Forum » Na cesti » S katerimi gumami se vozite z avtom pozimi (zimske, celoletne, letne)?
S katerimi gumami se vozite z avtom pozimi (zimske, celoletne, letne)?
Lonsarg ::
Marsikaj je mozno, ampak dejstvo je, da ce das kaj na varnost zimske poleti ne bos gor imel. Ja tudi jaz sem jo ze imel, celo dvakrat, ker sem pac pozabil menjat. Razlog vec da sem sel na celoletne ker gotovo bi se kdaj pozabil.
Tak da ce vsaj malo das na varnost in ne mislis menjavat gum, potem das tistih 10% ekstra in kupis celoletne namesto zimske. Nikakor ne samo zaradi obrabe, pac zimska je manj varna za topla poletja. Ni ravno smrtno nevarna, je pa manj varna. No poceni letna zna biti vseeno manj varna od dobre zimske, tak da ni vse crnobelo.
Je pa tudi res da ce nisi laik in znas med voznjo testirat in ocenit gumo potem jo pac sam ocenis med voznjo in se ne rabis na smernice/napotke zanasat. Ampak pomoje je precej malo ljudi ki so zmozni objektivno ocenit koliko imajo se dobro gumo. Lepo bi blo da na tehnicnem to preverijo in zavrnejo tehnicnega ce je preslaba...
Tak da ce vsaj malo das na varnost in ne mislis menjavat gum, potem das tistih 10% ekstra in kupis celoletne namesto zimske. Nikakor ne samo zaradi obrabe, pac zimska je manj varna za topla poletja. Ni ravno smrtno nevarna, je pa manj varna. No poceni letna zna biti vseeno manj varna od dobre zimske, tak da ni vse crnobelo.
Je pa tudi res da ce nisi laik in znas med voznjo testirat in ocenit gumo potem jo pac sam ocenis med voznjo in se ne rabis na smernice/napotke zanasat. Ampak pomoje je precej malo ljudi ki so zmozni objektivno ocenit koliko imajo se dobro gumo. Lepo bi blo da na tehnicnem to preverijo in zavrnejo tehnicnega ce je preslaba...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
starfotr ::
Če niste sposobni kupit vinjete na datum, opraviti registracije ali menjat gum, potem najbrž niste ravno organizirani. Tudi avto je potem najbrž servisiran bolj na blef ali pa sploh ne.
asdf_jklc ::
Če niste sposobni kupit vinjete na datum, opraviti registracije ali menjat gum, potem najbrž niste ravno organizirani. Tudi avto je potem najbrž servisiran bolj na blef ali pa sploh ne.
A to sodiš po sebi? Jaz servise delam pogosteje, kot je za oba avtomobila določeno (30.000 km). Servis se naredi na 15.000 km, od tega ne odstopam. Kupovat dvojna platišča (za vsak avto), plačevat skladiščenje, 2x letno plačevat menjavo (ki je spet za 20" ~ 100 EUR, za 16" malo manj a še vedno) in ne izkoristit gum do konca... well ne ljubi se mi. Servis imam pa tako poštiman, da tist dan grem v službo, pridejo po avto, naredijo servis, pripeljejo nazaj. Gume so 3 sezonah izrabljene (menjam prej kot zakonske 4mm ponavadi), dam gor nove in me spet boli kurac dokler se ne znucajo. Vozim se pa ne nikjer kjer je sneg - če pa slučajno sneži toliko, da je sneg na cesti, je pa itak bedarija kam it - ker itak stojim cel dan na cesti.
Na vinjeto me spomni SMS, opomnik v koledarju (local notification) ter mail. Res težko naredit online. Zavarovanje me pokliče agent. Registracijo pa grem plačat čez cesto, 5min men tednom, ko ni nobenga.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdf_jklc ()
feryz ::
Servisov se ne dela prej!
V drobnem tisku pri mojem celo piše da gre u k... podaljšana garancija, v kolikor se avto servisira brez poziva avta. Šele ko te pozove na servis, ga lahko servisiraš.
Lahko seveda na črno zamenjaš olje in filtre, tega verjetno ne bo nihče opazil. Ampak nekega smisla v tem ne vidim.
V drobnem tisku pri mojem celo piše da gre u k... podaljšana garancija, v kolikor se avto servisira brez poziva avta. Šele ko te pozove na servis, ga lahko servisiraš.
Lahko seveda na črno zamenjaš olje in filtre, tega verjetno ne bo nihče opazil. Ampak nekega smisla v tem ne vidim.
asdf_jklc ::
Servisov se ne dela prej!
Olje zamenjam prej in JAZ se odločim, če bodo naredili servis. Glede podaljšane garancije pa: prva dva servisa sta na uradnem servisu, nato pa pri neuradnem servisu. Kdo bo pa plačeval zlatarje; jaz že pred iztekom garancije peljem avto na neuradni servis. Ko nekaj crkne tak ni nič v garanciji, kdo se pa bo jebal s temi šarlatani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdf_jklc ()
feryz ::
Hmmm, drži pesti, da se ti, v takem primeru, ne bo zgodilo kot meni. Pri 100 kkm so mi delali generalno. V garanciji. Račun je bil 28 jurjev in nekaj drobiža.
Dokler je v garanciji, se ni dobro igrati s šušmarji, potem je pa res vseeno.
Dokler je v garanciji, se ni dobro igrati s šušmarji, potem je pa res vseeno.
gruntfürmich ::
prva dva servisa sta na uradnem servisu, nato pa pri neuradnem servisu. Kdo bo pa plačeval zlatarje...
potem pa je skrajni čas da si poiščeš cenejši uradni servis. ne boš verjel, ampak tudi taki obstajajo. in celo svoje olje prinesem za menjavo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
stara mama ::
energetik ::
Na prvem avtu 2 kompleta, letne in zimske. Prave ornk zimske rabim, ker na šiht je treba tudi če je zunaj snežni metež, prav jih pošteno rabiš na smučariji. Takrat imam še ketne dodatno zraven.
Na 2. avtu, ki se nuca 3000km letno, so gor samo še zimske. Vozi se ga samo po mestu in primestju, v poletni vročini morda 500km letno.
Na 2. avtu, ki se nuca 3000km letno, so gor samo še zimske. Vozi se ga samo po mestu in primestju, v poletni vročini morda 500km letno.
vires in numeris
stara mama ::
Motion ::
Letne ker snega razen na daleč ne vidim, če pa ga že kaj prnese pa enostavo ostanem doma..... Pa tudi da bi kaj dosti slabše držale pozimi ne opazim glih kaj dosti, tako al tako kolkor je pr nas poflikan asfalt morš boli ali manj vedno pazit.
gruntfürmich ::
Kaj pa glede tekstilnih verig - imate kakšne izkušnje?
kolikor sem gledal YT je ta 'tekstil' slaba šala...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zimonem ::
Tekstil je zanič. Pomaga toliko kot fuk oz piknik dekca v prtljažniku. Pa vržeš pod gumo ko se vkoplješ. Najraje še vejo zraven. Za kakršnokoli vožnjo pa povsem off.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Celoletne gume (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Na cesti | 75971 (959) | D3m |
» | Katere gume priporočate celoletne ali zimske in letne posebej? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9174 (7360) | ZveeZ |
» | Kombinacija celoletnih in zimskih gumOddelek: Na cesti | 4879 (3058) | LeQuack |
» | Celoletne gume 165 65 15Oddelek: Na cesti | 6725 (5521) | KAVINSKY |
» | Izbira pnevmatik help (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9753 (8530) | LordTado |