» »

Računalnik in monitor za 3D design in render

Računalnik in monitor za 3D design in render

oktica ::

Kupujem nov računalnik, ki mora imeti čimboljše dispozicije za delo v 3d programih (Max, TurboCad itd.), čimhitrejšo izdelavo (dobrih) renderjev in čimboljšo grafiko za grafično oblikovanje / dizajn v programih Adobe Illustrator, Photoshop itd.

Zanima me kateri (že sestavljen) računalnik mi priporočate po ugodni ceni za tako kompozicijo.
Hvala :)

DamijanD ::

Glede na zahteve je pojem ugodno dokaj nedefiniran - a poveš koliko je max budget? Načeloma pa nekaj okoli AMDja s čim več jedri + profi GPU

TheBlueOne ::

Brez budgeta je res tezka, ker posebej za render ni omejitve navzgor. Vec je moci hitrejsi je, hitrost pa je tu kljucna, posebej ce delas kompleksne renderje. Ce delas enostavne renderje, potem pa zna biti PC izpred desetih let ze cisto OK.

Kar se tice monitorja je zopet vprasanje kaj isces. Ce nujno potrebujes monitor, ki je barvno kalibriran in visoko resolucijo cene zopet hitro poskocijo v nebo. Ce pa delas renderje recimo za splet, pa hoces morda imeti cim bolj povprecnega, da vidis, kar bo videla vecina, taki so poceni.

Gibljes se v rangu med 700€ in recimo 7000€, kjer vse ustreza tvojem opisu. :D Sweet spot, kjer performance na ceno zacne rasti pocasi je praviloma nekje pri 2000€.

oktica ::

Hja, težko je postaviti budget, ko mi je novi bodoči delodajalec rekel da ne ve, ker ne uporablja take opreme in da kupujejo pametne stvari za pametno ceno. Je pa tako, da ne pottebujem neke drastične hitrosti, saj gre za 3d risanje elementov (neke vrste predogled, kako bo izgedal njihov prostor, ko ga uredimo z določeno notranjo opremo. Bo pa res tudi več kovinskih delov (torej renderji morajo biti čim bolj realistični). Ne bo pa to na dbevni bazi 5 prostorov ampak eden.
Budget bi dala nekje okoli 2000, če pa lahko, bi prosila eno za 1000, eno za 2000 in eno za 3, ampak če mi lahko pripisete v čem so razlike... Tako da se malo se poducim, saj sem pred leti precej vedela, potem pa sem zaradi pomanjkanja časa kar padla ven...
Hvalaaa

TheBlueOne ::

Recimo za Blender, ki ga za svoje renderje uporabljam jaz, imas tukaj:

https://www.cgdirector.com/blender-benc...

Ce tvoj software dela render preko graficne moras najti doticni benchmark. Recimo jaz sem imel kar mocno AMDjevo grafiko, ki pa na zalost ni imela najboljse optimiranih gonilnikov za takratno verzijo Blenderja in sem bil prisiljen menjati.

Kar se tice realizma lahko delas render za prakticno karkoli kakor dolgo zelis. Dlje dela, bolj v detajl bo sel sam render. Ce potrebujes za nek ogromen print je cisto nekaj drugega, kot za fotko na nekem portalu.

Pac upostevaj, da je to bolj dedicated profi use in se splaca gledati bolj specificno glede na software. Je tudi hitro tako, da software stane dosti vec kot Hardware. Kar ti skusam povedati je, da tu ni nekih hitrih optimumov, kakor je v igrah.

Ko pa enkrat najdes kateri CPU in GPU ustrezata za tvoj software pa enostavno poklikas pri prodajalcih.

Nastej glavne programe, ne samo dva in "itd." ter daj nekaj primerov izdelkov, potem pa ti bo verjetno kdo lahko predlagal kaj konkretnega.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3D oblikovanje in animacija - Max, Maya, Softimage, Blender... (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Zvok in slika
589177858 (18123) Machete
»

Render workstation konfiguracija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12417580 (12120) Machete
»

PRO-ji 3d rendrov!!! Potrebujem vaš nasvet

Oddelek: Kaj kupiti
326943 (6172) m0LN4r
»

GPU vs CPU

Oddelek: Pomoč in nasveti
91028 (842) BlackMaX
»

Premiera Tears of Steel - Blender movie

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
216678 (4927) morbo

Več podobnih tem