» »

Android box [Poceni, brez Android TV]

Android box [Poceni, brez Android TV]

Temo vidijo: vsi
««
21 / 21
»
»»

-JM- ::

KODI je aplikacija ki jo naložiš na predvajalnik, potem pa je potrebno namestiti še dodatek za KODI, ki "simulira" EON mobilno aplikacijo

rogerg ::

-JM- je izjavil:

KODI je aplikacija ki jo naložiš na predvajalnik, potem pa je potrebno namestiti še dodatek za KODI, ki "simulira" EON mobilno aplikacijo

Hvala za obrazložitev. Se pravi, teoretično bi lahko KODI app naložil na Google Chromecast 4K in potem uporabil preko njega mobilno aplikacijo za EON (ne televizijsko)?

lp

Naložiš KODI, v KODI-ju nato naložiš dodatek za KODI https://www.kodinerds.net/thread/77069-...
V tem dodatku pa potem vneseš up. ime in geslo za EON, tako da ne rabiš instalirati EON aplikacije...

-JM- je izjavil:

Naložiš KODI, v KODI-ju nato naložiš dodatek za KODI https://www.kodinerds.net/thread/77069-...
V tem dodatku pa potem vneseš up. ime in geslo za EON, tako da ne rabiš instalirati EON aplikacije...

Hvala -JM- !

lp

tin01 ::

Meni preverjeno KODI addon ne dela na dveh boxih. Je pa veliko takšnih, ki jim dela ok.

T

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tin01 ()

Po moje ni problem box ampak je nekaj v zvezi z EON računom.
Si pobrisal naprave v Moj Telemach?

Jaz ga sicer ne bom imel na tv boxu ampak na Google Chromecast 4K. Kako naložim dodatek na Chromecast? Ker ni direkt aplikacija ampak dodatek...?! A, da deluje med aktivni napravami ne smem imeti nobene aktivne?

tin01 ::

-JM- je izjavil:

Po moje ni problem box ampak je nekaj v zvezi z EON računom.
Si pobrisal naprave v Moj Telemach?

Vse parkrat pobrisal, na novo nastavil (tudi InputStream). Nič ne pomaga.
Naloži mi EPG, ko pa hočem kaj gledat, mi vrže error.
Probal s Kodi 20 in 21. Obupal.

T

rogerg je izjavil:

Jaz ga sicer ne bom imel na tv boxu ampak na Google Chromecast 4K. Kako naložim dodatek na Chromecast? Ker ni direkt aplikacija ampak dodatek...?! A, da deluje med aktivni napravami ne smem imeti nobene aktivne?

Kot sem že omenil najprej instaliraj KODI iz Google trgovine. Nato pa v KODI-ju namesti EON addon (.zip). Če še nisi uporabljal KODIJA je malo zakomplicirano, pomagaj si z videi na netu ali: https://dimkroon.net/en/guides/install-...
Nato moraš še vnesti nastavitve v dodatku (up. ime, geslo, WEB...)

-JM- je izjavil:

rogerg je izjavil:

Kot sem že omenil najprej instaliraj KODI iz Google trgovine. Nato pa v KODI-ju namesti EON addon (.zip). Če še nisi uporabljal KODIJA je malo zakomplicirano, pomagaj si z videi na netu ali: https://dimkroon.net/en/guides/install-...
Nato moraš še vnesti nastavitve v dodatku (up. ime, geslo, WEB...)

Hvala še 1x za tvoj trud.
Po teh navodilih, bi bilo OK (ok, ne diggiz ampak, kar si prilepil)....ampak princip je to to?

To je OK, s tem da je tu še navodilo za instalacijo Wizzard-a in Skin-a. Tega ti ne rabiš...

-JM- je izjavil:

To je OK, s tem da je tu še navodilo za instalacijo Wizzard-a in Skin-a. Tega ti ne rabiš...

🤝👍

@-JM-: samo še to, kateri add on oz kaj vpišem v Kodi add.on za EON? rabim kaj downloadat ali samo vpišem in sam Kodi naredi ostalo?

hvala, lp

Na tisti strani zgoraj si prenesi dodatek na box https://www.kodinerds.net/wcf/attachmen...
Potem pa v KODI-ju namesti ta dodatek (addons -install from zip...)

Yanez ::

Ta EON Kodi meni super deluje! Je pa tudi res, da sem si že leto nazaj s precej truda povsem prilagodil Kodijev vmesnik in sedaj lahko lepo z navadnim daljincem (brez Air mouse) v odlični kvaliteti gledam EON programe na mojem TV boxu. Možen je tudi ogled za nazaj za en teden. Pa še samo eno licenco (od 5) sem za to porabil. EON Kodi sem si tako prilagodil, da je ločen od glavne Kodi aplikacije in se zato ta aplikacija naloži v le nekaj sekundah in prične predvajati zadnji predvajani kanal. Start te EON Kodi aplikacije, kot jo imenujem, je zato hitrejši, kot je start namenske aplikacije EON in nobenega nastavljanja več ni potrebno. Lepo deluje tudi EPG, ki se naloži v ozadju. Edina slabost je, da ne moreš previjati gledane oddaje naprej-nazaj, ampak jo lahko gledaš v živo, ali pa od začetka, če gledaš za nazaj.
Prilagam nekaj zajemov zaslona...
 EON_Kodi zajem zaslona

EON_Kodi zajem zaslona

Omnia mea mecum porto

misek ::

