» »

Iskalnik Mat'Kurja - mal za intermeco, kvaliteta...

Iskalnik Mat'Kurja - mal za intermeco, kvaliteta...

HotBurek ::

Evo, časi, ko smo imeli kreativne in zanimive web sajte, ter identiteto.

Gledam, kje vse so bili sajti hostani: users.volja.net, freeweb.siol.net, www2.arnes.si/~***, ***.moj.net

Kiri časi so to bili. Mislim, dobri, da se rezume. Današnje (template WP) zmazke, ki jih na štanc producirajo "fdv ekonom poštarji", preziram. Bljak.

https://web.archive.org/web/20030401083...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
  • spremenilo: HotBurek ()

hojnikb ::

thats... blast from the past.
#brezpodpisa

spam321 ::

HotBurek je izjavil:


Današnje (template WP) zmazke, ki jih na štanc producirajo "fdv ekonom poštarji", preziram. Bljak.


Zakaj pa je tko? Zaradi programerskih pametnjakovičev, ki nimajo za početi kaj pametnejšega kot da tej družboslovni drhali na pladnju servirajo programerske rešitve (pro bono, seveda!) in sebi s tem ukinjajo delo in delovna mesta. Seveda bodo prvi brez sramu in zadržkov marketinške nasvete drugim prodajali po 50€/h. Pa razumi kdo mora ta nonsense! Žalostno! Res žalostno v kaj se je vse skupaj razvilo.

kuall ::

meni je pa žal, da ne živim 50, 100 ali še več let v prihodnosti, ker bodo tehnologije toliko boljše kot so danes, isto kot so danes toliko boljše kot so bile 20 let nazaj. veliko zamujam.

Scorpy84 ::

kuall je izjavil:

meni je pa žal, da ne živim 50, 100 ali še več let v prihodnosti, ker bodo tehnologije toliko boljše kot so danes, isto kot so danes toliko boljše kot so bile 20 let nazaj. veliko zamujam.


Mene niti ne po eni strani, ce sem se cudil filmom, ki se dogaja v prihodnosti in vidim, da se ne motijo veliko. Vse se bo vrtelo okrog instagrama, youtube in podobnim sranjem, sami influencerji bojo. Imam sreco da sem bil polnoleten pred tem sranjem in imam se vedno stare prijatelje, kjer gres na pijaco, sladico, ne da cakas k ena budala, da bo kak kolega ali pa kolegica se slikala te fancy priprave, ki si jih narocil in se cakal, da konca z objavami. Si predstavljam cez 50 let k bos na pijaci gledal hologram komentarjev in bo debata o tem. Ze zdej grejo eni lokali, gostilne na pretirane kicaste zadeve, ker vejo da folk dela reklamo.

BorutO ::

že samo dobrih 5 let nazaj je bilo kul! Interneta oz. mobilnih podatkov ni bilo toliko, kot danes, isto tudi pokritost wifija na javnih površinah ni bilo toliko, kot danes, isto je tudi internet bil zelo počasen proti danes ... je bilo veliko boljše. Se še spomnim slabih 10 let nazaj. Interneta sem imel 500mb ... sem šel pakrat malo bedirat na piramido v mbju se vsedel tam nekje na en travnik in brskal po tistem zelo počasnem netu ... in v parih uporabah sem skuril vse podatke :p Danes? Niti ne vem koliko imam mobilnih podatkov ... mislim pa, da je okoli 70gb .. a na telefonu sem tako malokrat, da po moje porabivm do 1gb podatkov na mesec, pa še to je ogromno preveč - messenger, vreme, kakšne novice na 24ur pa kakšna nujna informacija na googlu ... to je pa vse, za kar uporabljam internet ... in še kakšna aplikacija v ozadju za radarje in podobno.

A se še kdo sploh spomni onega mobilnega interneta - Wap? Tistega čisto prvega, ko se je prvič pojavil na mobitelu, kasneje pa še na simobilu ... a tisti prvi wap ... par novic je bilo gor, to pa je blo vse. Še dve tri leta kasneje pa par nekih linkov, mislim, da za ozadje slike na telefonu pa koda melodije, ki smo si jih pisali, da smo si ustvarili melodijo po notah, in stran je nalagalo celo večnost. Vem, da smo s kolegi sedeli na enem hribčku, da smo imeli boljši signal pa par ur bedeli tam, da smo probavali ta wap, a bilo je samo par strani od mobitela. Kasneje pri tistih barvnih telefonih so se šele začela slikovna ozadja, uvertura ipd ... Govorim o letu malo pred 2000. Mislim, da sem tisto nokio 5110i kupil leta 1998? Prvi wap. Internet po moje ni presegel 1kb/s. ;D

Zelo lepi spomini segajo v mat kurjo, ki je bila v osnovni šoli glavni oz. edini brskalnik. Tako simpl stran je bila za iskanje vsega. zdaj sem prvič po 15ih letih nekje odprl stran mat kurjo in vidim, da je stran postala nekaj čisto drugega, kot so takrat ponujali. Pri meni največkrat iskane spletne strani so bile mirc in nage babe.

Najboljši internet, ki sem ga kdaj uporabljal je pa bil integriran modem v računalniku, ki je bil na impulze. Zakon zadeva. Prvo si rabil par minut, da se je s tistim brnenjem povezal na net, ko se je le povezal, pa internet nikoli ni presegal 20kb/s. In potem sem si eno muziko z emula vlekel dol pol ure. in se vsak mesec bal kakšen račun bom naredil staršem. :P In ko si kakšno večjo sliko odpiral, mb ali več veliko ... se je tako počasi slika nalagala .. in včasih niti ni naložilo cele slike. :D

Kar pa mi je nekoč najboljše bilo pri spletnih straneh ... NI BILO REKLAM!

kuall ::

Jaz se še spomnim časov, ko interneta še sploh nisem imel, nikoli ga nisem uporabljal razen v šolski knjižnici sem nekaj videl od daleč. Tole sem si rekel: če je narejen tako, da lahko karkoli iščeš in potem zadetke pregleduješ offline (zarad stroškov) potem bo to prima. Sem si že takrat mislil, kaj vse bom iskal in že takrat sem vedel, preden sem internet sploh kadarkoli uporabljal, kako je iskalnik važna stvar. In je res najbolj važna stvar na internetu ravno iskalnik. No mogoče zdaj recommendation system nadomešča vlogo iskalnika na veliko, npr ko obiščem youtube redko iščem, večinoma gledam priporočene videe in naročnine. Je pa iskanje novih vsebin, ki bi mi bile všeč še vedno največji problem interneta, tu je še veliko potenciala za AI.

HotBurek ::

No mogoče zdaj recommendation system nadomešča vlogo iskalnika na veliko...

Je pa iskanje novih vsebin, ki bi mi bile všeč še vedno največji problem interneta, ...

To ja! Ravno recomend sistem je problem, ter hkratno pomanjkanje možnosti iskanja novih vsebin.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simobil live (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
38058998 (21897) ttommy
»

novice na slo-tech (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
514191 (3213) hruske
»

Ker Kekec bo plaču 15.000 sit /mesec za UMTS (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
867225 (5606) CaqKa
»

Sms novice (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
904892 (4063) rc-car

Več podobnih tem