Forum » Loža » Plinski žar - plošča
Plinski žar - plošča
SoundBlaster ::
Pozdravljeni,
doma imam en starejši plinski žar ki še deluje (gorilnik in stojalo sta OK), ampak plošča je pa zanič (rjava). Vidim da Gorenc d.o.o. prodajajo tudi samo plošče in sicer potrebujem 65x40 varianto.
Kar me zanima je, ali se bo njihova plošča prilagajala na okvir mojega starega gorilnika. Mere mojega okvirja so 60,0 cm X 37,5 cm (sam okvir pa je širok pribl. 1,5 cm).
Če ima mogoče kdo od vas plinski žar od Gorenca s ploščo "Tradicija 65x40", me zanima kakšne mere okvirja ima, da se nosilci plošče prilagajajo gor. Ali pa so to standardne mere?
Bom jutri vprašal tudi na samo podjetje Gorenc, ampak rabim hitro nabavit zadevo, zato vprašam že danes tukaj, če bi mogoče kdo od vas vedel. Hvala!
doma imam en starejši plinski žar ki še deluje (gorilnik in stojalo sta OK), ampak plošča je pa zanič (rjava). Vidim da Gorenc d.o.o. prodajajo tudi samo plošče in sicer potrebujem 65x40 varianto.
Kar me zanima je, ali se bo njihova plošča prilagajala na okvir mojega starega gorilnika. Mere mojega okvirja so 60,0 cm X 37,5 cm (sam okvir pa je širok pribl. 1,5 cm).
Če ima mogoče kdo od vas plinski žar od Gorenca s ploščo "Tradicija 65x40", me zanima kakšne mere okvirja ima, da se nosilci plošče prilagajajo gor. Ali pa so to standardne mere?
Bom jutri vprašal tudi na samo podjetje Gorenc, ampak rabim hitro nabavit zadevo, zato vprašam že danes tukaj, če bi mogoče kdo od vas vedel. Hvala!
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
SoundBlaster ::
Pozanimal sem se in ugotovil da se da rjasto ploščo očistiti z mešanico sode bikarbone in belega kisa. To sem naredil in jo potem zdrgnil s špohtlom, rje sedaj praktično ni več, mogoče še malo na robovih, plošča je gladka ampak se pa vizualno še vedno vidi kje je bila prej rja. In pa ker sem malo preveč pritisnil s špohtlom sem na enem delu naredil nekaj risov in tam plošča ni več črna pač pa srebrna.
Mogoče kdo ve če je takšna plošča še vedno primerna za pripravo hrane na žaru? Skrbijo me tiste rise in izgled rje oz. kakšen ostanek na straniciah. Kaj mislite?
Mogoče kdo ve če je takšna plošča še vedno primerna za pripravo hrane na žaru? Skrbijo me tiste rise in izgled rje oz. kakšen ostanek na straniciah. Kaj mislite?
starfotr ::
Če čuvaš in vzdržuješ, je taka plošča za več generacij.
Sicer pa poišči po spletu, kako se vzdržuje lito železo. Za tvojo ploščo lahko uporabiš isti postopek.
seasoning cast iron išči.
Sicer pa poišči po spletu, kako se vzdržuje lito železo. Za tvojo ploščo lahko uporabiš isti postopek.
seasoning cast iron išči.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen žar? (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 226905 (142) | Zvezdica27 |
» | Žar za stanovanjeOddelek: Loža | 3900 (3069) | |
» | Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 48312 (29997) | bauci |
» | Nakup voka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 44646 (30748) | echo |
» | Električni žarOddelek: Loža | 19583 (19106) | roko11111 |