» »

salame in mesni izdelki, hofer/lidl/eurospin vs mercator/špar/tuš

salame in mesni izdelki, hofer/lidl/eurospin vs mercator/špar/tuš

«
1
2

w0mbat ::

Jaz tiste salame iz hofra lidla in eurospina preprosto ne morem niti pojest kok so ogabne. Zapakirane pa prelepo in piše na veliko ogrska, pa tiste bele pikice (mast) kar pada ven lol.

V čem je fora da so tolko slabše kvalitete kot merk, špar in tuš?
(pakirane , ogrska , pršut itd.)

A slabše ubijejo živali, slabše jih prehranjujejo, v čem je fora slabše kvalitete?
Ja je bolj poceni, ampak zame tisto ni hrana in se omenjene trojice izogibam.

Seveda je še mnogo drugih izdelkov slabših v omenjenih, ampak trenutno govorim o salami , pršut, kuhan pršut, te zadeve.
Pa tudi meso recimo, se občuti razliko v kvaliteti, spet me isto bega, v čem je fora?

A ni vsaka krava ista?

Anney ::

Si me nasmejal s tem postom, malo si preberi predelavo živil. Iz krave in prašiča, še ne pride direkt klobasa ali salama? Verjetno si mestni nerazgledan fant?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

oemdzi ::

Za Eurospin ti ne bom ugovarjal, ker tam 3/4 mesnih izdelkov kupim prvič in zadnjič (izjema je njihova lastna mesarija). Ampak Lidl in Hofer imata čisto ok salame, nisem opazil nekih bistvenih razlik. Je pa res, da ne kupujem prav veliko v Merkatorju/Šparu.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Hypathia ::

Seveda obstaja razlika v kvaliteti mesa kakor tudi v sestavi klobas/salam, različni proporci mesa, maščobe, dodatkov...

Sicer pa imam s Hoferjem, kjer največ kupujem, dobre izkušnje, Eko suha klobasa, hrenovke ali navaden pršut, vse se mi je zdelo okusno.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

IL_DIAVOLO ::

Lidl in hofer imata kar dobre stvari, kar se tice narezkov. V lidlu zelo rad vzamem kuhan prsut, slanina tudi zelo vredu, klobasa slimfit ena najboljših klobas. Meso v kosu pa smrdi oz. se ZELO hitro pokvari.

V hoferju pa je zelo dobra prekajena panceta. Hrenovk in podobnih svinjarij pa ne jem.

;-) ::

Meso kupujem na kmetiji Lidl Hofer, no bolj Hofer kupimo piscancja prsa in je super.

Sem pa dvakrat v Tušu kupil te vakuum pakirane salame in so smrdele, to je v Tuš Slov.Bistrica standard.

V Špar hodim redko ker goljufajo in se mi neda ubadat. Pokažem ta kos govejega mesa in ta kos svinjskega zdaj pa mi zmelji, na koncu dobim celoto obračunano po dražji tarifi.

Drugače pa suhe salame, pancete, govedino, kupujemo pretežno iz kmetije, ki ima svojo vzrejo, predelavo ter sami prodajajo.

Highlag ::

Mislim, da pretežno v napačno drevo lajate. Če bi bilo v salamah meso bi bile približno normalne. Če je pa kaj drugega - razni dodatki, ki naredijo izdelke cenejše, so pa lahko precej drugačne, tudi sir in še kaj drugega, kar se nam zdi samoumevno, ni nujno samo iz mleka.
Never trust a computer you can't throw out a window

darkolord ::

Če se vrnemo na osnovno vprašanje, ne gre samo za kvaliteto, temveč tudi za okus.

Tuje diskontne trgovine imajo kar precej izdelkov prilagojenih za določene trge in med temi se okusi kupcev razlikujejo.

Npr. vse zadeve s paradižnikom (koncentrat, omakice) iz Hoferja in Lidla majo nezgrešljivo drugačen okus od teh, ki so pri nas sicer v trgovinah (eta, podravka, mutti, valfrutta, ...). Smo rabili precej časa, da smo ugotovili, zakaj so jedi včasih ... čudne.

Pri salamah je pa tako, da kvaliteta tudi stane. Sem jih probal že veliko, pa mi je najbolj všeč tista, ki stane toliko kot bifteki. Jebiga, zaboli srce, ko je zraven ena 3x cenejša, ampak je razlika res ogromna.

