je ali z namenom ali pa jo je razvil nekdo, ki se zaveda pomembnosti dobre uporabniške izkušnje.

Dobro, ne vem, če je potrebno, da ravno vsak brska po teh podatkih, ampak da ni enega samega analitika (iz zainteresirane skupnosti, da se lepo izrazim), ki bi znal tiste podatke prežvečiti in naredit predstavljive za širše množice, JE nenavadno, ni?

TheBlueOne ::

showsover je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Pas slovenska favsija.

Ne. Transparentnost je OK, samo stevilke, ki so jih dali ven ta trenutek ne verjamem, da so zanesljive. Place v JS so naceloma transparentne in z zakonom dolocene.

TheBlueOne je izjavil:

zanesljive

Ja pa no, pejdi pa razišči, investiraj kakšno uro v to, poišči tiste sezname in javne plače, poglej kumulativo in pridi nazaj povedat. Vsaj skupne vsote prinesi za okt, nov, dec... A moram to jaz narediti namesto vas? Pa jaz sem bad guy :-)

showsover je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

zanesljive

Ja pa no, pejdi pa razišči, investiraj kakšno uro v to, poišči tiste sezname in javne plače, poglej kumulativo in pridi nazaj povedat. Vsaj skupne vsote prinesi za okt, nov, dec... A moram to jaz narediti namesto vas? Pa jaz sem bad guy :-)

Pac jaz imam vecino familije v JS, mama je racunala place, jaz pa sem od zacetka v gospodarstvu. Deloma bi pred leti celo imel do neke mere veze v JS in sem se seveda zanimal kako bi bilo delati v JS. Ampak ni bilo kaj pametnega.

Sem mami rekel, da vrze oci na tale seznam in se ji ni zdel realen, posebej hisniki in cistilke, ki jih praviloma drzijo pod minimalcem. Potem sem pac podvomil v tiste podatke.

Morda je res dosti skopuskih podjetij in je se slabse, ampak kar poznam jaz gospodarstva je boljse placano kot JS, ko je v igri neka izobrazba.

TheBlueOne je izjavil:

showsover je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

zanesljive

Pac jaz imam vecino familije v JS, mama je racunala place, jaz pa sem od zacetka v gospodarstvu. Deloma bi pred leti celo imel do neke mere veze v JS in sem se seveda zanimal kako bi bilo delati v JS. Ampak ni bilo kaj pametnega.

Sem mami rekel, da vrze oci na tale seznam in se ji ni zdel realen, posebej hisniki in cistilke, ki jih praviloma drzijo pod minimalcem. Potem sem pac podvomil v tiste podatke.

Morda je res dosti skopuskih podjetij in je se slabse, ampak kar poznam jaz gospodarstva je boljse placano kot JS, ko je v igri neka izobrazba.

Res? Moj kolega je doktor Kemije in ima dobro plačo ampak niti približno tako dobro kot kar nekaj ali pa velika večina teh iz seznama Policistov... hell še Hišnikov ima ene par višjo nakazilo decembra kot je njegova bruto plača

misticnimrk ::

kot že večkrat verjetno napisano - podatki o plačah policistov ne predstavljajo prave slike.
Vsi imaste veliko kolegov na vseh področjih pa noben nobenga policaja ne pozna, da bi se malo pozanimal?

Po drugi strani,
, to govorimo za slo?
Jaz ti lahko povem, da so plače nekako tam~tam. Delam v večjem mednarodnem podjetku v razvoju in sem plačan toliko kot izobražena delavka v JS (če si upoštevam regres, božičnico) (JS in 'gospodarc' imava/imamo enako stopnjo izobrazbe in približno enako delovno dobo).
in to lahko rečem za N>10.

Ampak na koncu se moraš zavedat, da NI SAMO plača tista, ki diktira 'zaželjenost' delovnega mesta (pa tudi ne uspešnosti na delovnem mestu, sploh v JS).

