» »

novice na slo-tech

novice na slo-tech

«
1
2

alesrosina ::

Nekaj me zanima, kdo odobri novico, ki definitivno ni novica (ciljam na tole novico)?

Ce je pa oseba, ki je novico objavila pisun (oz. oseba, ki ne potrebuje odobritve za novico), zakaj potem nima neke samocenzure in objavlja take glupe novice, ki to sploh niso?

Sej okej, model je dobil eno idejo ko je videl doticno reklamo, zdelo se mu je smesno in to malcek preuredil, ampak prosim lepo, to vendar ni novica! Naj to doda v forum (da celo obstaja ze tema, ki obravnava to, ce morda ne ves: funny links

In da, to leti nate Matthai.

Okej, kaj si jaz mislim o tej "smesnici" pa raje ne bi.

ShowDown ::

Meni včasih tak pride naprej ko da eni pišejo novice za statistiko ne pa zaradi informiranja ljudi.

Mercier ::

Današnje DELO piše, da so pri ameriškem filmskem združenju MPAA (Motion Pictures Association of America) pripravili plakatno oglaševalsko akcijo, s katero kršitelje opozarjajo, da z nelegalnim pesnemavanjem avtorsko zaščitenih datotek preko interneta tvegajo kazen.

Tole je novica, jpg je namesto komentarja. Sej je hecn, ne? MPAA po "našem" mnenju isto niso ravno resni.

O akcijah zlobnih združb, ki preganjajo dobre ljudi se pa tu pogosto poroča.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

Doman ::

Pa sej je novica, samo zraven še malo humorja :D

V-i-p ::

Hmm, če mene kdo vpraša, se je s-t tako ali tako na celi črti pokvaril, kar se novic tiče. O tem kaj in kako raje ne bi, samo včasih, če pogledamo statistiko so bile novice veliko boljše in raznolike. Meni recimo o stanju novic na s-t dosti pove že to, da včasih pogledam kakšno "konkurenčno" stran s-tju pa vidim tam objavljene novice, ki jih s-t seveda še videl ni pa kar debelo pogledam... Kaj češ, tako pač je. Adminom je očitno prioriteta nekaj drugega, bogve kaj...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

perci ::

VIP: Kdaj si nazadnje novico napisal? En cajt nazaj si obljubil eno novico na dan - ko sem te potem enkrat pobaral zakaj napises komaj npr. eno na teden si pa rekel nekaj v stilu: O prijatelj, vsak dan pa jaz ne pisem novic.

No vidis, nekateri pa jih - in ni jim treba zaradi ene novice skočit v lase in si jo povrh vsega se narobe interpretirati.

Slo-Tech je neprofitna stran (nihce za surfanje po stju nic ne placuje), kar pa ne pomeni, da ima zastonj na voljo nevemkake resurse.

Pisuni npr. niso plačani. Novico pa lahko napise vsak in ce bo vsaj priblizno novejsega datuma in slovnicno dokaj pravilna, bo objavljena.

V-i-p ::

Ojej, spet bomo prišli tja, kamor ni treba. Kregarija okoli pisunov, kako da so pridni, ker zastonj objavljajo, itd... Perci, poglej no malo dejstva. Praviš zakaj ne pišem? Stokrat sem že povedal. Zato, ker se vse zavrača kot po tekočem traku, ker pač jaz ne pišem novic ki bi vsebovale besede linux in podobne. Kdo pa bo pisal, če že vnaprej veš, da bo zavrnjeno, nor bi moral biti no. Pa boste spet (šefi) rekli, slabo pišeš. O ja, saj ne rečem da sem profi pisun in ne vem kaj, vam brž verjamem da so bile moje novice slabe ko sem kdaj kaj napisal, samo 99,9% jih pa sigurno ne bi bilo treba metati v koš. Naj dam kak primer, kar sem napisal pa je bilo zavrnjeno. Boš trdil da so spodnji primerki res tako svinjsko slabi, da bognedaj to videt na s-t? Objavljate sarkastične novice in funny linke, meni ste pa (recimo, samo primer med mnogimi zavrnili tole novico. Sploh pa ne bi govoril o vašem odnosu. Obnašate se tako, da te kozlat prime. Kar prečitajte si določene komentarje, kaj ste pisali ko ste mi novice zavračali. Če rečem, da ste me po domače jebali v glavo, bom še prenežen. Sram vas je lahko, da človek kdaj pa kdaj pokaže voljo in kaj napiše, vi se pa odločite človeka jebat v glavo. Zamislite se malo nad sabo, v času prejšnjega vodstva tega ni bilo in so bili veseli če smo userji kaj naredili za stran. No ja, pa itaq naj govorijo besede:
------------------------------------------
V Ljubljani odprli multimedijsko najbolje opremljen hotel na svetu

Domina Grand Media. Ime hotela, ki vam verjetno ne pove veliko. Zato povejmo, da so danes na Dunajski cesti neuradno odprli najbolj multimedijsko sodoben hotel levo in desno od poloble. Hotel, na zunaj podoben mnogim po svetu razlikuje v tem, kar skriva v sebi. Niso mu tuje tehnologije ki temeljijo na širokopoasovnih povezavah, internetu in celo satelitskih povezavah.


Ker nas, na Slo-Techu najbrž jedilni list, vinska karta in mične receptorke trenutno ne zanimajo, povejmo nekaj o opremi ki jo premorejo vse sobe hotela. V vsaki vas tako čaka strežnik, računalniško upravljanje vrat, luči, ... Imajo vso potrebno videokonferenčno opremo in sistem za uporabo oddaljenih zbirk z visoko resolucijo. V vsaki sobi je vgrajen tudi projektor (v manjših sobah) in 2 x 2 metra veliki plazma zasloni (v večjih). Vse skupaj pa je povezano v hotelski informacijski sistem.


Tak sistem omogoča gostu (v več jezikih), da se med drugim pouči tudi o naši državi, kulturi, vinu, prebere domače in tuje časopise, gleda domače, ter tuje TV in radijske programe, ter seveda uporablja vse ostale ugodnosti informacijske tehnologije kot so internet, elektronska pošta in še kaj.


LINK?

In če je to vse, kar ima ta hotel, potem nikakor ni najbolje medijsko opremljen na svetu ...
-vodstvo

Kupi/te si večerov cajtng in si tam prečitaj/te kdo, kaj in kako je "najbolje" opremljen. Jaz sem samo povzel, boli mene za novico, zato mi ni treba spet s sarkazmom srat no :]
-V-i-p
-------------------------------- ZAVRNJENO!

