Forum » Na cesti » Pogodba o rabi avtomobila
Pogodba o rabi avtomobila
m0LN4r ::
kaj se danes dobi za 29k€? nov hyundai? kia?Za 29k ze dobis Golfa z pun kurac opreme, ampak ti bodo najprej dali ceno brez popusta ki bo med 33 in 36k
PS: 29 z DVD
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
korenje3 ::
kaj se danes dobi za 29k€? nov hyundai? kia?Za 29k ze dobis Golfa z pun kurac opreme, ampak ti bodo najprej dali ceno brez popusta ki bo med 33 in 36k
PS: 29 z DVD
kva golfi so že za 35k€? lol wtf.
verjetno je cena prilagojena nemškim plačam. Ravno toliko da si lahko povprečen nemec z 1 letom plač kupi novga golfa.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
ripmork ::
po enem mesecu ji ne bi zaupal takega avta in ji raje posodi tistih 200€ za gume. Če ti jih ne bo vrnila je pa to itak naslednji znak za alarm.
Tole.
Mi je pa zanimivo moraliziranje nekaterih, ki se jim zdi samoumevno po mesecu zveze (lol) posojat 30k avto za nekaj tednov... a na piramidne sheme tut tak hitro padete?
(pa ne trdim, da ima punca slabe namene. Sam v tako kratkem času pa res ne moreš dovolj dobro nekoga poznat za tako posojilo, no...)
Golf za 29k je state of the art v primerjavi z ostalim kaj dobis novo za 29k, ampak ne za zagrizene dinozavre.
PS: GTI z popustom je 29k in ima v osnovi vec opreme, kot karkol pod 30k.
PS: GTI z popustom je 29k in ima v osnovi vec opreme, kot karkol pod 30k.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Cena vase konfiguracije Golf 8 GTI 34.852,58 €.-
+ Podaljsano jamstvo za 5. leto 35.202,83
premija staro za novo 34.202,83
Koncna cena s popustom za avto na zalogi: 29.072,40
Lahko pa, ce mislis da v GTIju ni dovolj opreme vzames za izhodisce R-Line model za 25k, vec kot to pa ne rabis.
Lahko pa se vzame osnovni, osnovni model za 20k.
+ Podaljsano jamstvo za 5. leto 35.202,83
premija staro za novo 34.202,83
Koncna cena s popustom za avto na zalogi: 29.072,40
Lahko pa, ce mislis da v GTIju ni dovolj opreme vzames za izhodisce R-Line model za 25k, vec kot to pa ne rabis.
Lahko pa se vzame osnovni, osnovni model za 20k.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
MasterTade ::
za 30 dobiš novo bmw 3, pri nemških avtohišah celo za 26k. Se vidi nategovanje slovenskih prodajalcev
Mors omnia aequat
Raptor F16 ::
MasterTade je izjavil:
za 30 dobiš novo bmw 3, pri nemških avtohišah celo za 26k. Se vidi nategovanje slovenskih prodajalcev
Saj so bile tudi zdaj novembra akcije ko so jih s 40k na 30k spustili. 318i z avtomatikom... če bi kupoval za 10k več bi bil v bemfi ampak as said. Golf je state of the art za svoj cenovni razred.
Kdor gleda samo MPC z vključenimi dajatvami in ne ve da se lahko pogaja ta bo jokal. Kdor se zna pogajat bo videl da je na konc cenovno vse nekje isti kurac razlika v sami dodelanosti celote pa ogromna.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Treba je tut locit, kaj dobis pr Golfu za 20k pa za 25k pa za 30k.
Pr bmw 3 za 26k ni glih dosti notr, ker je ze v osnovi drag.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Raptor F16 - Pri vsakem poslu z zavarovalnico, izgubiš najmanj DVD, torej, če ti drugi dan ukradejo avto, z odškodnino ne moreš it po novega, pri naših zavarovalnicah, v tujini je to malo drugače.
Dobr 22% ddv ki je že plačan to je eno. Ampak težko boš dobil primerljivo cenjeno kot se dejansko tak avto prodaja. Tudi če ti ga peljejo popravit, ta avto nikol ne bo več to kar je bil pred poškodbo.
Jaz vzamem za 30K rajs GTI brez dodatne opreme, ker je ima ze dovolj, kot pa novega standard bmw 3 za isto ceno brez dodatne opreme.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Treba je tut locit, kaj dobis pr Golfu za 20k pa za 25k pa za 30k.
Ampak če primerjaš osnovni model BMW3 in osnovno Hyundai Elantro se ti bo slabo obrnilo ko se boš v korejca iz BMW ja presedel.
Ni se težko navadt na lux. Težko je spustit standard.
MasterTade je izjavil:
kakšna oprema pa je nujnaNujno ni nic. Govorimo nasplosno, da je trenutno po trendu gledano Golf z R-Line opremo nekako najboljsi kompromis med malo in prevec opreme.
Pa ne zgleda glih, kot avto iz 2005, ampak dinozavrom tega razlozit ne mores. Seveda pogovarjamo se o plusminus 25k, 30k je nekaj povsem drugega ze.
