Forum » Loža » Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici
Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici
Anney ::
Jaz na BA kartici od bivše Abanke nisem imel možnosti spletnih nakupov, torej potemtakem tudi te ''vise'', al karkoli je, ne bom tlačil na splet (verjetno gre, ne vem), za spletne nakupe imam drugo kartico. Vse ostalo mi normalno dela, tudi star pin (čeprav berem, da nekaterim ne). Plačal danes prvič z nkbm kartico v intersportu pa je šlo vse gladko. Aplikacija pa tudi dela, prej je nisem niti imel, pri bivši Abanki.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
strajnarR ::
Evo men spletni nakupi ne gredo čez.
Dobim SMS zavrnitev spletnega nakupa... za potrjevanje spletnih nakupov naložite app mDenarnica - KATERO IMAM ŽE naloženo.
Spremenil sem limit iz 0€ na 500€, odobitev je v teku.
Vrjetno je to množični problem a?
Dobim SMS zavrnitev spletnega nakupa... za potrjevanje spletnih nakupov naložite app mDenarnica - KATERO IMAM ŽE naloženo.
Spremenil sem limit iz 0€ na 500€, odobitev je v teku.
Vrjetno je to množični problem a?
Phantomeye ::
Heh, nova KBM mi je dva mesca nazaj samovoljno nastavila 400EUR "kredita" (tisto, da lahko dvigaš v minus), niso pa tega naredili za spletne nakupe - jao.
Dejansko bi lahko vsem nastavili privzeto 500EUR in privzeto izklopili gumb za nakupe. In ko bi se uporabnik prijavil v banko bi dobil obvestilo. "Če želite s kartico kupovati na spletu, aktivirajte tukaj". Problem rešen.
Enako bi lahko napisali tudi v sms-u, kjer trenutno piše, da je bila transakcija zavrnjena, ne piše pa ZAKAJ. Piše samo, da rabiš mDenarnico, ki jo pa imaš in proces potrditve dejansko deluje - potem se pa itak počutiš ko budala.
99% ex-aBanka uporabnikov mora zdaj ugotavljati, zakaj ne morejo plačat položnic. Na NKBM jim pa verjetno telefoni pregorevajo.
Dejansko bi lahko vsem nastavili privzeto 500EUR in privzeto izklopili gumb za nakupe. In ko bi se uporabnik prijavil v banko bi dobil obvestilo. "Če želite s kartico kupovati na spletu, aktivirajte tukaj". Problem rešen.
Enako bi lahko napisali tudi v sms-u, kjer trenutno piše, da je bila transakcija zavrnjena, ne piše pa ZAKAJ. Piše samo, da rabiš mDenarnico, ki jo pa imaš in proces potrditve dejansko deluje - potem se pa itak počutiš ko budala.
99% ex-aBanka uporabnikov mora zdaj ugotavljati, zakaj ne morejo plačat položnic. Na NKBM jim pa verjetno telefoni pregorevajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
nerro32 ::
Je kdo seznanjen kako je s potencialnimi prilivi na star, Abankin TRR? Moral bi dobiti neka sredstva, za katera sem dal star TRR pred več meseci, ko še združitev niti ni bila aktualna. Ko sem klical na NKBM so mi rekli, da naj bi NKBM tri mesece še preusmerjal prilive s starega TRRja na nov bančni račun pri NKBM. Ima kdo podobne informacije? Da ne bom na koncu ostal praznih rok
Vuli ::
a misliš, da če so ti na NKBM to rekli, da to ni rentabilna informacija?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
wini ::
Je kdo seznanjen kako je s potencialnimi prilivi na star, Abankin TRR? Moral bi dobiti neka sredstva, za katera sem dal star TRR pred več meseci, ko še združitev niti ni bila aktualna. Ko sem klical na NKBM so mi rekli, da naj bi NKBM tri mesece še preusmerjal prilive s starega TRRja na nov bančni račun pri NKBM. Ima kdo podobne informacije? Da ne bom na koncu ostal praznih rok
Delajo se translacije na nov račun. Če dobiš nakazano na star TRR se zelo hitro to na bankartu preusmeri na nov račun. Pa bo še vsaj 1 mesec tako.
