Forum » Programiranje » Iskanje zaposlitve
Iskanje zaposlitve
Temo vidijo: vsi
ferencak ::
Pozdravljeni,
Rad bi slišal vaše mnenje kaj se išče v Sloveniji oziroma kaj bi vi izbrali če bi začeli iskati prvo zaposlitev kot programer.
Sam sicer vem nekaj programiranja in sicer sem bolj vešč v web development: html/css/git/osnove js ter osnove php.
Osnovno znanje imam tudi v c# ter c++.
Ker delam trenutno že par let kot skladiščnik bi rad zamenjal službo za programerja. Star sem 26 let in imam izobrazbo Inženir Inf.
Torej kaj izbrati, v kaj vložiti prosti čas in izpiliti kateri programski jezik glede stanje v Sloveniji :)
Hvala
Rad bi slišal vaše mnenje kaj se išče v Sloveniji oziroma kaj bi vi izbrali če bi začeli iskati prvo zaposlitev kot programer.
Sam sicer vem nekaj programiranja in sicer sem bolj vešč v web development: html/css/git/osnove js ter osnove php.
Osnovno znanje imam tudi v c# ter c++.
Ker delam trenutno že par let kot skladiščnik bi rad zamenjal službo za programerja. Star sem 26 let in imam izobrazbo Inženir Inf.
Torej kaj izbrati, v kaj vložiti prosti čas in izpiliti kateri programski jezik glede stanje v Sloveniji :)
Hvala
Tody ::
V tisto kar tebe veseli? Če se boš kobol naučil boš mel še kar nekaj časa službo po bankah in zavarovalnicah. Lahko greš v nekaj super modernega kot je GraphQL ali se zapodiš v eno od railsov, ruby itd itd.
Trenutno lahko izbiraš med 150 delovnimi mesti
https://www.mojedelo.com/prosta-delovna...
Trenutno lahko izbiraš med 150 delovnimi mesti
https://www.mojedelo.com/prosta-delovna...
Blinder ::
Znas veliko stvari po malo ampak nic ne obvladas. Tako bos tezko dobil job.
Fun fact glede teh 150 delovnih mest je da, lahko poslje ponudbo na vseh 150, pa bo od tega dobil par razgovorov in nobenga joba.
Fun fact glede teh 150 delovnih mest je da, lahko poslje ponudbo na vseh 150, pa bo od tega dobil par razgovorov in nobenga joba.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
LukiYo ::
Predlagam ti kar web programiranje (ker je enostavno za začet, veliko resourcev, hitro lahko delaš, vsebuje javascript, ki je eden najbolj uporabljenih jezikov, itd).
Iz tega potem preideš v front end programiranje z kakšnimi single page frameworki (react, angular, itd).
Pomagaš si pa s temi tečaji (plačaš nekaj, da te vodijo skozi proces):
https://teamtreehouse.com/library
https://www.codecademy.com/catalog
Iz tega potem preideš v front end programiranje z kakšnimi single page frameworki (react, angular, itd).
Pomagaš si pa s temi tečaji (plačaš nekaj, da te vodijo skozi proces):
https://teamtreehouse.com/library
https://www.codecademy.com/catalog
Tody ::
Tistih 150 je za okus kaj se trenutno išče .... Lahko pa dobi en junior spot kjer bodo pripravljeni vlagat v njega in začetna plača vrjetno ne bo več kot 1000 eur neto
eric_cartman ::
Če greš v web se uči frameworke - Vue, React, Angular .. V vanilla JS delajo redkokatere firme - no za Celtro vem, da imajo še vedno vanilla JS, ker njihov software temelji na tem..
Če greš v mobilni svet dodaj Angularju še Ionic..
Če greš v mobilni svet dodaj Angularju še Ionic..