Luč sveta ugledal prvi DivX predvajalnik za mobilne telefone

Da tehnologija nenehno drvi v višave, nam je vsem skupaj prav gotovo jasno. Ko so bili narejeni prvi primerki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Symbian, prav gotovo ni nihče pomislil, da se bo dalo kdaj gledat divx filme enakovredno, ko na namiznih računalnikih.

Pred kratkim je tako luč sveta ugledal prvi samostojni DivX player za mobilne telefone z operacijskim sistemom Symbian, SmartMovie imenovan. Ob nakupu "prejmete" program, ki ga pretočite in inštalirate na vaš mobilni telefon, ter program, video pretvornik, ki ga inštalirate na vaš PC. Z njim določen divx film pretvorite v mobilcu primerno "obliko". Tako narejen povprečno dolg film (recimo uro in pol) vam bo na spominski kartici mobilnega telefona vzel "borih" 20 (+- kakšno malenkost), mega. Seveda sem takoj vzel v roke svojo Nokio 6600, pretvoril Slo-Tech film "Z bicikli čez drn in strn" in zadevo predvajal na mobilcu. Glede na to, da je film seveda ustrezno manjši, je temu primerna tudi velikost. Slabe štiri minute dolg film, ki ga pogledamo na računalniku zasede nekaj čez 60 mega. Pretvorjen film za mobilni telefon, pa mi je na MMC kartici vzel reci in piši "borih" 1.1 mb, realno sliko, kako stvar izgleda na mobilcu, pa lahko vidite na sliki spodaj. Program podpira tudi podnapise (.sub, .srt, .txt) in brez težav prebavi tudi nam priljubljene šumnike.

------------------ZAVRNJENO
Avant browser

Uporabljate Internet Explorer? Mozillo? Morebiti Opero? Sigurno ste z vašim priljubljenim brskljalnikom zadovoljni. Ako pa niste, lahko preizkusite alternativo - Avant browser, ki se je, sodeč po odzivih ljudstva, kar dobro prijel. Kaj dobrega (slabega?) ponuja?

Sloni na osnovi IE-ja, omogoča izklop oglasnih reklam in animacij, vgrajen ubijalec reklamnih oken menda svojo nalogo opravlja odlično, ne manjka pa niti možnost odpiranja novih oken znotraj glavnega, kar občutno zmanjša nered z okni. Tu so še integriran Googlov iskalnik, preobleke in za nameček -- program govori tudi slovensko. Bi želeli še več? Ni problema: program je brezplačen. Preizkusite ga, morda vam bo pa všeč. Prenos in ostale informacije!

Admini, malo resnosti prosim no, zakaj je bilo to zavrnjeno? Nič obrazložitve? Reklama ni, program je free. Napisal sem v spodobni slovenščini, kulturna oblika, dani linki, torej, kje je vzrok?

V-i-p: reklama je. V spodobni slovenščini je zato, ker sem jaz popravil :) Pol pa je Primož uvidel, da je reklama in skenslal. Kar je edino prav. A je to slučajno novica? Bi mogu že jaz zbrisat, sam me je rama bolela :D

In pa, V-i-p: ko boš tole prebral, napiši, da si prebral, da pol zbrišemo :D

By V-i-p:

Ves mathjazz, kot prvo, ni se treba delat norca, da je sedaj v lepi slovenscini, ker mislim, da tudi prej ni bilo v ciganscini, velja? Je bilo napisano kulturno. Reklama pravis da je? Ves kaj je reklama? Ko reklamiras placljivo stvar. Brezplacne racunalniske produkte pa bi mi, kot vodilna racunalniska stran lahko objavljali. Tudi novice o linuxu, Operi, Mozilli so potemtakem reklama, pa jih objavljamo. Torej se novice objavljajo prosto po preserno, kdor objavi objavi, kdor pa zavrne pa zavrne. Fino, res. Na tvoj zadnji stavek pa niti odgovarjal ne bom, ker si s tem povedal vse. Boli mene, brisi, radijar, delaj kar ti pase. Rezultati se pa itak vidijo v dnevni objavi mogoce celo dveh ali treh novic, v povprecju pa ene. Zalostno. Pa najdite si pametnejse delo, kot pa pisanje sakrasticnih topicev na nasem kanalu na ircu! Bo vec koristi :]
-------------------------------ZAVRNJENO!

Kabelski internet za ceno žvečilke

Kot vemo, smo že krepko zakorakali v mesec Mk Klauža™, DedijaMrazija™ in Božička. In ker je to mesec obdarovanja in presenečenj, so se pri podjetju Telemach odločili, da vam (če se seveda odločite, da postanete novi naročnik) podarijo kabelski internet za simboličnih 6 SIT (z besedo: šest tolarjev). Kot so sami zapisali, bodo vašo denarnico (ali bolje rečeno predalček za kovance ;) olajšali takole: priključnina 2 SIT, e-poštni predal 0 SIT, dodatni e-poštni predal 0 sit, modem 4 SIT. Poklikajte pa tukaj, ako vas zanima informacija, dve ali pa kaj več!

--

Kako se ta novica razlikuje od amisovega paketa za 0 sit, ki ga ze nekaj casa oglasujejo?

By V-i-p: Gandy, razlikuje se ne (oziroma se, za 6 sit ;) ampak, a takih novic ne objavljamo?
Meni se to zdi reklama, tebi ne?
Reklama, ni dvoma. Zavrg. --Tomi
-------------------ZAVRNJENO!

Slovenska predstavitev Microsoft Office 2003

Jutri, 6. novembra bo Microsoft Slovenija v Koloseju (Ljubljana) ob 10.00 uri predstavil zbirko Office 2003. Udeležite se lahko prve uradne predstavitve ali pa prisostvujete na brezplačnem seminarju in si zagotovite plošček z (brezplačno) preizkusno različico Microsoft Office 2003. Več informacij in prijavnico pa najdete tukaj!
---------------------ZAVRNJENO!

Mobilna eMule

Pošljite sms hitro, zanesljivo in enostavno!

Vsi vemo, da je pošiljanje sms sporočil preko raznih spletnih portalov dandanes že zelo razširjeno. Nekateri portali delujejo bolje, drugi slabše, eni omogočajo pošiljanje sporočil samo uporabnikom Mobitela in Simobila, pa zato ne podpirajo Vege, nekateri ne podpirajo tujine,... in na koncu imate pred seboj spisek različnih portalov, kjer pa se ne znajdete več dobro. No, če pa odklikate na stran podjetja Netis (za vse tiste ki še ne veste) lahko na svoje računalo brezplačno prenesete program, ki vam vse zgoraj naštete pomankljivosti odstrani. Je enostaven za uporabo, omogoča pošiljanje dolgih sporočil, pošiljanje v tujino in na vsa domača omrežja, je zelo zanesljiv, hiter, premore pa tudi imenik in še kaj bi se našlo. Program je za tiste, ki veliko pošiljate sms sporočila iz računalnika obvezen dodatek, priporočam pa ga vsem, zato le brž klik!