Kolega je dobil nakazano na nov TRR, čeprav v službi še ni podal informacije o novem.
nerro32 ::
a misliš, da če so ti na NKBM to rekli, da to ni rentabilna informacija?
Better safe than sorry...besede enega svetovalca (ki je, AFAIK lahko tudi sveže zaposleni študent preko napotnice) ne dajejo nobene garancije. Je pa seveda logično in pravilno, da se takšna preusmeritev sredstev še zagotavlja nekaj časa.
@wini, @Phantomeye
Hvala!
Vuli ::
nekje sem bral, da ne bo problema, če boš prejel na stari TRR. pa ne vem več kje...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Horas ::
kaj je pa dnevna omejitev poslovanja 15000€? sem nekaj plačal in je 14960€. tega nism vidu pri abanki
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
tt33 ::
A prav vidim, da bodo po novem stroški vodenja računa (ex-abanka) 5€ in še višje provizije za naloge? Bo treba zamenjat, očitno.
jest10 ::
Ker so te vtaknili v paket.
Zateži, da želiš samo račun, ter spletno banko. Kokr sem videl je to 2,5+0,8EUR
Zateži, da želiš samo račun, ter spletno banko. Kokr sem videl je to 2,5+0,8EUR
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
IL_DIAVOLO ::
Phantomeye je izjavil:
Heh, nova KBM mi je dva mesca nazaj samovoljno nastavila 400EUR "kredita" (tisto, da lahko dvigaš v minus), niso pa tega naredili za spletne nakupe - jao.
Poloznice se placujejo od koncu meseca. To banke seveda vejo, zato tudi rešujejo take stvari v zacetku meseca.
Dober dan ::
Dober dan ::
V ceniku, kolikor vidim postavke:
Pristop k mobilni in spletni banki: brezplačno
Mobilna banka, vodenje: brezplačno
Spletna banka, vodenje: 0,8€
Mogoče si jaz razlagam narobe?
Pristop k mobilni in spletni banki: brezplačno
Mobilna banka, vodenje: brezplačno
Spletna banka, vodenje: 0,8€
Mogoče si jaz razlagam narobe?
Jerry000 ::
No, meni pa noče potrdit kartice ko jo dodam v paypal. Da bi pa direkt iz kartice kupil pa tud ne upam...da ne bo denar ostal v luftu in bom moral čakat par dni da dobim nazaj (se je že zgodilo)
bojsi ::
Če prav razumem - na debetni Visi (ki je zamenjava za Maestro kartico) so po defaultu nastavili limit 0 EUR za spletne nakupe?
In če hočeš to spremeniti, moraš dati zahtevo, kjer na odobritev lahko čakaš tudi do 3 dni in ti potem to spremembo še zaračunajo 3 EUR?
Saj to ni res, ali?
In če hočeš to spremeniti, moraš dati zahtevo, kjer na odobritev lahko čakaš tudi do 3 dni in ti potem to spremembo še zaračunajo 3 EUR?
Saj to ni res, ali?
strajnarR ::
Kakšno NFC plačevanje z Iphonom verjetno leta 2021 tudi ni mogoče pričakovati na naši banki a?
Na Abanki so mi že 2 leti nazaj obljubljali, da se zadeve urejajo in bo kmalu tud za Applove uporabnike... mhmm.
Na Abanki so mi že 2 leti nazaj obljubljali, da se zadeve urejajo in bo kmalu tud za Applove uporabnike... mhmm.
slott ::
Se mi pa zdi ekstra da ne rabimo ex-abankarji zdej na maticno banko hodit za urejanje dolocenih obveznosti kot so nas prej posiljali.
Zaenkrat zadovoljen...
Zaenkrat zadovoljen...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: slott ()
No, meni pa noče potrdit kartice ko jo dodam v paypal. Da bi pa direkt iz kartice kupil pa tud ne upam...da ne bo denar ostal v luftu in bom moral čakat par dni da dobim nazaj (se je že zgodilo)
Ti lahko jaz povem, vse poteka kul in ko dobiš na telefonu prompt za potrditev, dobis sms, da je blo zavrnjeno (hotel sem plačat račun za telefon). Druge storitve (mislim, d spotify) javijo, da ni dost keša na kartici.
Ok, kako čudno, na Steam sem nekaj kupil preko Paypal, in je šlo skozi, ampak sem dobil SMS, da je blo zavrnjeno :D, tko da ne vem od KJE je paypal trgal.
