» »

Hrenovke - škodljive? Da ali Ne?

Hrenovke - škodljive? Da ali Ne?

«
1
2 3

dark_coffee ::

Ok, malce smešna tema, ampak vseeno...

Prejšnji teden sem kar 3x jedel hrenovke (vsakič cel paket :D), čeprav že od otroštva poslušam, kako je ta hrana škodljiva, strupena in bog ve kaj še vse.

Zdaj me pa zanima, koliko od tega je sploh res? Se v hrenovkah res nahaja sama svinjarija in odpad od mesa?

Poznam enega tipa, ki je v Avstriji delal v eni taki proizvodnji in je govoril, da so take organizacije zelo velike in da ni prevelikega nadzora in kontrole. Menda naj bi bil največji problem, kako se delavci obnašajo do izdelovanja mletega mesa... bilo naj bi tako, kot da bi delali z malto. Recimo, pade meso na tla, se ga pobere in vrže nazaj v mešalnik, po tleh pa hodimo v škornjih itd.

Ampak... jaz mislim, da je celotna zadeva malce preveč napihnjena. Jaz mislim, da se ta hrana vseeno termično obdela, tako da se uničijo vse morebitne bakterije. Industrijska hrana je namreč vedno bolj pod nadzorom... in če bi bile v hrenovkah res same smeti, bi bilo ogromno okužb in zastrupitev. Dandanes celo v vrtcih ponujajo otrokom razne juhe in pašte, kjer so notri narezani kolobarčki hrenovk. Si mislite, kaj bi otroci vse fasali, če bi bilo to res tako škodljivo?!

Kljub temu me zanima vaše mnenje. Kaj mislite glede take hrane? Jo jeste? Se ji izogibate? Imate kakšne direktne izkušnje o škodljivosti take prehrane?

rdecaluc ::

V sloveniji, je odvisno kje kupiš možno dobit res kvalitetne hrenovke. V teh hrenovkah ne najdeš raznih odpadkov mesa.

Problem pri hrenovkah pa je vsa skrita maščoba, ter soli.
Est modus in rebus. ,typos

c3p0 ::

Ne vem če gre ravno za to, da bi ta hrana bila kakorkoli okužena, gotovo ni. Gre pač za mesne ostanke (kože, hrustanci, kite, drugi ostanki), ki se zelo fino zmeljejo, dodajo začimbe in arome. Dobiš zmes, ki je nekaterim pač dobra, meni osebno ni.

Jamie Oliver je sicer nekaj eksperimentiral na to temo :)):

Saladin ::

Pri hrenovkah (in podobnih cenenih, zelo fino mletih klobasah z nizkim odstotkom mesa in kvalitetne masti) je bolj kot termična obdelava in higiena problem v samem "mesu", ki ga mečejo notri.

Najpogosteje se dejansko gre za mesarske "odpadke" ter čemur se reče mehansko ločeno meso ter mesna brozga vključno z veliko cene masti.

Mene zgornje niti ne moti toliko - saj domače krvavice npr. so tudi narejene iz "odpadkov", pa se le redkokdo buni zaradi kvalitete. Zaradi mene je lahko tudi 50% zgornjega notri, vsaj polovica pa naj bi bilo pravega mesa uporabljenega.

Težava je, če je praktično cela hrenovka iz takih nekvalitetnih surovin. To potem dejansko nima okusa, kar se mora skompenzirati z raznimi ometnimi in ojačevalci okusa, iz česa pride podkvaliteten proizvod. Oz. da se celo kaj okusnega iz tega narediti, ampak to vsekakor ni zdrava hrana. Podobno kot pri fast foodu ti po občasnem uživanju ne bo nič, če boš pa to pogosto mlatil pa neke negativne posledice verjetno bodo.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

shadowfax ::