Reklamno gradivo --Primož

-------------------ZAVRNJENO!

1. Novice so se zavračale tudi z razlago "REKLAMA", dasiravno gre za brezplačno programje. Potem linux news niso reklame?
2. Opaziti je skrajno ignorantski odnos adminov in ostalih
3. Še enkrat ponavljam, nisem profi pisun, menim pa, da zgoraj našteti primerki niso tako slabi da jih kak lektor ne bi mogel malo popraviti in bi bile za objavo, moje mnenje.
4. več pa drugič...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Jst ::

V-i-p: Lepo si se trudil pisati novice, kljub takšnemu odnosu adminov.

Slo-Tech team:

Vsi se najbrž strinjamo, da uporabnik zahteva čimveč kvalitetnih in raznolikih novic. Če se prav spomnim ankete, kolikokrat na dan povprečno prihaja uporabnik na st, je bil odgovor dvakrat. Torej mu je želja, da se prva stran razlikuje zjutraj (prvič ko pride) in zvečer (drugič). Res pa je, da treba slabe novice izločiti. Oziroma raje manj objavljenih novic, pa so te kvalitetne in relevantne, kot pa več slabih. Vednar se tu ne držite tega načela. Zadnji primer takšne novice je bil: "You can click but you can't hide." Ne vem pa tudi, kako vi ocenite novico, da je reklama. Pa saj je skoraj vsaka novica reklama. Od st linux, service pack-ov, novih firefoxov, itd.

Napišite pravila objavlanja novic in kako se bodo potencialne novice ocenjevale. Napišite tudi razpon tem, o katerih lahko uporabniki pišemo. Tako da bo sistem transparenten.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BigWhale ::

> Jutri, 6. novembra

Skoraj leto dni nazaj so ti zavrnili novico? Joj, ubozec... Grdi, grdi pisuni in admini...

Ja, arogantni pa so, se strinjam. Jaz jih vsak dan mami zatozim... Potem pa se mulo kuham...

perci ::

Nono, VIP, glih korekten pa nisi.
Praviš zakaj ne pišem? Stokrat sem že povedal. Zato, ker se vse zavrača kot po tekočem traku, ker pač jaz ne pišem novic ki bi vsebovale besede linux in podobne. Kdo pa bo pisal, če že vnaprej veš, da bo zavrnjeno, nor bi moral biti no.

Jah, nic - ocitno bo treba par tvojih postov tule nalimat, da ne bos prevelik mucenik izpadel. Pa ne bom postal tistih, kjer si izjemno nesramen, ampak sam par tistih iz katerih se vidi tvoja zavzetost za pisanje novic.

Primoz:
Evo V-i-p.. vodstvo ti določa (glede na tvoj esej to baje lahko naredim), da maš da napišeš 1 novico o mobilnih tehnologijah na dan. Za pojasnila, kaj bo objavljeno si poglej politicne kriterije v novicarskem oddelku.

V-i-p:
Ni problema šef, v nekaj minutah napišem že prvo!


No in od takrat si v 14 dnevih napisal mislim da eno ali dve novici (lahko pogledam v arhiv, ce res rabis tocno vedeti).
No, potem te jst vprašam:

Perci:
VIP: Kje so tvoje obljubljene novice???!

V-i-p:
Perci: "ljubiteljsko" lahko napiše tu in tam kakšno, če pa misliš, da jih bom pisal vsak dan, si se pa zmotil :) nisem jaz Pisun™, sploh je pa težko pisat o področju mobilne telefonije vsak dan. Brez skrbi, ko bo kaj pametnega, bom poročal...


Torej mi prosim ne govori o samih zavrnjenih novicah. Nekaj novic ti je bilo zavrnjenih, to je res. Res je tudi, da so bile nekatere neutemeljeno zavrnjene - kar smo ze zdavnaj priznali. Ampak ne, ti tistih nekaj zavrnjenih novic vlečeš naprej kot pokvarjena plošča. Od takrat naprej ti sicer novic na tak načina praviloma nismo zavračali, ampak ti pač nisi imel časa pisati. In za to smo sedaj mi krivi?

Kot si sam rekel, ljubiteljsko si sem in tja napisal novico. In glede na to da si bil do ostalih pisunov nesramen, kako potem lahko pricakujes, da se bo pisun spravil popravljat tvoje slovnične umotvore, če pa ve, da boš težil za vsak k...c? Zakaj bi pa moral to početi? A je mogoče plačan za to?

Sicer pa si sam vse povedal - veliko zanosa je v tebi, ko je pa treba dejansko naredit zadevo pa hitro ponikneš.

Pa ne mi zdej spet začet o wap zgodbi, ker je blo to ze predelano.

hruske ::

Reklame so lahko plačane ali pa ne, to ne spremeni dejstva, da so propaganda. (Namišljen) primer: nekdo želi ostale rešiti zlobnega zlega operacijskega sistema in zato na veliko reklamira druge operacijske sisteme -- zastonj.

V-i-p ::

BW, ne bit preveč pameten, če ne veš. Tista novica je iz arhiva privlečena, poslana je bila pa pravi čas, brez skrbi... Ker pa vidim, da ste se me v vodstvu spet rahlo lotili, naj naštejem še nekaj vaših šlamparij:

Spodaj podpisani V-i-p je imel veliko željo delati za slo-tech, veliko idej je bilo. Vse kar ste naredili je pa bilo to, da ste me pri vsaki stvari neutemeljeno potolkli. Kar začnimo:

- sem se spomnil in naredil wap stran za slo-tech. Kaj ste mi rekli? Napišem dobesedno? Ni problema: V-i-p, ti kar delaj wap stran če hočeš, ampak slo-tech wap strani nikoli ne bo imel pa pika. Nekaj mesecev kasneje ste jo pa sami dali ven.

- Pokažem voljo in naredim t.i. Slo-Tech orodno vrstico, z nekaj funkcijami ki bi olajšale delo (prikaz novic, SMS, barvne sheme,...). Takoj ste začeli težiti, če hočem to narediti, naj dam ven zadevo kot public, da si bo kao lahko vsak sam pajsal orodno kot mu paše. Če si jo hočeš sam pajsat si jo pač sam naredi a ne. Pa spet ni bilo nič iz projekta.

