» »

Plače v javni upravi

Plače v javni upravi

««
8 / 8
»
»»

Utk ::

JU ne volis, je pa velik problem, ko dobis politiko, ki prakticno brez sramu deli javni denar bliznjim.

Ne vidim nobene razlike proti prej. Samo da levi so tako dolgo večinoma na oblasti, da se je že pozabilo, da so "naši" tisti, ki so prej dobivali denar.

c3p0 ::

denabiker je izjavil:

tako slabo za zjokat, kolegi izkušeni dipl. inž. ne pridejo na jurja, odgovornost, dela veliko, res pa ni tak, da bi delal cele dneve kot pri privatniku, delo stoji, pa ni problem. Tu pa tam so kakšne nadure, te se pa pokoristijo in se ne plačajo. En kolega je delal prej pri privatniku in je imel cca. 50% večjo plačo, ampak je delal kot konj, tudi ob vikendih, zdaj je pač v JU in mu paše zaradi otrok, da se vsaj kaj z otroki ukvarja, ker prej je šel zgodaj zjutraj in prišel pozno zvečer in otroci niso imeli nič od fotra. Zdaj ima okrog 900 eur za 7. stopnjo, dela normalno, redko kdaj kaj doma naredi.


Revšeta so pač mislila, da bodo z nazivom prišli kar do bajne plače. Kako se je treba znat prodat ali postat (uspešni) podjetnik, pa v šoli žal ne učijo, vsaj uspešno ne, ker potem ne bi učili. Catch-22.

Če si v JU bo pač dosti več prostega časa, manj stresa (morda, kako si urediš), ob 16h najkasneje domov in do jutri pozabiš na službo, kaj šele počitnice brez telefona in računalnika. Za marsikoga na svojem so to le mokre sanje. Ampak, ko pride plača, je vse jasno.

Tisti, ki pa imajo velike odgovornosti, stres, telefon na plaži in kljub temu slabo plačo, hja, čas je za dober razmislek, kje je šlo narobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

Urbano#Desno ::

ak-st je izjavil:

Sem prvič na forumu, zato upam, da ni nevljudno tako spreminjati temo, ampak imam vprašanje glede plač v JS.

Začetne plače v JS so dostikrat res žalostne, mislim da je bilo npr. za programerja na novem mariborskem superračunalniku ponujeno cca. 1000 neto, ali pa še to ne. Podobno so na policiji iskali razvijalca aplikacij za tako plačo. Težko si predstavljam, da se programerji tepejo za take službe. Ampak v 19. členu ZSPJS piše, da lahko s soglasjem pristojnega organa (občine, ministrstva, vlada) lahko delodajalec delavca umesti v plačni razred, ki je do pet razredov višje od izhodiščnega.

Vprašanje tukaj je, a se to dogaja? Posebej me zanima za take poklice, kjer se zahteva neko strokovno znanje. Je bil kdo tega kdaj deležen? Recimo, da želim delati na superračunalniku in za višjo plačo rabim soglasje od ministrice Kustec, kolikšna je verjetnost, da ga tudi dobim in v kolikšnem času odgovorijo? Hvala.


Možno je samo ponavadi se jim s tem ne da ukvarjati.
Meni so enkrat ponujali 38 + 4 (pa to ne toti mariborčani da ne bo nesporazuma), samo sem vseeno zavrnil ker se mi ni zdelo posebej konkurenčno.
Sem pa šel pred kratkim na en razgovor v JS (bolj za šalo kot zares) in jih pobaral če se da začeti ene 4 razrede višje pa je kadrovnica dobila prijetno rdečkasto barvo in precej ostro odreagirala da se oni tega ne gredo (no tudi prav :))).

solatko ::

Narobe je samo to, da, če prideš v javno upravo preko razpisa, te vzamejo zato, da delaš ko konj, za minimalno plačo ali malenkost več, če prideš po vezah, prideš zato, da si tam, za visoko plačo in fiktivno delovno mesto, tvoja dolžnost je samo, da prinese informacije nepravilnosti druge strani.
Delo krepa človeka

spam321 ::

V javnem sektorju so plače še prenizke ;)

feryz ::

Saj bodo kmalu višje. Ker sledijo inflaciji.
««
8 / 8
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povprečna plača v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14931278 (19081) telexdell
»

Javno objavljene plače MNZ (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Problemi človeštva
1018117139 (63501) sbawe64

Več podobnih tem