Točno tako, kot je rekel že Sago, kakršnokoli meso, če je termično obdelano se uniči vse bakterije in njihove spore in kot tako ne more biti oporečno.
Sam že kakšno dobro leto ne jem več paštet in hrenovk, mogoče, če bi si enkrat ogledal njihovo proizvodnjo bi te minil tek. Meni tega ni bilo potrebno videti, dovolj je že, da vem, da gre v hrenovke pač najslabše meso oz. ostanki, ki niso več primerni za druge izdelke. Ker me je Sago spomnil na J. Oliverja mislim, da sem enkrat o njegovi oddaji na temo kokošjih jajc in njihovih različnih načinov reje zasledil, da kokoši, ko niso sposobne več nesti jajc, kaj konkretnega mesa nimajo na sebi, končajo v hrenovkah in paštetah. Kakorkoli vem, da je veliko bolj okusnih in zdravih izdelkov na tržišču, ki lahko nadomestijo hrenovke.
Vsekakor pa verjamem da se najde tudi kakšne kakovostne hrenovke iz dobrega mesa. Vsak se pač sam odloči kaj mu paše.

šernk ::

oseba ki je delala v MIPu ne pokuša več mortadele, oseba ki je delala v piščančji proizvodnji se ne dotakne več piščancev, oseba ki dela na pošti, si pa tudi kamna ne upa poslat s pošto.

tko pač je, bolje je če ne veš kako je zadeva narejena. osebno ko sem zvedel kako so krvavice narejene, mi ne grejo več. zdravo je pa vse...en tolk, z ničemer ni za pretiravat.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

RejZoR ::

Pač računaj, da je v hrenovkah vse živo. Če te skrbi kako vplivajo na tvoje telo potem kupuj puranje, kjer je not dejansko čisto meso. Je pa tko da so dost puste (v smislu neizrazitosti okusa) in niso toliko soljene, tko da je tud okus precej drugačen. Ampak če jih ješ z zenfom imajo zelo podoben okus kot navadne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

#000000 ::

Glede proizvodnje in surovin za hrenovke in tudi ostalo je tkole, vse te zadeve so narejene iz mesa ki se kot je že nekdo omenil, mehansko loči od kosti in na žalost tudi kože. Recimo vse kar ostane od piščanca ali kure, razen krempljev, glav in preja, zmečejo ne mlin ki zmelje vse v nulo, nastala masa se precedi da se odstrani še ostale trdne koščke, ponavadi koščice ki so ostale. Ta zadeva gre potem naprej v prdelavo kjer jo ali predelajo v razne hrenovke ali poli in ostale jajca kot so argeta paštete ipd. Pač dodaja se ojačevalce okusa ipd. ter se zadeve da ali v umetna črevesa in toplotno obdela, za pašteto pa ne vem točno kako gre. Uglavnem postopek je precej podoben pa ni važno ali se gre za kure, krave, svinje ali ribe, vse gre po istem kopitu, se pa nekje ponavadi v privat predelavah da dobiti tudi tako imenovani mesni sir, ki je ponavadi višek te mase spečen v pekaču.

Aja. Moj brat je delal v emoni in perutnini ene 25 let nazaj, ne je niti piščanca niti ene konzerve pa naj bo narejena iz biločesa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

The Player ::

Vsakršno mleto meso je znano po tem, da je nizkocenovno, ker notr pač vse živo zmečejo. Po eni strani meso niti ni tako škodljivo dokler notri ne začnejo dajat kake ojačevalce okusov (priporočam ogled na youtubu, sliši se manj nedolžno kot je v resnici) in dodatke ti. E-ji. Vem to da ma poli salama nek E ki je zelo rakotvoren
tu na youtubu je en dobr "dokumentarc" če smem se tko izrazit, priporočam ogled


bolj kot hrenovke me skrbijo razne mase za čevape ali ostale jedi ki potrebujejo mleto meso. Kako meso je tam notri in kaj vse dajo not? Namreč čevapom se veliko ljudi nebi moglo odpovedat :)

če pa hočeš res zdravo živeti pa lahko kupiš meso v mesnici pa ga zmelješ doma ali prosiš mesarja, samo je problem, ker te bo to stalo kar nekaj denarja, boš pa vsaj prepričan kaj imaš ;)

globoko grlo ::

a ni vse to razložen v fast food inc?

gendale ::

na kratki rok ni škodljivo, razen če pač slučajno ne naletiš na pokvarjene

na dolgi rok pa.... načeloma niso zdrave, preveč soli in maščobe, ampak koliko ti dejansko škodi je odvisno od ostale prehrane, genetike, ...
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Steinkauz ::

Edit: našu angleško

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Steinkauz ()

kondezator ::

Jaz če pojem kakšno hrenovko mora biti hrenovka izključno iz Lidl-a. Ostalih hrenovk ne prenesem, ker naši "pametni" mesarji poleg zmletega mesa dodajajo sojo;(.