- Sem želel narediti, kot sem takrat poimenoval, rubriko "Reset dneva", spet zavrnili

- sem naredil vodič KVCD, že uporabniki sami so rekli, kar dosti pove, zakaj stvar ni pod vodič ampak je bilo samo v forumu. Seveda, ker sem ga jaz naredil, vam spet ni blo prav...

- Naredil nekaj ozadij na temo s-t, niti eden admin se ni oglasil pa rekel: čuj, mogoče bi pa to pa to spremenil, ali pa takole in takole pa bomo dali pod ozadja. Je spet delal nekdo z nepravim nickom, rajt?

- ko sem imel idejo, da bi na slo-techu imeli kakšno križanko z računalniško tematiko, brez nagrad, nič skrbet sem pa spet naletel na steno.

Sedaj mi pa naj prosim eden pove, kako delati v takem teamu, kjer ti vsak kanček volje visokoleteče vodstvo še bolj zbija, vsako tvojo željo zavrne, povrhu tega še na frajerski, arogantni način. Saj pravim, nočem se kregat nekaj javno, vi boste govorili svoje, jaz vem svojo plat zgodbe, vi furajte in forsirajte tisti linux, saj ni blema, ampak če čas se bo pa to poznalo, sigurno. Ker vodilna računalniška stran pač ne more in ne sme bit pristranska in tako očitno in javno kazat svoje interese... Smo imeli že nekaj računalniških revij s takim pristopom, pa vemo kam so prišle...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

darh ::

vip... svaka ti čas ker imaš voljo se trudit takole... jest je nism mel 0:)
Excuses are useless! Results are priceless!

Primoz ::

V-i-p: vidim da si spet v depresijo padel.

Poglej si kakšno starejšo temo, ki si jo odpru v tem oddelku, kjer smo vse tvoje ideje že nekajkrat uspešno prežvečili. Vklučno s tem, da S-T ne bo podpiral (in razširjal) backdooranih "orodnih vrstic".
There can be no real freedom without the freedom to fail.

b4d ::

V-I-p: owned.

Drugač je pa res, da je kvaliteta STja zelo padla, v zlatih letih se spomnim, je bilo ful več člankov, testov(zdej jih sploh ni) in novic. Zdaj je pa situacija taka članke folk piše, napiše prvi del, drugega pa ne dočakamo, Odkar je šel luni stran je žalostno, poglejte mal njegove prve članke.
b4d.sablun.org

V-i-p ::

Primoz, nobena depresija me ne grabi, nič bat. Pač napisal sem svoj komentar, dobil kontra in sem jaz spet nazaj napisal odgovor. Se pa strinjam, da je brez veze da gre tema iz prvotne smeri in da se bomo spet menili samo o meni, kar je tako ali tako brez smisla... Edino nekaj si bi pa še dovolil zinit takole za konec: Ne bi bilo napačno, če bi kdaj pa kdaj admini prisluhnili svojim uporabnikom in obiskovalcem...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

OwcA ::

Sem želel narediti, kot sem takrat poimenoval, rubriko "Reset dneva", spet zavrnili

Ironija je, da se sedaj (vsaj naj bi se, ker je tema o tem) pritožuješ nad nečem kar se nadvse sklada s tvojim resetom. Morda pa ideja res ni bila tako blesteča, da bi morali vsi poskočiti spusiti iz rok vse in jo odhiteli udejaniti.

To, da vsako zavrnitev vzameš osebno, takorekoč kot napad nase, takisto pove veliko. Odloči se, bodisi smo ignorantski, bodisi je težava v komunikaciji med tabo in nami. Če prvo, čemu potem izpostavljaš sebe kot žrtev znova in znova, če drugo, se ti ne zdi, da nosiš vsaj del krivde tudi sam.
Ni poanta samo v tem, da se nekaj naredi, temveč tudi v tem kako se naredi.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ziga Dolhar ::

V-i-p: glede na to, da sem ti kot ex-Pisun zavrnil nekaj novic, ti bom še enkrat ponovil takrat povedano: tvoj stil je [bil] preveč ekskluzivističen in oseben: sestavki, kot npr.

"Domina Grand Media. Ime hotela, ki vam verjetno ne pove veliko. Zato povejmo, da so danes na Dunajski cesti neuradno odprli najbolj multimedijsko sodoben hotel levo in desno od poloble."

"Ker nas, na Slo-Techu najbrž jedilni list, vinska karta in mične receptorke trenutno ne zanimajo, povejmo nekaj o opremi ki jo premorejo vse sobe hotela."

"Uporabljate Internet Explorer? Mozillo? Morebiti Opero? Sigurno ste z vašim priljubljenim brskljalnikom zadovoljni. Ako pa niste, lahko preizkusite alternativo - Avant browser, ki se je, sodeč po odzivih ljudstva, kar dobro prijel. Kaj dobrega (slabega?) ponuja?"

ipd ...

... ne spadajo v novico. Pika. Spada kvečjemu v članek oz. komentar, nikakor pa ne v zvrst, ki je po svoji definiciji koncizna. Ne pravim, da je tvoj slog slab, ampak da med novice ne spada. (Predstavljaj si vest [menda najkrajša vrsta, kjer načeloma dejansko napišeš le kje-kdaj-kaj-na-kratko-kako v zgolj par vrsticah], v kateri je polovica sestavka zgolj napeljevanje na dogodek. Ne ne ne.

--

BigWhale in ostali: prosim vas, da nam obiskovalcem spletne strani prihranite predloge v smislu "pa sami napišite novice v prid XY". Ne drznite si, prosim, je nesramno in nesprejemljivo.

Obiskovalci smo v položaju, ko lahko rečemo, kaj nam je všeč in kaj ne; na stran pa ne pridemo zaradi tega, da bi sami pisali prispevke [ampak da beremo prispevke drugih], medtem ko je pisun na mestu zgolj za odgovarjanje na konkretne kritike/pritožbe, nikakor pa v položaju tistega, ki bo na podlagi komentarja dostopal oz. dajal predloge glede mojega osebnega delovanja.

Dejstvo, da je Slotech neprofitna stran, je nesmiselno izgovarjanje, ki zgolj poudarja amatersko [v smislu dejavnosti, s katero se človek ne preživlja, ne žaljivo v smislu "n00bovstva"] naravo, česar si pa noben resen projekt ne more privoščit. Pogovarjajte se o bistvu problema, ne o ovojnici, ki je kvečjemu potencialen (ne pa tudi potreben, kaj šele zadosten) razlog za nastalo posledico.

