» »

Celoletne gume

Celoletne gume

««
23 / 23
»
»»

OutOfTheBox ::

Maxl je izjavil:

bosmla je izjavil:

nihce?

bosmla je izjavil:

Je kdo kupoval na gumenadom (Amonte) in tudi pri njih premontiral - so ok?

V ponedeljek sem naročil nove celoletne preko spleta, včeraj popoldne so jih dobili v svoje skladišče, danes zjutraj pa so mi jih še (brezplačno, v okviru trenutne akcije) zamenjali. Bil sem okoli 8.30 tam, pred mano so bili trije. Delale so tri steze. Vse skupaj sem čakal kakšno uro, ker niso ravno najhitrejši... Se je pa potem, ko sem bil že jaz na vrsti, naredila kar gužva...

Jaz sem jih tam naročil v ponedeljek, in včeraj že dobil.

feryz ::

A si pogledal DOT preden si jih s kombija snel?
Ker to je najpomembnejša stvar na svetu pri gumah.

Drugače sem vam kar malo fouš. Če jih jaz dobim v treh tednih, je kar malo čudno hitro.
In to neke generične. Recimo wintercontact.
Če hočem kakšne svoje, je boljše, da jih že spomladi naročim za zimo.

gruntfürmich ::

feryz je izjavil:

kakšne so to tvoje? z logotom firme ob strani? ali da jih najboljši delavci naredijo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

A si pogledal DOT preden si jih s kombija snel?

Če sprašuješ mene, se niti spomnil nisem. Na spletni strani jim je pisalo 1626, sem pa pogledal kasneje in taka oznaka je tudi na gumah :)

BTW, kdaj se začne "gužva" pri vulkanizerjih, pred zimsko sezono? Ne vem a naj trenutnim nardim še tistega jurja pa pol, torej še kakšen mesec ali pa jih že zdej zamenjam. Nočem pa pridet tja ko bom moral čakat 5 avtov v vrsti pred mano, ker pol jih raj grem menjat zdej :)

Zgodovina sprememb…

jst bi rekel da se gneča že začne delat v začetku novembra. nas je pač veliko, ki se bi radi izognili GNEČI. zato pa že v začetku novembra delamo manjšo gnečo:D

feryz ::

gruntfürmich je izjavil:

feryz je izjavil:

kakšne so to tvoje? z logotom firme ob strani? ali da jih najboljši delavci naredijo?
Kako pa veš da imajo logotip? Si preštudiral?
Sicer je logotip le del problema. Drugi je da takih gum malo prodajo in jih nima nihče na zalogi. Razen continentalk.

tony1 ::

gruntfürmich je izjavil:

tony1 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Koliko imaš pa napisano na stebričku, da naj se gume polnijo? Nafilaj jih na tisto, kar je predpisano za tvoj avto in ne 0.5 bara več.
eni avti bi naj imeli tudi malo prenizke vrednosti zapisane...

To je veljalo 30 let nazaj, ko je VW napisal v navodila, da naj zimske gume polnimo +0,2 bara (za celoletne bi to seveda veljalo le v zimskem času, ko tlak zaradi temp. pade). Poleti bo tak avto samo bolj neudoben.

Danes pa so že dolgo EU eko beko norme tako našponane, da so predpisane vrednosti tlakov čez glavo dovolj poleti in pozimi. Za moj jajček recimo, je celo tako, da so za EU trg predpisane višje vrednosti kot za azijo, in se v EU pač vozimo manj udobno in za en mišji k. bolj varčno.. Brezveze.

problem je če površina gume ne nalega lepo na cesto. to potem postane varnostni problem.

Proizvajalec vozila to mora znati dovolj dobro oceniti, vsekakor bolje kot vulkanizer z z "toj velka guma, toj treba fajn pumpat".

Pri mojem proizvajalec določa 2.4b spredaj 2.2b zadaj, ampak izpade zelo čudno, ker zgleda kot da ne bi bile "prav" nafilane. Ko pridem na obisk domov se mi fotr vedno obregne da mam premal napumpane gume.