Najraje imam hrenovke s sirom in papriko.:)

The Player ::

vsaka hrana je škodljiva/neškodljiva pač ne pretiravat pa bo v redu

vsega po mal;)

ivanuscha ::

Tale stran je kar poučna: http://ninamvseeno.org/

FiDeK ::

Meni se zdi ta stran dobra samo za to, da te naredi paranoičnega glede vsega kar ješ :D

Steinkauz ::

To mehansko ločevanje se mi ne zdi tako kritično.
Veliko bolj me moti obdelava mesa z amonijakom, da pobije ecoli in salmonelo, ki jih je velik zaradi masovne reje, ko so npr krave večino časa do 1/5 telesa v dreku. Ammonium hydroxide @ Wikipedia
Priporočam ogled Food Inc. Pr nas verjetno še ni tolk hardcore kot v USA.
http://vhpotty.blogspot.com/2010/01/amm...
Čeprav je amonijak očitno precej v uporabi tudi drugje, potem pa se dodaje ostale dodatke da prekrijejo vonj/batvo.
Seveda bo zdej kdo reku, sej ti piše, da je baje neškodljivo. Well, pri domačem zakolu še nism vidu nobenega, da bi polival meso s amonijakom ;)

Drugač pa itak maš v večini predelane hrane velik dodatkov. Dokler je v mejah normale ni panike, samo določena hrana ima precej več pizdarije not kot druga in raje izberem kaj bolj kvalitetnega.

Nikonja ::

mogoče pa ja ampak danes imamo tolk veliko izbiro tko da zakaj ne pogledat kaj je ok in kaj ni !

harvey ::

Krvavice, pečenice, kranjske klobase etc, sam jemljem bolj kot etnološke posebenosti in kot take so najboljše v tistem času in količini, ko je cajt za to. Čim pa se v ta proces vključi industrija imamo izdelke, ki nimajo nič skupnega s prej naštetim, razen s tem, da se ponašajalo le z imenom in to še za povrh najraje skozi celo leto. S hrenovkami načeloma ni nič narobe, če je zadaj kvalitetno meso in te ne morejo stati nekaj eur kot so navadno v akciji. Tam mesa - beljakovin - praktično ni, ker kot je že omenjeno kraljuje le soja in obreznine.

Dobro je, da je npr. kranjska klobasa zaščitena, kar pomeni, da se ne more vsaka klobasa meriti z njo, če je malo dana v dim ter narejena iz po česnu (suhi seveda) začinjeneh obreznin in le to polnjeno v črevo.

Imaš tudi lokalne mesarje, kolikor jih je seveda še ostalo, ki slovijo po svojih dobrih hrenovkah ali pečenem mesnem siru. Stroj za izdelavo mase danes ni nek kunšt kupiti. Večja težava pa je prepričati potrošnika, zakaj odšteti za navadno hrenovko precej več kot jih imajo v bližnjih supermarketih ;((
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

blackbfm ::

pade meso na tla, se ga pobere in vrže nazaj v mešalnik, po tleh pa hodimo v škornjih itd.


sej v pekarnah, ko delajo kruh je podobno:P

sv-pt ::

The Player je izjavil:

tu na youtubu je en dobr "dokumentarc" če smem se tko izrazit, priporočam ogled
pat robertson? resno? njemu ne bi zaupal, da mi pove koliko je ura...

tukaj je en bolj natančen in tehičen opis situacije, za tiste ki vas zanima

KuntaKinte ::

edine užitne so Košaške

jalovec09 ::

Ne jej tega s*anja, kupuj si posebaj kako pusto meso, dodaš začimbe (posebaj kupljeno, ne vegeto), popečeš na žaru...to je najbolj zdravo

BadB0y ::

Najprej morate ločiti HRENOVKE od HOT DOG-a. Hrenovka je zaščitena in vsebuje točno določeno kvaliteto mesa. V hot dog pa lahko gre vsa "golazen". Tukaj je en napisal da so najboljše Košaške... Košaki več NE delajo hrenovk ampak hot dog. :) Ljudje tega ne ločijo in logično če na polici vidijo Hot dog in je cena za kg ( na pamet govorim) 2kg, hrenovka pa 4eur kaj bo folk kupil ??


