Forum » Pomoč in nasveti » Thunderbird se ne poveže?
Thunderbird se ne poveže?
cvalsr ::
Kaj je narobe, izpiše mi sporočilo:
"Unable to connect to your IMAP server. You may have exceeded the maximum number of connections to this server. If so, use the Advanced IMAP server settings dialog to reduce the number of cached connec..."
Kje to najdem?
"Unable to connect to your IMAP server. You may have exceeded the maximum number of connections to this server. If so, use the Advanced IMAP server settings dialog to reduce the number of cached connec..."
Kje to najdem?
Na internetu najdem, naj zmanjšam max število povezav serverja ... sem, ne pomaga.
To je očitno že 10 let star problem (na tujih forumih), ampak meni se je pojavil pred 2 dnevi in ne najdem rešitve.
Mi lahko svetujete vsaj, kje naj jo iščem (kak drug forum? )
'Help' me pošilja nekam v Firefox z mrtvim iskalnikom ...
ALi pa, kateri drug 'poštni' program naj uporabim. Nad Outlookom sem obupal že pred leti ...
To je očitno že 10 let star problem (na tujih forumih), ampak meni se je pojavil pred 2 dnevi in ne najdem rešitve.
Mi lahko svetujete vsaj, kje naj jo iščem (kak drug forum? )
'Help' me pošilja nekam v Firefox z mrtvim iskalnikom ...
ALi pa, kateri drug 'poštni' program naj uporabim. Nad Outlookom sem obupal že pred leti ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cvalsr ()
Vuli ::
Kaj je narobe, izpiše mi sporočilo:
Kje to najdem?
Tole verjetno?
'Tools - Account Settings - [select your account] - Server Settings - [Server Settings section] - Advanced - Maximum number of server connections to cache - [Enter 3]
If it is already set to 3, go lower - 2 or even 1.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Vuli, to sem našel in naredil. Ne pomaga!
V 'helpu' ne najdem nič takega. So pa na internetnih forumih 10 let ! stare debate točno o tem sporočilu, dobesednem, a prave rešitve ne najdem ...
V 'helpu' ne najdem nič takega. So pa na internetnih forumih 10 let ! stare debate točno o tem sporočilu, dobesednem, a prave rešitve ne najdem ...
Aja, povezujem se nekam na Telekom / siol, ...?
Sem bolj povprečen uporabnik in imam težave z brskanjem po strokovnem drobovju.
Aha, še nekaj sem našel:
Account settings - Server settings - Advanced - IMAP server directory: mi kaže prazno, vendar aktivno vnosno polje, kot da moram nekaj vpisati noter. Kaj?? Na internetu najdem neke posnetke zaslona, ki pa so ali nečitljivi ali pa tako stari, da je pri meni že čisto drugače.
Sem bolj povprečen uporabnik in imam težave z brskanjem po strokovnem drobovju.
Aha, še nekaj sem našel:
Account settings - Server settings - Advanced - IMAP server directory: mi kaže prazno, vendar aktivno vnosno polje, kot da moram nekaj vpisati noter. Kaj?? Na internetu najdem neke posnetke zaslona, ki pa so ali nečitljivi ali pa tako stari, da je pri meni že čisto drugače.
Vuli ::
INBOX bi jaz vpisal.
https://www.ecenica.com/support/answer/...
https://www.ecenica.com/support/answer/...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Vpisal 'INBOX', ne pomaga.
Nasveti z interneta, naj ugasnem vse druge naprave za dostop - telefon itd, so brez haska, PC je moj edini 'priklop na pošto'
Nasveti z interneta, naj ugasnem vse druge naprave za dostop - telefon itd, so brez haska, PC je moj edini 'priklop na pošto'
ST-777 ::
Uporabljam Thunderbird 78.4.0 in dela v redu in ne znam svetovati za rešitev problema. Ko pa ga boš rešil, uporabi backup programček MozBackup, kjer so v eni datoteki spravljeni vsi podatki in tudi pošta tvojega Thunderbirda. Seveda je treba prej narediti backup in ko gre kaj narobe, uporabiš restore.
Zodiac ::
Mogoče je DNS problem. Poskusi flush-at DNS. v cmd vpiši ipconfig /flushdns in ponovno zaženi računalnik.
Če nisi nič spreminjal nastavitev in se je problem pojavil na enkrat se mi ne zdi smiselno, da bi ponovno namestil Thunderbird in nastavil račun.
Tudi sam imam siol mail nastavljen v Thunderbirdu in ni problema. Tako, da dvomim, da je kakšen problem na njihovi strani, ni pa izključena možnost...