Bom videl, če bo zjutraj igra še dostopna.
EDIT: Trgalo mi je iz obročne kreditne, ampak nisem dobil smsa na koliko obrokov želim...
Bom videl, če bo zjutraj igra še dostopna.
EDIT: Trgalo mi je iz obročne kreditne, ampak nisem dobil smsa na koliko obrokov želim...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Jernej L ::
Vsekakor jim nekaj ne deluje prav, do prve uporabe kartice na POS terminalu nisem mogel uporabljat ne mobilne banke in ne reset pina.
Po prvi "aktivaciji" v pos terminalu jim šele to začne delat, čeprav trdijo da so kartice aktivirali..
Sedaj pa jim še zatežim za limit na visi, seveda so to zajebali kot vsem ostalim očitno.
Po prvi "aktivaciji" v pos terminalu jim šele to začne delat, čeprav trdijo da so kartice aktivirali..
Sedaj pa jim še zatežim za limit na visi, seveda so to zajebali kot vsem ostalim očitno.
Mato989 ::
A še komu stara kartica deluje, nova pa ne, čeprav so napisali da bo od 1.1.2021 kao nova ki sem jo dobil lani po pošti delovala staro pa uničit?
Dobro da je nisem uničil!
Dobro da je nisem uničil!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Kvatebrigic ::
Jaooo, tole pa je zavoz. Včeraj sem pri enem spletnem nakupu ugotovil da stara kartica od Abanke ne dela več, ok probam z novo, plačilo "melje" v nedogled, brez potrditve da je šlo skozi. Ok poskusim še 1x, spet melje dolgo, nakar potrditev ok. Ok, si rečem, grem sedaj v mobilno banko pogledat kaj in kako, zloadam ta jajca od NKBM dol, aha registracija, vnos davčne in telefonske - ne gre skozi. Probam 4x, vedno vnašam isto, v 4. uspe. Aha vnos PINa kartice, ki naj bi bil isti kot od stare Vise - iščem številko, najdem staro pošto od Abanke - pin je ziher pravilen, vnesem in faila. Ok, mogoče je pa treba vnesti pin od stare maestro kartice. Tudi ta faila. Grem ven, probam še enkrat zagnati aplikacijo - nalaga v nedogled, se niti odpre ne.
NKBM - bruh, hvala, ne hvala. Grem drugam.
NKBM - bruh, hvala, ne hvala. Grem drugam.
Smartydug ::
Koliko neverjetno enih težav...
Sam sem imel pri Abanki maestro bančni in viso electron debetno za elektronske nakupe. Pred novim letom sem dobil rdečo in pa belo kartico. S tem da sem sedaj opazil da je bela visa (kao bivša visa electron) linkana kar na 2 TRRja? Zakaj? Na enem TRRju - PP TRR (ki ni napisan na beli kartici) so moja prenesena sredstva iz vise electron (elektronski račun). Tisti TRR kjer je napisan na beli kartici pa je ves čas 0€, pri nakupu tudi bremeni prvega.
Skupno imam sedaj 2 kartici in 3TRR številke... Bodo vse to vodenje zaračunali?
....
Samo varovanje nakupa z verifikacijo z mDenarnic@ mi je testno delalo. Ni mi pa všeč dejstvo, da lahko potrdiš samo z biometrijo (prstnim odstisom). Kaj ni EU direktiva, da mora biti kombinacija obojega?
Lp
Sam sem imel pri Abanki maestro bančni in viso electron debetno za elektronske nakupe. Pred novim letom sem dobil rdečo in pa belo kartico. S tem da sem sedaj opazil da je bela visa (kao bivša visa electron) linkana kar na 2 TRRja? Zakaj? Na enem TRRju - PP TRR (ki ni napisan na beli kartici) so moja prenesena sredstva iz vise electron (elektronski račun). Tisti TRR kjer je napisan na beli kartici pa je ves čas 0€, pri nakupu tudi bremeni prvega.
Skupno imam sedaj 2 kartici in 3TRR številke... Bodo vse to vodenje zaračunali?
....