Ce bo delal s frameworki se bo srecal z obicajnimi stvarmi iz js-ja. Te jih bo tako tudi spoznal. Ce se bo sel ucit js iz nule je nevarno, da bo 3/4 stvari, ki se jih bo naucil, neuporabnih.
detroit ::
Moje mnenje da prosti čas vložiš v to kar te veseli, ampak z naštetim znanjem ne moreš vedeti kaj te veseli. Imaš izbiro, tvegaš čas in se malo posvetiš spoznavanju raznih "vej" v IT ali pa pač se učiš sproti vsega kar te veseli in boš sproti spoznaval nove stvari in nekatere te bojo bolj pritegnile druge odvrnile. Ne daj se to je to:)
P.S. tvoja leta niso ovira, frišn mulc:D
Skero
spam321 ::
Izogni se programiranju... ogromna izguba časa... pa še preden boš ti zaposljiv bo mi minilo ohohoh mesecev oz. prej ohohohi let... da ne omenim, da če nisi iz Ljubljane, kar pozabi na job...
Ljubljana je toliko obicajna lokacija dela, da vcasih deloadajalci v oglasih sploh ne sporocijo, kje se nahaja delovno mesto.
Zimonem ::
Našpari nekaj denarja, za vsak slučaj potem pa poizkušaj. Lahko ti znoriš, lahko delodajalci. Pa ste vsi fejst pobje. Ziher ti manjka rutina ampak brez da skočiš v vodo, ne bo šlo. Pa računajo da bo na začetku šiht, šiht, šiht... Pa sanjanje o šihtu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Moje mnenje da prosti čas vložiš v to kar te veseli, ampak z naštetim znanjem ne moreš vedeti kaj te veseli. Imaš izbiro, tvegaš čas in se malo posvetiš spoznavanju raznih "vej" v IT ali pa pač se učiš sproti vsega kar te veseli in boš sproti spoznaval nove stvari in nekatere te bojo bolj pritegnile druge odvrnile. Ne daj se to je to:)
Veseli gor al pa dol. Na koncu bi vsi radi delali čim manj, imeli čim več prostega časa in čim več denarja in programiranje pač ne ustreza slednjim kriterijem. dela se veliko, ves prosti čas lahko zabiješ za spoznavanjem z novim tehnologijami, ki rastejo kot gobe po dežju, denarja za večino pa tako ali tako ni, ker bo vse pobral šefko podjetnik - praviloma (faliran) družboslovec. Takle mamo.
Monster ::
Za web development bos sigurno lazje nasel podjetje za začet, tako da samo hrabro z pošiljanjem CVja.
Da bi se zdaj učil neke specifine JS frameworke nima smisla, stvar gre prehitro naprej. Naučil se jih boš glede na projekte na katerih boš delal in bodi pripravljen da jih boš spoznal mnogo mnogo
Btw .. zakaj pa si se odločil za skladiščnika namesto IT-ja že v začetku?
PS: Osebno bi na dolgi delal in iskal nekaj v C++ ... generacije teh programerjev se starajo, faksi novih več ne producirajo. Kode pa je in še bo ... V mislih pa si nariši ponudbo in povpraševanje
Da bi se zdaj učil neke specifine JS frameworke nima smisla, stvar gre prehitro naprej. Naučil se jih boš glede na projekte na katerih boš delal in bodi pripravljen da jih boš spoznal mnogo mnogo
Btw .. zakaj pa si se odločil za skladiščnika namesto IT-ja že v začetku?
PS: Osebno bi na dolgi delal in iskal nekaj v C++ ... generacije teh programerjev se starajo, faksi novih več ne producirajo. Kode pa je in še bo ... V mislih pa si nariši ponudbo in povpraševanje
Ka zaboga...
styrian ::
Zakaj se je odločil za skladiščnika ? A si ti normalen?
Predvidevam da si star 55+. Samo takšni lahko kaj takega izjavijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: styrian ()
Argumenti za to izjavo pa me res zanimajo
Govorim iz tega da sem na podjetju kjer se išče 30+ developerjev in zaradi razmer (ni developerjev) jemljemo praktično vse .. in to ne za malo denarja
Ka zaboga...