Telbanc ::

oemdzi je izjavil:

Za Eurospin ti ne bom ugovarjal, ker tam 3/4 mesnih izdelkov kupim prvič in zadnjič (izjema je njihova lastna mesarija). Ampak Lidl in Hofer imata čisto ok salame, nisem opazil nekih bistvenih razlik. Je pa res, da ne kupujem prav veliko v Merkatorju/Šparu.


Eurospin ma dobre krvavice in pečenice in piščanca-stegna. Tud svinjsko je v redu. Njihova mesarija, ja . Ostalo pa ne bom komentiral. Salame so najboljše od Celjskih mesnin, pa kjerkoli so že.

Mleto meso pa najbolje sprobaš da ga daš mačku, k moji mucki nočjo neki jest je to timing za rdečo luč. Hofer ma dobro tirolsko in mleto meso no. Lidl ma dobro mleto meso, piščanca, in še kaj.

Tuš ma tud u redu več stvari od mesa. Ja kupiš salamo od slo proizvajalca in ponavad je u redu. U Hoferju in lidlu. Je pa res, včasih se splača mal pogledat okol in dat mal več za salamo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Telbanc ()

matobeli ::

Spar ima najboljšo ogrsko (proizvaja Pick), dobro je imel tudi hofer v posebni ponudbi ("ogrska salama"), narejena na Madžarskem. Mercator je imel včasih od Picka pod svojo znamko, odkar so šli pod hrvate se je to spremenilo, okus pa tudi (na slabše jasno)

Pogledaš torej proizvajalca in ne znamke.

Generični proizvajalci ki se prodajajo v vseh štacunah so pa ponavadi slabši. Kar se tega tiče je Lidl in Eurospin najslabši.

Za razliko od Lidla pa ima Eurospin nekatere zadeve zelo dobre, oziroma se sploh ne dobijo drugje.

zobnik ::

men se je to tolk zagnuslo, da sem ponoči bruhal to že kak let in pol nazaj....pa ker sem bl prepričan, da niso krive sm že kupil in kaj pojedu pa isto bruhal...šele ko začel jest domače, kupljeno od kakega kmeta je blo bolje oz. nič več slabosti
Poglej rajš na FB, bolho kak kmet prodaja domače salame, pečenice, meso...ni drago.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

_Denny_ ::

Sam opažam, da se je ta padec v kvaliteti zgodil malo po vstopu v EU. Pred tem tudi najcenejši že pripravljeni čevapčiči in pleskavice niso po pečenju v ponvi bile pol manjše in imele konzistenco žvečilnega gumija, nobeno meso ni imelo čudnega vonja in okusa, praktično vse salame (razen kake tlačenke, ki je že v osnovi ogabna) so bile dobre in sem se lahko po vračanju iz šole v delikatesi vsak dan šel sendvič loterijo s še meni neznanimi, itd.

Zdaj recimo opažam, da imajo skoraj vsako svinjsko meso in izdelki iz njega neglede na poreklo vonj po merjascu , čeravno bi naj bilo klanje le-teh pri nas prepovedano. Včasih je tako hudo, da zadevo celo tudi okusiš...fuj. Skoraj 10 let sem se zaradi tega izogibal raznih slanin, pizza šunk in vratovin, ki sem jih prej jedel vsaj enkrat tedensko, dokler nisem predlani za nekoga drugega kupil Mercatorjevo slanino s hrvaškim poreklom in videl, da je edina pri nas, ki ne smrdi in ima normalen okus, kot se ga spomnim iz otroštva. Kasneje sem še poskusil njihove ostale HR stvari in presenečeno ugotovil, da so čisto vse "normalne"...če bi mi kdo pred tem rekel, da bodo HR stvari boljše od tistih iz SI in ostale EU, bi se mu samo smejal. To zgodbico dobi praktično vsak, ki mi da vprašanje "zakaj ne ješ svinjskega mesa?" in večina potem tudi pametuje, da je to zaradi cene (vedno kupujem najcenejše ali blizu temu, bzv preplačati nekaj kar bo itak pristalo v stranišču), torej enkrat iz radovednosti kupim skoraj 3x dražje pečenice od mesarja Tončka, ki živi 20km severno od LJ in bi naj imele SI poreklo...stvar sem zavohal še preden sem se usedel pred krožnik; zanimivost - baje niti en drug pri hiši ne voha tega ali pa se lažejo. Če se kdo hoče iti blind test, naj nabavi pečeno slanino iz Mercatorja in delikatesno slanino iz Lidla za okoli 1€/100g in primerja.

