Forum » Šport » Krom v prehranskem dopolnilu?
Krom v prehranskem dopolnilu?
Sindrom ::
Pozdravljeni.
Ker doma veliko časa prečepim za zaslonom, sem se začel ukvarjati z rekreacijo (oz. bolj natančno z dvigovanjem uteži). Prišel sem že do točke, kjer sem začel uživati športno prehrano (se pravi pusto hrano, sirotko, proteine, bcaa, ipd). Ker pa imam na telesu še nekaj maščob, ki bi se jih rad znebil, pa tukaj zraven sodi tudi hujšanje. Zataknilo pa se je v trgovini s proteini.
V Celju sem prodajalca vprašal, če mi lahko še kaj priporoči glede prehrane. Pogovor je kmalu prešel na izgubo telesne teže, nakar mi je predlagal nakup prehranskega dopolnila za hitrejše kurjenje maščob. Pa kaj, sem si rekel, bom pač enkrat zadevo kupil in jo preizkusil. Vredu, kupim majhno posodico s kapsulami in se vsedem v avto in odpeljem domov. Nato pa začnem brati navodila in zagledam seznam sestavin, ki jih je bilo ducat. Berem navzdol in opala, glej ga no! "Chromium Picolinate". V oči mi je takoj padla beseda "Chromium", kar je po slovensko kovina krom. To stvar pa dobro poznam, saj so nas v šoli učili, da je zadeva zdravju škodljiva. Zakaj in kako se je potem znašla v prehranskem dopolnilu?
Športniki, zanima me, če kdo pozna tole zadevo ali samo brez veze paničarim? Vsebina kroma na kapsulo je "15,3 mcg".
Gre pa za tale izdelek: https://www.proteini.si/sl/hujsanje/ter...
lp
Ker doma veliko časa prečepim za zaslonom, sem se začel ukvarjati z rekreacijo (oz. bolj natančno z dvigovanjem uteži). Prišel sem že do točke, kjer sem začel uživati športno prehrano (se pravi pusto hrano, sirotko, proteine, bcaa, ipd). Ker pa imam na telesu še nekaj maščob, ki bi se jih rad znebil, pa tukaj zraven sodi tudi hujšanje. Zataknilo pa se je v trgovini s proteini.
V Celju sem prodajalca vprašal, če mi lahko še kaj priporoči glede prehrane. Pogovor je kmalu prešel na izgubo telesne teže, nakar mi je predlagal nakup prehranskega dopolnila za hitrejše kurjenje maščob. Pa kaj, sem si rekel, bom pač enkrat zadevo kupil in jo preizkusil. Vredu, kupim majhno posodico s kapsulami in se vsedem v avto in odpeljem domov. Nato pa začnem brati navodila in zagledam seznam sestavin, ki jih je bilo ducat. Berem navzdol in opala, glej ga no! "Chromium Picolinate". V oči mi je takoj padla beseda "Chromium", kar je po slovensko kovina krom. To stvar pa dobro poznam, saj so nas v šoli učili, da je zadeva zdravju škodljiva. Zakaj in kako se je potem znašla v prehranskem dopolnilu?
Športniki, zanima me, če kdo pozna tole zadevo ali samo brez veze paničarim? Vsebina kroma na kapsulo je "15,3 mcg".
Gre pa za tale izdelek: https://www.proteini.si/sl/hujsanje/ter...
lp
- predlagalo izbris: Groot ()
tikitoki ::
Brezveze panicaris. Kar bi lahko preveril z google.
Chromium is important in the breakdown of fats and carbohydrates. It stimulates fatty acid and cholesterol synthesis. They are important for brain function and other body processes. Chromium also aids in insulin action and glucose breakdown.
Chromium is important in the breakdown of fats and carbohydrates. It stimulates fatty acid and cholesterol synthesis. They are important for brain function and other body processes. Chromium also aids in insulin action and glucose breakdown.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
korenje3 ::
Od kroma je škodljiv samo 6-valentni krom, ki je rakotvoren.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
fikus_ ::
Preden zazeneš še več panike:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chromiu...
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compou...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chromiu...
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compou...
Horas ::
eh še en idiot. še mal pa bo moron potem pa ga ne bomo več tk klicali ko se bo mal izobrazu.
prvo kot prvo vse dodatke nehaj kupvat. ne rabiš! že če morš whey vitamine in to je to!
kot drugo, kalorije not kalorije ven, visok vnos beljakovin, makroti niso ravno pomembni.
torej moraš samo vedeti koliko kalorij zaužiješ na obrok. izvedet še moraš koliko kalorij na dan rabiš za vzdržvanje, potem pa od tega odšteješ prvp enih 250-300 kalorij in opazuješ v dveh tednih kaj se ti dogaja z telesom. to je vsa znanost
prvo kot prvo vse dodatke nehaj kupvat. ne rabiš! že če morš whey vitamine in to je to!
kot drugo, kalorije not kalorije ven, visok vnos beljakovin, makroti niso ravno pomembni.
torej moraš samo vedeti koliko kalorij zaužiješ na obrok. izvedet še moraš koliko kalorij na dan rabiš za vzdržvanje, potem pa od tega odšteješ prvp enih 250-300 kalorij in opazuješ v dveh tednih kaj se ti dogaja z telesom. to je vsa znanost
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Groot ()
Horas ::
zasekaroza je izjavil:
Ne obstaja varen, delujoč in legalen fat burner.
poudarek na delujoč!
potem raje in veliko boljše in ceneje kava!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
tikitoki ::
zasekaroza je izjavil:
poudarek na delujoč!
Najcenejsi je manjsi vnos hrane.
Kvinta ::
Vsi ti prahi in dodatki razn res redkih izjem katere lahko prešteješ na prste ene roke do tri so stran vržen denar
A.C.A.B
dela ::
Pozabi krom in te "burnerje" nasploh. Če ti maščoba ne gre dol, začni bolj natančno spremljat kalorije, recimo tehtat hrano, in seveda potem zmanjšat kalorije. Ali pa dodaj več aktivnosti. Te stvari bodo na koncu bolj od tebe odvisne kot od magičnih dodatkov.
stara mama ::
zasekaroza je izjavil:
poudarek na delujoč!
Oh, seveda obstaja delujoč! Dobiš ga pri kakem fitnes trenerju ali pa vrhunskem športniku pod pultom, pa še to ti bo marsikdo odsvetoval. Zadeva je taka, vzameš tableto, greš za pol ure na sprehod in prideš nazaj cel zašvican.
Žal to pomeni da boš vseeno moral vsaj redno dvigovat rit in to izvajat.
Ne bojo pa zadovoljne tvoje ledvice, pa še kak drug notranji organ vrjetno tud ne (zato prepoved)
Tist kar je dovoljeno, je pa itak metanje denarja stran, ker je premali efekt. Kofein/tein je boljš :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehranski dodatki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21340 (607) | itonlineai |
» | Kapsule - hujšanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 35162 (29080) | Qrctegleda |
» | Ali se izplača jemati "fat burner-je"? (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 22404 (20812) | Tony710 |
» | hujšanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18283 (10648) | Aquinas |
» | Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24619 (22592) | egonk |