Forum » Na cesti » Celoletne gume
Celoletne gume
mat xxl ::
Katere 225/60R18 celoletne pa obvezno RFT svetujete? Cena ne igra bistvene vloge bolj kvaliteta, bodo pa na Bmw X3
feryz ::

D3m ::
Naročeni artikli:
4× Hankook celoletne gume H750 Kinergy 4s 2 205/60R16 96H XL 386,20 EUR
Takole, pa da vidimo.
God damn.
Jaz sem dal za Kumho 352EUR
215/55 R17 XL
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

Pithlit ::
Vsaka guma pušča. Ne vem sicer kako boš drugače napolnil zrak, kot s kompresorjem.
Za to ti še ni treba na pumpo.
Life is as complicated as we make it...
Gregor P ::
Glede tlaka v gumah so moje izkušnje, da če je vse dobro narejeno, gume zrak kar lepo držijo - in spreminjaš tlak le po lastnih potrebah. Meni se prej zgodi, da pri eni gumi zaradi slabe menjave počasi pušča zrak in je treba potem to popraviti/narediti ponovno. Skratka že zares dolgo časa načeloma nisem imel težav s tlakom v gumah.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Grimnir3 ::
starfotr ::
Glede na senzorje v gumah, meni gume (vsaj pretirano) niso puščale do montaže letnih do montaže zimskih in obratno; razen kot že napisano, če je pri kateri gumi šlo kaj narobe pri montaži in potem je pa senzor to javil - in pa še enkrat, ko mi je majhen žebelj predrl gumo in je začelo zelo počasi spuščati, se je prav tako oglasil senzor.
Ales ::
Predvčerajšnjim sem se peljal, ne prav daleč, morda 20 km, pospravil avto v garažo. Pridem po nekaj urah nazaj do avta, sprednja guma prazna.
Kompresor za 5 EUR in nekaj guncanja naprej in nazaj, da je stranica spet prijela, napolnim.
Zapeljem se do vulkanizerja 200m stran, dava kolo dol, ni videti nič zapičenega v gumi, nobene poškodbe. Potopi ga v vodo, ni niti enega mehurčka.
WTF.
Včeraj in danes, guma drži normalno. Pred tem dogodkom kako leto guma ni niti enkrat spuščala, drži pritisk kakor ga nastavim. Čudno.
Kompresor za 5 EUR in nekaj guncanja naprej in nazaj, da je stranica spet prijela, napolnim.
Zapeljem se do vulkanizerja 200m stran, dava kolo dol, ni videti nič zapičenega v gumi, nobene poškodbe. Potopi ga v vodo, ni niti enega mehurčka.
WTF.
Včeraj in danes, guma drži normalno. Pred tem dogodkom kako leto guma ni niti enkrat spuščala, drži pritisk kakor ga nastavim. Čudno.

WizzardOfOZ ::
ventil je spustil. Tudi to se lahko zgodi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Kaj takega je moralo biti, ne vidim druge. Je pa dobra vzpodbuda, da si človek omisli kompresor za v avto, brez bi imel precej več dela s tem.

Pumpo ti omenjaš.
That context flew a mile above your head. Na kaj si ti repliciral bumbar?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

Je pa dobra vzpodbuda, da si človek omisli kompresor za v avto, brez bi imel precej več dela s tem.
A ni to že skoraj obvezna oprema sedaj ko večina avtov nima več rezervne gume?
bosmla ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Je pa dobra vzpodbuda, da si človek omisli kompresor za v avto, brez bi imel precej več dela s tem.
To bo pa že sam vsak vedel, ali ima v opremi ali ne. Moj ima še rezervno gumo normalne velikosti in kompresorja tovarniško nima.

gruntfürmich ::
WizzardOfOZ je izjavil:
ja pa mislim da je res v tistem kitu skrit kompresor za avto. ker ko se ti tesnilna masa za kitanje gum strdi, moraš napolniti gumo z zrakom, da se lahko odpelješ naprej.
tudi jaz sem enih 15 let tovoril pumpo v avtu, zadnja leta pa sem s tem prenehal, ker je razen pred 15 leti nikoli nisem rabil. pa sem si rekel da me bodo pač prišli iskat...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
tony1 ::
Bizkit45 ::
PINki ::
nihce?
Je kdo kupoval na gumenadom (Amonte) in tudi pri njih premontiral - so ok?
Jaz sem lani kupil. Vse OK. Montiral sem drugje, ker sem imel spletno dostavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PINki ()
Kaj takega je moralo biti, ne vidim druge. Je pa dobra vzpodbuda, da si človek omisli kompresor za v avto, brez bi imel precej več dela s tem.
Človeška roka mogoče? Kakšna mularija pri bajti? .. :)
Sem pomislil, ampak ne, razen če sem se moji zameril... ali pa mačku.