Imam še in še več primerov zakaj je bilo slovensko meso in mesni izdelki pred vstopom v EU boljše, samo mi ni do pisanja in bral tudi ne bi noben...res si za podobno ceno kot so zdaj zrezki dobil samo kakšno drobovino, a je bila kvaliteta vsega n-krat boljša.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

harvey ::

zobnik je izjavil:

men se je to tolk zagnuslo, da sem ponoči bruhal to že kak let in pol nazaj....pa ker sem bl prepričan, da niso krive sm že kupil in kaj pojedu pa isto bruhal...šele ko začel jest domače, kupljeno od kakega kmeta je blo bolje oz. nič več slabosti
Poglej rajš na FB, bolho kak kmet prodaja domače salame, pečenice, meso...ni drago.

Vse lepo in prav domače for ever, zna pa se zgoditi, da zaide tudi kak dirkalni konj v take salame domače proizvodnje sploh, ko imaš ugodne cene. Samo preprost preračun pove - npr. pečenice, meso izbora je svinjsko pleče, mast, sol, poper, česnova voda. To je vse, nič kemije nitrati, sulfati, soja, sok rdeče pese, grahovih vitic...Ne more biti končni izdelek cenejši na kg kot vhodna surovina kar je navadno. Lahko, samo to ni pečenica ali klobasa, temveč namleta žvadruna..

Tudi pri domačih proizvajalcih je potrebno biti pazljiv - samo preverjene zadeve, ko veš odkod surovina. Zadnjič sem slišal, da nekdo kupuje pol sušene rebrce iz lidla in jih potem še malo popopra in načesna ter da še malo v dim in to prodaja kot domače. Česen, poper in dim je pa za večino sinonim za domače.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

harvey ::

_Denny_ je izjavil:

Sam opažam, da se je ta padec v kvaliteti zgodil malo po vstopu v EU. Pred tem tudi najcenejši že pripravljeni čevapčiči in pleskavice niso po pečenju v ponvi bile pol manjše in imele konzistenco žvečilnega gumija, nobeno meso ni imelo čudnega vonja....

Dostopnost trga in padec domače oskrbe. V izdelkih praktično nimaš več slovenskega svinjskega mesa, temveč največkrat mešanico belgija, romunija, nemčija, kar je približno najbolj ugodno na trgu.

Ontopic
Je tudi polno mesarij, ki delajo odlične izdelke. Npr. kak Šteinbirt v škofji loki, ne vem zakaj bi ravno iskal najslabše med trgovskimi znamkami, kjer je masovna proizvodnja in prihranek na vhodnih surovinah. Sicer pa ti izdelki so bolj kot delikatesa in ne del vsakodnevne prehrane.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

;-) ::

_Denny_ je izjavil:

Sam opažam, da se je ta padec v kvaliteti zgodil malo po vstopu v EU. Pred tem tudi najcenejši že pripravljeni čevapčiči in pleskavice niso po pečenju v ponvi bile pol manjše in imele konzistenco žvečilnega gumija, nobeno meso ni imelo čudnega vonja in okusa, praktično vse salame (razen kake tlačenke, ki je že v osnovi ogabna) so bile dobre in sem se lahko po vračanju iz šole v delikatesi vsak dan šel sendvič loterijo s še meni neznanimi, itd.