Mato989 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

showsover je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

zanesljive

Res? Moj kolega je doktor Kemije in ima dobro plačo ampak niti približno tako dobro kot kar nekaj ali pa velika večina teh iz seznama Policistov... hell še Hišnikov ima ene par višjo nakazilo decembra kot je njegova bruto plača

sej glih ti hišniki pa čistilke so tisti, ki seznam naredijo sumljivega. In zato bi blo fajn vidt še kak ekstra mesec. Pri nas vem za tri zaposlene, ki so tuki ze 30 let, pa imajo s prevozom manj kot jaz brez prevoza, pa sem tukaj 4 leta. Ker imajo narejeno srednjo šolo. In njihov job štarta na v 19 plačnem razredu (včasih je moj urad imel polno delovnih mest, kjer je bil pogoj srednja oz. poklicna šola - razni referenti, kurirji, hišniki, grafiki, tiskarji etc.).

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Hisnik, ki ima praviloma blizu minimalne, trenutno pa cudezno vec.

Kar se tice policistov aktualno:

https://www.prlekija-on.net/lokalno/269...

Imas vec objav, kjer bentijo nad stevilkami, na hitro nasel:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10...

Kemiki, ki jih poznam jaz lepo sluzijo. B.p. sijejo vecino iz JS, pa nimajo turnusa in x dodatkov.

sej glih ti hišniki pa čistilke so tisti, ki seznam naredijo sumljivega. In zato bi blo fajn vidt še kak ekstra mesec. Pri nas vem za tri zaposlene, ki so tuki ze 30 let, pa imajo s prevozom manj kot jaz brez prevoza, pa sem tukaj 4 leta. Ker imajo narejeno srednjo šolo. In njihov job štarta na v 19 plačnem razredu (včasih je moj urad imel polno delovnih mest, kjer je bil pogoj srednja oz. poklicna šola - razni referenti, kurirji, hišniki, grafiki, tiskarji etc.).

Ja ampak čudežno se noben hišnik ali čistilka ali višji policist z 5k nista oglasila da bi rekli HEJ to pa ni res...

Kakorkoli obrnemo, za javne finance je neprimerno da ima kdorkoli v operativi ki ni glih NPU kriminalist več kot 3.000€ BRUTO... to bi morala bit zgornja meja, ukinit pa vse dodatke in naj končno bo osnova brez dodatkov.

Ti dodatki na dodatke na dodatke so katastrofa za naš sistem...

Ukinit regres, malico, potne, dodatke za nevarno delo itd...

Osnovna plača
Dodatek za nedeljsko/praznično/nočno delo dat na 200%

IN KONEC z dodatki.

Hkrati pa po ukinitvi regresa, malice potnih itd... zvišat minimalca na 1.000€ NETO (ukinit bruto 2 in povišat bruto ker 90% folka sploh ne ve kaj se dogaja z bruto 2) in bo veliko rešenega... skupaj pa z zakonom uredit tudi da bo plačilni razred 1(ali tarifni) po zakonu = minimalcu vsi naslednji pa morjo bit faktorji 1,03 ali več prejšnjega.

SKupaj s tem pa ukinit enotni plačni sistem in imenovat komisijo ki bo primerno ocenla zahtevnost delovnega mesta... vsake 5 let reevaluacija glede na zasedenost, če je ful prijavljenih znižat plačo, če ni nikogar povišat...

Kemiki, ki jih poznam jaz lepo sluzijo. B.p. sijejo vecino iz JS, pa nimajo turnusa in x dodatkov.

No potem imaš pač majstre v kemiji, moj doktor iz kemije kolega ne služi niti približno toliko kot je decembra dobil srednje plačan višji policist...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

ki ni glih NPU kriminalist več kot 3.000€ BRUTO

Ma ne na absolutno vrednost ampak nek N-kratnik minimalne ali povprečne plače, no. Ne vem, zakaj še zdaj nimamo primerjave po mesecih? Torej, lahko rečemo, da tile podatki so reprezentativni... Chop-chop!

Mato989 je izjavil:

Ja ampak čudežno se noben hišnik ali čistilka ali višji policist z 5k nista oglasila da bi rekli HEJ to pa ni res...

......

No potem imaš pač majstre v kemiji, moj doktor iz kemije kolega ne služi niti približno toliko kot je decembra dobil srednje plačan višji policist...