m0LN4r ::

Bmk kaj mečejo v hrenovke, paštete itd. Dokler so okusne pa nenevarne jih uživam z veseljem.
Meso je za mene meso, pa če je to koža al kite al sklepi itd.
Niste še jedli surove kože z svinje al kak hrustanc na bedrci al posesal vn kak krvav mozek iz debele kosti?
Ste že jedli kdaj prekmursko kislo juho al žujco (žulico) ? Zaseka?

Naj bo hrenovka naj bo hotdog, še vedno ni nč novga kaj ljudje nekoč niso jedli. Pač je vse v enem loncu in zmiksano, da lepše zgleda in se lažje prežveči :D
Če pa koga moralno muči, jih naj ne je.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

gendale ::

blackbfm je izjavil:

pade meso na tla, se ga pobere in vrže nazaj v mešalnik, po tleh pa hodimo v škornjih itd.


sej v pekarnah, ko delajo kruh je podobno:P

saj meni ko pade hrana na tla jo tud poberem in pojem
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

RejZoR ::

Čeprav je to čist stvar kakšen pacek je posameznik. Sam sem nekaj časa tud delal v pekarni pa če je slučajno kaj padlo na tla si vrgel v koš za "odpadni" kruh, kar je nato šlo naprej za krmo živali in podobno nadaljno predelavo skupaj z ostalimi ostanki, ki nastajajo med proizvodnjo. Vsaj sam osebno ne bi nikoli dal nazaj stvari, ki je bila na tleh. Nekomu drugemu dol visi in bo vrgu nazaj.
Doma je mal drugače, ker vem kako čisto je in pojem če slučajno kaj pade na tla. Al pa pride pes na svoj račun če me prehiti :P
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mipe ::

Odpadno meso ali ne, hrana je hrana. Drugod po svetu bi ubijali za naše smeti.

RejZoR ::

Če bi tko gledali pol je brezveze, da imamo HACCP standard, higienski nadzor, ljudi v belih haljah in čepicah, da lasje ne letijo v futr itd itd... Vseeno je treba vzdrževat nek nivo pa če v afriki stradajo al pa ne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

c3p0 ::

Hrana je hrana... hrustanci, kite in kože vseeno niso ravno hranljivi. Raven beljakovin zvišajo ravno z dodajanjem soje.

energetik ::

Hrenovke niso najbolj zdrave zaradi velike vsebnosti nasičenih mašob, soli in ojačevalcev okusa. Higiensko so pa gotovo neoporečne tudi če jim kdaj kaj pade na tla, vsaj po tistem, ko jih prekuhaš.

Jaz osebno jih praktično ne jem, mogoče max 1x na leto v hot-dogu. Raje pojem pusta piščanja prsa z veliko začimb, popečena na žaru. Še raje pa tofu na žaru.

algo ::

Ti bom odgovoril na kratko. Hrenovke so škodljive, ker imajo en kup raznoraznih dodatkov. Baje največ od mesnih izdelkov tko da bi bilo pametno, da se jim izogneš. Saj je bila enkrat ena oddaja po TV, kjer so hrenovke res uvrstili nčisto na dno, ker so baje sranje od sranja.

technolog ::

Sej isto je s poli salamami, mogoče še celo slabše. Da ne govorimo o kakšnih paštetah, ala gavrilovič, kekec, kjer maš pod sestavine: svinjska mast, živalska drobovina, voda, svinjsko meso (5%), sol, ojačevalci okusa. To je seveda govorjeno pod narekovaji, na pamet.

Jaz jem ta tip zmlete hrane samo včasih, ko zamižim na eno oko... Jst sm reku, da bom pazljiv pri vsaki hrani, ki imajo enakomerno konsistenco, torej so "zmlete", ker v takem se lahko svašta noter najde.

Spock83 ::

Obožujem hrenovke. Kupujem pa samo tiste iz slovenskih mesnic. Skoraj domače. Razlika v okusu in kvaliteti je več kot očitna.