Zdaj recimo opažam, da imajo skoraj vsako svinjsko meso in izdelki iz njega neglede na poreklo vonj po merjascu , čeravno bi naj bilo klanje le-teh pri nas prepovedano. Včasih je tako hudo, da zadevo celo tudi okusiš...fuj. Skoraj 10 let sem se zaradi tega izogibal raznih slanin, pizza šunk in vratovin, ki sem jih prej jedel vsaj enkrat tedensko, dokler nisem predlani za nekoga drugega kupil Mercatorjevo slanino s hrvaškim poreklom in videl, da je edina pri nas, ki ne smrdi in ima normalen okus, kot se ga spomnim iz otroštva. Kasneje sem še poskusil njihove ostale HR stvari in presenečeno ugotovil, da so čisto vse "normalne"...če bi mi kdo pred tem rekel, da bodo HR stvari boljše od tistih iz SI in ostale EU, bi se mu samo smejal. To zgodbico dobi praktično vsak, ki mi da vprašanje "zakaj ne ješ svinjskega mesa?" in večina potem tudi pametuje, da je to zaradi cene (vedno kupujem najcenejše ali blizu temu, bzv preplačati nekaj kar bo itak pristalo v stranišču), torej enkrat iz radovednosti kupim skoraj 3x dražje pečenice od mesarja Tončka, ki živi 20km severno od LJ in bi naj imele SI poreklo...stvar sem zavohal še preden sem se usedel pred krožnik; zanimivost - baje niti en drug pri hiši ne voha tega ali pa se lažejo. Če se kdo hoče iti blind test, naj nabavi pečeno slanino iz Mercatorja in delikatesno slanino iz Lidla za okoli 1€/100g in primerja.

Imam še in še več primerov zakaj je bilo slovensko meso in mesni izdelki pred vstopom v EU boljše, samo mi ni do pisanja in bral tudi ne bi noben...res si za podobno ceno kot so zdaj zrezki dobil samo kakšno drobovino, a je bila kvaliteta vsega n-krat boljša.

pa res misliš da je lažje dobiti meso mrjasca kot svinje ki zraste na praških v malo vec kot pol leta

Amdforce ::

Ok.... par priporocil, pa ne mi vsega pokupit :P

Divjacinska suha salama:
-mesarija robi lj dravlje
- mesarija pri joskotu lj trznica

Dimljene klobase:
- mesarija pr bozic- tako mocen vonj, da piskra vec ne mores nucat za druge jedi po pranju

Telecje hrenovke:
Mesarija pri joskotu

Panceta:
- proizvajalec(hr) belje, pri nas prodaja mercator hipermarket pa kak drug vecji

Ta panceta je tako dobra, da je to edina stvar ki jo s seboj prinesemo v dalmacijo, pa smo dol imeli svojo lastno pridelavo. Ostale stavri-sir, olje , sadje, zelenjava gre pa vedno v obratno smer z nami domov.
Se pa zna zgoditi da je kaksna serija malo slabsa(zelo redko sicer), pa malce mehkejsa je, ce te moti jo pustis odprto par dni pa je.

Ostale mesnine pa kupujem pri dveh, treh lokalnih kmetih/mesarjih.

hipertija ::

Prvo zlato pravilo -za hrano gre ogromno stroškov, po drugi strani pa se na hrani prevečkrat špara - čim več pridelajte doma, kar pa kupujete, pa kupite kvalitetno: domači kmetje, domače mesnice itd. Če imaš za telefon 400-500, 800 ali več EUR, si pa menda ja privoščiš za hrano. PRIMER npr. domač kruh lahko ješ cel teden, pa je okusen in dober, kupljenega v trgovini 1 dan, pa je suh in zdrobljen - na koncu ugotoviš, da bolje da spečeš doma ali pa kupiš kakšnega kvalitetnejšega v kakšni pekarni ali pa v trgovini pirin, ajdov itd..

Dejansko salame kupujete v trgovini? Lokalni kmetje prodajajo od 7-8EUR navzgor do 15-20EUR. Pa to so vrhunske salame, iz dobrega prvovrstnega mesa (vsaj pri nas je tako). Ravno sem nabavil eno veliko tlačenko, pa ni iz obrezlin glave, ampak špeh in kosi mesa, dobre začimbe, papricirano, TOP. Seveda je cena, ampak tiste žolce iz trgovine ne pogoltnem. Sej salame ne moreš jesti vsak dan? Če reskiraš, imaš eno za vsaj mesec, dva ali več.

Drugače pa takole:
Za ljudi iz mesta je seveda problem, za nas iz podeželja je top: mi doma npr. kakšno salamo kupimo od kmetov iz okolice, na zimo pa kupimo meso in sami po domačem receptu naredimo klobase na tri načine: vse polnimo v črevo, ene direktno v skrinjo in so za pečenice, ene povodimo/podimimo in so kot krajnske, ene pa damo v suh prostor in postanejo takšne suhe klobasice, ki pašejo na spomlad na kakšnem sprehodu, skupaj s čebulo in domačim kruhom. V mestu nam to lahko vsekakor zavidate, ampak ker ima skoraj vsak iz mesta kakšne starše ali pa kolege iz podeželja, po moje tudi to ni takšna težava.
Prekle za kurnk

fikus_ ::

