» »

Brezžični prenos signala termo tipala

Brezžični prenos signala termo tipala

darthvader ::

V dnevni sobi imam kamin na pelete priklopljen na centralno ogrevanje. Sprva sem imel pametni brezžični termostat znamke Watt vendar se ni obnesel, ker ni bilo mogoče nastaviti pametnega vklopa izklopa kamina glede na spremembo temperature v prostoru.
Pametni vklop, izklop: da se kamin vklopi nazaj ko temp v prostoru pade za poljubno nastavljeno št. stopinj.

Zato ker je termostat kamin prižigal in ugašal glede na spremembo temp za 0,1st C in je prihajalo do težav pri vklopu zaradi prevelike količine pepela, še neizgorelih pelet, zelo hitre obrabe vžigalne svečke,....
Kamin to možnost ima zato imam nanj priklopljen temp senzor (20m dvožilnega kabla) na hodniku.
Zdaj se kamin ponovno vklopi ko temp pade za 1st pod določeno temp. Tako lahko v tem času doseže delovno temp in celoten izgorevalni proces je boljši.

Da bi se izognil kablu me zanima če je možno na kamin povezati brezžični temp senzor? Iščem ga na internetu vendar ne najdem rešitve/naprave kjer bi bil sprejemnik in oddajnik z možnostjo povezave z dvožilnim kablom na kamin.
Ima kdo kakšno idejo?

Obstaja Palazzetti Box z možnostjo priklopa kamina na internet in omrežje kar pa še vedno ne reši moje težave.

::

Preveri če lahko pri Wattu nastaviš histerezo: da npr. greje do 23, potem izključi, prižge pa spet, ko pade pod 19 ... To je tako osnovna zadeva, da skoraj ne verjamem, da kakšen "pametni brezžični" termostat tega nima.

darthvader ::

Žal nima, sem kontaktiral proizvajalca in ni mogoča nastavitev. Preden sem ga odklopil sem imel nastavljeno npr. eno uro polna moč kamina (24st) in potem izklop za 2 uri in nato spet eno uro polna moč, itd....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 480 81 82 83 )

Oddelek: Loža
4120643405 (155) energetik
»

Strošek drv (strani: 1 2 3 4 )

18334026 (29210) stara mama
»

Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanja

4017962 (5331) letmein
»

Je bolj vroča žerjavica ali ogenj? (strani: 1 2 )

7820028 (17657) urosh
»

Plinski kondenzacijski kotel_glasnost in nastavitve

1812995 (12744) Dr.S

Več podobnih tem