Kaj lahko storimo obiskovalci, ki se s politiko pisanja novic ne strinjamo? Izrazimo jo v komentarjih, na forumu, z ignoriranjem oz. redkejšim obiskovanjem. (In predvsem ne jemljimo resno komentarjev, da večanje obiska demantira navedbe, da gre Slotechu "na slabše". So pač proizvod vulgarnega razlaganja podatkov in pojma kvalitete, nič hujšega.)

(Svojevrstna zanimivost se mi je zgodila, ko je nek obiskovalec, ki je napisal novico, zavrnil moj komentar z utemeljitvijo, da "tako pač ti [jaz, Ziggga] mislim in je to, ker on sam ni "reden pisun", "irelevantno". Sem mislil, da je termin definiran funkcionalno ...)

--

p.s.: glede novice, ki je bila povod za odprtje te teme: po svoji vsebini je res "novica" in lahko slikco smatramo za "komentar" (od uvedbe poševne vrstice in do sedaj se je njen pomen sicer spremenil, po mojem mnenju na slabše, saj gre bolj za politično naravnano komentiranje, vendar to ni predmet mojega posta), vendar pa je v takem pogledu naslov novice, ki poudarja spoof reklame, temeljno zgrešen (pravzaprav off-topic).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

> Dejstvo, da je Slotech neprofitna stran, je nesmiselno izgovarjanje, ki zgolj poudarja
> amatersko

Ziga, pa saj slo-tech JE amaterska stran... Pa da se ne bo zdaj kak, takozvazni, profesionalec nasel in bil pameten... Jaz bom sicer vsakomur, ki bo jamral, da ni Win novic rekel naj napise kako. Zakaj? Zato ker tudi Linux novice pisej(m)o bralci. A ostalim bi pa krona z glave padla, ce bi kako novico napisali? Jih pac ne bo, ce jih ne bo nihce pisal.

Dokler je neka stvar neprofitna, se gre izkljucno za nacelo, ce bi rad naredil bolje, potem to sam naredi (o tem, kaj je potem uresnicljivo in kaj ne, ne bi debatiral, ker je to druga debata), torej, ce bi radi Win novice, jih bo moral nekdo spisat. Dejstvo je, da je 'skuta' (smetana, mi ni bila nikoli tako povseci) slo-techa pretezno Linux zagovornikov in uporabnikov in kaj potem? Slo-tech postaja pretezno Linux usmerjena stran? V bistvu ne. Linux usmerjenost se kaze v novicah. Windows uporabniki ne pisejo novic. Njihov problem (povedano ze ene petic).

Sem pa mnenja, da tudi slucajno ni nesramno reci nekomu: 'napisi novico, ce bi jo rad imel'. Ravno zaradi te neprofitnosti in dobrodelnosti. Ali mogoce kdo izmed bralcev pricakuje, da bo slo-tech ekipa povsem indiferentna in bodo pisali o stvareh, ki jih NE zanimajo? Ja rite! Mogoce v kaki drugi galaksiji...

> na stran pa ne pridemo zaradi tega, da bi sami pisali prispevke [ampak da beremo
> prispevke drugih]

Imas popolnoma prav! Ampak, kot sem zgoraj povedal, mar lahko pricakujes od cloveka, da bo delal prispevke o stvareh, ki ga tudi slucajno ne zanimajo?! Huh. Dokler se ne bo kak bralec opogumil in postal bralec s potenco in napisal se kak prispevek, ter prispeval k barvitosti in raznolikosti slo-techa, bo stanje taksno kot je.

> Kaj lahko storimo obiskovalci, ki se s politiko pisanja novic ne strinjamo? Izrazimo
> jo v komentarjih, na forumu, z ignoriranjem oz. redkejšim obiskovanjem.

Tocno to. Jaz kot obiskovalec (se manj kot del ekipe) ne hodim na forume kjer vsebina ni po moji meri. Zato me na kaki drugi podobni 'portalni' strani ne bodo videli. Na mobisuxu recimo, ker nimam tam kaj pocet, ker se je stvar ze tako mocno usmerila v eno niso, da tudi prispevat ne morem kaj pametnega.

Slo-tech se tukaj razlikuje, ker je zastavljen bolj na siroko. Ampak vsake sirine zmanjka, ce zmanjka ljudi, ki bi jo ohranjali.

Zatorej, dragi bralci, spremljevalci in sodelavci slo-techa. Slo-tech vam vedno in kar naprej daje priloznost, da ga sami pomagate oblikovati in ustvarjati! Izkoristite to priloznost!

:)

Ziga Dolhar ::

> Ziga, pa saj slo-tech JE amaterska stran...

Odlično si me citiral, BigWhale ... odrezal si ravno tisti del, s katerim bi ti sedajle ponovno lahko odgovoril >:D.

> Sem pa mnenja, da tudi slucajno ni nesramno reci nekomu: 'napisi novico, ce bi jo rad imel'. Ravno zaradi te neprofitnosti in dobrodelnosti. Ali mogoce kdo izmed bralcev pricakuje, da bo slo-tech ekipa povsem indiferentna in bodo pisali o stvareh, ki jih NE zanimajo? Ja rite! Mogoce v kaki drugi galaksiji...

A: "Jest bi pa novico o ..."
B: "Napiši jo!"

To _je_ nesramno. Ne gre za prijateljski predlog, ampak za direktno nasprotovanje jasno izraženi želji, da naj nekdo drug [e.g. "Slotech"] napiše novico.

> Imas popolnoma prav! Ampak, kot sem zgoraj povedal, mar lahko pricakujes od cloveka, da bo delal prispevke o stvareh, ki ga tudi slucajno ne zanimajo?!

De facto problem koga? Bralca, ki odide, ali Slotecha, ki "izgubi" bralce, katerih ne zadovolji?

Gre za tehtanje interesov i Slotecha, BigWhale, ne za altruistično avro, kakršno želijo občasno prikazat določeni osebki Slotecha.

p.s.: zdej mi pa drži pesti za jutrijšnji izpit :-).
https://dolhar.si/

BigWhale ::

Ziga, jest vedno odlicno citiram ;)

Hm, nesramno ali ne nesramno, vprasanje... Dialog tak, kot si ga ti zapisal, je nesramen. Da se pa stvar precej bolj taktno povedati... :) Tako da ne izpade nesramno, ker ni. Stvar je prostovoljna, ce bi nekdo rad nekaj cesar se ni, bo moral a) kaj prispevat, b) najti nekoga, ki bo prispeval, c) sel nekam kjer to je.

> De facto problem koga? Bralca, ki odide, ali Slotecha, ki "izgubi" bralce, katerih ne
> zadovolji?