Vse ti meso in mesni izdelki, ki jih dobite v trgovini, morajo zadoščat minimalnim standardom (neoporečnost, razni dodatki, . . .), tako da veliko razlike ni. Malo razmislite, kakšna je v trgovini cena dobrega kosa mesa in klobase/salame/. . . ., ki jo kupite. Že v osnovi ne more biti v klobasah, . . . dobro meso, ampak tisto kar se ne proda, poleg tega je pa več dela s tem. Npr. zapakirano sveže meso, ki se ne proda do konca roka uporabnosti, gre v predelavo. Podobno je z globoko zamrznjnim mesom iz blagovnih rezterv.

Najboljše meso in mesni izdelki se dobijo direktno pri kmetu, seveda ga pa morate dobro poznati, ker se najdejo tudi takšni, ki zaupanje izkoriščajo.

gruntfürmich ::

dajte že enkrat nehat s temi neblozami kako se pri kmetu dobijo najboljše stvari. kaj ste res vsi totalno retardirani?

eni ne znajo nič narediti, eni naredijo slabo, samo peščica pa jih je pravih mojstrov. tako kot povsod drugod.
to da nekaj dela že celo življenje še ne pomeni da dela dobro in pravilno, pomeni samo da si s tem polni želodec in preživi do naslednjega leta, kot so to počeli njegovi predniki pred stoletji; po navadi po čisto enakem postopku ker so prebutasti da bi kaj spreminjali. in čisto nič več.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

filip007 ::

Sem nehal take stvari jesti, predelani mesni izdelki in paštete, kile kar dol padajo.

Zdaj jem, tuna mlečni namaz, ementalar, kumarice, jogurt in je to to.

Za novo leto, malo pršuta, pivo 0.0, če je že...
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

gruntfürmich ::

imho, od mesa in maščobe se ti nisi redil. bolj od polnil, ki jih dajejo v slabe izdelke, ter spremljevalnih OH-jev v kruhu...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

fikus_ ::

"dajte že enkrat nehat s temi neblozami kako se pri kmetu dobijo najboljše stvari. kaj ste res vsi totalno retardirani?"

Če bi bral, bi videl, da sem napisal, da moraš kmeta dobro poznat.

gruntfürmich ::

fikus_ je izjavil:

"dajte že enkrat nehat s temi neblozami kako se pri kmetu dobijo najboljše stvari. kaj ste res vsi totalno retardirani?"

Če bi bral, bi videl, da sem napisal, da moraš kmeta dobro poznat.

jasno. to je bilo bolj v opozorilo ostalim in tistim ki površno berejo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Horas ::

jaz sploh ne jem salam pa podobnih predelanih stvari, hrenuke, pštete...

jem pa piščančje prsi v ovitku. veliko bolš, brez maščob, in visoka vsebnost B.za parkrat na teden si naredit sendvič, ali popečene z beljaki.

vi se pa kr bašite z maščobmi in dodanimi dreki.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

IL_DIAVOLO ::

filip007 je izjavil:

Sem nehal take stvari jesti, predelani mesni izdelki in paštete, kile kar dol padajo.

Zdaj jem, tuna mlečni namaz, ementalar, kumarice, jogurt in je to to.

Za novo leto, malo pršuta, pivo 0.0, če je že...


Seveda, ker jes jes in nikoli nisi sit. Ker to je pac kot nek priboljšek, ne pa hrana ki bi jo užival redno.

Maščobe so seveda najbolj kaloricne. Obstajajo pa izdelki, ki imajo zelo malo mascob. Ampak to niso pastete in hrenovke.

Horas je izjavil:

jaz sploh ne jem salam pa podobnih predelanih stvari, hrenuke, pštete...

jem pa piščančje prsi v ovitku. veliko bolš, brez maščob, in visoka vsebnost B.za parkrat na teden si naredit sendvič, ali popečene z beljaki.

vi se pa kr bašite z maščobmi in dodanimi dreki.


