» »

Plačilo nepremičnine prodajalcu po delih?

Plačilo nepremičnine prodajalcu po delih?

neutronium ::

Možnost imam kupiti stanovanjsko nepremičnino do max. 35000 za katero imam cca. 2/3 lastnih sredstev, manjka pa mi cca. 1/3. Ker sem ravno zamenjal službo imam zaenkrat pogodbo samo za 3 mesece in kredita v vrednosti 1/3 cene nepremičnine verjetno ne bi dobil (nisem preverjal na banki). Sicer sem imel prej pogodbo za nedoločen čas, zdaj pa ocenjujem da bom imel potem naprej pogodbo za določen čas kako leto do dve. Torej v tem času stanovanjski kredit ne bo mogoč.

Ali se je pravno mogoče dogovorit s prodajalcem (zasebnik,ni agencija) za plačilo 2/3 takoj, 1/3 bi mu pa izplačeval mesečno v roku 2-3 let (ali ga izplačal prej, če bi v tem času dobil preostanek kredita)? Ali je tak način sploh mogoč, smiselen, preveč tvegan, prezapleten za izvedbo? Na področju nakupa nepremičnin nimam izkušenj zato me zanima vaše mnenje, ali pa če je kdo imel podoben primer.

McHusch ::

Pojdi ti naprej na banko preverit, koliko kredita dobiš. Če imaš 2/3 lastne udeležbe, ti bodo za tako nizek znesek verjetno dali hipotekarni kredit.

facepalm ::

Ce sem prav razumel, potrebujes dobrih 10k kredita? Pozanimaj se na banki, ceprav bodo verjetno zeleli poroka.

Ce prodajalec nujno ne potrebuje celotne kupnine se lahko z njim dogovoris za "rent to buy" nacin odkupa/odplacila.
1/3 odplacas takoj, 1/3 v obrokih (recimo 24*500€) in zadnjo tretjino spet v kosu, po preteklih 24 mesecih (vzames takrat kredit).
Na podoben nacin sem jaz kupil prvo stanovanje (odplacal sem ga sicer prej).

Invictus ::

Ko prodajaš, hočeš takoj denar.

Nihče ne bo čakal 2 leti na ostanek ali pa ti ne bo prepisal nepremičnine nate.

Pojdi na banko po kredit.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Furbo ::

Za 10 jurjev bi moral dobiti potrošniški kredit brez težav.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

OZZY ::

S pogodbo za določen čas ne bo dobil kredita. Razen mogoče v primeru popolnoma kreditno sposobneg aporoka. Pa še to je vprašanje.
Go with the flow.

Invictus je izjavil:

Ko prodajaš, hočeš takoj denar.

Nihče ne bo čakal 2 leti na ostanek ali pa ti ne bo prepisal nepremičnine nate.

Pojdi na banko po kredit.

Verjemi, da sedaj, ko so stanovanjski krediti vecini populacije nedosegljivi, se bodo tudi prodajalci prilagodili trgu, ce bodo zeleli prodati. Vsekakor raje to, kot pa nizanje cen.

Pri rent2buy pa se lastnistvo nepremicnine prenese sele po poravnani celotni kupnini. Kako se vsaka stranka zavaruje pa je stvar dogovora in se vse spise pri notarju.
Ni noben baubau. Le pri nas se ta nacin prodaje skoraj ne uporablja.

Amdforce ::

Malo za salo malo zares, kaj pa ce banki predlozis pogodbo in placilke od prejsnje sluzbe? Ce si ravno zamenjal siht so to itak azurni dokumenti. Seveda ce ves da bos lahko odplacal...

Alien123 ::

Amdforce je izjavil:

Malo za salo malo zares, kaj pa ce banki predlozis pogodbo in placilke od prejsnje sluzbe? Ce si ravno zamenjal siht so to itak azurni dokumenti. Seveda ce ves da bos lahko odplacal...

Ti še moraš predložit obrazec, ki ga dobiš na kadrovski glede zaposlitve, treh zadnjih plačilnih in če že imaš kakšen kredit..

Invictus ::

facepalm je izjavil:

Verjemi, da sedaj, ko so stanovanjski krediti vecini populacije nedosegljivi, se bodo tudi prodajalci prilagodili trgu, ce bodo zeleli prodati. Vsekakor raje to, kot pa nizanje cen.

Stanovanjski krediti so populaciji ravno tako dostopni kot prej... Tisti, ki ga zdaj ne dobijo, ga niso dobili niti prej. Banke imajo na kupe denarja in iščejo nove priložnosti. Raja pač ne bo kupovala stanovanj v centru Ljubljane, kot jih že zdaj ni...

Saj ni problem, kupec ne bo postal lastnik v zemljiški knjigi, dokler ne odplača zadnjega obroka. Kar potegne za sabo cel kup problemov (zanj) kar se triče dokumentov, šole, potnih stroškov, itn... V končni fazi bi pa lahko za neplačani del kupnine še plačeval najemnino.

Poleg tega, dokler ostali obroki niso poplačani, banka ne izplača kredita, ker je vedno zadnja v verigi...

Kupec je vedno v podrejenem položaju, kar se kaže non stop...

Ampak nekaterim ne potegne...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Krediti so po novembru 2019 bistveno manj dostopni za vsakogar, ki prezivlja vsaj enega druzinskega clana.

To, da ne postane takoj lastnik ne pomeni, da se na naslovu ne sme stalno prijaviti.

Banka je res zadnja v verigi, zato se koncni del kupnine placa na koncu, ko poravnas vse obroke oz ce vzames dovolj kredita za pokrit se obroke.

Pri rent2buy ni kupec v podrejenem polozaju (ce se sam ne podredi). Kupec ima zagarantirano ceno nepremicnine. Odplaca jo cez n let. V kolikor se vrednost nepremicnine v tem obdobju povisa za kupca ne spremeni nic. Ce se zniza pa lahko sam presodi, ce se mu splaca odkupit do konca ali raje izgubit placan delez. Ce pa prodajalec odstopi od pogodbe pa so predvideni penali (beri: se mu ne izplaca).
Vse je odvisno kaj se napise v pogodbo.

Utk ::

Sej on ne rabi banke, 2/3 ima v kešu, če se prodajalec s tem strinja. Če se ne, in dobi tisto 1/3 na banki, je pa takoj lastnik in spet ni problema z banko.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 454 55 56 57 )

Oddelek: Loža
2818473230 (2442) billy
»

Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29473736 (20084) Lonsarg
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4714238 (7002) Invictus
»

kredit/leasing

4814474 (11964) Mavrik
»

Ali se da tako do kredita?

356469 (5242) xxxul

Več podobnih tem