Raptor F16 je izjavil:
Elantra je res zanimiv avto za tiste, ki imajo radi tudi nov Startrek Discovery xD Hehe.Treba je tut locit, kaj dobis pr Golfu za 20k pa za 25k pa za 30k.
Ampak če primerjaš osnovni model BMW3 in osnovno Hyundai Elantro se ti bo slabo obrnilo ko se boš v korejca iz BMW ja presedel.
Ni se težko navadt na lux. Težko je spustit standard.
Meni je elantrina notranjost dosti lepsa od i30, ampak...
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
MasterTade je izjavil:
kakšna oprema pa je nujna
Ker smo leta 2021 je nujno da ima avto servo volan, prostoročno telefonijo, klimo, digitalni radio sprejemnik, vse pripadajoče asistenčne sisteme po novoh standardih, zračne blazine, volanske kontrole...
Boste rekli, fičo ni imel pa smo se vozili. Ja, leta 1970. Zamisli, 1900 niti motornega pogona ne gretja kabine ljudje niso po svetu poznali... hell zaprta kočija je bla luksuz. Navadna šajtrga pa enga konja. Pojem prevoza je bil pa cug.
MasterTade je izjavil:
itak je cez 2 leti že 15k :D
Kdor ga po dveh letih prodaja je mal tum tum
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
techfreak :) ::
MasterTade je izjavil:
kakšna oprema pa je nujnaPrecej odvisno od vsakega posameznika. Ko sem kupoval avto, sem se malo igral z razlicnimi konfiguratorji, in bil precej presenecen, da sploh ima Mercedes airbage v osnovni opremi. Ker prakticno nicesar drugega nima.
Recimo pri R-Line je edina dodatna oprema, ki je bila pogoj, bila vzvratna kamera.
Ko poslusam komentarje tipa, kaj je nujno se spomnim na tole:
30 let stari luksus.
Ye... vprašaš kaj je nujno naštejejo ti pa obsolete crap ki ga več upprabljat ne moreš.
Naj se gre za telefon, računalnik, avtomobil... tehnofobi everywhere
solatko ::
Bravo, ste pa zagrabil za tiskarskega škrata, ni problema, samo, da se zabavate.
Nujna oprema pri avtu je pleh, gume, volan, ki deluje, malo amortizerijev, da ni ravno ferarri, menjalnik, po možnosti ročni, seveda ne sme manjkat mašina, radio, zunanja ogledala,.... vse ostalo pa je dobrodošlo, vendar za normalno vožnjo, ne nujno, določene izboljšave pa so celo moteče in nižajo nivo koncentracije.
Ste tako kot v F1, še malo pa bojo avti sami dirkal, danes zmagujejo tisti, ki imajo nejbolje delujoč avto (trenutno Mercedes, včasih Ferarri), zelo malo pa je odvisno od voznika. Kaj pa užitek v vožnji?
Nujna oprema pri avtu je pleh, gume, volan, ki deluje, malo amortizerijev, da ni ravno ferarri, menjalnik, po možnosti ročni, seveda ne sme manjkat mašina, radio, zunanja ogledala,.... vse ostalo pa je dobrodošlo, vendar za normalno vožnjo, ne nujno, določene izboljšave pa so celo moteče in nižajo nivo koncentracije.
Ste tako kot v F1, še malo pa bojo avti sami dirkal, danes zmagujejo tisti, ki imajo nejbolje delujoč avto (trenutno Mercedes, včasih Ferarri), zelo malo pa je odvisno od voznika. Kaj pa užitek v vožnji?
Delo krepa človeka
MadMax ::
Večina tistih, ki "ne morejo" brez najnovejše vesoljske dodatne opreme, ne uporablja niti serijske opreme iz '60,žmigavcev...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
DePalmo ::
Čaki, ona ima svoj avto, ampak bi si raje sposodila tvojega? Če ti je kaj do avta, njej posodi (ali šenkaj) za nove gume (lahko tudi rabljene, se najde kaj pametnega) in je to to, pa se naj vozi s svojim. Če ima željo bolj varnega in boljšega, si ga naj kupi.
Ko pa bosta skupaj dlje časa, se pa bi pogovarjal o posoji avta ali pa nakupu skupnega, boljšega. Po dveh mesecih, ji nebi posodil niti stare karjole.
Ko pa bosta skupaj dlje časa, se pa bi pogovarjal o posoji avta ali pa nakupu skupnega, boljšega. Po dveh mesecih, ji nebi posodil niti stare karjole.
Človeško faktor kvari rezultate vsepovsod.
Dobro, za formulo nekako razumem saj naj bi se spodbujala tekmovalnost veščin.
Ko se pogovarjamo kako nekaj Narediti učinkovito in varno pa si ga želimo čim bolj izničiti.