Ne vem zakaj so ta zadnja izplacila taka, ker place menda praviloma niso. Sej sem dal dva primera, ki sta objavila in sem jih na hitro nasel, celo za aktualni cas. Pac ce je en mesec visoka placa ali morda nekaj mesecev jaz zaradi tega ne bi rinil tja. Poglej si sistemizacijo plac, potem pa razmisljaj kako lepo jim je. Ce pa te delodajalec prisili, kakor je mnoge iz Koroske, ko so pred leti "optimizirali", da se sedaj dnevno vozijo v Celje ali LJ, pa to sicer kaj doda k placi ampak jaz to vidim kot minus.

Kar mi pa absolutno ni jasno pa je zakaj ne rinete v JS?

Drugace se strinjam, da je boljse JS, kot za tekocim trakom. To je menda jasno. Ampak, da tvoj frend doktor kemije ne knipa velike vecine v JS pa zna biti bolj njegov kot sistemski problem. Tak verjetno ne bo napredoval niti v JS, bo stagniral na kaksnem tisocaku, povsod je rivalstvo.

Mato989 je izjavil:

Ukinit regres, malico, potne, dodatke za nevarno delo itd...

Pa dobro jutro kadrovski problem. Ne mores ti fantazirati kaj komu ukinit.

Drugace pa izvoli. Meni frend, ki tam dela pravi, da bodo kar iskali.

https://www.policija.si/o-slovenski-pol...

Ce se stima:

https://www.vecer.com/slovenija/v-polic...

Zgodovina sprememb…

Žal pač JS birokratizirajo do amena... ogromno delovnih mest je ki zahtevajo nerealno visoko stopnjo izobrazbe, se spomnim pred kakima 2 letoma, sem kot Informatik želel it delat na delovno mesto informatika (ironija istega naziva ha) AMPAK je zahteva za zasedbo delovnega mesta 7 stopnja izobrazbe oz. visokošolska, no jaz revež imam samo višješolsko 6/1 ne pa vsaj dipl ali uni. dipl in nisem dobil šihta

Seveda so delovne naloge take da bi brez uvajanja lahko opravljal like 80% šihta drugi delovni dan ampak hej, raje vzamejo s 7 stopnjo nekoga ki pač pride tja, plača mu je zanič (mislim da je bla 1.400 bruto give or take) in zdaj imajo že 2 leti da folk dela tam 6 mesecev in spizdi ker je za stopnjo izobrazbe preslabo plačan...

Po drugi strani pa imaš covid dodatke 65% za policiste in hišnike ki ne delajo nič pametnega.

Težava je v tem da policisti govorijo o OSNOVNIH PLAČAH, Hojsek pa vidi bruto ali celo bruto 2. Ampak kakorkoli, osnovni problem je v tem da imamo preveč dodatkov in prenizke osnovne plače Nikoli ne bom razumel zakaj moramo dat policistu ali komurkoli OSNOVNO PLAČO pol pa dodatek za NEVARNO DELO, ja WTF, saj pa to veš že naprej zakaj ne more to bit v osnovni plači in konec.

Mato989 je izjavil:

Žal pač JS birokratizirajo do amena... ogromno delovnih mest je ki zahtevajo nerealno visoko stopnjo izobrazbe, se spomnim pred kakima 2 letoma, sem kot Informatik želel it delat na delovno mesto informatika (ironija istega naziva ha) AMPAK je zahteva za zasedbo delovnega mesta 7 stopnja izobrazbe oz. visokošolska, no jaz revež imam samo višješolsko 6/1 ne pa vsaj dipl ali uni. dipl in nisem dobil šihta

Tako, za 7 stopnjo pa bi se ti verjetno tisti dober tisocak neto zdel premalo.

Mato989 je izjavil:

Težava je v tem da policisti govorijo o OSNOVNIH PLAČAH, Hojsek pa vidi bruto ali celo bruto 2. Ampak kakorkoli, osnovni problem je v tem da imamo preveč dodatkov in prenizke osnovne plače Nikoli ne bom razumel zakaj moramo dat policistu ali komurkoli OSNOVNO PLAČO pol pa dodatek za NEVARNO DELO, ja WTF, saj pa to veš že naprej zakaj ne more to bit v osnovni plači in konec.

Dodatki so "poceni", lahko jih ukines, ocitno jih lahko porabis da prikazes visje place, tudi ce so zacasni itn. To se spomnem kot mulc, ker je bila mama aktivna tudi v PSS. Sindikat ni nikoli zelel dodatkov, vedno visjo placo.