Samo varovanje nakupa z verifikacijo z mDenarnic@ mi je testno delalo. Ni mi pa všeč dejstvo, da lahko potrdiš samo z biometrijo (prstnim odstisom). Kaj ni EU direktiva, da mora biti kombinacija obojega?
Lp
Dimnik ::
Vsekakor jim nekaj ne deluje prav, do prve uporabe kartice na POS terminalu nisem mogel uporabljat ne mobilne banke in ne reset pina.
Jaz sem stari komitent nkbm in mi je decembra pretekla kartica oz obe. Pridem na bankomat in mi ne deluje debitna na brezstično, potem jo pač vstavim in opravim dvig, po končanem postopku probam še enkrat in od takrat deluje brezstično. Sem probal tudi maestro oz mastercard, ta pa je delovala brezstično, brez vstavljanja v bankomat...nekaj je na prvem potrjevanju kartice, drugače pa nobenih problemov z aplikacijo in mdenarnico, v nedeljo opravil nakup
WizzardOfOZ ::
Jaz grem zjutraj tja ne mislim čakat 3 dni ,ker čakam že od 1.1
Včeraj je bilo v merkatorju na šmartinki (kjer je abankina poslovalnica) več ljudi v banki, kot v trgovini.
Pa večina je šla direkt iz trgovine tja. So hotel plačat na blagajni, pa ni šlo in so šli na poslovalnic, ker tudi na bankomatu niso mogli denarja dvignit.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Kleemen ::
Tudi sam sem bivši uporabnik Abanke in imam sedaj oba računa (osebni in poslovni) pri Novi KBM. Zanima me ali Furs avtomatsko spremeni oba računa pod edavki ali moramo samozaposleni sami zapret stara računa od abanke in vpisat nova od kbm? Ker banko so avtomatsko spremenili, trrja pa ostajata. Hvala za info.
WizzardOfOZ ::
TRR se je spremenil. In nkbm jih je morala sporočiti na ajpes. (poslati so morali stare ukinjene in nove aktivne).
Od abanke so bili računi SI56 05xx ..., od NKBM pa so sedaj SI56 04xx....
V sloveniji sta namreč 5 in 6 znak računa, znaka finančne inštitucije (banke).
SI56 01 - Banka slovenije in državni računi
SI56 02 - NLB
SI56 03 - SKB
SI56 04 - NKBM
...
Od abanke so bili računi SI56 05xx ..., od NKBM pa so sedaj SI56 04xx....
V sloveniji sta namreč 5 in 6 znak računa, znaka finančne inštitucije (banke).
SI56 01 - Banka slovenije in državni računi
SI56 02 - NLB
SI56 03 - SKB
SI56 04 - NKBM
...
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Jerry000 ::
Super...kličem na banko da ne poveže paypal kartice mi reče da mora delat. Povem da ne dela in mi da cifro 080 17 70, kličem tja že 100x in je linija zasedena in dol vrže. Kje je Abanka kjer je vse delalo :(
Horas ::
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
lotar123 ::
Malo še poglejte transakcije, jaz imam problem z eno transakcijo, ki je bili knjižena na dan 30.12. še na abanki in je ponovno knjižena na dan 3.1. na NKBM.
anketar ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Če mas spletno banko.
piše stanje 0,00, na debetni je pa dovolj, seprav sm fucked
anketar ::
razen, če je možn prenos iz debetne nazaj na ''prehodn/glavni'' račun pa da pol probam qr slikat + plačat
Jernej L ::
Jaz sem stari komitent nkbm in mi je decembra pretekla kartica oz obe. Pridem na bankomat in mi ne deluje debitna na brezstično, potem jo pač vstavim in opravim dvig, po končanem postopku probam še enkrat in od takrat deluje brezstično. Sem probal tudi maestro oz mastercard, ta pa je delovala brezstično, brez vstavljanja v bankomat...nekaj je na prvem potrjevanju kartice, drugače pa nobenih problemov z aplikacijo in mdenarnico, v nedeljo opravil nakup
To velja tako za vse brezstične kartice (najprej v (čip)pos, potem pa vsaki X nakup spet zahteva da prebere čip)
Tako je - a prvo potrjevanje so nekako dodatno zajebali - dokler kartice ne uporabiš fizično v trgovini, kbm-u ne dela reset kode za prijavo v spletno in mobilno banko (ker hoče prikazat seznam kartic da te vpraša njen pin, in ker ni "aktivirana" jim server vrže v ozadju error 500 )
To, da je tudi visa limit nastavljen na 0 je pomoje tudi povezano s tem, kartic niso pravilno inicizirali.