Invictus ::
Vau, folk je inženir informatike, pa gre delat kot skladiščnik...
A nisi malo zafrknil svoje karierne poti? Kako da ob vsej poplavi dela za informatike ne delaš v tem?!?!?!
A kot skladiščnik zaslužiš več ?
A nisi malo zafrknil svoje karierne poti? Kako da ob vsej poplavi dela za informatike ne delaš v tem?!?!?!
A kot skladiščnik zaslužiš več ?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zimonem ::
Ne zato pa menja. Najbrž je delal že kot študent. Potem pa denar je bil, frai glava, zakaj pa ne.
Ne zato pa menja. Najbrž je delal že kot študent. Potem pa denar je bil, frai glava, zakaj pa ne.
Tože , samo načeloma iščes prakso v svojem fahu tudi med študijem ... razen če se ne vidiš v tem
Ka zaboga...
showsover ::
Ne bit preveč ambiciozen, da te ne bodo zavrnili kot arogantnega ali nelojalnega. Kot se je zgodilo enemu inv. znancu.
Govorim iz tega da sem na podjetju kjer se išče 30+ developerjev in zaradi razmer (ni developerjev) jemljemo praktično vse .. in to ne za malo denarja
Je to podjetje sploh dalo kam oglas?
Je to podjetje sploh dalo kam oglas?
So vedno prisotni na raznih linkedin-ih, facebook-ih ... In pri tem niso edini, kot tudi to ne traja en mesec ampak že zadnjih par let ... in zato so mi tudi čudne te težave z iskanjem
Ka zaboga...
styrian ::
Katero podjetje je to? Prosim za kontakt.
Katero podjetje je to? Prosim za kontakt.
Direktne reklame ne bom delal ker verjamem da je vsak tu sposoben uporabljat search na linkedin, mojedelo, etc. Malo se je vseeno potrebno potrudit. In če ferencak odtipka "developer" v search, bo hitro opazil da je zunaj več podjetij ki išče več profilov. In kaj se naredi če ni oglasa s katerim se pokrivaš 100%? Osebno konktaktiraš podjetje in se predstaviš. Proaktivnost pove veliko o samem človeku ...
Ka zaboga...
kuall ::
Ce bo delal s frameworki se bo srecal z obicajnimi stvarmi iz js-ja. Te jih bo tako tudi spoznal. Ce se bo sel ucit js iz nule je nevarno, da bo 3/4 stvari, ki se jih bo naucil, neuporabnih.
Ko uporabljaš te frameworke ti JavaScript osnove vedno znova prav pridejo, da lahko razumeš, zakaj nekaj ne dela.
Če ima človek tak značaj, da rad razume osnove potem je dober material za programerja. Kot jaz npr. Jaz v šoli v tistem piflanju nisem preveč užival, me je pa občasno prijelo, da bi rad neko področje razumel v nulo, tisto mi je dalo veselje. So se mi učitelji parkrat čudili, zakaj sem se tako poglobil v eno stvar ampak jaz sem že vedel zakaj.
Izberi C#, ker je najmodernejši in najbolj normalen jezik. Podobno kot so vsi ostali Microsoft programi najbolj kvalitetni. Čim začneš uporabljat kaj tretjega je že čudno/amatersko, posebej iz Linux sveta.
Zakaj je skladiščnik? No sej ga razumem. Ko enkrat iščeš službo hitro obupaš pri samih zavrnitvah, se ti kar mau zmeša in se ti ne da več iskat. Težko je včasih zraven priti. Jaz sem 10 let nazaj resno razmišljal, da bom šel za smetarja (resda bi to probal samo poskusno za par mesecev, dokler mi ne bi dopizdilo), zdej pa imam nadpovprečno programerko plačo. Sem šel probat tudi delat v pekarno pa so me po polovici dneva poslali domov, ker niso bili zadovoljni z menoj . Še dobro, da nisem tam obtičal.