Tako, za 7 stopnjo pa bi se ti verjetno tisti dober tisocak neto zdel premalo.

Ja, ampak to je problem sistematizacije delovnih mest in LENOBNOST država ki jih boli k za naš denar... namesto da bi ocenjevali delovno mesto po dejansko potrebnem znanju se napopajo neke pavšalne zahteve ki niso sinhronizirane z zahtevanim delom... tako pridemo doabsurda ko bi sediplomant FERIja na tem delovnem mestu dolgočasil in ga bi zapustil ker je premalo zanimivo delo in prenizka plača, jaz ki pa kot višješolec bi mi bla plača dobra in delo večinsko zanimivo pa ne bom sprejet...

In na takih primerih pade pol veliko ljudi v JS...

Fritz ::

Če nimaš šole za informatika v JS pa pojdi za policista ali vojaka. Saj je pomembna samo plača, anede. Policisti in vojaki pa itaq nič ne delajo za to plačo, torey easy money.

Če imaš kakšna znanja, recimo informatika, te bodo sčasoma že porabili za kaj takšnega a prvo se je treba naučiti obrti.

https://www.policija.si/o-slovenski-pol...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

Dajte tam iz Hojsevega dokumenta v zaščitenem pdfu 250 strani izračunat vsoto vseh bruto plač ali pa napišite ta podatek za december od kod drugod, ker meni se ne da čakat 2-3 mesece (!?!), da to isto stvar potisnejo v pportal. Mato, ti imaš ziher idejo, kako z-ocr-irat ves dokument, ali? :-)

Pa Mato, če ciljaš na I/T, potem ne moreš (preprosto pač ne moreš, ker pač ne moreš) ciljat na zaposilitev v JS :-)

Zgodovina sprememb…

showsover je izjavil:

Dajte tam iz Hojsevega dokumenta v zaščitenem pdfu 250 strani izračunat vsoto vseh bruto plač ali pa napišite ta podatek za december od kod drugod, ker meni se ne da čakat 2-3 mesece (!?!), da to isto stvar potisnejo v pportal. Mato, ti imaš ziher idejo, kako z-ocr-irat ves dokument, ali? :-)

Pa Mato, če ciljaš na I/T, potem ne moreš (preprosto pač ne moreš, ker pač ne moreš) ciljat na zaposilitev v JS :-)

Taki informatiki pa nimate PDF editorja oz. ne znate v Google vpisati PDF2WORD ali PDF2EXCEL?
A. Einstein

showsover je izjavil:

Saj ne ciljam, mam službo v IT in delno svetovanju v ZS, ampak pokazal sem samo primer, ker takrat bi tisti šiht za 1.420€ bruto takoj sprejel, tudi 85% sem ustrezal po pričakovanih znanjih in izkušnjah... razen po stopnji izobrazbe, ampak s komerkoli sem se pogovarjal od sovrstnikom kiso pa končali FERI ki sem ga jaz pustil pa je bil vsem brezvezen šiht... in pol dobijo nekega neambicioznega ITjeva ki je nardiš stopnjo izobrazbe in tako to slabi servis državljanom.

Drafi Fritz, dokument je zaščiten pred vsem, kopiranjem, exportanjem :-) Vse je not allowed...

Edina viable rešitev je ocr page by page, kar se meni pač ne da in raje rečem, da je Hojseva razpredelnica legit in reprezentativna in kumulative ni smiselno primerjat s podatki drugih obdobij. Mimogrede, decembra je bilo zaposlenih v policiji 8694, oktobra pa 8506! Phaha...

Kaj porečeš ti, dragi Fritz? :-)

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

showsover je izjavil:

26M eur je cifra.
Bolj točno 26 077 129.90.
In ne, nisem na roke računal.
Unlock pdf, export to csv in tako dalje (imaš vse online rešitve za napisano).

Ich bin kein informatik.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Kje hudiča imaš to?