RandomTip ::
Klical sem na 080 17 70 in sem preko telefona spremenil limit za spletne nakupe (verifikacija preko SMSa). Visa Electron je uporabljala splošni dnevni limit medtem ko ima nova kartica pri NKBM posebej limit za spletne nakupe.
Tako da je treba zvišati limit v poslovalnici ali preko telefona, kar seveda tudi traja - update naj bi bil le parkrat v dnevu
Tako da je treba zvišati limit v poslovalnici ali preko telefona, kar seveda tudi traja - update naj bi bil le parkrat v dnevu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RandomTip ()
lotar123 ::
Meni so se limiti prenesli iz Abanke, na vseh karticah, tudi debetnih. Kot kaže je odvisno od primera do primera. Je pa res da sem jih na Abanki spreminjal, tako da mogoče kdor je imel default limit, je padel na 0, ne vem razmišljam :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lotar123 ()
arthus ::
Klical sem na 080 17 70 in sem preko telefona spremenil limit za spletne nakupe (verifikacija preko SMSa). Visa Electron je uporabljala splošni dnevni limit medtem ko ima nova kartica pri NKBM posebej limit za spletne nakupe.
Sam imam enake probleme. Spletni limit so mi avtomatsko spremenili na 0€ ob prenosu iz Abanke. Ko spremeniš, lahko spremeniš samo vse limite hkrati, ne more bit spletni drugačen kot recimo za POS...idiotizem. Da ne govorim o tem, če bi v trgovini moral kaj plačat preko dnevnega limita, lahko samo grem domov in pridem naslednji dan, ko bodo limit morda že spremenili. Imaš pa seveda možnost neomejenega...ker to je pa res ultra super varno za spletne nakupe. Da ne govorim o forsiranju 6-številčnih gesel...
#1 banka v Slo my ass.
luky ::
Mene so se tudi prenesli vsi limiti iz ABanke in mi vse deluje bp.
Poskusil sem tudi prenos iz kartice na Revolut in zadeva gre v nulo.
luky!
sterling ::
Meni sicer banka deluje ok. Web in mobi aplikacije so mi boljse kot pri Abanki. Edino tezavo, ki jo sicer imam je da ne morem dodati te nove Visa kartice v PayPal. V Denarnica appu potrdim placilo ampak mi PayPal joce.
Sem klical na NKBM cakal 15min in mi rece, da imajo streznike preobremenjene in da ze od vceraj resujejo tezavo in ne vedo kdaj bo reseno.
:/
Sem klical na NKBM cakal 15min in mi rece, da imajo streznike preobremenjene in da ze od vceraj resujejo tezavo in ne vedo kdaj bo reseno.
:/
buneech ::
Mene so se tudi prenesli vsi limiti iz ABanke in mi vse deluje bp.
A si plačeval z Maestro prej pa imel tam spletni limit nastavljen?
Dobil rdečo al belo kartico?
Bela kartica ma pravilno nastavljen limit, ker je zamenjava za Visa debit, ampak samo za tiste, k so mel ločen račun za Viso. Ostali, k smo mel Viso na osebni račun vezan, smo za zamenjavo Maestro in Viso debit kartic dobili rdečo Viso debit z limiti iz Maestro kartice. Kot, da prejšnja Visa debit ni obstajala, in je nismo uporabljali za spletna plačila.
BigBoss ::
Slabo bereš. V spremnem pismu ki si ga dobil s kartico piše : S kartico lahko začnete plačevati brezstično šele potem, ko ste že opravili eno stično transakcijo, ki jo opravite tako, da katico vstavite v POS-terminal ali bankomat in vnesete PIN.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Primerjava spletnih bank (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20971 (2813) | delavec44 |
» | katera Banka (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 56435 (5958) | cortez |
» | Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 115337 (34187) | Vetrpiha |
» | Visa debetna- spletni nakupiOddelek: Loža | 4631 (3795) | Egidij88 |
» | bank@net od NKBMOddelek: Pomoč in nasveti | 7099 (4034) | smacker |