Yanez je izjavil:

Edina slabost je, da ne moreš previjati gledane oddaje naprej-nazaj, ampak jo lahko gledaš v živo, ali pa od začetka, če gledaš za nazaj.
Zame je to precej velika slabost in bolj kot ne neuporabno. Kdo pa danes še gleda linearno :)

Yanez je izjavil:

Ta EON Kodi meni super deluje! Je pa tudi res, da sem si že leto nazaj s precej truda povsem prilagodil Kodijev vmesnik in sedaj lahko lepo z navadnim daljincem (brez Air mouse) v odlični kvaliteti gledam EON programe na mojem TV boxu. Možen je tudi ogled za nazaj za en teden. Pa še samo eno licenco (od 5) sem za to porabil. EON Kodi sem si tako prilagodil, da je ločen od glavne Kodi aplikacije in se zato ta aplikacija naloži v le nekaj sekundah in prične predvajati zadnji predvajani kanal. Start te EON Kodi aplikacije, kot jo imenujem, je zato hitrejši, kot je start namenske aplikacije EON in nobenega nastavljanja več ni potrebno. Lepo deluje tudi EPG, ki se naloži v ozadju. Edina slabost je, da ne moreš previjati gledane oddaje naprej-nazaj, ampak jo lahko gledaš v živo, ali pa od začetka, če gledaš za nazaj.
Prilagam nekaj zajemov zaslona...
 EON_Kodi zajem zaslona

EON_Kodi zajem zaslona

Zanimivo, to je to kar bom jaz potreboval. kater add-on si pa naložil? Tiste, ki ga je -JM- prilepil?

scipascapa ::

Če bi ga kdo rad, zrihtam za 59,99

https://www.avtera.si/xiaomi-mi-4k-tv-s...

easyrider3 ::

Ali je še vedno STRONG Leap-S3 Pro tista dobra opcija za nakup v vrednosti okrog 60 Eur saj doma moj Xiaomi prva verzija je postala že nekam počasna saj se ob vklopu aplikacije počasi začnejo pojavljati na zaslonu pa tudi,ko hočem gledati se od začetka kar ustavlja in nalaga pa imam hitrost interneta 500 Mbps in več. Sigurno moram sedaj nabaviti neko novo TV škatlico,da lahko gledam NBA saj Philips TV mi bo živce požrl in kaj ne morejo to narediti,da deluje ta android več kakor 4 leta,da se mora sedaj vse zatikati u 3PM.
Na Nemškem Amazonu je tudi to dobro,da je poštnina zastonj za ceno iznad 60 Eur in nekako dopade se mi ta STRONG LEAP-S3 PRO kateri ima tudi Wi-Fi 6,zadosti 32Gb spomina ,4Gb RAM super daljinec a edino nekako ne dopade se mi,da ima sistem Android 12. Kako bo to delovalo v bodoče z android 12 a se bo kaj posodobilo na višjo verzijo?
Xiaomi odpade saj ga ne mislim ponovno imeti pa isto bom naredil s telefoni adijo Xiaomi gremo drugam.

STRONG Leap-S3 Pro

STRONG Leap-S3 Pro

polde66 ::

A nisi Nvidie vzel?
polde

easyrider3 ::

polde66 je izjavil:

A nisi Nvidie vzel?

Ne nisem,ker sem takrat potem menjal TV v prostoru a prav sedaj pa sem šel pogledat za Nvidia Shield Pro in a ni cena višja kot je bila saj še nazaj se ga je dobilo tudi izpod 200 Eur.

Tisti Strong škatlice imajo kot je zapisano vsi modeli isti procesor Quad Core Cortex-A35 razlike so potem samo o velikosti spomina,Wi-fi 6,android sistemu.....a ko pogledam pa Xiaomi box S 3-generacija pa ima močnejši procesor Quad Core Cortex-A55 a manj spomina 2Gb Ram. A potem moč procesorja je v tem primeru bolj pomembna kakor večji Ram?

Nemški Amazon ima TV škatlice:
----STRONG Leap-S3 Pro ((4Gb Ram,32Gb spomina,Wi-Fi 6,HDMI 2.1,USB -C,USB-2.0,Bluetooth 5.0,procesor Quad Core Cortex-A35, 2.0 GHz,Android 12)) 60 Eur
----STRONG leap-S3 ((2Gb Ram,16Gb spomina,Wi-Fi 5,HDMI 2.1,USB 2.0,Bluetooth 5.0,procesor Quad Core Cortex-A35, 2.0 GHz,Android14)) 39 Eur
----STRONG leap S3+V2 (( baje isti kot Strong Leap S3 razen,da ima še zraven daljinec s številcnico)) 60 Eur
----XIAOMI box S-3 generacija ((2Gb Ram,32Gb spomina,Wi-Fi 6,HDMI 2.1,USB 2.0,Bluetooth 5.2,procesor Quad Core Cortex-A55, 2.5 GHz,Android 14)) 61 Eur

Zdaj,če bi kupil iz Nemškega Amazona mi je potem vseeno ali je 40 eur ali 60 Eur škatlica saj enkrat imaš drugič nimaš poštnine za plačati in je razlika manj kot 10 Eur.
««
21 / 21
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
353170062 (1172) rogerg
»

A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1288294487 (4730) mag3
»

Xiaomi Mi TV Stick

154505 (3080) rejven

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

73561234722 (494729) Mavrik

Več podobnih tem