Dobro vprasanje. Ne vem, ne morem goovoriti za ves slo-tech. :) Vem kako bi jaz odgovoril na to.. ;)

Mercier ::

Ziggga:
glede novice, ki je bila povod za odprtje te teme: po svoji vsebini je res "novica" in lahko slikco smatramo za "komentar" ... vendar pa je v takem pogledu naslov novice, ki poudarja spoof reklame, temeljno zgrešen (pravzaprav off-topic).


Res je. Naslova pa še pogledal nisem.

V-i-p ::

BW, sej ti si v bistvu zelo smart fant, jaz te že razumem kaj bi rad povedal, ampak vseeno poglej en primer sestavljen iz tvojega mišljenja: Oseba A se odločil, ker ima možnost, veselje in nek "kolektiv" da ustvari portal, edinstven v Sloveniji, imenujva ga recimo Piškotek.com. Odličen portalčič, sami recepti, slikce, skrite fore za še boljše piškotke, skratka, portal za ljubitelje keksov. Pa pridem gor jaz, na tem področju kakopak neuk in enkrat v forumu rečem: halo, admini, dajte mi prosim zbrskat kakšno novico, kako so keksi lahko še bolj hrustljavi, enkrat sem slišal za en "tweak" pa so baje potem keksi še bolj zapečeni. Tisti recept bi rad. Pa dobim odgovor: če bi rad mel bolj zapečene kekse, pojdi, pa si najdi... Nekaj v tem stilu, saj boš razumel. Ne moreš od uporabnikov zahtevat naj si novice limajo, lepo te prosim no. Sploh nima veze kakšna stran je s-t, profitna, neprofitna, če ste se odločili iti ta "posel", hvalagobu ljubiteljsko, ga pač furajte. Torej, malo organizacije, pisuna ali dva na področje win, dva na področje linux, enega na hardware, software, pa je... In tako potem laufa neprofitna stran. Taki izgovori pa niso za nikamor, saj je isto kot da greš jutri na eno neprofitno organizacijo, da ti nekaj pomagajo, recimo društvo vojnih invalidov Slovenije pa prosiš za eno palico, da boš lahko hodil pa ti tudi ne bodo rekli, če bi rad palico, pojdi v gozd pa si jo iztesaj sam...;) :D >:D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

pingec ::

Tudi meni se zdi tak odgovor nesramen. Kot obiskovalec menim da imate admini zelo aroganten pristop do uporabnikov in ponavadi zvem to kar me zanima predvsem od ostalih obiskovalcev, medtem ko admini odgovorite s kakšnim sarkazmom ali pa z odgovorom na stopnji nesramnosti odgovorov obiskovalcem, ki so hotli ksno win novico. Obiskovalec dobi občutek da je nezaželjen in drugič pač ne vpraša ali pa to raje stori drugje.

Pač mnenje enega od obiskovalcev slo-techa: Znanje zloo visoko, pomoč pa vseen slabša kot kje drugje.


LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

BigWhale ::

> Torej, malo organizacije, pisuna ali dva na področje win, dva na področje
> linux, enega na hardware, software, pa je...

Ja, najdi ga! Saj to ti govorim... Ni takega cloveka, ki bi imel tako rad Win, da bi se kaj napisal na to temo. Vsaj tako zgleda...

perci ::

V-i-p: Če te prav razumem hočeš reči:

1)če ste se spustil v to zadevo, jo opravljajte profesionalno
2)če ne mislite 110% pristopit k stvari je raje ne počnite

Se pravi, bi ti raje videl, da slo-tech v obliki kakršni je danes, sploh ne bi obstajal?

poweroff ::

ASPMaster - naj ti pojasnim, kako je nastala ta novica.

Najprj sem naredil sliko in jo po mailu poslal dvema Slo-Techovcema. Nakar mi prvi odgovori, da bi bilo to fino objaviti kot novico. Nakar jaz odgovorim, da je treba preveriti kako je s copyrightom, nakar mi drugi odgovori, da ni panike, ker je parodija itak fair use.

Potem zadevo posljem na ST in je ne objavim.

Objavi jo nekdo tretji.

Se strinjam, da zadeva ni preveč resna in je bolj za sprostitev, definitivno pa odstopa od mojih siceršnjih novic. Ampak s to objavo so se očitno strinjali vsaj trije.

In če smo že pri objavljanju in zavračanju - tudi meni zavračajo novice. Jih je bilo že kar nekaj zavrnjenih.
Ampak se ne pritožujem in skušam naslednjič napisati boljšo.

Je pa tudi res, da veliko ljudem moje novice niso všeč, ponavadi so pa to tiste, ki so najbolj podkrepljene s podatki in dejstvi. Govorim o novicah iz področja zasebnosti.

Samo jaz vseeno mislim, da so take novice dobre. Če ob tvojih novicah visok predstavnik enega ministrstva na glas zakolne, če visok predstavnik policije off-the record jamra novinarju in če SOVA napravi uradni zaznamek o tebi - potem se meni zdi, da je taka novica dobra.
sudo poweroff

poweroff ::

Aja, pa naj nekdo odpre DELO, Dnevnik ali Večer... sem prepričan, da je na Slo-Techu dostikrat več profesionalizma kot tam.

Marsikdo od nas prepisuje, objavljajo se plačani članki (novinar prepiše PR material), dostikrat pa pišejo os tvareh, ki jih sploh ne razumejo.
sudo poweroff

V-i-p ::

Perci, slo-tech tak kot je trenutno seveda naj bo, konec koncev nisem jaz vodja, želim samo povedat da bi se dalo stvar izboljšat, ker moraš vedet, in to povem resno, ni hec, marsikatero hw, win novico uzrem na "amaterski spletni strani" na s-t pa recimo ni blo ne duha ne sluha o njej in samo debelo pogledam. Verjemi, to pa že ni več dobro... Zakaj pa ne daste ven recimo en "razpis", ampak resno, ne kake banerje javilo se bo tako dosti osebkov, potem pa daste vsakemu napisat novico, dve, tri in naredite selekcijo, in evo, imate pisune... Tak vmesnik pa ja primož o treh zjutraj naredi (kot je bil za lan party). Primer:

PRIJAVLJAM SE NA MESTO:

A. Pisun
B. Recenzor
C. Moderator
D. HW tester
E. SF tester

ZA PISUNE. Moje področje je:
A. WIN
B. LINUX
C. OSTALO

AGNGLEŠKO
A. obvladam
B. ne obvladam

ZA RECENZORJE:
Moje področje so:
A. Grozljivke
B. Kriminalke
C. Akcije
D. Vse

Za moderatorje:
Moj najljubši oddelek je:
napiši oddelek

Področje ki ga najbolj poznam je:
napiši področje!

