Forum » Pomoč in nasveti » Skurjen HDD
Skurjen HDD
O6O3 ::
Zdravo,
otrok je v zunanji 3.5 HDD vključil napajalnik od prenosnika in od takrat več disk ne deluje. Zagotovo ga je skurilo...Disk sem dal v drugo ohišje in ne deluje...V istem ohišju pa ostali diski preverjeno delujejo. Tako, da je "nastradal" disk in ne zunanje ohišje diska.
Na njemu imam pomembne podatke in me zanima ali je vredno poiskati isto elektroniko od drugega diska in jo zamenjati. S tem nimam izkušenj in ne vem kakšne so možnosti, da bi prišel do podatkov.
Hvala in lp, 0603
otrok je v zunanji 3.5 HDD vključil napajalnik od prenosnika in od takrat več disk ne deluje. Zagotovo ga je skurilo...Disk sem dal v drugo ohišje in ne deluje...V istem ohišju pa ostali diski preverjeno delujejo. Tako, da je "nastradal" disk in ne zunanje ohišje diska.
Na njemu imam pomembne podatke in me zanima ali je vredno poiskati isto elektroniko od drugega diska in jo zamenjati. S tem nimam izkušenj in ne vem kakšne so možnosti, da bi prišel do podatkov.
Hvala in lp, 0603
- spremenil: O6O3 ()
Baja ::
zraven iste elektronike boš moral prelotati še bios čip.
drugače pa ja, če je samo elektronika so možnosti velike in se po mojem splača.
daj podatke od diska (najboljse sliko), mogoče mamo slotehovci kakšen primeren pcb.
ja, pa verjetno se ti bo bolj splačalo celi disk kupiti, ker ponavadi so cene samo za elektroniko krepko zasoljene.
drugače pa ja, če je samo elektronika so možnosti velike in se po mojem splača.
daj podatke od diska (najboljse sliko), mogoče mamo slotehovci kakšen primeren pcb.
ja, pa verjetno se ti bo bolj splačalo celi disk kupiti, ker ponavadi so cene samo za elektroniko krepko zasoljene.
Mato989 ::
Če niso podatki visoke finančne vrednosti lai neprecenljivih spominov (enkratnih dogodkov kot so poroke ali rojstva otrok in/ali edina ali zadnja slika umrlih) Se NAČELOMA ne splača.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
showsover ::
Pa še lekcija za vse nas - posebej pomembne podatke na ločenih nosilcih in (po možnosti enkriptirane) v cloudu...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
Baja ::
eh mato, kaj bluziš. če bo mel sreco bo dobil elektroniko za ceno sixpacka, pa še kakšno pivo za kolega ki mu bo čip preloto (če slučajno ni vešč). tudi če ne rata, ne bo lačen zaradi tega.
_Denny_ ::
Definiraj "ne deluje". Pri vklopu se sploh ne zgodi nič, disk se zažene in ga nikjer ne prepozna, disk se zažene in začne klikati ali spušča kake druge čudne zvoke, itd. Če se ne zgodi čisto nič, je po vsej verjetnosti šla varovalka (oz. tvs dioda) in bo popravilo čisto enostavno za vsakega, ki se je že kdaj igral s smd komponentami. Seveda to velja samo za primer, kjer ni poškodovanega nič drugega (npr. skurjene povezave in ostali elementi), kar boš videl na hrbtni strani pcb-ja po odstranitvi le-tega.
Za vse ostalo žal pride samo v poštev menjava pcb-ja ali pa profi reševanje podatkov.
Za vse ostalo žal pride samo v poštev menjava pcb-ja ali pa profi reševanje podatkov.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
settler ::
Tako kot je že _Denny_ povedal, prvo preveriti a sploh kaj dela. Lahko je res kakšna varovalka, dioda ali pa kak LDO uničen.
DeeCoy ::
Prilagam sliko diska.
Odvijači elektroniko dol(ne moreš nič poškodovat, ni povezana s kablom ampak s konektorjem, tako, da jo samo dvigneš). Mogoče lahko ugodno rešim, če je kaj manjšega na vezju in je očitno. Sicer pa googlaj to vezje, nabavi in se prestavi čip.
O6O3 ::
Na ebay sem našel delujočo elektroniko za 10EUR.
Kaj samo odsraufam svojo in to zasraufam ali moram iz svojega diska zamenjati tudi to kar je oznaceno z rdeco na sliki? Se pravi od mojega odlotati ter zalotati na tega "novega"?
Kaj samo odsraufam svojo in to zasraufam ali moram iz svojega diska zamenjati tudi to kar je oznaceno z rdeco na sliki? Se pravi od mojega odlotati ter zalotati na tega "novega"?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: O6O3 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 609816 (67216) | hariscorale |
» | Disk v okvariOddelek: Pomoč in nasveti | 2200 (1423) | niha |
» | Avtomatika za sončni kolektor (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11356 (7520) | FX6300B |
» | Krvavo nujno potrebujem pomoc pri sesuti plati in diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 4068 (2972) | McMallar |
» | Disk problemOddelek: Strojna oprema | 814 (633) | Anney |