Glede raznih frameworkov in CMSjev je še en problem: buge imajo, s katerimi se moraš ukvarjat, ki ti znajo požret ogromno časa.
Glede raznih frameworkov in CMSjev je še en problem: buge imajo, s katerimi se moraš ukvarjat, ki ti znajo požret ogromno časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
Smurf ::
Jaz sem 10 let nazaj resno razmišljal, da bom šel za smetarja (resda bi to probal samo poskusno za par mesecev, dokler mi ne bi dopizdilo), zdej pa imam nadpovprečno programerko plačo. Sem šel probat tudi delat v pekarno pa so me po polovici dneva poslali domov, ker niso bili zadovoljni z menoj . Še dobro, da nisem tam obtičal.
Glej koliko similarities, bom si kar nekaj tvojega teksta sposodil.
Jaz sem pa 8 let nazaj resno razmisljal, da bi sel za smetarja. Bil sem na razgovoru, delal bi za firmo albanskega mafijca, cca. 60 ur tedensko. Potem me je ena oseba prepricala, naj ne grem delat za tistega mafijca.
Sel sem provat tudi delat v restauracijo kot pralec posode, ampak, so me po pol dneva poslali domov, ker niso bili zadovoljni z menoj . Še dobro, da nisem tam obtičal.
Kekokekič ::
Bi si malo sposodil tole temo. Upam, da OP ne bo zameril.
Sam se v nekako podobni situaciji (do neke mere). Drugač imam naziv tehnična podpora v enem podjetju ampak v realnosti sem deklica za vse (prodaja, podpora, do neke mere razvoj, do neke mere kakovost, do neke mere nabava, do neke mere produktni vodja, itd.). Nalog mam čez glavo, vsak dan me skrbi pridt na šiht, ker sam čakam iz kere strani bom dobil po glav, itd. itd., poleg tega pa se stvari sploh ne ustavljajo - za to povprečno SLO plačo nam še kar nalagajo dodatne stvari za delat. Vsega imam polno pi***.
Problem, ki ga imam je v tem, da bi rd popolnoma menju stroko oz. usmeritev. Neki znanj sem tuki pridobil ampak mi te znanja ne bodo pršla praktično nič prov, če ne grem delat v drugo podjetje, ki se ukvarja z isto panogo, kar me pa ne zanima. Nekak mi je všeč smer Sistemskega ali omrežnega inženirja. Težava tuki je, ker povsod iščejo neka znanja in izkušnje, ki jih nimam, ker pač nisem nikoli delal na tem področju. Edino, kar mi ostane je potem Junior pozicija.
Drugače po izobrazbi sem inženir telekomunikacij - VI. Stopnja, ampak nisem nikoli delal v tej smeri. Že med izobraževanjem sem dobil študentsko delo v trenutnem podjetju in sm se potem zataknil tule.
Ma kdo kak predlog zame kako se stvar lotit in kam se usmerit.
Hvala.
Lp,
Sam se v nekako podobni situaciji (do neke mere). Drugač imam naziv tehnična podpora v enem podjetju ampak v realnosti sem deklica za vse (prodaja, podpora, do neke mere razvoj, do neke mere kakovost, do neke mere nabava, do neke mere produktni vodja, itd.). Nalog mam čez glavo, vsak dan me skrbi pridt na šiht, ker sam čakam iz kere strani bom dobil po glav, itd. itd., poleg tega pa se stvari sploh ne ustavljajo - za to povprečno SLO plačo nam še kar nalagajo dodatne stvari za delat. Vsega imam polno pi***.
Problem, ki ga imam je v tem, da bi rd popolnoma menju stroko oz. usmeritev. Neki znanj sem tuki pridobil ampak mi te znanja ne bodo pršla praktično nič prov, če ne grem delat v drugo podjetje, ki se ukvarja z isto panogo, kar me pa ne zanima. Nekak mi je všeč smer Sistemskega ali omrežnega inženirja. Težava tuki je, ker povsod iščejo neka znanja in izkušnje, ki jih nimam, ker pač nisem nikoli delal na tem področju. Edino, kar mi ostane je potem Junior pozicija.