Kaj meniš, kaj bodo uporabniki pridobili z tvojim moderiranjem?
Napiši!

ZA HW testerje:
Poznavanje, izkušnje, morebitni dosedanji članki (link,...)

ZA SW testerje:
isto

DODATNO:
Kaj ti meniš, katera rubrika, oz. kaj bi na s-t bilo dobro imeti da bi še izboljšali raznolikost strani?

Če imaš kakšen konkreten predlog, prosimo, napiši ga.

...
No, nekaj v tem stilu recimo. Osebam se pač še pove, da ko postanejo sodelavci s-tja to ni funkcija za dva dni, ampak jo je treba vzeti z določeno mero odgovornosti. Osebe je treba znat pohvalit za njihov trud in sigurno bi delali polni moči in zagona. Pa še eno opozorilce: nikdar, ampak res nikdar sodelavce s-tja ne enačit z uporabniki. Sodelavec mora po določenih merilih biti "nekaj več", da se bo počutil kot da je v službi, da bo rad delal. Torej jim potalajte napise, slike ali pač karkoli. Naj se ve da za nekaj delajo... za s-t.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

OwcA ::

Naj bo prva selekcija že kar prijava.

Sicer se strinjam, da bi lahko in tudi bomo naredili povabilo k sodelovanju malo bolj javno, vseeno pa se tudi trenutno ne zanašamo samo na baner, temveč je povezava tudi pod "Ostalo".
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Tr0n ::

(Predstavljaj si vest [menda najkrajša vrsta, kjer načeloma dejansko napišeš le kje-kdaj-kaj-na-kratko-kako v zgolj par vrsticah],
Ravno taksna novica je prava novica. Zelo na kratko in jedrnato, povezava do vira in kratka razlaga brez dolgocasnega bluzenja o tem in onem, da bralec ze med samim branjem izgubi zanimanje in novice sploh ne prebere do konca.

poweroff ::

Se pravi takole: Ameriško zvezno prizivno sodišče je v dne *** sprejelo odločitev v postopku glede deljenja datotek preko interneta.

PIKA.

To je novica?

Manjka meso.
sudo poweroff

Tr0n ::

Kaksen stavek, dva se lahko dodas kjer razlozis kaj tocno vsebuje ta odlocitev. Ni pa potrebno pisat spisov.

Ali pa dodate "Preberi vec" povezavo na glavni strani pa se objavi samo povzetek.

poweroff ::

Torej: uil je pripravil uredbo o plačevanju nadomestil, kar pomeni, da bomo po novem za vsak CD plačevali dodatnih 50 SIT.


Sledijo komentarji ljudi, ki ne poznajo ZASP in mednarodnih sporazumov, in ki si tega niso pripravljeni prebrati. Pozivi na vojno, referendum (za uredbo - hehe), itd.

In potem naslednji dan, kjer povem še zakaj je bila uredba sprejeta, kdo jo je sprejel. Zakaj ni mogoč referendum in kje je link na UIL.

???

Sicer pa nikomur ni treba vsega prebrati.
sudo poweroff

|SNap| ::

Skoraj leto dni nazaj so ti zavrnili novico? Joj, ubozec... Grdi, grdi pisuni in admini...

Ja, arogantni pa so, se strinjam. Jaz jih vsak dan mami zatozim... Potem pa se mulo kuham...


V-i-p: vidim da si spet v depresijo padel.


Ce to ni podjebavanje, potem pa res ne vem kaj je. In cetudi ste 90% casa face, me takile "izpadi" popolnoma demotivirajo da bi sploh kaj poskusil naredit za S-T ...

Exilian ::

st-team.. če niste opazili se pritožujemo samo starejši uporabniki (to je moj drugi acc. pa je iz leta 2001, drugače pa sem tukaj več časa kot mnogi moderatorji in pisuni) in to je samo po sebi dokaz, da se ST spreminja v smetišče novic. Par let nazaj je bila strokovnost in objektivnost novic na veliko višji ravni (kaj pa vem mogoče zato ker nisem več bebavi otrok???)
It's not the opensource i hate.
It's the fanclub I cannot stand.

Keyser Soze ::

Se trudijo biti strokovni. Ampak jim ne uspe vedno.

Pač problem je ker je S&T "privatni forum". In imajo določeni osebki neomejene oz. veliko večje pravice, kot so jih sposobni uresničiti. In niso sposobni biti nepristranski. Imam pač občutek, da se je forum razširil bolj kot so oni pričakovali in to jih je pač močno presentilo in jim počasi uhaja iz vajeti.

In potem izgleda vse skupaj kot Policija brez nadzora oz. vodstva. Vsaka postaja dela po svoje in bolj ali manj kršijo pravice uporabnikov. Odgovornosti pa ni. Če bi bila vsaj moralna, bi se veliko izboljšala.

Sem pa totalno na strani V-i-p-ja in še nobeden pisun niti kakšen drug "bog" v tej temi ni dal enega pravega odgovora.

poweroff ::

"Vsaka postaja dela po svoje in bolj ali manj kršijo pravice uporabnikov."

Daj prosim tole pojasni.

Namreč novica ne more kršiti pravic uporabnikov. Lahko kvečjemu brisanje komentarjev in postov.

Samo dejstvo je, da imamo Pravila. Z njimi se je strinjal vsak, ki se je prijavil na ST, so pa tudi v skladu s slovensko zakonodajo.

Če si svobodo predstavljaš kot anarhijo, se motiš. >:D
sudo poweroff

Keyser Soze ::

Da, je res, da se v glavnini navezuje na delo adminov. Ki je nedosledno in velikokrat površno. Kar sigurno pušča vtis pristranskosti.

Lahko pa to navežeš tudi na novice. Z moralnega vidika. Novice, ki spodbujajo "vojno operacijskih sistemov" in ki sploh niso novice, temveč promocija uporabnika SloTecha in njegovih prepričanj, so vsaj moralna odgovornost njega kot avtorja, da ne rečem celo celega "vodstva" S&T, ki takšno "novico" sploh objavi. To je za moje pojme pod nivojem. In tudi kvari splošni vtis o profesionalnosti S&Tja.

P.S.: Ne vem če so v skladu s zakonodajo RS. Ko sem nekoč omenjal demokracijo na S&T sem dobil reply enega Policista, da na S&Tju NI demokracije. Odloči se sedaj. Ti ali on. Je ali ni v skladu z zakonodajo RS.

hruske ::

Pa saj v 99% podjetjih, čeprav so v skladu z zakonodajo, ni demokracije.

poweroff ::

Že nekaj časa imamo nova pravila.