The Player ::

energetik je izjavil:

Hrenovke niso najbolj zdrave zaradi velike vsebnosti nasičenih mašob


Nasičene maščobe so nujne za organizem in niso ravno najbolj škodljive, ampak preveč jih pa tudi ne smeš zaužiti. Hujše od nasičenih maščob so trans maščobe, ki pridejo ob segrevanju rafinariranega rastlinskega olja ali večkratno segrevanje olja.
lahko bi o tem velik govoril samo bi izšli iz teme, drgač smo pa več ali manj že povedal, saj se že ponavla.

drgač pa ja alternativa je vedno dobrodošla, namest industrije, greš raje k mesarju pa tam kupiš hrenovke, če pa hočeš bit pa še bolj hardcore pa kupiš konjske hrenovke. Če te skrbi kako je mleto meso, si ga pa sam doma zmelješ ali pa prosiš mesarja. Če hočeš imeti marinirano meso, namesto industrijske marinade polno E-jev in ojačevalcev jo narediš sam doma, receptov je ogromno na internetu in v kuharcah ;)

m0LN4r ::

Še vedno pristajam na piščančje hot-dog hrenovke od AVE (panvita d.o.o) za 2,90€/kg :D Enostavno božanske. Pa mi še ni zrasla tretja noga.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

amigo_no1 ::

Če bi kdo rad shujšal:
greš najprej delati k MIPu, potem v Perutnino, Drogo, ETO, sledi kakšna pekarna, slaščičarna in pivovarna ter vinska klet... na koncu boš pil samo še studenčnico in jedel travo na Menini planini :P.

A niso čevapčiči/pleskavice tudi mleto meso ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Mipe ::

Skrbi vas, kaj je v mesu, hkrati pa kadite kot turki...

softić ::

kondezator je izjavil:

Jaz če pojem kakšno hrenovko mora biti hrenovka izključno iz Lidl-a. Ostalih hrenovk ne prenesem, ker naši "pametni" mesarji poleg zmletega mesa dodajajo sojo;(.

Najraje imam hrenovke s sirom in papriko.:)


Najslabše kvaliteto mesa pa imajo izključno v lidlu

energetik ::

Vsi pa imate zgleda doma laboratorij, kjer natančno lahko preverite sestavo hrenovke. >:D

Glede dodatka soje - več kot jo je dodane, bolj je zdrava hrenovka.
http://nutritiondata.self.com/facts/leg...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

gruntfürmich ::

sam debilizem in prevzetija vas je.

vašemu želodcu pa je čisto vseeno, ali ga krmite s klavniškimi odpadki ali pa z mesom iz prsi; vse bo predelal in razgradil po čisto enakem postopku, pa če je to teletina, odojek ali pa hot-dog...
le da ne bo mikrobov noter ter preveč škodljivih kemikalij.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

nuclear ::

Najbolj NEŠKODLJIVO meso je meso, ki vsebuje zelo malo maščob. Torej piščančja prsa in podobne zadeve.

Hrenovke so pa zmes vsega slabega.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

RejZoR ::

softić je izjavil:

kondezator je izjavil:

Jaz če pojem kakšno hrenovko mora biti hrenovka izključno iz Lidl-a. Ostalih hrenovk ne prenesem, ker naši "pametni" mesarji poleg zmletega mesa dodajajo sojo;(.

Najraje imam hrenovke s sirom in papriko.:)


Najslabše kvaliteto mesa pa imajo izključno v lidlu


Iz čigave riti pa si potegnil ta podatek? Ravno te nemške verige redno dosegajo najvišje rezultate v neodvisnih testih in tud nadzor nad robo imajo precej strog.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

sv-pt ::

technolog je izjavil:

Da ne govorimo o kakšnih paštetah, ala gavrilovič, kekec, kjer maš pod sestavine: svinjska mast, živalska drobovina, voda, svinjsko meso (5%), sol, ojačevalci okusa. To je seveda govorjeno pod narekovaji, na pamet.

