Forum » Pomoč in nasveti » GPU vs CPU
GPU vs CPU
BlackMaX ::
Pozdravljeni,
Danes mi je po glavi hodilo vprašanje, kaj je hitrejše za renderiranje / izrisovanje slike s pomočjo 3d programov?
Imam GTX 660ti 2Gb in procesor i7 3370.
Zanima me, kaj je hitreje ampak, če to nalogo opravlja sam.
CPU ali GPU ( GPU ima 1344 cores)
Je kdo imel že podobno izkušnjo?
Danes mi je po glavi hodilo vprašanje, kaj je hitrejše za renderiranje / izrisovanje slike s pomočjo 3d programov?
Imam GTX 660ti 2Gb in procesor i7 3370.
Zanima me, kaj je hitreje ampak, če to nalogo opravlja sam.
CPU ali GPU ( GPU ima 1344 cores)
Je kdo imel že podobno izkušnjo?
Unknown_001 ::
GPU definitivno.
Imam izkušnje z Blenderjem, ko v Cycles s CUDA jedri (to so tisti tvoji "core-i") render izvajam. Je stvar vsaj 5x hitrejša od CPU-ja.
Lp.
Imam izkušnje z Blenderjem, ko v Cycles s CUDA jedri (to so tisti tvoji "core-i") render izvajam. Je stvar vsaj 5x hitrejša od CPU-ja.
Lp.
Unknown_001 je izjavil:
GPU definitivno.
Lp.
Hvala za odgovor, a mi lahko še poveš, kolikšna je okvirna časovna razlika?
Hmmm, recmo, to kar sem nek render vrgu na CPU je mlel okol cirka 25 minut, medtem, ko je GPU končal prej ko v 10 minutah.
Ne spomnem se točno ampak mislim da je ene 7-10min rabu use skp mlet.
Spet je razmerje odvisno od razmerja moči GPU in CPU.
Ti pa neki vendarle svetujem. Za kakovosten render (če potrebuješ res dober brez napak (mogoče kak piksel narobe preračunan pa to)) uporabi CPU. Drugače, če pa gre zgolj za umetniško dušo al pa da niste picajzlasti pa gledat, če je rob kje bol zobkast ko drugje (majhni detajli) kr Go ahead po GPU, če ne bi rad živcev izgubljal.
No evo sem en simpl render še čez spustu, pa je bil cajt s CPU-jem nekje mal manj kot 2 minute, z GPU pa okol 30 sekund.
Tista ocena zgori je bla mal na pamet bleknjena tok da vidš okvirno kok hitrej je blo. V glavnem jst to ponavad ne štopam glih.
Ne spomnem se točno ampak mislim da je ene 7-10min rabu use skp mlet.
Spet je razmerje odvisno od razmerja moči GPU in CPU.
Ti pa neki vendarle svetujem. Za kakovosten render (če potrebuješ res dober brez napak (mogoče kak piksel narobe preračunan pa to)) uporabi CPU. Drugače, če pa gre zgolj za umetniško dušo al pa da niste picajzlasti pa gledat, če je rob kje bol zobkast ko drugje (majhni detajli) kr Go ahead po GPU, če ne bi rad živcev izgubljal.
No evo sem en simpl render še čez spustu, pa je bil cajt s CPU-jem nekje mal manj kot 2 minute, z GPU pa okol 30 sekund.
Tista ocena zgori je bla mal na pamet bleknjena tok da vidš okvirno kok hitrej je blo. V glavnem jst to ponavad ne štopam glih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
To je kr precejšna razlika, dobr so dodelal to CUDA core tehnologijo.
Sej te zobki so vidni, če se res poglobiš v to i če imaš že nekaj izkušenj s tem.
Še enkrat hvala :)
Sej te zobki so vidni, če se res poglobiš v to i če imaš že nekaj izkušenj s tem.
Še enkrat hvala :)
Ni zakaj, pa še kdaj
Sam ne bodo ti vsi programi omogočal uporabo CUDE ! To si zapomn.
+Da te potolažim: je dost programov, ki pa to tehnologijo podpirajo (skor usi najbol znani), zat se ne kj preveč bat. Jst recmo delam v Blenderju in je kar dobro koda optimizirana za to CUDO.
Ps. Če te mika ali pa že delaš z Blenderjem, ga na Linuxu poganjaj, ker je v prvotnem spisan za Linux platformo zato maš tam napram windowsem tud 15% prihranke časa. Za ostale programe to ne velja. Vkolikor boš delal s Cinema 4D al 3DS Maxom boš mogu kr na oknih poganjat, razen če maš Japko.
Lp!
Sam ne bodo ti vsi programi omogočal uporabo CUDE ! To si zapomn.
+Da te potolažim: je dost programov, ki pa to tehnologijo podpirajo (skor usi najbol znani), zat se ne kj preveč bat. Jst recmo delam v Blenderju in je kar dobro koda optimizirana za to CUDO.
Ps. Če te mika ali pa že delaš z Blenderjem, ga na Linuxu poganjaj, ker je v prvotnem spisan za Linux platformo zato maš tam napram windowsem tud 15% prihranke časa. Za ostale programe to ne velja. Vkolikor boš delal s Cinema 4D al 3DS Maxom boš mogu kr na oknih poganjat, razen če maš Japko.
Lp!
HighBane ::
Odvisno od programa, samo če program podpira oboje je ponavadi grafična hitrejša, ker ji tako ponavljajoče preračunavanje bolj leži.
pegasus ::
Če je izhod zaslon in če je renderer osnovan na kakem algoritmu sledenja žarkom (raytracing), potem je zelo varno staviti, da bo gpu konkretno hitrejši.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3D oblikovanje in animacija - Max, Maya, Softimage, Blender... (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Zvok in slika | 183819 (24084) | Machete |
» | Workstation za 3d modeliranjeOddelek: Kaj kupiti | 1292 (1142) | korenje3 |
» | Render workstation konfiguracija (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 18613 (13153) | Machete |
» | Računalnik za modeliranje.Oddelek: Kaj kupiti | 6791 (5647) | x45 |