Raptor F16 - Malo čudno bo izgledal promet 20 in več starih škatel in moderne tehnologije, misliš, da bo lahko vsak kupil samovozeče avtomobile? Po moje bo kombinacija takega prometa, terjala še veliko več nesreč, kot sedaj, vsaj prvih nekaj let. Če pa pomislim na bugast SW,....
Delo krepa človeka
Raptor F16 - Malo čudno bo izgledal promet 20 in več starih škatel in moderne tehnologije, misliš, da bo lahko vsak kupil samovozeče avtomobile? Po moje bo kombinacija takega prometa, terjala še veliko več nesreč, kot sedaj, vsaj prvih nekaj let. Če pa pomislim na bugast SW,....
Tehnofob.
SW bug ne sme vplivati na vožnjo. Ljudje so tumavi in neodgovorni. Dokler tehnologija ne bo zrela za splošno rabo bodo ti sistemi omejeni na asistiranje pri vožnji, ki bo popravljala napake voznikov. Če preprečijo eno nesrečo je bolj e kot nič, v najslabšem primeru se bo sistem obnašal neodzivno tako kot da ga ni.
SW in HW bug je prizemljil avione. Da bo SW kvaliteten, se mora preverjanje in testiranje povečati za nekajkrat, to pa stane in proizvajalci se tega poslužujejo res minimalno. Ob odkriti napaki, pozivajo vozila na kontrolni pregled in popravke, uganeš, zaradi katerih stvari je zadnje čase največ vpoklicev?
Delo krepa človeka
Racunalniki so v avtih ze 20+ let.
Ah kalkulatorji mislim.
Ah kalkulatorji mislim.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
m0LN4r - v ZDA imajo kar precejšnje hece zaradi bug-ov v avtomobilskih elektronikah, začne avto sam zavijat po svoje, gas namesto zaviranja,.... v glavnem do standardiziranja kontrole SW, ne bo sigurnega vozila brez voznika.
Delo krepa človeka
Kayzon ::
damyan33 ::
Evo, zadeva se je rešila. Od mame si je sposodila denar za gume in sem ji jih naročil preko spleta. Dostava je predvidena v torek, za sredo sem se že naročil pri vulkanizerju, da ji dam zamenjati.
Po prebranem sem pa res začel razmišljati o tem, če trenutno sploh rabim avto. Še posebej tako dobrega. V zadnjem letu sem naredil le 6100 km. Verjetno ne.
Po prebranem sem pa res začel razmišljati o tem, če trenutno sploh rabim avto. Še posebej tako dobrega. V zadnjem letu sem naredil le 6100 km. Verjetno ne.
Brezveze, pa sem jo ze pricakoval...
V zadnjem letu sem naredil le 6100 km.Se z vikend avtom se dela vec. Za tak malo bi boljse blo imeti kakega oldtimerja ali zbirateljskega in ga sparati, redno vzdrzevati.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
DePalmo ::
Evo, zadeva se je rešila. Od mame si je sposodila denar za gume in sem ji jih naročil preko spleta. Dostava je predvidena v torek, za sredo sem se že naročil pri vulkanizerju, da ji dam zamenjati.
Prodaj svojega in si ga sposojaj od punce :D
OK resno. Če ga rabiš ali ne, se boš moral sam odločiti. Jaz sem svojega, kljub temu da delam od doma, imel kar nekaj let in je večino časa stal, a sem vseeno naredil cca. 15.000 z njim. Sva se pač skupaj vozila z mojim in na dopuste sva šla z mojim, drugače se je punca vozila s svojim, kateri je bil občutno slabši od mojega. Mi je tudi sama predlagala da za njo kupiva nekaj takega, da ga nebo škoda če se kaj naredi. Sedaj po nekje 8 letih zveze, sva prodala svoje stare kripe in kupila skupni nov avto. Ampak je nov tak da se mi še vedno kolca po moji stari kripi, je bila precej boljša, udobna, manj težav, edino porabo je imel večjo. Pa še precej lepši je bil (Peugeot 406 Coupe, sedaj Kia Ceed 2017).
damyan33 - Če si pameten, avto prodaj, ker boš za njega sedaj še dobil realno ceno, ko bo star 5+ let, ne boš zato, ker imaš malo km, dobil kaj dosti več. Kupi si rabljen avto za cca 2-3k€, kakšnega korejca ali japonca, ki se ne kvarijo prav pogosto, če pa lahko tiste prevoze, ki jih imaš, rešiš drugače pa si lahko tudi brez avta. Denar raje vloži v kakšno bolj ekonomično zadevo, kot je stoječa, nerabljena nepremičnina. Zračunaj si stroške/km/leto.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dacia Duster 1.5 dCi AWD vs. VW T-Roc 2.0 TDI 4Motion (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 26824 (5410) | BCSman |
» | Dolgoročno lastništvo avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 38249 (28729) | hojnikb |
» | Nov avto do 20k (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22072 (15506) | sass628 |
» | Rabljen karavan (2013+) do 22k€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 38133 (31199) | Superboyy |
⊘ | Kateri nov avto za 20 jurjev? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 75548 (64010) | dzinks63 |