Drugače po izobrazbi sem inženir telekomunikacij - VI. Stopnja, ampak nisem nikoli delal v tej smeri. Že med izobraževanjem sem dobil študentsko delo v trenutnem podjetju in sm se potem zataknil tule.
Hvala.
Lp,
Smurf ::
Pocnes veliko razlicnih stvari, kar je lahko prednost. Sedaj lahko recimo ocenis katero podrocje te najbolj veseli in isces sluzbo v tisti smeri. Morda najdi kaksno vecje podjetje, kjer ne bos "deklica za vse", ampak bos lahko specializiral kar te najbolj veseli. Po drugi strani, ce se obregnem ob
To je normalni proces podjetij. Ce se stvari "ustavijo" pomeni, da sef ne opravlja dovolj dobro svoje naloge, ali pa gre podjetju slabo. Problem je bolj v tem, da ti je to povzrocilo stres. V takih momentih je dobro nekaj spremeniti, kar velja za menjavo sluzbe. Je pa vredno razmisliti o strategiji pri naslednji sluzbi, ker se ti lahko stvari hitro ponovijo. Dostikrat se temu lahko izognes ze s primerno komunikacijo.
stvari sploh ne ustavljajo - za to povprečno SLO plačo nam še kar nalagajo dodatne stvari za delat.
To je normalni proces podjetij. Ce se stvari "ustavijo" pomeni, da sef ne opravlja dovolj dobro svoje naloge, ali pa gre podjetju slabo. Problem je bolj v tem, da ti je to povzrocilo stres. V takih momentih je dobro nekaj spremeniti, kar velja za menjavo sluzbe. Je pa vredno razmisliti o strategiji pri naslednji sluzbi, ker se ti lahko stvari hitro ponovijo. Dostikrat se temu lahko izognes ze s primerno komunikacijo.
Bi si malo sposodil tole temo. Upam, da OP ne bo zameril.
Hvala.
Lp,
Sam programiranja se izogni in si zmagal. Glede omrežja, sistemske administracije... hint zate... udemy.com
Mato989 ::
Daj ne bluzi, skoraj NOBENO podjetje ni pripravljeno sprejet Junior Web Developerja z osnovnim znanjem HTML/CSS/Python + mogoče malo Bootstrapa in v njega vložit par mesecev mentorstva
In to je ravno težava, vsi bi imeli 27 letnike z 10 let izkušnjami recimo.
No morda bi koga v LJ za minimalca vzeli na tak način, samo tam pa nihče ne gre ker si delaš minus.
Zunaj LJ/Kranja ipd, pa takih delovnih mest ni, sem 1 leto probal prit do tega, pa zdaj končujem tečaj Web Developmenta, pa praktično ni firme ki bi te vzela in se s tabo ukvarjala cca 3 mesece da bi te spravla do nekega solidnega nivoja in potem bi bil valda lojalen za okish plačo in možnost dela od doma.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
PrihajaNodi ::
Sj vs bodo indijci, romuni pa bolgari zamenjal. Jih je dost.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Nič hudga, podpiramo pametne ljudi, tudi če so iz Indije, saj nismo rasisti. Ne bodo pa nas zamenjal, ker je zadost dela za vse.
Sam programiranja se izogni in si zmagal.
Zato pa smo programerji tako iskani, ker vsi bežite stran. Toliko bolje za nas.
Samo 10-20% programerjev je žensk. Sramota za ženske. Kar je še bolj žalostno je, da se ta številka od 80h dalje manjša.