Mato989 je izjavil:

showsover je izjavil:

Saj ne ciljam, mam službo v IT in delno svetovanju v ZS, ampak pokazal sem samo primer, ker takrat bi tisti šiht za 1.420€ bruto takoj sprejel, tudi 85% sem ustrezal po pričakovanih znanjih in izkušnjah... razen po stopnji izobrazbe, ampak s komerkoli sem se pogovarjal od sovrstnikom kiso pa končali FERI ki sem ga jaz pustil pa je bil vsem brezvezen šiht... in pol dobijo nekega neambicioznega ITjeva ki je nardiš stopnjo izobrazbe in tako to slabi servis državljanom.

Spet eno samo jokcanje. Če ne ustrezaš razpisnim pogojem si out. Ali najdi drugo delovno mesto ali pa naredi šolo. A misliš, da si edini, ki bi kandidiral za kakšno delovno mesto pa nima pogojev. Zlahka se pa naslajaš nad plačami policistov. Lej, spomladi bo razpis. Če nisi fizično pohabljen in če jih nategneš pri psihotestih, te ziher vzamejo. 8-)
A. Einstein

Dobro, jaz kar ne instaliram vsega sranja na svoj računalnik.
Če se zanesemo na sbawe64 input...

Če je bilo decembra 26 077 129.90 pri 8694 zaposlenih, znese to 2999.5EUR na zaposlenega
Oktobra pa 18,396,319/8,506=2163EUR...
Se pravi, je res neka razlika pri plači na zaposlenega, skoraj pol več je bilo decembra.
Z dodatki pa je 23.185.865 oktobra in sicer znese 2725.82EUR na zaposlenega.

Hmm, vendarle opažam, da je Hojs predstavil kar verodostojne podatke.
Zanimivo, ne bi si mislil.

Mato, kaj zdaj, tale Hojsev seznam je bil Z ali BREZ dodatkov? Verjetno z dodatki...
Ja ne vem, če me sbawe64 vseeno ni nahecal s tistimi 26M decembra pro 23M oktobra...
Potem, moram, žal, Hojsu verjeti, verjetno je še vštel božičnico ali kaj.

Sbawe64, hvala za pomoč, da si pomagal rabliniti dvome.
Tvoja pomoč bo za vedno vpisana anale slovenskega naroda...

Koristen poba, tale sbawe64...

Zgodovina sprememb…

Ok, TheBlueOne, Frirz, sbawe64, Phantomeye, kakšen komentar glede vsega tega?

Ja, ja, hvala neinformatik sbawe64, imaš pivo v dobrem, morda celo dva, preostali del zaboja ti plača Hojs osebno.

Pa naj še kdo reče, da se na slo-tech.com ne da sodelovati.

Torej, novinarji, preverite naše izračune in naredite iz tega zgodbo, recimo do petka, da bo kaj branja čez vikend.

Zgodovina sprememb…

Sbawe64, hvala za nesebično pomoč in ključen input, domnevno zelo kakovosten.
Veš kako je, eni informatiki smo pač leni *blushing like a young bride the very first night*...
Smo pa veseli, da se lahko zanesemo na ekipo 👍

PS: A sem se rešil blamaže, ene malo pa, a? :-)

Pijača že teče...
🍸

Zgodovina sprememb…

gtfo
Sem našel eno napako pri sebi.
(xlsx) vrstica 4567 je prazna, v celici E4567 je average formula za prvih 4565 najvišjih plač s končno cifro 3 784.80 , ki tam ne sodi sploh (nagajivi škrati so bili pridni).

Prava cifra je 26 073 345.10 eur.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

Awwwshit, to spremeni koliko povprečje, praviš? Na 2999,00?
26 073 345.10/8694
Shit happens.
Pa če sem pošten, sem tudi sam mislil, da je Hojs nategnil vesoljno Slovenijo z njegovim seznamom.
Mi je bilo čudno, da se nihče ne oglasi in primerja povprečja na zaposlenega z drugimi obdobji...
Kaj vam naj rečem, Hojsev seznam izgleda legit.
Ima kdo kakšno pripombo? Nima?

Noro, res.

Mato, daj še enkrat vlogo za JS? :-)
🙄

Zgodovina sprememb…

Razlike je za 0.435334714 eur.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plače v javni upravi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35557326 (39102) feryz
»

Javno objavljene plače MNZ (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Problemi človeštva
1018132095 (78457) sbawe64
»

Radikalna transparentnost (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / NWO
40758616 (39912) Mato989
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26750034 (44154) dstr17_

Več podobnih tem