Ko sem šel na morje (polno naložen avto), sem dal 2.8b spredaj in 2.6b zadaj in je bilo ok lol.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

A nimate vsi na pokrovčku rezervoarja napisanega tlaka za gume, glede na obremenitev?!?!

To ima 20 let star Škoda...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Pithlit ::

bm1973 je izjavil:

A nimate vsi na pokrovčku rezervoarja napisanega tlaka za gume, glede na obremenitev?!?!

Povej mi da drugega kot 20 let starega škodilaka še nisi videl, brez da mi to poveš.
Life is as complicated as we make it...

bm1973 je izjavil:

Pri men kaže napis s prečrtanim Bio dizlom.

Drugače so tudi tile napisi o tlaku na vratih pri strani, ampak je odvisno od avta.

BCSman ::

Pri volvotu v60 pise ob polni obremenitvi nad 160km/h 2,8bar spredaj in 2,6 bar zadaj.
Pri normalni obremenitvi in pod 160km/h 2,4bar spredi in zadi. Normalna obremenitev nad 160km/h 2,5 zadaj, 2,7 spredaj. Cel kup kombinatorike. Vulkanizerji so kumhota xl napolnili drugace na 2,8bar. Sicer raj mal vec kot da unicim gume na ovinkih ze prvo leto.

A si tud ti kupil kumho xl ha32?

Zgodovina sprememb…

BCSman ::

Ja za volvota, za en drug avto pa hankook vendar niso se montirane.

bm1973 ::

Pithlit je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Povej mi da drugega kot 20 let starega škodilaka še nisi videl, brez da mi to poveš.

Pa kaj?

Avto kot statusni simbol je samo za primitivce...

Kolega mi je hvalil BMW 5 kot najboljšo stvar po narezanem kruhu. Ker je bil služben. Sem mu rekel, naj si ga kupi sam...

Bom še 1x povedl za vse, meni dol visi za znamko avtov in neka novodobna sranja noter. Kot včasih, ko so bili Korejci super, ker so imeli lučke na avtoradiu. Dajte no, ne bluzite...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

tony1 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

tony1 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Koliko imaš pa napisano na stebričku, da naj se gume polnijo? Nafilaj jih na tisto, kar je predpisano za tvoj avto in ne 0.5 bara več.
eni avti bi naj imeli tudi malo prenizke vrednosti zapisane...

To je veljalo 30 let nazaj, ko je VW napisal v navodila, da naj zimske gume polnimo +0,2 bara (za celoletne bi to seveda veljalo le v zimskem času, ko tlak zaradi temp. pade). Poleti bo tak avto samo bolj neudoben.

Danes pa so že dolgo EU eko beko norme tako našponane, da so predpisane vrednosti tlakov čez glavo dovolj poleti in pozimi. Za moj jajček recimo, je celo tako, da so za EU trg predpisane višje vrednosti kot za azijo, in se v EU pač vozimo manj udobno in za en mišji k. bolj varčno.. Brezveze.

problem je če površina gume ne nalega lepo na cesto. to potem postane varnostni problem.

Proizvajalec vozila to mora znati dovolj dobro oceniti, vsekakor bolje kot vulkanizer z z "toj velka guma, toj treba fajn pumpat".

jst sem mu kar na besedo verjel, ko mi je rekel, da pri nekaterih avtih na veliko opaža takšno obrabo gum ker so premalo napumpane.

Zgodovina sprememb…

««
23 / 23
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zimske gume fuc po manj kot 30k (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16718959 (14750) stara mama
»

S katerimi gumami se vozite z avtom pozimi (zimske, celoletne, letne)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6410637 (8885) Zimonem
»

Katere gume priporočate celoletne ali zimske in letne posebej? (strani: 1 2 )

5315894 (14080) ZveeZ
»

Kombinacija celoletnih in zimskih gum

437493 (5672) LeQuack
»

Zimske vs. poletne gume (strani: 1 2 3 4 )

16846188 (41085) GenZNPC

Več podobnih tem