Pri novicah te pa očitno moti, da avtor zavzame stališče do problema. Zakaj bi bilo to sporno? Ča ga zavzame jasno, zame ni problema. Razen seveda, če je problem to, da se s stališčem ne strinjam... :D

Sicer pa je tudi novinarska doktrina kaj, kje, kdo, kdaj, zakaj zelo sporna. Primer je "Stalin in psi" - recimo novinar popolnoma objektivno in nepristransko zapiše, da je Stalin (kdo) včeraj (kdaj) obiskal zavetišče za pse (kaj), v Moskvi (kje) in ob tej priložnosti psičkom prinesel nekaj svežih klobas (zakaj).

Stvar je lahko popolnoma resnična in glede na zgornjo doktrino ni sporna. Sporna je pa iz enega drugega vidika, namreč v taki povsem resnični in objektivni in nepristranski novici se Stalina prikaže kot nekoga, ki ljubi živali - in torej posredno tudi ljudi. Problem je torej v tistem, kar ni zapisano.

Ali pa drug primer:
- 1. dan: predsednik **** je danes obiskal bolnišnico.
- 2. dan: predsednik **** je danes položil temeljni kamen za novo ****.
- 3. dan: predsednik **** je bil danes na vrhu *****.
- 4. dan: predsednik **** je bil danes na gasilski veselici, kjer je ****.
- 5. dan: predsednik **** je bil danes na pasji procesiji.
- ...

Očitno je, da so te informacije lahko popolnooma resnične in objektivne, omenjena novinarska doktrina pa ni sposobna videti, da je funkcija teh novic v tem, da se predsednik veliko pojavlja v medijih, dejansko pa ni naredil nič pametnega.

V prvem primeru je torej sporno to, kar ni zapisano, v drugem pa to, da je globlji namen takega poročanja drugačen, kot se zdi iz posameznih novic. Pri obojem pa to, da novinar ni prikazal širše problematike in morda celo, da ni jasno zavzel vrednotnega stališča do dogodka.

P. S. besedo "predsednik" in "Stalin" lahko zamenjaš z ... :D
sudo poweroff

poweroff ::

Ni vprašanje ali je demokracija (jaz celo mislim, da je), ampak ali je vladavina prava. Ali so torej pravila jasna, postavljena vnaprej in demokratična.

So, imaš celo pravico do pritožbe, itd.
Torej?
sudo poweroff

Jebiveter ::

So, imaš celo pravico do pritožbe, itd.
Torej?


Mislim, da je ta tema namenjena temu - pritozbam. Pa ne cez ukrepe (se pravi delovanje organov pregona na forumu) ampak cez delovanje in smer razvoja S-Tja...

Ce dam za primer: Lani na NESTu je bilo receno, da se pripravja (oz. je ze v razvoju) prenova celotne strani. Se pravi drugi backend, drugacen izgled in drugi design (ki ga lahko deloma obcudujemo na bannerjih in ikoni S-Tja). Kje je sedaj tole? Ok, ne me narobe razumet, ne kritiziram delo Primoza, ki predano skrbi, da backend deluje. Zanima me samo kje je sedaj ta "razvoj"?

Se pa strinjam z V-i-p-om... mogoce bi res morali "razpisati" prosta mesta za pisune in druge sodelavce. Pa ne samo na S-Tju...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Keyser Soze ::

Pri novicah te pa očitno moti, da avtor zavzame stališče do problema. Zakaj bi bilo to sporno? Ča ga zavzame jasno, zame ni problema. Razen seveda, če je problem to, da se s stališčem ne strinjam...


Aha, sedaj pa odpri en slovenski dnevnik in mi na strani z novicami dneva povej, kje avtor zavzema svoje stališče. Morda tam, kjer piše kako so "modri" poicisti z "lepimi novimi" sondami preiskovali "prekrasno pobeljeno deželico" oz. enega od njenih "lepih logov" za "res nespametnimi" alpinisti, ki so "spretno" plezali po "grozno strmi" pečini.

Mislim, da si malo pobrkljal novice in pa kolumne oz. komentarje(al kako se že reče temu).

Ena takšna zadeva, ki jo dobro poznam je sobotna priloga v Delu. Tam notri pa res ni novic. Ali pa v Mladini. Da, to bo še boljša primerjava. Torej gre S&T na pota "neodvisnih" tednikov kot so Mladina, Demokracija, ipd.?

Ziga Dolhar ::

Matthai, prosim, ne zavajaj.

"Vest" _je_ tisto, kar si ti napisal, le malce manj ekstremizirano.

Na Slotechu _ni_ vesti.

Tako so dotični komentarji -- nevmesni. Sicer pa tudi sam podpiram jasno zavzeto osebno stališče pisuna, vendar mora biti to jasno ločeno od jedra novice.

(Sam sem se tega loteval tako, da sem svoj pogled dodal ločeno v zadnjem odstavku in sem poskušal čim bolj jasno nakazati, da gre za moje mnenje. Tako novico razbiješ na dva dela, ki sta lahko ločena predmeta kritike. Če pa gre za mineštro ... ... ...)
https://dolhar.si/

Gandalfar ::

Zanima me samo kje je sedaj ta "razvoj"?


Razvoj poteka. Z racerjem ze en mesec vsak vecer preucujemo potencialni design novega s-tja in ga izboljsujemo. Prav tako brainstormamo o sami funkcionalnosti strani itd. Seveda pa vsake razvojne razlicice strani ne bomo kazali dokler ne bomo prisli do neke skoraj finalne oblike. Ce te pa zanima sodelovanje pri soustvarjanju le tega pa se vcasih splaca spremljati neuradne kanale na katerih se slo-techovi zadrzujemo oz. postali kaksen ZS komu.

hruske ::

Sicer offtopic, ampak here goes the stick... Ziggga, mislim, da si hotel reci, da je neumestno, ne pa nevmesno.

Ziga Dolhar ::

Ontopic. Prav imaš!
https://dolhar.si/

Hammer123 ::

Aja, kje pa je sploh prejšnji vodja? A je bil to Luni?

Exilian ::

par let nazaj je prepustil vodenje st-ja, zdej je sergion "big kahuna" :) (če nism spet pomešu)
It's not the opensource i hate.
It's the fanclub I cannot stand.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[+/-]Kritika NOVIC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Slo-Tech
49145919 (21186) CaqKa
»

Nov članek: Uvod v Linux (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
1098297 (8297) Brane2

Več podobnih tem