Noro iskani. Sploh izven Ljubljane in Maribora. Noro, res. Na 100.000 programerskih delovnih mest še v Spodnjem Dupleku. Plača pa vsaj 10.000€ neto. Navali narode.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spam321 ()
PrimoZ_ ::
Daj ne bluzi, skoraj NOBENO podjetje ni pripravljeno sprejet Junior Web Developerja z osnovnim znanjem HTML/CSS/Python + mogoče malo Bootstrapa in v njega vložit par mesecev mentorstva
In to je ravno težava, vsi bi imeli 27 letnike z 10 let izkušnjami recimo.
No morda bi koga v LJ za minimalca vzeli na tak način, samo tam pa nihče ne gre ker si delaš minus.
Zunaj LJ/Kranja ipd, pa takih delovnih mest ni, sem 1 leto probal prit do tega, pa zdaj končujem tečaj Web Developmenta, pa praktično ni firme ki bi te vzela in se s tabo ukvarjala cca 3 mesece da bi te spravla do nekega solidnega nivoja in potem bi bil valda lojalen za okish plačo in možnost dela od doma.
Kaj pa si delal med faksom ?
Faks ti da teoretično podlago, zraven pa še sam uriš prakso.
Danes se na razgovor prijavljajo diplomanti, ki niso izven študijske smeri naredili ama nič .
Sam programiranja se izogni in si zmagal.
Zato pa smo programerji tako iskani, ker vsi bežite stran. Toliko bolje za nas.
Samo 10-20% programerjev je žensk. Sramota za ženske. Kar je še bolj žalostno je, da se ta številka od 80h dalje manjša.
Noro iskani. Sploh izven Ljubljane in Maribora. Noro, res. Na 100.000 programerskih delovnih mest še v Spodnjem Dupleku. Plača pa vsaj 10.000€ neto. Navali narode.
Potem pa svetuj alternativo ane.
Tvoj edini namen na tem forumu je jamranje kako so zlobni družboslovci, ki so šefi in ti skačejo po glavi in kako slabo je plačano.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrimoZ_ ()
Pozabil si še na neobstoječa programerska delovna mesta izven Ljubljane in Maribora Zelo pomemben podatek.
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi ::
FTad ::
Predlagam programiranje v prog. jeziku ABAP v SAP-u. Tukaj je vedno potreba po dobrih programerjih. Pa ker je dost zaprt krog, so place v osnovi visje od raznih web razvijalcev.
Ja res, delodajalci se bodo tepli za zacetnika, ki se je nekaj ucil ABAP.
FTad ::
Rekel bi, da so bolj odprti za enega zacetnika, ker jih je v splosnem na trziscu manj. Raznih web developerjev je cel kup. Se lazje zmisljujes, koga bos zaposlil.
Pozabil si še na neobstoječa programerska delovna mesta izven Ljubljane in Maribora Zelo pomemben podatek.
1. Ne vem v čem bi bil problem, če bi bile službe samo v LJ ali MB? Rešitev je da se pač odpelješ 2x-3x tedensko na onsite, ostalo remote - tisto uro v eno smer že preživiš, če je treba.
2. Službe niso omejene samo na kokoš - smo v EU in je dost drugih mest blizu.
3. Programira se vedno bolj remote, tako da je praktično vseeno kje si.
4. Indijci / pakistanci in ostali niso konkurenca, ker kvantiteta vs kvaliteta. Kvalitetni programerji so dobrodošli, iskani in dobro plačani tudi če so iz omenjenih držav.
5. Programerji so vojni dobičkarji v teh časih, tako da ti se kar drži stran (od dobrega joba).
So podjetja (množina) v SI, ki jemljejo juniorje, najraje iz faksa, štipendiste, itd. Pa tudi formalno neizobražene, če le nekaj znajo. Torej, če znaš nekaj sprogramirat, ne bi smel bit tak problem, kot ga opisuješ.
So podjetja (množina) v SI, ki jemljejo juniorje, najraje iz faksa, štipendiste, itd. Pa tudi formalno neizobražene, če le nekaj znajo. Torej, če znaš nekaj sprogramirat, ne bi smel bit tak problem, kot ga opisuješ.