Če nisi nič spreminjal nastavitev in se je problem pojavil na enkrat se mi ne zdi smiselno, da bi ponovno namestil Thunderbird in nastavil račun.
Tudi sam imam siol mail nastavljen v Thunderbirdu in ni problema. Tako, da dvomim, da je kakšen problem na njihovi strani, ni pa izključena možnost...
HotBurek ::
Za test požen IMAP client na drugi napravi, da prvo preveriš, ali se težava tam ponovi.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
HotBurek, žal ne znam kar tako pognat ..., še huje, PC je moja edina naprava (povezana v internet).
Ne vem, kaj je DNS in flush, a sem slepo verjel, to naredil in evo - moj "ptič spet grmi"! ZODIAC, HVALA TI, pa tudi vsem drugim, ki ste se potrudili pomagati.
Ampak ... zmeraj je nek ampak: Zdaj imam samo mapo Inbox, ostale so izginile (Sent, Junk, Trash, ...). Sent se je spet pojavil, ko sem na nek 'emajl' odgovoril, toda prazen, brez vse zgodovine. Nekih 'ročnih' backupov seveda nisem delal (čeprav sem tako pameten, da se kar svetim ) ... tako da MozBakcup najbrž ne bo pomagal? Kako to 'dobiti nazaj'? Vmes je pač tudi nekaj pomembnejšega dopisovanja.
Ne vem, kaj je DNS in flush, a sem slepo verjel, to naredil in evo - moj "ptič spet grmi"! ZODIAC, HVALA TI, pa tudi vsem drugim, ki ste se potrudili pomagati.
Ampak ... zmeraj je nek ampak: Zdaj imam samo mapo Inbox, ostale so izginile (Sent, Junk, Trash, ...). Sent se je spet pojavil, ko sem na nek 'emajl' odgovoril, toda prazen, brez vse zgodovine. Nekih 'ročnih' backupov seveda nisem delal (čeprav sem tako pameten, da se kar svetim ) ... tako da MozBakcup najbrž ne bo pomagal? Kako to 'dobiti nazaj'? Vmes je pač tudi nekaj pomembnejšega dopisovanja.
Si se poskusil prijaviti preko portala (https://prijava.siol.net/) v svoj mail?.
Pri IMAPu bi morala cela pošta ostati na strežniku in bi preko portala videl vso tvojo pošto.
Pri IMAPu bi morala cela pošta ostati na strežniku in bi preko portala videl vso tvojo pošto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zodiac ()
pegasus ::
Zdaj imam samo mapo Inbox, ostale so izginile (Sent, Junk, Trash, ...). Sent se je spet pojavil, ko sem na nek 'emajl' odgovoril, toda prazen, brez vse zgodovine.Ja jasno če si pa INBOX za prefix nastavil ... To vse deluje tako kot si si nastavil.
Še dobro, da si omenil.
cvalsr, če greš pod nastavitve računa, klikneš na server settings, kaj ti piše takoj na vrhu?. Uporabniškega imena ti ni treba pisati, samo preveri, če je pravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zodiac ()
Ales ::
Zdaj imam samo mapo Inbox, ostale so izginile (Sent, Junk, Trash, ...). Sent se je spet pojavil, ko sem na nek 'emajl' odgovoril, toda prazen, brez vse zgodovine.
Account settings - Server settings - Advanced - IMAP server directory: mi kaže prazno
Izbriši, da bo tam spet prazno, ne pa INBOX.
V tem trenutku imaš tudi podovojeno "sent" mapo, ker se ti je znotraj INBOX ustvarila nova. Ko boš staro, polno mapo, ponovno videl, tja premakni ta nov odgovorjen mail, potem pa to novo prazno "sent" mapo lahko zbrišeš.
Uporabniško ime seveda je pravo.
'Inbox' brisal in se je pojavila tudi stara polna Sent mapa. Nova sent? je izginila, ampak nič hudega.
Zdaj se bom pa lotil backupa. Če ne bom znal, bom pa spet prisel semle jokat
Hvala!
'Inbox' brisal in se je pojavila tudi stara polna Sent mapa. Nova sent? je izginila, ampak nič hudega.
Zdaj se bom pa lotil backupa. Če ne bom znal, bom pa spet prisel semle jokat
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 276495 (21426) | Matko |
» | Gmail backup, thunderbird, ...Oddelek: Programska oprema | 4989 (1428) | markhenry |
» | Tezave s ThunderbirdomOddelek: Pomoč in nasveti | 1097 (718) | logout |
» | Mail na dveh Thunderbird računihOddelek: Omrežja in internet | 915 (791) | harvey |
» | Thunderbird in Firefox arhiviranjeOddelek: Programska oprema | 2821 (2619) | Vikking |