Vcasih pa tudi pase slanina z jajci :) Ali panceta poleg fizolove solate :)

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

Precej mesnin ima razne nitrate (natrijev nitrit npr), ki ga takoj začutiš.
Bolj kot so predelane, več imajo tega.
Razlike so že pri pršutu eni majo samo sol dodano, drugi drugo sranje.
Najboljše nardiš sam ali nekdo, ki veš da ne nuca brezveznih dodatkov.
Imam žlahto na primorskem in to so mesnine da dol padeš.
Dobiš tudi v trgovinah ok robo, sam se morš res potrudit, da najdeš.
Povečin to vnaprej narezan je dokej crap.

Horas je izjavil:

jaz sploh ne jem salam pa podobnih predelanih stvari, hrenuke, pštete...

jem pa piščančje prsi v ovitku. veliko bolš, brez maščob, in visoka vsebnost B.za parkrat na teden si naredit sendvič, ali popečene z beljaki.

vi se pa kr bašite z maščobmi in dodanimi dreki.


Lol glih piščančje prsi imajo ponavadi največ dodatkov.

Horas ::

ni isto kot posebna, mortadela...
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

LeXani ::

Pečenice in krvavice od sovaščana,ker mam specifične želje, drobno mleto, sočno in pravilno prekajeno. Kranjske tud povoham ne.
Vse kar je perutnine iz trgovine Pivka per. mam srečo da je blizu, sploh ker imajo veliko popustov.
Iz hoferja vzamem pico šunko, salame pa kakor kdaj ker jih ne jem veliko. Njihova ogrska je kar ok. Iz eurospina sem probal pakirane narezeke, čajno salamo, pa neke hrenovke pa vse je bilo čudnega vonja in okusa.. Pomojem so izdelki iz mdk, kras, celjske mesnine kar ok.
Čas prve prijave 04.11.2005

njyngs ::

filip007 je izjavil:

Sem nehal take stvari jesti, predelani mesni izdelki in paštete, kile kar dol padajo.

Zdaj jem, tuna mlečni namaz, ementalar, kumarice, jogurt in je to to.

Za novo leto, malo pršuta, pivo 0.0, če je že...

Madona, tvoje življenje pa mora biti dolgočasno

filip007 ::

Leta so tukaj poba, saj jem meso, ampak samo za kosilo, ponavadi piščančje.

Malica pa kosmiči z mlekom ali pa zelenjavne ribe in zgoraj omenjeno.

Sem jedel pice v Merkatorju po 4€ pa pivo čez, pa me je odneslo...
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

hipertija ::

Spet boste iz vprašanja o kakovosti salam prešaltali na zdravo prehrano, kaj smeš in kaj ne smeš in ne vem kaj ima veze šnita slabe ali dobre salame veze s tem. Če pa že, pa zdrava kmečka logika, brez nutrition logike pravi takole:
Tri zlata pravila:
a) šport in gibanje, beri: če vsak dan (sploh če hočeš znižati težo) ali vsaj 3 tedensko po 1-2h delaš intenzivno (hoja v hrib, cca. 100km tedensko kolo, tek 40 min dnevno.. pozabi sprehode), lahko brez problema poješ kar koli, v neki normalni količini, kaj je ok in kaj ne, že vsi vemo - izboljšaš utrip, normaliziraš krvni tlak, boljše počutje, stamina, kondicija...
b) ljudje pozabljate, da večino preveč kalorij dobivate skozi tekočino s sladkimi pijačami, alkoholom, kavo itd.- pijte 3l vode dnevno, zjutraj ko vstaneš pol litra, pred jedjo, zvečer - ko prideš v rutino, je to samoumevno. To ne pomeni, da maš dolgočasen lajf, ker brez problema spiješ kozarec kole, viskija, kavico... ampak ob zadostni količini vode. Voda daje tenzijo celicam, lažje izločanje, dovajanje energije celicam, zmanjšanje tveganja za cel kup bolezni itd.
c) hrana: če delaš zgornja pogoja, lahko ješ pestro in tudi od paštete ali hrenovke ne boš fliknu - zelenjava sadje vsekakor ja, meso, vsekakor ja - puran, goveje, polnozrnati izdelki... zakaj ne
način lajfa ni hujšati in se odrekati vsemu in svaštu, ampak spremeniti življenjski slog, si postaviti neke meje logike... s starostjo žal moraš prvi dve točki zviševati ne zmanjševati, zadnjo pa zmanjševati, predvsem mislim nezdravo prehrano.