So loterije (množina) v SI, kjer lahko zadaneš visok denarni znesek, če kupiš srečko.
1. Ne vem v čem bi bil problem, če bi bile službe samo v LJ ali MB? Rešitev je da se pač odpelješ 2x-3x tedensko na onsite, ostalo remote - tisto uro v eno smer že preživiš, če je treba.
2. Službe niso omejene samo na kokoš - smo v EU in je dost drugih mest blizu.
3. Programira se vedno bolj remote, tako da je praktično vseeno kje si.
4. Indijci / pakistanci in ostali niso konkurenca, ker kvantiteta vs kvaliteta. Kvalitetni programerji so dobrodošli, iskani in dobro plačani tudi če so iz omenjenih držav.
5. Programerji so vojni dobičkarji v teh časih, tako da ti se kar drži stran (od dobrega joba).
Čisto vsaka točka je nabijanje teorije, ki po večini s prakso nima nikakršne povezave. Kaj ko bi začel pisariti dejsta in ne neke svoje domneve, ki si jih privlekel iz Bog si ga vedi kje? Če nimaš izkušenj, pa bodi raje tiho, prav?
Zgodovina sprememb…
skor da je lažje dobit programersko službo ko si sred 30ih, ker delodajalci domnevajo, da si izkužen/učinkovit (da se bo dalo s teboj kaj zaslužit), kot pa v 20ih, ko vsi domnevajo, da boš sam strošek. zame to vsekakor drži: če bi za koga delal v 20ih bi jim delal najbrž samo zgubo.
vem da se to sliši malo čudno, ker vsi nabijajo, kako so mladi iskani. iskani so uni med 30 in 40.
vem da se to sliši malo čudno, ker vsi nabijajo, kako so mladi iskani. iskani so uni med 30 in 40.
skor da je lažje dobit programersko službo ko si sred 30ih, ker delodajalci domnevajo, da si izkužen/učinkovit (da se bo dalo s teboj kaj zaslužit), kot pa v 20ih, ko vsi domnevajo, da boš sam strošek. zame to vsekakor drži: če bi za koga delal v 20ih bi jim delal najbrž samo zgubo.
Delodajalci iščejo ŠTUDENTE, ki OGROMNO znajo in bi pri njih delali FULL TIME za DROBIŽ. Ja poveži ŠTUDENT-OGROMNO ZNANJA-FULL TIME-DROBIŽ. Logika slovenskih delodajalčkov. Če pa uspejo še doseči, da ta študent postane FALIRAN študent, je pa to za delodajalce (aka slovenske podjetnike garažnike, družboslovne šefkote) itak samo še PIKA na i, ker vejo, da so si s faliranostjo zapravili kakršne koli možnosti, da bi nekoč pristali v resni, veliki firmi, po možnosti državni ali javnem sektorju, da se rešijo teh izkoriščevalcev. Tak mamo.
Zgodovina sprememb…
showsover ::
po možnosti državni ali javnem sektorju, da se rešijo teh izkoriščevalcev. Tak mamo.
To so morda tvoje želje, kar se mene tiče, nikakor se zaposliti v državni firmi ali javnem sektorju. Delati za njih, to pa ja :-)
Delal in še delam v IT industriji (za domače in tuje stranke, najraje tuje zasebne) in moram reči, da je to odlična kariera, vsaj za Slovenijo.
Zdaj, če imava tako diametralne izkušnje, nekdo dela nekaj narobe.
Praksa juniorjev je dvorezni meč za delodajalca, saj le-ta zlahka pobegne po tem, ko dobi vso potrebno prakso in mu drugje ob logično višjem znanju ponudijo boljše pogoje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delo v Agiledrop.si? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19086 (12452) | kffa |
» | Ali so v Sloveniji sploh še kakšni developerji? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 64941 (34538) | LeQuack |
» | Vsa podjetja rabijo "seniorčke" (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14762 (11588) | krneki0001 |