gruntfürmich je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
ja pa mislim da je res v tistem kitu skrit kompresor za avto. ker ko se ti tesnilna masa za kitanje gum strdi, moraš napolniti gumo z zrakom, da se lahko odpelješ naprej.
tudi jaz sem enih 15 let tovoril pumpo v avtu, zadnja leta pa sem s tem prenehal, ker je razen pred 15 leti nikoli nisem rabil. pa sem si rekel da me bodo pač prišli iskat...
Jaz sem kompresor, ki je bil original v avtu zamenjal za konkretno močnejšega (70l na minuto), ker je treba občasno na terenu spustit gume, da imajo boljši oprijem, potem pa ko pridem na asfalt nazaj napolnit, da jih ne uničim.
BCSman ::
In kaj naredi asistenca/avtovleka če ti na drugem koncu Slovenije poči guma, rezervne pa seveda v teh časih več ni. A za tako banalno stvar ti peljejo avto domov pred hišo 200km, da se lahko usedeš za pc in naročiš novo gumo? Je nedelja in vulkanizerji ne delajo. Guma je toliko predrta da neki obliži ne pomagajo.
Edit: tudi če se slučajno tam najde kak vulkanizer ki dela, kaj bo naredil če je guma totalno fuč? Neko random gor namontiral, boš plačal premontažo in ko prideš domov spet to gumo dol in novo plačevanje montaže ustrezne gume? Kaj pa če je tudi feltno uničlo, a majo vulkanizerji tud ustrezne feltne na zalogi za vse možne avte al kaj.
Edit: tudi če se slučajno tam najde kak vulkanizer ki dela, kaj bo naredil če je guma totalno fuč? Neko random gor namontiral, boš plačal premontažo in ko prideš domov spet to gumo dol in novo plačevanje montaže ustrezne gume? Kaj pa če je tudi feltno uničlo, a majo vulkanizerji tud ustrezne feltne na zalogi za vse možne avte al kaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BCSman ()
fikus_ ::
poiščeš najbližjega vulkanizerja, ki dela, in se zmeniš z njim.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
... in seveda zamenjaš obe gumi oz. par.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
fikus_ ::
Dvomim da boš tako na hitro dobil dve celoletni.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
mirator ::
Tudi jaz sedaj računam, da nabavim celoletne gume. Do sedaj sem bil zelo len in se mi zimskih gum ni dalo menjati za letne, čeprav mi jemljejo prostor v garaži. Sedaj pa imam zaradi prebodene zimske gume (pa tudi njihov emšo je že bil kar velik), na kolesih letne. Verjetno jih tudi sedaj ne bom menjal za zimske, bom pa seveda imel s sabo verige. Kar se tiče moje vožnje pa je itak okolica Ljubljane in nekajkrat pot na obalo.
Ashrack ::
Tudi jaz sedaj računam, da nabavim celoletne gume. Do sedaj sem bil zelo len in se mi zimskih gum ni dalo menjati za letne, čeprav mi jemljejo prostor v garaži. Sedaj pa imam zaradi prebodene zimske gume (pa tudi njihov emšo je že bil kar velik), na kolesih letne. Verjetno jih tudi sedaj ne bom menjal za zimske, bom pa seveda imel s sabo verige. Kar se tiče moje vožnje pa je itak okolica Ljubljane in nekajkrat pot na obalo.
Predvidevam da nimas alu platisc?
....

In kaj naredi asistenca/avtovleka če ti na drugem koncu Slovenije poči guma, rezervne pa seveda v teh časih več ni. A za tako banalno stvar ti peljejo avto domov pred hišo 200km, da se lahko usedeš za pc in naročiš novo gumo? Je nedelja in vulkanizerji ne delajo. Guma je toliko predrta da neki obliži ne pomagajo.
Lahko ti eden od lokalcev ki ima pogodbo enostavno pripelje ustrezno gumo in platišče. Se zamenja in greš naprej (al pa nazaj). Pogodbenikov je malo morje. En bo že imel primerno feltno na zalogi. Če je ni, se te pa lahko do lokalnega vulkanizerja zapelje. Če še to ne. Pa ja, domov. Ne vem kje je problem. Plačani bodo v vsakem primeru. Ti se ne sekiraj.
Meni so ga kar lepo čez 300km peljali, brez sploh spraševat kaj je avtu. Sej zato plačuješ asistenco?
Kaj ima pa to veze s čimerkoli?
Miti in legende.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Vseeno ne razumem. Zato ker nima litih felten je gumo predrl?
Pozimi se ne vozi z alu feltnami.
mirator ::

