» »

Tujina prenos podatkov

Tujina prenos podatkov

FiReFTW ::

https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

Ta članek mi ni najbolj jasen pa tudi komentarji ne, če izklopiš prenos podatkov in uporabljaš wifi je nemogoče da bi ti mobitel podatke zaračunaval v kolikor vem jaz.

-žiga- ::

Nisem odpiral tvojega linka, ampak se je tudi meni že nekajkrat zgodilo, da se pri vsem izklopljenem (izklopljeni podatki + onemogočeno podatkovno gostovanje) podatki prenašajo v ozadju prek LTE. Pomaga samo ročno omejiti povezovanje na 3G.

Steinkauz ::

To sm jst dobil odgovor of HOT k sm tudi imel zaračunan prenos podaktov (1kb na par dni, skupi kr neki eurov naneslo) kljub izključenim roamingu:

"Uporabniki, ki ne želijo uporabljati storitve prenosa podatkov med gostovanjem v tujini (roaming), naj si na svojem mobilnem telefonu izključijo prenos podatkov med gostovanjem.

Poleg navedenega je potrebno izključiti tudi povezovanje na omrežje 4G/LTE (npr. z nastavitvijo le na 2G/3G). Mobilni telefon namreč še vedno prenaša podatke v kolikor se (tudi ob izključitvi prenosa podatkov) med gostovanjem omogoči povezovanje na 4G/LTE."

jukoz ::

Najprej - meni se to še ni zgodilo, pa sem potoval z različnimi LTE telefoni po kar nekaj celinah. S HoT sem bil v Švici in bi opazil, če bi mi preklapljal.

Drugič - kako lahko operater to računa? 1kb na par dni kaže, da uporabnik telefona ni uporabljal in da je to problem SIM kartice in/ali omrežja. Nič od tega pa ni v lasti uporabnika - na SIM piše da je v lasti operaterja. Na delovanje SIM in omrežja pa uporabnik nima vpliva.

starfotr ::

Pri gostovanju v tujini za preprečitev nepredvidenih ali nepotrebnih stroškov, ki nastanejo zaradi prenosa podatkov, predlagamo, da na svojem mobitelu ročno izključite prenos podatkov med gostovanjem. Če imate izbrano omrežje LTE, se lahko kljub blokadi prenosa podatkov v nastavitvah mobitela zgodi, da pride do nepričakovanih stroškov. Do tega pride, ker se ob prijavi mobitela v LTE-omrežje včasih samodejno prenese manjša količina podatkov.
Uporabnikom, ki pri gostovanju v tujini prenosa podatkov ne želite uporabljati, predlagamo, da poleg blokade prenosa podatkov v tujini spremenite izbrano omrežje LTE v 3G. V tem primeru vaš mobitel ne bo prenašal podatkov, s tem pa tudi neželenih stroškov ne bo.

https://www.telekom.si/pomoc-in-podpora...

Jaz si vedno, ko grem izven EU z SMS sporočilom blokiram prenos podatkov v tujini. Ziher je ziher, telefonom ne zaupam, ker so muhasti za znoret. Kolega je imel polno teh eventov po 1 k in je dosegel 60 € limita v 2 dneh na dopustu. Pa je imel izklopljen prenos podatkov.

Jazzie ::

Evo, točno to se je meni zgodilo. Podatki izklopljeni, prenos podatkov med gostovanjem onemogočen, pa mi je kljub temu zaračunalo nekaj prenosa. Mogoče ob prejemu dolgega sporočila (ali še velja, da se ta pretvorijo v MMS)?

Poleg tega so mi zaračunali tudi 1 dohodni in 1 odhodni klic (oba naj bi trajala 9 sekund) - kljub temu, da v celotnem tednu v tujini (izven EU) nisem opravila niti enega klica (tudi v zgodovini klicev jih ni).

Ni gromozanski znesek (skupno 6 eur), ampak vseeno se mi ne zdi prav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izi mobil mnenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
39586601 (6069) Jerry000
»

Telemach mobilna telefonija (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
632168539 (24747) neosonic
»

Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
343111282 (58029) OK.d
»

Mobilne meje so padle (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
15251011 (41767) MrStein
»

Tušev Svetovni premium (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5518538 (15133) Lonsarg

Več podobnih tem