Nekoč je večina ljudi bila suhih, ker so bili od jutra do večera na nogah, ker so pili vodo, kakšno mleko ali pa jabolčnik - danes se nažirate s kolo, sedite za compi, vozite z avtomobili v 1km oddaljeno trgovino, zvečer pa si naredite sendvič itd. Vi pa bluzite, da škodi pašteta... hja, vse našteto škodi

Ne vem, če ima zdrava prehrana veze s vprašanjem OP-ja, ker se pogovarjamo o kvaliteti mesnega izdelka, ne pa o tem, kako bo ta izdelek vplival na življenje dolgoročno.
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hipertija ()

matobeli ::

A se je kater izmed domačih salamarjev/klobasarjev že posodobil da ima spetno štacuno, ali pa vsaj spletno stran? Pa da ima še znosno ceno.

Alpa da bi imel vsaj na bolha.com svoje izdelke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

c3p0 ::

hipertija je izjavil:


Ne vem, če ima zdrava prehrana veze s vprašanjem OP-ja, ker se pogovarjamo o kvaliteti mesnega izdelka, ne pa o tem, kako bo ta izdelek vplival na življenje dolgoročno.


Suhe/procesirane mesnine in zdrava prehrana ne gre skupaj v nobenem primeru.

Če je nekomu smisel življenja zanj dobra hrana in pijača, pa pač mora razmislit, ali je to to, ali pa v življenju lahko najde še kak drug smisel.

opeter ::

zobnik je izjavil:

men se je to tolk zagnuslo, da sem ponoči bruhal to že kak let in pol nazaj....pa ker sem bl prepričan, da niso krive sm že kupil in kaj pojedu pa isto bruhal...šele ko začel jest domače, kupljeno od kakega kmeta je blo bolje oz. nič več slabosti
Poglej rajš na FB, bolho kak kmet prodaja domače salame, pečenice, meso...ni drago.


No, jaz imam eno prednost: odkar so mi odstranili žolčnik jaz ne morem bruhati. ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

korenje3 ::

w0mbat je izjavil:

Jaz tiste salame iz hofra lidla in eurospina preprosto ne morem niti pojest kok so ogabne. Zapakirane pa prelepo in piše na veliko ogrska, pa tiste bele pikice (mast) kar pada ven lol.

V čem je fora da so tolko slabše kvalitete kot merk, špar in tuš?
(pakirane , ogrska , pršut itd.)

A slabše ubijejo živali, slabše jih prehranjujejo, v čem je fora slabše kvalitete?
Ja je bolj poceni, ampak zame tisto ni hrana in se omenjene trojice izogibam.

Seveda je še mnogo drugih izdelkov slabših v omenjenih, ampak trenutno govorim o salami , pršut, kuhan pršut, te zadeve.
Pa tudi meso recimo, se občuti razliko v kvaliteti, spet me isto bega, v čem je fora?

A ni vsaka krava ista?


You get what you pay for.

Hofer in lidel sta sorta trgovine kjer prodajajo "knock off" izdelke originalov. Zato v teh trgovinah ne boste videli cocacole, ampak vse drugo ki vsebuje v besedi "kola" in stane pod 50 centov/1,5l.

Mercator in e-leclerc sta ena izmed trgovin kjer dejansko "knock off" izdelkov ne prodajajo razen če so močno uveljavljeni na trgu.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Groot ()

RockyS ::

@korenje3 Še en ki je zaljubljen v nostalogijo iz 90ih aka Mercator?
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

Dimnik ::

Korenje... boljše, da bi bil tiho, pišeš bedarije

          ::

matobeli je izjavil:

Pogledaš torej proizvajalca in ne znamke.


Predvsem poglej deklaracijo in videl boš, da ima ravno Pick največ dodatkov: od arom, barvil, konzervansov, ... Suha salama ne rabi nič od tega.

c3p0 ::

korenje3 je izjavil:


Hofer in lidel sta sorta trgovine kjer prodajajo "knock off" izdelke originalov. Zato v teh trgovinah ne boste videli cocacole, ampak vse drugo ki vsebuje v besedi "kola" in stane pod 50 centov/1,5l.


Očitno ne hodiš tja, ker echtes cocacol in redbullov ipd. imajo kolikor hočeš.

IL_DIAVOLO ::

c3p0 je izjavil:

hipertija je izjavil:


Ne vem, če ima zdrava prehrana veze s vprašanjem OP-ja, ker se pogovarjamo o kvaliteti mesnega izdelka, ne pa o tem, kako bo ta izdelek vplival na življenje dolgoročno.