Točno to. Asistenco plačuješ za to, da ti avto odpeljejo na dani naslov, ali domov ali do tvojega servisa. Nikjer ni zahteva po km.
Meni so ga kar lepo čez 300km peljali, brez sploh spraševat kaj je avtu. Sej zato plačuješ asistenco?
Km so kar lepo omejeni. Mislim da imam jaz 1500. Če ni to celo na leto, pa ne vem. Ampak ja, v praksi to za Slovenijo nima nekega pomena.
Buggy ::
Na C3 Aircross 130PS smo spomladi dali VECTOR 4SEASONS GEN-3 in zadeva se je poleti in na mokrem zelo obnesla, pozimi pa bomo se videli.
Sem tudi jaz razmisljal da bi jih dal na Alltrack, pa nasa ne pusti...pravi da je treba all in zimske + letne, ker noce nic prepustiti nakljucju...no prav, sej se itaq ve kdo je sef pri bajti
Sem tudi jaz razmisljal da bi jih dal na Alltrack, pa nasa ne pusti...pravi da je treba all in zimske + letne, ker noce nic prepustiti nakljucju...no prav, sej se itaq ve kdo je sef pri bajti

je to sarkazem na vse slovenčke s premium avti in črnimi zarjavelimi felgami pozimi?

stara mama ::
Vrjetno zato, ker večina folka ne ve, da so zimi-namenjena alu-platišča dodatno protikorozijsko zaščitena.
Kaj šele, da sploh obstajajo alu felge namenjene zimi.
Zato se jih tud večina vozi s kakimi pocenskimi replikami ali rabljenimi originali, pol se pa čudi koroziji.
Zato se jih tud večina vozi s kakimi pocenskimi replikami ali rabljenimi originali, pol se pa čudi koroziji.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
feryz ::
Jaz imam točno ene feltne.
In vsake pol leta nove gume na njih. Vmes mi jih pa, ponavadi, še scentrirajo.
In vsake pol leta nove gume na njih. Vmes mi jih pa, ponavadi, še scentrirajo.

gruntfürmich je izjavil:
je to sarkazem na vse slovenčke s premium avti in črnimi zarjavelimi felgami pozimi?
Ne, to je slovenska folklora.
Letne gume na alu platiščih, zimske pa na litoželeznih feltnah.
Ampak ja, je sarkazem (sam ne zaradi navedenega razloga, čeprav kar paše... Hvala).

stara mama je izjavil:
Vrjetno zato, ker večina folka ne ve, da so zimi-namenjena alu-platišča dodatno protikorozijsko zaščitena.
Zato se jih tud večina vozi s kakimi pocenskimi ali original rabljenimi replikami, pol se pa čudi koroziji.
Zdej se špara, protikorozijska zaščita je draga. Zato pa vidiš polno oksidiranih litih felten.
Jaz imam original lite na avtu že več kot 15 let, pa ni nekih problemov. Če bodo preveč porozne, jih bom pa poštrihal z več sloji zaščitne barve, pa bo spet za nekaj let.

stara mama ::
No sj, nič ne skrbte, jeklene felge so spet moderne!
VW vam jih prodaja na avtih ranga 50k+, ampak lepo zapakirane pod stajliš radkapami in okrašene z Linglong gumami.
Ponudba, ki je vsak pravi VAGovc ne sme zamudit!!!
Tud palčke za držanje havbe so vrnili, kater luzer še ima amortizerje?
PS:
Kmalu napovedujem povratek oranžnih smernikov!
VW vam jih prodaja na avtih ranga 50k+, ampak lepo zapakirane pod stajliš radkapami in okrašene z Linglong gumami.
PS:
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()

jst sem imel na prejšnjem avtu 2 lite felge: original za poleti in naknadno kupljene za zimo. in tiste za zimo so se recimo po 10h leti malo luščile.
torej pravite da niso bile primerne za zimo ali kaj?
sedaj imam pa že praktično v štartu na novem avtu na original litih felgah celoletne gume, tako da se menjavajo samo gume.
torej pravite da niso bile primerne za zimo ali kaj?
sedaj imam pa že praktično v štartu na novem avtu na original litih felgah celoletne gume, tako da se menjavajo samo gume.
Ashrack ::
stara mama je izjavil:
No sj, nič ne skrbte, jeklene felge so spet moderne!
PS:
To je prav grozno kaj zdaj delajo. Dejansko so avti kupjeni pred 2020 veliko bolje opremljeni kot novodobna jajci pa cetudi gledas ranga 40k+
....

ovce so zato da se strižejo!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Zimske gume fuc po manj kot 30k (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 18817 (14608) | stara mama |
| » | S katerimi gumami se vozite z avtom pozimi (zimske, celoletne, letne)? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10596 (8844) | Zimonem |
| » | Katere gume priporočate celoletne ali zimske in letne posebej? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15807 (13993) | ZveeZ |
| » | Kombinacija celoletnih in zimskih gumOddelek: Na cesti | 7448 (5627) | LeQuack |
| » | Zimske vs. poletne gume (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 46039 (40936) | GenZNPC |