Še dobro da si napisal, da govoriš na pamet, ker si falil skoraj po celi črti.

sicer nimam pri sebi original gavrilović imam pa piščančjo gavrilovićevo pašteto in so sestavine naslednje:
"perutninsko meso 50%, rastlinska mast, voda, piščančja jetra, mlečne beljakovine, začimbe, jedilna sol, dekstroza, ojačevalec arome(E621), konzervans (E250) - vsebuje mleko"
e621 je glutamat, e250 je natrijev nitrit

dvomim pa, da bi bila takšna bistvena razlika med paštetama

mojsterleo ::

V VIP reviji so testirali hrenovke. Če se ne motim, so zmagale NJAMI hrenkovke (zanimivo). Veliko hrenovk v Sloveniji je po tistem testu precej (pod)povprečne kvalitete, še posebej tiste cenejše. Veliko hrenovkam primanjkuje okus, pa tudi tekstura je preveč gumijasta.

Sicer pa sam tudi najraje konzumiram tiste od AVE, še sam ne vem zakaj, pravzaprav - navadil sem se nanje. Na testu niso dosegle nič posebnega.

Super Sonic ::

V tistih boljših hrenovkah je bilo okoli 80% mesa. Nekaj očitkov je letelo na ojačevalce in konzervanse (natrijev nitrit).

Sicer pa naj bi bile hrenovke čist ok hrana. Ne ravno za vsak dan, pa vendar. Zakaj tak bav-bav?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

gruntfürmich ::

nuclear je izjavil:

Najbolj NEŠKODLJIVO meso je meso, ki vsebuje zelo malo maščob. Torej piščančja prsa in podobne zadeve.

Hrenovke so pa zmes vsega slabega.


to sigurno drži, vendar glede na to, da folk viha nos nad hrenovkami ter z veseljem je mastne čevapčiče ali pa bilokakšne premastno meso pečeno v starem olju ali masti pa vse to obrne na glavo.
zato če že v defoltu ješ nezdravo meso ne moreš obsojat hrenovke ker so narejene iz odpadkov...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Looooooka ::

Naceloma so skor vse pri nas drek.Pa ne toliko zaradi mascob ampak tocno tega kar je gor napisano.Ojacevalci okusa in 300 konzervansov.Jst sm neki cajta se jedu bele(mislim da golica)...pa se to zaradi majhnega % mascob in res redko, ko se mi ni dalo vloziti 2 minuti vec casa v pecen puranji zrezek...kjer je pa danes stanje enako obupno kot pri hrenovkah.
Purani in piscanci(se posebej slovenski) so futrani z bogve cem na koncu pa se meso spikajo z vodo, da dosezejo zeljeno tezo filejev.Das hudica na olje in gledas kako shlapi pol litra vode v posodo.Tle bi moralo kaksno drustvo za zascito potrosnikov kaj naredit...namesto, da clovek placa 2x vec za bio piscanca/purana bi morali lepo kaznovati pezdete, ki jim je ocitno pretezko te zivali futrati samo s koruzo...in kksno koprivo v primeru puranov.Zalostno, da je ceneje nafutrati zival s kemikalijami kot necem, kar bi lahko samo od sebe zrastlo 100 metrov stran od kurnika.

Okapi ::

Ko je že govora o mesnih zadevah, je zanimivo pogledati Britain's really disgusting foods, epizodo o mesu (pa tudi o mleku in ribah sta poučni).

http://www.bbc.co.uk/programmes/b00ntk57

O.

softić ::

RejZoR je izjavil:

softić je izjavil:

kondezator je izjavil:

Jaz če pojem kakšno hrenovko mora biti hrenovka izključno iz Lidl-a. Ostalih hrenovk ne prenesem, ker naši "pametni" mesarji poleg zmletega mesa dodajajo sojo;(.

Najraje imam hrenovke s sirom in papriko.:)


Najslabše kvaliteto mesa pa imajo izključno v lidlu


Iz čigave riti pa si potegnil ta podatek? Ravno te nemške verige redno dosegajo najvišje rezultate v neodvisnih testih in tud nadzor nad robo imajo precej strog.


Nobeden ni rekel da nimajo dobre robe doma...vendar vsi vemo da na balkan izvažajo predvsem odpadke.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9110453 (2244) IzRezije
»

Sušenje mesa in konzervansi

Oddelek: Loža
1611892 (11036) harvey
»

Predelani mesni izdelki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5912945 (4019) Gladi

Kranjska ali Hrvaška kolobasa???

Oddelek: Problemi človeštva
101640 (1535) bluefish

Več podobnih tem