Suhe/procesirane mesnine in zdrava prehrana ne gre skupaj v nobenem primeru.

Če je nekomu smisel življenja zanj dobra hrana in pijača, pa pač mora razmislit, ali je to to, ali pa v življenju lahko najde še kak drug smisel.


Seveda je lahko, ce je taka hrana
omejena na 1x teden. Ne rabis bit vegetar in ne rabis non stop zlempat vode , da zivis zdravo in svobodno.

Poznam pa folk, ki doma itak ne je kaj prida in pride na obisk in se vsemu odreka, ker se je danes odlocil da bo hujšal.

sreda ::

Tist filing, ko ugrizneš v hamburger in začneš zvečit in ne veš ali je danka ali nekaj tretjega. Priceless!

gruntfürmich ::

sreda je izjavil:

Tist filing, ko ugrizneš v hamburger in začneš zvečit in ne veš ali je danka ali nekaj tretjega. Priceless!

tvojemu želodcu je za to popolnoma vseeno.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

c3p0 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:


Poznam pa folk, ki doma itak ne je kaj prida in pride na obisk in se vsemu odreka, ker se je danes odlocil da bo hujšal.


Zmernost, pa lahko ješ kar želiš.

Kolikor imam izkušenj, so na raznih kosilih in slovestnostih razne, khm, obilne ženske najbolj petične in komaj kaj na krožniku, takoj je sita. Ko pride domov pa verjetno raztrga hladilnik.

Zimonem ::

V osnovi so okusi med nacijam-regijam precej različni. sedaj če vzameš nekaj kar je delano za nemški trg ima drugačen okus kot za naš. Za nizozemski trg je pa spet povsem svoja reč, tam dodajajo še v hamburger cuker. Imaš pa vsaj Lidl -Hofer tudi naše dobavitelje.

Snegec ::

Meni osebno je pomembno predvsem, da meso ali polmesni izdelek zdrži do napisanega roka in da nima nobenih dodatkov (sladkorji, škrob, E-ji, itd). Mesa načeloma ne kupujem več pri naših trgovcih ampak pri mesarju ali na ekološki kmetiji, jajca iz jajčkomata.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

fikus_ ::

Vso predelano meso (tudi mleto v hladilniku) ima E-je! Ker je tako predpisano. Brez E je lahko samo sveže ali zamrznjeno meso v kosih.

mojsterleo ::

Doma kupujemo pretežno mesne izdelke slovenskih proizvajalcev, pa ne glede na to, kje jih prodajajo. V Hoferju in Lidlu so ponavadi malo cenejši, je pa zato izbira slabša. V Eurospinu ne nakupujemo.

Snegec ::

fikus_ je izjavil:

Vso predelano meso (tudi mleto v hladilniku) ima E-je! Ker je tako predpisano. Brez E je lahko samo sveže ali zamrznjeno meso v kosih.


Ne. Hofer ima občasno sveže pakirano mešano mleto meso, ki je popolnoma brez dodatkov. Trenutno mi ime uide iz glave. Je pa zanimivo to, da so ostali izdelki iz iste proizvodnje linije (slanina, slanina s poprom, itd) tako polna E-jev, da je precej žalostno.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

fikus_ ::

Snegec, pisal sem "predelano meso"=mleto meso, klobase, sušene mesnine, . . . .! Pakirano sveže meso ni "predelano meso" in sveže meso dobiš v trgovinah brez E-jev.

korenje3 ::

RockyS je izjavil:

@korenje3 Še en ki je zaljubljen v nostalogijo iz 90ih aka Mercator?
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...


hofer prve 2 ali 3 leta v sloveniji sploh ni imel cocacole na prodajnih policah. šele po pobudah kupcev so jih dal.

Dimnik je izjavil:

Korenje... boljše, da bi bil tiho, pišeš bedarije


Kdo si ti? Nobody
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nobel Kebab (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30139976 (26422) Mare2
»

Sušenje mesa in konzervansi

Oddelek: Loža
1611929 (11073) harvey
»

Lidl kvaliteta...? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19156294 (43743) darkolord
»

Hrenovke - škodljive? Da ali Ne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10228497 (25182) mojsterleo
»

Kaj se dogaja s "kvaliteto" mletega mesa? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12327261 (23256) Okapi

Več podobnih tem